PDA

View Full Version : Alizee w sieciach P2P

LGf
9th December 2005, 14:32
dobra wiadomo jestem tu poczatkujacy przeczytalem wiekszosc z tego topicu i jego angielskiej wersij (troche mi to zajelo :mrgreen: )
sciagnelem co sie dalo i jest to zaledwie 20klipow
probowalem tez uzywac BearShare ktore do tej pory uzywalem do mp3
ale odnalazlam na nim zaledwie pare oficjalnych klipow i najbardziej znanych wystepow live ktore z latwoscia wczesniej odnalazlem tutaj
jest taka sprawa wtajemniczy mnie ktos w DC++ bo do tej pory na sieci lokalnej na ktorej jestem mialem zablokowane p2p dopiero od miecha tego uzywam (bearshare glownie) i dc++ jest dla mnie niewiadomą

Krogi
9th December 2005, 17:30
to jest bardzo dobra strona o DC++ http://www.dc.kom.pl/ ja z niej głównie korzystałem i jak przeczytasz to piwinieneś umieć go obsłużyć :P

LGf
9th December 2005, 18:28
ok jakis alizowy hub :D ?
istnieje cos takiego :P :D?
odnalazlem alizee.myftp.org :P i ...

wyobrazalem sobie troche wiekszy ten hub z wiekszym wyborem plikow :P :roll:

Przemyslav
9th December 2005, 20:01
ok jakis alizowy hub :D ?
istnieje cos takiego :P :D?
odnalazlem alizee.myftp.org :P i ...

wyobrazalem sobie troche wiekszy ten hub z wiekszym wyborem plikow :P :roll:a co mały ?? :D:D:D jak nie ktorzy po 200 GB, 300 GB maja danych :D:D

Krogi
9th December 2005, 20:15
Dla mnie to wcale nie jest mało :P dla mnie to jest barodz bardzo bardzo dużó :lol: :d chciałbym mieć takie zasoby :):)

LGf
9th December 2005, 22:02
tak wiem ze niektorzy maja 300 widzialem nawet 500mb ale chyba nie tylko o alizee ?? ;o

Przemyslav
9th December 2005, 22:42
zapewne, ale i tak srednia z posiadania ilosc MB, czy GB przez wsio loodzi na hubie jest duza :D:D jak co polecam kolegę :) Snatcher42 :):) jak tylko trafisz na wolny slocik :D

LGf
10th December 2005, 16:10
ma ktos:
Alizee En Concert 2004.avi ?? 699mb
co to jest :] czy to jest to co na dvd w wiadomo marnej jakosc ?

Messager
10th December 2005, 18:08
ma ktos:
Alizee En Concert 2004.avi ?? 699mb
co to jest :] czy to jest to co na dvd w wiadomo marnej jakosc ?
Jest właśnie tak, jak myślisz.

LGf
10th December 2005, 18:13
to super bo mam juz 60% i jeszcze 4h :D

Messager
10th December 2005, 18:17
Ja bym ci polecał jednak zakup oryginału, bo naprawdę warto :!:

LGf
10th December 2005, 18:19
proste ze kupie ale narazie poprostu nie tyle ze nie mam kasy co jestem na minusie :D
moze na swieta :D

Messager
10th December 2005, 18:29
Rozumiem :wink:.

U mnie było tak, że najpierw ściągnąłem koncert, a w kilka dni później kupiłem płytę, więc tego ściągniętego nawet nie zdążyłem obejrzeć :wink:.

Tak na marginesie dodam, odnośnie Twojego pytania w sprawie klipów, że dużo znaleźć można na eMule'u. Szczegółowe informacje o konfiguracji i używaniu programu znajdziesz na http://www.emule-project.net/.

LGf
10th December 2005, 18:49
emule lepsze od BearShare :D ?.
Strasznie sie wysilasz przy pisaniu postow :D wszytskie polskie znaki przecinki nice :D
mi to sie niechce :D
taka ciekawostka zwiazku z ta akcja którą wspierasz:
Jset udoowdinne ze tlyko piewrzsa i otsatnia lietera w wyarzie msui byc na sowim mijejcsu a reszta mzoe byc poprzsetaiawna a txet dlaej bezdie czyetlny.
Oczywscie nie spieram sie dzieci z podstawówki raczej by sobie z tym nie poradzily :P.

Przemyslav
10th December 2005, 19:39
dobra jakosc En Concertu wyłapałem przy pliku, który waży ponad 800 MB :):) kiedyś swego czasu był na torrencie polskim, a teraz to kto wie :)

Messager
10th December 2005, 19:40
emule lepsze od BearShare :D ?.
eMule razem z Bittorrentem są najpopularniejszymi sieciami p2p, więc w związku z tym mają najwięcej zasobów. Ja korzystam głównie z eMule'a ze względu na możliwość znalezienia zarówno bardzo popularnych plików, jak i tych, których dostępność waha się na poziomie zaledwie kilku użytkowników.

Z BearShare miałem styczność dość dawno i nie wywarł na mnie pozytywnego wrażenia :wink:.

Nie powiem ci, który jest lepszy, bo to zależy od preferencji każdego użytkownika. Dla mnie osobiście eMule jest bezkonkurencyjny :wink:. Z innego klienta p2p (Bittorrenta) korzystam tylko w przypadku, gdy potrzebuję tego, co ściągam, na szybko. Jeszcze nie przydarzył mi się przypadek, by plik, którego nie było na eMule'u, można było znaleźć w innej sieci (wyjątkiem jest Direct Connect, ale tutaj trzeba znać konkretne huby, a najlepiej konkretnych użytkowników, by cała zabawa miała sens).

Strasznie sie wysilasz przy pisaniu postow :D wszytskie polskie znaki przecinki nice :D
mi to sie niechce :D
taka ciekawostka zwiazku z ta akcja którą wspierasz:
Jset udoowdinne ze tlyko piewrzsa i otsatnia lietera w wyarzie msui byc na sowim mijejcsu a reszta mzoe byc poprzsetaiawna a txet dlaej bezdie czyetlny.
Oczywscie nie spieram sie dzieci z podstawówki raczej by sobie z tym nie poradzily :P.

Jestem purystą :wink:. Wspomnianą ciekawostę znałem już wcześniej, zarówno w wersji polskiej jak i angielskiej. Jednak z tą akcją akurat nie ma to dużo wspólnego, bo chodzi w niej ogólnie o błędy językowe (przykładem takiego jest ten w byczku :wink:), nie o przypadkowe przypadki przestawiania/nienapisania pojedynczych liter wysępujące najczęściej pod wpływem zbyt szybkiego pisania :wink:.

Przemyslav
10th December 2005, 19:57
a jush najlepieć mieć jak ja :D i Torrent i Bearshare i eMule w tle chodzą :D i się ściąga :D:D

LGf
10th December 2005, 22:40
st208 wiem to bylo takie btw :P
Bearshare jest podobno lepszy do mp3 dlatego go mam no i od teraz DC
z eMule mam zle wspomnienia bo prawie nigdy nie moglem sciagnac troche wieksze pliku. nie wiem czy nie jest to zwiazane z tym ze mozna tam sciagac nawet od osob ktore maja nie pelne pliki czyli z tempa ?

Messager
10th December 2005, 23:04
st208 wiem to bylo takie btw :P
Bearshare jest podobno lepszy do mp3 dlatego go mam no i od teraz DC
z eMule mam zle wspomnienia bo prawie nigdy nie moglem sciagnac troche wieksze pliku. nie wiem czy nie jest to zwiazane z tym ze mozna tam sciagac nawet od osob ktore maja nie pelne pliki czyli z tempa ?
Każdy plik dzielony jest na części i te części ściągają się niezależnie od tego, czy ktoś ma udostępniony pełny plik czy nie. Powoduje to zniwelowanie ryzyka wystąpienia błędów w końcowym pliku, bo poprawność każdej takiej części jest sprawdzana oddzielnie i w razie potrzeby ponownie ściągana.

eMule jest właśnie najlepszy do ściągania dużych plików :wink:. Jeśli zależy ci na ściąganiu tylko pojedynczych piosenek, zapewne bardziej nadają się do tego inne programy.

Ja osobiście przez eMule'a ściągam głównie właśnie muzykę, z tym że są to najczęściej całe albumy, najbardziej porządane w bezstratnej kompresji. Do tego dochodzą jeszcze wydawnictwa bardzo mało znanych zespołów, których gdzie indziej tylko ze świecą szukać.

Tak więc jak widać, mam swoje wymagania :wink:. eMule ściąganiu pojedynczych utworów też podoła, ale nie należy oczekiwać jakichś rewelacji w tym zakresie.

Co do tego problemu ze ściąganiem, w eMule'u istnieje tzw. system kredytów (dokładnie wyjaśnione na podanej wcześniej przeze mnie stronie), który w skrócie działa na zasadzie "im więcej wysyłasz, tym szybciej ściągasz". Dlatego na początku użytkowania trzeba trochę poczekać, aż ściąganie zacznie działać tak jak trzeba :wink: (czyt. aż wyślesz tyle danych, by w miare sprawnie przesuwać się w kolejkach). Z powodu właśnie tych kolejek eMule nie jest programem służącym do ściągania "natychmiast", jest działanie jest najefektywniejsze, gdy zostawi się go włączonego na co najmniej kilka godzin. W moim przypadku wygląda to tak, że rano włączam program i zostawiam włączony zwykle na cały dzień, dzięki temu ma czas by spokojnie "się rozkręcić" i później ściągać z rosnądną prędkością :wink:.

Mam nadzieję, że wszystko wyjaśniłem, jak trzeba :wink:.

Przemyslav
11th December 2005, 00:13
"W moim przypadku wygląda to tak, że rano włączam program i zostawiam włączony zwykle na cały dzień, dzięki temu ma czas by spokojnie "się rozkręcić" i później ściągać z rosnądną prędkością ." dokładnie to samo u mnie st208, idzie sobie eMule spokojnie w tle i gitarka,ranowrzucam pliki do kolejki, wieczorem już są :):) niestety posiadaczewewnętrznego IP od razu na dzień dobry mają LowID :// ehhh, a co to moja wina ://

LGf
11th December 2005, 00:24
no widzicie ja niestety wlaczam takie programy na chwilke jako ze moj czas przy kompie wyglada tak:

wlaczam kompa sprawdzam maila fora muza itp
res kompa nie wlaczam zadnych programow a nastepnie gram w csa ( czysty system plynna gra )
wylaczam csa i znow robie sobie jakies bzdety
i tak w kolo wiec zbyt czesto resuje/gram zeby moc dlugo siedziec na jakims p2p teraz troche sie zmusilem na dc++ zeby wiekszy plik pobrac

apdejt--
wlasnie obejzalem koncert ( po ciemku sluchawy muza na maksa ) nie wiem co powiedziec gorzej ...nie wiem jak sie nazywam

:yikes: :yikes: :yikes: :yikes: :yikes: :wub:
ide sprawdzic w dowodzie pa :shock:

Krogi
11th December 2005, 14:35
a jush najlepieć mieć jak ja :D i Torrent i Bearshare i eMule w tle chodzą :D i się ściąga :D:D Moj komp to chyba zaczoł by się palić jak bym zapodał tyle programów naraz :!: a strony na necie to raczej żadne by mi się nie otworzyła :(:( jescze administrator sieci bloade wstawił od 15 do 22 i wszystkie p2p są blokowane co za tym idzie nie można ściągać :!: a w tych godzinach najwięcej ludzi siedzi :(:(:(

LGf
13th December 2005, 01:28
tak przegladam temat alizee videos i mysle kurde chyba mialem tam pare swoich postow
nastepne spojrzenie jakis temat zalozony przezemnie
wszystko przeniesione ahahah ;) :D
:mrgreen:

Rufus23
17th September 2006, 19:53
ja juz wszystko o Alizee ściogłem z imescha teraz pora na kolejne programy p2p :cheesy: :cheesy:

LGf
17th September 2006, 23:14
wbijaj na huba na dc++ TU JEST WSZYTSTKO sa takie ziomki co maja caly zbior z vdb.alizee.cz mi brakuje polowy ale tne 3giga dziennie xD

slawekebi
17th September 2006, 23:20
wbijaj na huba na dc++ TU JEST WSZYTSTKO sa takie ziomki co maja caly zbior z vdb.alizee.cz mi brakuje polowy ale tne 3giga dziennie xDz miłą chęcią bym zasysał dane.. ale nie moge sobie poradzić z łączeniem i wyszukiwaniem hubów :cry: Pewnie dlatego, że już jakiś czas temu miałem ten programik na kompie :P i go nie używałem od dłuższego czasu.. :roll:
Jutro zainstaluje i sie zobaczy, jak w razie pytań/kłopotów moge liczyć na pomoc :oops: :?:

Przemyslav
17th September 2006, 23:58
Hub piękna rzecz :) :) Tylko do tego używałem DC++ dla Lili :D :D Pobrałem co chciałem i wywaliłem :)

LGf
20th September 2006, 11:57
wlasnie i teraz nie ma od kogo sicagac jak by wszyscy siedzieli w wolnym czasie to by bylo super a nie ze zanim cos zaczne sicagac to czekam 1-3 na slota u kogos

Przemyslav
20th September 2006, 13:08
Do tego cza cierpliwości :) :)

Italiano
20th September 2006, 16:29
mi dc nie przypadł do gustu, wole BitCometa :P

Przemyslav
20th September 2006, 18:13
mi dc nie przypadł do gustu, wole BitCometa :P

No bo to jest na innej zasadzie :) Inny typ sieci :) :)