PDA

View Full Version : Eurowizja

Vidas
14th May 2004, 15:46
Kto wygra Eurovision’2004? Ja stawie na „Blue Cafe”. Byłem na ich koncercie w Gdyni. Tatiana Okupnik rocks ;-) No bardzo dużo szans maje ukrainka, grek i szwedka.

http://www.soult.com/eurovision/

croolik
14th May 2004, 15:52
Hmm, to Blue Cafe ma reprezentować Polskę na Eurowizji? Całkiem dobry i przytomny wybór. W przeciwienstwie do niegdysiejszego występu 'Ich Troje' :thumbdown:

koomel
14th May 2004, 16:11
"Ich troje" to tzw czarna plama na kartach historii Polski , jak to kiedys rzekł mój fizyk :D

Ronnie
15th May 2004, 09:21
Ogladalem polskie eliminacje do eurowizji, uwazam ze zajma sensownie miejsce. Ich Troje - dno ale jakby niebylo 7 miejsce zajeli...

Pozdro Vidas! Swietnie mowisz po polsku!

ajaccien
15th May 2004, 10:05
ajaccien jest pod wrażeniem pisoenki andorskiej ( ujęło go zwłaszcza to, że wykonywana jest w języku katalońskim ) bardzo ładna piosenka, wpada w ucho, wykonuje ją Marta Roure ; właśnie Andorze ajaccien życzy jak najlepiej... no i zwyczajowo Francuzowi Jonathanowi Cerradzie, chociaż piosnki jeszcze ajaccien nie słyszał, chociaż sam tzw "image" tego gościa nie specjalnie się ajaccienowi się podoba...

Cobra1
16th May 2004, 00:40
polska na 17 miejscu hahahahhaaha

a na 1 miejscu ukraina

croolik
16th May 2004, 01:48
Hehe, PL się niezbyt popisała, ale co się dziwić... W kategorii piosenki artystycznej na pewno mielibyśmy wysokie miejsce. Tyle, że Eurowizja nie ma z tym nic wspólnego. Liczy się chwytliwa melodia i zgrabny performens - i tu Ukraina bardzo słusznie zajęła pierwsze miejsce. Dla nas też plus, bo za rok jeśli ktoś z naszych pojedzie, to może jechać samochodem, pksem lub pkp, a nie wozić się samolotem za ciężką kasę :wink:
Podobała mi się jeszcze Szwecja i Albania (Albania szczególnie :mrgreen: )

P.S.: Cobra, fajny, mroczny avatarek :)

ajaccien
16th May 2004, 09:45
za skandaliczne ajaccien uznaje dwa następujące fakty :
:arrow: bardzo niska pozycja reprezentanta Republiki Francuskiej
:arrow: niedopuszczenie do fazy finałowej ( śmiechu wartepołfinały, przepuszczali chyba tylko na takiej zasadzie, że Andora nie byłaby w stanie zorganizować takiej imprezy jak Eurowizja 2005 ) reprezentantki Pryncypatu Andory

TomeG
16th May 2004, 11:33
To prawda, Blue Cafe zaprezentowała piosenkę zbyt wysokich lotów... Chociaz jestem pewien że gdyby performansowli zeszłoroczną propozycję "You may be in love" to byliby w pierwszej piąteczce... jak nic... kuywa!!! :(

Francja - przemarna
Rusłana - troszke przygłupawa z zachowania, no ale niech bedzie... W każdym razie w jej przypadku nagroda za najzwyklejszy kicz
Serbia i Montenegro - którzy to w ogóle byli...??
Bośnia i Wina Herzego - to ten pedałek w rózowym...?? hhehe! O Bosz...
Grecja - RESPEKT, moi faworyci

Zaśpiewajmy zatem : "I am crazy, sikirikti taj taj paj , szytry majna łabidaj bajdołaj WILD DANCING!!!!!!!!"

Cobra1
16th May 2004, 19:52
P.S.: Cobra, fajny, mroczny avatarek

thx

polska to lipa :) nic dodać nic ująć :(

ajaccien
16th May 2004, 19:57
co do Francuza nie był aż taki zły...

ale ajaccien nadal domaga się sprawiedliwości !!!!

co zrobili z Andorą ? dlaczego znowu zwycięża polityka ? gdzie sprawiedliwość ? dlaczego było takie Monako, a nie Andora ?
skaaaaanddaaaallll !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ajaccien jest zniesmaczony.... :evil:

n@pster
16th May 2004, 20:05
małe pytanko nie na temat...heeh czemu Ajaccien piszesz w 3 os. ??:)

ajaccien
16th May 2004, 20:21
ktoś mnie chyba już o to pytał... żebym ja wiedział, drogi N@psterze...
nie wiem, czasem mam takie napady, że sam o sobie mówię w 3 osobie, jak i do osób z którymi rozmawiam też tak mowię... ale nie potrafię tego wytłumaczyć.. teraz piszę w 1, ale kto wie ja napiszę następny post ? nawet ja tego nie wiem...
ajaccien to wogóle dziwne zwierze jest, co potwierdzi każdy kto go zna...

n@pster
16th May 2004, 21:08
Może to magiczny urok Alizee tak na Ciebie drogi Ajaccien'iu działa??:)

ajaccien
16th May 2004, 21:11
właśnie podejrzewam, że chodzi o niewiastę, ale to nie Liziée.... :oops:

n@pster
16th May 2004, 21:45
aaaaaa...nie wnikam ;)

ajaccien
16th May 2004, 21:49
:oops: taki już los przedstawiciela pci brzydszej... :oops:

Przemyslav
16th May 2004, 22:05
Czemu Slipknota nie dali :D:D Blue Cafe moglo byc ujdzie lepsze to nisz Ich Troje :D:D

miror
18th May 2004, 18:17
nom slipek by pokazal ;]

n@pster
18th May 2004, 19:45
"sie powtarza...sie powtarza" :)

LGf
28th January 2006, 12:41
przesluchiwalem piosenki i odnalazlem jedna ktora ma zwrotki po francusku :D

Agata Torzewska - „Goodbye”
http://teledyski.onet.pl/10172,913447,teledyski.html

zapraszam do głosowania
co o niej myslicie ?

Krogi
28th January 2006, 12:48
to może juz lepszy byłby temat gdzie głosowalibyśmy na piosenki które kandydatują na Eurowizję :D tylko teraz to troche za późno :D taką sąde byśmy sobie zrobili :):)

a co do tego teledysku, to nie podoba mi się :)

Hunti
28th January 2006, 15:37
Głosowanie na piosenkę tylko dlatego, że jej tekst zawiera jedno słowo po francusku wydaje mi się dziwne... :D
A co do samej Eurowizji, moim zdaniem jest to konkurs bez przyszłośći. Kiedyś może to i było widowisko, ale trudno się dziwić, skoro istniały dwa kanały i na jednym można było zobaczyć muzyczne show, a na drugim jakieś inne, nudne programy.
Telewidzowie coraz częściej nie głosują wedle swoich gustów, tylko ze względu na stosunki z danym krajem. W zeszłorocznej eurowizji Polska chyba jako jedyna dała maksymalną ilość punktów Ukrainie, i nie trudno zgadnąć dlaczego, a przecież ideą konkursu jest poznanie kultury/muzyki innych krajów.
Jedyny sensowny krokiem jest to, że sami możemy wybrać kogoś, kto będzie nas reprezentował w Grecji. Samo w sobie stanowi to już duży krok naprzód, bo przecież mimo różnorodnych upodobań muzycznych mozemy znaleźć tą piosenkę która ma w sobie to coś, licząc, że spodoba się także innym. A nie pokładać nadzieje w jury, które moim zdaniem nie spisuje się najlepiej.
Ja nie mam jakiegoś specjalnego faworyta, szczerze mówiąc żadna piosenka nie przypadła mi jakoś specjalnie do gustu. Może "Na kolana" Cerekwickiej miałoby jakąś sznase na sukces?

Przemyslav
28th January 2006, 17:42
ja ni wim, ja Eurowizji nie uznaję :D:D:D dla mnie to denny ten konkurs :D oczywista nie mowię o wykonawcach :) chociaż do nie których ręce opadają :D:D

Krogi
28th January 2006, 17:48
ja ni wim, ja Eurowizji nie uznaję :D:D:D dla mnie to denny ten konkurs :D oczywista nie mowię o wykonawcach :) chociaż do nie których ręce opadają :D:D ja to lubie tylko oglądc jak dają punkty :lol: :) podoba mi się jak te flagi się ruszają :D :lol: :):)

CZESTER
28th January 2006, 18:00
ja to lubie tylko oglądc jak dają punkty :lol: :)
Krogi, podobnie jak ja!! :cheesy:

Dziewczyna
28th January 2006, 18:00
dla mnie to denny ten konkurs Zgadzam się. Ja, jeśli chodzi o Eurowizję, to oglądam tylko finał tak z ciekawości, chociaż zazwyczaj niecały...
A co do piosenki Agaty Torzewskiej- nie jest aż taka najgorsza, chociaż po tej pani spodziewałabym się czegoś ambitniejszego. Ale cóż- wszyscy dążą do jednego...

Przemyslav
28th January 2006, 18:47
ja ni wim, ja Eurowizji nie uznaję :D:D:D dla mnie to denny ten konkurs :D oczywista nie mowię o wykonawcach :) chociaż do nie których ręce opadają :D:D ja to lubie tylko oglądc jak dają punkty :lol: :) podoba mi się jak te flagi się ruszają :D :lol: :):)no flagi rzucają i weż taką oberwij z pół obrotu :D:D:D

LGf
28th January 2006, 21:26
wlasnie leci jej wystep live
nie podoba mi sie :D :mrgreen: :mrgreen:
co do glosowania za "jedno slowo po francusku" coz tak bywa nie ma tu jakiegos znacznie wybijajacego sie zespolu a cos sobie trzeba wybrac wkoncu w ostatniej eurowizij glosowalem na ukraine bo mam przyjaciela ktory ma ojca z tamtad i na okraglo slucha zespolu ktory wlasnie tam startowal :mrgreen:

mi sie nawet podoba zero do stracenia ale szczerze watpie w sukces polskiej v. jezycznej bede zadowolony jak nie wygra zespol Queens bo to najwieksza porazka tej edycij :o

ciekawi mi jeszcze jak pojdzie http://teledyski.onet.pl/10172,907937,teledyski.html
polskie Black Eyed Peas?
hehehehe :p
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ZAL Ich Troje.... no niestety widac kto w polsce glosuje 10pkt dla queens najgorszego zespolu... ( ja glosowalem na The jet set ktore dostalo od publicznosci jak i jurorow 3mijesce )
reszte dalo sie wyczytac z tego jak przyjeli wynik jurorzy krecac glowami i zniesmaczonymi minami...

Hunti
28th January 2006, 23:47
The jet set... Każdy ma inne gusta, ale ja bym na to nie zagłosowała w życiu - nie przyjmuj tego do siebie, po prostu piosenka dla mnie jest tandetna :D Ja głosowałam na Cerekwicką, która moim zdaniem miałaby spore szanse na wysokie miejsce na Eurowizji (może 7-8), a poza tym piosenka najbardziej przypadła mi do gustu.

A co do Ich Troje... Niech jadą. W Grecji i tak nie wie, że Michał Wiśniewski to gość, który rozstał się z żoną i jest lekko mówiąc dziwny :D Może się ockną, chociaż kto wie, czy za rok znów nie będa się pchali na konkurs. Chyba za wcześnie jest, żeby mówić o tym, czy mają szanse wygrać, czy chociażby wydostać się z półfinału, skoro nie znamy innych piosenek, czyli nie mamy porównania.

A Eurowizja jest jak dla mnie konkursem, w którym nie wygrywają piosenki... ambitne, czy jak to ująć. Wygrywają wykonawcy atrakcyjni, z dobrą choreografią i łatwą, chwytliwą melodią, nikt nie patrzy na tekst, czy nawet pozostałą twórczość zespołu (zresztą komu z np. Hiszpanii chiałoby się szukać informacji dotyczących reprezentacji Polski). Więc bądźmy dobrej myśli chociażby z tego powodu... Bo czy można mówić o tym, że piosenka "I follow my heart" coś sobą prezentuje?

Przemyslav
28th January 2006, 23:51
Masakra Ich Troje :D:D Życzę szerokich lotów na festiwalu :D:D

P.S. Do wokalistek nic nie mam :) Dla mnie Magda Femme i Ania Świątczak w dechę :D:D

CZESTER
28th January 2006, 23:54
No nie tylko nie Ich Troje..... :cheesy:

Darkthrone
29th January 2006, 00:00
Ten naród chyba stracił gusta, albo mi sie wydaje... :?

Już bym wolał sam zaspiewać :mrgreen:

Przemyslav
29th January 2006, 00:02

Już bym wolał sam zaspiewać :mrgreen:Wytypujmy Burzum, albo cosik w tym stylu :):):) :D

Darkthrone
29th January 2006, 00:04

Już bym wolał sam zaspiewać :mrgreen:Wytypujmy Burzum, albo cosik w tym stylu :):):) :D

Burzum raczej nie wypali bo jedyny członek składu :D siedzi w więzieniu :cheesy: proponował bym Carpathian Forest. Już raz dali czadu w Krakowie :D

Przemyslav
29th January 2006, 00:06
Wytypujmy Burzum, albo cosik w tym stylu :):):) :DBurzum raczej nie wypali bo jedyny członek składu :D siedzi w więzieniu :cheesy: proponował bym Carpathian Forest. Już raz dali czadu w Krakowie :D

Hihihih pana Tik Tak'a albo Majkę Jeżowską :D:D jak kadry brak :D:D

Nathalie
29th January 2006, 00:18
ja głosowałam na Kasię Cerekwicką mnie się podoba jej piosenka też

Messager
29th January 2006, 09:36
Z metalowych zespołów to chyba tylko Nightwish kiedyś startował do tego konkursu, ale się nie dostali. Zresztą może i dobrze, bo utwór, który nagrali też był taki typowo eurowizyjny i brzmiał bardziej popowo niż metalowo. http://i1.tinypic.com/mjv2hk.gif

Blej
29th January 2006, 11:24
Strasznie nie podobają mi się WSZYSTKIE piosenki startujące w krajowych emiminacjach. Hmm Ich Troje jak dobrze wypromuje Fallow my heart w Europie, może ma szanse... Ale ogólnie jestem zniesmaczony wszystkimi piosenkami. Jezu, dawno nie widziałem leszczyńskiego nie wiedziałem że ściął dredy :)

Krogi
29th January 2006, 12:57

Już bym wolał sam zaspiewać :mrgreen: hahaha jak to zobaczyłem to nei mogełem się przestać śmiać :lol: :):)

LGf
29th January 2006, 16:03
Hunti nie tylko piosenke sie ocenia to euroWIZJA nigdy bym nie zaglosowal na Ich Troje nawet ja by wyskoczyli z Moi Lolita zwyczajnie za twarz mojego Wisniewskiego i dodam jeszcze ze mam gdzies ze zotawil zone (czy tam ona jego) zle ze przezto zostawil dzieci.
The Jet Set bylo takie made baj usa :D zreszta od sedziow tez dostali wysokie 3 miejsce :D

chcialbym dodac cos na temat piosenki NA KOLANA ktora wileu osobom sie podobala... mi niestety text nie przypadl do gustu
a pozatym znowu blond ! :evil: :wink:

Krogi
29th January 2006, 18:14
mi niestety text nie przypadl do gustu
a pozatym znowu blond ! :evil: :wink: mnie tam się blodi podobała :lol: :D:D a na tekst nie zwracaem uwagi bo skupiłem się na ruchu ciała :lol: :lol: :):)

Maju
29th January 2006, 18:14
A wiadomo kto będzie reprezentował Francję ? albo jakie piosenki się zgłosiły do konkursu, żeby reprezentować Francję ? :wink:

Hunti
29th January 2006, 18:44
Wiem, że to Erowizja, ale szczerze mówiąc AŻ tak się wyglądem widać Polacy w głosowaniu nie kierowali :D
A tekst Cerekwickiej... Pewnie nie za ambitny, były lepsze. Ale tekst Ich Troje to dla mnie totalne dno, i follow my heart, ten niby "raper"... :lol:

Michel
4th February 2006, 00:54
Cóż ja moge od siebie dodać,

wg. mnie konkurs Eurowizji miał sens, kiedy był koncertem piosenek. Każdy kraj prezentował swego czasu kawałek siebie. A dziś, co tam jest? Nic.

Podobało mi się od czasu, kiedy poslka przystapiła do tego konkursu, do czasu roku 1997 włącznie, czyli występu anny Marii Jopek włącznie. Wtedy, to nasz kraj reprezentowały:

1994 - Edyt Górniak, która wywalczając miejsce 2. żyje z tego do dziś
1995 - Justyna steczkowska, która uczyniła sprytny krok jadąc z jakąś etniczno-folklorystyczno-dziwną piosenką "Sama". No oczywiście nie zajęła zaszcztynego miejsca, ale przecież nikt tego nie zrozumiał :wink:
1996- Kasia Kowalska, która swojego wystepu w ogóle nie chce wspominać (co tu wiele mówić - histeryczna piosenka i prawie doznanie śmiertelnego wypadku)
1997- Anna Maria Jopek, która po porazkach poprzenich dwóch kobiet wysunęła się na całkiem dobrą pozycję - 7. miejsce, nasza 3.najlepsza pozycja. Jopek nie zyje z tego do dziś, ale dostała rewelacyjny start, bo nikt by o niej nie słyszał.

To tyle, może niezbyt pochlebne, ale w sumie taki konkurs piosenki miał sens - była orkiestra, było znające się na rzeczy jury. Liczył się głos i mozliwości. Górniaczka zajęła drugie miejsce stojąc w białej sukience i dzierżąc mikrofon w rączce. A Iwan, który zrobił wszystkim niespodziankę odsłaniając klatę jakoś się nie spisał :| Co tu dużo mówić - historia naszej eurowizji to historia sporych porażek...

Co do Ich troje. na moje toto jest prymitywny sposób myślenia - w 2003 pojechali, zaspiewali po niemiecku, to dostali od niemców po 12 pkt., to teraz zaspiewają w 10 językach to wygrają... Jakie to proste...

danio00
17th April 2006, 13:41
Co do Ich troje. na moje toto jest prymitywny sposób myślenia - w 2003 pojechali, zaspiewali po niemiecku, to dostali od niemców po 12 pkt., to teraz zaspiewają w 10 językach to wygrają... Jakie to proste...

Na galii Eurowizji zaśpiewają tylko w 3 językach !! (polski, angielski i hiszpański)

A jakie szanse mają ?? Moim zdaniem napewno zaśpiewają w finale !! i mogą osiągnąć wsokie miejsce (3-8) :d a oto dlaczego tak myśle !!
1.Otóż w wielkim plebiscycie EUROPREDICTION organizowanym przez serwis eurowizyjny Oikotimes.com Polska znajduje sie w TOP 10 piosenek półfinałowych.
2.nasz kraj znajduje się też w TOP 10 drugiego wielkiego plebiscytu, BIG POLL
3.BIG POLL oraz EUROPREDICTION to dwa, największe plebiscyty dotyczące Eurowizji w Internecie
4.Piosenki startujące wpółfinałach w ostatnich latach zajmowały bardzo wysokie miejsca ( min Ruslana-wygrał (2004 r -startuje z półfinału);
* a w 2005 roku 3 miesjce zajmuje rumunia
4.Izrael
5.Łotwa
6.Mołdawia
8.Szwajcaria
9.Norwegia
10.Dania
A więc w dziesiątce znajduje się siedem krajów z półfinału !!!!

Więc dlatego uważam ze ICH TROJE MA DUŻE SZANSE

Hunti
17th April 2006, 14:00
A wiadomo kto będzie reprezentował Francję ? albo jakie piosenki się zgłosiły do konkursu, żeby reprezentować Francję ? :wink:

Virginie -Il etait temps

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/b/b8/Virginie06.jpg

danio00
17th May 2006, 13:27
To już jutro !! Półfinały a w sobote finał !!! Polska i ich pięcioro powinni bez problemu awansować do wielkiego finału :D Według różnych plebiscytów oraz według buchmacherów największe szanse na wygraną mają
GRECJA ( czyżby 2007 znowu należało do GRECJI :D),
RUMUNIA
BELGIA ( dlaczego?? bo Kate Ryan)

Bardzo wysoko są oceniani ROSJA, Szwecja, Ukraina, Cypr, wielka brytania, Chorwacja

Czarnym koniem możę być BIAŁORUŚ.

Do najbardziej kontrowersyjnych osób na Eurowizji należy Silvia Night z Islandii , dlaczego ?? :D:D (słowo "fuck", :D telefon do boga, którego nazywa .... psem :( ( troche przegieła moim zdanie). Również jej tapeta na twarzy, czy żucie gumy podczas wystepu ( na próbie żuła nie wiadomo czy będzie żuć na live !) może zastanawiać. Podczas wyśtepu będzie miała małą zjeżdzalnie i tancerze pod koniec będą ściagać spodnie :( (t o coś dla dziewczyn) :D Ogólnie według mnie głos ma bardzo ciekawy, a kontrowersja jej zaszkodzi albo pomoże.... zobaczymy
Link z wykonania próbnego http://www.12points.tv/v2/media/filmpje.asp?bestand=42

Do kompletnych porażek należy Litwa i izrael !! !! A co do FRANCJI jest bardzo nisko oceniana. Około 20-24 miejsce

A co myślą o POLSCE :D :D
Eurowizyjne stroje:: Członkowie Ich Troje mieli maski, ale cóż, niestety dziennikarze twierdzą, że wokalnie sobie nie radzą. Wielu mówi też, że za dużo tych wszystkich dodatków, które przesłaniają piosenkę i odsuwają ją na drugi plan.
Jednak inni dziennikarze twierdzą, że Polski występ jest cudowny i wygląda bardzo profesjonalnie. Biało-złote stroje z cekinami, maski weneckie stwarzają wspaniałą atmosferę i klimat.
Czytając coraz to więcej reporterskich relacji można stwierdzić, że Michał trochę zbyt ubogacił występ, lecz dziennikarze są coraz bardziej pewni, że Polska do finału awansuje.
Michał i Ania w czasie śpiewania piosenki po niemiecku niemal całują się. Oprócz tego w czasie występu jest też maszyna do robienia wiatru. W finale piosenki Michał klęka. Dziennikarze z ESCtoday twierdzą, że polski występ rośnie w siłe. Według sond polska powinna w finale zająć miejsce od (5- 14)

No i na tym zakończe :D Bardzo interesuje się urowizją i jakieś pytania to pisać :P :D

Poprawka do wypowiedzi Michel
1997- Anna Maria Jopek, która po porazkach poprzenich dwóch kobiet wysunęła się na całkiem dobrą pozycję - 7. miejsce, nasza 3.najlepsza pozycja. Jopek nie zyje z tego do dziś, ale dostała rewelacyjny start, bo nikt by o niej nie słyszał AMJ zajeła 11 miejsce a nie 7 :D

Krogi
17th May 2006, 15:54
kurde ale szybko zleciało :D nie dawno byliśmy niezadowoleni że jedzie Ich troje :D a tu już śpiewają :lol: :D

CZESTER
18th May 2006, 23:21
No i Ich Troje nie wystąpi w wielkim finale w sobote :wink: Nie zdoałali się zakfalifikować niestety... :?

Przemyslav
18th May 2006, 23:28
No i Ich Troje nie wystąpi w wielkim finale w sobote :wink: Nie zdoałali się zakfalifikować niestety... :?

Jak ich mi przykro :cheesy: :mrgreen: Lordi wszedł :D ale wypas :D nie ma to jak fiński zespół rockowy :D

Wegeta
19th May 2006, 07:40
We are The Winners :D Bardzo mi się podobała wczorajsza eurowizja :) Szkoda mi ich troje tylko... Nic do nich nie mam, ale tyle porażek pod żąd...

Blej
19th May 2006, 07:43
urowizja była beznadziejna. Wszędzie brzmienia łupu-łupu. Co gorsze, prawie wszyscy śpiewają w językach w których jest łatwiej wygrać. Widzieliście tą z Islandii (ostatnia śpiewała) - te jej "oł maj gad". Nie tylko Polska ma swoje Mandaryny... A Ich Troje ładnie zaśpiewało. I powinno wejść do finału.

Robertos2000
19th May 2006, 12:42
Widzieliście tą z Islandii (ostatnia śpiewała) - te jej "oł maj gad". Nie tylko Polska ma swoje Mandaryny... A Ich Troje ładnie zaśpiewało. I powinno wejść do finału.

Hahahaha to było masakryczne, a jak ja wygwizgali na samym wjeździe :D
Mi sie bardzo spodobał kawałek Lordi i na nich zagłosuje w finale.
Fajna piosenka tez w wykonaniu Ukrainy (laska bardzo podobna do Shakiry z wyglądu jak i z głosu) Ich Troje, cóż Michałek myslal ze jak zaspiewaja piosenke w 4 jezykach to da im to sukces, jak widać nie o to w tym chodzi.
Strasznie mnie wkurzali chyba reprezentanci Litwy, piosenka "My wygramy Eurowizje" cos takiego... wrrrrrrr i to chyba nawet przeszło, a jak wygra to sie totalnie wq... :x

Jakby ktos miał namiar na płyte z eurowizji (jakis ftp/torrent/ed2k) to prosze podac namiar;)

Przemyslav
19th May 2006, 13:27
http://rapidshare.de/files/20837932/Eurovision.Athens.2006_20_mp3_192kbps__20_20_ALIEN _.torrent.html

Tegoroczny koncert Eurowizji w Antenach.
Dwie płyty CD. Bardzo dobra jakość.
Bez okładki. Lista utworów:

Albania Luiz Ejlli, "Zjarr e ftohte" (Cold fire)
Andorra Jennifer, "Sense tu"
Armenia Andre, "Without your Love"
Belarus Polina Smolova, "Mum"
Belgium Kate Ryan, "Je t'adore"
Bosnia & H. Hari Mata Hari, "Layla"
Bulgaria Mariana Popova, "Let me cry"
Croatia Severina, "Moja štikla"
Cyprus Annette Artani, "Why angels cry"
Denmark Sidsel Ben Semmane, "Twist of Love"
Estonia Sandra Oxenryd, "Through my Window"
Finland Lordi, "Hard rock hallelujah"
France Virginie Pouchain, "It était temps"
FYR Macedonia Elena Risteska, "Ninanajna"
Germany Texas Lightning, "No no never"
Greece Anna Vissi, "Everything"
Iceland Silvia Night, "Til hamingju ísland"
Ireland Brian Kennedy, "Every song is a cry for love"
Israel Eddie Butler, "Ze hazman"
Latvia Cosmos, "I hear your heart"
Lithuania LT United, "We are the winners"
Malta Fabrizio Faniello, "I do"
Moldova Arsenium with Natalia Gordienko, "Loca"
Monaco Séverine Ferrer, "La CoCo dance"
Netherlands Treble, "Amambanda"
Norway Christine Guldbrandsen, "Alvedansen"
Poland Ich Troje, "Follow my Heart"
Portugal Nonstop, "Coisas de nada"
Romania Mihai Traistariu, "Tornero"
Russia Dima Bilan, "Never let you go"
Slovenia Anžej Dežan, "Mr Nobody"
Spain Las Ketchup, "Bloody Mary"
Sweden Carola, "Invincible"
Switzerland six4one, "If we all give a little"
Turkey Sibel Tüzün, "Super Star"
UK Daz Sampson, "Teenage life"
Ukraine Tina Karol, "I am your queen"

http://tnp.net.pl/obrazki/19-05-2006/re-fa18e9261bc1ca9186fede17cb82ffa1565881ae.jpg

Hunti
19th May 2006, 14:37
Haha... Jakoś mi się tak smutno zrobiło po obejrzeniu tej Eurowizji. Jedynie "We are the winners" mi się spodobało, ewentualnie piosenka Irlandzka, ale reszta, od góry do dołu, to taka chała, że żal patrzeć. To, że np. zakwalifikowała się Rosja ze swoim "Never let you go" i gościem, który nie umie śpiewać, czy Andre, z Armenii... Co z tą Europą? :P

Krogi
19th May 2006, 15:08
no szkoda że nasi nie weszli :D ale belgijka też nie weszła :lol: :D mnie tam się podobali Litwini :D:D i im będe kibicował :lol: :P

danio00
19th May 2006, 17:19
LITWA jedna wileka porażka, jak oni mogli awansować do finału !! takie badziewie bleee. Może króciutkie komentarze :D

1) Andre, pierwszy reprezentant Armenii - nazywany armeńską MANDARYNĄ :D NIE WIEM JAK MóGŁ AWANSOWAć.

2) Bułgarka - świetny wokal, naprawde bardzo dobre wykonanie ... czemu nie awansował bo awansowała Litwa.

3) przedstawiciel Słowenii - najmłodszy uczestnik półfinału, i tak naprwde z piosenką "pan nikt" nie awansował, bo pan nikt nigdy nie będzie awansował (Według fachowców murowany kandydat )

4) Jennifer Serano - debiutantka z Andory. Jenny zaprezentowała świetny wokal a panie w tle, pokazały się z dość erotycznej strony :D :D . Mimo to, Andorze także się nie udało.

5) Polina Smolova, mega gwiazda Białorusi - choreografia w stylu Jacksona :D wogule niezbyt dobry występ.

6) Luiz Ejlli - pierwszy mężczyzna reprezentujący Albanię - Piosenka była świetna i bardzo dobrze zaśpiewana, ale fatalnie zaprezentowana. Nie było choreografii, a Luiz był bardzo zestresowany.

7) Kate Ryan, reprezentantka Belgii. Wielka gwiazda, wielka faworytka. No cóż nasza Kate wypadła dramatycznie problemy z głosem na samym początku, niezbyt fajna choreografia a na dodatek fani sie nie spisali :D

8) Brian Kennedy (Irlandii) - Bardzo dobry wokal Gratulacje :D:D

9) Annet Artani,z Cypru - ŚWIETNY GłOS, rewalacyjnie wykonana piosenka MÓJ FAWORYT a tu co takie rozczarowanie :( :( Dlaczego nie weszła bo była mulatką ?? ......

10) Monako - DRAMATYCZNY WOKAL, beznadziejne wykonanie Fałsz na całej linii.

11) Elena Risteska, gwiazda w Macedonii - uważana była za " czarnego konia " półfinału i co AWANSOWAŁA . Występ ogólnie dobry, mała zadyszka, ale przecież nie zaszkodziła Elenie wejść do finału.

12) Ich Troje, reprezentanci Polski - No cóż zadużo tego wszystkiego, początek dramatyczny w wykonaniu anii i michała. Nasz wystep różnił się od wszystkich :D niestety "coś" zabrakło do awansu ( moim zdanie zajeliśmy 11-13 miejsce, zobaczymy w sobote :P :P)

13) Dima Bilan, idol z Rosji - Co tu dużo mówić, był faworytem i awansował.

14) Sibel Tuzun, reprezentantka Turcji - na próbach zachwycała dziennikarzy i co ........... Awansowała, jak dlamnie TRAGEDIA !! !!

15) Ukraina - Brawo dla Tiny Karol!! Wspaniale się zaprezentowała, a co najważniejsze pokazała jak potężny głos w niej tkwi.

16) Lordi, potwory z Finlandii - Było się z czego pośmiać, ale tak szczerze to nie wiem co oni w finale robią :D

17) Treble, śpiewające siostry z Holandii - BĘBNY TO PODSTAWA, wogule niezachwyciły mojej osoby, fajnie ruszała bioderkami, tylko jak już ruszać to w minii :D

18) LT United, desperaci z Litwy - KOMENTARZ WYŻEJ :D

19) Portugalia - typowane na ostatnie miejsce w półfinale. zostawie bez komentarza :D

20) Carola, ze Szwecji -hmmm POPRSOTU CZYSTO ZAŚPIEWANY UTWÓR A JEJ PROFESJONALIZM ZASKUTKOWAŁ :D

21) Sandra Oxenryd, Estonii - Następna szwedka, bardzo dobre wykonanie ale woleli drugą szwedke :D Dwie szwedki w Finale to by było niezdrowo :P :D

22) Hari Verasanović, reprezentant Bośnii - Świetnie, awans zasłuzony :D

23) Sylvia Night, skandalistka z Islandii - NO cóż MOJA FAWORYTKA DO FINAŁU :(:( :( Świetne show, troche wygwizdana przez publiczność ale to cała Sylvi :D Brakło słowa "F" ale ogółnie bardzo fajny występ :D
cytaty :D "Zaraz po opuszczeniu sceny przez nowych finalistów, wkroczyła tam Sylvia Night i zaczęła tańczyć." "Po pierwsze, nie było słynnego słowa na " F " :) Po drugie, Sylvia zachowywała się jakby zaraz miała doświadczyć orgazmu, po trzecie - publiczność wiedziała jak się zachować. Skoro Sylvia ma Eurowizję w dupie, to fani też mają Sylvię gdzieś." I tak ją lubię :D :D

Ogólnie półfinał Eurowizji nie udał się GREKOM !!. Koszmarne błędy, i ciągle pojawiająca się w oknie ta sama baba :D. Wspomne o prowadzących, bo w sobote znowu będziemy mieli super prowadzącą której zapewne znów coś się odepnie, znów coś jej nie wyjdzie i znów coś ją rozśmieszy i znowu będzie podrywać prowadzącego geja przed milionami widzów :D :D

Hunti
19th May 2006, 18:34
4) Jennifer Serano - debiutantka z Andory. Jenny zaprezentowała świetny wokal a panie w tle, pokazały się z dość erotycznej strony :D :D . Mimo to, Andorze także się nie udało.

Dla mnie to ona niczym się nie popisała (Ale owszem, głos ma niezły). Gdyby nie była mocno przy kości, to też by pewnie wystąpiła w takim stroju jak jej tancerki :roll: Bez przesady, to jest konkurs piosenki, a nie jakieś erotyczne show...

9) Annet Artani,z Cypru - ŚWIETNY GłOS, rewalacyjnie wykonana piosenka MÓJ FAWORYT a tu co takie rozczarowanie :( :( Dlaczego nie weszła bo była mulatką ?? ......

Zostanie zapamiętana jako ta, z fatalnym strojem... :P Głos ładniutki, tylko co to za piosenka...

13) Dima Bilan, idol z Rosji - Co tu dużo mówić, był faworytem i awansował.

Khrrr... Powtórze się, dramat, dramat, dramat. Boże, kto na niego głosował? :? Przecież on wył tak starsznie, i miał taką cudowną mimikę , że wyglądał, jakby go żywcem ze skóry darli...

14) Sibel Tuzun, reprezentantka Turcji - na próbach zachwycała dziennikarzy i co ........... Awansowała, jak dlamnie TRAGEDIA !! !!

Potwierdzam, to samo co przy Bilanie... Może z wyjątkiem mimiki.

16) Lordi, potwory z Finlandii - Było się z czego pośmiać, ale tak szczerze to nie wiem co oni w finale robią :D

Zgadzam się, gdy awansowali, to straciłam całą wiarę w ten konkurs :P

23) Sylvia Night, skandalistka z Islandii - NO cóż MOJA FAWORYTKA DO FINAŁU :(:( :( Świetne show, troche wygwizdana przez publiczność ale to cała Sylvi :D Brakło słowa "F" ale ogółnie bardzo fajny występ :D
cytaty :D "Zaraz po opuszczeniu sceny przez nowych finalistów, wkroczyła tam Sylvia Night i zaczęła tańczyć." "Po pierwsze, nie było słynnego słowa na " F " :) Po drugie, Sylvia zachowywała się jakby zaraz miała doświadczyć orgazmu, po trzecie - publiczność wiedziała jak się zachować. Skoro Sylvia ma Eurowizję w dupie, to fani też mają Sylvię gdzieś." I tak ją lubię :D :D

Aaaa...! Ona tak na poważnie? O__o Od tego czasu nie narzekam na Dodę i Mandarynę.

Przemyslav
19th May 2006, 18:44
Lordi RuLeZ :D :D jakby wykonali Blood Red Sandman to od razu by wygrali :twisted: :twisted:

Robertos2000
19th May 2006, 21:23
Lordi RuLeZ :D :D jakby wykonali Blood Red Sandman to od razu by wygrali :twisted: :twisted:

Zgadzam się, albo "Devil Is A Loser" :twisted:
Ogolnie w Eurowizji wygrywaja raczej zespoly grajace muze typu bara bara, ale Lordi moze byc niespodzianka, oby :P piosnka, ktora zaprezentowali jest dosc melodyjna i wpada w ucho, nawet mojej mamce sie ten kawalek spodobal :cheesy:

Przemyslav
19th May 2006, 21:34

Ogolnie w Eurowizji wygrywaja raczej zespoly grajace muze typu bara bara, ale Lordi moze byc niespodzianka, oby :P piosnka, ktora zaprezentowali jest dosc melodyjna i wpada w ucho, nawet mojej mamce sie ten kawalek spodobal :cheesy:

Powinni wygrać jush za samą charakteryzację :D :D A Wiśnia myślał że coś zdziała zielonymi włosami :D Ufarbował specjalnie, bo myślał że go nikt nie pozna :D

Krogi
20th May 2006, 16:43

Powinni wygrać jush za samą charakteryzację :D :D A Wiśnia myślał że coś zdziała zielonymi włosami :D Ufarbował specjalnie, bo myślał że go nikt nie pozna :D a jam nie chce żeby fin wygrał :!: wygląda jak idiota i jest ostatnią osobą na która oddał bym sms, juz mandaryna by dostała :!: ale nie on :P

Michel
20th May 2006, 17:58
Może i ja skomentuję, tyle, że to nie będzie już tak pochlebne... :wink:

1) Armenia, Jego awans moim zdaniem jest nieporozumieniem, ale cóż...

2) Bułgaria, Głos dobry, talent, ale piosenka była badziewna. Bez głębszego sensu, tak skonstruowana, żeby piosenkarka pokazać, jak ona może wyciągać...

3) Słowenia, koszmar moim zdaniem, nie wiem, skąd go wzięli... głos niezaciekawy, "śpiewanie nosem", układy taneczne... noc cóż, też nie zachwycały.

4) Zestresowana, niemedialna, nieciekawa postać. Strój w ogóle nie pasujący do sceny, jaką sobie zaprojektowała, piosenka nie zbyt ciekawa...

5) Białoruś - Coś skoczyło, coś się wygina - myślę "to już śpiewa". I tak. I chociaż dla mnie tragicznie, to mówię "na tle innych pewnie przejdzie".

6) W końcu coś etnicznego, nie można było już na ten wcześniejszy chłam patrzeć. chociaż dobranie nawoskowanego spiewaka na tle folkloru nie jest chyba najlepszym rozwiązaniem? Słaby głos :|

7) Niezbyt ładna, niezbyt potrafiąca śpiewać, niezbyt ciekawe układy i piosenka umca-umca. Byłem jednak pewien, że przynajmniej ze względu na samą sławę przejdzie. NA SZCZĘŚCIE się to jej nie udało. Mo.że Polacy dzięki temu przejrzą na oczy :D

8) Wzruszająca balladka. Tylko na mnie nie działała :wink:

9) Nie pamiętam, więc nie przykuło mojej uwagi

10) Typowa chodnikówa, next please...

11) Nie pamiętam

12) Zawsze naiwnie licze na wygraną, choć nie wiem, jak bardzo kiczowata mogłaby być piosenka. Na tle innych nie najgorsza, ale ponieważ troszkę za dużo tego wszystkiego, to się nie dziwię...

13) Iwan still alive? Cóż... występ okropny, a awansował... nieporozumienie...

14) dla mnie tragedia

15) Plastikowa lalka Barbie. Głos - tak, piosenka - nie, ruchy mimiczne - nie...

16) W końcu ktoś mnie naprawdę rozśmieszył. Życzyłem im awansowania, bo w ciągu dnia nie byłem bardziej rozbawiony :D

17) Straszna sprawa - puste lale, tragiczne ruchy, oł noł...

18) "Jak nie wygrywamy, to was w d... mamy" - można było odnieść takie wrażenie po wysłuchaniu tej piosenki :D

19) Waterloo wszystko może? Może może, ale tandetnym przeróbkom mówię - nie.

20) Szwedzka Celine Dion? Coś takiego.

21) Wcześniejsza przynajmniej czysto spiewała ;)

22) Niezbyt to pamiętam... ;)

23) Żałosne...

W sumie rzecz można podsumować - nie podobało mi się. Finału chyba nie ma co oglądać. Inna ciekawostka związana z finałem - Las Ketchup powraca :D?

Hunti
20th May 2006, 23:59
Zwycięstwo finów...Dramat... Kto wogóle wpuścił te maszkarady na Eurowizje? :P

Przemyslav
21st May 2006, 00:01
Zwycięstwo finów...Dramat... Kto wogóle wpuścił te maszkarady na Eurowizje? :P

:bounce: :bounce: :bounce: :bounce: Tak jest !!! Zajebiście :D Lordi :) Wiedziałem, że rock pokona wsio :D :D

Robertos2000
21st May 2006, 00:08
I o to chodziło. Lordi rulez!!! :twisted: wkoncu w eurowizji wygrała inna muzyka niz bara bara :twisted:

CZESTER
21st May 2006, 10:21
Niemyślałem, że oni maja wogóle jakieś szanse :mrgreen:

Krogi
21st May 2006, 11:28
Zwycięstwo finów...Dramat... Kto wogóle wpuścił te maszkarady na Eurowizje? :PZgadzam się :):) ja tm liczyłem na Litwę i Ruskiego :D fajnie bioderkami ruszał :lol: :D

danio00
21st May 2006, 15:44
Finowie :D dramat :D ale w sumie i dobrze bo i tak prezentowany był w 80% sam kicz :D Liczyłem na greczynke, ale troche kiepsko jej posżło :D

A JAK ZWYKLE POLSKA ZAJEŁA 11 miejsce w półfinale :( (
MY TO JUż MAMY JAKIEGOś PECHA, DELFIN ROK TEMU TEż JEDENASTY :(
a OTO DALSZA CZęść PółFINALISTóW
12 MIEJSCE BELGIA
13-ISLANDIA
14-ALBANIA
15-CYPR
16-SłOWENIA
17-BUłGARIA
18-ESTONIA
19-PORTUGALIA
20-HOLANDIA
21-MONAKO
22- BIAłORUś
23- ANDORA

Byliśmy lepsi od Kate :D :D

Robertos2000
21st May 2006, 17:36
Finowie :D dramat :D

Dla Ciebie moze i dramat, ale dla mnie i sporej grupie w Polsce nie :P wkoncu Polska dała Finlandi 12 punktów to znaczy, ze podobało sie Polakom. Dramatem by było jakby wygrał fałszujący Rusek, albo smieszni Litwini :P :twisted:

Przemyslav
21st May 2006, 18:11

Dla Ciebie moze i dramat, ale dla mnie i sporej grupie w Polsce nie :P wkoncu Polska dała Finlandi 12 punktów to znaczy, ze podobało sie Polakom. Dramatem by było jakby wygrał fałszujący Rusek, albo smieszni Litwini :P :twisted:

Tak jest, popieram cię Robertos w 100% :D :D Bardzo sie ciesze ze "normalna" muzyka pojawila sie na eurowizji i skopala tyleczki tym cukierkowatym burakom :) Jeszcze Slipknota zabrakło :D

Norbidinho
21st May 2006, 18:16
A ja mam gleboka w dup** kto wygral :mrgreen: Choc powiem ze niezle sviry Ci co wygrali :mrgreen: Nawet tej bzdury nie ogladalem :mrgreen: No moze 20 minut finalu :mrgreen:

Robertos2000
21st May 2006, 23:04

Tak jest, popieram cię Robertos w 100% :D :D Bardzo sie ciesze ze "normalna" muzyka pojawila sie na eurowizji i skopala tyleczki tym cukierkowatym burakom :) Jeszcze Slipknota zabrakło :D

Hehe Finlandia ma duzo dobrych kapel rockowych i metalowych, moze cos wystawia za rok i znow wygraja :D Chciałbym żeby Finlandie za rok reprezentowała moja ulubienica Tarja Turunen :P Jakby im wyjechała ze swoim operowym głosem to znów Finlandia by zaskoczyła :mrgreen:

Przemyslav
21st May 2006, 23:55

Hehe Finlandia ma duzo dobrych kapel rockowych i metalowych, moze cos wystawia za rok i znow wygraja :D Chciałbym żeby Finlandie za rok reprezentowała moja ulubienica Tarja Turunen :P Jakby im wyjechała ze swoim operowym głosem to znów Finlandia by zaskoczyła :mrgreen:

Dokładnie, w ogóle cała skandynawia ma takie zapędy rockowe, black metalowe itp... :D :D No i dobrze :) i skąd to od Vikingów :) oczywista pomijam ABBĘ :D

Rufus23
17th August 2006, 08:58
Ostatnią Eurowizje Wygrało Lordi no i dobrze mają fajną piosenke zasłurzyli na to :D :D :D

Dragon
10th May 2007, 21:54
Oglądacie?? Jak dla mnie to Jet Set wypada najlepiej w porównaniu z Ich Troje którzy nam masakrowali opinię... :/ :D
Sądzę że spokojnie się dostaną do Finału... :mrgreen:

Przemyslav
10th May 2007, 22:13
Nie lookam tego badziewia :) :D

CZESTER
10th May 2007, 22:14
Ja tak lookam jednym okiem. No musze powiedzeć, ze nieźle wypadli, na poziomie :lol: Zobaczymy jak to będzie 8) :D

ChoryyPastor
10th May 2007, 22:34
Ja też nie oglądam :D Kicha jak dla mnie to jest :D

°Ali
10th May 2007, 23:34
Oglądałem urywki to przyznam.

No cóż słyszałem, że POLAND nie dostali sie do finału hehe... a takie to niby bylo pewne? bo co znana ekipa? DJ Bobo tez znani i sie nie dostali :lol:
Eurowizja zawsze dla mnie była nieuczciwym konkursem, bo państwa sąsiadujące głosują na siebie tam, bez względu na piosenke.
Ale nie ma się czym przejmować, eurowizja to konkurs kiczu, chociaz slyszalem reprezentantke Finlandii i wpadla mi nawet w ucho ;)
Trzymam kciuki za Finów, zreszto tak jak w tamtym roku :)

LORDI kocham do dzis :)

kiko90
11th May 2007, 08:51
Jak słuchaliście 1 wszej piosenki to pewnie wiedzieliście, że się nie dostanie, a tu co wyprzedziło Polskę :roll:
Ale ten konkurs jest z góry nastawiony. Jak to było z Polską oddała 12 punktów dla Ukrainy pamiętacie :?:

Sławek
11th May 2007, 10:02
Beznadziejny konkurs. Szkoda czasu, np reprezentacja Francji zawsze wystawia jakąś durną piosenkę i jest na końcu. Gdyby była np Alizee :P Tylko widać ze niektórzy nie traktują eurowizji poważnie (i dobrze robią) bo się do niej nie zgłaszają

Citroen_Maniak
11th May 2007, 15:35
Oglądałem, żeby być w temacie. Faktycznie nie oglądałem bo jak mówił SQ - szkoda prądu na ten badziew

André81
11th May 2007, 19:44
Nawet nie wiedziałem że zaś to puszczają :roll: Beznadzieja :!: :twisted:

hyundai86
11th May 2007, 21:25
Ja tez nie ogladalem szkoda na cos takiego czasu. :wink:

CZESTER
12th May 2007, 14:00
No co roku, coraz gorzej wypada na eurowizja :wink: :twisted:

Konrado
12th May 2007, 23:03
Przechodzilem wlasnie przez pokoj siostry i Apocaliptica grala, :D jakas atrajca jednak jest na tej Eurovision :D

croolik
13th May 2007, 01:12
Oglądałem od 19 piosenki :D
Podobały mi się Bułgaria i Mołdawia bodajże (a raczej zmyślnie wkomponowane w ubiór Mołdawianki tzw. body - chyba tak to się zwie).
:)

danio00
23rd February 2008, 11:31
Czyli dzisiaj wybieramy naszego reprezentanta który pojedzie do Belgradu.

Mój typ: Isie Gee :D

Eurowizja Francja:

Mimo, że proces wyboru reprezentantów na 53. Konkurs Piosenki Eurowizji w wielu krajach jest już zaawansowany, do tej pory nie znane były plany francuskiego nadawcy publicznego dotyczące wyboru artysty, którego zobaczymy na belgradzkiej scenie. Kilka miesięcy temu szef francuskiej delegacji Bruno Bereberes twierdził, że będzie to znana francuska gwiazda, która w roku 2007/2008 wyda swój album.

Informacje, które nieoficjalnie wypłynęły z France 3 zdają się potwierdzać te przypuszczenia. Wg nowych danych Francja wybierze swojego reprezentanta wewnętrznie. Nazwisko zostanie ogłoszone dopiero na przełomie lutego i marca. Nie znane są szczegóły dotyczące wykonywanego w Serbii utworu, jednakże bazując na francuskiej polityce, możemy się spodziewać piosenki wykonanej w języku ojczystym.

Krogi
23rd February 2008, 11:57
z eurowizji to ja lubie tylko jak dają punkty :D łączenie się z państwami i oczekiwanie na punkty :) sam konkurs mnie nie interesuje :P

Maciej
23rd February 2008, 11:59
Dlaczego?? Mi się cały podoba, ale głosowanie jest zwykle nie fair, bo kraje głosują przeważnie na swoich sąsiadów itp.... polityka wkrada się wszędzie :P

Przemyslav
23rd February 2008, 12:01
Leję na ten konkurs :)

Czyli dzisiaj wybieramy naszego reprezentanta który pojedzie do Belgradu.

To mu źle życzysz :D :D

°Ali
23rd February 2008, 12:01
Ja bym nie chciał, żeby Alizee wystąpiła na eurowizji, polityka tego konkursu jest niesprawiedliwa, skrzywdzili by naszą Lili. Ale może obejrzę finał, bo czasem można odkryć jakąś perełkę, której się nie znało :)

danio00
23rd February 2008, 12:18
Leję na ten konkurs :)

To mu źle życzysz :D :D

hehe :D zostawie to bez komentarza:D :D SQ :D

Ja też mam nadzieje że Alizée NIE pojedzie:D Podobno z nieoficjalnych źródeł szanse na wyjazd do Belgradu ma Jenifer, niestety nie wiem ile w tym prawdy jak i nie wiem jaki stosunek ma Jenifer do Eurowizji:/

°Ali
23rd February 2008, 12:23
No tak niektórzy artyści mają gdzieś prestiż tego konkursu :)

Lindal
23rd February 2008, 15:05
O ile można mówić o jakimś prestiżu:uh?:, prawdziwym. jest to po prostu medialne show, które ma rozsławić jedną ze stolic europy, dać szansę zaistnienia na arenie międzynarodowej kraju, który organizuje imprezę. I to jest w miarę pozytywne.

Piosenki... hyy. Pozostawiają wiele do życzenia, a przynajmniej spora ich część. Co do konkursu zdania są podzielone, jedni uważają go za ważną uroczystość, a inni za coś co jest wypełnieniem czasu antenowego TVP i szansą na przyciągnięcie widza do ekranu telewizora.

Głosowanie jest bardzo niesprawiedliwe. Głosowanie tzw. "po sąsiedzku", co to ma w ogóle być :?: głosujemy na kraj czy piosenkę. Ma to chyba być konkurs piosenki.

Ilość głosów jest proporcjonalna do tego jak i czy piosenka zostanie zapaniętana przez przeciętnego widza. Czym więcej choreografii, kolorowych stroi itp. tym więcej głosów.

WNIOSEK: Całej eurowizji nie ma sensu oglądać, bo jakość piosenek pozostawia wiele do życzenie (jak można było wysłać Ich troje:?:), ale na finały z czystej ciekawości można poświęcić troszkę czasu. Może będzie coś godnego uwagi.
Sam konkurs jest dobrym przedsięwzięciem ponieważ, jest to impreza, która w jakiś sposób integruje Europe i jest to szansa na wymianę kilku ciepłych słów z sąsiadami.

kiko90
23rd February 2008, 15:35
Sram na te wielkie G.
N/C bo zawsze wygrywa u nas osoba, najmniej lubiana oraz wougle do @%@%py :D
Także, jak ktoś chce zmarnować 1-2/3h swego życia nad tym czymś cuż, życie płynie dalej :P

°Ali
23rd February 2008, 16:14
Swoją drogą z Eurowizją jest tak jak z Disco Polo, nikt jej ponoć nie ogląda, a rzeczywistość okazuje się zupełnie inna :] Ludzie tak naprawdę lubią prostą muzykę :]

Pamiętacie Rusłane z Ukrainy? http://pl.youtube.com/watch?v=4x7CatMaINE
Pozniej była Tina... tekst banalny, muzyka banalna, a zawsze na szczycie :)

Przemyslav
23rd February 2008, 19:10
Tak samo szybko świat o nich zapomniał ;)

Citroen_Maniak
23rd February 2008, 19:38
Eurowizja to zazwyczaj przegląd nowo powstałych "tendy" zespołów, które lansując się w danym kraju zyskały rzekome zaufanie i jadą reprezentować swój kraj. Spokojna wasza głowa. Za rok, ba - za pół roku nikt ich nie będzie pamiętał. Mówię o teraźniejszej Eurowizji. Eurowizja za czasów Abby czy Queen - to było coś!

Lindal
23rd February 2008, 19:48
Zgadzam się całkowicie. W czasach gdy nie było za wiele konkursów muzycznych wygrana na eurowizji była czyś wielkim, a teraz trudno powiedzieć.

Citroen_Maniak
23rd February 2008, 19:52
W Polsce za czasów PRL też mieliśmy dwa prestiżowe konkursy. Opole i Sopot. Przecież to dzięki nim na scenie zaistniała np. Maryla Rodowicz czy Anna Jantar. Nawet Boney-M zaprosili. Co prawda z jednodniowym poślizgiem audiowizualnym po wycięciu niewygodnej piosenki, ale widzowie zgromadzeni w Operze Leśnej widzieli wszystko bez matactw.

Dragon
23rd February 2008, 21:53
Cóż program taki jaki widać : ] Ja go lubię bo ma klimat swój.

kiko90
23rd February 2008, 22:29
A najgorsze jest to w Eurowizji, że dany kraj zaprasza zagraniczne zespoły do wzięcia udziału to jest smutne :roll:

Juliette
23rd February 2008, 22:53
tak sie zastanawiam, czy jest mozliwe zeby Alizee pojawila sie na eurowizji reprezentując oczywiscie swoj kraj ... (?) jak myslicie.....?

Maciej
23rd February 2008, 23:02
To całkiem możliwe :P przeczytaj sobie poprzednią stronę :D

Juliette
23rd February 2008, 23:09
ok :)
a co do reprezentacji naszego kraju uwazam ze powinni jechać chlopacy z zespolu Man Meadow nr.8 piosenka na prawde w klimacie i wlasnie takie najbardziej sprawdzają sie na eurowizji. Ogolnie podobali mi się oni najbardziej... i ujdzie jeszcze Sandra Oxenryd i Isis Gee. Inni słabiej..chociaz byly piosenki ktore mi sie podobaly, ale nie sądze żeby przebiły się w wejsciu chocby do finału Eurowizji.
a wam co sie podobalo najbardziej: ) ??

Dragon
23rd February 2008, 23:11
Ostatnia była świetna mimo że po polsku. (Co jednak nie jest znowuż takim minusem).

Juliette
23rd February 2008, 23:20
tez mi sie podobala Margo :) ale ja uwazam ze polskie piosenki są słabe do takich konkursow... nie ma to jak mocne uderzenie wlasnie klimatow szwedzkich czy angielskich. Piekne są jak dla mnie. Tam Maryla sie wypowiadala własnie o spiewaniu w jezyku polskim i jak najbardziej zgadzam sie z jej opinią.

danio00
23rd February 2008, 23:35
hehe a nie mówiłem Isis Gee :D i dotego nokaut :D

Juliette
23rd February 2008, 23:44
no... moze byc.

Maciej
23rd February 2008, 23:48
Totalnie nie odpowiada mi taki wynik ;/ miała być Edi Ann... albo Natasza

Juliette
23rd February 2008, 23:51
ja pierdziele gdzie Natasza :P kompletnie sie ztym nie zgodze. dla mnie to było kompletne dno. Nawet ją wygwizdali i robili BUUUU .... piosenka mi sie nie podobała i ona sama jakos tez nie bardzo ...

Maciej
23rd February 2008, 23:53
No to chyba nigdy "Przebojowej nocy" albo "Złotej soboty" nie oglądałaś :P

Juliette
24th February 2008, 00:09
oglądałam :] nie przepadam za nią... głos może i ma ale akurat ta piosenka nie była dobra :] wszystkiego 'show' zrobić się nie da.

Krogi
24th February 2008, 10:35
eliminacje mnie nie powaliły, dobija mnie to że startują ludzie z innych krajów u nas bo u siebie nie maja szans.

Przemyslav
24th February 2008, 11:00
Dla mnie Jozin z Bazin powinien wygrać !!!! :D

kiko90
24th February 2008, 11:01
Nom, ludzie z zza granicy jadą do nas, bo my ich chcemy :P(ale i tak się nie dostaną to po co nam to :D)
Cieszę się, że Isiss wygrała, bo któż by inny :?: Quenss hmm :roll: no chyba, że nie Natasza
która jest dwulicową kobieta ;)

Citroen_Maniak
24th February 2008, 11:11
Edi Ann ma fajne, chilloutowe brzmienie... w sam raz do bujania się na spokojnych imprezach. Ta cała Isis Gee to totalny kicz. Sądzę, że gdyby reprezentantem został np. Jimson z piosenką Paryski perkusista to odnieślibyśmy większy sukces.

Lindal
24th February 2008, 13:59
Dla mnie Jozin z Bazin powinien wygrać !!!! :D

jestem za:D

hyundai86
27th February 2008, 17:46
Co do Eurowizji to zastanawiam sie tylko nad jednym :uh?: czy Kosowo bedzie wsrod innych krajow czy jednak nie :|

kiko90
27th February 2008, 21:39
Hmm pewnie tak :D
Trza wierzyć w to co najcejniesze Hyundai :)

danio00
27th February 2008, 22:47
Już w ten piątek odbędzie się wybór reprezentanta Francji na Eurowizję w Belgradzie. Nie wiadomo jeszcze kto wystąpi we francuskim finale, lecz France 1 zapowiada że będą to "supergwiazdy" francuskiej muzyki. Najprawdopodobniej, piosenka Francji do Belgradu, zostanie wykonana po francusku.
Na forach huczy już od nazwisk jak i przypuszczeń, plotek i tajnych informacji. Najczęściej wyminia się:
Nadiya
Alizee - w gronie jest również Jeremiasz. :D
Mylene
Lââm, Tina Arena, Patricia Kaas, M. Pokora -eee
Natasha St Pier
i inni ...

Francja od czasów gdy została przyjęta do Big 4 zawsze plasowała się na końcowych miejscach finału ESC !! (co może mieć związek z tym że państwa które nie mają zapewnionego finału, nie chcą głosować na te z Big 4, ponieważ ich zdaniem jest to nieuczciwe). Francja stawia na Wielką Gwiazde !!

Czyżby Alizee brała udział w Eurowizji 2008 i usłyszymy nową pisoenke??
MAm nadzieje że NIE Weźmie udziału !!

Lindal
28th February 2008, 03:21
A jeśli wygra:?:

To każdy by cieszył, nawet ci co nie przepadają za eurowizją.

Ja bym bardzo cieszył.

kiko90
28th February 2008, 09:03
Ja też mam taką nadzieję, że Lilki nie weżmie udziału w Euro :roll:
A jeśli wygra Francja to będzie GIT ;)

Przemyslav
28th February 2008, 10:24
Wszyscy oprócz Jeremiasza :D Nie przekonuje mnie jego muzyka :)

Citroen_Maniak
28th February 2008, 19:09
Starcie podopiecznej i mentorki. Myléne vs Alizée.

kiko90
28th February 2008, 19:43
Zobaczcie jaką mamy konkurencję, wystarczy poklikać po państwach.
Miłego oglądania i słuchania :D

http://www.eurovision-fr.net/histoire/details_08.php?id=157

PS. jak to zrobić:?:
Pod Choix du pays można zmieniać :)

danio00
29th February 2008, 00:24
[FRANCJA] Ktoś, kto wraca ??
Już jutro dowiemy się kto będzie nowym reprezentantem Francji na ESC. Wg zapewnień stacji France , która zajmuje się wewnętrznym wyborem przedstawiciela na konkurs, będzie to "supergwiazda", która po przerwie wraca na francuski rynek muzyczny. Podane jutro nazwisko może być dużym zaskoczeniem dla fanów. Wśród potencjalnych kandydatów wymienia się m.in. wokalistki Alizee i Nadiyę oraz Tinę Arenę.
:)

3Dmark
29th February 2008, 00:35
Mam nadzieje że Jeremiasza nie zobacze na scenie eurowizji:)

Maciej
29th February 2008, 01:15
Ja też mam nadzieję, że Jeremiasz nie wystąpi :P i Lili też, ale fajnie by było jakby to ona wygrała :D

Citroen_Maniak
29th February 2008, 16:30
Jeśli to będzie Jeremy to kupuję skrzynkę pomidorów, kopę jajek i będę celował.

Dragon
24th May 2008, 21:29
hmm No i kto w końcu reprezentuje Francję? ^^

Teraz Bośnia i Hercegowina śpiewa.

Maciej
25th May 2008, 00:32
Takiego wyniku się spodziewałem :( szkoda gadać...wredne kumoterstwo państw :evil:

Przemyslav
25th May 2008, 07:31
A daj se spokój :) A ekipa Polska ??? Hahaha, nie no szkoda gadać na temat konkursu ^_^

Citroen_Maniak
25th May 2008, 09:34
Francuz fajnie śpiewał. Norweszka również a Grecy zrobili całkiem fajny przebój dyskotekowy.

kiko90
25th May 2008, 10:21
To było do przewidzenia, że Polska bedzie na szarym końcu, przecież połowa piosenek była o wiele gorsza niż Issis :(

Dragon
25th May 2008, 10:51
^^ pragnę zauważyć że najwięcej punktów (i jedyne punkty) dostaliśmy od "obywateli"
Wielkiej Brytanii i Irlandii ^^

Czyli praktycznie sami na siebie głosowaliśmy. xD

Za rok nie oglądam bo żal czasu.

kiko90
25th May 2008, 10:55
^^ pragnę zauważyć że najwięcej punktów (i jedyne punkty) dostaliśmy od "obywateli"
Wielkiej Brytanii i Irlandii ^^

Czyli praktycznie sami na siebie głosowaliśmy. xD

Za rok nie oglądam bo żal czasu.

Chciałeś powiedzieć www.żal.pl
Ja oglądałem tylko wyniki :( żal mi było zmarnowanego czasu :(

°Ali
25th May 2008, 11:01
Nie oglądałem konkursu, wczesniej zapoznałem się z piosenkami, obejrzałem tylko pierwsze 15 głosowań i dałem sobie na luz wiedząc, że nic się w tej szopce nie zmieniło. Poziom piosenki Isis zarówno muzyczny, wokalny jak i tekstowy przebijał praktycznie wszystko jak dla mnie. Wygrywały piosenki ala Euro Polo, siabadaba lalala... głosowanie polityczne.

jak się nie zmienią tam zasady to ta euroszopka przejdzie do lamusa.

chudyzam
25th May 2008, 11:30
A ja poszedłem po rozum do głowy i zamiast oglądać ten badziew włączyłem sobie En Concert ooo! :wub:

:cheesy:

3Dmark
25th May 2008, 18:51
Ja też nie oglądałem eurowizji i jestem z tego zadowolony:P

Przemyslav
25th May 2008, 21:13
A ja poszedłem po rozum do głowy i zamiast oglądać ten badziew włączyłem sobie En Concert ooo! :wub:

:cheesy:

Najlepsze wyjście i jedyna rozsądna zwyciężczyni narodów ^_^

Qrcio
25th May 2008, 21:42
Jak mówił polski redaktor z góry bylo wiadomo kto na kogo zagłosuje.

chudyzam
25th May 2008, 21:46
Najlepsze wyjście i jedyna rozsądna zwyciężczyni narodów ^_^

Zwyciężczyni narodów - podoba mi sie :cheers:

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

kiko90
25th May 2008, 21:49
Jak mówił polski redaktor z góry bylo wiadomo kto na kogo zagłosuje.

Wiadomo, sam mówił wcześniej wyniki nawet "o miałem racje 12 dla Grecce/Rosji"
Jak nawet Mołdavia czy jakiś inny kraj dawał dla najbliższych to sry ten konkurs spadł gorzej niż na psy, bo aż na szczeniaki :(

hyundai86
26th May 2008, 01:37
Ja nawet nie wiedziałem, że wczoraj była eurowizja - dowiedziałem się dopiero dzisiaj :wink: