PDA

View Full Version : Lista wszechczasów 2005 w radiowej Trójce

Mariusz
8th December 2005, 14:46
W tą Sobotę, w programie 3 PR odbędzie się 12 glosowanie na najlepsze piosenki w historii muzyki rozrywkowej. Glosować możecie na stronie tej stacji- maksymalna ilość utworów, na które możecie oddać swój glos, to 20. Gorąco zachęcam was do wzięcia udzialu w tej zabawie, a jeśli nie możecie zaglosować, to zapraszam przed radioodbiorniki w sobotnie popoludnie.

Hunti
8th December 2005, 16:36
zgaduje, czemu ten temat jest zalozony - jest tam zgloszona jakas piosenka Queen? :D

Krogi
8th December 2005, 17:43
Hunti - pewnie masz rację :D a Mariusz chciałby nam lekko zasugerować iż mamy oddać głos na włąśnie ten zespół :lol: :P

CZESTER
8th December 2005, 17:54
Hunti - pewnie masz rację :D a Mariusz chciałby nam lekko zasugerować iż mamy oddać głos na włąśnie ten zespół :lol: :P
Hehehe :D Moze być tak jak, własnie mówicie.

Przemyslav
8th December 2005, 21:26
moje typy na które oddałem głos:

(Everything I Do) I Do It For You - Bryan Adams
Another Brick In The Wall - Pink Floyd
Beds Are Burning - Midnight Oil
Bohemian Rhapsody - Queen
Come As You Are - Nirvana
Dancing Queen - ABBA
Dmuchawce, latawce, wiatr - Urszula
Don't Speak - No Doubt
Don't Worry Be Happy - Bobby McFerrin
Enter Sandman - Metallica
Everybody Hurts - R.E.M.
Got My Mind Set On You - George Harrison
Highway To Hell - AC/DC
I Shot The Sheriff - Eric Clapton
Like A Prayer - Madonna
One - U2

:afro: :afro:

Mariusz
9th December 2005, 12:43
Hunti, to że zapodalem taki temat, wcale o tym nie świadczy, do ciężkiej cholery! Od tych spraw jest inny topic i zainteresowane osoby dobrze o tym wiedzą. To, że podalem taką informację, to dlatego,, że jest to lista wszechczasów i są tam też(a może przede wszystkim), utwory ze starszych lat, a na tym forum jest kilka osób, które interesuje taka muza-tyle. Więc daj mi spokój- jak jeszcze raz zobaczę taki tekst, to nie ręczę za siebie.

LGf
9th December 2005, 13:13
jaka jest strona tej stacij :o ?
3RP co to w ogole :D ?

Przemyslav
9th December 2005, 13:53
hihih 3 PR :P Trzeci Program Polskiego Radia :D:D http://www.polskieradio.pl/trojka/ :cheesy:

LGf
9th December 2005, 13:57
lol slucha tego ktos w ogole ;) thx za linka :D :mrgreen:

Przemyslav
9th December 2005, 14:17
mysle ze Mariusz tak, co do innych nie wiem :) ja wogole nie korzystam z wynalazku jakim jest radio :) ale na te hity oddac glos moge :D

LGf
9th December 2005, 14:22
ja slucham tylko radio eska albo radio maryja (ciekawe akcje tam odwalaja :D)

Hunti
9th December 2005, 17:29
Proponuje spuscic nieco z tonu i histeryzowac. Wydaje mi sie, ze poki nie lamie zasad, mam prawo pisac co chce. A odpowiedziac nie miala na celu atakowania Ciebie, ani Twojego ulubionego zespolu, przynajmniej ja piszac i czytajac moj post takowego nie wyczulam :P

Krogi
9th December 2005, 17:54
lol slucha tego ktos w ogole ;) :D :mrgreen: :lol: ja czasme słucham bo tam zapodają takie przyjemne starocie :P

Dziewczyna
9th December 2005, 19:35
A ja bardzo lubię Trójkę i nie jest prawdą, że zapodają tam starocie! :) Są różne piosenki. Zagłosowałam na listą na następujące piosenki:

1. (Everything I Do) I Do It For You - Bryan Adams
2.Africa - Toto
3.Don't Cry - Guns NRoses
4. Angie - The Rolling Stones
5.Another Day In Paradise - Phil Collins
6.Bohemian Rhapsody - Queen
7.Born In The U.S.A. - Bruce Springsteen
8.Come As You Are - Nirvana
9. Crazy - Aerosmith
10. Cruising For Bruising - Basia
11.Dziwny jest ten swiat - Czeslaw Niemen
12. Englishman In New York - Sting
13.Frozen - Madonna
14. Hello - Lionel Richie
15. Hey Jude - The Beatles
16. Imagine - John Lennon
17.We Will Rock You - Queen
18.Sunday Bloody Sunday - U2
19.Das Model - Kraftwerk
20.Wind Of Change - Scorpions

Gdybym mogła oddać jeszcze jeden głos to zagłosowałabym na We are the champions i zrezygnowałabym z jednej z innych piosenek, ale jakoś jej nie zauważyłam...

marrt
9th December 2005, 20:16
Hunti, to że zapodalem taki temat, wcale o tym nie świadczy, do ciężkiej cholery! Od tych spraw jest inny topic i zainteresowane osoby dobrze o tym wiedzą. To, że podalem taką informację, to dlatego,, że jest to lista wszechczasów i są tam też(a może przede wszystkim), utwory ze starszych lat, a na tym forum jest kilka osób, które interesuje taka muza-tyle. Więc daj mi spokój- jak jeszcze raz zobaczę taki tekst, to nie ręczę za siebie.

A z kolegą wszystko dobrze? Nadpobudliwość (jak każda inna choroba) jest leczona. Wypowiedź Hunti mnie rozbawiła, a ty się rzucasz jak jakiś dzieciak który nie dostał lizaka. Opanuj się , albo strzel sobie w głowe, ponieważ pomimo wielu twoich deklaracji (tych pokroju : "jak jeszcze raz ... to wyciągnę z tego konsekwencje") nic innego na tym forum zrobić nie możesz. Więc albo zaakceptuj tutejsze zasady , albo do $!#@!% nędzy zabierz zabawki i idź do innej piaskownicy.

snajper
9th December 2005, 20:34
Hunti cos napisala, moze zle to zklecila i niewyszlo tak jak mialo wyjsc. A Mariusz sie rzuca, jakby conajmniej miala Cie zamordowac :D:D, opanuj sie czlowieku, to jest troche luzniejsz forum, a nie typu "wchodzimy tylko w krawatach". I podobnie jak Marrt, mowie ci Mariuszu, ze ty tu jestes zwyklym uzytkownikiem i mozesz tyle co nic...jedyną rzeczą jaka mozesz tu uczynic to sobie posta napisac, a takie pogrozki slowne, nie sa na miejscu... koniec OT

Przemyslav
9th December 2005, 20:54
jeszcze raz takie agresje i to ja wprowadze konsekwencje :):)

Mariusz
10th December 2005, 12:15
Ok, stalo się i nic na to już nie poradzę. Faktycznie, moja wypowiedz w stronę Hunti byla za ostra, ale to byl odruch tuż po przeczytaniu posta- chcialem wykasować ostatnie zdanie, ale czasu się nie cofnie... A co do tego, że jestem taki nadpobudliwy, to powiem tylko tyle, że jestem, jaki jestem i już się nie zmienię. Tak reaguję, a że inni potem mnie opieprzają, to mówię 'trudno' i nadstawiam drugi policzek. Nie chcę zglębiać na tym forum sekretów mojej psychiki, bo to nie ma sensu. Jeszcze jedno slówko do ciebie, Hunti- gdybyś nie zażartowala sobie w taki sposób(zakladam, że to byl żart z twojej strony), to na pewno zareagowalbym inaczej. Teraz mogę powiedzieć tylko jedno slowo- PRZEPRASZAM!

Hunti
10th December 2005, 12:20
Przeprosiny przyjete... Koniec OT :P

marrt
10th December 2005, 12:24
Ok, stalo się i nic na to już nie poradzę. Faktycznie, moja wypowiedz w stronę Hunti byla za ostra, ale to byl odruch tuż po przeczytaniu posta- chcialem wykasować ostatnie zdanie, ale czasu się nie cofnie... A co do tego, że jestem taki nadpobudliwy, to powiem tylko tyle, że jestem, jaki jestem i już się nie zmienię. Tak reaguję, a że inni potem mnie opieprzają, to mówię 'trudno' i nadstawiam drugi policzek. Nie chcę zglębiać na tym forum sekretów mojej psychiki, bo to nie ma sensu. Jeszcze jedno slówko do ciebie, Hunti- gdybyś nie zażartowala sobie w taki sposób(zakladam, że to byl żart z twojej strony), to na pewno zareagowalbym inaczej. Teraz mogę powiedzieć tylko jedno slowo- PRZEPRASZAM!

Przykład zachowania na poziomie i przyznanie się do błędu. A to ostatnio bardzo rzadko spotykane...
Gratuluje.
(pomimo to nadstawianie drugiego policzka w większości przypadków uważam za bzdurę, podobnie jak podejście "jestem jaki jestem i już się nie zmienię").

Koniec OT. :)

Mariusz
10th December 2005, 12:35
Lista zaczęla się od godziny 10-tej i potrwa aż do godziny 20-stej, tak więc zachęcam do sluchania.

Mariusz
12th December 2005, 11:23
Lista zakończona- wygral utwór zespolu Pink Floyd 'Another Brick In The Wall'.

Krogi
12th December 2005, 16:17
To chyba Mariusz jesteś rozczarowany :(:( bo nie wygrał twój faworyt 8) :?: a która była Królowa :?: :lol:

marrt
12th December 2005, 19:14
To chyba Mariusz jesteś rozczarowany :(:( bo nie wygrał twój faworyt 8) :?: a która była Królowa :?: :lol:
Będzie dym... Oj , będzie dym...

Mariusz
13th December 2005, 12:39
Czy ja wiem- dla mnie to bylo oczywiste, że nie wygra Queen. Zresztą trudno, żeby Bo Rhap w ciągu roku przesunęlo się z 5-tej pozycji na 1-szą. Poza tym zgodzę się z panem Markiem co do jego piosenki wszechczasów- Schody do Nieba Led Zeppelin naprawdę coś w sobie mają takiego, że czlowiekowi robi się jakoś inaczej w duszy, chociaż z drugim stwierdzeniem pana Marka się nie zgodzę; mianowicie chodzi mi o konstrukcję tego utworu- że jest taka wspaniala, niepowtarzalna(z tym bym polemizowal).

Michel
13th December 2005, 20:17
Krogi, to stwierdzenie jest dość nieudane, czemu podżegasz Mariusza?

Mariuszowi gratuluję wyczucia :wink:

A co do listy wszechczasów... czy ktoś ma całą listę?

Krogi
13th December 2005, 21:06
Sorka :!: nie chciałem aby to tak zabrzmiało :P jeśli kogoś uraziłem to bardzo przepraszam :D naprawdę nie miałem tego na uwadze aby komuś dogryź i douczyć :) jak tak się stało to serdecznie przepraszam :roll: :roll:

Przemyslav
13th December 2005, 21:12
Lista zakończona- wygral utwór zespolu Pink Floyd 'Another Brick In The Wall'.no i gitarka :) :D moim zdaniem jeden z najlepszych kawałków :) i to jesio z tym związane wspomnienia z dzieciństwa :D

Mariusz
14th December 2005, 11:01
Michel, lista powinna byc dostępna na stronach programu 3- tam jej szukaj.

LGf
14th December 2005, 12:40
sluchalem fragment tej listy od 25 do 10 miejsca polowy otworow nie moglem sluchac 2 polowa mnie nudzila a 3 polowy to nie ma :D :mrgreen:
ale to dlatego ze teraz leci u mnie 24/7 alizee ;p :mrgreen:

LGf
14th December 2005, 12:44
sluchalem fragment tej listy od 25 do 10 miejsca polowy otworow nie moglem sluchac 2 polowa mnie nudzila a 3 polowy to nie ma :D :mrgreen:
ale to dlatego ze teraz leci u mnie 24/7 alizee ;p :mrgreen:

Mariusz
14th December 2005, 13:00
No to wspólczuję koledze, gdyż moim zdaniem nie ma lepszej muzy na tej planecie.

Messager
14th December 2005, 19:15
No to wspólczuję koledze, gdyż moim zdaniem nie ma lepszej muzy na tej planecie.

Bez przesady, nie uważam, by komukolwiek należałoby w tej sytuacji współczuć. Ja listy nie słuchałem, ale jestem pewien, że mnie by się ona bardzo spodobała.

Jednak gusta są różne, to co jednemu może wydawać się arcydziełem, dla innego jest po prostu nudne :wink:.

Poza tym, co do lepszości "muzy", lista tworzona głosami "wszystkich" siłą rzeczy będzie zawierała, nawet jeśli bardzo dobre, to jedynie te popularne utwory.

Ja się ostatnio z drugiej strony ciągle przekonuję, że mało znane zespoły bardzo często potrafią nagrywać albumy lepsze i znacznie ciekawsze niż wielkie zespoły wydające swoje płyty w międzynarodowych korporacjach.

Przemyslav
14th December 2005, 19:55
Ja się ostatnio z drugiej strony ciągle przekonuję, że mało znane zespoły bardzo często potrafią nagrywać albumy lepsze i znacznie ciekawsze niż wielkie zespoły wydające swoje płyty w międzynarodowych korporacjach. Zdecydowanie się z Tobą zgadzam, a poza tym mogli by puszczać, nie tylkoszlagiery danego wykonawcy, ale także inne jego kawałki...

Messager
14th December 2005, 20:13
Też prawda. Żeby daleko nie odchodzić, sam Queen nagrał przecież tyle innych równie ciekawych utworów, co tych kilka uznawanych za "przeboje", jednak mało kto spoza słuchaczy zespołu kiedykolwiek o nich słyszał.