PDA

View Full Version : Komunikatory

Me
29th September 2003, 20:16
Czy macie gadu gadu??

TomeG
29th September 2003, 21:34
Gadu Gadu używają nawet Amerykańce.... Takie my Polaki mamy dobre programy...:D

Me
30th September 2003, 14:31
Tomeg lepiej byż numerem zarzucił.

TomeG
1st October 2003, 16:12
1073666..... ale i tak wciąż mnie tam niema bo nielubie tego gówna...i wole obalić jakieś piwko albo winko niż gadać na GG - z tą ze osobą....:D

unreal
2nd October 2003, 20:05
Ja również mam gg.I również nie używam go prawie wcale.TomeG mówi że używają go amerykańce.No ja z tym miałem pewne przygody...Otóz po raz kolejny marnowałem w sieci swój cenny czas w poszukiwaniu co ciekawe nie tyle ziomków co "obcych" uzywających gg.No tak znalazłem wiele "interesujących'" osób z Ekwadoru-okazał się nim student z Krakowa,dziewczynę z "kuwejtu"-kolejna polka-grr,jakiegoś starego latarnika z Australii-kolejny koleś z polski.Aaaa dałem sobie spokój z tymi znajomościami...i z tą zabawą również...

TomeG jacy amerykańce?

Tomaszek
3rd October 2003, 17:33
a kto teraz majac dostęp do netu nie ma w Polsce gg....chyba mało kto.....ja uzywam gadulca wlasciwie po to by ze znajomymi pogadac a nie nawiazywac new znajomosci.....choc musze przyznac ze wczoraj zrobilem wyjatek bo wyszukalem jakas panne i normalnie z nia zagadalem....ale zado mi sie to zdarza...gg for best friends i juz

Me
3rd October 2003, 22:41
zgadzam sie z toba tomaszku.

thekamix
4th October 2003, 21:04
taaak :) Tomaszek ma racje :D Ja tam gadam ze znajomymi, a nie wyszukuje nowe osoby :) Moj nr: 2190704 jednak jesli pisze ktos kogo fogle nie znam nafet z nim nie gadam

unreal
5th October 2003, 20:09
No niekoniecznie.Czasem przez przypadek można nawiązać ciekawe znajomości na chybił trafił...

thekamix
7th October 2003, 14:15
mmm... no niekoniecznie :P Z reguly osoba, ktora wyszukuje osoby przez wyszukiwarke to osoba, ktora nie ma nic do roboty i nie ma nic ciekawego do powiedzenia

Me
7th October 2003, 15:08
a mi wogule nie działa katalog publiczny!!!

Erni
12th October 2003, 12:24
no to masz stare GG , najlepsze jest 5.*, bo 6 to totalny kicz i ten głupi 'dialer'
mój numer gg 3595145, jestem 24H na dobe, ale i tak mało kiedy na to patrze :)

croolik
12th October 2003, 12:55
Tak naprawdę to najlepsza jest Miranda. Działa na wtyczkach i obsługuje większość popularnych sieci.

unreal
14th October 2003, 20:06
A włąsnie że można znaleźć kogoś ciekawego-jestem w trakcie nawiązywania interesujacej znajomości :)

A co do GG to instalnąłem sobie 6.0-rzeczywiście najlepsze toto nie jest.Problemy z wysyłaniem sms-niemal do zadnej sieci nie mogę oraz nie mogę załadować Powergg-co z tego że go instaluje jak i tak nigdy mi nie wskakuje...Chyba trzeba wrócić do 5 ale muszę wpierw gdzieś go znaleźć...

Me
15th October 2003, 15:05
ale w 5 nie działa mi katalog publiczny:(

Sebak
20th October 2003, 01:40
A moje gg to 3274987

unreal
20th October 2003, 13:12
Te nowe GG 6.0 nie jest aż takie złe jak sie okazuje.Działa ok i z powerGG nawet-nowym... :)

waRcoR
4th November 2003, 19:06
jestem 24H na dobe, ale i tak mało kiedy na to patrze

hehe to tak jak ja 24 dostepny a przy kompie żadziej bo mi się statusu niechce zmieniać ale to się skończy jak brat zainstaluje sobie znowu UNIX-a bo tam już mi się zupełnie niebędzie chciało instalować a szczególnie że niemam gg tylko WPkontakta choć używam numeru gg ale to po to że większość osób ma właśnie gg, ja tam zaczołem od Kontakta i jak narazie chyba go niezmienie bo całkiem fajny programik, a na tapetce i podczas rozmów mam Alizee, i to mi się podoba :)

Artee
4th November 2003, 20:51
A udalo sie komus Auto status do GG powyzej 6.0 wrzucic...bo mi nie dziala i nie znalazlem nowszej wersji PowerGG.

komodor
9th December 2003, 05:15
tlen nie jest zly, dziala z natywna siecia tlenu i na dodatek z gg, a pod unixem mozna latwo komunikator napisac...jak sensownie zadziala dam znac

croolik
9th December 2003, 06:00
Hehe, pod linuksa używam wszystkich komunikatorów co w windzie - GG (Kadu - już kompatybilne z Gnomem), Tlena (Tleenx2), ICQ (Licq) - ja mówię, że linuks to idealny sytem :P

komodor
9th December 2003, 06:31
:) na razie u mnie starenki redhat 5.0 dziala,bo na nic lepszego nie ma miejsca,bedzie wiekszy dysk to i nowszego linuxa z ladnymi x-oknami sie postawi.Odpali ladny komunikator i windoze do kosza.popieram ze linux- ideal i w zasadzie nie ma virusow :D AVE LINUX

unreal
9th December 2003, 20:02
A co Wy tak z tym linuksem?Taki dobry?Cóż odpali się czasem jakąś giere a to pod linem nie chodzi...A ciekaw jestem czy poza grami wszystkie programy chodzą normalnie?Co do komunikatorów słyszałem że niezła jest miranda i jabber czy coś takiego łączące w sobie sporo funkcji.Ja natomiast mam sporo problemów z wysyłąniem sms ostatnio przez gadu.Wiecie jak temu zaradzić?

Alizetka2
18th December 2003, 01:04
mi tez czasami
lae mnie mozna znales wpisując psełod Alizetka2:D:D%#(*%&! to jest mój numer gg trzybałam shifta

Alizetka2
18th December 2003, 01:06
moje to 5398571

Degas
12th January 2004, 21:26
GG - LAJTOWA RZECZ, moge szybko kontaktowac sie z kumplami, i nie tracic kasy na telefony, ( ale pogadanki na GG, czy jakim kolwiek innym komunikatorze w celu zarywania laski, czy cos takiego , to moim zdaniem strata czasu...........:):D

Adi32
12th January 2004, 21:33
Etam, Ja sie z GG nie ciesze, to program jak każdy inny, tyle że najpopularniejszy z komunikatorów.

Degas
12th January 2004, 21:59
GG - LAJTOWA RZECZ, moge szybko kontaktowac sie z kumplami, i nie tracic kasy na telefony, ( ale pogadanki na GG, czy jakim kolwiek innym komunikatorze w celu zarywania laski, czy cos takiego , to moim zdaniem strata czasu...........:):D

Jaroo
14th March 2004, 20:42
3532090 moje gg siedze często bardzo często i jeszcze jestem na tlenie identyfikator tlen.pl jaro151@tlen.pl

miror
15th March 2004, 19:44
ej ziomy jak race nad nowym komunikatorem zosatnom skonczone dam cynka!! profesionalny komunikatgor bedzie mozliwosc gadania z osobami na gg i ltenem bedzie wolny od klopotow z gg np nie beedziee sie rozlanczal z servem co w gg jets zceste ... dam screny niedlugo nieukrywam ze tesh mam wmin pewnien wklad wsumie piszom to profesionalisci :) i mam nadzijej ze sie przyjmie!:P juz jest anwet spora kampania przygotowanan :) i jak dam linka to pomuzcie go rozprzestrzeniac :P

Cobra1
17th March 2004, 14:10
i jak dam linka to pomuzcie go rozprzestrzeniac

niema kłopoty z rozprzestrzenieniem tylko trzeba go najpierw mieć i wyprubować a później można go zachwalać :D

miror
17th March 2004, 20:17
spox nie bujcie sie :) jak bedzie to dam :P

Robertos2000
22nd May 2006, 10:49
Skrócę artykuł tym, którym nie chce sie go czytać w całości. Głównie chodzi o to, że gadu gadu wprowadziło nowy regulamin, w którym zawarte jest to, że jak ktoś będzie używał innego programu niz oficjalny GG (do rozmow GG oczywiscie) może pozbyć się konta.

Więcej...

Gadu-Gadu Sp. z o.o. zmieniło istotnie regulamin swojej usługi komunikacji natychmiastowej. Zmiany idą głównie w kierunku ściślejszego określenia sytuacji, które do tej pory nie były szczegółowo opisane, między innymi: prowadzenie działalności komercyjnej z użyciem komunikatora Gadu-Gadu oraz rozsyłanie spimu (czyli komunikatorowego spamu).

Jednak największe kontrowersje, które bardzo silnie są krytykowane w polskim środowisku internetowym, dotyczą dwóch punków regulaminu: 11 oraz 12. Regulują one zasady korzystania z usługi Gadu-Gadu przez oprogramowanie nie wydane przez Gadu-Gadu Sp. z o.o.

Punkt 11. dość zawiłym, prawniczym językiem, jasno stwierdza, że korzystanie z jakiegokolwiek komunikatora lub usługi nie będącej autorstwa Gadu-Gadu Sp. z o.o. a komunikującego się siecią Gadu-Gadu powoduje naruszenie regulaminu i uprawnia Operatora do usunięcia konta użytkownika oraz uniemożliwienia mu dalszego korzystania z usługi nawet pod nowym numerem Gadu-Gadu. Ograniczenie to uderzy mocno w innych operatorów polskich komunikatorów, którzy dysponując co prawda własnymi, często lepszymi technologicznie sieciami, w dalszym ciągu mocno polegają na komunikacji z Gadu-Gadu. Dostać się może praktycznie każdemu. Poczynając od Komunikatora Tlen.pl, Spika, ekg, Kadu, na serwerach Jabbera kończąc, a nie wymieniłem tu wszystkich możliwości.

Po Sieci zdołałem zauważyć kilka uwag, że nowy regulamin jest sformułowany w taki sposób, że nawet użytkownik korzystający z oryginalnego klienta Gadu-Gadu, lecz rozmawiający z inną osobą, która takiego klienta nie posiada, również naraża się na ryzyko skasowania konta.

Punkt 12. zwrócił moją szczególną uwagę. Czytamy bowiem: "Korzystanie przez Użytkownika z usług komunikatora Gadu-Gadu z naruszeniem tych zasad traktowane będzie jako podstawa do podjęcia przez Operatora działań mających na celu uniemożliwienie Użytkownikowi korzystania z usług komunikatora Gadu-Gadu". Nie jestem prawnikiem, lecz brzmi to dla mnie, jak stwierdzenie, że Operator jest wręcz zobowiązany do usunięcia konta użytkownikowi.

Istnieje duże prawdopodobieństwo, że jesteśmy na progu wielkiej migracji użytkowników pomiędzy sieciami polskich komunikatorów. Jednak w jakim kierunku ta migracja będzie się odbywać i czy skorzysta na tym Jabber, czas pokaże...

Przemyslav
22nd May 2006, 11:05
A niech spierd...., my tu monopolu nie lubimy. Ciekawe jestem jak chcą zbanować użytkownika i mu zabronić korzystania z innego numeru GG ?? Po IP ?? Przecież można zmienić :) Jak dla mnie firma od GG stała się takim samym monopolistą co TP S.A., widzą, że loodzie uciekają do innych komunikatorów, które są bardziej poręczniejsze i przydatniejsze to jush straszą :// Niech spadają na drzewo małpy wredne... Narazie siedzę na Tlenie i looz bo jush połowa osób z mej lsity ma tesh konta na Tlenie, więc looz :)

Darkthrone
22nd May 2006, 11:10
Jesli sądzą, że ludzie przestaną korzystać z innych komunikatorów tylko przez widzimisie operatora gg to grubo sie mylą. chuba że ich posunięcie ma na celu pozbycie sie uzytkowników kont, to wtedy akcja im sie uda w 100% :?

Norbidinho
22nd May 2006, 12:01
O kurw* strach sie bac :mrgreen: chyba im sie nudzi wymyslajac takie bzdury 8) Oby mi tylko krzywdy nie zrobili :bounce: :mrgreen:

Robertos2000
22nd May 2006, 12:40
A niech spierd...., my tu monopolu nie lubimy. Ciekawe jestem jak chcą zbanować użytkownika i mu zabronić korzystania z innego numeru GG ?? Po IP ?? Przecież można zmienić :) Jak dla mnie firma od GG stała się takim samym monopolistą co TP S.A., widzą, że loodzie uciekają do innych komunikatorów, które są bardziej poręczniejsze i przydatniejsze to jush straszą :// Niech spadają na drzewo małpy wredne... Narazie siedzę na Tlenie i looz bo jush połowa osób z mej lsity ma tesh konta na Tlenie, więc looz :)

Z tym banowaniem to napewno nie przez IP :) wydaje mi sie ze moze to byc ban na ID komputera itp. zeby z danego kompa nie dało sie zalozyc nowego numeru, zreszto nie wiem.

Denerwuje mnie to bo sam uzywam Tlena, na ktorym mam 7 konkatorw tlen.pl, a reszta to same konkakty GG. Najgorsze jest to, że ciężko co niektorych z GG przekonac zeby przeszli na np. Tlena :twisted:

Przemyslav
22nd May 2006, 12:44
Z tym banowaniem to napewno nie przez IP :) wydaje mi sie ze moze to byc ban na ID komputera itp. zeby z danego kompa nie dało sie zalozyc nowego numeru, zreszto nie wiem.

Denerwuje mnie to bo sam uzywam Tlena, na ktorym mam 7 konkatorw tlen.pl, a reszta to same konkakty GG. Najgorsze jest to, że ciężko co niektorych z GG przekonac zeby przeszli na np. Tlena :twisted:

Tesh sam nie wiem, wystarczyło byzałożyć numer GG na innym kompie :) No sam nie wiem jakby to miało działać :D U mnie ziomki zaczęły zakładać Tlena jak GG padało noi każdego to wkur..., a że Tlen stabilny to każdy co mądrzejszy szedł tam :D Ale zapewne jak cza będzie to każdy na Tlena uderzy, czy Jabbera, maybe Mirandę :D

Krogi
22nd May 2006, 14:33
no nie za bardzo mi sie to podoba :!: gdyż używam tlenu :( trzeba będzie znowu się na gadacza przerzucić :cry: :(

Hunti
22nd May 2006, 14:50
A kij :? Korzystałam już z tleniku chyba już 2 miesiąc, a tu nagle jakaś durny, nowy regulamin... A jako, że nikt z moich znajomych nie korzysta z Tlenu, bede musiała znów powrócić na GG... :/

Norbidinho
22nd May 2006, 15:07
Nie narzekajcie gg jest zajebiste :mrgreen: Mnie tlen wkurzal i te durnowate minki na nim :mrgreen:

Hunti
22nd May 2006, 16:15
Nie narzekajcie gg jest zajebiste :mrgreen: Mnie tlen wkurzal i te durnowate minki na nim :mrgreen:

Ja używam emotek typu: ^^, xD, ==', ><, więc i to problemu nie robiło :lol:

Przemyslav
22nd May 2006, 16:41

Tak jak pisałem Tlen trzeba sobie zoptymalizować pod swoim kątem :) Swoje emoty możnazassać, skórki czy pluginy :) O wiele więskze możliwości konfiguracyjne masz niż GG :)

Krogi
22nd May 2006, 18:48

Tak jak pisałem Tlen trzeba sobie zoptymalizować pod swoim kątem :) Swoje emoty możnazassać, skórki czy pluginy :) O wiele więskze możliwości konfiguracyjne masz niż GG :) ja już tyle czasu na jego konfiguracji i związanym z nim zabawami straciłem że żal się rozstawać :cry: :(

croolik
24th May 2006, 03:47
Nie wiem kiedy wprowadzili ten nowy regulamin, ale stwierdzenie, że
nie można korzystać z innych klientów do używania sieci GG (np. przez Mirandę) było w regulaminie świadczenia usługi już od dość dawna (być może inaczej sformułowane, nie pamiętam).

Robertos2000
24th May 2006, 09:58
Nie wiem kiedy wprowadzili ten nowy regulamin, ale stwierdzenie, że
nie można korzystać z innych klientów do używania sieci GG (np. przez Mirandę) było w regulaminie świadczenia usługi już od dość dawna (być może inaczej sformułowane, nie pamiętam).

Tak kiedys była o tym wzmianka, ale to usuneli. Teraz 15 maja wprowadzili to od nowa :)

Wegeta
25th May 2006, 01:15

Tak jak pisałem Tlen trzeba sobie zoptymalizować pod swoim kątem :) Swoje emoty możnazassać, skórki czy pluginy :) O wiele więskze możliwości konfiguracyjne masz niż GG :)

Ja używałem tlen przez 2 lata, miałem zajebiste pluginy i skiny, wiedziałem nawet kiedy ktoś jest niewidoczny... Teraz od miesiąca używam AQQ, jest świetny. Spróbujcie sami, ale w takich okolicznościach.... GG to najbardziej zjechany komunikator ze wszystkich. Ale wszyscy tam konta mają, a my zamiast się rozczuleć nad sobą powinniśmy pokazać ekipie GG że zrobili błąd wprowadzając nowy regulamin. Powinniśmy teraz zamiast wracać do GG, zrobić sobie konta na tlen albo AQQ i gg wogle nie używać. Nie wiem na czym ekipa gg zarabia, ale pewnie na ilości użytkowników, bo to my czytamy ich reklamy w oknie rozmowy.

ceil
25th May 2006, 02:12
Ja używam "konnekt" i jestem bardzo zadowolony i za żadne skarby nie przeszedł bym na oficjalnego klienta gg, to badziewie jakich mało. Jeśli mnie usuną trudno, znajomi i tak beda wiedziec gdzie mnie znalesc a zmanipulowac przez jakis ... regulamin sie nie dam 8) . Jeśli zaś chodzi o konsekwencje to z cała pewnościa bedą to poprostu kasacje a konta nie bany na IP, nie zapominajcie, że w pl jest masa ludzi z neo,chello itp które mają zmienne IP więc to odpada.

Wyjątek: jakby Alizee używała gg(i bym posiadał jej nr), to oczywiście bym się poświecił :lol:

slawekebi
2nd July 2006, 12:19
ja używam AQQ -> jest naprawdę świetnym komunikatorem(zużywa o niebo mniej pamięci RAM niż gg).. a poza tym obsługuje wszelkie możliwe komunikatory.. Można go ustawić do najbardziej wygórowanych potrzeb :roll:

Krogi
2nd July 2006, 13:08
ja używam AQQ -> jest naprawdę świetnym komunikatorem(zużywa o niebo mniej pamięci RAM niż gg).. a poza tym obsługuje wszelkie możliwe komunikatory.. Można go ustawić do najbardziej wygórowanych potrzeb :roll:Tlen jest najlepszy :D SwistaQ mi doradził i jestem bardzo zadowlony :lol :) troche trwało zanim się przyzwyczaiłem ale teraz to nie zamieniłbym go na nic innego :lol: :)

Przemyslav
2nd July 2006, 13:11
ja używam AQQ -> jest naprawdę świetnym komunikatorem(zużywa o niebo mniej pamięci RAM niż gg).. a poza tym obsługuje wszelkie możliwe komunikatory.. Można go ustawić do najbardziej wygórowanych potrzeb :roll:Tlen jest najlepszy :D SwistaQ mi doradził i jestem bardzo zadowlony :lol :) troche trwało zanim się przyzwyczaiłem ale teraz to nie zamieniłbym go na nic innego :lol: :)

Potwierdzam :) :D Ja próbowałem AQQ, ale nie znalazłem w nim tego, co w Tlenie :D Krogi jak możesz to podeślij mi twoje GG, Tlen i emajl na PM'a :) Bo ost. miałem awarię i teraz zbieram dane :D

slawekebi
23rd August 2006, 19:24
Pochwale się nowym tłem listy kontaktów oraz tłem okna rozmowy jak i samym oknem.. (dzięki dla kolegi, ze zgodę na publikację :lol: )
http://img167.imageshack.us/img167/5918/1iu8.th.jpg (http://img167.imageshack.us/my.php?image=1iu8.jpg)
http://img180.imageshack.us/img180/4810/4ia8.th.jpg (http://img180.imageshack.us/my.php?image=4ia8.jpg)
http://img180.imageshack.us/img180/6685/3bu2.th.jpg (http://img180.imageshack.us/my.php?image=3bu2.jpg)
btw jak fan to fan - gdzie się da, to umieszczam wizerunek Lili :wub:

Dragon
23rd August 2006, 19:26
TO KALI BYC W TEJ ROZMOWIE!!!!! HAHAHAHAH KALI SIE CIESZYĆ!!!!!!!!! KALI BYC W ROZMOWIE..... KALI BYC W ROZMOWIE......HAHAHAHAHAAH

Nathalie
23rd August 2006, 19:27
slawek i prawidłowo :D bardzo ładne, bo z naszą Alizee wiadomo 8)

Rufus23
23rd August 2006, 20:03
ja używam AQQ -> jest naprawdę świetnym komunikatorem(zużywa o niebo mniej pamięci RAM niż gg).. a poza tym obsługuje wszelkie możliwe komunikatory.. Można go ustawić do najbardziej wygórowanych potrzeb :roll:Tlen jest najlepszy :D SwistaQ mi doradził i jestem bardzo zadowlony :lol :) troche trwało zanim się przyzwyczaiłem ale teraz to nie zamieniłbym go na nic innego :lol: :) :D JA nie dawno sciągłem lepszą wersje AQQ i musze powiedziec że niczym szczególnym sie nie rózni chodz widac zmiany :D :D :D

Przemyslav
23rd August 2006, 20:37
Dragon ty jush na serio tak gadasz ?? :)

W ramahc przypomnienia posty pisane całkowicie z dużej litery, ulegają kasacji :)

Dragon
23rd August 2006, 20:47
Dragon ty jush na serio tak gadasz ?? :)

W ramahc przypomnienia posty pisane całkowicie z dużej litery, ulegają kasacji :)
Nie to mój daleki krewny z Kongo przyjechał.... Koneser antylopek.... w każdej postaci.... :mrgreen: :cheesy: :lol:

Samue'l
23rd August 2006, 23:42
Ma ktoś skiny do Alizee do gg?

Jak coś to
jupi91@op.pl
Z góry dzięki.

slawekebi
24th August 2006, 14:30
Ma ktoś skiny do Alizee do gg?

Jak coś to
jupi91@op.pl
Z góry dzięki.Już Ci odpowiadam..
Przeszukałem sieć i nic nie znalazłem co by miało wspólnego z Alizée :cry:
Zawsze możesz zrobić własny skin do komunikatora Gadu-Gadu
http://www.do-gg.pl/1.php

btw możesz również wybrać jakikolwiek inny komunikator, który będzie obsługiwał tę sieć..
Nie będę Ci proponował żandego komunikatora, bo zaraz się rozpocznie dyskusja, że Tlen jest najlepszy.. a następny będzie mówił, że AQQ jest najlepsze itp :cheesy:

drops9
24th August 2006, 15:28
btw możesz również wybrać jakikolwiek inny komunikator, który będzie obsługiwał tę sieć..
Nie będę Ci proponował żandego komunikatora, bo zaraz się rozpocznie dyskusja, że Tlen jest najlepszy.. a następny będzie mówił, że AQQ jest najlepsze itp :cheesy:
GG jest najlepsze :P akurat teraz mam AQQ ale zaczyna mnie już wkurzać :? AQQ tylko ładnie wygląda i ma dużo opcji min. wstawianie fotek do listy i okna rozmowy i to wszystko, a reszta jest na MINUS :!: :D :D

Italiano
24th August 2006, 15:32
ja korzystam z Kadu :P

slawekebi
24th August 2006, 15:47
akurat teraz mam AQQ ale zaczyna mnie już wkurzać :?W jakim sensie zaczyna Cię wkurzać :roll: :?:

Norbidinho
24th August 2006, 16:42
ja korzystam z Kadu :P
Ja tez korzystam z kadu :D Bo siedze na linuxie i chyba nie dziala na tym gadu :mrgreen:

drops9
24th August 2006, 16:43
akurat teraz mam AQQ ale zaczyna mnie już wkurzać :?W jakim sensie zaczyna Cię wkurzać :roll: :?:
Wiesza się, kiedy przychodzą nowe wiadomości, musze długo czekać aż się otworzy okno rozmowy, kiedy jakaś osoba robi się dostępna nie można zamknąć tego malutkiego okna (w GG się zamyka jak na nią klikniemy, a w AQQ jak się kliknie otwiera się serwer AQQ), wolno przesuwa się pasek kontaktów, kiedy jakaś osoba włączy i zologuje sie do GG (np. moja siostra) AQQ musze zainstalować jeszcze raz bo się nie chce uruchomić :? może by się jeszcze znalazło coś ale nie pamiętam teraz :D A nie odinstaluje go narazie bo podoba mi się to że mam Alizee w tle :cheesy: :cheesy:

slawekebi
24th August 2006, 18:44
Wiesza się, kiedy przychodzą nowe wiadomości, musze długo czekać aż się otworzy okno rozmowy, kiedy jakaś osoba robi się dostępna nie można zamknąć tego malutkiego okna (w GG się zamyka jak na nią klikniemy, a w AQQ jak się kliknie otwiera się serwer AQQ), wolno przesuwa się pasek kontaktów, kiedy jakaś osoba włączy i zologuje sie do GG (np. moja siostra) AQQ musze zainstalować jeszcze raz bo się nie chce uruchomić :? może by się jeszcze znalazło coś ale nie pamiętam teraz :D A nie odinstaluje go narazie bo podoba mi się to że mam Alizee w tle :cheesy: :cheesy:Pierwszy raz spotykam się z takimi rzeczami.. aż nie chce mi się wierzyć :shock: U mnie nigdy takich rzeczy nie było. Wszystko chodzi jak należy. Spróbuj zrobić aktualizację programu albo reinstall :roll:

Rufus23
25th August 2006, 07:48
Wiesza się, kiedy przychodzą nowe wiadomości, musze długo czekać aż się otworzy okno rozmowy, kiedy jakaś osoba robi się dostępna nie można zamknąć tego malutkiego okna (w GG się zamyka jak na nią klikniemy, a w AQQ jak się kliknie otwiera się serwer AQQ), wolno przesuwa się pasek kontaktów, kiedy jakaś osoba włączy i zologuje sie do GG (np. moja siostra) AQQ musze zainstalować jeszcze raz bo się nie chce uruchomić :? może by się jeszcze znalazło coś ale nie pamiętam teraz :D A nie odinstaluje go narazie bo podoba mi się to że mam Alizee w tle :cheesy: :cheesy:Pierwszy raz spotykam się z takimi rzeczami.. aż nie chce mi się wierzyć :shock: U mnie nigdy takich rzeczy nie było. Wszystko chodzi jak należy. Spróbuj zrobić aktualizację programu albo reinstall :roll: ja z AQQ nie mam problemów nic naprawde mi nie szwankuje chodzi bez zarzutów :D :D :D :D

Epris
25th August 2006, 14:00
Rufus a powiedz wszystkim co to jest AQQ? ;> hehehe

drops9
25th August 2006, 14:04
Rufus a powiedz wszystkim co to jest AQQ? ;> hehehe
Dobry jesteś stary :mrgreen: :cheesy: :mrgreen: Jak parskłem śmiechem to połowe klawiatury rosołem zalałem :D

Epris
25th August 2006, 15:03
no nie to żebym ja nie wiedział co to jest AQQ, może tak zabrzmiało, ale jestem przekonany że Rufus nie wiedział 8)

drops9
25th August 2006, 15:11
Ale ja wiem o co Ci chodziło :D :D

Epris
25th August 2006, 23:33
a już myślałem że sie ze mnie nasmiewasz :/ :mrgreen: :mrgreen: :wink: :cheers: :cheers:

Robertos2000
7th January 2007, 19:47
Chciałbym żebyście głosowali na swój ulubiony komunikator z którym wiążecie resztę swojego życia ;) możecie też pisać za co itd go cenicie.

Ja od 1999 do 2003 roku używałem ciągle GG, później stwierdziłem, że GG ma za mało opcji i się przesiadłem na AQQ. Akuku miałem jakieś 2 miesiące i jakoś poczułem, że to nie dla mnie, nie wiem nie mogłem się przyzwyczaić do tego komunikatora. Później zassałem sobie Tlena i to był strzał w dziesiątke, wszystko mi w nim odpowiada, jest bezawaryjny i ma od groma opcji, no i cały czas się rozwija :)

Głosujcie proszę.

Dragon
7th January 2007, 20:40
Ja przez ok 2 miechy po założeniu neta używałem GG... Potem stwierdziłem że chyba spróbuję AQQ... No i teraz jestem szczęśliwym userem KUKU.. :mrgreen: ... Może w przyszłości Tlena spróbuję ale tymczasem wystarczy mi AQQ

kiko90
7th January 2007, 20:50
Moim zdaniem GG jest the best of komunikatory :P Zawsze można fajnie pogadać. Nawet miałem kiedyś Skypa, ale się znudził i nikogo ni miałem więc wykasowałem go :roll:

Przemyslav
7th January 2007, 20:55
Tak jak mój kochany Robertosik mam Tlena :) Jego ogromna ilość wtyczek, skinów itd... sprawiła, że jest moim najbardziej wyj... komunikatorem do załatwiania spraw i interesów :) :)

CZESTER
7th January 2007, 22:05
Ja mam GG :P To mi wystarczy :P

Robertos2000
7th January 2007, 23:06
Moim marzeniem jest zeby przekręcić wszystkich znajomych na Tlena i pozbyć się kontaktow GG całkowicie. Do bani z takim czyms, jak pisze wiadomosci do kogos jak jest offline, a one do niego nie dochodzą... Kiedys GG działało lepiej :(

Konrado
7th January 2007, 23:12
Kiedys uzywalem gadu ale to bylo dawno, potwm bardzo dlugo Spik a od 3 miesiecy AQQ, poprostu jest dlamnie teraz najbardziej odpowiedni

Przemyslav
7th January 2007, 23:14
Moim marzeniem jest zeby przekręcić wszystkich znajomych na Tlena i pozbyć się kontaktow GG całkowicie. Do bani z takim czyms, jak pisze wiadomosci do kogos jak jest offline, a one do niego nie dochodzą... Kiedys GG działało lepiej :(

No u mnie już ma większość :) :) Bynajmniej mówię o ziomkach z reala :) :) Robertosik to jak chcesz to pochwal się swoim namiarem na Tlen'a :) Tak samo conver zapodaj swój GG :) Jak chcecie to na PW :) A jak nie to tu :D

Mój obecny status na GG i Tlenie:

GG: 5968310 http://suda.kom.pl/presence/gg,iMacDevon,5968310.gif Tlen: pciszewski83 http://suda.kom.pl/presence/tlen,aqq-icq,pciszewski83.gif

Italiano
7th January 2007, 23:16
od zawsze używałem gg. Komunikator potrzebny mi jest do rozmów i tylko do rozmów ( no może jeszcze podsyłem komuś trojany którymi przez gg się steruje :cheesy: ), do niczego więcej mi nie potrzeba.

Robertos2000
7th January 2007, 23:19
Bezczelnie podprowadziłem Twoj kod ;) dzis i tak nie pogadamy, bo zaraz spadam lulu, dosyc obijania, jutro do tyry :cry:

Tlen: a-l-i http://suda.kom.pl/presence/tlen,aqq-icq,a-i-i.gif

Przemyslav
7th January 2007, 23:22
Bezczelnie podprowadziłem Twoj kod ;) dzis i tak nie pogadamy, bo zaraz spadam lulu, dosyc obijania, jutro do tyry :cry:

Tlen: a-l-i http://suda.kom.pl/presence/tlen,aqq-icq,a-i-i.gif

OK :) No to czekam kochanie na autoryzację :) :D

Konrado
7th January 2007, 23:26
Tak samo conver zapodaj swój GG :) Jak chcecie to na PW :) A jak nie to tu :D

Ja nie mam nic do ukrycia :)
GG: 2911553 aktualnie niedostepny bo ide juz spac

Przemyslav
7th January 2007, 23:29
Okey obaj dodani do mej playlisty :) :D :D

Giovanni
8th January 2007, 00:56
Ja tyż tradycyjnie GG i Skype, plus MSN z typkami z english sekcji co by

pogadać :D o tlenie nawet nie myślałem ale jak tak chwalicie to moe

pomyśle 8)

Wegeta
8th January 2007, 01:01
Eeee, dla mnie to rybcia, używałem róznych ale teraz nie bawie się w obcjach itd. gadugadu mi wystarcza. najwarzniejsze ze se mozna poklikać a to ma kazdy komunikator :)

Darkthrone
8th January 2007, 10:46
Ja mam GG i Tlena, ale z tego drugiego nie korzystam bo za mało kontaktów :mrgreen:

Przemyslav
8th January 2007, 12:40
No no zapomniałem dodać właśnie, że jak Giovanni używam MSN'a do gadania z zagranicą :) :)

Dragon
8th January 2007, 20:15
Ja też:P... Z ciocią z Holandii i trochę kiedyć gadałem z Simo z Finlandii(User alizee-forum.com)

cody
8th January 2007, 21:22
Nie będe orginalny GG nr. 1703322 :wink:

Dragon
8th January 2007, 21:41
To patrz mój: 9797833... 8)

CZESTER
9th January 2007, 00:05
Ja jeszcze zapomniałem wspomnieć, że używam Skype :D Gadam z rodzinką w Anglii , z rodzinką w Polsce, z kumplami i koleżankami :mrgreen:

kiko90
9th January 2007, 18:09
hehe ale przez Skyapa tak troche dziwnie się czuje jakbym był na chaju :twisted:

A oto mój GG 6444327 8)

marrt
13th January 2007, 16:14
Pozwolę sobie wykorzystać tą dyskusje, choc moze jesli ktorys z moderatorów uzna, ze warto temat ten wydzielić ;).

Jestem w trakcie pisania nowego komunikatora. Komunikator jesli "spodoba się" inwestorowi (jedna ze spółek notowanych na GPW - niestety nie zdradze nazwy) zostanie przez nich wykorzystany. Ów inwestor jest właścicielem kilkunastu dużych portali oraz kilku kanałów TV, wiec jest szansa, że ów komunikator "pogodzi" użytkowników różnych IM , glownie ze wzgledu na połączenie komunikatora z usługami GSM (o tym za chwilę). To zdanie inwestora, aczkolwiek jeśli chodzi o moje zdanie to nie wybiją się ponad tlena/spika innych.

[jesli nie chce Ci sie czytac - pomiń ten akapit ;P]

Jeśli chodzi o funkcje "innowacyjne". Wspomnialem o polaczeniu z GSM. Osoby obserwujące rynek wiedza, ze ten rok jest rokiem MVNO w polsce. Wirtualnych operatorów ktorzy planują wejsc na rynek w tym roku w polsce jest kilkunastu (jako ciekawostkę podam, że kilka dni temu Avon podpisał umowę z PTK Centertel :D).
Inwestor zalicza sie do tej grupy osob, i chce polaczyc rozne uslugi internetowe z telefonem. Chodzi min. o wirtualny dysk (dostep przez komorke i internet), polaczenie telefonu z poczta, archiwum sms'ów mms'ow w intenecie i inne bzdety których szerszego zastosowania szczerze mówiac nie widze.
Wsrod tych 'innych' rzeczy jest rowniez komunikator (ogolnie firma skupic sie chce na 3G).

[tu już czytaj :P]
Koniec smęcenia.

Poza funkcjami innowacyjnymi ktore implementowane beda gdy inwestor sie zdecyduje, musza byc tez opcje znane z innych komunikatorów (lub innaczej: opcje typowe dla wiekszosci komunikatorów ;) ).

Prosze was o 2 rzeczy:
1. wypiszcie rzeczy ktore wg was powinnien miec taki komunikator
2. interface - jak taki komunikator powinnien wygladac. Nie chodzi o sama grafike, raczej strukture interface. Ogolnie wszystkie komunikatory sa podobne - moze dzieki komus z was kto ma szalony pomysł udasię to zmienić ;)

Oczywiscie jesli inwestor przyjmie projekt , za najlepsze wskazówki będe mógł odpowiednio "podziękować" (w złotówkach ma sie rozumiec ;P).

Jesli inwestor nie przyjmie projektu - komunikator zostanie udostępniony za darmo. Wtedy niestety wasza pomoc okaze sie non-profit ;).

Oczywiscie komunikator bedzie obslugiwal siec GG i pochodne jabbera (min. Tlen).

Robertos2000
13th January 2007, 18:52
interface? moze podobny do statbar'a lub jetaudio pasek na dole lub gorze pulpitu z mozliwoscia pokazywania i ukrywania? :)

marrt
13th January 2007, 19:01
Nie rozumiem o czym piszesz :P. Moze narysujesz albo opiszesz?dokładniej? :)

Przemyslav
13th January 2007, 19:21
Mi zależy na 1 :) Niech obsługuje tyle sieci ile da radę :) Tlen, MSN, GG, Jabber, ICQ itd... Wolałbym mieć all w 1 :) I offcourse bez zbędnych reklam, których nikt nie czyta i tak większość usuwa je "crackami" :)

Konrado
13th January 2007, 19:34
ja to bym tylko prosil o:

-> integracja z GG
-> tlo kontaktow za dowolny obrazek
-> przezroczystosc progrogramu
-> zeby wkocu integrowal sie opis z lista utworow odtwarzanych w JetAudio :!:

To tyle z moich zyczen :)

Przemyslav
13th January 2007, 19:39
Te funkcje:

-> przezroczystosc progrogramu
-> zeby wkocu integrowal sie opis z lista utworow odtwarzanych w JetAudio

to proste to zrobienia :D :D

A jakby co możemy testować aplikację :) :)

marrt
14th January 2007, 02:08
Do testowania na pewno ludzie sie przydadzą. Jesli chodzi o grafike - docelowo ma byc wersja oparta na WPF, wiec graficznie powinno byc ciekawie. Wadą WPF jest to, ze wymaga XP SP2 lub Visty . Dlatego powstanie tez wersja dla starszych systemów.

Z techniczych - wykorzystujemy .NET 3.0 (i dla nizszych systemow 2.0). Jesli kogos to interesuje ;)

Aaaa, no i wciaz nie mamy nazwy ;) . Moze ktos ma pomysl? :)

Giovanni
14th January 2007, 03:07
Nazwa. Hmm....może TOKER albo TOK(od talk :D )

Albo coś w stylu CoQ (komunikator). Sie pmyśli sie wymyśli :cheesy:

Przemyslav
14th January 2007, 13:53
Fajnie jush lecicie w .NET 3.0 :) :) A nazwa hmmm Pogaduszek ?? :) Przyjemnie i swojsko brzmi :) :)

marrt
14th January 2007, 14:06
.NET 3.0 głównie ze wzgledu na WPF. Możliwości naprawdę spore, przy stosunkowo niewielkich wymaganiach od sprzetu (przynajmniej jeśli chodzi o transformacje 2D). Do tego XAML, ktory bardzo mi leży.

Jesli byles na IT Academic Day, to o mozliwosciach nowego .NET mogłeś sie przekonac (dosyc ciekawy aczkolwiek krotki wyklad Tomka Kopacza).

Przemyslav
14th January 2007, 15:10
A nie wiesz może, gdzie może są dostępne jakieś komponenty darmowe do BCB, które właśnie udają okna dialogowe z Visty :) Bo owszem widziałem takowe ale $_$

marrt
14th January 2007, 16:31
hmmm, a dlaczego Borland? Ciezko to przyznac (ciezko, bo nie przepadam za MS, ale za to przynosi mi najwiecej kasy), ale jesli chodzi o programowanie pod win wygrywa VS .

Kiedys szukalem komponentow imitujacych XP. Z bezpłatnych nie znalazłem wiele, wypróbowałem kilka płatnych (klient płacił :D). Niestety wiekszosc z nich... powiedzmy delikatnie - były kiepskie.

A moze pomyśl jednak nad całkowitym przerzuceniem na .NET ? Zwłaszcza jesli myslisz o tworzeniu pod Viste.
Mozliwosci WPF,WCF i WinFX bedzie ciezko wykorzystac w borlandzie.

Choc fakt, ze VS to dodatkowy koszt rzedu 3000-3500 zł.

Są jednak sposoby zeby to ominąć , ot chocby Visual C# Express.

Przemyslav
14th January 2007, 20:05
.NET to po obronie jush samemu, jako hobby :) :) Teraz nie mam czasu na naukę :) A Borland bo to środowisko polubiłem no i kwestia, że najcześciej sięz Niego korzysta, czy to w kręgu znajomych, czy na uczelni :)

André81
15th January 2007, 17:24
Ja używam tylko GG, o innych programach nic nie wiem :roll:

haku
18th May 2007, 12:53
Ja używam Tlen z protokołem GG i PSI do jabbera :D Tlen jest IMO o wiele lepszy od GG

Przemyslav
18th May 2007, 14:34
Ja używam Tlen z protokołem GG i PSI do jabbera :D Tlen jest IMO o wiele lepszy od GG

No i poprawny wybór :) :D

Przemyslav
27th June 2007, 13:57
http://img164.imagevenue.com/loc661/th_45488_01_122_661lo.JPG (http://img164.imagevenue.com/img.php?image=45488_01_122_661lo.JPG) http://img161.imagevenue.com/loc1081/th_45502_02_122_1081lo.jpg (http://img161.imagevenue.com/img.php?image=45502_02_122_1081lo.jpg)

Gadu-Gadu uruchamia dziś ukraiński komunikator - Balaczka oraz pierwszy na Ukrainie internetowy serwis społecznościowy – Moje Pokolenie. To część zapowiadanej ekspansji Gadu-Gadu na rynki zagraniczne. Zarówno komunikator, jak i serwis społecznościowy są przygotowane specjalnie na rynek ukraiński.

Komunikator Balaczka (pogawędka) jest pierwszym tego typu programem do komunikacji w Internecie opracowanym specjalnie dla rynku ukraińskiego, uwzględniającym jego wymagania oraz możliwości techniczne. W pierwszej testowej wersji komunikator umożliwia prowadzenie rozmów tekstowych, a także posiada podstawowe funkcje znane z polskiego Gadu-Gadu: katalog publiczny, wysyłanie sms-ów, archiwum rozmów oraz emotikonki. W kolejnych wersjach zostaną rozszerzone możliwości komunikatora. Ponadto ze względu na specyfikę rynku, użytkownik będzie mógł wybrać w programie język ukraiński lub rosyjski. W skrócie komunikator będzie nazywany BIM (od: Balaczka Instant Messenger).

Wraz ze startem komunikatora Balaczka ukraińscy Internauci otrzymali pierwszy serwis społecznościowy - Moje Pokolenie. Serwis jest zintegrowany z komunikatorem Balaczka i umożliwia prowadzenie bloga, komentowanie, budowanie własnej strony, zamieszczanie wideo i zdjęć.

Hihihi dla mnie bomba :) Później się dokładniej pobawię :D

hyundai86
27th June 2007, 16:40
No czytalem o tym niedawno moze dwa lub trzy dni temu dokladnie nie pamietam :wink:

Marzec
27th June 2007, 17:15
Czy jest/będzie możliwość komunikatorowania się z użytkownikami GG? :)

°Ali
27th June 2007, 17:24
Only TLEN :)

Ostatnio miałem "nie przyjemność" siedzieć na GG, boshe, ale to Shit, nic sie tam nie zmienilo od lat, poza wyglądem i do niczego nie potrzebnym radiem gadu gadu... :mrgreen: poza tym, jakie obciążenie procesora przy wlączonym GG :mrgreen: masakra...

Przemyslav
27th June 2007, 19:42
Czy jest/będzie możliwość komunikatorowania się z użytkownikami GG? :)

Narazie nic nie wiem :) A testowałem dla przyjemności, bo jak Ali jestem wyznawcą Tlen'u :D

Pasat
27th June 2007, 21:26
Ja osobiście używam tylko Gadu - Gadu. Tlen wiem, że jest ale nigdy go nie używałem a o reszcie komunikatorów nawet nie słyszałem...

Marzec
27th June 2007, 22:01
Tlen ma głupawe emotki :D

Przemyslav
27th June 2007, 22:06
Dlatego można wgrać różne :)

Ja mam takie:

http://img146.imageshack.us/img146/3291/xxxxwc9.th.jpg (http://img146.imageshack.us/my.php?image=xxxxwc9.jpg)

Marzec
27th June 2007, 22:16
Tak wiem wiem ;) A wiesz może jak dobrze skonfigurować emotki w Konnekcie? Mam na myśli zrobić takie jak w gg :) Miałem z tym trudności.

PS. W tle Alizee, a jak :)

[edit dół]
Danke sehr :) Wypróbuję jak będę opuszczał gg :cheers:

Przemyslav
27th June 2007, 22:24
http://konnekt.wiadomosc.info/index.php?s=&cid=98&mod=catalog
http://www.konnekt.info/forum/index.php?showtopic=5366

A odznaczyłeś pozostałe katalogi w ustawieniach ? (sprawdź). Jest jeszcze możliwość, że przypisywałeś zestawy emotikon dla poszczególnych kontaktów w tym wypadku odznacz opcję 'Dopuszczaj lokalne zestawy emotikon (dla kontaktu)'. Sprawdź także czy w katalogu emots masz ten katalog z emotami bezpośrednio tzn. czy np. nie masz jeszcze jakiś katalogów w katalogu z emotaki i dopiero tam emoty...

slawekebi
28th June 2007, 17:44
GG nie używam bo uważam to za chłam i nie wiem dlaczego większość "komunikatywnych":) ludzi korzysta właśnie z niego..-ale to chyba kwestia przyzwyczajenia hmmm..
bez obrazy dla korzystających;)
czekam na new(od podstaw) wersję AQQ2.0 - już się nie mogę doczekać
dla AQQ'owców więcej info tu: http://forum.myportal.cn.net.pl/index.php?showtopic=12010

Dragon
28th June 2007, 17:55
No no to przez Sławka a raczej dzięki niemu przesiadłem się na AQQ. Inaczej bym do dziś siedział na GG... :|

Marzec
28th June 2007, 18:42
Masz rację że GG to szit, i właśnie szkoda że prawie wszyscy moi znajomi z reala mają gg jako podstawowy komunikator. Tak już się przyjęło... "masz GG?"
Zabugowany komunikator :)

°Ali
28th June 2007, 18:50
GG to zwykły banan, wszystkie inne to chiquita :dribble:

Ostatnio zauwazyłem, że coraz wiecej przychodzi mi wiadomosci z serii "kliknij i zarób"

hyundai86
28th June 2007, 19:00
Wiecie co chlopaki chyba mnie przekonaliscie idziemy na piwo :lol: tak na powaznie to chyba w takim razie przesiadka :wink: na AQQ :)

Citroen_Maniak
28th June 2007, 19:07
od kwietnia używam AQQ...
"masz GG?" to wśród komunikatorów jest tak samo uniwersalizowane dla wszystkich jak Adidas wśród butów sportowych albo Pampers wśród pieluch dla maluchów. Denerwujące.