View Full Version : Wikipedia
Hunti
7th January 2006, 21:52
Tak jak w temacie. Zapis o Alizee był dosyć skromny, więc pozwoliłam sobie rozszeryć (nie wiem jeszcze, czy zostanie przyjęte :D ), ale z efektów nie jestem specjalnie zadowolona.
Więc chciałabym prosić o pomoc - konkretniej jakieś informacje z biografii, itp, itd. Wiem, że można znaleźć na stronach, ale przecież to ma prawa autorskie, i jeżeli autor by chciał, mógłby dawno to dodać.
Pisane to było z własnej wiedzy, a wiele informacjii mam niesprawdzonych, więc wolałam ich nie dawać.
Michel
7th January 2006, 22:01
http://pl.wikipedia.org/wiki/Aliz%C3%A9e
Ok, wrzuciłem moją wersję biografii - jak co, to zachęcam do poprawy ;)
Pozdrawiam - Michel
PS. A contre courant wyszedł w roku 2003 - też poprawiłem :wink:
Messager
7th January 2006, 22:06
:surprise:
To żeś się napracowała, Hunti. W porównaniu do tego co było, to niebo i ziemia.
Michel
7th January 2006, 22:09
yyy... tyle, ze to jest moja biografia tam :wink:
Messager
7th January 2006, 22:12
yyy... tyle, ze to jest moja biografia tam :wink:
No w takim razie to Ty się napracowałeś. :wink:
Jeszcze jakiś czas temu była tam chyba tylko króciutka notka i nic więcej.
sagi
7th January 2006, 22:16
no no świetna robota wreszcie Alizee ma porządną biografie na Wikipedi
Norbidinho
7th January 2006, 22:17
Wszystko fajnie ale z jednym sie nie zgadzam :mrgreen: Jej ulubionym pilkarzem nie jest Zinedine Zidane tylko... Norbinho :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Michel
7th January 2006, 22:19
Ty się napracowałeś.
Nie zaprzeczę :wink:
ulubionym pilkarzem nie jest Zinedine Zidane tylko... Norbinho
Bazowałem na wywiadach 'tamtych czasów' :wink:
Hunti
7th January 2006, 22:45
Michel - O, dziękuje pięknie, strasznie długa, teraz to nawet Francję prześcigneliśmy :D
Jednak przydałoby się podkreślić ten stan za czasów albumu Gourmandises, bo ja tego prawie nie zauważyłam :D
Krogi
7th January 2006, 22:59
no no świetna robota wreszcie Alizee ma porządną biografie na Wikipedi ja tez się dołączma do gratulacji :!: świetna robota :lol: :D:D
Michel
7th January 2006, 23:00
Yyyy... bardzo proszę :wink: I tak póki co alizetki nie ma u mnie na stronie, więc cieszę się, że moja praca znalazła tam swoje odbicie :wink:
Chodzi Ci Hunti o stan pokoju?
Hunti
7th January 2006, 23:07
Owszem, o stan pokoju, bo to mało widać tam :D
croolik
7th January 2006, 23:31
Michel:
I chociaż Alizée zajęła ostatecznie drugie miejsce w programie, to właśnie ją słynny duet wybrał do nagrania piosenki.
Tu mam nieco inne zdanie.
Zasadą Graines de Star było, że osoba wygrywająca dane wydanie była zapraszana do uczestnictwa w kolejnym. Gdy ekipa Laurenta Boyer (prowadzącego program) próbowała się skontaktować z Alizée, poinformowano ich, że jest "niedostępna".
Widziałem już gdzieś podobną do Twojej informację, jakoby zajęła drugie miejsce, więc napisz - jeśli możesz - skąd takie przekonanie?
(w moim przypadku jest to wideo-wywiad z Laurentem Boyer, który został wyemitowany na M6)
Michel
7th January 2006, 23:39
Tu mam nieco inne zdanie.
Zasadą Graines de Star było, że osoba wygrywająca dane wydanie była zapraszana do uczestnictwa w kolejnym. Gdy ekipa Laurenta Boyer (prowadzącego program) próbowała się skontaktować z Alizée, poinformowano ich, że jest "niedostępna".
Widziałem już gdzieś podobną do Twojej informację, jakoby zajęła drugie miejsce, więc napisz - jeśli możesz - skąd takie przekonanie?
(w moim przypadku jest to wideo-wywiad z Laurentem Boyer, który został wyemitowany na M6)
No własnie do dziś mi to nie daje spokoju. Pamiętam swego czasu chyba była prowadzona tutaj ożywiona dyskusja co do tego, jak to było z tym garniers de stars :)
Dlatego cieszę się, że się wypowiedziałeś :) Nie potrafię obecnie powiedzieć, skąd [źródło] jest ta informacja o miejscu drugim - ja sam oglądałem ten materiał z LBoyerem (to ten, który zaczyna się pokazem listy przebojów, tak :wink:???). I tam chyba tłumaczenie jakoś wskazywało na to miejsce drugie, ale nie jestem w stanie powiedzieć "na pewno".
croolik
8th January 2006, 00:19
Michel:
(to ten, który zaczyna się pokazem listy przebojów, tak ???).
Tak, to ten. Oto co w nim można usłyszeć (fragment z Laurentem Boyer i poprzedzający go komentarz o wynikach Alizee):
"Avec cette reprise d'Axelle Red, elle gagne ce fameux tele-crochet deux fois. La regle de l'emission aurait voulu quelle revienne une troisieme fois, mais la, Alizee ne repond plus.
[LB] On nous a explique qu'elle n'etait pas disponible. Pour des raisons personnelles a priori, que je comprends mieux maintenant. Elle preparait son titre, elle etait au contrat avec Mylene Farmer et evidemment elle avait un contrat d'exclusivite d'image et qu'elle s'est reservee la primaute de son prochain passage tele."
Co daje:
"Ze swoim wykonaniem Axelle Red [chodzi o "Ma priere"], wygrywa ten sławny konkurs telewizyjny dwa razy. Wg zasad programu, Alizee powinna była powrócić trzeci raz, ale więcej nie odpowiedziała.
[Laurent Boyer] Wytłumaczono nam, że była niedostępna. Najwyraźniej z powodów osobistych, które obecnie lepiej rozumiem. Przygotowywała swoją piosenkę, była związana kontraktem z MF i rzecz jasna miała kontrakt na wyłączność wizerunku i zapewniła sobie wyłączność jak chodzi o kolejny występ telewizyjny."
Myślę, że powyższe rozwiewa część wątpliwości.
W innym z kolei wywiadzie LB mówi, że wszyscy byli pewni, że akurat ona wygra.
O ile dobrze pamiętam Alizee zajęła drugie miejsce, owszem, ale podczas castingu w Ajaccio. Muszę tylko przypomnieć sobie gdzie to widziałem/słyszałem i czy to aby prawda. :wink:
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.