PDA

View Full Version : Telefony komórkowe :)

Pages : [1] 2

Me
12th October 2003, 20:05
Jakie modele komorek posiada alizee z tego co wiem to sa to:
motorola v66 i ericsson 300 ale nie mam pewnosci.

croolik
12th October 2003, 20:52
z tego co wiem to sa to:
motorola v66 i ericsson 300

Całkiem możliwe, że właśnie takie modele. W książeczce-programie z trasy koncertowej jest jedno zdjęcie Ali z telefonami komórkowymi. Siedzi gdzieś w niezydentyfikowanym miejscu. W prawej ręce trzyma przyłożoną do ucha srebrną komórkę, bez wątpienia jest to Motorola. Natomiast na kolanach ma torebkę, z której wystaje druga komórka (tył biały, przód niebieski - nie powiem na 100% co to za model). Alizee wygląda tak jakby rozmawiając z jednego telefonu, pisała SMS-a z drugiego ;-). No i to właściwie tyle ile mam do powiedzenia w tej sprawie... A poniżej daję właśnie to zdjęcie, o którym wyżej była mowa ( z http://alizee.myftp.org ):
http://alizee.myftp.org/ali_phone.jpg

Me
13th October 2003, 14:50
tak otoz takze posiadam te zdiecie i własnie chodzi o fakt tego dolnego.
Od moda z agielskiego forum dostałem cynk ze jest to ericsson 300

croolik
13th October 2003, 14:56
No właśnie z tym dolnym jest zgryz, bo nie widać go w całości. Hmm, muszę popatrzeć jak wygląda Ericsson 300.

Me
13th October 2003, 15:00
ja szukałem ale bezskutecznie , trzeba isc do komisu.(sprawdzaj czy wylacznik jest u gory).

croolik
13th October 2003, 15:04
Hehe, dobra, zaczynamy akcję pod kryptonimem "komórka 2003"...

waRcoR
13th October 2003, 15:59
to może być T300 lub 600 które nawet bardziej pasuje ze względu na taki ciemny "wypustek" który ma służyć jako uchwyt do smyczy:) tylko strasznie szeroko ten telefon wygląda na tym zdjęciu.
A może my tu się trudzimy co to za telefon, a w żeczywistości może to jest coś innego.....tylko co? mniejsza z tym, jedno jest pewne jeśli to jest telefon to napewno coś z sony ericssona.

unreal
13th October 2003, 18:31
to może być T300 lub 600

Ja raczej powiedziałbym że to T-800 :mrgreen:

Ale tak naprawdę to jestem zielony w sprawie komórek-po prostu ich nie lubię...

Ale za to zdjęcię(a raczej zdjątko)które widzę po raz pierwszy jak najbardziej :) Kiedy było zrobione?Może wiecie?

Me
13th October 2003, 18:32
hmm moze masz racje :?: :?: :!: a moze nokia 3510 :wink:

croolik
13th October 2003, 19:29
unreal a ecrit:

Ale za to zdjęcię(a raczej zdjątko)które widzę po raz pierwszy jak najbardziej Kiedy było zrobione?Może wiecie?

No to jest, tak jak napisałem, zdjęcie, które widnieje w oficjalnym programie koncertów...

TomeG
13th October 2003, 21:03
Ale za to zdjęcię(a raczej zdjątko)które widzę po raz pierwszy jak najbardziej :) Kiedy było zrobione?Może wiecie?

To prawda... zdjęcie w zupełnie nietypowym wydaniu i miejscu...
Wydaje mi sie ze jest to fota z planu zdjęciowego JPVA... Po pierwsze ze względu na oświetlenie i dekoarcję tej foty... A pozatym Lizzie w różowej wersji tej słynnej sukieneczki, występowała chyba tylko w klipie....
Później miała błękitną... :D

Me
14th October 2003, 09:31
Co za dedukcja!!!!!

waRcoR
14th October 2003, 10:28
Co wam powiem to wam powiem ale bardziej chciałbym znać numer jednego z tych telefonów niż marke aparatu :)

unreal
14th October 2003, 23:42
Jestem ciekaw co Ty byś jej powiedział? :)

Nawet nie wiem czy byś zdążył bo pewnie rzekła by sacrebleu czy jakoś tak i rozłączyła... :)Niestety nie dane nam zamienić z nią nawet słowka...A nie wiem czy po angielsku by chciała...

Erni
14th October 2003, 23:49
nie sadze, zeby alizee chciala normalnie porozmawiac ze zwyklym szarakiem(nie patrzac juz na bariery jezykowe), chociaz wyjatki sie zdarzaja, ale teraz trzeba juz popatrzec na swoja mowe
sa jeszcze smsy, ale ze słownikiem było by ciezko, tak poza tym to zadnej reguly gramatyki nie znam :P

croolik
15th October 2003, 00:09
unreal a ecrit:

A nie wiem czy po angielsku by chciała...

Hehe, no to chłopy do roboty, bo widzę, że jak narazie to ja mam największe szanse z Was wszystkich :-P. Francuski jest wbrew pozorom łatwym jezykiem, tylko trzeba się kompletnie wczuć i zanurzyć w klimat. Open your mind, jak to mówią...

waRcoR
15th October 2003, 00:22
Francuski jest wbrew pozorom łatwym jezykiem

z tego co słyszałem to prawda...

nie sadze, zeby alizee chciala normalnie porozmawiac ze zwyklym szarakiem

to fakt

chociaz wyjatki sie zdarzaja

po zachowaniu Alizee można się tego spodziwać ale jednak wcześniej trzeba by mieć ten numer tel. bo na to że Ona zadzwoni do któregoś z nas to niemożna liczyć :)

Erni
15th October 2003, 00:31
Świnto prowada, jak to u nas we wsi pod barem mówią pijacy :)

TomeG
15th October 2003, 13:32
Znaczy sie Pijakowie - elita narodowa polska??? :D

Erni
15th October 2003, 13:40
ehhh ten jezyk polski taki skomplikowany....
elita to oni sa :) fajnie sie z nimi w pilke gra jak sa na bani :)

TomeG
15th October 2003, 14:32
To prawda....Grałem z taką brygadą kiedyś... Koleś się cieszy z tego że może sobie za piłką pobiegać. Jest niemalże w extazie... biegnie i biegnie aż nagle "energia Zen ze słońca i gwiazd" nagle go opuszcza i koleś zalicza zgon....:D A potem można mu wmówić że puścił piłkę albo że obronił.... Zupełnie jak Tamagoczi! :D

VIVA ŻULANDO!!!

unreal
15th October 2003, 15:42
Hehe, no to chłopy do roboty, bo widzę, że jak narazie to ja mam największe szanse z Was wszystkich :-P. Francuski jest wbrew pozorom łatwym jezykiem, tylko trzeba się kompletnie wczuć i zanurzyć w klimat. Open your mind, jak to mówią...

No to moze najwyższa pora na utworzenie kącika francuskiego?Ileż można powtarzać Jen ai marre je taime?Panie naucycielu?Francuski podoba mi się akcent zwłaszcza jak mówią kobiety :mrgreen:

waRcoR
15th October 2003, 16:46
zwłaszcza jak mówią kobiety

zwłaszcza jak śpiewa Alizee

Artee
15th October 2003, 16:59
Francuski jest wbrew pozorom łatwym jezykiem,

Racja, jezyk ten zawsze mi sie podobal ale jakos nie bylo okazji sie go nauczyc, teraz tego zaluje bo wiem ile stracilem z powodu jego nieznajomosci podczas koncertow. Ale ostatnio zaczalem sie go uczyc no i rzeczywiscie okazal sie prosty. Trzeba go poczuc...a potem reszta juz sama przyjdzie...wiec do dziela :)

croolik
15th October 2003, 18:21
unreal a ecrit:

No to moze najwyższa pora na utworzenie kącika francuskiego?Ileż można powtarzać Jen ai marre je taime?Panie naucycielu?Francuski podoba mi się akcent zwłaszcza jak mówią kobiety

Tylko co w takim kąciku miałoby się znaleźć 'au juste' (właściwie)? Najważniejsze jest Je t'aime, Veux-tu coucher avec moi, a potem już jakoś powinno z górki pójść. Co do akcentów, to wszystko zależy w jakim regionie Francji się znajdujesz - wymowa różni się diametralnie.

unreal
15th October 2003, 18:28
Oczywiście tylko żartowałem i nie czuj się do niczego zobowiązany :)

To wiesz taka moda na takie kąciki w każdym niemal forum ale zwykle nic z tego nie wychodzi...

croolik
15th October 2003, 18:54
unreal a ecrit:

Oczywiście tylko żartowałem i nie czuj się do niczego zobowiązany

To wiesz taka moda na takie kąciki w każdym niemal forum ale zwykle nic z tego nie wychodzi...

Hehe, kącik francuski to brzmi nawet nieźle. No ale co zwykle w takim kąciku językowym się znajduje? Zasady gramatyki? Popularne zwroty? Przekleństwa? (w tym dobry jestem) Bo kącik tylko po to, żeby był jeden thread więcej raczej sensu większego nie ma.

unreal
15th October 2003, 19:30
Oczywiście od przekleństw się zaczyna... :mrgreen:
A co do zawartości tegoż to nie mam pojęcia bo nigdy takiego nie widziałem...

waRcoR
16th October 2003, 03:40
zaczeło się od aparatu tel. a dotarło do nauki języka francuskiego...

Erni
16th October 2003, 15:26
zaczeło się od aparatu tel. a dotarło do nauki języka francuskiego...

90% watkow zaczyna sie na inny temat a konczy na zupelnie inny, to juz normalka :)

croolik
29th October 2003, 10:59
No, muszę powiedzieć, że jestem z siebie wybitnie dumny :-) Czemu? Ano mam odpowiedź na pytanie o markę i model drugiego telefonu Alizee. Jak znalazłem? Otóż Alizee na ten temat rozmawiała z magazynem "Hit Machine Girl" z lipca lub sierpnia tego roku (więc jest to sprawa dość świeża).
Oto tłumaczenie:

-Ile miałaś telefonów komórkowych?
-Powyżej dziesięciu!

-Jaki masz model komórki?
-NOKIA 3650

-Ściągnęłaś tapetę czy logo?
-Kolorowe logo, jest na nim Titeuf', postać z komiksu.

-Jaką masz obudowę?
-Różową [no to akurat łatwo zmienić].

-Jaką masz taryfę?
-Millennium wraz z pakietem 'Super Texto' (200 smsów miesięcznie), ale często przekraczam limit.

-Ile masz kontaktów w książce telefonicznej?
-71!

-Do kogo wysłałaś ostatniego smsa i co w nim było?
-Do mojego najlepszego przyjaciela. Wysłałam mu smsa z moim zdjęciem [hehe, niech żyje skromność].

-Jeśli przycisnąłbym 'redial' do kogo zadzwonię?
-Do Oliviera, mojego menedżera!

-Jakiej funkcji używasz najczęściej?
-Alarmu, żeby rano się obudzić.

-Do kogo dzwonisz najczęściej?
-Do rodziców.

-Na ile opiewał ostatni rachunek?
-Około 300 Ojro [!!!!!!!!!!!!!!!!!!!]

-Jakie są ostatnie dwie cyfry twojego numeru?
-83 [no to właściwie już niewiele kombinacji do sprawdzenia, może ktoś by obliczył? :P]

-Co jest nagrane na twojej automatycznej sekretarce?
-Wstęp do piosenki Madonny 'American Life'.

-Czy masz możliwość wysłania e-maila ze swojej komórki?
-Tak, wysyłam swoje zdjęcia przyjaciołom [hehe, nie no, ona to naprawdę skromna jest...].

-Masz włączoną wibrę czy dźwięk?
-Ustawiam wibrowanie gdy na przykład jestem w trakcie wywiadu.

-Ile razy dziennie dzwoni twój telefon?
-Powyżej 20 razy.

-Ile razy dziennie ty do kogoś dzwonisz?
-Więcej niż 20 razy i muszę wysłać między 30 a 40 smsów dziennie.

...i wszystko jasne... :rasta:

A +!

TomeG
29th October 2003, 11:29
Dobra robota...

A mógłbyś jeszcze wyczaić jakie wina pija...?? :D

waRcoR
29th October 2003, 18:14
przypuszczając że pierwsza cyfra z 9-cio cyfrowego numeru to 0 i mamy podane dwie ostatnie to pozostaje nam jeszcze 6 do odgadnięcia i jest tych kombinacji wtedy 720, ale jeśli ktoś wiedziałby jaki początkowe 3 cyfry są tego operatora (np tak jak plusgsm ma 601 603 ..... wiecie o co mi chodzi :) ) to pozostaje nam jeszcze do odgadnięcia 4 cyfry, a z czterech cyfr jest 24 możliwości, więc jeśli nawet operator obsługuje 20 3-cyfrowych początków to i tak niejest tak źle bo mamy 240 kombinacji
może ja się naliczyłem a we francji maja więcej cyferek w numerze tel. hehehe :) .......

TomeG
29th October 2003, 20:04
Oooooj.... cienko coś u ciebie z matematyką Warcor.....:D

Kombinacji cyfr w 9-liczbowej cyfrze nie jest 720 tylko..... bagatela około 40 000 000 , (może jedno zero więcej czy mniej....) zatem ciężko byłoby wyczaić jej numer.... oj cieżko.....:D

kranked
29th October 2003, 20:09
Dla chcącego nic trudnego :wink:

Pawel
29th October 2003, 20:13
6-cyfrowych możliwości jest milion - każda liczba od 000000 do 999999, analogicznie 9-cyfrowych jest miliard. Jak się postaramy to może się uda ;)

waRcoR
29th October 2003, 20:15
Kombinacji cyfr w 9-liczbowej cyfrze nie jest 720 tylko..... bagatela około 40 000 000

no tak, ale od tych 9 odejmujesz dwie ostatnie, i jedną pierwszą jeśli jest to cyfra kierunkowa tak jak w polsce
czyli szukamy x-sów 0 xxx xxx x83 a jeśłi ktoś zna pierwsze trzy x które oznaczają kierunek sieci (bynajmniej tak jest w polsce, jak już wyżej pisałem to plus ma np 601 a era 602) to pozostaje nam wyszukanie 4x a pierwszych 3x może być pare tak jak w przypadku polskich sieci komórkowych. :) ..........

Me
29th October 2003, 21:57
a skad te 83 na koncu??

TomeG
29th October 2003, 22:32
6-cyfrowych możliwości jest milion - każda liczba od 000000 do 999999, analogicznie 9-cyfrowych jest miliard. Jak się postaramy to może się uda ;)

Muszę obalić tą hipotezę....gdyż tutaj zastosowana jest wariacja z powtórzeniami.... :D

waRcoR
29th October 2003, 22:41
a skad te 83 na koncu??

a z wywiadu który przetłumaczył Croolik

-Jakie są ostatnie dwie cyfry twojego numeru?
-83 [no to właściwie już niewiele kombinacji do sprawdzenia, może ktoś by obliczył? ]

jeszcze jakieś pytania? może źle obliczyłem, może ktoś dostrzegł błąd ale bynajmniej mi się wydaje że to taki wynik. ...

Pawel
30th October 2003, 17:33
Muszę obalić tą hipotezę....gdyż tutaj zastosowana jest wariacja z powtórzeniami.... :D

No właśnie. A wzór wariacji z powtórzeniami jest taki: n^k
W tym przypadku n=10 (mamy 10 cyfr), a k=6 lub 9
więc mamy 10^6 i 10^9

Pawel
30th October 2003, 19:20
A jeśli ktoś by się dowiedział jakie są te 3 początkowe cyfry to zostaje nam 10000 możliwości. Przy założeniu, że jest nas 10 na forum i każdy sprawdzałby 20 numerów dziennie, to odnalezienie właściwego zajęłoby nam najwyżej 50 dni :)

unreal
30th October 2003, 20:26
Po pierwsze ta magiczna liczba 83 wcale nie musi być prawdziwa a po drugie jestem ciekaw kto jest jej najlepszym przyjacielem :) Ktoś wyczai?Czyżby odpowiedź jest jedna i sama się nasuwająca...?

waRcoR
30th October 2003, 20:32
ojjjj musiałeś przypominać :) , jak czytałem ten txt przetłumaczony przez Croolika to starałem się niezwracać na ten urywek uwagi, bo przecież wiadomo o kogo chodzi, ale ty musiałes mi to przypomnieć :) ehhh popsułeś mi humor ........

Pawel
30th October 2003, 20:37
Bardzo mi się podobały te fotki, które mi wysłała ;)

takelbery
2nd December 2003, 05:54
A jeśli ktoś by się dowiedział jakie są te 3 początkowe cyfry to zostaje nam 10000 możliwości.

Trochę poszperałem i popytałem i oto, co znalazłem:

Numery kierunkowe francuskich operatorów sieci GSM:

Orange France: 689;
SFR: 603,609,611,612;
Bouygues Telecom: 660,661,668;

Pozostaje nam tylko rozpoznanie, z jakiej sieci korzysta Alizee. Nad tym też trochę posiedziałem i ja stawiam na SFR. A dlaczego?

1.Patrząc na mapki zasięgu to właśnie SFR ma największy zasięg, zwłaszcza na Korsyce;

2. Jeśli Alizee dzwoni ok. 20 razy dziennie, czyli minimum 10h miesięcznie to zapewne wykupiła abonament, w którym ma te 10h, czyli tak od 65 do 73 € (zależne od podpisanej umowy 12 lub 24 mc). Jeśli wysyła 30-40 sms dziennie to wychodzi na to, że w skali miesiąca jest to aż 1050sms !!! Za co płaci 210 € (1050*0,20 €) do tego dochodzą MMS i opłaty za GPRS i wychodzi ok 300 €. (1 MMS 0,45 €, GPRS za 100kB 0,05 €)

P.S Cenniki, z jakich korzystałem pochodzą z marca 2003 roku. Mam nadzieje, że komuś się to przyda:)

kranked
2nd December 2003, 06:05
Nono niezła robota. Ale i tak nic nam z tego za dużo opcji żeby coś wymyśleć :roll:

croolik
2nd December 2003, 06:25
Wow, że też chciało Ci się tak dogłębnie spenetrować ten temat, szacunek. Co do taryfy, to ja bym nawet nie próbował się zastanawiać jaką ona ma taryfę, o ile w ogóle jakąś ma. W SFRze jest tak, że dużo znanych ludzi - sportu, muzyki i innych dostaje specjalne oferty, które nie mają nic wspólnego z tymi kierowanymi do przeciętnego klienta. A jeśli nawet ma 'normalną' taryfę, to podejrzewam, że najbardziej prawdopodobne, że jest to taryfa skierowana do biznesu. Ale co tu w ogóle się zastanawiać - ona ile by nie miała zapłacić za telefon miesięcznie, to i tak ją stać :-)

Adi32
15th December 2003, 01:27
Jak bym sie dodzwonił do Alizee to nawie jak by powiedziała sacrebleu (Jak to unreal powiedział) to bym sie cieszył!!

takelbery
21st May 2004, 00:29
Ciekawi mnie jaki telefon ma teraz Alizee. Wiemy że miała Nokie 3650. Jednak na jednym ze zdjęć z tego roku można zauważyć że ma już inny telefon. Najprawdopodobniej jest to S-E T310. Pytanie tylko skąd taka zmiana na niższy model ? Jestem prawie pewien że to jest T310 bo miałem takiego i nawet widać zielone logo SE :). Możliwe że jest to tez również 610 ale w to zdecydowanie wątpie bo zdjęcie jest ze stycznia, pozatym 610 zupełnie inaczej się prezentuje. Być może 3650 był dla niej za duży i musiała znaleźć coś mniejszego, jednak najlepszego wyboru nie dokonała :(

Telefon dokładnie widać. Jest odwrócony wyświetlaczem i klawiaturką w strone jej ciałka. Przywieszony jest do paska. Looknijcie sobie:

http://www.alizee-forum.com/galerie/data/media/9/alizee01.jpg

P.S. Kto by nie chciał byc tym kotkiem ?

Darkthrone
21st May 2004, 00:34
.......to piesek :mrgreen:

takelbery
21st May 2004, 00:40
.......to kotek :mrgreen:

Darkthrone
21st May 2004, 00:41
piesek.. buldożka francuska "punkie"

takelbery
21st May 2004, 00:56
A tak piesek :) Kiedyś nawet o nim czytałem ale wyleciało mi z głowy musiałem sobie wyszukać i przypomnieć. Przepraszam Alizee że pomyliłem jej psa z kotem hehe. No na tym zdjęciu to naprawde można sie pomylić :)

croolik
21st May 2004, 01:08
webmaniak... kotek...? :blink: :surprise:

masakra :)

:shutup:

takelbery
21st May 2004, 01:10
Hehe no co pomylić sie nie można hehe. No to kto by nie chciał być na miejscu tego pieska ? Problem w tym że to ja bym wolał trzymać Alizee :D

Blej
21st May 2004, 14:09
A co do numeru to może zakupimy przez internet książke telefonicną Korsyki i będziemy szukać państwa Jacotey w Ajaccio :D chyba że mają zastrzeżony numer :cry:

Darkthrone
21st May 2004, 15:10
mają zastrzeżony numer

100%

Blej
21st May 2004, 15:28
Jestem ciekawy jaki jest ten numer... napewno odpada 0 700 880 774 !! No mamy jeszcze z 100 milionów numerów do sprawdzenia...

Feniks
21st May 2004, 15:34
0-700-ALIZEE :D

Blej
21st May 2004, 15:40
"Zadzwoń teraz" oj ja buym adzwonil w każdej chwili

n@pster
21st May 2004, 15:47
eheheh wy byście sie nie dodzwonili..bo ja bym cały czas linie zajmował!!:)

Ronnie
21st May 2004, 15:51
Ha reaktywacja topica :D

Jestem ciekawy jaki jest ten numer... napewno odpada 0 700 880 774 !! No mamy jeszcze z 100 milionów numerów do sprawdzenia...

To mozna zalatwic ksiazki tel. z wczesniejszych lat, np. 1996, czy 1997 ;)

_THX_
21st May 2004, 16:02
Prawda jest taka , ze Alizee uzywa telefonu Nokia 6510 , mam 2 zdjecia , gdzie to dobrze widac jak rozmawia przez telefon :D

A jaki numer telefonu ma tego nie wiem , ale napewno nie zaczyna sie na 0-700 wy swintuchy ....:D

Blej
21st May 2004, 16:08
heh THX ja żartowałem z tym 0-700..ale dobry pomyślik masz z tymi książkami z wcześniejszych lat

_THX_
21st May 2004, 16:10
Sorka , ze pisze 2 raz pod rzad , z tego co widac heh to jeszcze na zdjeciach ma MotoroleV50 , Nokie 3650 i SonyEricssona T610 , heh tez takiego uzywam , chyba mam podobny gust do Alizee.......:D

Blej
21st May 2004, 16:13
mozliwe..a dobry jest?

_THX_
21st May 2004, 16:16
Nie mozliwe , a napewno , ktos juz dal wczesniej zdjecie z tym kotkiem , gdzie ma go przywieszonego do paska. Czy dobry to obecnie mozna powiedzic , ze jeden z lepszych na rynku .

n@pster
21st May 2004, 16:21
Ja uzywam Sagema MYx5m i własnie listonosz przyniusł mi kabelek :):) i właśnie logo sobie robie..heeh zgadnijecie kogo :)

Blej
21st May 2004, 16:36
no jakie? kogo?

Ronnie
21st May 2004, 17:08
heeh niedomyslasz sie? pewnie ALIZEE! :P

Blej
21st May 2004, 20:11
aha no też prawda..może macie jakiś strony z ktorych można ściągnąć logo z Alizee? Albo dzwonki...

n@pster
21st May 2004, 20:35
no jakie? kogo?

Jasne ze alizee :)eheh dopiero sie skapąłem ze ten telefon obsuguje gidfy animowane :D:D eheh teraz mam wygaszacz jak Alizée mróga oczkami :)

może macie jakiś strony z ktorych można ściągnąć logo z Alizee? Albo dzwonki...

hmm... www.erasms.pl

Tam istnieje mozliwość wpakowania własniej grafiki i mozesz np. gac tam fotkie Lili

Blej
21st May 2004, 21:40
dzięki ! thanks! merci !

Cobra1
21st May 2004, 22:44
ale jest zaje.....tanio na tej stronce jak i na każdej hyba :( najtaniej to kupić se kabelek i wgrywać samemu sobie dzynki i loga na koma

takelbery
21st May 2004, 23:04
_THX_ pewny jesteś ze to jest T610? Bo ja właśnie nie wiem w tej pozycji jest łudząco podobny do T310. Nie moge znaleźć tam oczka kamery. Jedyne co mnie skłania do myślenia że to jest T610 to czarny przycisk do uruchomienia kamerki :). Ostatecznie stwierdzam że jest to T610 :). No ale czy T610 jest najlepszy na rynku to bym nie powiedział. Według mnie jedne z lepszych to Nokia 9500, S-E P900, SX-1. Co do loga Alizee. To sam mam Alizee na tapecie w telefonie :). Ostatnio nawet kumpel się pytał co to za laska, że b fajna itd. Ale nie poznał się że to Alizee :) Nawet udało mi się wkręcić że to moja nowa laska :). Co do zmiany 3650 na T610 to nie rozumiem Alizee. Sam mam 7650 czyli prawie to samo tylko w innej obudowie. I moje zdanie jest takie że pomoimo tego że te telefony mają już spory staż na rynku to nadal przebijają konkurencje. Co do wielkości tych aparatów to powiem wam że telefon staje się z dnia na dzień coraz mniejszy i rozmiary nie przeszkadzają. Jedyne w czym moge zrozumieć Alizee to bateria bo jednak słabo trzyma a w jej zawodzie ona odgrywa chyba dużą role. _THX_ ta Nokie 6510 to używa teraz czy kiedys ?

Cobra1 oczywiście że lepiej jest kupić kabelek, irde czy też Bluetooth. Koszty zwrócą Ci się już po kilku operacjach. Na dodatek mając odpowiedni kabelek spytaj się Mirora jakie cuda można robić z telefonem :)

Co do tel do Alizee to na 100% będzie się zaczynał na 00 33 albo jak kto woli +33 :)

Cobra1
21st May 2004, 23:17
Cobra1 oczywiście że lepiej jest kupić kabelek, irde czy też Bluetooth. Koszty zwrócą Ci się już po kilku operacjach. Na dodatek mając odpowiedni kabelek spytaj się Mirora jakie cuda można robić z telefonem

wiem jakie cda można robić bo sam mam/miałem siemensa sl45i a on ma stacje dokującą to co ja za cuda robiłam :D

miror
21st May 2004, 23:21
:D niedlugo softa calego wymieniam dejanem przewanie jest drozszy od opracji typu wymiana loga itp caly zetaw kosztuje z 200zł w zwysz a mozna zrobic za 5 zł :D

takelbery
21st May 2004, 23:23
Nom SL45i to chyba najlepiej wykonany telefon jaki miałem :). Jakość wykończenia jest naprawde wzorowa. A jakość mp3 tak samo. W tym foniku można sie zakochać ehhe jeszcze jak mu sie diody zmieni i skróci o antenke :D

Cobra1
21st May 2004, 23:44
ta kohany sl45i ale czesto jak widziałem słyszałem awaryjny hociaż mi się raz zdażyło że klawiaturka już padała i sobie podmieniłem ze starszym komórkę teraz mam N3510i

takelbery
21st May 2004, 23:56
Hmm awryjny? Mi SLka chodziła miodzio. Awarie zdarzają się w każdym telefonie w jednych częściej w drugich żadziej. Ale prawda jest taka że do SL45 się przyłożyli i przez długi czas trzymał cene. Jednak najbardziej byłem zadowolony z Panasonica GD 93. Lekki, poręczny i bardzo szybki. Raz tylko cośmi sie z wyświetlaczem zaczęło kopać ale przestało hehe i wymieniłem w rozliczeniu na t65 bo potrzebowałem coś z GPRSem :) ale czasami jak mam kase to nachodzi mnie myśl żeby kupić sobie jeszcze raz takiego :) i pobawić sie tak jak Miror :)

_THX_
22nd May 2004, 10:24
_THX_ pewny jesteś ze to jest T610? Bo ja właśnie nie wiem w tej pozycji jest łudząco podobny do T310. Nie moge znaleźć tam oczka kamery. Jedyne co mnie skłania do myślenia że to jest T610 to czarny przycisk do uruchomienia kamerki :). Ostatecznie stwierdzam że jest to T610 :). No ale czy T610 jest najlepszy na rynku to bym nie powiedział. Według mnie jedne z lepszych to Nokia 9500, S-E P900, SX-1. Co do loga Alizee. To sam mam Alizee na tapecie w telefonie :). Ostatnio nawet kumpel się pytał co to za laska, że b fajna itd. Ale nie poznał się że to Alizee :) Nawet udało mi się wkręcić że to moja nowa laska :). Co do zmiany 3650 na T610 to nie rozumiem Alizee. Sam mam 7650 czyli prawie to samo tylko w innej obudowie. I moje zdanie jest takie że pomoimo tego że te telefony mają już spory staż na rynku to nadal przebijają konkurencje. Co do wielkości tych aparatów to powiem wam że telefon staje się z dnia na dzień coraz mniejszy i rozmiary nie przeszkadzają. Jedyne w czym moge zrozumieć Alizee to bateria bo jednak słabo trzyma a w jej zawodzie ona odgrywa chyba dużą role. _THX_ ta Nokie 6510 to używa teraz czy kiedys ?

Tzn ja powiedzialem , ze jest jednym z lepszych telefonow , a nie najlepszym , to jest oczywiste , rynek telefoniczny idzie do przodu w zawrotnym tepie i nie sposob byc ciagle na topie :(

Ze to jest T610 u Alizee na pasku to nie mam wątpliwosci , tak jak mowilem uzywam takiego telefonu i rozpoznam go ze 100metrow :D. Tak jak mowisz widac ten czarny przycisk na boku do odpalenia aparatu , poza tym jeszcze u gory z tylu telefonu bardzo dobrez widac taki punkcik , lekko sie swieci , to jest logo sonyericssona.... No i T310 to nie jest na 1 000 000 % .

A tą Nokie 6510 to chyba uzywala kiedys , bo to byly starsze zdjecia ....

Blej
22nd May 2004, 10:36
NOKIA IS THEBEST!!!

_THX_
22nd May 2004, 10:57
Blej nie krzycz jak na meczu w pilke nozna ! ! Ze Noka the best ....
To kwestia gustu .

Blej
22nd May 2004, 11:12
heh może i tak,.. a kto na twoim avanarku obok Alizee?

_THX_
22nd May 2004, 11:16
Kto to obok Alizee.......hmm......tego nie wiem.....
Zdjecie jest wogole zrobione w samolocie :D

Oryginal jest duzo wiekszy i mysle , ze malo ktory z was ma te zdjecie , gdyz kazdy sie dziwi skad je wziolem.................. :D
Mozna by je umiescic w dziale rzadkie zdjecia , ale ja sie na tym nie znam .
Jak ktos jest zainteresowany , to moge przez gg przeslac :D

Cobra1
22nd May 2004, 11:17
ja już gdzieś ten kawałek zdjęcia widziałem

Blej
22nd May 2004, 11:22
a może to jej mamausia?

miror
22nd May 2004, 11:25
hehe chyba nei widzalem te fote juz dwbo temu ;] a w rzatkich fotach rzadko ktore sa rzadkie tak apropo :P

takelbery
22nd May 2004, 12:28
_THX_ wiem dopiero później doszło do mnie że napisałeś jeden z lepszych a nie najlepszy. Z tym się zgodze, ale wedłóg mnie lepszy jest Sagem MyX-6 :)

Co do NOKIA IS THEBEST!!! to wedłóg mnie nie ma producenta który robi zawsze najlepsze telefony. Nokia jednak jest prosta w obsłudze a do tego tania dlatego ma tylu zwolenników. Motoroli nie lubie bo dużo pokazują a mało dają, poza jednym modelem v2288 bo ma chyba najlepsze radio :). Panasonica lubie za jakość wykonania i całokształt. Każdy kto raz kupi sobie Panasonica ten zawsze myślami wraca do tej firmy. S-E hmm to też jest dobra firma ale ma też kilka wad. Ogólnie zgadzam się że Nokia jest najlepsza.

Co do zdjęcia to już dość dawno je widziałem w necie :)

Blej
22nd May 2004, 12:56
Dla mnie najlepsza jest nokia 6610...

takelbery
22nd May 2004, 13:00
No ma wszystko co potrzeba i jest naprawde ładna :)

Blej
22nd May 2004, 13:05
wiem..widziałem..i mialem okazje ją powdziwiać
PS: Nie podobają mi sie komorki z takimi kulkami pod wyświetlaczem :evil:

takelbery
22nd May 2004, 13:33
Blej chodzi Ci o takie manetki ? jak w T310, T610, N 7650 ? Mi tam one nie przeszkadzają :) Czasami nawet lepiej się sprawują od normalnych klawiszy :)

Blej
22nd May 2004, 13:36
ale jakoś dziwnie wygladają

takelbery
22nd May 2004, 13:58
Dla ludzi pierwotnych koło też dziwnie wyglądało :)

_THX_
22nd May 2004, 14:01
aeuaehuahee dobre webmaniakpl :lol:
A te manetki pod wyswietlaczami jak np w T610 sa bardzo przydatne i szybciej idzie sie poslugiwac niz normalnymi klawiszami

Blej
22nd May 2004, 17:04
może i tak....nie przecze ale dla mnie w dużym stopniu wygląd się liczy...

miror
22nd May 2004, 17:10
e tam to topic o numerze i telefonie alizee anie o waszych :P macie generalne przecież

Blej
22nd May 2004, 17:12
ok mior spoko!

Pafcio
23rd May 2004, 22:23
powiem tak: miałem do niedawna nokie 3410 to jest niezniszczalne cacko :!: ile razy no ona zaliczyła ściane lub lądowanie z minimum 1m :D jestem z niej dumny :wink: w piatek wróciłem z dłuższej wycieczki i tam była akcja bo my tam potop mieliśmy i sie nadodatek woodką bols pływało z kapitanem smirnofem a żeby pani od polskiego nie płakała to był i P. tadeusz :lol: moja nokia o której mówiłem powyżej leżała a na łóżku i któryaś dziewczyna szarpneła za pościel i komórka przez otwarty balkon z pierwszego piętra hlas :!: :P za jakąś godzine ktoś po nią poszedł i jedyne co się stało to pokazało się zaisntaluj karte sim i sama sie włączyła tak od siebie :D jeżeli to odbiega troszke od temtu to sorry ale musiałem to napisać :D 8) 8) 8)

Blej
11th May 2005, 13:17
Ja teraz mam Sagem MYX5-2 :P Dla mnie fajny, ale wolałbym mieć SE K700i

Maju
11th May 2005, 13:48
http://www.era.pl/images/telefony/duze/sagem_x52.jpg

ładny podoba mi się :wink:

ja mam motorole v300 z tapetą Alizee i z wgranymi piosenkami jej

http://www.era.pl/images/telefony/duze/V300.jpg

snajper
11th May 2005, 15:33
a ja telefona niestety niemam :D:D:D ale moze mi stary da nokie 3310 / lepsze to niz nic

CZESTER
11th May 2005, 15:51
A ja se mam Motorolke E365 też mam na tapetce Alizee i jej piosenki jako dzwonki :D :D :D. Ale zamierzam niedługo zmienić ten telefon bo mi sie już znudził.
http://www.era.pl/images/telefony/opis/mot_e365.jpg

Maju
11th May 2005, 16:31
zamierzam niedługo zmienić ten telefon bo mi sie już znudził

nastepna rzecz mu się znudziła :cheesy: :mrgreen: :D :lol: :P

Blej
11th May 2005, 16:59
Hehehe cały świat mu nudny tylko nie Alizée :mrgreen:

CZESTER
11th May 2005, 17:25
No pewnie!!! Ona mi się nigdy nie znudzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :mrgreen: :mrgreen:
Teraz zamierzam kupić jakąś Nokię.

GApa
11th May 2005, 18:15
Ja mam S 55 beznadziejny ale po co mi lepszy :?: mi tam styka

Maju
11th May 2005, 18:28
ważne, że działa :wink:

lunatic
11th May 2005, 18:51
U mnie to aparat byl :shock: siemens C25! :D, zadnych + jedne - ale tylko po takich telefonach rozumie sie jak to jest miec "normalny" telefon. Ten telefon przezyl moja motorole, przezyl moja sony j70 ktura trakror przejechal :cheesy: sprawdzalismy mozliwosci :cheesy: i musze powiedziec ze jego traktor niedobil :mrgreen: pekl ekran i tyle a wciaz dzialal dopuki sie nieznudzil i nie wyladowal na dno jeziora :cry: przezyl moja nokie 3310 i jestem pewien ze przezyje moj terazniejszy Siemens MC60.

Blej
11th May 2005, 19:04
Nic nie zrozumiałem ale to szczegół :wink:

lunatic
11th May 2005, 19:57
:prop: :thumbup: :laughbounce: :rasta: :afro: :doc:

Maju
11th May 2005, 20:13
Nic nie zrozumiałem

witaj w klubie :mrgreen:

Ronnie
11th May 2005, 22:05
siemens C25!

skat to znam? :mrgreen: nawet zegarka nie maja :)

GApa
12th May 2005, 16:44
siemens c 25 hehehe moj starszy mial do dzis tego fona , od 4 lat :D

Reich86
12th May 2005, 22:38
A ja mam SE t610 i tu mam propozycję, posiadam parę dodatków do tego fona: kompozycje pulpitu, tapety, dzwieki i to wszystko z pewna pienkną Francuzką, chętnie sie z kims wymienie tymi zbiorami. :D

waRcoR
13th May 2005, 15:29
mój sprzęt pozostawiam bez komentarza :)

http://www.avat.webpark.pl/tel.jpg
http://www.avat.webpark.pl/tel1.jpg
http://www.avat.webpark.pl/tel2.jpg

oleger
13th May 2005, 19:39
a ja mam Nokię 3210 i co wy na to? :lol: :lol: :lol:

Reich86
13th May 2005, 21:21
a ja mam Nokię 3210 i co wy na to? :lol: :lol: :lol:A my na to jak na lato :D

snajper
13th May 2005, 21:26
a moj kuzyn ma najnowzszy model samsunga....wogole z tego co wiem to jest w tej chwili najlepszy telefon na swiecie..... no ale on oczywiscie niemieszka w polsce(kuzyn) bo w polsce takich zabawek jesio niema....ale obiecal mi ze jak sie pojawi jakis lepszy model samsunga- to mi go da??

po calym rzymie szukal bo mu sie umyslilo ze chce z czarną obudową

waRcoR
13th May 2005, 22:35
a to na moim foto to tylko sony ericsson p910i i o ile sie nie myle to jest to najwyższy model sony ericssona, no i obok poczciwa Nokia 3510i która jest idealnym sprzętem do grania w gierki java, żadna Nokia tak nie "leży" w dłoni jak ta (no chyba ze n-gage) i do tego taki telefon nawet jakby mi chcieli zafajczyć to wole wyjąć z jednej kieszeni nokie i niech sie cieszą chwilą :) bo długo by sie nim nie cieszyli bo znająć życie jakby sie dowiedzieli jakie "przestępstwo" popełnili by go prędzej oddali niż by sie tego spodziewali :) tylko bym musiał dać znać komu trzeba ze cos mi zafajczyli :)

Przemyslav
14th May 2005, 00:28
a ja mam Nokię 3210 i co wy na to? :lol: :lol: :lol:A my na to jak na lato :D
buhehehe dobre :D:D:D ja mam 1,5 rocznego Siemensa C55 i ejstem zadowolony :) http://communications.siemens.com/repository/211/21142/C55_aqua_front_big.jpghttp://www.hilfe-forum.info/BILDER_INTERNET/Siemens-c55.jpg jest maly, poreczny ,a to ze nie kolorowy wyswietlacz i aparatu nie ma to mam to gdzies :D:D a p ozatym fotki z komorek jak narazie sa kiepskie :) a kolorki to nie, wole swoj iluminacyjny niebieski monitorek :D:D w nocy mzoe sluzyc za latarke :D

waRcoR
14th May 2005, 01:01
ja w noki 3510i mam specjalną aplikacje nazwaną latarka :) poprostu całyczas mi świeci na biało :) i całkiem nieźle sie sprawuje (ten kto ma 3510i to wie jaka to latarka :) ) a co do fotek z telefonów to zgadzam sie, dobra fotka minimum musi mieć 1,5 mega pixeli ale do druku i tak nie bardzo bedzie sie nadawac, ale na kompa wystarczy :)

snajper
21st May 2005, 14:30
nowy telefonik: PANASONIC GD35

http://www.inspiracja.net/mobile/9134df0cfb531a73cd5ed3bf86505073.jpg
co prawda jest troche przestarzaly ale moze byc, wiecie moze gdzie mozna do niego polskie menu sciagnac??

waRcoR
30th May 2005, 11:49
poszukaj na forum o telefonach na o2 bardzo dużo różności tam można wyszukać i ewentualnie zapodać topic i może ktoś Ci pomoże ...........

andrzej768
18th December 2005, 15:43
Witam a ja wam powiem że Alizee miała ale niewiem czy jeszcze nadal ma telefon firmy: SAMSUNG D 500 :shock: :D ( POZDRAWIAM I WESOŁYCH ŚWIĄT - PACE E SALUTE - Joyeux Noël et Bonne Année )

snajper
18th December 2005, 15:49
D500 ma moj kuzyn. fajowski telefon nawet :D

Hunti
18th December 2005, 16:28
1sza osoba dostaje 000-111 i znajduje 10 osob ktore maja po 100 kombinacji. Te 10 osob znajduje sobie jeszcze jedną i obie maja po 50 ^^
szukajmy nr-u Alizee :D ale bardzo mozliwe, ze wszystko pochrzanilam, bo z matmy jestem totalne zero i beztalencie :D
ja bym tam do niej wydzwaniala dniami i nocami, zeby uslyszec pare pytan typu "Kto tam?" albo pare przeklenstw :D

snajper
18th December 2005, 16:39
ja teraz mam sobie Sagema MyX-5m nawet fajny

danio00
18th December 2005, 16:42
A ja mam SonyEricssona SE 700i i jestem bardzoi zadowolony :D

Krogi
18th December 2005, 20:57
ja mam motorolke v220 :D i dzonki JEAM i JPVA :) ijestem również z niej bardzo zadowalony :) jest mała ma aparacik :D w mare długi trzyma bateria :d czego chcieć jeszcze :lol: :D:D chyba tylko numeru Lili :):):)

CZESTER
18th December 2005, 21:33
A ja mam obecnie Motke E365 też mam dzwonki Alizee JEAM, J'ai pas vingt ans :mrgreen:

Krogi
19th December 2005, 15:35
A ja mam obecnie Motke E365 też mam dzwonki Alizee JEAM, J'ai pas vingt ans :mrgreen: tylko mój dzwonek nie rzypomina zabardzo JEAM :D ale dla kogoś zlepszym uchem można coś usłyszeć :lol: :D:D JPVA bardzo mi się podoba na komórkę :D jest bardzo podobne :):) a nie wiecie czy są dzieś tapetki z Lili :?:

LGf
19th December 2005, 15:58
no zesz dopiero teraz wpadlem na pomysl z dzwiekami szkoda ze nie mam polifoni albo real sound tylko mono (6310i) :/ ide wygooglowac jakies dzwonki :D

Norbidinho
19th December 2005, 16:06
Tapetek chyba nie ma :? chyba ze dobrze poszukasz :D

LGf
19th December 2005, 16:19
lee sicagnelem moi lolita i JEAM i nie moge w nich rozpoznac tych piosenek :P :mrgreen: :mrgreen:

Krogi
19th December 2005, 20:51
Ja próbuję zrobić małą tapetkę na kompie a później kabelkiem :P i zobaczymy co z tego wyjdze :D:D tak mnie myśl naszła :lol: :D:D

CZESTER
19th December 2005, 21:08
Ja próbuję zrobić małą tapetkę na kompie a później kabelkiem :P i zobaczymy co z tego wyjdze :D:D tak mnie myśl naszła :lol: :D:D
Ja wgrywam normalny format tapetki i jest OK :mrgreen:
Mam już troche powgrywanych tapetek Alizee :D

Norbidinho
12th January 2006, 17:01
A to moj nowy telefonik zakupiony pare dni temu :mrgreen:
Motorola E398 http://img294.imageshack.us/img294/5167/motorolae39819wg.jpg

CZESTER
12th January 2006, 17:11
A to moj nowy telefonik zakupiony pare dni temu :mrgreen:
Motorola E398 http://img294.imageshack.us/img294/5167/motorolae39819wg.jpg
No muszę przyznać, że dobry wybór :mrgreen: Mój kumpel ma ten telefonik. Jest całkiem fajny ma głośniczki stereo wbudowane nawet :mrgreen: :mrgreen:

Przemyslav
2nd February 2006, 22:25
Mój nowy telefonik Sony Ericsson D750i:

http://www.inspiracja.net/mobile/2587b610e08637ae6db5d779ee46b622.jpg

http://www.inspiracja.net/mobile/2587b610e08637ae6db5d779ee46b622_3.jpg

Pamięć wewnętrzna: 32.00 MB
Pamięć zewnętrzna: tak , MS Duo Pro, 64 MB, do 2 GB
Wbudowany aparat: tak
Wyświetlacz TFT, 256000 kol.
Wymiary wyświetlacza: 176 x 200 pikseli

Aparat cyfrowy
Rozdzielczość: 2.00 MPx
Cyfrowy zoom: 4 krotne zbliżenie cyfrowe
Lampa błyskowa: tak
Nagrywanie filmów: tak
Multimedia i transmisja danych
WAP, GPRS, HSCSD, Bluetooth, IRDA
Obsługa połączenia USB: tak
Java tak
MP3 tak
Radio FM tak, z RDS
Dyktafon tak
MMS tak, Odbiór, Wysłanie
Video MMS tak
EMS tak
Słownik tak
Klient poczty tak
Dodatki
SyncML tak
Organizer tak
Timer tak
Przypomnienie tak
Kalendarz tak
Zegar tak
Data tak
Budzik tak
Alarm tak
Stoper tak
Kalkulator tak

piękna zabawka, czyszcząca nie jedno konto z $$$ :D

CZESTER
2nd February 2006, 22:28
No no fajny telefonik :cheesy: Ale najlepsze jest to że pamięc zewnętrza do 2 GB, rozdzielczosc 2 MPx aparatu, no no no. Swistaq super phone :D

Norbidinho
2nd February 2006, 22:31
Super SwistaQ :!: :D Ile dales ? :mrgreen:

CZESTER
2nd February 2006, 22:34
Ile dales ? :mrgreen:
Norbinho lepiej nie pytaj :cheesy: :cheesy: :cheesy:
Tak około 1.300 zł. PLN :cheesy:

Przemyslav
2nd February 2006, 22:36
Super SwistaQ :!: :D Ile dales ? :mrgreen:tysiaka :cheesy: :mrgreen: chciałem brać z allegro (taniej) ale się bałem o taką kwotę że ktoś mnie wydyma :D:D ale że kumpel pracuje w komisie to mi załatwił świeżego z tego roku :D:D oprócz tego mam siemensa C55 no i 2 numer, ale tą komórkę będę brał jak będę się cykał brać tej 1 :D czyli jakieś impry w plenerze czy cus :D z obawy ze może ktoś mi w odosobnieniu jęb**ć :D:D

takelbery
2nd February 2006, 23:20
Gratuluje fonika. Latem jak znalazł na WFD zwłaszcza te 2 Mpix :) ŚwistaQ wie co dobre :D

Przemyslav
2nd February 2006, 23:22
Gratuluje fonika. Latem jak znalazł na WFD zwłaszcza te 2 Mpix :) ŚwistaQ wie co dobre :Dnie mogę się jush doczekać :D:D:D WFD Latem :D:D:D ahhh :D ash ślinka cieknie :D

takelbery
2nd February 2006, 23:27
nie mogę się jush doczekać :D:D:D WFD Latem :D:D:D ahhh :D ash ślinka cieknie :D

Ja też :D Zobaczymy jak moda sie zmieni :mrgreen:

Przemyslav
2nd February 2006, 23:30
nie mogę się jush doczekać :D:D:D WFD Latem :D:D:D ahhh :D ash ślinka cieknie :D

Ja też :D Zobaczymy jak moda sie zmieni :mrgreen:mam nadzieje że białe portki i koronkowe majtki czy stringi będą :D:D:D oczywista dla mnie nie muszą nosić bielizny :D:D

takelbery
2nd February 2006, 23:36
Dobra może coś o telefonach bo nie ma to jak dwóch modów offtopicujących <hahaha> Ale białe spodnie też obstawiam :D na Hit sezonu :D

CZESTER
2nd February 2006, 23:37
Ja tam wole miniówki :cheesy: :cheesy: Ale takie na maxa :cheesy:

takelbery
2nd February 2006, 23:39
Ja tam wole miniówki :cheesy: :cheesy: Ale takie na maxa :cheesy:

Masz na myśli pasek od spodni ?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Przemyslav
2nd February 2006, 23:39
Ja tam wole miniówki :cheesy: :cheesy: Ale takie na maxa :cheesy:Dobra Czester konczymy offtop'a :D:D nie to że to zejscie z tematu, tylko te ze się rozmarzyłem przez was i ni mogę ściag robić na exama :P:P:P

LGf
7th February 2006, 00:25
wlasnie przedluzylem umowe o kolejne dwa lata (w orange) jako ze nie mam zbyt duzo kasy to wybralem telefon za zlotowke ;p
http://www.era.pl/index.php?id=firma_6&dane_tech=253&zone=10&section=korp

Krogi
7th February 2006, 00:32
wlasnie przedluzylem umowe o kolejne dwa lata (w orange) jako ze nie mam zbyt duzo kasy to wybralem telefon za zlotowke ;p
no :D dobrze wybrałęs teraz ten telefon cieszy się dużym zainteresowaniem :lol: :) dużo moich znajmomych włąsnie go posiada i nie mają z nim problemów :lol: :)

CZESTER
7th February 2006, 00:41
no :D dobrze wybrałęs teraz ten telefon cieszy się dużym zainteresowaniem :lol: :) dużo moich znajmomych włąsnie go posiada i nie mają z nim problemów :lol: :)
No fajny telefonik :cheesy: , tylko szkoda, że nie ma bluetooth'a :lol:

Przemyslav
7th February 2006, 00:48
http://www.era.pl/index.php?id=firma_6&dane_tech=253&zone=10&section=korpjak dla mnie bardzo dobry wybór, jeśli chodzi o komy tanie i na abonament :):)

waRcoR
7th February 2006, 01:25
moja znajoma ma taki i jest z niego bardzo zadowolona, a kolega kupil dwa takie (jeden sobie i żonie) :) i tez jest bardzo zadowolony, osobiscie stwierzam ze tak jak 5110 była bardzo dobra (dopracowana) później 3510i była dobrym telefonem (kolor za bardzo małą kase i wielka funkcjonalnosc samego aparatu) a teraz 6020 jest nastepcom taniego dobrego telefonu. (kolega tez ma 6230i zmienił z SE P910i bo był troche ceglasty, a nokia jest mała i porownywalna do P910i)

takelbery
7th February 2006, 07:56
Miałem 6230i w ręku i miałem P910i jak dla mnie różnica jest ogromna i niema co porównywać Nokii do SE. Jednak symbian to symbian :) Ja planuje wyrwać w niedługim czasie Nokie Nokia 6260

http://www.handy-discount.de/nokia/nokia_6260_offen1.jpg

Ma to co mnie interesuje czyli Radio,Mp3, MMC i Symbian :D No i wyglad też niczego sobie.

Przemyslav
7th February 2006, 10:34
Miałem 6230i w ręku i miałem P910i jak dla mnie różnica jest ogromna i niema co porównywać Nokii do SE. Jednak symbian to symbian :) Ja planuje wyrwać w niedługim czasie Nokie Nokia 6260

http://www.handy-discount.de/nokia/nokia_6260_offen1.jpg

Ma to co mnie interesuje czyli Radio,Mp3, MMC i Symbian :D No i wyglad też niczego sobie.hihihih w Symbianie jush można wirusy rozsyłać :D:D:D hihihhi :D:D:D

LGf
7th February 2006, 14:56
oo to trafilem bo sie musze przyznac ze bralem go w ciemno bez zaczerpnecia o nim jakich kolwiek opini czy porownywania z innymi ;p

http://www.wapster.pl/nokia,moj_album.dhtml dzieki tej stronie mozna tworzyc grafiki na tapete na komorke moze by ktos kto posiada fotoshopa stworzyl pare miniaturek wedlug tych rozmiarow* roznych najladniejszych zdjec liki

* Musi być to obrazek w formacie GIF, JPG, BMP lub TIFF, najlepiej w rozmiarze 128x128 pixli i wielkości do 100kb

slawekebi
2nd July 2006, 10:50
jak narazie to mam jeszcze Sony Ericsson T630 ;)
Ale powoli przymierzam się do Sony Ericsson W810i :mrgreen:

Tylko i wyłącznie na karte - rzecz jasna :!: 8)

Przemyslav
2nd July 2006, 11:07
jak narazie to mam jeszcze Sony Ericsson T630 ;)
Ale powoli przymierzam się do Sony Ericsson W810i :mrgreen:

Tylko i wyłącznie na karte - rzecz jasna :!: 8)

Polecam W810i :D :D No i przybij piątkę:D Ja tesh tylko i ino na kartę :D :D

Krogi
2nd July 2006, 13:11
A ja lada dzień będę miał Nokie n-gage clasic :D już się nie moge doczekać :D a obecni mam Motorole v220 nawet jestem zadowolony bo się nie psuje a mam ją już z2może 3 lata :)

Przemyslav
2nd July 2006, 13:15
Krogi to będziesz pogrywał :D :D 8)

Krogi
2nd July 2006, 13:30
Krogi to będziesz pogrywał :D :D 8)No ba :D i muze wrzuce :D pioseneczki Lili i w busiku do szkoły będe zapodawał :d :lol: :)

fikus
2nd July 2006, 14:04
a ja narazie lece na SE k300i :) ma troszke malo pamieci ale pare mp3 wejdzie ;:) hihi ale zamiaruje teraz zmienic na jakis nowszy model :) oczywiscie SE :):) :mrgreen: :mrgreen:

CZESTER
2nd July 2006, 14:09
a ja narazie lece na SE k300i :) ma troszke malo pamieci ale pare mp3 wejdzie ;:) hihi ale zamiaruje teraz zmienic na jakis nowszy model :) oczywiscie SE :):) :mrgreen: :mrgreen:
To samo jak narazie :mrgreen:

fikus
2nd July 2006, 14:10
To samo jak narazie :mrgreen: mam juz go ponad rok od nowosci i jakos sie trzyma :):) hihihi ale juz mi sie znudzil :(

CZESTER
2nd July 2006, 14:13
To samo jak narazie :mrgreen: mam juz go ponad rok od nowosci i jakos sie trzyma :):) hihihi ale juz mi sie znudzil :(
No mi też, trzeba będzie zmienić na jakiś inny model :mrgreen:

fikus
2nd July 2006, 14:18
nom tylko teraz pytanie " na jaki?? " hihihi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: tyle tego jest ze az nie wiem co wybrac :(

Przemyslav
2nd July 2006, 14:33
nom tylko teraz pytanie " na jaki?? " hihihi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: tyle tego jest ze az nie wiem co wybrac :(

Miało to tylko dzwonić i smsm'y wysyłać :D A teraz :D Nawet pornolka mini można nakręcić w kibelku :D

slawekebi
12th July 2006, 20:02
Ma ktoś z Was giereczke Vrally2 na Sony Ericsson T630 :?:
Bo nie mogę ściągnąć z P2P, a płacić nie mam zamiaru :P

Rufus23
17th August 2006, 08:53
Ja posiadam aktułalnie Sony Erisscon T290I :D :D

Wienio
17th August 2006, 09:23
Ja też mam sonny ericssona :D :D tylko że k700i narazie jestem z niego zadowolony i nie planuje zmian

Rufus23
17th August 2006, 10:05
Ja może zmienie koma za rok napewno bendzie to Sony Erisscon :D :D :D :D :D :D

snajper
17th August 2006, 13:58
hmmmmm Samsung x660 :]:] w tej chwili, w zapasie dalej wysłużony sagem myX-5m :D:D

Nathalie
17th August 2006, 15:07
snajper co samsung x660 :?: masz coś do tego telefonu :?: :x

Dragon
17th August 2006, 15:17
Ja też mam K300i... i ni cholery nie mogę uruchomic na niej gier ściaganych przez kabel.... Znaczy w formaci .jar... Wie ktoś może ja je uruchomić??

Rufus23
17th August 2006, 15:21
Dragon ja moge wiedzieć ale nie muwię że wiem 8) 8)

Przemyslav
17th August 2006, 15:34
Ja też mam K300i... i ni cholery nie mogę uruchomic na niej gier ściaganych przez kabel.... Znaczy w formaci .jar... Wie ktoś może ja je uruchomić??

Ja bez problemu odpalałem :D :D A gier w h*j miałem :D :D floAt's Mobile Agent, tym programem wrzucałem je do katalogu gry i po problemie :)

Dragon
17th August 2006, 15:42

Ja bez problemu odpalałem :D :D A gier w h*j miałem :D :D floAt's Mobile Agent, tym programem wrzucałem je do katalogu gry i po problemie :)
Miałem kiedyś ten program ale jest jakiś dziki.... Spróbuje jeszcze raz... :D

Przemyslav
17th August 2006, 15:43
Aktualnie to jest 1 z najlepszych softów do zarządzania SE :)

snajper
17th August 2006, 16:48
snajper co samsung x660 Question masz coś do tego telefonu Question Mad

hmmm może to, że mam umowe na dwa lata podpisaną <lol2> a poza tym to fajny fonik to jest

Nathalie
17th August 2006, 16:59
a pytałam dlatego, bo to mój telefon jest :cheesy: :mrgreen: 8)

snajper
17th August 2006, 17:01
no widzisz cos nas łączy :]:] respekt 4 u

a w jakiej obudowie masz?? (ja srebno-czarna)

Nathalie
17th August 2006, 17:06
ja też mam srebrno-czarną :thumbup: :P

Przemyslav
17th August 2006, 17:37
Ja jestem zadowolony ze swojego:

http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?cc=pl&lc=pl&ver=4000&template=pp1_loader&php=php1_10447&zone=pp&lm=pp1&pid=10447

SE W850i :cheesy:

Wienio
17th August 2006, 17:39
oooooo :shock: :shock: ten telefon to moje marzenie... :P :P w tym momencie ci zazdroszze ŚwistaQ :D :D

Rufus23
17th August 2006, 19:29
Swistq masz w 850 też sobie taki kupie w przyszłosci :D :D

Przemyslav
17th August 2006, 20:04
No ba jak szaleć to szaleć :D Ale skurczybyk mnie kosztował :D Bo to z Anglii sprowadzony :) Jak jesio w PL nie było :D :D

Rufus23
17th August 2006, 20:19
Swistaq ile dokładnie ??????? chce wiedzieć :D :D :D :D :D

Przemyslav
17th August 2006, 20:24
Dałem ok. 250 Euro :) :) 8)

Rufus23
17th August 2006, 20:27
Swistaq to dużo ale jak sie bendzie zbierało cały rok to sie uzbiera :D :D :D :mrgreen: :cheesy: :mrgreen: :cheesy:

drops9
17th August 2006, 20:30
A ja mam Nokie milion-pińcet-sto-dźewińcet (Nokia 1000000500100900) :cheesy: :mrgreen: a tak naprawdę Sagem MyX5-2 :P

Rufus23
17th August 2006, 20:36
Masz koma drops jescze sagem no i dobrze przeciesz o to chodzi :D :D :D :D :D

snajper
17th August 2006, 20:47
hehe no to Natalka juz nas zaduzo łączy :]:] moze jeszcze powiesz ze masz na abonament w Erze :]:] <lol> chociaż tro bardzo prawdopodobne jest hehe

Przemyslav
17th August 2006, 21:01
hehe no to Natalka juz nas zaduzo łączy :]:] moze jeszcze powiesz ze masz na abonament w Erze :]:] <lol> chociaż tro bardzo prawdopodobne jest hehe

Ciekawe, kto rachunki płaci :P :D :D

snajper
17th August 2006, 21:12
hmmm w moim przypadku rodzice?? :]:]

Nathalie
17th August 2006, 21:52
no to jest już różnica ja mam PLUSA i na karte 8)

Rufus23
17th August 2006, 21:56
A ja mam ere i też na karte :D :lol: :D :lol: :D :lol: :D :lol:

Nathalie
17th August 2006, 21:58
ale nie masz samsunga Rufus 8)

Rufus23
17th August 2006, 22:02
ale mam sonego Nathali :D :D :D

snajper
17th August 2006, 22:08
ale chodzi o to ze ja i natalka mamy identyczny telefon <lol> a ty nie :]:]:]

Rufus23
17th August 2006, 22:11
Kupie se ten sam i bendziemy mieć w 3 taką samą komurke :D :D :D :D :D

Przemyslav
17th August 2006, 22:11
Ja mam Plus'a i na kartę, bo nie stać mnie co miesięcznie bulić abonament :D Nie zawsze mam kasę :D :D Najważniejsze, że operatorzy się prześcigają w promocjach :D A korzystają z tego klienci :D :D

Nathalie
17th August 2006, 22:19
Przemek to masz tak jak ja plusa na kartę :D
a ze snajperem taki sam telefon mam no fajnie :D

André81
17th August 2006, 22:29
A ja mam starą motorole C 350 :cry: Ale mam ten telefon tylko żeby dzwonić i odbierać .... nie zależy mi na innych bajerach :wink: Telefon ma być telefonem i już :D :D

Darkthrone
17th August 2006, 22:37
Nokia naljepsza moim skromnym zdaniem. Kumple narzekają na swoje SE, Samsungi, Motorole a ja na moją 6610 złego słowa nie powiem :D

Nathalie
17th August 2006, 22:47
ja na mój też złego słowa nie powiem :D

Przemyslav
17th August 2006, 23:03
ja na mój też złego słowa nie powiem :D

Najważniejsze, że działa :D :D I SMS'y chodzą :D :D

snajper
17th August 2006, 23:04
a jak SQ dobrze gadasz.... mi sie podoba Nokia 6020 :P:P fajny fonik nawet

Przemyslav
17th August 2006, 23:38

Ten matce model zamówiłem z Anglii, będzie na listopad :D :D W Anglii opłaca się kupić komórke z kartą, niż samą kartą :D :D

slawekebi
17th August 2006, 23:45

Ten matce model zamówiłem z Anglii, będzie na listopad :D :D W Anglii opłaca się kupić komórke z kartą, niż samą kartą :D :D :shock: poważnie :?:
Daj jakieś namiary na fony z Anglii.. :roll:
Ile Cię to wyniesie :?:

Przemyslav
17th August 2006, 23:57
Mnie Nokia teraz nic nie wyniesie, bo chrzestny jedzie do GB :D To go naciągnę na taki prezencik :D :D A że wraca w listopadzie, no to będzie :D :D Tak więc mieć wtykę w Anglii z rodziny, czy znajomych i brać :)

Rufus23
18th August 2006, 07:58
Dobry pomysł mam Wujka w Angli może by tak..............................

slawekebi
18th August 2006, 08:25
Tak więc mieć wtykę w Anglii z rodziny, czy znajomych i brać :)qrwa :shock: gdybym wiedział, to bym powiedział znajomemu(wyjechał do Anglii na kilka miesięcy) żeby mi wziął SE W810i :)

Rufus23
18th August 2006, 08:41
A masz do tego znajomego numer telefonu :D :D :D :D :D

slawekebi
18th August 2006, 08:48
A masz do tego znajomego numer telefonu :D :D :D :D :DNie nadążałbym, skoro zmienia karty co tydzień to jak mam go złapać :cheesy:

snajper
18th August 2006, 09:38
hehe, to fakt w anglii telefony tanie :]:] szczególnie te rodzime, np NEC bodajze e616 (czy jakos tak) ponoc 20 funtów :]:]

Krogi
22nd August 2006, 22:47
ja już nie mam rodziny w Angli :(:( ciocia taty umarła :(:(: i mam tylko ołowianego żołnierzyka z tamtąd ale to były lata 80 :lol: :) ale za to w USA jest brat mamy może mi coś przywiezie :D ja mam dalej moją motorolake nie do zajechania jest :P juz ją raz zgubiłem i po 3 po 1 dni się znalazła na polu ( jechałem na rowerze i mi wypadła) dałą noc padało a ona działała :lol: :D i działa do teraz :P a już mam 900 zeta na motorola v3 :D bardzo mi się podoba ten telefon :P teraz tylko dozbierać jeszcze z 400 zeta i będzie V3 :P:P

Przemyslav
22nd August 2006, 22:55
Nie ma jak komórki z wyższych półek :) :) I na kartę :D A nie za zyla i podpisywanie cyrografu z diabłem - operatorem :D :D

Nie ma co najlepiej mają dzieci Japończyków :D One co tydzień nowy telefon :D

snajper
23rd August 2006, 09:08
motorola v3

bleeeeeeeeeeeeeeee
juz bardziej polecam cokolwiek w tej cenie, ale nie ten złom.... jush lepiej samsunga d500 czy d600 :D:D

Nathalie
23rd August 2006, 19:31
snajper, a najlepiej samsunga X660 co nie :?: 8)

slawekebi
23rd August 2006, 19:47
Nówka :!:
Nokia 6969
http://www.allegrofun.pl/item-3i110865382.html
8)

Przemyslav
23rd August 2006, 19:51
Nówka :!:
Nokia 6969
http://www.allegrofun.pl/item-3i110865382.html
8)

Było to jush :) :D :D Ale warto przypomnić :)

Rufus23
23rd August 2006, 19:56
motorola v3

bleeeeeeeeeeeeeeee
juz bardziej polecam cokolwiek w tej cenie, ale nie ten złom.... jush lepiej samsunga d500 czy d600 :D:D Ja polecam Komórki Sony Erisscon W850I albo inne ale z sonego :D :D :D :D

Przemyslav
23rd August 2006, 20:38
W tym wypadku zgodzę się z Rufusem :) :) No ale co człowiek to inny gust :) Najważniejsze, by nie przepłacić, ani tesh komórki bidniejszej, gdzie za tą samą cenę można by lepszą mieć w innej firmie :)

slawekebi
23rd August 2006, 21:23
Ja zbieram na Sony Ericsson W810i - ale nie wiem czy "dozbieram" bo będę miał dużo wydatków :roll:

Rufus23
24th August 2006, 07:51
Ja zbieram na Sony Ericsson W810i - ale nie wiem czy "dozbieram" bo będę miał dużo wydatków :roll: umnie z kasą nie ma problemu Tu sie sprzeda jakas płytke z Filmem kasa krązy zawsze cosik wygrzebie z portwela hh :D :D :D :D

Samue'l
24th August 2006, 11:35
Ja mam siemensa c65, ale prawie z niego nie korzystam, bo piszę z neta, dzwonie też z neta, smsy mi przesyłają na gg, na komórke to tylko do mnie dzwonią:D

Dla mnie z internetu jest taniej:D
Szczególnie jak dzwonisz na stacjonarki^^

kakus
25th August 2006, 11:35
napsiz z jakich bramek korzystasz

i na gg sms'y ??

Przemyslav
25th August 2006, 12:32
napsiz z jakich bramek korzystasz

i na gg sms'y ??

Przeca to masz wsio pod GG, czy innym komunikatorem :) Uaktualniasz kontakt, dodając numer komórki :) A później PPM klikasz na nim i Wyślij SMS :) Jedynie co MiastoPlusa i Era potrzebują hasła :)

Epris
25th August 2006, 14:26
no ja SE to już miałem duuużo.
na początku:
T630,
K700i
P910i (niedawno)
S700i (obecnie)

a poza tym:
N3210
N 3310
LG U880 (3G )
Motorole V3 x2
Motka V3x (super fonik :) )
Siemens (najgorsze gów**) U15
N 6103 (nic ciekawego)
Motka, V547 (ładne kolory)
N 7250i
Motka L6.

zajmowałem sie telefonami, i miałem naprawde tanio ;) jeszcze będe w tym robił to może załatwie komuś jak sie zgłosicie :)
P.S nigdy siemensów nie kupujcie :cheesy:

kakus
25th August 2006, 14:47
smsy mi przesyłają na gg

Przeca to masz wsio pod GG, czy innym komunikatorem :) Uaktualniasz kontakt, dodając numer komórki :) A później PPM klikasz na nim i Wyślij SMS :) Jedynie co MiastoPlusa i Era potrzebują hasła :)

ale mnie chodzi o to jak na gg wyslac sms'a ??

Przemyslav
25th August 2006, 14:53
Ja np. jak wysyłam SMS'a z Tlena komuś, to jak ten ktoś mi odpowie ze swojej komórki, to dostaję odpowiedź wprost na Tlen (komunikator) :)

Epris
26th August 2006, 00:02
Ja np. jak wysyłam SMS'a z Tlena komuś, to jak ten ktoś mi odpowie ze swojej komórki, to dostaję odpowiedź wprost na Tlen (komunikator) :)

no to tak samo jak na gadu :wink:

Samue'l
26th August 2006, 00:28
smsy mi przesyłają na gg

Żeby wysłać z komórki na gg, to wcześniej musisz z gg napisać na komóre i za pomocą opcji "odpowiedz" wysyłasz smsa na gg.
Z tego co wiem inaczej się nie da:)

Rufus23
26th August 2006, 08:39
no ja SE to już miałem duuużo.
na początku:
T630,
K700i
P910i (niedawno)
S700i (obecnie)

a poza tym:
N3210
N 3310
LG U880 (3G )
Motorole V3 x2
Motka V3x (super fonik :) )
Siemens (najgorsze gów**) U15
N 6103 (nic ciekawego)
Motka, V547 (ładne kolory)
N 7250i
Motka L6.

zajmowałem sie telefonami, i miałem naprawde tanio ;) jeszcze będe w tym robił to może załatwie komuś jak sie zgłosicie :)
P.S nigdy siemensów nie kupujcie :cheesy: Epris ales miał tych Komórek kurde wpizdu i jeszcze troche mógbyś mi sprzedać którąś :D :D :D :D :D

Przemyslav
26th August 2006, 09:21
smsy mi przesyłają na gg

Żeby wysłać z komórki na gg, to wcześniej musisz z gg napisać na komóre i za pomocą opcji "odpowiedz" wysyłasz smsa na gg.
Z tego co wiem inaczej się nie da:)

To samo na Tlenie :) :) :D

Dragon
26th August 2006, 20:41
Ja to mam dziśaj pecha.... Otóż dzisiaj to wyświetlacz mojego K300i postanowił pęknąć...... K.....wa Ja to mam pecha.... nowy kosztuje ok 50 zł chyba.....A wy co o tym myślicie...

drops9
26th August 2006, 20:52
A wy co o tym myślicie...
Duchy, ciemne moce, rzeczy które się fizjologą nie śniły -> pękające wyświetlacze i to same z siebie :P Może to jest znak, że armagedon się zbliża, ludzie uciekajcie :!: <ja się wcale nie śmieje z nieszczęścia> spytałeś co o tym myśle to odpowiedziałem :D

Samue'l
26th August 2006, 21:13
Ja to mam dziśaj pecha.... Otóż dzisiaj to wyświetlacz mojego K300i postanowił pęknąć...... K.....wa Ja to mam pecha.... nowy kosztuje ok 50 zł chyba.....A wy co o tym myślicie...

Taaa jasne, jak nowa obudowa orginalna kosztuje 40zł.
Kup se obudowe za 10 zł i tylko wyświetlacz wymień.

Dragon
26th August 2006, 21:19

Taaa jasne, jak nowa obudowa orginalna kosztuje 40zł.
Kup se obudowe za 10 zł i tylko wyświetlacz wymień.
Nie
obudowa jest cała....Tyko wyświetlacz walnął....

Krogi
26th August 2006, 21:43
co sądzicie o motoroli L6 :?: warta jest swojej ceny :?:

Epris
26th August 2006, 21:53
co sądzicie o motoroli L6 :?: warta jest swojej ceny :?:

miałem, to nie jest warte swojej ceny :? już jak Ci sie podobają takie telefony to proponuje L7, bo ma wejście na karty i jest czarna hehe :)

CZESTER
27th August 2006, 12:20
A ja wróciłem do mojego poprzedniego telefonu Motorola E365, może to nie jest cudo techniki, ale jako taki phone to może być :mrgreen:

http://img90.imageshack.us/img90/6648/1000793nf8.th.jpg (http://img90.imageshack.us/my.php?image=1000793nf8.jpg)

Troche słaba jakosc zdjęcia 8) 8) 8)

slawekebi
27th August 2006, 12:35
A ja wróciłem do mojego poprzedniego telefonu Motorola E365, może to nie jest cudo techniki, ale jako taki phone to może być :mrgreen:

http://img90.imageshack.us/img90/6648/1000793nf8.th.jpg (http://img90.imageshack.us/my.php?image=1000793nf8.jpg)

Troche słaba jakosc zdjęcia 8) 8) 8)ładna pani na wyświetlaczu :cheesy:
Mam taki telefon, gdzieś leży w domu..

Krogi
27th August 2006, 17:13
może ktoś coś powiedzieć o tym telefonie :?: Sony Ericsson K700i bo mam zamiar go kupić tylko nie wiem czy warto :?: może macie jakieś przygody lub jacyś wasi znajomi i mogli by powiedziećczy dobrze się sprawuje czy raczej kicha :D :?: