Donate Now Goal amount for this year: 4030 EUR, Received: 40 EUR (1%)
(*Donation progressbar standing is unconfirmed.)
If you have donated, comment in this: donation thread, so we may review it.
Unfortunately we've lost the ability to generate ad revenue, because of some links to copyrighted content, which were posted by certain members, so now we solely depend on donations to keep this site running.
Please support the website with your donation.

Any donation will help!

Page 1 of 27 12311 ... LastLast
Results 1 to 20 of 533

Thread: Pochwalcie siê swoim sprzêtem :D

  1. #1
    Super Alizée Fan
    Join Date
    11th Aug 2003
    Location
    Poland
    Posts
    753
    Rep Power
    37

    Default Pochwalcie siê swoim sprzêtem :D

    Ja tu nie chcê nikogo zawstydzaæ ale moja konfiguracja jest tak niesamowita ¿e nierzadko sam robiê siê czerwony

    Wiêc na sk³adzie mam ultra/hiper/mega/gangsta podrasowany celeron 500,256ram,gf2mx,hd 9gb.Dobra nie bêde taki okrutny i o reszcie wspania³ego naj-sprzêtu nie bêdê wspomina³.Aha zapomnia³bym ³±czê siê z Wami za pomoca dzielonego SDI na kilka osób wiêc prêdko¶ci niekiedy mam takie o których nawet wstydzicie siê marzyæ-5kbitów...

    I co opad³a Wam szczena?

    Zawstyd¼cie mnie teraz Wasza kolej
    unreal to meet her,smile to her,touch her...

  2. #2
    Alizée Fan
    Join Date
    12th Oct 2003
    Location
    Warsaw
    Posts
    260
    Rep Power
    34

    Default

    Pentium III 850MHz
    256MB RAM
    HDD 40GB + 80GB
    SB Live
    MatroX G450 dual head
    Karta DV500 + Blue Box
    Karta sieciowa 100M
    Odtwarzacz DVD Pioneer
    Nagrywarka DVD LG
    Modem zewnetrzny US Robotics
    Neostrada+ na Lucent Technology
    Switch 5-cio portowy
    Drukarka Laserowa Panasonic
    Drukarka atramentowa Epson C60
    Skaner Canon N650U
    Monitor 17" Samsung + Telewizor jako drugi monitor
    Potrojny uklad chlodzenia
    Artee www.priscilla.pl

    GG 1525284

  3. #3
    Super Alizée Fan
    Join Date
    18th Oct 2003
    Location
    Gliwice
    Posts
    588
    Rep Power
    35

    Default

    Procesor - AMD Athlon XP 1700+ 1466MHz
    Płyta główna - ECS K7S5A (shit)
    Pamięć Ram - 256DDR PC2100
    Karta graficzna - Ge-Force 2 MX400 64MB
    Dysk twardy - WD Caviar 40GB 5400 rpm.
    Nagrywarka - LG GCE-8520B 52x24x52
    CD-ROM - MSI 52x
    Karta muzyczna - SiS 7012 (zintegrowana )
    Monitor - PHILIPS 107 E4 17"
    Sieć osiedlowa - Z tym to róznie sam już niewiem jakie mamy łącze, raz mieliśmy 512kb potem prawdopodobnie doszło łacze 2mb, teraz mieli nam likwidować połączenia radiowe na rzecz kabli miedzianych zestawionych na modemach, bo podobno radiówki się nie sprawdziły. Transfery to ostatnio nawet miałem bardzo dobre ok 90kb a dzisiaj jak ściągałem to marne 10 kb Za bardzo kręca w tej mojej sieci, ale niemam innego wyboru a neo+ sobie nie założe

  4. #4
    Mega Alizée Fan
    Join Date
    14th Dec 2003
    Location
    Z Nienacka
    Age
    28
    Posts
    1,736
    Rep Power
    39

    Default

    Procesor - Celeron 500
    Płyta główna -Jakaś stara
    Ram - 126
    Karta Graficzna - Geforce 2MX 32MB
    HDD - Jakiś stary 20 GB
    Nagrywarka - LG CDRW 52x24x52
    CD rom - 52max
    Karte sieciowa - Jakaś stara
    Drukarka - Canon BJC 1000
    Monitor - Jakiś stary 17
    Kieszeń na HDD
    Głośniki - MT Manta 5.1


    Stary komp, ale mi służy jak potrafi
    Ale chociaż głośniki mam fajne.

  5. #5
    Alizée Fan
    Join Date
    9th Dec 2003
    Location
    Stolica/Warsaw
    Posts
    107
    Rep Power
    33

    Default

    mam 2 sprzety z czego jeden na wypasie i to z niego lacze sie z wami.
    oto jego dane (tego wypasionego-hi,hi,hi):
    proc: pentium 233mmx
    mobo: intel LT 430tx
    ram: 64Mb dimm pc-66 (tag ram wiecej nie obsluguje-hi,hi)
    hdd: western digital caviar 32500- 2,5 GB, UDMA 33, 5400 (strasznie warczy)
    grafika: matrox millenium pci 4mb ram (wypas obraz)
    cd: toshiba 6002b - 16x
    dzwiek: soundblaster pci 128
    sieciowka: Realtek (taka za 20 zł )
    łącze: 512/128 przez kablowke
    Aha, dziala to wszystko nawet sprawnie pod Solarisem 9- edycja dla studentow(placilo sie tylko za nosnik i dostawalo full licencje!)

    moj sprzet bazowy (do pracy):
    proc: athlon 2500 xp-Barton (fsb podkrecone-350mhz)
    mobo: Asus A7N8X- chipset nforce 2
    ram: 2 x DDR Kingston`a 512Mb pc2700 (chodzi jako dual channel)
    hdd: Western Digital 120Mb 8Mb cache, 7200 RPM + drugi taki sam tyle ze o pojemnosci 80Mb
    grafika: Radeon 9100(produkowany przez ATI), 64Mb ram Hynix
    nagrywarka:Lite On 48125W (z podrasowanym firmwarem z wyzszego modelu)
    DVD: Asus E616
    dzwiek: soundblaster Audigy 2 ZS Platinum Pro podpiety pod skladaka yamahy z monitorami tejze firmy
    siciowka: na plycie- nvidiowska z kontrolerem realteka
    zasilacz: Enermax 460W
    cooler procka z sonda termiczna: Termaltake volcano + 2 wiatraki w obudowie
    System operacyjny: Winda 2003 pl standard server edition
    It` my babe
    NIE MOŻNA UTOŻSAMIAĆ INFORMATYKI Z SAMYM KOMPUTEREM! TO TAK JAKBY NAZYWAĆ CHIRURGIĘ "NAUKĄ O SKALPELU"
    Who dares wins! No compromise! Alizee!

  6. #6
    Super Alizée Fan
    Join Date
    18th Oct 2003
    Location
    Gliwice
    Posts
    588
    Rep Power
    35

    Default

    hdd: Western Digital 120Mb 8Mb cache, 7200 RPM + drugi taki sam tyle ze o pojemnosci 80Mb
    Jak mamy to rozumieć

  7. #7
    Alizée Fan
    Join Date
    9th Dec 2003
    Location
    Stolica/Warsaw
    Posts
    107
    Rep Power
    33

    Default

    czujny jesteś Kranked,a ze mnie ***** a nie komputerowiec!
    pomylilem jednostki zamiast Gb napisalem Mb! Uuuuuuuuuu,wstyd,wstyd!

    Juz prostuje pomylke:
    hdd: western digital caviar wd800jb- to ten 80Gb ,drugi to wd1200jb - 120Gb
    czyli w sumie ten sam model z tym ze rozna pojemnosc
    (odkrecilem obudowe i sprawdzilem)
    Who dares wins! No compromise! Alizee!

  8. #8
    Master Blaster ;) croolik's Avatar
    Join Date
    10th Oct 2003
    Location
    Kraków-Cracovie-Cracow | Polska-Pologne-Poland
    Age
    35
    Posts
    2,907
    Rep Power
    45

    Default

    ROTFL, wszyscy macie 'złomy'. Słuchajcie co ja mam i poczujcie respekt, lol!:
    -Celeron A 300 MHz
    -292 RAM z czego 256 PC 100, reszta PC 66
    -płyta Intel 440LX
    -S3Virge GX2 4MB
    -Voodoo1 4MB
    -dźwięk ESS na ISA
    -KWORLD MPEG TV STATION PCI
    -REALTEK 100 MBit/s karta sieciowa - z neta jestem dumny, bo to nabardziej wydajna część mojego systemu komputerowego
    -CANON BJC 250
    -HDD SEAGATE 4,3 GB 5400rpm i SEAGATE BARRACUDA VII 40GB 7200rpm (w kieszeni)
    -Optiview LR NI 15"
    -CD-RW LG 24*10*40
    Chciałbym zaznaczyć, że nie rozumiem waszych problemów z XP. Pomimo, że mam złoma (proszę nie zaprzeczać), chodzi po prostu miodzio. Podobnie ma się sprawa z Linszmatą (Mandrake 9.2).

    + HDD 40MB z 1990 roku (pozostałość po Olivetti, nieużywany, bo straszliwie spowalnia podsystem)
    + nieużywana igłówka Epsona (też z 1990)
    + modem zewnętrzny Microcom DeskPorte56k Voice (od lipca szczęśliwie odszedł w zapomnienie)
    + CD-ROM 24 LG - przerobiony na napięcie 12V w celu używania go jako odtwarzacz CD do samochodu (tyle, że wciąż samochodu nie mam - zabrałem się do sprawy od tyłu )
    C(r)OOL'ik fait spinner le week-end.

  9. #9
    Mega Alizée Fan
    Join Date
    14th Dec 2003
    Location
    Z Nienacka
    Age
    28
    Posts
    1,736
    Rep Power
    39

    Default

    Heh widać XP hodzi lepiej na złomach.
    Im lepszy komp tym gożej chodzi na nim XP haha, na to wychodzi

  10. #10
    Mega Alizée Fan
    Join Date
    13th Oct 2003
    Location
    zyrardów
    Posts
    1,307
    Rep Power
    38

    Default

    ja w zasadzie niemam jakiegoś super sprzętu a to za sprawą kosztów jakie ostatnio miałem więc odkupiłem kompa od kolegi jedynie dokupiłem dysk (taki sam mi gwizdneli z poprzednim kompem) napęd DVD, kieszeń i pare innych rzeczy, a tak w ogule to prawie kopia mojego dawniejszego kompa, ale i tak mam go zamiar zmienić na wiosne puki co to mam to :
    procek - celeron 800
    płyta główna - VIA 693A Chipset Support Slotl or Socket 370 CPU model 993AN
    HDD - CAVIAR 120 GB ,8MB cache 7200 RPM + SAMSUNG 20GB (był na gwarancji więc przetrwał)
    grafika GeForce 2 MX/MX 400 64MB
    sieciówka - INTELLINET 10/100 Mbps 32 bit PC
    muza - soundblaster 128
    katra TV - AverMedia
    nagrywarka - LG 16x10x40x
    napęd DVD - LITEon ATAPI/E-IDE (PIO/DMA/Ultra DMA)
    FDD
    ram - 3 x 128MB DDR Kingston
    monitor smsung SAMTRON 17 70E

    dodatki

    wzmacniacz - RADMOR 5412 stereo 4x100 (chyba nawet tyle i ma bo kolumny niemoge na maxa dokręcić)
    korektor - RADMOR 5470 stereo
    amplituner - RADMOR 5412 stereo
    amplituner + wzmacniacz (narazie go nieuzywam) GRUNDIG R3000
    kolumny sam - pudła o wymiarach wys. 95cm szer. 45cm głęb. 40cm głośnik bass sony blue 250watt sopran pizoceramiczny sony blue i średniego narazie brak + zwrotnica sony blue 500
    słuchawki - manta multimedia max + mikrofon
    drukarka - Lexmaek Z32 (szkoda mi tego laserowego Xeroxsa)
    modem - do kablówki Thomson (na własność)
    HUB 5xport 10Mbps UNEX
    i narazie nic niewidze pod ręką no chyba że klawiatura media tech i muszka sunn_coś tam ale niewiem co bo się wytarło "optyka" niedopisuje już laptopa braciaka i części komputerowych które składuje w skrzyni od narożnika (niezłe miejsce ale dzięki temu przetrwały napaść stulecia) a są tam jakieś płyty główne grafiki dysków od groma takich do 1,7Gb sieciówek i niewiem czego tam jedszcze........ puki co męcze sie na celeroniku ale zamierzam zmienić na pentiuma tak do 2GHz a system operacyjny, są dwa mój win 98se i braciak ma Linuxa RedHata 9 i freeBSD ale ja buszuje tylko po winie i linuksie.

    gg:1848546 / WPkontakt:dziura44 www.hahm-pol.webpark.pl

  11. #11
    Alizée Fan
    Join Date
    9th Dec 2003
    Location
    Stolica/Warsaw
    Posts
    107
    Rep Power
    33

    Default

    HDD - MATROX 120 GB ,8MB cache 7200 RPM
    Teraz ja z zapytaniem: dysk twardy matrox ???
    pewnie miales na mysli MAXTOR
    matrox to firma produkujaca karty graficzne- bardzo dobra jakosc obrazu,ale z cena przesadzaja :-)
    Who dares wins! No compromise! Alizee!

  12. #12
    Mega Alizée Fan
    Join Date
    13th Oct 2003
    Location
    zyrardów
    Posts
    1,307
    Rep Power
    38

    Default

    dzięki za wyłowienie błędu, ale i tak nie to napisałem co trzeba nie chodziło mi o MAXTOR tylko o CAVIAR a to co napisałem to akurat kolega trąbił mi nad głową o matroxie że jaki to on niejest i zastanawia się nad kupnem, a ja zamiast caviar napisałem ten nieszczęsny matrox i niewiem jak to się stało ale jakoś wkradł się ten błąd i jeszcze raz że go dostrzegłeś a ja przepraszam za pomyłke, już to poprawiam
    dzięki nara

    gg:1848546 / WPkontakt:dziura44 www.hahm-pol.webpark.pl

  13. #13
    Alizée Fan
    Join Date
    9th Dec 2003
    Location
    Stolica/Warsaw
    Posts
    107
    Rep Power
    33

    Default

    to praktycznie nie pomylka
    od pomylek to ja jestem specjalista
    zamienic gigabajty na megabajty....he he he
    toz to karalne powinno byc
    a kaviar - porzadny sprzet
    Who dares wins! No compromise! Alizee!

  14. #14
    Mega Alizée Fan
    Join Date
    13th Sep 2003
    Location
    Cracow
    Posts
    1,201
    Rep Power
    38

    Default

    Wow! To nawet nie jestem taki najgorszy.... A jak bym mógł byc wpuszczony do Artee'go na jeden calutki dzionek to bym się moooocno pobawił... (nagrywareczka DVD i laserowa drukareczka... ALE!! Tożto przecie sprzęt do piratyzacji!!! )

    Mój kompiuter:

    Duron 800
    płytka ECS K7s coś tam.. dupa szmelc
    SB LIVE 4.1 - najlepsze co mam...
    GeForce 2mx 400 64MB (kurcz, Croolik sam mam dziadostwo, ale jak przeczytałem o twoim S3 Virgu... to aż mi się smutno zrobiło...)
    drukara - HP 610 c Deskjet
    monitor - 14 cali i jade na 1024x768
    głośniczki creative 4.1!!!!!!!
    nagrywarka 16x LG (ta tania marka przesladuje polaków, a zwłaszcza CD 52x które sie po tygodniu psują!!!!!!! )
    CD LG 52X....
    Karta TV Pro Ultra Pixelview
    modemik chello - 512 KB/s oczywsicie w porywach to ok 70kbs....

    i to chyba tyle... chwilowo mam jeszczce force feedbacka...
    Czarna madonna czaaarny anioł...

  15. #15
    Mega Alizée Fan
    Join Date
    13th Sep 2003
    Location
    Cracow
    Posts
    1,201
    Rep Power
    38

    Default

    Aha, a najpierw... hehe.. czytając temat : "pochwalcie sie swoim sprzętem" myślałem o innego typu sprzęcie, i ciekawiło mnie kiedy to forum się tak "wyyyyluzowało"....

    Swoją drogą.... ... może nowy "podobny" temacik...???
    Czarna madonna czaaarny anioł...

  16. #16
    Alizée Fan
    Join Date
    21st Sep 2003
    Location
    Poland - Warszaffka
    Posts
    225
    Rep Power
    34

    Default

    ja tez specjalnie nie wymiatam jak na dzisiejsze czasy

    Duron 700
    plyta Gigabyte o ile pamietam
    384MB RAM
    dyski WD Caviar 20GB + 80GB 7200/8MBcache
    music soundblaster 1024 live
    grafic GeForce2 MX 400 32MB
    DVD ROM
    nagrywarka Teac 24x
    monitorek Samsung SyncMaster757 FX
    karta sieciowa 10/100
    Firewire
    scanner Microtek 4800+
    printer jakis badziewny 710C HP
    no i jeszcze ma taki fajny floopy disk + fajna myszke optic i klawiaturke
    z dodatkowymi rosyjskimi bukfami
    :gg 3102988::mail tkonstrat@op.pl::www.h-light.tv::www.alizee.com.pl:


    Sorry for my english

  17. #17
    Master Blaster ;) croolik's Avatar
    Join Date
    10th Oct 2003
    Location
    Kraków-Cracovie-Cracow | Polska-Pologne-Poland
    Age
    35
    Posts
    2,907
    Rep Power
    45

    Default

    Hmm, no to widzę, że przynajmniej pod względem procka, grafiki i dźwięku wypadam najgorzej - ostatni będą pierwszymi... Reszta sprzętu nawet. Jednak wciąż się dziwię jak co poniektórzy narzekają na wolne działanie systemów. Może ja się po prostu przyzwyczaiłem? A może chodzi o samą konfigurację sprzętu? Bo nawet jak się ma super-hiper podzespoły to mały błąd w Biosie może zrobić dużo złego dla ogólnej wydajności.
    TomeG:
    (kurcz, Croolik sam mam dziadostwo, ale jak przeczytałem o twoim S3 Virgu... to aż mi się smutno zrobiło...)
    Hehe, niepotrzebnie - nie gram, więc problemów żadnych pod tym wględem nie mam. Przydałaby się wyższa jakość zrzucania sygnału TV, ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. Ostatnio miałem do 'testowania' jakąś kartę graficzną 16MB (miałbym ją za jakieś grosze), ale że nie współdziałała dobrze z winem i linuksem podarowałem sobie.
    (ta tania marka przesladuje polaków, a zwłaszcza CD 52x które sie po tygodniu psują!!!!!!! )
    Hmm, sam z siebie raczej się nie psują. Ja do LG nic nie mam, więcej - jestem zadowolony i to bardzo.
    Jeśli ktoś posiada napęd CD LG i chciałby zainstalować Mandrake'a 9.2 - mała przestroga. Najpierw DOKŁADNIE przeczytać erratę na stronie Mandrake'a. CD LG mają tendencję do psucia się w trakcie instalacji, co spowodowane jest błedem w firmware napędu oraz w kodzie samego systemu.
    C(r)OOL'ik fait spinner le week-end.

  18. #18
    Mega Alizée Fan
    Join Date
    14th Dec 2003
    Location
    Z Nienacka
    Age
    28
    Posts
    1,736
    Rep Power
    39

    Default

    Ja mam CD Rom 52 LG już kilka lat i jedyna wada to to że musze go otwierać igłą bo sam niechce sie wysówać.

  19. #19
    Mega Alizée Fan
    Join Date
    13th Sep 2003
    Location
    Cracow
    Posts
    1,201
    Rep Power
    38

    Default

    A nie mówiłem że wszyscy w Poslce mają LG! A psuć to on się potrafi na wszyyyystkie sposoby...
    Spoko Adi32, to już taki urok tego dziadostwa...
    Czarna madonna czaaarny anioł...

  20. #20
    Mega Alizée Fan
    Join Date
    13th Oct 2003
    Location
    zyrardów
    Posts
    1,307
    Rep Power
    38

    Default

    LG

    ja osobiście nieuważam że to jest badziew, miałem ( niestety miałem ale teraz też mam )nagrywarke LG przez jakieś 3 lata i na tyle ile sie ponagrywała to naprawde była bardzo dobra a i nieraz spadła z pułki (to tylko brat) a kumpel kupił sobie jakiś wynalazek z plastkikową optyką i po miesiącu nieodczytywała płyt bo się osłonka przepaliła, więc co to za sprzęt gdzie laser wypala dziurę w osłonce
    bynajmniej ja jestem bardzo zadowolony z LG (nagrywarki bo CD-ROM nieposiadam, wystarcza mi DVD) może poprostu mam farta do LG albo wy macie pecha, niewiem jak to jest ale mniejsza z tym.

    gg:1848546 / WPkontakt:dziura44 www.hahm-pol.webpark.pl

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •