View Full Version : Aerof³ot - rosyjskie linie lotnicze
Messager
4th February 2006, 10:52
Wiem, ¿e mo¿e nie jest to odpowiednie forum, ale chcia³bym spytaæ, czy mo¿e kto¶ z Was, Waszej rodziny lub znajomych mia³ okazjê latania tymi liniami i móg³by podzieliæ siê swoimi wra¿eniami z lotu.
Samoloty, którymi mia³bym lecieæ to TU-154 i I£-96-300.
Przemyslav
4th February 2006, 11:04
Wiem, ¿e mo¿e nie jest to odpowiednie forum, ale chcia³bym spytaæ, czy mo¿e kto¶ z Was, Waszej rodziny lub znajomych mia³ okazjê latania tymi liniami i móg³by podzieliæ siê swoimi wra¿eniami z lotu.
Samoloty, którymi mia³bym lecieæ to TU-154 i I£-96-300.I£-96-300 sprawia wra¿enie takiego bardziej masywnego i spasionego :D Wiêc TU-154 wygl±da bardziej komfortowo :):) Ale to tylko jest moje wra¿enie, bo nigdy tymi samolotami nie lata³em :D
waRcoR
4th February 2006, 15:01
a co powiecie o Airbus 300-600ST :?: :)
http://home.i-cable.com/dick_ming/images/AIRBUS.300-600ST1.jpg
albo o A-380
http://www.machtres.com/ab380-006.jpg
a tak był m.in. transportowany
http://www.iabg.de/presse/aktuelles/mitteilungen/images/200409_airbus_a380_elbe_dresden_1024.JPG
był budowane w różnych częściach świata a później przetransportowany w jedno miejsce na połódniu Francji i tam został "skompletowany" (kiedyś był cały cykl poświęcony A-380 na discavery :) )
a tu zdjęcie ciekawostka :)
http://www.fieldwalsh.com/images/airbus1.jpg
snajper
4th February 2006, 15:56
s³yszalem opinie ze rosyjskie samoloty s± takie jak polskie pksy, niby stare, strasznie wygl±dj±... ale jednak bezpieczne. W koncu w rosji samolot jest codziennoscia jak autobus
waRcoR
4th February 2006, 18:21
są jak łady :) "gniotsa nie łamiotsa" :)
Przemyslav
4th February 2006, 18:37
ta ruskie to na wysoko oktanowy alkoholo je¿¿± i lataj± :D:D
waRcoR
4th February 2006, 18:45
są ukute :) a takie paliwo musi byc :) bo zazwyczaj sa ciezkie te ich pojazdy bo są robione metodami kowalniczymi :) ale to są ich plusy, bo wszedzie pojada, poleca, poplyna itp :)
Hunti
4th February 2006, 19:23
Mój tata chyba lecia³ ta lini± do Novosybirska (je¿eli on dobrze pamiêta, ale chyba mu pamiêæ nie szwankuje...) i napewno do Moskwy.
Co do plusów to napewno dobra cena. I przyzwoite porcje jedzenia :wink: (mo¿e to i detal, ale je¿eli siê leci przez po³owe Rosji, to zaczyna siê z tego robiæ wa¿na sprawa :D)
I tu ju¿ ró¿nie, bo w zale¿no¶ci od samolotu jest inne wra¿enie. Podczas lotu do Moskwy mój tata mia³ szczê¶cie trafiæ na jaki¶ porz±dny model. Natomiast je¿eli chodzi o lot do Novosybirska... Przylecia³ jaki¶ stary, brudny samolot, przy starcie i l±dowaniu emocje by³y nie do opisania. Obs³uga nie wyró¿nia siê pozytywnie, ani negatywnie.A, i spó¼nienia te¿ bywaj± uci±¿liwe.
Mimo wszystko obydwa loty odby³y siê bez ¿adnych zak³óceñ i ojciec by³ z nich zadowolony, wiêc chyba nie jest a¿ tak strasznie :P
Messager
4th February 2006, 21:51
Dziêkujê Wam bardzo za wszystkie informacje. W Internecie znalaz³em bardzo ró¿ne opinie na temat Aerof³otu, dlatego najchêtniej pozna³bym zdanie kogo¶, kto osobi¶cie nimi lata³.
SwistaQ, je¶li chodzi o samoloty, to z tego co ja wiem, ten I³ jest najnowocze¶niejszym samolotem produkcji rosyjskiej, wiêc powinien byæ znacznie lepszy od starego Tupolewa. Jest to dla mnie o tyle wa¿ne, ¿e mój lot i³em bêdzie nieporównywalnie d³u¿szy od 2-godzinnego lotu TU-154.
Hunti, równie¿ bardzo Ci dziêkujê za Twoj± wypowied¼. Wynika z niej, ¿e nie jest tak tragicznie, chocia¿ nie nale¿y oczekiwaæ standardów europejskich. Inna sprawa, ¿e lot Twojego taty by³ rosyjskim lotem wewnêtrzym, na którym u¿ywane s± "gorsze" samoloty ni¿ na lotach miêdzynarodowych (a w takim mam zamiar uczestniczyæ).
Jeszcze raz dziêkujê. Jakby jeszcze kto¶ chcia³ podzieliæ siê swoimi odczuciami, to chêtnie poczytam.
Przemyslav
4th February 2006, 22:40
Dziêkujê Wam bardzo za wszystkie informacje. W Internecie znalaz³em bardzo ró¿ne opinie na temat Aerof³otu, dlatego najchêtniej pozna³bym zdanie kogo¶, kto osobi¶cie nimi lata³.
SwistaQ, je¶li chodzi o samoloty, to z tego co ja wiem, ten I³ jest najnowocze¶niejszym samolotem produkcji rosyjskiej, wiêc powinien byæ znacznie lepszy od starego Tupolewa. Jest to dla mnie o tyle wa¿ne, ¿e mój lot i³em bêdzie nieporównywalnie d³u¿szy od 2-godzinnego lotu TU-154.
Hunti, równie¿ bardzo Ci dziêkujê za Twoj± wypowied¼. Wynika z niej, ¿e nie jest tak tragicznie, chocia¿ nie nale¿y oczekiwaæ standardów europejskich. Inna sprawa, ¿e lot Twojego taty by³ rosyjskim lotem wewnêtrzym, na którym u¿ywane s± "gorsze" samoloty ni¿ na lotach miêdzynarodowych (a w takim mam zamiar uczestniczyæ).
Jeszcze raz dziêkujê. Jakby jeszcze kto¶ chcia³ podzieliæ siê swoimi odczuciami, to chêtnie poczytam.ja to tylko mówi³em tak na ch³opski rozum :D:D nigdy nie lata³em na takich trasach :D
snajper
4th February 2006, 22:47
a tak wogole to mi³ego lotu :D:D
Messager
4th February 2006, 22:52
a tak wogole to mi³ego lotu :D:D
Spokojnie, do lotu jeszcze daleko. :wink:
vBulletin® v3.7.5, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.