View Full Version : Opinie na temat Alizée
kiko90
7th June 2008, 09:54
Wow, to rocku/metalu słucha się tylko w jakimś konkretnym wieku?
Nom a co nie :P
U mnie słuchają różnej muzy typu jeden metal/rock, drugi techno inny hip hop
A ja wyskakuje z Alizee :P
Na moim podwórku dziewczyna(chodzi do podstawówki, ma psa za 2 tysiaki), mówi do mnie "żebym wyłączył tą francuską muzykę i przestał śpiewać" A ja do niej cicho dwu tysiaku" xD
W klasie podobnie są tacy co o nie, z nowy alizee itp.kiedy wyciągam komę i słuchawki :(
Ale cóż takie życie, nie każdy lubi francuską muzykę jak moi rówieśnicy :roll:
Maciej
7th June 2008, 10:08
Chyba już się wypowiadałem ale jeszcze raz nie zaszkodzi :).
U mnie nikt w domu nie zna Alizee poza mną może mama i tata jak dzisiaj odbierali En Concert oczywiscie dla mnie, ale nie widzieli jej ani nie słuchali prosili żebym ją im puścił powiedziałem że nie (troche wstyd, chodzi o to że chłopaki w moim wieku słuchają rock/metal ja też słucham ale kocham Alizee i nikt chyba jej nie zna z całej mojej szkoły.:( poza mną.
Alizee jest fajną sympatyczną dziewczyną tak samo wstydliwą ( zupełnie jak ja :P ) przepiękna, przepięknie śpiew, potrafi dać czadu nieraz i w dawnych czasach sexi taniec.
No wiesz? Wstydzisz się Lilki?? U mnie w klasie powstała koalicja antyAlizee skierowana przeciwko mnie :( no cóż, trzeba jakoś żyć i przetrwać. Ale Lilki nigdy się nie wyrzeknę!
kiko90
7th June 2008, 10:10
No wiesz? Wstydzisz się Lilki?? U mnie w klasie powstała koalicja antyAlizee skierowana przeciwko mnie :( no cóż, trzeba jakoś żyć i przetrwać. Ale Lilki nigdy się nie wyrzeknę!
Ja bym żył z tym jak w mojej klasie jest jakaś koalicja antymnie ;)
Bym się nawet cieszył jakby część klasy się do mnie nie odzywała hehe
Maciej
7th June 2008, 10:13
Ja się też cieszę, bo tam jest kilka osób, których nie lubię, ale są też moi dawni dobrzy znajomi. Ale Lilka jest ważniejsza. Może nie wiecie, ale tydziń temu, gdy Lilka leciała na TV5, to nie pojechałem na konkurs, żeby ją obejrzeć :D
Marzec
7th June 2008, 18:36
:cheers: To jest prawdziwa gwardia :) Jesteśmy sami, a jednak razem :)
Damian1
7th June 2008, 20:05
Dla mnie tak samo Alizee jest ważniejsza od kolegów.Nie każdy ma taki gust jak my :) (Alizee to wyjątek, my też :) ) ci lepsi.
3Dmark
7th June 2008, 23:19
Moim wszystkim kolegom Lilka się podoba:), jeszcze żaden nie powiedział na nią złego słowa
chudyzam
8th June 2008, 10:49
Współczuję niektórym z Was takich kolegów... Poważnie...
Nie wyobrażam sobie sytuacji, żeby kumple robili mi jazdę za to, że słucham konkretnego wykonawcy. Nie byliby po prostu więcej moimi kumplami. Przecież to jest ostatni kretynizm, dziecinada! Gorzej jak dzieci neo...
"Masz się bawić z nami w Pałer Reńdżers i powiedzieć, że zielony wojownik jest do dupy bo inaczej wylatujesz z paczki!" :cheesy:
Miałem raz na imprezie spięcie małe z kumplami. Było ognisko, kumpel puszczał muzykę z komórki. Padła mu bateria, więc ja przejąłem "didżejkę". Jeden, drugi utwór i w końcu telefon wylosował moje ukochane ACC. Dopóki leciał wstęp na basie, to nie zauważyli nawet co leci. Kiedy zaczęła śpiewać rozmowy ucichły... Ja siedziałem z rozmarzonym wyrazem twarzy a kumple z rozdziawionymi gębami :cheesy:
-Co to qrwa jest?
-Posłuchaj... Nie poznajesz głosu? - taki ładny :cheesy:. - próbowałem naprowadzać.
-Czekaj, czekaj... To nie jest Alizee przypadkiem?
-W rzeczy samej! :wub:
Wybuchnęli śmiechem. Nie odzywałem się. Słuchałem i czekałem na rozwój wypadków obmyślając już kulturalne, aczkolwiek baaaardzo złośliwe riposty. W końcu się doczekałem.
-Nie no stary ja Cię nie poznaje - co Ty słuchasz?
-No już doszliśmy do tego, że to Alizee...
-No wiem, ale TY? Fan Metalliki?
-Przecież mnie znasz i wiesz, że mam szerokie horyzonty muzyczne :)
-Tego to bym horyzontem nie nazwał...
-A niby dlaczego? - cały się już gotowałem, ale postanowiłem JEGO wyprowadzić z równowagi. - Powiedz mi lepiej - koneserze ambitnej muzyki, jak to jest z Tobą. Lubisz Pink Floyd, Metallikę, słuchasz smooth jazzu, wytłumacz mi zatem co w Twojej płytotece robi dyskografia Molesty...
Zamilkł na chwilę zbity z tropu, ale po chwili kontynuował:
-Oni mają świetne teksty...
-Tia zajebiaszcze po prostu... "idziemy ulicą wpi**** jakimś typom, idziemy szarymi chodnikami, zatrzymały nas suki zawiozły na komisariat, ale my nigdy nie starcimy dumy, bo my wychowani na szarych krawężnikach"... Kontynuować przekrój przez ich twórczość? - uśmiechnąłem się najbardziej złośliwie jak tylko potrafiłem.
-Dobra dobra - widać było, że tematu Molesty już chciał ciągnąć. - Powiedz mi lepiej co Ty widzisz w tym francuskim chłamie z vivy... "Ja Lolitaaaaaa"....
Po raz kolejny nadludzkim wysiłkiem zachowałem spokój, zaciągnąłem się Marlboro (a co jak robić klimat to na całego :P) i zacząłem swój wykład. Mówiłem im o jej zespole, o aranżacjach, o tym że jej muzyka jest w gruncie rzeczy bardzo złożona jak na "pop z vivy" i ma po prostu klimat. Na koniec skupiłem się na naszej boginii. Puściłem im potem "Ma piere", żeby udowodnić, że Lili umie śpiewać, zacząłem nawijać o jej cudownej barwie głosu itd itp. Nie wspomniałem ani razu razu o jej wyglądzie (w końcu rozmawialiśmy o muzyce, nie? :P), żeby nie wyszło na to, że nie potrafię na muzykę obiektywnie spojrzeć :).
I tak oto doszliśmy do porozumienia ^^
Wnioski:
1. Mam fajnych kumpli
2. Merytoryczna dyskusja czyni cuda
3. Kocham Cię Lili :kiss:
4. Tego "najgorszego" nie poczęstowałem fajką jak prosił, tylko powiedziałem "Przeproś Alizee buraku, ale nie pisz jej maila, bo ona nie odpisuje takim jak TY" :cheesy:
5. Kocham Cię Lili :kiss:
6. Tych kumpli też kocham na swój sposób :cheers:
7. Lili, mówiłem już, że Cię kocham? :wub:
3Dmark
8th June 2008, 12:43
Ja bym nie mógł tak spokojnie rozmawiać:P
Pasat
8th June 2008, 14:20
Faktycznie masz fajnych kumpli jeżeli potrafiłeś z Nimi tak porozmawiać :). Respekt, że byłeś taki spokojny i nie dałeś się ponieść emocjom :). U mnie natomiast niestety częściej spotykam się z negatywną niż z pozytywną opinią na temat, że słucham Alizée... Z moimi kumplami nie można spokojnie porozmawiać tylko odrazu śmieją się i rzucają chamskimi odzywkami. Zazwyczaj kończyło się to tak, że z dwóch stron leciały słowa na "k" czy na "ch" i tym podobne...
CZESTER
8th June 2008, 14:27
Chudyzam, fajny wykład :mrgreen: :cheers:
Maciej
8th June 2008, 22:56
I bardzo dobrze zrobiłeś chudy! :cheers: ja kiedyś przy takiej dyskusji stwierdziłem, że nie mam fajnych kolegów w mojej klasie i że Lilkę kocham ponad wszystko :wub:
Damian1
8th June 2008, 23:02
Chudy zadroszcze ci taki kolegów.U mnie tak samo jak i u Macieja nie ma w klasie takich kumpli jakich ty masz.Ale mam ich gdzieś nie muszą jej lubić , wystarczy że ja ją kocham.:)
3Dmark
8th June 2008, 23:20
@DAMIANO12 @Maciej
Wasi koledyz zachowują się jak dzieci:):P
Maciej
8th June 2008, 23:30
@up ja o tym wiem :D oni są poniżej poziomu przyzwoitości i dojrzałości emocjonalnej :P
chudyzam
8th June 2008, 23:48
@up ja o tym wiem :D oni są poniżej poziomu przyzwoitości i dojrzałości emocjonalnej :P
Tak im powiedz :cheesy:
Tylko zacznij od " wy ch*** pi******** " xD
Damian1
9th June 2008, 08:21
@DAMIANO12 @Maciej
Wasi koledyz zachowują się jak dzieci:):P
Wiemy o tym ale co poradzić.Gorzej niż dzieci Neo.Szkoda gadać.
kiko90
9th June 2008, 16:42
Ja bym nie mógł tak spokojnie rozmawiać:P
Ba
Odrazu by poszła agresja xD
U mnie trza stanowczo a gó**wno Cie to :P
Falconer
9th June 2008, 21:28
Alizee to tak wspaniała osoba, że nie da się jej nie lubić. Chociaż w zasadzie... Dochodzę do wniosku, że docenić ją mogą jedynie osoby inteligentne i kulturalne. Podobnie jak ona sama. :)
Damian1
9th June 2008, 21:44
Alizee to tak wspaniała osoba, że nie da się jej nie lubić. Chociaż w zasadzie... Dochodzę do wniosku, że docenić ją mogą jedynie osoby inteligentne i kulturalne. Podobnie jak ona sama. :)
:cheers:Tylko osoby które dorosły potrafią docenić talent.Nie jakiś tam metal, tylko Alizee ja w niej doceniam przepiękny głos słychać go w Ameltied m'dit. Tylko my go doceniamy a inni nie.
chudyzam
9th June 2008, 22:07
:cheers:Tylko osoby które dorosły potrafią docenić talent.Nie jakiś tam metal, tylko Alizee ja w niej doceniam przepiękny głos słychać go w Ameltied m'dit. Tylko my go doceniamy a inni nie.
Ale wypływa ignorancja... Napisz jaśniej do czego pijesz... :frown:
Co do reszty to się zgadzam :cheers:
Dizzo
9th June 2008, 22:18
Ale wypływa ignorancja... Napisz jaśniej do czego pijesz... :frown:
Co do reszty to się zgadzam :cheers:
Wydaję mi się że damiano poprostu źle sformułował swoją wypowiedź , bo cała reszta się zgadza :cheers:
Marzec
9th June 2008, 22:21
Dobrze rozegrane :) Następnym razem puść gościowi J'en Ai Marre z programu Acoustic :) Alo lepiej PLP :) Grunt to opanowanie i przekonujące argumenty :)
Falconer
9th June 2008, 23:17
Wydaję mi się że damiano poprostu źle sformułował swoją wypowiedź , bo cała reszta się zgadza :cheers:
Przepraszam za offtop, ale o co chodzi z Twoją sygnaturką?
Alizee 5.06.2008? Tak jakby zginęła? :uh?:
3Dmark
9th June 2008, 23:24
Przepraszam za offtop, ale o co chodzi z Twoją sygnaturką?
Alizee 5.06.2008? Tak jakby zginęła? :uh?:
Jeden z forumowiczów odszedł:(
Damian1
9th June 2008, 23:24
Źle ujełem złożyłem odpowiedz wybaczcie.
@Falconer: To nie chodzi o Alizee tu chodzi o Konradzika :(.Tu masz linka z rozmową na ten temat.
http://www.alizee-forum.com/showthread.php?t=19528&page=61
:(:(
Falconer
9th June 2008, 23:33
Źle ujełem złożyłem odpowiedz wybaczcie.
@Falconer: To nie chodzi o Alizee tu chodzi o Konradzika :(.Tu masz linka z rozmową na ten temat.
http://www.alizee-forum.com/showthread.php?t=19528&page=61
:(:(
O kurczę... Jestem zaskoczony... Żal mi gościa... :weep::weep:
Konrado
10th June 2008, 03:07
:cheers:Tylko osoby które dorosły potrafią docenić talent.Nie jakiś tam metal,
ze co :?: ze niby jak slucham muzyki metalowej i ma swoj styl ktory okresla ta muzyke to jestem inny znaczy ten gorszy/zly ? moze hiphopolowcy sa lepsi ? lepiej potrafia rozroznic kto ma talent a kto nie :mad:
uwazaj dzieciaku co piszes - juz nie jedna osoba ci radzila abys pierw pomyslam a potem napisal. Jak grochem o sciane... :roll:
Citroen_Maniak
14th June 2008, 18:53
Słuchana muzyka nie ma w tej kwestii nic do powiedzenia. Słucham rapu, reggae i popu, ubóstwiając Ją. To samo może o Niej powiedzieć zatwardziały metal i maniak elektroniki.
Bolo
15th June 2008, 14:34
Słuchana muzyka nie ma w tej kwestii nic do powiedzenia. Słucham rapu, reggae i popu, ubóstwiając Ją. To samo może o Niej powiedzieć zatwardziały metal i maniak elektroniki.
Zgadzam się w 100 %, wiadomo, są różni ludzie i różne preferencje muzyczne:mrgreen:
Marzec
1st November 2008, 20:53
mamaczytata.pl
Hmmm... myślałem, że ta strona wykorzystuje analizowanie cyfrowe twarzy i sama daje odpowiedź :D Myliłem się. To umożliwia założenie głosowania co do tego do kogo dziecko jest podobne :D Dowiedziałem się jednak o tym dopiero po utworzeniu "porównania" :D
http://mamaczytata.pl/pokaz/5397/aliz%C3%A9e_czy_jeremy
I tu zonk. Pierwszy głos i komentarz jest następujący :shock:
Abby (19:48, 01.11.08 )
tata wypisz wymaluj:)
Hunti
1st November 2008, 22:05
Mocarna strona. :) Ale ciężko jest ocenić, do kogo jest podobna mała, zwłaszcza na podstawie takiego zdjęcia... Dla mnie wszystkie małe dzieci wyglądają tak samo. :wink:
Marzec
1st November 2008, 22:21
Jak na razie wygrywa Jeremy. Może w tej mocarnej stronie chodzi o to kto bardziej podobny jest do (jakiegokolwiek) niemowlaka xD
3Dmark
1st November 2008, 22:30
Ja jednak zagłosowałem na Lilke:D
Mi się wydaje że mężczyźni będą głosować na Lilke, a kobiety na Jeremiego:D
chudyzam
1st November 2008, 22:47
Moim zdaniem to dzieci w tym wieku (chodzi o wiek na zdjęciu) to wyglądają wszystkie jak pół dupy zza krzaka i do niczego nie podobne są :P
Falconer
2nd November 2008, 11:32
a kobiety na Jeremiego:D
Daj spokój na tego...
A nieważne, nie chcę rozpętywać III Wojny Światowej ;]
Moim zdaniem wydanie racjonalnego werdyktu będzie możliwe dopiero wtedy, kiedy dziecko będzie mieć jakieś 6-7 lat. Teraz to za wcześnie. ;)
kiko90
2nd November 2008, 14:08
http://mamaczytata.pl/pokaz/5397/aliz%C3%A9e_czy_jeremy
I tu zonk. Pierwszy głos i komentarz jest następujący :shock:
Ja zagłosowałen na Tatę ;)
Widać jakie radosne dziecko :D
vBulletin® v3.7.5, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.