PDA

View Full Version : 18. 03.2003- to już 3 LATA...

Mariusz
18th March 2006, 11:56
Wlaśnie dokladnie 3 lata temu, na rynku ukazal się jak na razie ostatni studyjny album Alizee. Na razie nie ma sygnalów co do daty ukazania się następnego, dlatego chcialbym, żebyście z okazji tej rocznicy napisali, jakie macie wspomnienia, związane z tym albumem- kiedy go nabyliście, w jakich okolicznościach itp. Ja pamiętam to jak dziś; 5 lipiec 2004, przystanek autobusowy, piękna, upalna pogoda i wlaśnie wtedy Piotrek(mój przyjaciel) podrzucil mi ten album. Obaj byliśmy już wtedy od mniej więcej 3 miesięcy zagorzalymi fanami Lili. Przyjąlem go z ekscytacją, pożegnalem Petera i pognalem na chatę. Oczywiście, jak tylko dopadlem do sprzętu, to odpalilem plytkę, a moim uszom ukazal się przepiękny obraz muzyki Alizee. Przesluchalem ją wtedy chyba 2 lub 3 razy i pamiętam, że spodobala mi się bardzo. Potem w tamte lato, wielokrotnie jeszcze ją zapuszczalem, gdyż tamten czas należal zdecydowanie do malej Francuzeczki(potem to się zmienilo). Ode mnie tyle- liczę na waszą inicjatywę. Pozdrawiam wszystkich, niezależnie od plci i wieku! Trzymajcie się!!!

Hunti
18th March 2006, 12:35
Pamiętam to dobrze, bo wtedy nie byłam absolutnie "z aktualnościami Alizee", i wogóle nie wiedziałam o dokładnej dacie wydania albumu. Jakieś pogłoski były, ale wtedy bardziej interesowały mnie zabawy na podwórku z rówieśnikami, a nie serfowanie na necie, w poszukiwaniu Alizee-info :D
Byłam więc bardzo mile zaskoczona i zdziwiona, kiedy 9 lipca, w moje urodziny, między stosem innych prezentów (duża rodzina) dojrzałam nowy album Alizee.
Kupiła mi go moja mama, która jak nikt inny wiedziała o moim uwielbieniu co do Lili, gdyż obserowała je od mniej więcej 3 lat (Alizee zaczęłam "wielbić" gdy tylko usłyszałam "Moi...Lolita". 8 letnia fanka Lili - zabawne, nieprawdaż? :wink: ).
Odpakowałam następny prezent - discman - tylko po to, żeby przesłuchać płytę, a reszte zostawiłam w wielkim nieładzie na łóżku :D
Z albumem nie rozstawałam się w sumie przez reszte wakacji, a i jeszcze długo potem go przesłuchiwałam i stał się moim ulubionym... Chociaż w sumie, jeżeli ma się do wyboru dwa albumy, to wybranie ulubionego przestaje stanowić problem :)
Piosenki, które mi się najbardziej podobały po przesłuchaniu albumu, to Youpidou (w sumie to ona została jedną z moich ulubionych piosenek do dziś), J'en ai marre, i Tempete.

PS. Dobry temat :)

Dziewczyna
18th March 2006, 18:18
A ja za to nie mam oryginalnego albumu... Pamiętam jak pierwszy raz usłyszałam J'en ai marre. To był zdaje się maj, pózny wieczór, bo w telewizji akurat była Wideoteka Dorosłego Człowieka. Jakoś tego dnia nie chciało mi się wideoteki oglądać, więc poszłam do kuchni i włączyłam radio i akurat rozpoczynała się ta piosenka, poznałam po głosie, że to Alizee, bo, podobnie jak Hunti, nie szukałam zbytnio newsów :). Tak bardzo mi się spodobało, ze przy najbliższej okazji nagrałam sobie i słuchałam w kółko, potem była cała płyta mp3. I ten teledysk :):):)

croolik
18th March 2006, 19:02
Empik, dzień polskiej premiery, 64,99 PLN.

kris
18th March 2006, 19:57
A który to był ? Ja pod koniec czerwca usłyszałem dziwnie znajomy głos w radiu RMF.Nie byłem pewien więc podszedłem do radia bliżej i wtedy byłem pewien że to Alizee śpiewała(JEAM) wtedy jeszcze neta nie mialem w domu ale poszukiwalem wiadomosci ba jej temat w kawiarenkach.wlasnie na oficjalnej stronie kilka dni poźniej odsłuchalem sobie piosenki z nowego albumu i podjalem decyzje o kupnie-wypytywalem w EMPIKU ale go nie bylo -dopiero kilka dni poźniej sie pojawil tu w Sączu(zakup-1.07.2003-EMPIK cena jak wyzej) Tego samego dnia pojawil sie discman wynegocjowany przed wycieczka do Hiszpanii.W czasie podrozy przesluchiwalem nonstop caly album. Najbardziej wpadlo mi w ucho Toc de mac, namniej sie podobalo ACC(teraz jest u mnie w czolowce) wydanie kolejnych singli spowodowalo lepsze przysluchanie sie tym piosenkom i spowodowalo ze spodobaly mi sie bardziej niz na poczatku.Najbardziej lubie Toc de mac, CTT, ACC.

MichalR
18th March 2006, 22:58
3 lata to długa przerwa... Miejmy nadzieję, że w tym roku będzie nowy album :D
Ja pamietam, że w necie przypadkiem znalazłem teledysk J'en Ai Marre, na poczatku mi się nie spodobało jednak po paru przesłuchaniach polubiłem JEM :mrgreen: Teraz tą piosenkę kojarzę z wakacjami 2003 :cheesy: Oczywiście z MCE the best jest ACC :P Uwielbiam taki tajemniczy klimat tej piosenki :lol:

snajper
18th March 2006, 23:18

Crooliczek to zawsze krótko, zwięźle i bez zbędnych uczuć i wyrażeń :D:D

Przemyslav
19th March 2006, 00:44

Crooliczek to zawsze krótko, zwięźle i bez zbędnych uczuć i wyrażeń :D:Dno no, pamięta to co najbardziej uderza fana :D :D no no 3 lata to kopę latek jush :D