Donate Now
Goal amount for this month: 1 EUR, Received: 0 EUR (0%)
Unfortunately we've lost our ad revenue due to someone posting links to copyrighted content. We're trying our best to have this matter resolved.
Please donate to support and help us keep the site running, thank you!
-
Mega Alizée Fan
Moderator (PL)
-
Bla Bla Bla
-
Alizée4Ever
-
Mega Alizée Fan
Moderator (PL)
Warto moim zdaniem przypomnieć sobie co pisałem rok temu na temat płyt Lilki (post z dnia 22 czerwca 2008r.) [przepraszam za naruszenie regulaminu z góry, jeśli skopiowanie postu może być takowym
].
Wiadoma sprawa, na tym polega forum, że każdy może wyrazić swoje zdanie... Ja też nie do końca się z Tobą zgadzam, bo przecież chyba piękniejszego obrazka nie widziałem jak Lili śpiewająca L'Effet - a obok niej fan, który przy niej wydaje się takim "biedakiem", który znalazł pocieszenie właśnie w niej A ta piosenka właśnie dopełniła efektu tego jakże rewelacyjnego momentu...
Powiem Ci, że nie wyobrażam sobie innej piosenki jak właśnie L'Effet w tej scenie
Dla mnie osobiście największą magię ma Gourmandises - po prostu płyta, która łączy dzieciństwo Lilki z jej wkraczaniem w dorosłość... I to w taki uroczy sposób..
Może popatrz na te płyty z innej strony, nie porównuj ich, lecz popatrz na każdą z osobna Gourmandises - tak jak powiedziałem - dzieciństwo + przekraczanie bariery dorosłości... MCE - Lili, która jest jeszcze nie do końca dorosła ( a przynajmniej nie chce byś taką dorosłą ) Psychedelicies - w pełni dojrzała Lili z nutką dziecinności ( sentymentalny powrót do korzeni... )
Dla mnie KAŻDA ABSOLUTNIE KAŻDA z tych płyt jest na swój sposób GENIALNA...
Nie wiem może jestem inny, mi się Psychedelicies podoba i to każda piosenka... Jak słucham tej płyty dostrzegam pewne podobieństwo,które łączy ją z poprzednimi albumami - to, że jest to spójna i układająca się w jedną całość płyta... Nowoczesność pomieszana z tradycyjnością... Popatrz, nie ma na tej płycie skandalicznie "komercyjnych numerów" - co często się zdarza wielu obecnym osobom.. chodzi mi tu o komerchę rozumianą w taki sposób, że tekst traci na znaczeniu, a muzyka jest pierwszym czynnikiem zbudowanym nie z serca a z chęci bycia bogatym...
I po dziś dzień moje poglądy w tej kwestii się nie zmieniły
Ciekawe czy Wy również zgadzacie się ze mną...?
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
@Kamil19 Nie wiemy, ile może kosztować nowa płytka, bo nie jesteśmy prorokami, ale myślę, że nowa płyta cenowo nie powinna raczej przekroczyć 70 zł. Ale fani chyba są wstanie dać nawet i więcej ;P Co nie...?
Last edited by PioB; 6th July 2009 at 20:31.
-
Cam ivre Alizee
-
^Eden Eden^
Jejku ty się dziwisz 3 lata jej nie było na scenie muzycznej więc nawet w Francji o niej zapomnieli co widać po sprzedaży płyty
By Speedy
-
Szewronista
Smutna prawda jest taka, że w Polsce nie było medialnej promocji płyty. Żadnego radia, żadnej telewizji. Dopiero potem raz za czas puścili w TV Madmoiselle Juliette a o rozgłośniach radiowych nie chcę pisać.
-
^Eden Eden^

Originally Posted by
Alizée is a Angel
--- Nie bede postow nabjial ----
Co do Lilly - 3 lata jej nie bylo na scenie ? Ale byla na koncertach w tym .. w Mexyku

, nagrala kilka nowych piosenek i plyte, dostala nagrode (w Mexyku

), ale to chyba nie zmienia faktu ze powinni o niej pamietac. W marcu bylo nagrywane "Ici les Enfoires" i tam Lilly byla. Nawet w w teledysku sie pojawila na chwile. A ja sadze ze, gdyby cale Psychodelicje byly w stylu Mademoiselle Juliette i 50,60 plyta i Lilka odnioslyby sukces.
O Lilly pisali w gazetach. A jeśli chodzi o fanów Alizee nawet straciła fanów gdy wydała swoją drugą płytę np w Francji album Gourmandises sprzedał się 800,000 egz a drugi tylko 200,000, według mnie na fanów wiernych trzeba zasłużyć kilkoma latami popularności. Alizee może udowodniła że nie jest gwiazdką jednego albumu ale jak czwarty album będzie się gorzej sprzedawać niż trzeci albo nie będzie tak popularny jak drugi albo trzeci album to prawdą będzie że Alizee już nigdy sobie nie poradzi bez Mylene i tego gościa, albo gdyby poszukała jakiś lepszych osób do pracy nad nowym albumem, jakiś ludzi z stanów może.
Bolo pęknie to napisałeś
By Speedy
-
Bla Bla Bla
-
Sylwester,Lilly Fan
Ja sam wiele razy puszczałem sms-y na teledysk lili MJ w 4fun.tv żeby go obejrzeć. Szkoda że nie puszczali potem fifty-sixty
-
Mega Alizée Fan

Originally Posted by
Tomcio
Mylene i tego gościa
Czy Wam ten fragment podoba się tak samo jak mi?
-
Kinda Veteran

Originally Posted by
kiko90
Były plotki, że przez zamieszczenie angielskich wersji piosenek spowodowało to,
iż ilość sprzedanych płyt spadła

ale to już inna bajka x)
Wiesz... Nie zdziwiłbym się
Angielskie wersje piosenek Lilki to jedne z rzeczy które mi się u niej najmniej podobają.

Originally Posted by
kiko90
ps2. zaskakujące jest to też, że w październik-styczeń 2008 była puszczana czasami "Moi..Lolita, a znów tym razem puszczają "Moi...Lolita" coś w tym jest bracia x))
... Moi Lolita to Ci będą jeszcze przez 20 lat puszczać. Jebnięta polityka RMF FM - kupują dożywotnie licencje i wałkują przez 30 lat żeby ludzi tym zamęczyć

Originally Posted by
sylvog83
Ja sam wiele razy puszczałem sms-y na teledysk lili MJ w 4fun.tv żeby go obejrzeć. Szkoda że nie puszczali potem fifty-sixty

Co za dużo to nie zdrowo 

Originally Posted by
chudyzam
Czy Wam ten fragment podoba się tak samo jak mi?

Baaa
-
^Eden Eden^
By Speedy
-
Mega Alizée Fan
Prace nad albumem trwają od stycznia i chcą go ukończyć w CZTERY miesiące, czy ja nie umiem czytać? Jeżeli tak, to ja bym się zbytnio nie cieszyła... Nie chcę siać defetyzmu, ale nie wiem, czy można zrobić dobrze dopracowany album w cztery miesiące... Nie wnikając już w fakt, czy poprzedni album spełnił oczekiwania fanów, bo to jest już kwestia gustu, ale z pewnością nie osiągnął oczekiwanego odgłosu, sprzedaży i powodzenia, a o ile się nie mylę to robili go znacznie dłużej.
Ale ja i tak kupię ten nowy album, jaki nie będzie
-
Mega Alizée Fan
Moderator (PL)
Wiesz Hunti, jak ktoś jest geniuszem a nie "geniuszem" to i w miesiąc zrobi
-
Szewronista
Nie wiem jak Lili, ale są artyści potrafiący zrobić nawet 2 dobre albumy w ciągu roku. Obawiam się tylko, że nowy album będzie podobny dźwiękowo do Psychedelices i buba.
-
^Eden Eden^
Oglądałem kiedyś wywiad z jednym artystą i on powiedział że zrobili wszystkie piosenki w jeden miesiąc tylko że jeszcze zostaje montaże głosu, okładka itd i dlatego to tak długo trwa.
By Speedy
-
30th July 2009, 08:51
Toc De Mac Alizée Fan
Moderator (PL)
-
30th July 2009, 13:28
Bla Bla Bla
-
30th July 2009, 21:28
To CB to jakaś aukcja charytatywna