View Full Version : Imie dla potomka Lili :D
snajper
23rd November 2004, 21:42
a tak na serio....to zaczynamy burze mózgów...
wymyślamy imię dla potomka lili :D:D najciekawsze pomysły można by było jej podesłac :D:D:D:D:D:D:D
dla chłopczyka moze byc tylko Thomas(niewiem czy we francji jest takie imie) ewentualnie Xavier lub Pierre
dziewczynka sie niemoze nazywac inaczej niz Alizee :D
Michel
23rd November 2004, 21:44
dziewczynka sie niemoze nazywac inaczej niz Alizee
Ciągle uważam, że to samo imię co rodzic przysporzyłoby potem problemów dziecku w szkole :wink:
Adi32
23rd November 2004, 21:46
Jak dla mnie to mogło by być coś podobego, np. Lizzie czy co... :mrgreen:
Przemyslav
23rd November 2004, 22:01
Okey wybieramy imie dla potomka Lili (moszna swoje propozycje zglaszac :) ) oczywista glosowanko na imie jest zarazem wyrazem kto jest za jaka plcia potomka :D:D
Pawel
23rd November 2004, 22:44
A gdzie Jeremiasz? ;)
Z sześciorga złego i jednego dobrego wybrałem Nataszę :)
A jeśli miałby to być syn to co najmniej Napoleon :)
croolik
23rd November 2004, 22:52
Chłopczyk - Denis, Alexandre
Dziewczynka - Vanessa, Jessica
Nie wiem dlaczego... Jutro na pewno się moje preferencje zmienią. :mrgreen:
Przemyslav
23rd November 2004, 23:16
no kurde o Napoleonie i Jessice zapomnialem ehh i jesio Jenifer :D:D
Adi32
23rd November 2004, 23:36
Vanessa nawet ładne :cheesy:
A dla chłopaka Napoleon było by ok :mrgreen:
snajper
23rd November 2004, 23:44
mi się niepodoba żadne z tych imion w ankiecie, ale wybrałem Vanessę
jak to będzie chłopczyk to dalej Xavier albo Pierre (jutro zapewne będzie jakieś inne:D)
No cóż dalej twierdze że jak dziecko będzie się nazywało Alizee to będzie równie ładne co mamusia:D chyba ze ten Jeremy czy jak mu tam sie niewysil zabardzo
Darkthrone
23rd November 2004, 23:47
Dla dziewczynki dałbym Jessica a dla chłopaka Zinedine :mrgreen: (ale to chyba nie francuskie imię) :D
PS. hehe nawet nie wiemy czy jest w ciąży a już debata o imieniu dla dziecka :bounce: I LOVE THIS FORUM :mrgreen: :D
snajper
23rd November 2004, 23:54
Jessica tez jest OK, Vanessa dalej, a Alizee dalej pozostaje na pierwszym miejscu
Zinedine też ciekawe imię :D może nawet jest brane pod uwagę?? w końcu Zizou to ulubiony piłkarz Lili
aha nawet jesli nie jest w ciąży to będziemy mieli wybrane imię na przyszłosc i wywrzemy na lili presję, zeby tak się nazywalo jej dziecko:D
Przemyslav
23rd November 2004, 23:54
I LOVE THIS FORUM
ME TOO MAN :D:D :mrgreen: :mrgreen: no ale zinedine coolawo by bylo :D:D tylk ozeby nie spiewal mlody hymnu francji jak gorniak naszego :D
Blej
24th November 2004, 09:00
A jak jest po francusku wiatr halny?Bo moim zdaniem jak Alizée to pasat to potomek Alizée powiin być halny :)
Michel
24th November 2004, 12:17
Vanessa z wymienionych mi się podoba. Pogłoby być Michel :D
Ale Zinedine też fajowe imię, preferuję :wink:
Ronnie
24th November 2004, 15:31
A Tomek? czemu niema w ankiecie? :wink: Przeciez to takie boskie imie :D :lol:
PS: Glosowalem na Pascala :)
takelbery
24th November 2004, 15:32
Jak będzie chłopiec to mam takie co i Croolikowi się spodoba pewnie :D
Dominik
Co ty na to Croolik ??
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Adi32
24th November 2004, 15:55
Webi, dziewczynki Dominik sie nie nazwie... Proponował bym dla chłopca Adrian :mrgreen:
(być może po ojcu...)
Michel
24th November 2004, 16:09
Webi, dziewczynki Dominik sie nie nazwie... Proponował bym dla chłopca Adrian
Właściwie mozna, niedawno na francuskim uczyłem się , że francuskie DOMINIQUE oznacza zarówno Dominik jak i Dominika, czyż nie :wink:?
Może być Michel albo Michellin :wink:
Ronnie
24th November 2004, 16:19
(być może po ojcu...)
o nie nie wykluczone :)
Przemyslav
24th November 2004, 17:01
Michellin
hihih bedzie sie kojarzyc z oponami :D:D Świstaczka bedzie cool :D:D :lol:
Michel
24th November 2004, 17:40
Świstaczka
Jescze przerób to na francuski: Suisstachquea :lol: <joke>??
croolik
24th November 2004, 17:50
takelbery a.k.a. webmaniakpl:
Jak będzie chłopiec to mam takie co i Croolikowi się spodoba pewnie
Dominik
Co ty na to Croolik ??
To by dopiero było. :) Pewnie, że by mi się podobało.
Adi32:
Webi, dziewczynki Dominik sie nie nazwie...
Hmmm...
Michel:
Właściwie mozna, niedawno na francuskim uczyłem się , że francuskie DOMINIQUE oznacza zarówno Dominik jak i Dominika, czyż nie
Właśnie :)
desaint
24th November 2004, 23:27
Kunegunda i Eugeniusz (Kuni i Gienek ) Dzizys ... ale by sobie oni jezyki polamali ...
Przemyslav
25th November 2004, 00:02
Konstatynopolitaneczka :D:D:D no i teraz jakies zdrobnienie :D:D
Adi32
25th November 2004, 00:30
A to chyba jakaś nazwa miejscowości czy coś takiego, a konstantynopolitańczykowianeczka to jakieś zdrobnienie mieszkanki tego miasta czy państwa...
takelbery
25th November 2004, 07:57
Webi, dziewczynki Dominik sie nie nazwie...
No Adi gdzie ja napisałem ze jak bedzie dziewczynka ?? Wyraźnie zaznaczyłem chłopiec :D
Michel
25th November 2004, 13:42
No Adi gdzie ja napisałem ze jak bedzie dziewczynka ?? Wyraźnie zaznaczyłem chłopiec
A Ja napisałem... ech :wink:
takelbery
Co to ma być ? :?
Przemyslav
25th November 2004, 14:16
Co to ma być ?
odsylam tutaj : http://www.alizee-forum.com/topic,8301,60,-wasze-ksywki-%3Ap%3Ap.html :D
Adi32
25th November 2004, 15:22
No to chyba DOMINIQUE przegłosowane :P
Michel
25th November 2004, 15:49
odsylam tutaj
Dzięki :wink:
A kto przegłosował Dominique :)??
takelbery
25th November 2004, 16:51
Moderatorzy nie ??? Obaj wypowiedzieli swoje zdanie :D
Adi32
25th November 2004, 17:04
No właśnie to miałem pisać :mrgreen:
takelbery
25th November 2004, 17:09
No Adi już załapał :D Nie zapomni się o nim :D <joke>
.: PRZEMEK :.
25th November 2004, 19:47
Natasha - na to imię ja zagłosowałem bo najbardziej mi sie podoba! :wink:
Michel
25th November 2004, 21:40
Moderatorzy nie ??? Obaj wypowiedzieli swoje zdanie
No tak myślałem... demokracja 4ever :P
Ale imperatorem czy generalissimusem i tak będzie CHYBA alizée :)
miror
26th November 2004, 18:08
hmm jak chlopiec to Mirek :P nie wiem czy jest odpowiednik po fr :D a jak szmulka ;] to hmmm Luretanie czy lauranie nie wime jak sie psize :P
Maju
26th November 2004, 18:48
Alizee chyba sama zadecyduje jakie imie dla dziecka wybierze :wink: a my tu sobie wybieramy jakie by bylo fajne :cheesy: :cheesy: :cheesy:
Czy FC ma zamiar wyslac jakis prezent dla dziecka :cheesy: ?
CZESTER
26th November 2004, 19:03
Czesc dla mnie było by dobre dla dziewczynki Vanessa a dla chłopczyka.... lepiej żeby nie urodziła chłopczyka!! :)
:P
snajper
26th November 2004, 21:01
ooo taki maly off topic
do czestera - ty wiesz ze moj kolega tez ma takie przezwisko??
zajzyj do tematu "forumowicze od A do Z" w forum generalnym bo widze ze nowy jestes
ajaccien
26th November 2004, 22:04
moja ignorancja i idiotyzm sięgnęły zenitu... a ja nic nie wiedziałem... otóż było to tak : poszedłem sobie dziś na korki z francuskiego, jak zwykle, co piątek, pełen wewnętrznego spokoju i harmonii, nic nie zdawało się zakłócać sielankowego, listopadowego, piątkowego popołudnia... otóż parlam sobie z nauczycielką, jak gdyby nigdy nic temat dyskusji schodzi na temat szkoły - nagle zaczynamy rozstrząsać termin "college" , i tu cytuję wam kawałek rozmowy:
-A więc chciałam ci coś powiedzieć na temat college... ale zapomniałam... jak się nazywa twoja ulubiona piosenkarka...
-Alizée, tak wiem, "collegienne aux bas bleu du methylene"...
-O tak, właśnie... wiesz, wczoraj oglądałam M6 i dowiedziałam się, że Alizée jest w ciąży...
zatkało mnie, zrobiłem wielkie oczy, nie mogłem uwierzyć... powiedziała, że zachowywałem się tak samo jak ten dziennikarz który o tym mówił... nawet wychodząc powtórzyłem, że nie wierzę, że to nie możliwe, że to coś w stylu nowości "Voici"... teraz widzę, że żyłem w nieświadomości, w zacofaniu, ja nawet nie wiedziałem, że Lili jest w ciąży, a wy tymczasem już wybieracie imię, dla jej potomka... nie mogę uwieżyć... ani w to, że Lili spodziewa się dziecka, ani w swoją niepojętą wręcz głupotę i ignorancję... błagam, niech ktoś miłosierny potwierdzi tą informację, tu i teraz, albo niech da mi jakiegoś linka... błagam... a jak ochłonę, może dam swoje propozycje, ale upewnijcie mnie, bo ja nie wierzę, nie mogę w to uwierzyć...
Pawel
27th November 2004, 02:59
ajaccien:
Topiców na ten temat jest chyba aż nadto. Owszem Voici i podobno "inne źródła" wyemitowały taką plotkę. Ale póki co, to tylko plotki. Jeszcze się mleko nie rozlało, a Ty już chcesz płakać ;)
I druga sprawa: to Ty jesteś na swoim avku??? :shock: :shock:
ajaccien
27th November 2004, 10:40
ecchhh... wiedziałem, że to nie może być prawdą... naprawdę, to chyba nie ludzie pracują w "Voici"... ciągła zazdrość, ciągła pogoń za sensacją... obrzydliwe... no ale nic to, trochę się uspokoiłem, chociaż teraz nie pozostaje mi nic innego jak na bierząco śledzić doniesienia w tej sprawie...
co do avataru... hehehehe... nie, nie, mnie tam nie ma... otóż ten pan po lewej to prezes AC Ajaccio, Michel Moretti, zaś ten pan po prawej to Rolland Courbis, szkoleniowiec ACA
Darkthrone
27th November 2004, 12:09
wyslac jakis prezent dla dziecka?
Może wózek dziecięcy?? :mrgreen:
Maju
27th November 2004, 12:19
Jasne .... :cheesy: Wyslemy jej tira z Bobofrutami dla dziecka :cheesy:
snajper
27th November 2004, 12:26
wyslac jakis prezent dla dziecka?
a moze znizke 10% na ciuchy dzieciece w jakims sklepie
i karnet do fikolandu :D
ajaccien
27th November 2004, 13:13
to może ja dam swoje propozycje ( aczkolwiek nadal powtarzam - nie wierzę w to, że Lili jest w ciąży, jeszcze nie teraz... póki wiarygodne źródło - Croolik albo www.moi-alizee.com - nie potwierdzą tego ze 100 procentową pewnością - nie uwierzę )... cóz, wątpię, by Lili chciała imieniem swego dziecka podkreślić swoje związki z Korsyką, i nadać potomkowi imię typowo Korsykańskie jak Ghjuvanna, Filippu czy Ghjaccintu, a więc moje propozycje są następujące:
córka:
-Amelie
-Jeanne
syn:
-Xavier
-Pascal
co do imienia Napoleon, również mi się podoba, jednakże znając polską młodzież ( a uważam, że francuska jest w tym względzie podobna ) to dziecko to nie miałoby życia w szkole, wśród równieśników... wielu nie potrafi uszanować niektórych imion, które wydają im się śmieszne lub/i pretensjonalne ( niewiedzieć czemu ), a jak już wielokrotnie zauważyliście - imię powinno podobać się rodzicom, ale także umożliwić dziecku spokojne dorastanie i współżycie z równieśnikami
Markwi
3rd January 2005, 11:59
No fakt... Napoleon - chociaż brzmi dumnie - to jak Hipolit albo Bożydar.Zdrobniale będzie jeszcze gorzej.
Jeśli będzie córeczka to podzielę jednak Amelie, ewentualnie Sandrine. Co do syna mógłby byc Francois...
Michel
3rd January 2005, 12:36
Ja bym był za jakim¶ imieniem dwuczłonowym może :wink:
Hubi
3rd January 2005, 18:11
Mi osobi¶cie bardzo by pasowało imię Amelia( dla dziewczynki ), a co do chłopczyka to bo ja wiem, może Hubert :cheesy: , jak to pięknie brzmi 8) .
lunatic
5th January 2005, 23:42
Wszystko jedno Lili dla swojego potomka wybierze imie, a nie ja czy Wy czy ktos inny z moich lub waszych znajomych :?
Sorry mam dzis zly nastruj
snajper
7th March 2005, 17:56
Hammerli, Morini... a jak bedzie chlopczyk to Anschnutz :D...szkoda ze niemieckie, bo ja sie niemieckim brzydze, no ale to renomowane marki :D
ewentualnie Mercedes:D
Maju
7th March 2005, 22:55
A ja to bym chciał albumik nowy w zamian za dziecko :wink: no ale cóż stało się ....
miror
8th March 2005, 01:28
Dziewczynka to julia a chlopca romeo lub ewentualnie batman q:D
Robertos2000
8th March 2005, 21:52
A Lilek dla chłopca by nie pasowało? :D
desaint
8th March 2005, 22:47
Eustachy .. Gaudenty .. AuGENIUSZ .. Kunegunda .. Zeofilda...
A tak serio .. moze Alizee ?? a chlopczyk (byleby nie Jeremy Jr.) moze byc Bartolomeo ... :)
waRcoR
8th March 2005, 23:11
chyba wcale nie musze pisać na co zagłosowałem - jasne że na Anna, bo jakoś tak dziwnym trafem jestem przywiązany do tego imienia :bounce:
oleger
29th April 2005, 22:47
A moim zdaniem będzie to Amelia :? :? :?
Maju
29th April 2005, 22:55
albo Angelika :wink:
A moze Minizée jak ktos w angielskiej sekcji zapodał, co ?:) ;) Mnie sie podoba, ale moglaby je nosic przez jakies 2 latka a potem mogloby sie stac jej pseudonimem.
Przemyslav
4th May 2005, 22:13
hihi fajne Minizee :):) oryginalne :)
CZESTER
5th May 2005, 10:21
hihi fajne Minizee :):) oryginalne :)
Całkiem całkiem :P
kubex
29th May 2005, 10:52
A ja zgaduje żę będzie to Anny-Lee :D :D :D :D :mrgreen: :cheesy: :mrgreen: :cheesy: (nie ma to jak szybko dopisać się do tematu! :cheesy: )
Krogi
28th July 2005, 12:37
Ja jestem za Natasha Bo Vanessa kojaży mi się z Agencj± towarzysk± która jest w Częstochwonie, dlatego na nei na Vanesse.
A Natasha ładnie :D:D:
Przemyslav
28th July 2005, 14:26
z Agencj± towarzysk± która jest w Częstochwonie
a jakie maja stawki ??? <joke> :D:D
Krogi
28th July 2005, 14:31
:D Nie wiem, ale chyba jakie¶ małe bo mówi± ze bankrótuje :mrgreen:
Ronnie
28th July 2005, 16:32
To trzeba im pomoc :mrgreen:
Swistaq trzeba sie wybrac :wink:
Przemyslav
28th July 2005, 17:12
Mam nadzieje ze towar bedzie z certyfikatem CE :D:D hihih :D
snajper
28th July 2005, 21:20
tyle byles nad morzem swistaq i jesio ci w glowie domy publiczne :D:D nieokrzesany jestes :D:D
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.