PDA

View Full Version : 6 lat temu...

Mariusz
21st April 2006, 09:28
Kolejna część wspomnień. Tym razem będzie o pierwszym albumie, jaki Alizee wydala, a więc o 'Gourmandises'. Choć to już tyle czasu minęlo, to ja go posiadam stosunkowo od niedawna. A bylo to tak:
We środę, 27 pażdziernika 2004 roku, wracając z zajęć(pamiętam, że strasznie wtedy lalo), wstąpilem do sklepu muzycznego w centrum wraz z koleżanką, by zakupić tą plytkę. Akurat wtedy byl to czas, kiedy kasety powoli wymieraly, dlatego też bylem niejako zmuszony zakupić ją wlaśnie w takim formacie. Gdy przyjechalem do domu, to sluchalem namiętnie przez pól dnia(mimo tego, iż większość utworów mialem okazję slyszeć wcześniej dzięki uprzejmości Piotra- dzięki Przyjacielu). Do dzisiaj pozostaje on moim ulubionym albumem Lili, a Parler Tout Bas to jedna z najpiękniejszych ballad, jakie slyszalem w życiu. Niestety, nie wydaje mi się, aby jeszcze kiedykolwiek nasza idolka nagrala równie dobry album.

danio00
21st April 2006, 11:07
Mi bardziej do gustu przypadł drugi album Mes Courants Electrigues... , chyba dlatego że znajdują sie tam A contre-courant, Amelie m'a dit czy j'ai pas vingt ans! , youpidou.(piosenki które moge słuchać dniami i nocami) Również, chyba dlatego że pierwszy album jaki miałem to właśnie MCE a nie Gourmandises. (troche przewrotnie :D)

Co do Gourmandises nabyłem go jakieś rok temu na allegro, oczywiście uzywaną !! Ale jakieś 5 miesięcy temu natrafiła mi sie okazja kupienia Gourmandises nową, zafoliowaną ( również na allegro). Więc kupiłem a tamtą sprzedałem :D Ogólnie co do płyty, świetny, ładny booklet, najlepszy, oraz świetne piosenki. Naprawde ładnie. estetyczie zaprojektowana, płytka.

Hunti
21st April 2006, 21:18
Kolejna część wspomnień. Tym razem będzie o pierwszym albumie, jaki Alizee wydala, a więc o 'Gourmandises'. Choć to już tyle czasu minęlo, to ja go posiadam stosunkowo od niedawna. A bylo to tak:
We środę, 27 pażdziernika 2004 roku, wracając z zajęć(pamiętam, że strasznie wtedy lalo), wstąpilem do sklepu muzycznego w centrum wraz z koleżanką, by zakupić tą plytkę. Akurat wtedy byl to czas, kiedy kasety powoli wymieraly, dlatego też bylem niejako zmuszony zakupić ją wlaśnie w takim formacie. Gdy przyjechalem do domu, to sluchalem namiętnie przez pól dnia(mimo tego, iż większość utworów mialem okazję slyszeć wcześniej dzięki uprzejmości Piotra- dzięki Przyjacielu). Do dzisiaj pozostaje on moim ulubionym albumem Lili, a Parler Tout Bas to jedna z najpiękniejszych ballad, jakie slyszalem w życiu. Niestety, nie wydaje mi się, aby jeszcze kiedykolwiek nasza idolka nagrala równie dobry album.

Moim motorem do kupienia Gorumandises, była Moi...Lolita. Zasłyszana w 30 ton, zapamietana i pokochana :D
Cóż, jakoś specjalnie nie pamiętam jak weszłam w posiadanie kasety (albumy wtedy nie w modzie :D), wiec moja historia nie będzie urzekająca. W jakiejś gazecie przeczytałam, że album jest, i dostałam go nazajutrz od mamy (Mama, mama, znów mama :P), która, jak już wspomniałam ,była zwolenniczką mojej Alizee-pasji.
Najlepsze wg. mnie... Pierwsze zauważyłam Veni, Vidi, Vici, ale teraz chyba bardziej lubię JBG i tytułowe Gourmandises (No, i rzecz jasna, Lolitę). I wcale nie uważam, żeby płyta ta była tak dobra, żeby aż nie do powtórzenia (Wolę MCE). Może wydam się niepoprawną optymistką, ale w końcu Alizee ma 21 lat, miejmy nadzieję, że całe życie przed nią, i nagra jeszcze album, który będzie prawdziwym hitem (Ja w to naprawdę wierzę :wink:).

CZESTER
21st April 2006, 23:02
Mi bardziej do gustu przypadł drugi album Mes Courants Electrigues...
Zgadzam się, mi również :cheesy:

konradzik
22nd April 2006, 18:51
Kurcze ja nie mam żadnego albumu Naszego SłONECZKA :Pbo w latach 2000/2001 byłem notorycznie uspawany nie wiedziałem kim jestem i co sie wogole dzieje :P z kumplami rozbijaliśmy sie autkiem po mieście spawalismy i na okrągło słuchaliśmy przywiezionego przez kumpli ze Stanow boskiego TATU "Dviesti po wstriecznoj" :P :P :lol: i soundtracku z filmu Brat"oj działo sie.............................

Bartek
29th April 2006, 21:45
"6 lat temu" to ja mialem 10 lat i (chyba nie pamietam) nie wiedzielem kto to jest Alizée :/

Krogi
29th April 2006, 21:48
"6 lat temu" to ja mialem 10 lat i (chyba nie pamietam) nie wiedzielem kto to jest Alizée :/ to tak jak ja :P :lol: :)

konradzik
2nd May 2006, 00:40
"6 lat temu" to ja mialem 10 lat i (chyba nie pamietam) nie wiedzielem kto to jest Alizée :/ to tak jak ja :P :lol: :)ech malolaty jak ja was kur** lubie :lol: :lol: :lol: jestescie lepsi niz wielu "doroslych"....eeeeeeech 8) :P :P :P

Wegeta
7th May 2006, 03:03
"6 lat temu" to ja mialem 10 lat i (chyba nie pamietam) nie wiedzielem kto to jest Alizée :/ to tak jak ja :P :lol: :)ech malolaty jak ja was kur** lubie :lol: :lol: :lol: jestescie lepsi niz wielu "doroslych"....eeeeeeech 8) :P :P :P

BUhahah, a mnie lubisz? ;D bo 6 lat temu to ja też miałem 10 latek :P

Hunti
7th May 2006, 11:05
6 lat temu, ja miałam latek 8 i mogłam się pochwalić wiedzą na temat Alizee 8) Młodociana fanka :P

Norbidinho
7th May 2006, 13:09
6 lat temu, ja miałam latek 8 i mogłam się pochwalić wiedzą na temat Alizee 8) Młodociana fanka :P
A ja 6 lat temu mialem 10 latek :mrgreen: I rowniez posiadalem jakas wiedze na temat Alizee (moj najlepszy kolega z klasy szalal wtedy za nia i dzieki niemu cos tam zawsze wiedzialem :mrgreen: )

Wegeta
8th May 2006, 05:35
Po raz pierwszy o niej usłyszałem 2 lata temu. W świetlicy w szkole, na przerwie oglądaliśmy teledyski. Ja, jeden kolega rege słucha a drugi to niewiadomo co. I puścili teledysk "J'ai pas vingt ans". We 3 oglądaliśmy. Normalnie gdyby puścili nam coś takiego, to byśmy przełączyli, ale jeden z kumpli i spojżał i powidział coś w stylu: "Ja pier**** ale dupa" (nie pamiętam dokładnie bo to było w I klasie gimnazjum. Ale puźniej o tym się zapomniało... No przez tydzień chdziliśmy i śpiewalismy : "Ziendara wa tu", bo mamy w klasie koleżanke co ma nazwisko Ziendarska :D Ale Alizée uciekła z mojej głowy na całe 2 lata, i szkoda :/

Rufus23
21st September 2006, 16:54
Mi bardziej do gustu przypadł drugi album Mes Courants Electrigues... , chyba dlatego że znajdują sie tam A contre-courant, Amelie m'a dit czy j'ai pas vingt ans! , youpidou.(piosenki które moge słuchać dniami i nocami) Również, chyba dlatego że pierwszy album jaki miałem to właśnie MCE a nie Gourmandises. (troche przewrotnie :D)

Co do Gourmandises nabyłem go jakieś rok temu na allegro, oczywiście uzywaną !! Ale jakieś 5 miesięcy temu natrafiła mi sie okazja kupienia Gourmandises nową, zafoliowaną ( również na allegro). Więc kupiłem a tamtą sprzedałem :D Ogólnie co do płyty, świetny, ładny booklet, najlepszy, oraz świetne piosenki. Naprawde ładnie. estetyczie zaprojektowana, płytka. Tu sie zgadzam w 100% ten album Mes Courants Electrigues sam mam jest zajebisty piosenki z tego albumu mógłbym słuchac bez konca tak jak wszystkie piosenki Alizee :cheesy: :cheesy: