View Full Version : Który głos Alizée lepszy ? LIVE czy w NAGRANIACH ?
K_Swistaczek
3rd January 2005, 19:40
Cześć. Kto z was uważa że Alizee ma całkiem inny głos w mikrofonie (LIVE) a niż w zwykłych nagraniach. Moim zdaniem troszke ma inny. Prawda ? Któy lepszy ? Piszcie :D
Maju
3rd January 2005, 20:54
Oczywiście, że Live ! i już to od razu wiedzialem po odsluchaniu płyty !! Nie wiem dlaczego ale ten od filtrów głos jest brzydszy od jej prawdziwego :oops: :oops: Naprawdę piękniej śpiewa dla mnie swoim prawdziwym głosem niż przerobionym :wink:
Pawel
3rd January 2005, 20:56
Każdy ma trochę inny. Zwłaszacza jak go zmiksują w studiu. Ja uwielbiam jej naturalną barwę głosu, dlatego wolę np. wywiady z nią niż występy z taśmy.
Poza tym znów NTB!
Aktualności Alizée
Newsy ze świata Alizée: daty, występy w TV, koncerty, artykuły i inne...
Opinie/Pytania związane z Alizée
Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się z innymi swoimi spostrzeżeniami (zachowanie, wygląd, piosenki...) - wejdź tutaj.
Widać różnicę?
croolik
4th January 2005, 00:14
Kuba:
Kto z was uważa że Alizee ma całkiem inny głos w mikrofonie (LIVE) a niż w zwykłych nagraniach.
I na koncercie i w studio głos rejestrowany jest za pomocą mikrofonu. :wink:
@Lost: Słuszna uwaga. Przenoszę.
@Kuba: Czytaj tytuły działów.
MihQl
10th January 2005, 19:38
Faktycznie trosze inny, ale piosenki albumowe sa dopracowywane i nagrywane pare razy ;) Mi sie podoba głos Alizee na zywo :)
Michel
22nd January 2005, 20:51
Hmm... Mi się nawet podoba studyjnie dopieszczony głosik, oczywiście w granicach rozsądku, bo jeżeli prawdziwy talent zastępuje komputer to :x
Zawsze wolimy Live, a dlaczego? Myslę, że to utwierdza nas w przekonaniu, że nasz ulubiony wokalista rzeczywiście potrafi śpiewać. :wink: (Mowa oczywiście NIE TYLKO) o alizee :D
kubex
27th May 2005, 14:28
Oczywiście, że Live ! i już to od razu wiedzialem po odsluchaniu płyty !! Nie wiem dlaczego ale ten od filtrów głos jest brzydszy od jej prawdziwego Naprawdę piękniej śpiewa dla mnie swoim prawdziwym głosem niż przerobionym
Święta prawda Maju!
Oczywiscie ze Live nie ma nic lepszego. Wole orginalny glos alizee bez komputerowej obrobki poprostu jest zajefajny. Przy okazji witam wszystkich. Moj pierwszy poscik. :D
Tylko że ten Live co jest na En Concert chyba też dopieszczali :roll:
Reich86
29th May 2005, 13:48
Ja uwielbiam jej kazdy glos, ale jak mialbym wybierac to live.
oleger
3rd June 2005, 18:44
a ja jeśli miałbym wybierać to...bym nie wybrał bo uwielbiam każdy JEJ piękny głosik i mógłbym go słuchać nontoper :D :D
kubex
4th June 2005, 13:50
W J'ne marre jest fajny głos! Lepszy niż live.
@Kuba: Czytaj tytuły działów.
Croolik to do mnie??? :roll: :roll:
george
22nd June 2005, 17:38
Live Live Live jeszcze raz Live - jej naturalny głos mi się bardziej podoba niż ten na nagraniach :)
Blej
22nd June 2005, 19:32
Naturalny? A co ten w studiu jest nienaturalny? :wink:
george
22nd June 2005, 19:48
Naturalny? A co ten w studiu jest nienaturalny? :wink:ten w studiu jest naturalny no bo jakby inaczej. ale nie brzmi tak samo jak LIVE! :)
Maju
23rd June 2005, 15:13
ten w studiu jest naturalny no bo jakby inaczej
ten w studiu nie jest naturalny przeszedl przez filtry ! ten na koncercie tez nie do konca jest ten prawdziwy pamiętajmy ze tam tez przechodzi przez rozne rzeczy na koncercie :)
george
23rd June 2005, 18:35
ten w studiu jest naturalny no bo jakby inaczej
ten w studiu nie jest naturalny przeszedl przez filtry ! ten na koncercie tez nie do konca jest ten prawdziwy pamiętajmy ze tam tez przechodzi przez rozne rzeczy na koncercie :)no możliwe! nie znam się na tym :P moje pojęcie o nagrywaniu jest naprawde niewielkie
Bartek
23rd June 2005, 18:43
Ja sie na tym nie znam ale na koncercie chyba jest live
To ja odpowiem inazcej niż wszyscy: baaaaaaaardzo lubie obydwa głosy ale ten na CD lubie mimo wszystko troche bardziej. Ale mam wielki respect do Alziee że na koncertach ma cudowny głos i wogóle śpiewa bardzo czysto a nie jak inne piosenkarki. Boże widzieliście jka Mandaryna śpiewała n aToptrendy? Słodki głosiczek z playbacku a potem takim basem gadała jak krowa muczy na pastwisku hehe. Alziee masz zarąbisty głosik
Bartek
24th July 2005, 11:23
A wisz co ja powiem na ten temat Alizee nie zawsze spiewa nie z playbacku ale zeczywiscie na En Concercie spiewa bez playbacku i to mi sie własnie najbardziej podoba oczywiscie oprucz Alizee
no w sumie prawda nie zawsze ale cenie ją za to że nie oszukuje fanów i wie kiedy może sobie pozwolic na plyback a kiedy powinna zaśpiewac na żywo. Ja nierozmumiem niektórych artystów , co na koncertach sami nie śpiewają, ja bym nawet dla takiego kasy na bilet nie dała, płyty moge posłuchać sobie w domu :D
oleger
24th July 2005, 18:01
jestem dokladnie tego samego zdania co Ty Aga tez ją za to cenie :D
Hunti
24th July 2005, 19:14
A mi sie podoba bardziej "Live" ,chociaz nie wiem ,czy "En Concert" mozna nazwac live ,ale coz ... Bardzo cenie lili za to, ze nie opiera sie tylko na 100 -tce fachowcow od dzwieku, jak np "artystki" Kate Ryan czy Mandaryna ,tylko umie sama zaspiewac tak, zeby jej fani mogli rozpoznac co to za piosenka i ktory ma numerek na plycie :D
Wydaje mi sie, ze jest mimo wszystko roznica miedzy plytka, a jej koncertami - przede wszystkim taka, ze na koncercie musi sama udzwignac ten caly "ciezar" i nie moze sobie powtorzyc zepsutego kawalka czy poprawic jakies tam niedociagniecia. Jednym slowem dla mnie "live" jest gora :D
Nom ale alizee nie musi nic poprawiac, bo ona jest cudowna i super potrafi wszystko zaspiewac, ale przykro mi jednak stawiam na CD, żeby się wyróznic, lol
Shibby
24th July 2005, 21:32
Różnica w głosie między albumem, a występem na koncertach jakaś tam jest. Ale i ten i ten głos ma to coś w sobie! Nie ma u mnie różnicy, który będę słuchał. Ten z albumu jest taki dopieszczony, taki delitakny dla ucha, po prostu idealny. Ale znowu ten na koncertach, ten live, on jest taki słodki... :oops:
Po prostu żyć nie umierać! :roll:
Hunti
25th July 2005, 19:07
Hehe, racja, oba glosy sa slodkie, ale ja wole slyszec jak Alizee speiwa "w realu" niz jak speiwa po obrobce technicznej ,bo po takims czyms to i ja mgoe zaspiewac ja Madonna :D
kiko90
30th September 2006, 17:34
Zależy z jaką piosenką np.J.B.G lepiej brzmi Live.A CC lepiej z płyty, ale ważne jest zobaczenie Alizee na koncercie :D
Rufus23
30th September 2006, 17:58
Jesli chodzi o mnie to mi to obojetne ważne żeby była w tym Alizee :cheesy: :cheesy:
kiko90
30th September 2006, 19:27
Jesli chodzi o mnie to mi to obojetne ważne żeby była w tym Alizee :cheesy: :cheesy:
No właśnie.Nie ważne jak, ważne że śpiewa i istnieje co nie ?? :P
Rufus23
30th September 2006, 19:35
No właśnie.Nie ważne jak, ważne że śpiewa i istnieje co nie ?? :P dokładnie dokładnie kiko dziekujmy bogu ze stworzył Alizee :cheesy: :cheesy:
Italiano
30th September 2006, 22:18
wersja "Mon Maquis" z En Concert jest o wiele lepsza niz wersja z płyty ( tak przynajmniej odczówam ) a co do innych piosenek to tez super wyszly ale nielube piosenki "C'est trop tard" ani z płyty ani z En Concert.
Dragon
7th October 2006, 18:03
Zadajcie sobie to pytanie w przypadku Mandaryny. :lol:
kiko90
7th October 2006, 19:03
Mandaryna ponoć nieumie angielskiego tzn. nie umie wymawiać tego języka a co do Alizee nie lubie Hey!Amigo
Rufus23
7th October 2006, 19:40
Mandaryna ponoć nieumie angielskiego tzn. nie umie wymawiać tego języka a co do Alizee nie lubie Hey!Amigo ja lubie wszystki a najbardziej J en ai Marre :cheesy: :cheesy:
kiko90
8th October 2006, 08:39
fajny teledysk :oops: Szczeże mówiąc Wszystkie ma fajne 8)
konradzik
8th October 2006, 09:48
No właśnie.Nie ważne jak, ważne że śpiewa i istnieje co nie ?? :PCiekawe jak Nasze Słoneczko zaśpiewa jak przed koncertem w Polsce ,na backstage`u ,napije się "Bałtyckiej" z rozgrzewaczem Stachurskim, heheheehhe to mogłoby być ciekawe...[ a nie daj Boże jak supportem będzie Budka Suflera] :P :P :P
:mrgreen:
kiko90
8th October 2006, 18:29
Nielubie Stachurskiego :evil: :evil: :evil:
Rufus23
8th October 2006, 18:45
Stachurski jest do bani tak samo Blu cafe i inne :cheesy: :cheesy:
kiko90
8th October 2006, 18:47
i inne... większość poskich artystów :cheesy:
Rufus23
8th October 2006, 20:47
i inne... większość poskich artystów :cheesy: mimo wszystko wole zagranicznych lepiej mi sie tak zdaje śpiewają :cheesy: :cheesy:
André81
8th October 2006, 21:40
Nie ma takiego czegoś żeby głos Alizée był lepszy czy gorszy :!: :!: On zawsze jest nieskazitelnie czysty , a jak go słysze to mi ćiarki po plecach przechodzą. Normalnie on mnie pobudza do żyćia , dostaje jakiejś kosmicznej energi jak JĄ slysze :!: :!:
Italiano
8th October 2006, 21:48
Nie ma takiego czegoś żeby głos Alizée był lepszy czy gorszy :!: :!: On zawsze jest nieskazitelnie czysty , a jak go słysze to mi ćiarki po plecach przechodzą. Normalnie on mnie pobudza do żyćia , dostaje jakiejś kosmicznej energi jak JĄ slysze :!: :!: wez teraz to troche przesadzasz, nie jest zawsze niestkazitelny bo zdarzały się Lili gorsze wykonania ale to tesh zależy o dyspozycji dnia no nie ??
slawekebi
9th October 2006, 07:35
Nie ma takiego czegoś żeby głos Alizée był lepszy czy gorszy :!: :!: On zawsze jest nieskazitelnie czysty , a jak go słysze to mi ćiarki po plecach przechodzą. Normalnie on mnie pobudza do żyćia , dostaje jakiejś kosmicznej energi jak JĄ slysze :!: :!: wez teraz to troche przesadzasz, nie jest zawsze niestkazitelny bo zdarzały się Lili gorsze wykonania ale to tesh zależy o dyspozycji dnia no nie ??zgadza się.. Powiem Wam, że wolę głos live ze względu na to, że nie obrabiają go sprzęty w salach nagrań. Głos ma być naturalny! :) - nie twierdzę, że taki nie jest. :cheesy:
kiko90
9th October 2006, 14:59
Niom co prawda to prawda
Rufus23
9th October 2006, 16:11
no to pokiego grzyba oni to filtrują??? mogli by dac naturalny jej głos !!!!!!!!!! nic nie myślą :cheesy: :cheesy:
Italiano
9th October 2006, 16:37
no to pokiego grzyba oni to filtrują??? mogli by dac naturalny jej głos !!!!!!!!!! nic nie myślą :cheesy: :cheesy:
oni to filtrują bo wtedy czystszy głos wychodzi
cody
9th January 2007, 15:40
Koncerty,wywiady byle live. Na płytach wydaje mi sie ze ma troche sztuczny głos.
Konrado
9th January 2007, 19:43
Ja sie przyznaje bez bicia ze uwielbiam jak Alizee spiewa na zywo, szcegolnie En Concert, wlasnie glos z En Concert najbardziej mnie sie podoba.
kiko90
9th January 2007, 19:47
Ja sie przyznaje bez bicia ze uwielbiam jak Alizee spiewa na zywo, szcegolnie En Concert, wlasnie glos z En Concert najbardziej mnie sie podoba.
hehe Popieram Cię w 99.99% Co do jednej piosenki na żywo brzmi lepiej niż w studio 8) Alizee en concer ładnie brzmi :oops:
cody
9th January 2007, 19:51
Ja jedynie "En Concert" słucham :lol: No może jest pare wyjątków.
Zedd
15th January 2007, 01:01
Mi sie studyjny glos z plyty bardziej podoba :D. Po prostu czystszy glos ma na nich. Ale i tak ma piekny na zywo... :D
cody
15th January 2007, 01:07
Na płytach ma troche sztuczny głos, brakuje mi jej spontanicznosci i radosci z tego co robi.Jest jakis wyprany a nie czysty...
Zedd
15th January 2007, 01:09
no to mamy rozne zdania... ale i tak glos Alizee rzadzi :D
kiko90
15th January 2007, 17:20
Ale jak miałbym wybierać z jakiej płyty jest lepszy to z 2 :oops:
cody
27th January 2007, 13:15
Ja juz bym go wszedzie poznał...
tom101
27th May 2007, 09:50
Patrząc ze strony technicznej, to lepszy jest studyjny - wiadomo. Live nie zawsze może być w "najlepszej formie". Trzeba pamiętać że głos w nagraniach ulega jeszcze szeregom modyfikacji. Ale z dugiej strony, głos live nie jest zły. Co do En Concert to też wiadomo, że był modyfikowany, mam pare "czystych" (to jest bez modyfikacji) nagrań z koncertów i niestety ale to już nie ten piękny głos Lilki do którego jesteśmy przyzwyczajeni...
Ale i tak mi się podoba :D
hyundai86
28th May 2007, 00:53
Jak ja spotkam :cheesy: :oops: to wtedy wam odpowiem live czy lepiej nagrania :D juz nie dlugo :lol: ... tylko przejde sie na chalucynki :wink:
ChoryyPastor
28th May 2007, 22:49
Jak ja spotkam :cheesy: :oops: to wtedy wam odpowiem live czy lepiej nagrania :D juz nie dlugo :lol: ... tylko przejde sie na chalucynki :wink:
Ja też chce na chalucynki i potem usłyszeć głos Lili live na live :cheesy:
Blaze
12th September 2007, 18:15
ja tez bym tak chcial. jak slysze glos Alizee to czuje sie z jednej strony wspaniale bo wiem ze slucham najwspanialszego glosu na swiecie a z drugiej jestem smutny bo wiem ze chyba nigdy Jej na zywo nie zobacze :( a tego bym bardzo chcial!
Raiderek
12th September 2007, 22:19
live live live en concert miazdzy mnie ^^
Blaze
12th September 2007, 22:42
no super jest
SenS
12th September 2007, 23:46
live live live en concert miazdzy mnie ^^
Tak, en concert jest PrO, moge go ogladac non stop, i tak mi sie nie znudzi, osobiscie wole alizee w wydaniu live... glos jest wtedy bardziej normalny, i slychac takze inne odglosy...takie jak wzdychanie, okrzyki radosci;d podziekowania:D merciiiii!
Blaze
12th September 2007, 23:48
i to jest własnie najpiekniejsze w niej jak śpiewa to jak sie ekscytuje a nie tylko sztuczne dzwieki oczywiscie sa filtry ale live moim zdaniem najlepszy
Raiderek
12th September 2007, 23:55
hehe sens nie zapomnij o tym ze w niektorych momentach ma fajna chrypke ^^ lub to wydluzone R :D
Blaze
13th September 2007, 00:01
ale powiem Wam ze to jest piekne <3
Nevi
13th September 2007, 00:03
obydwie wersje maja swój urok, choć powiem szczerze jak pierwszy raz usłyszałem głos Lilki w realu to się przeraziłem, teraz sie przyzwyczaiłem i uwielbiam go jak każdą Jej część :D
SenS
13th September 2007, 01:54
hehe sens nie zapomnij o tym ze w niektorych momentach ma fajna chrypke ^^ lub to wydluzone R :D
Uwielbiam to :D
Raiderek
13th September 2007, 21:14
hehe taa trzeba miec niezle zdolnosci zeby to tak ladnie fonetycznie wypowiedziec a co dopiero zaspiewac ;]
Blaze
14th September 2007, 17:34
co racja to racja :D
Nevi
14th September 2007, 17:48
Nagranie z 2001 roku, raczej filmik widzieliście, Lilka tu na pewno śpiewa swoim głosikiem :D:D, http://pl.youtube.com/watch?v=sG1uNthPJnc
Blaze
14th September 2007, 18:02
piekne to jest :* wzruszylem sie , podoba mi sie tez Jej ubiór na tym wystepie wiekszosc jakis gwiazd by sie mogla tak nie ubrac bo spodniczka + takie wyzsze buty bez obcasu nie zawsze wygladaja swietnie a na Lili wszystko pieknie. ta normalnosc.... mmmm szkoda ze Jej nie znam na real bo bym chcial poznac jaka jest tak prywatnie :D
Citroen_Maniak
14th September 2007, 18:31
Z wykonania live powala mnie na kolana ACC, Toc de Mac, PTB i Tempete.
Raiderek
15th September 2007, 11:48
hehe :D citroen a lolitka nie ? :D a mi za to sie z glosiku podoba Amelie M'a Dit i hey amigo ;]
Citroen_Maniak
15th September 2007, 14:31
Wiesz co... Lola jest zbyt popularna (radio, MTV itp) a Toc de Mac nigdy nie puszczali.
Raiderek
15th September 2007, 14:34
j ai marre tez ;] ale masz racje toc de mac chyba tylko raz widzialem teledysk :P
Dragon
15th September 2007, 15:48
j ai marre tez ;] ale masz racje toc de mac chyba tylko raz widzialem teledysk :P
Toc De Mac i teledysk? Rzeczywiście "chyba", bo TDM nie ma teledysku. ^^
tom101
19th September 2007, 18:11
Toc De Mac i teledysk? Rzeczywiście "chyba", bo TDM nie ma teledysku. ^^
Trafna uwaga. Co do głosu to wiadomo, weźcie poprawke na to że na DVD En Concert Jej glos byl tak samo przerabiany jak w studiu (moze nawet bardziej). Mam pare nagran z innych koncertow i głos Lilki.. hmm.. no nie jest idealny, ale wiadomo koncerty męczą struny głosowe więc nie można wymagac, aby Lili spiewała Moi Lolita identycznie jak to zrobiła ileś tam lat temu w studiu.
Ladon-PL
23rd October 2007, 21:29
Żeby ocenić różnicę w głosie to trzeba by było mieć świetny sprzęt z genialnie nagraną płytą (i to nie zwykłą CD) i możliwość usłyszenia Alizee na żywo (stać obok niej jak śpiewa bez tej całej elektroniki w około).
Nikt z nas nie ma takiej możliwości wiec ja przyjmuję, że każdy głos Alizee jest cudowny.
Maciej
23rd October 2007, 21:47
Ja uważam, że Lili ma piękniejszy głos LIVE. Jest bardziej naturalny.
Dragon
23rd October 2007, 22:09
Żeby ocenić różnicę w głosie to trzeba by było mieć świetny sprzęt z genialnie nagraną płytą (i to nie zwykłą CD) i możliwość usłyszenia Alizee na żywo (stać obok niej jak śpiewa bez tej całej elektroniki w około).
Nikt z nas nie ma takiej możliwości wiec ja przyjmuję, że każdy głos Alizee jest cudowny.
Wystarczyło napisać że ona ogólnie cudownie śpiewa bo ją kochasz. Po co się rozpisywać ^^
hyundai86
24th October 2007, 23:26
Wystarczyło napisać że ona ogólnie cudownie śpiewa bo ją kochasz. Po co się rozpisywać ^^
Dragon daj sie mu rozpisac :P to Ladon :cheesy: i ma do tego prawo chociaz ja wiem ze macie wtedy wiecej do czytania :|
Misiaczek
30th October 2007, 16:20
Ja uważam, że Lili ma piękniejszy głos LIVE. Jest bardziej naturalny.
A no... dokładnie :wink::wub::oops::oops::mrgreen:
kiko90
30th October 2007, 17:53
Ja słyszałem błąd i to można sprawdzić :P piosenki nie znam ale wiem, że zaczyna się na L i jest fajna :) i długa nazwa :D
Citroen_Maniak
30th October 2007, 19:14
Zdecydowanie na żywo!!
Ladon-PL
30th October 2007, 22:16
Ja słyszałem błąd i to można sprawdzić :P piosenki nie znam ale wiem, że zaczyna się na L i jest fajna :) i długa nazwa :D
Znowu nie rozumiem o czym ty do mnie rozmawiasz.
Maciej
30th October 2007, 23:27
Ja też nie za bardzo rozumiem, o co Ci chodzi Kiko:wink: można trochę jaśniej?:D
Misiaczek
31st October 2007, 12:20
eeeeeeee:? O jakim błędzie on gada ???:? Bo ja za bardzo nie kumam o co mu chodzi??. Tak jak Maciej. Można jaśniej!!!!
kiko90
31st October 2007, 13:40
Chodzi o ustawienia dźwięku przy jednej piosence live
http://pl.youtube.com/watch?v=PSFSthuZedQ
Nie wiem czy wy, ale na mojej płycie ta piosenka się zacina :roll:
Ladon-PL
31st October 2007, 14:38
Chodzi o ustawienia dźwięku przy jednej piosence live
http://pl.youtube.com/watch?v=PSFSthuZedQ
Jakie ustawienia dźwięku??
U mnie płytka gra płynnie....
Misiaczek
31st October 2007, 14:50
Jakie ustawienia dźwięku??
U mnie płytka gra płynnie....
@Kiko - Może masz płytę porysowaną :mrgreen: <joke>
Przemyslav
2nd November 2007, 00:52
Kiko może skreczowałeś płytką CD ?? :) :D Wszak to nie winyl :D
Blaze
2nd November 2007, 01:45
no to pewnie przez t oze porysiowana jak sie zacina :D albo ci komp sie przywiesza :P
Marzec
2nd November 2007, 03:48
Ja się na pewno nie zacinam :rolleyes:
:P
Ale dzieje ci się tak na kompie czy na wieży też?
kiko90
2nd November 2007, 17:15
no to pewnie przez t oze porysiowana jak sie zacina :D albo ci komp sie przywiesza :P
Ja przez DVD :P
Ale mówie tylko przy tj piosence tak się dzieje :roll:
@SQ--> a może nie pamiętam tamtej nocy :oops: kiedy się to stało :P
@Blaze --> owszem ta płytka jest porysowana :( bo ją za często używam :D
Blaze
2nd November 2007, 17:31
ja czesto uzywam plyt i nie sa porysowane :D nie wiem czemu ci sie tak dizeje
Marzec
2nd November 2007, 18:19
Niektórzy lubią się pieścić z trofeami swojej gwiazdy :D
Ladon-PL
2nd November 2007, 18:50
ja czesto uzywam plyt i nie sa porysowane :D nie wiem czemu ci sie tak dizeje
Kwestia ceny którą zapłaciłeś za sprzęt, albo umiejętności korzystania z niego :cheesy:
kiko90
2nd November 2007, 20:19
Ale jeżeli twoja płyta jest porysowana to znaczy, że ją częsciej używasz, a co za tym idzie lubisz :brow:
Ladon-PL
2nd November 2007, 20:45
Ale jeżeli twoja płyta jest porysowana to znaczy, że ją częsciej używasz, a co za tym idzie lubisz :brow:
Nie ma takiej opcji, żeby moja płytka z Alizee była porysowana. Używam jej strasznie często, ale na sprzęcie który na 100% jej nie porysuje - no i płytka w czasie ewentualnej wymiany z drugą jest traktowana lepiej niż sztabka złota.
Pomijam już fakt, że żeby doprowadzić płytkę do stanu w którym urządzenie nie jest w stanie odczytać jej zawartości to trzeba się trochę postarać.
Dragon
2nd November 2007, 21:11
ja sobie backupa zrobiłem i słucham.
3Dmark
5th February 2008, 00:08
Oba głosy są anielskie:oops:.
Chociaż głos z nagrań wydaje mi się odrobine lepszy.
Citroen_Maniak
5th February 2008, 21:00
Niektóre piosenki wolę w wersji studyjnej, niektóre w wersji live.
Shibby
5th February 2008, 22:20
A Lili samą w sobie jaką wolicie? :P
Live jeszcze nie widziałem, ale jestem co raz bardziej zdesperowany, żeby wreszcie zobaczyć no i przy okazji również usłyszeć. :D
Marzec
5th February 2008, 23:14
Ja bym Ci radził usłyszeć, bo to o wiele ciekawsze od patrzenia ;) na głos, nie na Alizée rzecz jasna ;)
- Alizée En Concert
- Star Academy - Moi... Lolita
- Piosenki z En Direct też? :roll:
Pasat
7th February 2008, 01:45
Trudno mi odpowiedzieć no to pytanie... Głos Alizée w nagranich jest poprostu idealny a głos na żywo jest słodszy i ma takie coś, że czuję, że się rozpływam :P.
Linkin_pl
28th February 2008, 20:26
En concert to poprostu dzieło sztuki, nagrania są niesamowite, doszedłem do wniosku, że częściej słucham En Concert versions niz normalnych ze studia.
Wiele osób do Lizzie miało pretensję o playback w audycjach (w sumie stosuję tą metodę 90% gwiazd), a Ona na En Concert pokazała, że na live wypada nawet niekiedy lepiej niż normalnie ;D
Marzec
28th February 2008, 23:29
Hehe zależy w jakiej wersji En Concert. Znaczy, żebyśmy się źle nie rozumieli to dla mnie w każdej wersji the best :)
Linkin_pl
29th February 2008, 10:57
Hehe zależy w jakiej wersji En Concert. Znaczy, żebyśmy się źle nie rozumieli to dla mnie w każdej wersji the best :)
dla mnie również :)
Citroen_Maniak
1st March 2008, 23:06
Pogłos sceny i odgłosy publiki wzmagają emocje.
Dizzo
16th April 2008, 16:52
Obydwa głosy są super, lecz lepszy jest LIVE, chociażby na przykładzie Youpidou z EN CONCERT :):shock:
chudyzam
16th April 2008, 17:27
Nie ma co porównywać, skoro jest dobrą wokalistką to dobrze brzmi i na dużym koncercie i na występie w studiu tv i na płycie :)
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.