View Full Version : Przeciętny fan Alizée
Messager
2nd January 2006, 12:25
Jaki jest przeciętny fan Alizée?
Przeglądając angielską sekcję forum odnoszę takie wrażenie, że znaczna większość osób tam piszących interesuje się Lili tylko i wyłącznie z powodu jej wyglądu. Przykładem może być również Galeria, w której najpopularniejszym plikiem jest:
http://www.alizee-forum.com/galerie/details.php?image_id=1424
Nie zrozumcie mnie źle, wygląd jest oczywiście ważny, ale dla mnie słuchanie muzyki tylko dlatego, że artystka jest ładna jest czymś nie do pomyślenia. Niestety, z tego co udało mi się zauważyć, bardzo dużo osób tak właśnie robi.
Z drugiej strony, patrząc na nasze polskie forum, wydaje mi się, że jednak polscy fani są trochę inni. Mogę się oczywiście mylić, ale opierając się na moich własnych doświadczeniach, widzę, że są tu osoby, które naprawdę słuchają Alizée, a nie tylko oglądają.
Ciekaw jest Waszego zdania na ten temat.
LGf
2nd January 2006, 13:37
ja od siebie dodam tylko tyle
Spojrzcie na Bizz'a on nonstop robi jakies fan videos z alizee ktora kreci dupa i piosenkami z textem przewodnim "trzes ja trzes ja" (shake it) "potrzasaja dupa ..."
i jeszcze sie typ uwaza za "great user alizee.forum.com" (cytat nie pochodzi z jego ust co swiadczy tagze o innych)
przyklady:
I love the sexy part of Alizee
All artists use sex somehow and dancing is just repressed sex
you will learn this when your take a phsyc cource
Alizee's view of Beauty is natural and classic
its not disgusting
http://www.thatvideosite.com/view/1298.html
http://www.thatvideosite.com/view/1283.html
polecam tego linka ktorym sie on zachwyca (nie wiem czy jego produkcij ale po wykonaniu widac ze raczej tak) - jak mozna wzucac fejki z dziwka kolo fragmentow klipow z alizee zal.eu
albo http://www.alizee-forum.com/topic,12622,-warning--the-follow-up-to-undquot%3Bshakeundquot%3B.html
do tego w pl wersij http://www.alizee-forum.com/topic,12690,-shake-and-how-many-licks-sexy-videos-clips.html
opinie naszych uzytkownikow mozna przeczytac sobie samemu :?
Hunti
2nd January 2006, 15:38
Sprowadzanie Alizee tylko do jej ciała to chyba jakaś spora omyłka - do "konkretnych" elementów ciała świadczy o jakimś zacofaniu, przynajmniej moim zdaniem.
Bez wątpienia, Alizee jest ładna, ale jej urok to nie tylko ładny tyłek i długie nogi, czy inne :?
Wydaje mi się, że Lili ma sporo fanek także wśród dziewcząt, tylko nie korzystają z internetu, albo poprostu nie logują się na forum.
snajper
2nd January 2006, 15:45
jesli chodzi o mnie, to jasne wygląd tesh jest wazny, Lili jest bardzo ladna, muzyka u mnie dopiero na drugim miejscu... Po wydaniu nowej plyty bede wiedzial czy lili lubie juz tylko z powodu jej wyglądu, czy tez z racji fajnej muzyki, no ale pozyjemy obaczymy :D:D
croolik
2nd January 2006, 16:21
Bizz ma specyficzne poczucie humoru i dlatego wciąż dostaje cięgi na forum.
Mogę powiedzieć, że poznając go bliżej, zupełnie zmienia się na jego temat zdanie.
Messager
2nd January 2006, 16:21
ja od siebie dodam tylko tyle
Spojrzcie na Bizz'a on nonstop robi jakies fan videos z alizee ktora kreci dupa i piosenkami z textem przewodnim "trzes ja trzes ja" (shake it) "potrzasaja dupa ..."
Właśnie o takie coś mi między innymi chodziło...
Bez wątpienia, Alizee jest ładna, ale jej urok to nie tylko ładny tyłek i długie nogi, czy inne :?
Niestety, nie dla wszystkich.
Wydaje mi się, że Lili ma sporo fanek także wśród dziewcząt, tylko nie korzystają z internetu, albo poprostu nie logują się na forum.
Z tymi fankami nie byłbym taki pewien. :wink: Możliwe, że takie są, ale gdyby było ich naprawdę dużo, to i na forum można byłoby odczuć ich obecność. Bardziej mi się wydaje, że jeśli już jest trochę dziewczyn słuchających Alizée, to są to co najwyżej słuchaczki - ale nie fanki. Oczywiście są wyjątki. :wink:
Mogę powiedzieć, że poznając go bliżej, zupełnie zmienia się na jego temat zdanie.
Powiem szczerze, że jakoś nie miałbym ochoty poznawać go bliżej. :?
Poza tym LGf podał tutaj Bizza tylko jako przykład, bo na pewno nie jest on jedynym tego rodzaju "fanem".
croolik
2nd January 2006, 16:27
st208:
Powiem szczerze, że jakoś nie miałbym ochoty poznawać go bliżej.
Większość ma takie podejście, niesłusznie.
Messager
2nd January 2006, 16:30
st208:
Powiem szczerze, że jakoś nie miałbym ochoty poznawać go bliżej.
Większość ma takie podejście, niesłusznie.
Możliwe.
Mówi się, że pierwsze wrażenie bywa mylące, dla mnie jednak ma bardzo duże znaczenie.
LGf
2nd January 2006, 17:03
wisi mi jaki jest blizej bo i tak jest raczej pewne ze go blizej nie poznam (dosc marny ang u mnie) wiec dlamnie liczy sie tylko co pokazuje na forum a pokazuje tylko dolna czesc plecow alizee. EOT na temat Bizza jak dlamnie.
Arreat
2nd January 2006, 20:02
J tutaj sie sprowadzilem ze penwego razu znajomy zarzucil przez gg ta muze .. jakos wszedlem na fourm.. i jakos jest.. czasem slucham czasem nie..ale zaczynam radzziej sluchasz po prostu wole hh...
Messager
2nd January 2006, 20:08
J tutaj sie sprowadzilem ze penwego razu znajomy zarzucil przez gg ta muze
To chyba bardzo rzadki przypadek. :wink: Z tego co ja zauważyłem, to prawie wszyscy (zresztą ja też) najpierw widzieli teledysk lub klip, a dopiero później zainteresowali się muzyką.
.. jakos wszedlem na fourm.. i jakos jest.. czasem slucham czasem nie..ale zaczynam radzziej sluchasz po prostu wole hh...
Wiesz, ja lubię różną muzykę i też przecież nie słucham Alizée bez przerwy, tak więc nic nie stoi na przeszkodzie by wszystko ze sobą pogodzić. :wink:
Hunti
2nd January 2006, 20:57
Widziałam Moi...Lolita po raz pierwszy w wieku 8 lat i od razu pokochałam :D
8 letnia fanka Alizee... :wink: Wogóle Alizee sprawiła, że zaczęłam słuchać jakiejkolwiek muzyki.
Norbidinho
2nd January 2006, 21:17
Widziałam Moi...Lolita po raz pierwszy w wieku 8 lat i od razu pokochałam :D
8 letnia fanka Alizee... :wink: Wogóle Alizee sprawiła, że zaczęłam słuchać jakiejkolwiek muzyki.Ja poznalem Alizee jak mialem 10 latek.Bylo to tak.Mialem w klasie jednego takiego kolege ktory kochal piosenke Moi...Lolita.Wpadla mi ta piosenka w ucho ale Lili sie powazniej nie zainsteresowalem.Pozniej wyszedl Album.Znalem pare piosenek i lubilem je ale nic mnie nie ciagnelo zeby zostac jej fanem.Potem drugi Album i rowniez pare piosenek wpadlo mi w ucho.A tak na powaznie zaczalem sie interesowac Lili chyba w Lipcu 2005(nie mam pojecia czemu wczesniej sie nie interesowalem nia ale chyba dlatego ze znalem tylko pare piosenek te ktore lecialy w TV )Forum odwiedzalem od Wrzesnia 2005 ale dopiero 1 Listopada zarejestrowalem sie na forum :wink: to by bylo na tyle :cheesy:
croolik
2nd January 2006, 21:46
st208:
To chyba bardzo rzadki przypadek. Z tego co ja zauważyłem, to prawie wszyscy (zresztą ja też) najpierw widzieli teledysk lub klip, a dopiero później zainteresowali się muzyką.
Auto-wazelinka dla mnie za bycie w mniejszości. :wink:
{Choć z tą mniejszością bym znowu nie przesadzał. Jest całkiem sporo osób, które najpierw usłyszały i to wystarczyło im, aby się bardziej zainteresować.}
Przemyslav
2nd January 2006, 22:07
Mogę powiedzieć, że poznając go bliżej, zupełnie zmienia się na jego temat zdanie.Dokładnie :) :) Mimo wszystko Bizz jest wyluzowany :) Po prostu kanadyjska krew :D A co do topic'a, na początku (także do dziś w wielu innych przypadkach) zwracam uwagę najpierw na wygląd,później muzyka, czy gra aktorska :) Jeśli dana postać jest interesująca, to zagłębiam się dalej w google w poszukiwaniu info, galerii itp... Myślę, że większość chłopaków zwróciłoby uwagę na Alizee (gdyby jej nie znali wcześniej) najpierw ze względu na wygląd (to bardziej przemawia). Gdybym na poczatku usłyszał tylko jej kawałek Moi... Lolita bez klipu, pomyślałbym kolejny fajny kawałek pop. Na szczęście dane mi było obejrzeć klipa na MCM, tak więc bo wzmocnionej dawce wrażeń wizualno-dźwiękowych głebiej się zainteresowałem jej osobą :D:D
Krogi
2nd January 2006, 22:21
Mnie na początku podobał się jej wygląd :D jednak kazdy dzień spędzony na tym forum uświadamiał mi że nie tylko wygląd się liczy :lol: :D i po jakiś 2 tygodniach przestalem spoglądać na jej wygląd tylko na śpiew (oczywiśnie nadal bardzo mi sie podoba :d bo jest śliczna ale to teraz mneij istotne :lol: ) :lol: :D:D i teraz dla mnie wygląd jest na 2-gim miejscu :) na pierwszym jest jej muzyka :lol: :P taka moje skromna opinia :lol: :D:D
kris
2nd January 2006, 22:30
Jest całkiem sporo osób, które najpierw usłyszały i to wystarczyło im, aby się bardziej zainteresować.
Mogę sie do nich zaliczyc(usłyszane na obozie w Gdańsku).Potem był klip(oglądany na słowackiej liście przebojów...), obejrzany występ w "Kawie..." i...
Wogóle Alizee sprawiła, że zaczęłam słuchać jakiejkolwiek muzyki
Nie tylko w twoim przypadku(ja miałem wtedy 15 lat) :wink: :D
Krogi
2nd January 2006, 22:34
Nie tylko w twoim przypadku(ja miałem wtedy 15 lat) :wink: :D[/quote] ja w zasadzie też :D i też miałem 15 lat :p bo Alizée usłyszeł w ubiegłym roku :lol: :Da wcześniej to jakieś sporadyczne kawałki na dyskotece :) :lol: :D:D
LGf
2nd January 2006, 23:16
wszyscy mowia wyglad i muzyka a dlamnie duza czesc to jej sposob bycia ktory widac np. na koncercie czy podczas programu Stars ŕ Domicile wreczaniu nagrod itp.
Nie jest jakas dumna fanow nie traktuje z gory mila, usmiechnieta, wesola, spokojna, skromna, (dobra spokoj bo zaraz nam wyjdzie matka teresa :D)
do tego ladnie spiewa i niesamowicie wyglada
czego chciec wiecej :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
snajper
2nd January 2006, 23:22
wy wiecie ze ja tesh :D
tylko ze kierunek ALizee, szybko przeobrazil sie w HipHop (po uslyszeniu SoundKailu) a potem umiejscowil sie w miejscowosci Poznan, skąd pochodza me ulubione zespoly 52 Dębiec, Ascetholix, SLUms Attack, i Owal/Emcedwa
Krogi
2nd January 2006, 23:23
(...)
czego chciec wiecej :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: bycia na jej koncercie :D dotknięcia jej :lol: albo spotkania :):) tylko tyle :lol: :D:D :oops: :oops:
Norbidinho
2nd January 2006, 23:27
(...)
czego chciec wiecej :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: bycia na jej koncercie :D dotknięcia jej :lol: albo spotkania :):) tylko tyle :lol: :D:D :oops: :oops:Co tylko tyle :?: Ja bym sie w ciemno zenil :mrgreen:
snajper
2nd January 2006, 23:44
zenil i odrazu dzieci mial:D:D:D
LGf
3rd January 2006, 00:03
(...)
czego chciec wiecej :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: bycia na jej koncercie :D dotknięcia jej :lol: albo spotkania :):) tylko tyle :lol: :D:D :oops: :oops:
haha no jasne chociaz nie wiem co z spotkaniem po francusku nie gadam a po ang jakbym ja zobaczyl to z wrazenia byl nie wiedzial jak powiedziec nazywam sie Michał :D i bym sie zblaznil
jeszcze autograf by sie przydal :D
Hunti
3rd January 2006, 00:16
nazywam sie Michał - Jakbys jednak sobie przypomnial, to juz droga do ołtarza i łoża otwarta :D
Norbidinho
3rd January 2006, 00:28
Aj te marzenia :D Ide spac kurde bo jutro ciezki dzien dla naukowca :mrgreen: do jutra 8)
Mariusz
3rd January 2006, 12:35
Przeciętny fan Lili, taki jak ja, na pewno nie stawia na pierwszym miejscu jej wyglądu. Zawsze najpierw jest muzyka i przede wszystkim ona się dla mnie liczy. Tyle.
Krogi
3rd January 2006, 15:56
[Co tylko tyle :?: Ja bym sie w ciemno zenil :mrgreen: ale ja tak bardziej realistycznie myślę :lol: :D:D
Rufus23
17th August 2006, 10:27
Przecientny Fan Alizee po prostu wie mało o Lili :D :D :D :D :D :D
Przemyslav
17th August 2006, 10:43
Myślę, że podstawy wie i zgłębia dalszą wiedzę na jej temat :D :D
Rufus23
17th August 2006, 12:08
może zgłembia wiedze o niej nawet ja też nonstop to robie !!!!!! :D
danio00
17th August 2006, 12:31
Myślę, że podstawy wie i zgłębia dalszą wiedzę na jej temat :D :D
chyba na temat jej rozmiaru stanika i tych podobnych rzeczy :D :D :D
Rufus23
17th August 2006, 12:41
Danio jak ciebie to kręci to ci współczuje koleś myslisz że wszyscy są tacy jak niektórzy :evil: :evil: :evil: :evil: :D :D :evil: :evil:
@ Pozwoliłam sobie na poprawienie ortów, których w poście było "kilka".
Hunti
vBulletin® v3.7.5, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.