View Full Version : Zdobyć DVD En Concert...
Michel
23rd November 2004, 21:28
Na 90% już wiadomo, że DVD Alizee w Polsce będzie. Przynajmniej tak mozna stwierdzić, po przejrzeniu kilku wiodących prym sklepów www w Polsce :wink:
To wspaniała wiadomość. Dziwi z lekka fakt, że sklepy przyjmują nazwę DVD jak chcą. np. "Live 2004" albo "En Concert LIVE 2004" :wink:
Obecnie znalazłem tylko trzy oferty sklepów www, ale myślę, że warto, abyście wkleili tu coś, jezeli znajdziecie też gdzies jakieś oferty. Myślę, że warto robić reklamę - jak się starają, to niech im się należy :wink:
Oferty znalezione w:
www.fan.pl - DVD "LIVE 2004" - cena 72,99 zł bezpośredni link:
http://www.fan.pl/shopping/pe.php?id=723410
www.stereo.pl - DVD "En Concert" - cena 81,5 zł bezp. link:
http://www.stereo.pl/tytul.php?idt=191599
www.gigant.pl - DVD "En concert LIVE 2004" - cena 77,49 zł b.link:
http://www.gigant.pl/html/produkt.asp?p=xmfscgiqqpcnbaryenra&ac=1&sid=&rdn=90,4347826086957
Ceny są BEZ KOSZTÓW PRZESYŁKI . W każdym sklepie chyba jest 9,90 (przynajmniej za czasów, kiedy ja tam kupowałem :wink:)
Pozdrawiam, Michel :)
Przemyslav
23rd November 2004, 22:05
no i dziekujemy za wyczerpujace informacje :D:D spasiba :D
andrzej768
24th November 2004, 00:50
Michel ! :? Dobra robota dzięki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D
Blej
24th November 2004, 09:56
W sklepie gigant i w sklepie Fan pisze że premiera 28-go. Może jescze nie było tej premiery?
Michel
24th November 2004, 12:15
no i dziekujemy za wyczerpujace informacje spasiba
Michel ! Dobra robota dzięki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ależ nie ma sprawy :wink: cała przyjemność po mojej stronie :wink:
W sklepie gigant i w sklepie Fan pisze że premiera 28-go. Może jescze nie było tej premiery?
Uważam, że ważne, że w ogóle jest to prawdziwy sukces polskiej fonografii :D
Przemyslav
24th November 2004, 14:24
Uważam, że ważne, że w ogóle jest to prawdziwy sukces polskiej fonografii
no w koncu Teraz Polska :D:D :mrgreen:
Maju
25th November 2004, 15:30
ja juz zamowilem w fan.pl :)
Michel
25th November 2004, 15:47
Ja jeszze nie :wink:. Jak wygram na allegro to niepotrzebne, jak nie wygram, to się tam kieruję :wink:
Hubi
27th November 2004, 17:09
http://www.fan.pl/shopping/lista.php?start=0&nazwa1=ALIZEE&og=3&ot=1 , kto mi powie co to jest to drugie DVD ? Bo ja nie wiem niby En Concert ale jednakowoż bym wolał jakby ktoś to wyjaśnił( najlepiej ktoś kto się zna :cheesy: )
Maju
27th November 2004, 18:52
Oni sie pomylili i za duzo razy w pisali dvd :wink: Naprawde
CZESTER
27th November 2004, 19:43
Czesc mam pytanko na ilu płytkach DVD jest "Alizee En Concert" ???????????? :shock:
Maju
27th November 2004, 22:55
na jednej ! zoltej :wink:
Michel
28th November 2004, 13:31
Oni sie pomylili i za duzo razy w pisali dvd Naprawde
MYLISZ SIĘ! :) En concert Video to jest DVD sprowadzone zza granicy, które było mozna już wcześniej zakupić, a LIVE 2004 to DVD z Universal Music Poland :)
croolik
28th November 2004, 14:01
Ta, tyle że to to samo. I jedno i drugie jest ściagane z Universalu FR.
Pawel
29th November 2004, 04:41
A Universal FR sciąga od nas ze stadionu, bo tam przecież zawsze przedpremierowo mają, a rzekłbym nawet, że przedkoncertowo :cheesy:
Tomaszek
5th December 2004, 13:27
do kupna w warszawie polecam Mega Avans in da Blue City....
cd---49,99
dvd---74,99
taniej chyba w sklepie sie nie dostanie....:)kupowac kupowac ludziska bo warto miec cos takiego:)
Michel
5th December 2004, 14:27
A więc DVD i w zwykłych skelpach już jest... cóż, ja sobie chyba kupię dopiero po nowym roku, bo narazie krucho z kasą, a trzeba nakupować prezentów, nieprawdaż :wink:?
Maju
5th December 2004, 17:03
W jakich jeszcze sklepach jest dvd ? a Empik ?
nieprawdaż ?
prawdaż :wink:
Maju
8th December 2004, 16:12
Musialem napisac drugi post bo sie nic nie rusza na tym forum ...
O to co mi odpisala Pani w biurze informacji sieci Empikow w Polsce
Dzień Dobry,
Alizee "En Concert" DVD jest dostępne od wczoraj na razie w 3-ech salonach w Polsce:
Szczecin (CH Galaxy)
Kraków
Poznań
Dostawy będą realizowane także dzisiaj więc ta lista lokalizacji powinna się wydłużyć
Pozdrawiam
Monika Marianowicz
Darkthrone
8th December 2004, 23:15
Musze sprawdzic tą informacje bo do tej pory en concert nie widziałem w empasie :mrgreen:
Pawel
8th December 2004, 23:24
Ech, Blue City to dla mnie drugi koniec miasta. Chyba przejadę się jutro do Empiku.
09-12-2004 15:26 EDIT: Byłem w dwóch Empikach ale nic nie ma.
kris
10th December 2004, 17:07
Alizee "En Concert" DVD jest dostępne od wczoraj na razie w 3-ech salonach w Polsce:
Kraków
Potwierzam, byłem widziłem na własne oczy , miałem juz w rękach ale nie kupiłem bo chce dostac punkty do Premiumclub.Mam miec w poniedziałek w N.Sączu. Nowa data universalu-13.12.2004.r
Darkthrone
10th December 2004, 23:33
Stwierdzam obecność DVD w media markt w Poznaniu za chyba 89 zeta. Szkoda tylko, że kasy brakuje :(
croolik
11th December 2004, 00:34
MM Kraków, dziś, ~17, ~84 PLN
Tomaszek
11th December 2004, 04:24
Ech, Blue City to dla mnie drugi koniec miasta. Chyba przejadę się jutro do Empiku.
09-12-2004 15:26 EDIT: Byłem w dwóch Empikach ale nic nie ma.
wiesz...ale warto tam dla naszej Lili podjechac:) pewnosc ze tam to juz sprowadzili.....po drugie..ceny w mega avans jesli chodzi o plyty sa mocno konkurencyjne!
do czego to doszlo zeby powiedzmy cd kosztowalo 49.99 gdzie w empikach w wawie praktycznie 70!!!! w ogole heloł...ktos tu jest mocno chory....
wiec sprez sie i odwiedzaj Blue City:) powodzenia!
Pawel
11th December 2004, 05:50
Heh, właśnie się dowiedziałem, że Blue City to gdzieś koło Dworca Zachodniego, więc nie aż tak daleko jak myślałem, mimo iż dojazdu prostego wciąż tam nie mam. Pomyliło mi się z jakimś innym centrum, które jest w Ursusie :) W jednym i drugim byłem tylko raz. Tak więc się tam chyba pofatyguję.
A co do cen to, biorąc pod uwagę właśnie to, że niektóre płyty kosztują prawie 70zł, spodziewałem się, że DVD będzie kosztować ponad 100, ale na szczęście tak nie jest :)
Maju
11th December 2004, 11:39
Ja juz mam dvd :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: dzisiaj przed 9.00 listonosz przyniosl ! Jak wystartowalem z lozka to mowie wam co sie dzialo :cheesy: :mrgreen: :lol: DVD jest Extra nie do opisania :oops: :oops:
Fajne jest Youpidou :wink:
nawet dolaczyli ten kartonik rozowy co sie naklada na pudelko od dvd :cheesy: bo jak zamowilem w vivid.pl to na cd nie dodali mi kartonika a do dvd dodali ale w fan.pl :cheesy:
Pawel
11th December 2004, 19:16
No ładnie... Pojechałem dziś do BC, a tam już dvd nie było :/ A do tego jeszcze się trochę zagubiłem w drodze powrotnej, bo ciemno było i w ogóle ;)
Ale przynajmniej to znak, że schodzi.
Maju
11th December 2004, 19:54
Naprawde zeszlo :shock: :shock: :shock: :shock: ? Mowisz serio ? A ile mieli tego dvd ?
Pawel
11th December 2004, 21:15
Nie wiem ile, ale jak widać było i nie ma. A gość z obsługi nawet wiedział o kogo chodzi jak się pytałem :) ("To ta francuska piosenkarka, tak?")
Maju
11th December 2004, 22:39
("To ta francuska piosenkarka, tak?")
Oh Oui ..............
^ mogles tak powiedziec :cheesy: :cheesy: :cheesy: Ale fajnie ze schodzi :wink: moze bedzie w Polsce mialo dobre miejsce i bedzie glosno o tym dvd :wink:
Michel
12th December 2004, 00:36
Ale fajnie ze schodzi
Chyba, że BC sprowadziło 2 sztuki, ale jestem optymistą :wink:
Tomaszek
12th December 2004, 10:32
rzeczywiście mogli już wszystko sprzedać. ja tam pojechałem w zasadzie od razu gdy to ściągneli /wcześniej ich lekko mówiąc nachodziłem z pytaniami kiedy to dotrze:)/ dlatego też jak pojechałem do grzecznie czekało na mnie na półce.......
schodzi jak świeżutkie bułeczki...tralala
Blej
12th December 2004, 11:02
No u was schodzi a w mojej wiosce nawet nie słyszeli o tym :)
Maju
12th December 2004, 16:06
a w mojej wiosce nawet nie słyszeli o tym
W Wolsztynie tez nie slyszeli , ale beda budowac inter marche :cheesy: juz nie dlugo :wink:
croolik
12th December 2004, 16:35
ale beda budowac inter marche
Wow, Europa... :? :lol: Nie chciałbyś połowy krakowskich hiperków?
Blej
12th December 2004, 20:27
A u nas będzie może REAL I TESCO :) Croolik bardzo chętnie wezme od was te hipermarkety. Wprost uwielbiam po nich łazić :)
Samael
12th December 2004, 20:39
Namierzyliśmy z Darkthronem DVD w media markcie. :D
No i narazie to tylko tam...
Adi32
13th December 2004, 00:40
Ja mam u siebie pełno tych ..marketów, a DVD nie widać...
Michel
13th December 2004, 09:58
W G-dzu mamy:
-Real
-Kaufland
-Edeka(3x)
-Biedronkę(3X)
-Jysk
-Intermarche
-Bricomarche
-LIDL(2x)
-Minimal
+kilka małych, mniej znanych :wink:
Problem w tym, że Grudziądzanie tego nie chcą, chce może ktoś z Was :wink:?
Ps. W żadnym nie ma ciekawej oferty płyt, może troszkę w realu, ale o Alizee nic, tylko "Gourmandises" było :|
ale beda budowac inter marche juz nie dlugo
W naszym intermarche najnowsza płyta to "Disco Dance 95 - wykonawcy nieoryginalni" :wink:
Markwi
3rd January 2005, 12:14
W Łodzi marketów jest od ch... i ciut ciut, ale CD dostałem tylko w empiku. Tutaj DVD nie dostanie sie w inny sposób jak jedynie przez zamówienie i też nie wiadomo ile sobie rzyczą za tego typu usługę.
Michel
3rd January 2005, 12:34
Podejrzewam, że jakaś prowizja dla skelpu zawsze musi być :wink:
loocas
3rd January 2005, 12:39
W Warszawie jak do tej pory cd jest w większości hipermarketów i empikach, a dvd widzialem tylko w empiku i cena coś koło 90zł.
Markwi
3rd January 2005, 12:57
Czyli wartośc wszystkiego moge liczyć 100 - 110 zł. Podrobi sie , zarobi i starczy.
croolik
3rd January 2005, 15:31
Ile za DVD? Sklep internetowy - np. Fan - zmieścisz się w 85 złotych (razem z przesyłką i za pobraniem).
Maju
4th January 2005, 17:18
Polecam ! jeżeli ktoś jeszcze nie ma dvd to znalazłem na allegro :) tanio
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=38696164
Przemyslav
5th January 2005, 08:10
w nowym, numerze BRAVO <lol> jest do wygrania Alizee En Concert CD, to ash mnie zdziwko wzielo ze nie zapomnieli o niej :):)
Maju
5th January 2005, 16:18
no powiedz..... jade kupic do kiosku :wink:
Pawel
5th January 2005, 18:09
No to już wiemy jakie gazetki swistaq czytuje ;)
Dobrze, że cośkolwiek się dzieje.
Maju
5th January 2005, 18:41
tam nic nie ma w tym Bravo :roll: malutkie zdjątko płyty Alizee i napis 10 razy i koniec .... nawet pytania nie ma zwizanego z Alizee tlyko z Eminemem :roll: A tam jeszcze jest konkurs takie na trzy strony gdzie sa zdjęcia wokalistów popowych i wiecie co ? Nie ma tam Alizee !Jest Anastacia, Britney Spears, Nadiya, Kate Ryan, i tych wykonawców jest na trzy strony i się głosuje na nich sms :evil: a Alizee ? Wszyscy co Pop śpiewają a Alizee to co śpiewa za muzyke ? Metal ?
Przemyslav
5th January 2005, 20:15
No to już wiemy jakie gazetki swistaq czytuje ;)
hihih no cza bylo kupic bo mi sie plakat pod szyba na biurku znudzil :D pacze a tam DODA no to gicio :D
K_Swistaczek
5th January 2005, 20:51
A ja juz mam Live 2004 - EnConcert i uważam że jest świetne... Czasami jak jestem sam w domu, to sobie puszczam w kinie domowym na fulla i cool :D
Maju
5th January 2005, 22:07
ja tak samo :lol: nie ma nikogo w domu to ide na kino domowe i na całą pare regulację głosności robie, i to dopiero jest efekt koncertu :afro: aż mi się szyby tzręso i wszystko
Markwi
6th January 2005, 16:04
Przestałem wierzyć w internet.Wolę umowy bardziej bezposrednie,z reszta zamówienie juz złożyłem i nie bede już niczego odkręcał.
Przemyslav
6th January 2005, 20:47
nie bede już niczego odkręcał
eee no ale jaka flaszeczke to by mozna odkrecic :D:D New Program: Flash-ka MX Pro :D:D
kris
7th January 2005, 15:35
ja tak samo nie ma nikogo w domu to ide na kino domowe i na całą pare regulację głosności robie, i to dopiero jest efekt koncertu aż mi się szyby tzręso i wszystko
mam zamiar tak zrobić wkrótce. moze sie stary zgodzi i na spółę kupi kino domowe ze mną(mam trochę kasy z 18-stki moze jeszcze coś dojdzie)
Markwi
7th January 2005, 16:12
Świstaq Ty alkocholiku :D Ja tu o poważnych sprawach, a ten mi z butelkami wyjeżdża. Palce bolą mnie od odkręcania,a płytę odbieram jutro
Przemyslav
7th January 2005, 21:23
Świstaq Ty alkocholiku
hihihih ja to loodzie mi piwa stawiaja :D dzisiaj kumpeli zrobilem plytke glowna i procka nowego to po robocie piwo kupila :D na droge tesh mi dala :D:D
K_Swistaczek
9th August 2005, 16:31
Spieszcie się ! Bo na www.fan.pl enconcert dvd strasznie potaniało a to już ostatki ! Wiecie ! Nowy album tuż, tuż :D
croolik
13th August 2005, 14:58
"Tuż, tuż" jest mocno przesadzonym stwierdzeniem. A En Concert będzie jeszcze dostępny długo po wydaniu nowej płyty.
szakunec
7th February 2006, 20:03
Witam
Nie jestem zbytnio fanem Alizee. Jeszcze z tydzień temu myślałem, że oprócz kilku piosenek, na których zbudowała swoją popularność, nie ma nic innego lub jest to nie warte uwagi.
Ten pogląd się zmienił gdy niedawno natknąłem się w internecie na teledysk Alizee. Bardzo mi się spodobał (nie wiem czy bardziej piosenka, czy też sama Alizee :) ). Postanowiłem trochę poszperać i pościągać co się da.
No i muszę przyznać, że pozytywnie się zaskoczyłem. Naprawdę fajne piosenki, o teledyskach już nie wspominając.
Ściągnąlem również En Concert (wersja zripowana z DVD ok. 600Mb) o fatalnym dźwięku, o obrazie już nie mówiąc, dodatkowo po 20 minutach przestaje lecieć.
Szukałem pełnej wersji DVD, ale nigdzie nawet na p2p nie ma.
I tu moja prośba. Czy mógłby ktoś, kto posiada En Concert, zrzucić go na dysk (najlepiej jako obraz *iso) i podać mi huba na jakim siedzi oraz nicka (mowa oczywiście o DC++), a ja to bym sobie ściągnął.
p.s. nie piszcie nic w stylu idź do sklepu i kup, bo na razie nie mam na to tyle kasy, a nawet gdybym miał, to trochę szkoda wydawać na moje fantazje, które być może tak szybko jak się zaczęły, się skończą;
pozdrawiam
Krogi
7th February 2006, 21:06
Zagadaj do mnie na PW :D to ci powiem co i jak :Pdam ci pare wskazówek :lol: :):) i może jeszcze coś extra :lol: :):) ale nie spodziewaj się zbyt wiele :lol: :D moge ci co najwyżej dać kawałek żeby zachęcić do kupienia :D
CZESTER
7th February 2006, 21:51
Ja jednak radzę kupić oryginał :cheesy: :cheesy: Bo naprawdę warto :D
snajper
7th February 2006, 21:54
regulamin naszego forum potępia takie zachowanie... o ile mi wiadomo croolik przymyka oczy jesli sie takie rzeczy zalatwia na priv :D:D
szakunec
7th February 2006, 22:01
Ja jednak radzę kupić oryginał Cheesy Grin Cheesy Grin Bo naprawdę warto Very Happy
Zapewne warto, ale bilans pieniężny zdecydowanie na minusie
regulamin naszego forum potępia takie zachowanie... o ile mi wiadomo croolik przymyka oczy jesli sie takie rzeczy zalatwia na priv
Nie tylko regulamin, ale również dobre obyczaje, ale cóż zrobić kiedy ciekawość jest silniejsza...jeżeli ktoś poczuł się urażony, to przepraszam
Zauważyłem, że niektórzy użytkownicy tego forum, zrobili sobie coś w rodzaju nieoficjalnego DVD, na którym są teledyski ściągnięte z sieci np: http://www.alizee.friko.pl/
czy takie coś można skąd ściągnąć?
LGf
7th February 2006, 22:13
popieram idee sciagania en concert tylko po to aby sprawdzic czy sie oplaca go kupic a oplaca :D :mrgreen: ( ja tak zrobilem i teraz na chonorowej pulce blyszczy pudelko )
polecam uzywania dc++ tam sa i fanowskie dvd i oryginalne (zle widziane jest udotepnianie en concert)
fanowskich nie posiadam
Krogi
7th February 2006, 22:15
popieram idee sciagania en concert tylko po to aby sprawdzic czy sie oplaca go kupic a oplaca :D :mrgreen: ( ja tak zrobilem i teraz na chonorowej pulce blyszczy pudelko ) ja dlatego chciałem mu wysłać kilka kawałków, żeby zachęcić :lol: :):)
croolik
7th February 2006, 23:07
:evil:
Udam, że nie widziałem.
Przemyslav
8th February 2006, 00:09
Witam
Nie jestem zbytnio fanem Alizee. Jeszcze z tydzień temu myślałem, że oprócz kilku piosenek, na których zbudowała swoją popularność, nie ma nic innego lub jest to nie warte uwagi.
Ten pogląd się zmienił gdy niedawno natknąłem się w internecie na teledysk Alizee. Bardzo mi się spodobał (nie wiem czy bardziej piosenka, czy też sama Alizee :) ). Postanowiłem trochę poszperać i pościągać co się da.
No i muszę przyznać, że pozytywnie się zaskoczyłem. Naprawdę fajne piosenki, o teledyskach już nie wspominając.
Ściągnąlem również En Concert (wersja zripowana z DVD ok. 600Mb) o fatalnym dźwięku, o obrazie już nie mówiąc, dodatkowo po 20 minutach przestaje lecieć.
Szukałem pełnej wersji DVD, ale nigdzie nawet na p2p nie ma.
I tu moja prośba. Czy mógłby ktoś, kto posiada En Concert, zrzucić go na dysk (najlepiej jako obraz *iso) i podać mi huba na jakim siedzi oraz nicka (mowa oczywiście o DC++), a ja to bym sobie ściągnął.
p.s. nie piszcie nic w stylu idź do sklepu i kup, bo na razie nie mam na to tyle kasy, a nawet gdybym miał, to trochę szkoda wydawać na moje fantazje, które być może tak szybko jak się zaczęły, się skończą;
pozdrawiamWersje DVDRip licznie występują na eMule a także pojawiło się na torrencie. Zapewne dużo tesh możesz znaleźć na hubie o Alizee alizee.myftp.org :) no i to tyle :) Oczywista zachęcam do kupna oryginała :):)
szakunec
11th February 2006, 22:43
Postanowiłem, że na dniach stanę sie również szczęśliwym posiadaczem En Concert :) . Tylko gdzie kupić. W mojej miejscowości raczej nie mam co liczyć, więc pozostają sklepy online.
Znalazłem taką ofertę:
http://www.merlin.com.pl/frontend/towar/389926
czy to dobra cena?
I jeszcze jedno, są gdzieś piosenki Alizee napisane fonetycznie. Jestem językowym "idiotą", ledwo speak english i sprechen deutch. A nie powiem chciałoby się pośpiewać z Lili :) . Znalazłem jedynie zwykłe teksty (i to zaledwie kilka) i patrząc się na to nic nie rozumiem. A słuchać wszystkich piosenek i zapisywać co słyszę, męcząca praca.
pozdrawiam
Krogi
11th February 2006, 23:31
Na allegro czasami wystawiają En Concert :lol: :D i cena będzie bardziej przystępna :lol: :):)
Hunti
12th February 2006, 00:06
I jeszcze jedno, są gdzieś piosenki Alizee napisane fonetycznie. Jestem językowym "idiotą", ledwo speak english i sprechen deutch. A nie powiem chciałoby się pośpiewać z Lili . Znalazłem jedynie zwykłe teksty (i to zaledwie kilka) i patrząc się na to nic nie rozumiem. A słuchać wszystkich piosenek i zapisywać co słyszę, męcząca praca.
Piosenki z której płyty?
Coś mi się zdaje, że kiedyś przyjaciółka zrobiła wysłała mi taki zapis fonetyczny tekstów Lili, ale to chyba była tylko pierwsza płyta... I jeżeli go wogóle mam :D
Messager
12th February 2006, 10:59
Postanowiłem, że na dniach stanę sie również szczęśliwym posiadaczem En Concert :) . Tylko gdzie kupić. W mojej miejscowości raczej nie mam co liczyć, więc pozostają sklepy online.
Znalazłem taką ofertę:
http://www.merlin.com.pl/frontend/towar/389926
czy to dobra cena?
http://www.gigant.pl/html/produkt.asp?p=xmfscgiqqpcnbaryenra&sid=
http://www.gigant.pl/html/produkt.asp?p=hcftjetagrkkyumfdpra&sid=
Taniej o kilka złotych i mogę cię zapewnić, że sklep jest sprawdzony. Nie, nie pytaj, czym się różnią te dwa wydania, było już wyjaśniane wiele razy na forum.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.