View Full Version : ‹‹ Masz problem, pytanie - pisz tutaj, pomożemy ^_^ ››
Pages :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
TomeG
10th October 2003, 23:45
Od dzisiaj jest nowa zasada zadawania pytań w tym temacie. Jeśli zauważę, że odpowiedź jest łatwo osiągalna na Internecie bez skomplikowanych zapytań, treść pytania, prośby jest kasowana.
Posty typu znajdźcie mi crack'a, mp3 itp... będą od razu kasowane, z racji tego, iż ktoś obdarzył Nas rozumem, aby go wykorzystywać, a to, że kogoś wyręczymy może meić fatalny wpływ na dalszy rozwój psychiczny młodego człowieka.
jakość zadawanych pytań będzie oceniana przez Moderatorów. Za powtarzające się głupawe pytania będziemy wynagradzać.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/34/Ambox_warning_blue.svg/400px-Ambox_warning_blue.svg.png
Me
11th October 2003, 14:37
a co wpisałes w ustawieniach do serwa wysyłajacego??Zobacz w jeszcze opcje bezpieczenstwo czy nie masz nic zablokowane
No mozesz tez zmienic program :wink:
TomeG
11th October 2003, 14:52
Normalnie wszystko wpisane jest prawidłowo - poczta.interia.pl .....
Być moze mam niezahaczone któreś z pól.... które domyślnie (bo tak wsio mam) jest ustawione....
croolik
11th October 2003, 16:48
Witam. Istnieje możliwość, że Interia potrzebuje uwierzytelniania serwera poczty wychodzącej (SMTP). Spróbuj w ustawieniach konta w zakladce serwery zaznaczyć 'serwer poczty wychodzącej -> serwer wymaga uwierzytelnienia', a nastepnie 'uzyj tych samych ustawień co serwer poczty przychodzącej'. Calkiem prawdopodobne, że właśnie w tym tkwi problem. Ostatnio bowiem dość sporo serwerów poczty tego wymaga. Siema
TomeG
11th October 2003, 22:13
CROOLIK miałes rację! W tym własnie tkwił problemo!
A pozatym - czy Ty Crooliku, to właśnie ten CROOLIK który jest webmasterem elle-alizee....????
Kurcze! To to Wielka OSOBISTOŚĆ!!! :D
Powiedz mi, skąd wziąłeś konszachty i odpowiednie środki żeby zorganizowac takie nagrody w swoim konkursie....Czy może te nagrody to tylko ściema....:D
Pozdrawiam!
croolik
11th October 2003, 22:47
Cześć.
Cieszę się, że okazałem się pomocny :-).
Kurczę, będę musiał ksywkę zmienić ;-), faktycznie to ja. Narazie tylko sonduję co to forum jest warte oraz przeglądam posty, żeby się zorientować mniej więcej jacy ludzie tu piszą i czy jest w ogóle tutaj jakiekolwiek dla mnie miejsce... (dlatego zacząłem od sekcji OT)
Nie przesadzajmy z tą wielką osobistością :-). Bo się czuję jak jakiś dinozaur :-).
Heh, konkurs jest jak najbardziej prawdziwy, a nagrody są jak najbardziej rzeczywiste. A odnośnie nagród, to tak jak na stronie wspomniałem konkurs ten jest wspólnym przedsiewzięciem moim oraz Artee - to on zapewnił nagrody.
Pozdrawiam również!
TomeG
12th October 2003, 00:20
Hahahaahaa..... Artee zapewnił nagrody.... Tyle ze fikcyjny Artee zapewne w niedługim czasie zniknie z tego świata.... a co za tym idzie- nagrody też przepadną! :D
W sumie świetnie.... Prawde mówiąc to Twoja strona jest najbardziej profesjonalna w całej Polsce.... Wogóle na początku myślałem że jest oficjalna.... RESPEKT......
croolik
12th October 2003, 01:02
No ładnie się zaczyna moje obcowanie z forum... :( Według Ciebie ten konkurs jest bujdą? Przykro mi, że tak sądzisz. Szczerze powiedziawszy, to poczułem się tym urażony. Mogę Cię zapewnić, że Artee był, jest i będzie. Zresztą po co ja się mam tłumaczyć? Myśl dalej jak sobie tam chcesz, żegnam...
TomeG
12th October 2003, 08:04
Spoko.... to był taki żarcik...niepełnomózgowego 18-latka.... :D
Przecież jak bym myślał że to bujda to bym nie brał udziału w tym konkursie...
A pozatym ty popełniłbyś przestępstwo.....
Me
12th October 2003, 11:47
hmmmm fajny konkurs i nagrody tematyczne , ale musze przyznac ze zaskoczy?o mnie pytanie o zeby. Czyzby nie mia?a jakiegos zabka???
croolik
12th October 2003, 12:09
Witka.
Generalnie radziłbym się baaardzo dobrze zastanowić nad pytaniem o zębach i Jeremiem. Ale szczególnie o zębach. Nie ma właściwie jak naprowadzić na prawidłową odpowiedź. Trzeba być po prostu spostrzegawczym :-). Aha, no i jak już myśli się, że ma się dobrą odpowiedź, to zastanowić się jeszcze raz. W tym miejscu się ludzie wykładają...
Erni
12th October 2003, 12:17
kurde, nie wypełnie tego konkursu. Za dlugo zastanawiałem sie z tymi zebami, nie ma, wkurzylem sie :P :D
Me
12th October 2003, 12:18
i ja sie napewno wyłoze wiec mam nadzieje ze po zakonczeniu konkursu odpowiecie mi ktorego zabka nie posiada!!
Me
12th October 2003, 12:30
uparałem sie juz z konfiguracja.
Jakie sa kanaly z alizee.
Jaki irc network mam wybrać zeby miec dojscie do najbardziej obleganych pokojow alizee??
croolik
12th October 2003, 12:30
Nie przesadzajcie, pytania nie są aż tak trudne...
Erni
12th October 2003, 12:32
nie, ja nie mowie, ze trudne. Tylko nigdy nie zagladlem alizee w zeby (tak to robią wsiaki na końskim targu, oczywiście koniom) :P:P
Artee
12th October 2003, 12:54
Czesc Wszystkim....
Tutaj "FIKCYJNY" Artee...
Ja rowniez przylaczam sie do slow Croolika. Wszyscy ktorzy jeszcze nie odpowiedzieli w konkursie niech sie mocno zastanowia na razie 90% odpowiedzi jest blednych. Zwlaszcza na 2 i 3 pytanie. Ja zabki Alizee widzialem w Paryzu podczas koncertu to wiem ktorych nie ma :D .
aha, a dla niedowiarkow na www.priscilla.pl w dziale "O autorze" mozna zobaczyc nawet "FIKCYJNEGO" Artee :lol:
Pozdroofka....
Erni
12th October 2003, 12:58
szczesciaz :o
fajnie, ze chociaz komus sie chce taki konkurs organizowac
Me
12th October 2003, 13:05
ktorych......!!!!!!To ona nie ma wiecej jak jednego????Pytanie nie sa takie straszne , tylko to o zębach.No bo nie wytrzymam do rozwiazania konkursu................................
Artee
12th October 2003, 13:06
No komus musi sie chciec :)
Tu juz jedenasty moj organizowany konkurs ale pierwszy dotyczacy Alizee.... :)
croolik
12th October 2003, 13:08
ktorych......!!!!!!To ona nie ma wiecej jak jednego????Pytanie nie sa takie straszne , tylko to o zębach.No bo nie wytrzymam do rozwiazania konkursu................................
Cierpliwość rzecz święta...
Artee
12th October 2003, 13:08
No niestety...z zabkami musicie poczekac go konca konkursu :D
croolik
12th October 2003, 13:13
To ona nie ma wiecej jak jednego????
A skąd wnioskujesz, że nie ma więcej niż jednego???
Erni
12th October 2003, 13:31
"Ja zabki Alizee widzialem w Paryzu podczas koncertu to wiem ktorych nie ma"
:P
PS. wzialem udzial w konkursie (raz w życiu czytalem biografie alizee i kilka wywiadów przeczytalem, staralem sie nie podpatrywac. zobaczymy czy cos jeszcze pamietam, a w przypadku zabkow, czy mam szczescie :P)
Artee
12th October 2003, 14:04
Ogladajcie, ogladajcie zabki Alizee bo nagrody czekaja. :D
No i tez sprawdzcie dokladnie gdzie Jeremy deiutowal....
Erni
12th October 2003, 14:14
upsss....
debiutowal......
ehhh.......
:|
Erni
12th October 2003, 14:16
nigdy nie używałem MIRCa, ani wogóle kanałów IRC.....
TomeG
12th October 2003, 15:23
A ja doszedłem do tego który to ząbek - drogą deducji... i wyszło mi ze to prawa górna szóstka.... prawidłowo...???? :D
A pozatym.. gdybym wysłał 4 formularze konursowe (w każdym inny ząbvek zaznaczony....) to bym został zdyskwalifikowany...?? hę...??
Artee, przepraszam że Cie "uśmierciłem"/ "unicestwiłem" ale to tylko żart był....:D
croolik
12th October 2003, 15:34
Hehe, się nie dowiesz od nas... Nie licz na to (a w każdym razie nie przed końcem konkursu). Mogę tylko jeszcze raz powtórzyć, że jeśli już myślisz, że znasz odpowiedź zastanów się porządnie jeszcze raz. Ludzie tego nie robią...
Zgadza się, zostałbyś zdyskwalifikowany. Inaczej każdy by wysłał parę razy i w rezultacie każdy by miał w którymś zgłoszeniu wszystko dobrze, a to bez sensu. Dlatego apelowałem, żeby się najpierw zastanowić, ale widzę, że to w Polsce niemożliwe...
TomeG
12th October 2003, 15:41
KIedy ja się tylko pytałem...... :(
A wiadome że zainteresowancyh - korci.... Ale trudno sie mówi...:D
Artee
12th October 2003, 16:34
No no, ale nie bedziemy podpowiadac :|
A swoja droga to zaczynam sie martwic, jak tak dalej pojdzie to nie bedzie po co robic losowania nagrod :(
Kochani wezcie sie w garsc.... :thumbup:
Artee
12th October 2003, 16:36
Aha...i pozdrawiam tych dla ktorych "zmrtwychwstalem" :D
Erni
12th October 2003, 18:29
Artee ===> i tak nie wiem o co biega...
Artee
12th October 2003, 18:42
A z czym Erni nie wiesz o co biega??
Me
12th October 2003, 20:07
ludzie sprężcie się z odpowiedziami!!!!
Erni
12th October 2003, 20:22
z tym twoim 'zmartwychwstaniem'
croolik
12th October 2003, 21:03
i tak nie wiem o co biega...
Przeczytaj cały wątek, to zrozumiesz bez większego problemu. Bo na takie 'odbijanie piłeczki' w krótkich postach jest miejsce raczej na GG, czy w mailach ;-).
Erni
12th October 2003, 21:14
heh...
sorki...
za bardzo się zadomowiłem, na innych forach ban gwarantowany :)
Me
13th October 2003, 14:47
Cytuje "ja byłem na koncercie to wiem :!: :?: ktorych :?: :!: nie ma.
Na pewno u góry bo scena jest na podwyzszeniu , ale co dalej??
croolik
13th October 2003, 14:53
No bo był blisko sceny. Pozatem nie trzeba byc na koncercie, żeby to zauważyć - wystarczy rzucić uważniej okiem na zdjęcia.
unreal
14th October 2003, 20:10
http://www.alizee-fanpage.com/chat/
Wiem że to jest chat ale coś tam z kanałami ircowymi też jest-nie za bardzo znam się na tym.Na ircu wogóle byłem dosłownie raz...
unreal
14th October 2003, 21:28
Mam fatalny problem, chłopaki....
Otóż oswajam się obecnie z nowym windowsem - XP. JEdnakże nie mogę w pełni korzystać z Outlooka Expressa.... Dlaczego?? Mogę pobierać maile z mojej skrzynki na interii... ale już nie jestem w stanie nic wysyłać....
Wiecie jak to to naprawić....???
Widzę że sprawa załatwiona.Ja również miałem co nie miara problemów z OE pod 98se.Może lepiej przerzucić się na BATA który podobno jest najlepszym klientem pocztowym?
Ale co mnie interesuje to to czy bezpieczniej mailować przez OE czy też poprzez bezpośrednio portal?Interesuje mnie to dlatego bo dowiedziałem się że dość łatwo wyłapać jest pakiety przez innych userów z mojej sieci...
Narazie tylko sonduję co to forum jest warte oraz przeglądam posty, żeby się zorientować mniej więcej jacy ludzie tu piszą i czy jest w ogóle tutaj jakiekolwiek dla mnie miejsce...
No i jak pierwsze wrażenia?Miejsca Ci u nas dostatek :)
poczułem się tym urażony.
a ja się niemal poczułem urażony....:(
Koledzy nie ma powodów...Pierwsze koty za płoty i wszystko jest ok :)
Nie przesadzajcie, pytania nie są aż tak trudne...
Może z tymi zębami to taka podpucha jak w teleturniejach i okaże się na końcu że jej nic nie brakuje... :)
No niestety...z zabkami musicie poczekac go konca konkursu :D
Dobre również może być mowa o żabkach :)
Trzeba będzie spróbować-aczkolwiek nigdy nie wiodło mi się w żadnych konkursach...
croolik
14th October 2003, 21:36
unreal a ecrit:
Ale co mnie interesuje to to czy bezpieczniej mailować przez OE czy też poprzez bezpośrednio portal?Interesuje mnie to dlatego bo dowiedziałem się że dość łatwo wyłapać jest pakiety przez innych userów z mojej sieci...
No to jest prawda, że do czasu wyjścia z LANa pakiety można dość łatwo przechwycić. Mailowanie przez portal wydaje się o tyle bezpieczne, że wiele z rodzimych portali oferuje szyfrowanie SSL - wiadomość jest przekazywana szyfrowanym kanałem od Ciebie.
No i jak pierwsze wrażenia?Miejsca Ci u nas dostatek
Hehe, to moje 'sondowanie' zamieniło się w ekspolrację pełną gębą, ale chyba nie macie mi tego za złe?
Koledzy nie ma powodów...Pierwsze koty za płoty i wszystko jest ok
No pewnie, ale to pewnie nie ostatni raz jak się poprztykamy :-) Oczywiście nie chciałbym tego, ale się może zdarzyć najlepszym ;-)
P.S.: A ząbki to już inna bajka...
unreal
14th October 2003, 22:29
Hehe, to moje 'sondowanie' zamieniło się w ekspolrację pełną gębą, ale chyba nie macie mi tego za złe?
Twoja aktywność jest ze jak najbardziej pożądana :)
Me
15th October 2003, 15:06
Jak mogłem przeoczyc ten dział????????????
Me
15th October 2003, 15:09
ten co bedzie cichym użytkownikiem :wink:
unreal
15th October 2003, 16:12
A co o to chodziło?
Erni
16th October 2003, 00:25
croolik --> jak dobrze pamietam dolaczylismy w ten sam dzien, a roznica miedzy postami.... sami zobaczcie... :D
unreal
16th October 2003, 00:28
Tak tylko dziś troszkę spokojniej...Potzreba świeżej krwi i pewnie nowych tematów ale jakoś nic nie przychodzi do łepetyny...
croolik
16th October 2003, 00:55
Erni a ecrit:
croolik --> jak dobrze pamietam dolaczylismy w ten sam dzien, a roznica miedzy postami.... sami zobaczcie...
To jest kłamstwo! Hehe, ja mam staż dłuzszy od Ciebie o całe 2 dni. A różnica w postach może wynikać z tego, że piszę jeszcze do sekcji francuskiej (a do angielskiej chyba skrobnąłem ze 3 skromne posty, albo cos koło tego).
Erni
16th October 2003, 01:12
kurcze, a w czym takim skłamałem? Co, nieprawda że masz 2 razy wiecej postów ode mnie? No dobra, odliczam ci kilka postów za te 2 wczesniejsze dni.... i .....dalej około połowy sie kreci :)
TomeG
17th October 2003, 08:03
To nic że croolik ma więcej postów od cibie, Erni.... Popatrz na mnie! Ja jestem tutaj od kilku tygodni a koleś wyprzdził mnie w przeciągu tygodnia! (na na razie dogonił....) A wcale nie uważam się za cichego membera....
Erni
17th October 2003, 14:08
To nic że croolik ma więcej postów od cibie, Erni.... Popatrz na mnie! Ja jestem tutaj od kilku tygodni a koleś wyprzdził mnie w przeciągu tygodnia! (na na razie dogonił....) A wcale nie uważam się za cichego membera....
zgadzam sie, tylko mówie ze ma niezlego speeda :) nie znam zadnego jezyka (no angielski troche, ale i tak tam nie wchodze) wiec tez idiotycznych postow nie bede wymysal, tylko dlatego ze bede mial wieksza cyferke kolo nicka :|
Me
19th October 2003, 10:33
no to jest adres do kanału :D
TomeG
21st October 2003, 15:38
Własnie został na moim kompie zainstalowany tuner TV....
Mam teraz pytanie ( aha! głównym powodem mojego sposiadania Tunera jest rzekoma łatwość odkodowywania HBO i Canal+)..... Czy ktoś z Was bawił się kiedyś w toto....??
Pozatym przydałoby mi się nagrywanie z telewizji... narazie mogę,.... tyle że nie ma żadnej kompresji najwyrraźniej... bo w 640x480 7-skundowy filmik zajmuje 150 MB..... Może jakies wskazówki dla początkujjącego...??
Aha! A jak Lizzie będzie w Polszcze w TV to mówcie (tak jak to bylo ostatnio z TELEEXPRESEM) to będe to wszystko nagrywał - obowiązkowo!!!
Pozdrawiam!
TomeG
Artee
21st October 2003, 16:22
Canal + tak HBO jesli jest kodowane na zasadzie zaklocania stalym sygnalem i kablowka daje filtr to karta tu nic nie pomoze.
Niewiem w jakim formacie moze twoja karta nagrywac wiec od tego zalezy jaki bedziesz mial plik wynikowy. Ja wszystkie programy nagrywan jako DV i tam minuta zajmuje ok 300MB ale jakosc jest prawie taka jak w studiu. Potem juz obrabiam wedle zyczenia uzywajac np. Virtualdub. Wyniki mozesz zobaczyc na mojej stronie. Tam oczywiscie sa pliki malej objetosci a wiec przez to niskiej jakosci. W miare dobra jkaoc uzyskuje przy objetosci 10MB na minute.
TomeG
21st October 2003, 16:36
Świetnie Artee.... ale mozesz mi powiedziec jak odkodować tego Canal+....??
Artee
21st October 2003, 16:45
Hmm, chetnie z tym, ze nie pamietam..:)
Po prostu robilem to jakies 3-4 lata temu. Wiem ze bylo to dziecinnie latwe. Byl do tego program ktory sterowal tunerem i plik z kluczem. Po prostu wlaczalem i chodzilo. Nazw nie kojarze ale przez ten okres wiele sie na peweno zmienilo. Wpisz w google albo inna wyszukiwarke haslo canal+ rozkodowywanie a zapewne cos znajdziesz. Przykro mi ze nie moge w tej chwili bardziej pomoc.
TomeG
21st October 2003, 16:54
Oki! W każdym razie dzięki! (jak na razie....) :D
croolik
21st October 2003, 16:54
Wszystko zależy od karty, bo w pewnych modelach to po prostu nie zadziała (np. na chipsecie Philipsa). Sam się w takie rzeczy nie bawię - mierzę wyżej ;-), czyli przymierzam się do wszystkich pakietów tv cyfrowych. Mogę Ci natomiast powiedzieć coś o nagrywaniu - tutaj sprawa uzależniona jest od mocy przerobowych Twojego kompa. Ja mam CeleronaA 300, z 256 MB RAMu oraz kartą graficzną 4 mega. Mogę nagrywać tylko w czystym avi, co oznacza około 6-7 giga na godzinę nagrania w rozdzielczości równej połowie rzeczywistego obrazu telewizyjnego (z dźwiękiem na poziomie 22kHz, stereo, 86 kbit/s). Potem kompresuję już wedle własnego widzimisię. Jeśli masz lepszego kompa, to najlepsze jest zgrywanie bezpośrednio do Mpega z kompresją np. za pomocą świetnego programu Intervideo WinDVR.
unreal
21st October 2003, 16:58
A niech to żywot pirata jest trudny :)
Ja miałem podobne zamierzenia odnośnie kodowanych programów ale trzeba było sobie sprawić tuner-do tej pory tego nie zrobiłem niestety ale z drugiej strony to Ci powiem że nie żałuję tego.Miałem z rok wizję tv z HBO ale aż tak za wiele nie oglądałem a rachunki nie były małe ok 100zł.Więc się zrezygnowało-i jakoś nie tęsknie.Co do faktycznego rozkodowania to rzeczywiście jest jakiś program-bo również słyszałem ze znajomi to robili ale że nie miałem z nim żadnego kontaktu to nie powiem...
Co do przeróbki to musisz chyba też mieć grafikę z vivo i dvi-takiej również nie posiadam...
TomeG
21st October 2003, 21:43
Dalej sobie nie radzę z tym Canal+ .... Ale dzięki za rady chłopaki....
waRcoR
23rd October 2003, 21:19
ja mam karte AverMedia i canal+ miałem rozkodowany, ale teraz niepowiem Ci w jaki sposób bo to mi brat robił, wiem tyle: jest dodatkowy program ale nazwy niepamiętam (niemam teraz jeszcze zainstalowanego bo dopiero co dysk wymieniałem i jeszcze mi nieśpieszno do TV, ale teraz jak podsunełeś mi pomysł z nagrywaniem Alizee to chyba zainstaluje) z tego co pamiętam to gdzieś w menu tego programu widniała postać z kreskówki flinstonów :) , jak jeszcze nie możesz dojść ładu to moge się zapytać brata, w jakoś was skontaktować np przez gg. Co do zgrywania to pod winXP była krótka piłka bo tam jakiś programik już jest(słaby ale jest) ale najlepiej to jakiś program przystosowany do zgrywania filmów taki jak np EditStudio, najleprzy jest jeden z rodziny Adobe ale jest bardzo trudny i wcale niełatwo o niego bo jest to profesjonalny program więc koledzy z bazaru się chyba tym nieinteresują. jest możliwa kompresja w locie ale to musi być naprawde dobry sprzęt bo inaczej to nawet obejrzeć się tego nieda, jeszcze jedna sprawa jeśli mają to być dobre filmiki to najlepiej jak jest 25 klatek na 1s. ale potrzebny jest wtedy dysk z bardzo dużą prędkością albo macież dyskowa.
Jakby co to daj znać, braciak napewno pomoże jedynie może mieć problem z czasem ale wtedy mi wytłumaczy a ja spróbuje tobie :)
Erni
25th October 2003, 21:27
nie ma to jak kompy nowej generacji
moj brat ma swoja firme (taka mala) zajmujaca sie filmowaniem wesel.... a jakiego ma kompa, to tylko pozazdroscic :| +oczywiscie karta AV Master jakas karta telewizyjna chyba dobra :) i najnowsza Nforce
TomeG
28th October 2003, 16:24
O! WaRcor! Tyś jest mastah! :D
Ta ikonka Flinstonowa - to mowa tutaj o MORETV.... ale lipa z tym.... tak samo jeden z najpopularniejszych - BORGTV... też lipa i nie chce mi odpalić.... Otóż wyskakuje mi okienko mówiące o tym że nie mam na tunerze chipsetu b848/b868 czy jakoś tak....
A ja dalej niemogę odkodować Canala....
A co do obróbki - to miałeś na myśli (tego XP-owego pragramika) MOVIE MAKER'a....??
croolik
28th October 2003, 17:01
że nie mam na tunerze chipsetu b848/b868
Czyli najpewniej masz chipset Philipsa - w takim razie raczej nic z tego nie będzie. Wiem, bo sam mam ten problem ;-(
TomeG
28th October 2003, 17:03
Oh shit..... żartujesz, prawda??
croolik
28th October 2003, 17:07
;-( raczej nie. to jest stosunkowo nowy chipset o zupełnie innej strukturze niż te starsze. Chyba jeszcze nikt tego do końca nie rozgryzł... Eh...
TomeG
28th October 2003, 17:13
Ten nasz.. jest taki nowy...??
No to na lajcie.... już niebawem..... :D
waRcoR
28th October 2003, 19:17
może sprubować na stronie producenta o jakieś sterowniki albo cos z philipsem, w zasadzie to jakieś sterowniki wraz z programem powinny być razem ze sprzętem, a jak niebyło to niepozostaje nic innego jak tylko poszukać w necie albo najgorsze nieoglądać..... co niebyło by takie przyjemne......
TomeG
29th October 2003, 12:07
Bardzo nieprzyjemne....:D
Może być cięzko.... bo przecie taki dekoder programowy to nielegalny software....Ale... poczekamy obaczymy.....
Tymczasem ja wciąż nie mogę się uporać ze nzlazeiniem odpowiedniego programu do zabawy w mixowanie o brabianie filmów.... :afro:
waRcoR
29th October 2003, 17:50
ja swoje filmiki robiłem w EditStudio i bardzo spodobał mi się ten program, fakt faktem że adobe premiere jest lepsze ale jak tylko zaczołem to szybciej zakończyłem niż cokolwiek zrobiłem, jest to profesjonalny program i bardzo go ciężko zdobyć (miałem taki ale gdzieś mi się zapodział czego bardzo żałuje bo teraz mógłbym filmiki z cyfrówki sobie poskładać i obrobić) polecam jak na początek tego EditStudio łatwy w obsłudze (ja mam wersje angielską i sie połapałem więc naprawde musi być prosty) i za pierwszy filmik dostałem 6+ , ale ja go tylko do połowy zmontowałem a puźniej poszło "auto" :) i ma odrazu wbudowaną komprejse do takich kodeków jakie masz zainstalowane na swym kompie, więc po zmontowaniu (a do montarzu potrzebne avi jak chyba w każdym programie) niezalega np 2BG avi tylko 400 MB MPG4. hehe miłej zabawy ........
TomeG
29th October 2003, 22:43
Dzięki Warcor!!! :afro:
zara się okarze co to to.....:D
waRcoR
29th October 2003, 22:55
Dzięki Warcor!!!
zara się okarze co to to.....
niema sprawy, takiej mi chęci narobiłeś że się zastanawiam czy czasem znowu niezainstalować Edit i zmontować jakiś filmik :) a najlepiej jeszcze z jakomś autem :) dograć do kolekcji, hehe juz z pół roku nic w tym kierunku nierobiłem :) .........
TomeG
29th October 2003, 23:36
Muszę ci powiedzieć że zabawy z tym co nie miara....
Jak opanuje te wszystkie dekodery, programy i jeszcze będe aplikował jakieś bajeranckie efekty.....:D łooooooooooa!!!!
A ile mam jeszcze kaset video które tylko czekają zeby je odrestaurować... Kiedyś kręciłem nawet filmy... = czas na nową EDYCJĘ..... :D
Powodzenia!!!
waRcoR
29th October 2003, 23:48
ja to całkiem przez przypadek zmontowałem swój pierwszy i najlepszy film, ale efekty naprawde były tak skomponowane że w niektórych momentach niewierzyłem że to ja zrobiłem, jeden z lepszych to taki gdzie jak rusza golf z miejsca i tak koło sie zmienia że po kilku klatkach koło wychodzi z "siebie" i nagle z piskiem oponek rusza z miejsca, troszke pokręcone ale fajne jak się to widzi hehehe
unreal
30th October 2003, 18:20
No i jak TomeG rozkodowałeś wreszcie teletubisie?O jak ja bym sobie oglądnął....
waRcoR
30th October 2003, 18:25
najlepszy to jest diabelski młyn, ale jego nie trzeba rozkodowywać :)
unreal
30th October 2003, 18:35
Ja tego ni znaju...Co łamią nim heretyków?
waRcoR
30th October 2003, 19:31
Co łamią nim heretyków?
hehe raczej nie ale występuje tam cała śmietanka, taka jak królik bax-bany, tłiti, stróś pędziwiatr, kojot i cała reszta :) .......
unreal
30th October 2003, 21:10
To te fantastyczne kreskówki-mimo że stary jestem to mogę je oglądać z małymi przerwami :) Najlepszy jest kojot i jego "przyjaźń" ze strusiem.A najlepsze produkty są niezapomnijcie te od ACME :)
waRcoR
30th October 2003, 21:15
jeszcze jak miałem telewizor (teraz niemam, zagracał miejsce, mam karte TV) to tylko jak byłem w domu to na C+ i bajeczki, troszke sie krzywo na mnie patrzyli ale to było silniejsze ode mni, hmmm zastanawiam się czy niezainstalować dzisiaj TV i jutro obejrzeć diabelski młyn
mi to sie jeszcze podobały takie sceny jak np dopuki niespojrzał sie w dół to niespadł, albo jak banny przechytrzał mysliwego, albo jak ...........oj dużo tego było :) .........
unreal
30th October 2003, 21:33
I ten głuchy huk po glebie nieśmiertelnego kojota też niezapomniany :)
waRcoR
30th October 2003, 21:39
oraz babcia broniąca parasolką tłitego :) choć on sam sie potrafił nieźle obronić
"o chyba widziałem kotka"
"o tak widziałem kotka"
croolik
30th October 2003, 22:26
waRcoR:
jeszcze jak miałem telewizor (teraz niemam, zagracał miejsce, mam karte TV) to tylko jak byłem w domu to na C+ i bajeczki, troszke sie krzywo na mnie patrzyli ale to było silniejsze ode mni
To pomyśl sobie co ja mam jak ktoś do pokoju wejdzie, a tu Cartoon Network leci, patrzą jak na debila... Ale co mi tam, ja tam swoje wiem...
waRcoR
30th October 2003, 22:36
i tak trzymaj
akurat tego programu niemam ale jest jakiś na którym też lecą cały czas kreskówki, chyba FoxKids hehe leprze to niż jakieś Romantici na których tylko wenezuelskie tasiemce lecą :) ............................
Artee
4th November 2003, 21:13
tylko to o zębach.No bo nie wytrzymam do rozwiazania konkursu
Konkurs rozwiazany, wiec mozecie sprawdzic odpowiedzi...o zabkach i nie tylko
TomeG
8th November 2003, 12:25
Hej.... ucze się niemieckiego od ponad 3 lat i w sumie nie zabarzo się w nim orientuję... Dlatego też, podejrzewając że nie jako jedyny mam tutaj częste kłopoty ze zrozumieniem co te szwabskie webmastery porobiły na tej stronie... :D
Jednym słowem - topic ten zakładam z myślą, rozwiązywania problemów jakie tworzy język niemiecki, tym samym utrudniając nam posługiwanie się tym forum....
Już nie raz coś tutaj popierniczyłem, wykasowałem wiadomosci przypadkowo itd... W sumie to php-owe forum ,jest identyczne jak to angielskie zatem czesto można się domyslić co np" prvate nachrichten" oznacza..... :?
Ale! Mój problem, na dzień dzisiejszy jest taki.... że.... Linkin został przeze mnie zignorowany.... Nie mam pojecia jak to się stało!?!?! Czyżby ktoś buszował na moim koncie....??
Jeśli wiecie jak można go odignorowac, to powiadomcie mnię.... :wink:
TomeG
8th November 2003, 12:27
Hehe.,. problem już rozwiązałem.... ale ja głupi jestem....
Ale dalej wydaje mi się ze temat będzie jescze przydatny - zatem go nie bede kasował....
)-(arpagon
16th November 2003, 07:34
Analogowy CANAL+ przesyłany jest teraz wyłacznie na dobre kablówki, ale rozkodowanie go ta metoda jest już niemożliwe. Do pewnego czasu była mozliwość nabiajnia kodów na karty PIC-Card znane w kręgu pirackim jako "zielonki". To już przeszłość. W tej chwili cyfrowy CANAL+ nadawany jest wyłącznie na platformie CYFRA+, a tu zastosowany system MediaGuard SECA2 nie jest przełamany, choć mineło już ponad 1,5 roku (!). O tyle jest ciekawiej, że numery identyfikacyjne i klucz uprawnień znajduje się NA STAŁE w karcie, co wystarczy, by dane abonenta zostały szybko zweryfikowane. Wcześniej tak nie było, gdyż wspomniane klucze "spływały" przez satelitę, a wraz z nimi same uprawnia odbioru. W tej chwili klucze znajdujące się na karcie są aktualizowane przez należną datę (jej cofniecię powoduje wyłaczenie sygnału, gdyż klucz jest błędnie czytany - tu zmiana daty nie pomoże).
W podobnej sytuacji są uzytkowniy kart DVB do komputera znanych potocznie jako cyfrowy tuner satelitarny do komputera. Tu również sprawa jest zamknięta (przynajmniej na dzień dzisiejszy).
Ale zarówno dekodery CYFRY+ (nieliczne modele) jak również niektóre karty DVB potrafią rozkodować inne systemy kodowania (np. Nagravision POLSAT, Viacess - TPS). Kto wie to wie, ale słońce Polsatu świeci nie tylko abonentom tej platformy. Przyznam się do mnie również to dociera, choć mam dekoder Cyfry. I tak jest z wieloma innymi kanałami cyfrowymi. Ogólnie technologia cyfrowa jestbardziej podatna na przełamania, gdyż tu wystarczy jesden dobry ruch, azeby miec wszystko.
A mówiąc w skrócie - 350 zł karta DVB, kawałek tależa i M6Music, MCM, MCM Europe, RFM TV, FUN TV... i inne francuksie kanały muzyczne 24h/dobę ^_^. Trzeba tylko trochę chęci.
unreal
16th November 2003, 18:18
Co ja widzę?Co ciekawe nie zwróciłem uwagi na posta a na avatar :) TomeG chyba ktoś z Twojej rodziny :)
TomeG
16th November 2003, 22:12
Co ja widzę?Co ciekawe nie zwróciłem uwagi na posta a na avatar :) TomeG chyba ktoś z Twojej rodziny :)
No no.... razem z Harpagonem jesteśmy z sekty "Mroczne Świetliki Barloga" i wieczorami podpalamy muchom skrzydełka i topimy małe murzyńskie dzieci.... :D :D :D :twisted:
Unreal, przyłąaczysz się do nas????!?!?!?!! :D
A! Harpagonie...no to powiedz mi jeszcze, bo widzę że jestes nieźle obeznany w te klocki, czy ostatecznie - posiadając kartę Pixelview PlayTV Pro Ultra, bez chipsetu Bt848 (czy jakoś tak) i mając podłaczoną kablówkę UPC.... mogę rozkodować Canal+...????
)-(arpagon
16th November 2003, 22:28
TomeG... UNREAL :(
TomeG
16th November 2003, 22:30
Ale mam nadzieję że tylko "PÓKI CO...." nieprawdaż....???!?!?! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :x :x :x :x :x :x
)-(arpagon
16th November 2003, 22:44
TomeG... na tym GIFie to ty ? A sprawa z CANAL+ nie jest prosta. Często przeglądam fora TV-SAT i z moich wnikliwych badań wynika, iż odkodowanie analogową kartą TV jest niemozliwe.
)-(arpagon
16th November 2003, 22:47
Aha... i jeszcze chciałbym spytać, dlaczego twój emblemat przekracza 8Kb i ma większy rozmiar ? Czy zależy to od ilości postów ? A tak poza tym wielki uścisk dłoni lda osiemnastolatka ^____^
croolik
16th November 2003, 22:53
)-(arpagon... Widzę, że wreszcie dotarłeś na forum :thumbup:
Brakowało tutaj maniaków MF, LOL! :lol:
TomeG
16th November 2003, 23:47
Aha... i jeszcze chciałbym spytać, dlaczego twój emblemat przekracza 8Kb i ma większy rozmiar ? Czy zależy to od ilości postów ? A tak poza tym wielki uścisk dłoni lda osiemnastolatka ^____^
Tak to jam jest na tym gifie....!!!! :rasta:
A fakt faktem....mój avatar zajmuje nie 8Kb tylko raptem ...... 400.... a dzieje się to tak, dlatego że go najzwykle w siecie podlinkowałem.... i jedziem!!! :D A wtedy to poprostu keine grenzen.... :D
Artee
16th November 2003, 23:50
A sprawa z CANAL+ nie jest prosta. Często przeglądam fora TV-SAT i z moich wnikliwych badań wynika, iż odkodowanie analogową kartą TV jest niemozliwe
Hm, czegos tu ni rozumiem. Od dawna zajmuje sie i telekomunikacja i przesylaniem sygnalow telewizyjnych cyfrowych i analogowych i mnie zaskoczyles.
Nadajniki naziemne jak i kablowka transmituja canal+ w formacie analogowym wiec rozkodowanie ich przy pomocy karty telewizyjne z np. BT878 jest proste.
Sprawa sie komplikuje przy transmisjach cyfrowych przez satelite. Ale od dawna wiadomo ze zakodowanie sygnalu analogowego w skuteczny sposob jest trudne lub wrecz niemozliwe, natomiast z sygnalami cyfrowymi nie ma problemu. Wiec o tym ze to prawie nie mozliwe rozumiem ze mowiles o transmisji satelitarnej?
Zreszta jak wiadomo najlatwiej jest rozkodowac (chociaz trudno tu mowic o kodowaniu bo to nie ma z tym nic wspolnego) HBO w wiekszosci kablowek gdzie uzywa sie zaklocenie sygnalem w.cz o odpowiednio dobranej czestotliwosci.
TomeG
16th November 2003, 23:57
No to jak to w końcu jest....?
Jest to możliwe z moją kartą i kablem, czy nie....? :(
Artee
17th November 2003, 00:13
Jest to możliwe z moją kartą i kablem, czy nie
Na dzien dzisiejszy znajomi odbieraja i uzywaja np. MoreTV program do BT878 jak pamietam, ja tez to uzywalem ale pozbylem sie karty telewizyjnej wiec juz nie mam.
TomeG
17th November 2003, 01:39
Tak, ale ja BT848 nie mam.... :( Tylko coś nowszego
A pozatym - BTW, jaki program polecacie do oglądania TV? Obecnie używam tego domyślnego Pixelview playera i nie jestem zadowolony z jakości jego obrazu.... Nie dość że same tu piksele to jeszcze zwalnia jak się daje na FullScreen....
Polecaliście mi WINDVR i własnie tam zobaczyłem jak zajebista moze być jakość obrazu i do tego nie zwalniająca!!! Ale.... oczywiście tam nie mam dżwięku... więc co mi z tego.....
Jeśli macie jakiegoś do polecenia to napiszcie, z góry dziękuje!!
unreal
18th November 2003, 02:26
Sorry ale wszystkie prawa zastrzeżone :mrgreen:
)-(arpagon
18th November 2003, 04:28
unreal, często pocinasz w Tournament'a ? ^_^
Już niedługo powinien pojawić się UT2004, ale ten pomysł z pojazdami w grze coś średnio mi się podoba. Ostatnio grałem Max Payne'a 2 i z lekka się rozczarowałem. Pierwszą częsć przeszedłem w 2 DNI. Tu sa 2 CD i też 2 dni (!) No ja współczuję osobom, które nabyły oryginały. A tak na marginesie THIEF wymata wszystko :D
TomeG
27th November 2003, 22:24
Hej, gdzie mogę sobie zmienić język na tym forum... już mnie wpienia ten szwabski!!!
D.R.
27th November 2003, 22:56
dajesz na "profil" później znowu na "profil" następnie "Einstellungen i
w opcji Board-Sprache zmieniasz język. Hmmmm!! :x musiałem zmieniać na 'szwabski' żeby ci dokładnie wytłumaczyć. :)
TomeG
27th November 2003, 23:09
Wielkie , wielkie dzięki!!! :D
unreal
28th November 2003, 07:17
To ciekawe co mówisz-rozumiem że domyślnym językiem Twoim byl niemiecki-a jakim to cudem?
TomeG
1st December 2003, 06:35
Jestem dumnym posiadaczem wspaniałej drukarki HP DeskJet 610C. Po kilku miesięcznej przerwwie postanowiłem napełnić zbiorniczek z kolorowymi tuszami - własnie kolorowym markowym tuszem HP... Dokonałem tego czynu pomyślnie, aczkoliwek druku otrzymać nie moge... a spowodowane jest to (rzekomo!) tym ze głowica jest sucha, a raczej wysuszona (tzn tusz na niej zasechł..)
Zatem, pytam się Was, czy nie znacie jakichś sposobów na odblokowanie głowicy.... w kartridżu...???
D.R.
1st December 2003, 21:44
wyrzuć ją przez okno :)
takelbery
1st December 2003, 22:03
Ja co jakiś czas mam dokładnie ten sam problem :(, oto moje rady:
1. Zanurz głowice na parę minut w letniej wodzie (może być trochę cieplejsza:), potem wysusz czymś, co dobrze wchłania wodę.
2. Jeżeli to nie pomoże to wykorzystaj metodę usta-usta:) trochę to śmieszne, ale w Lexmarkach pomaga nawet w ciężkich przypadkach. Spróbuj wyssać trochę tuszu z głowic. (Wykonaj to po namoczeniu i odrazu wypluj to, co udało Ci się wydostać no i koniecznie umyj zęby:D)
P.S W tonerach lexmarka to pomaga na 100% jednak nie wiem, jaka jest konstrukcja HP.
TomeG
1st December 2003, 23:29
Dzięki Webmaniak,ale chyba nie bede się z tym zbyt ostro zabawiał oralnie.... :D
Jeszce jakies inne sugesite...??
unreal
2nd December 2003, 22:03
czemu ma wypluć toż to niezły trunek gdy nie ma sie w danej chwili procentów :)
A tak naprawdę to nie wiem jak Ci pomóc?Ja też mam kombajn biurowy ale chyba bez tonera a takie cacko sporo kosztuje...
Alizetka2
18th December 2003, 00:53
to zaistaluj Office co to za problem ja mam piracki bo mam (nagrywarke)
:D:D:D windowsy też mam pirackie 2 windowsy 98
4 Windows Xp professional
1 windows milenium
komodor
18th December 2003, 21:36
przecie outlook express jest domyslnie instalowany z Internet explorerem,po co instalowac office??? office zawiera outlook czyli wzbogacona w opcje wersje outlook expressa. W/g mnie lepszym rozwiazaniem jest the bat lub pegasus mail.
POza tym mozna uzyc szyfrowania, np program pgp- jest troche klopotliwy ale ma przyzwoity poziom kryptografii, wiekszosc serwerow powinna juz udostepniac polaczenie SSL (zapobiega podgladaniu pakietow) ,oprocz tego czesto wymagana jest autoryzacja przy laczeniu sie z serwerem poczty wychgodzacej (inna osoba nie moze wyslac maila w twoim imieniu). Nie mam pewnosci jak jest z darmowymi serwerami pocztowymi.
goliat88
5th February 2004, 16:38
Witam mam do was taka mala prosba. Jestem w ostatniej klasie gimnazjum (III) i za kilka miesiecy mam egzaminy. Chcialbym sie dowiedziec czy macie jakies sprawdzone sposoby uczenia sie do egzaminu a nastepnie napisania egzaminu jak najlpiej. Za niedlugo mam probne ale tymi sie nie przejmuje. O sciaganiu raczej nie ma mowy. Chcialbym miec satysfakcje z napisania go (prawie) po samem :P (tu licze na was :P)
Pozdrawiam
waRcoR
5th February 2004, 17:03
podobno są i takie sposoby, ale nigdy takich nieużywałem czego teraz żałuje :D jedyne co robie to słucham na lekcji, i to co pozostanie mi w głowie, tyle umiem (pod tym względem pamięć mam w miare dobrą - jedynie nielubie uczyć się w słowo w słowo tzn wierszy)
co ci moge poradzić .... hmmm ..... nieucz się na wykucie, musisz zrozumieć o co chodzi, wtedy nawet mniej umiąc napiszesz lepiej, bo ten kto się wykuje na pamięć jeśli się potknie to dalej nienapisze - proste nie będzie wiedział o co chodzi ...........
życze powodzenia i połamania pióra :D ......
goliat88
5th February 2004, 17:16
dzieki ale mam dopiero testy probne, a miesiac 2 przed wlasciwym testem chcialbym wziasc sie za przeczytanie calego dzialu i zastosowac sie do rady waRcoR'a
Feniks
5th February 2004, 20:06
Moj sposob na egzamin gimnazjalny byl troche dziwny:
No wiec przez cale gimnazjum umialem tyle ile udalo mi sie zaslyszec na lekcji a raczej nie nalezalem do tych szczegolnie sie wsluchujacych :D. Uczylem sie na klasowki dopiero po godzinie 22 dzien przed. I co najwyzej godzinke :D I tak bylo az do dnia poprzedzajacego egzamin. Dzien wczesniej poszlem do qmpla i postanowilismy zrobic pare tych testow z Victora. Zrobilismy jeden i poszlismy po piwa. Wypilismy do 3 w nocy po 6 piwek i poszlismy spac :D ( wtedy nocowalem u niego ). Na nastepny dzien byl Polski, nazajutrz matma. Moze to nie jest najlepszy sposob ale wedlug mnie bardzo skuteczny bo z Polaka mialem 44 pkt. zas z matmy 43 :D. I to bez sciagania
Ronnie
6th February 2004, 13:38
heh :) ja ci nie pomoge sam za pare miechow bede to przezywal :/
Adi32
6th February 2004, 23:07
A mi to chyba już nic nie pomoże. Na pułrocze mam 6 jedynek. Słucham nalekcji co gada, ale jak jestem. mam 150 opuszczonych godzin na to pułrocze co było, a na te 20
miror
7th February 2004, 00:07
ja mialem zagroze nie z infy z tamtego polrocza a backdora pisze lol :P
Feniks
7th February 2004, 02:35
Boze w jakie ja towarzystwo wpadlem? :D
Ronnie
7th February 2004, 09:54
hej to ja kujon jestem!!!!!!!!!!!!!!! zadnej dwoji, srednia 3,4. Opuszczonych z 60 godzin. Jezu zaraz mamie powiem flota sypnie :D:D :lol: poleci mamona prosto z nieba!! Ej Adi powiem ci ze z toba to naprawde kiepsko jest, zrob cos stary bo bedziesz sie ksztalcil na kieronku lopatologi, albo monter uzadzen sanitarnych ...
wkldz
7th February 2004, 18:28
goliat tez mam niedlugo egzaminy...narazie sie nie ucze :D
powodzenia!
goliat88
7th February 2004, 19:56
hej to ja kujon jestem!!!!!!!!!!!!!!! zadnej dwoji, srednia 3,4. Opuszczonych z 60 godzin. Jezu zaraz mamie powiem flota sypnie :D:D :lol: poleci mamona prosto z nieba!! Ej Adi powiem ci ze z toba to naprawde kiepsko jest, zrob cos stary bo bedziesz sie ksztalcil na kieronku lopatologi, albo monter uzadzen sanitarnych ...
EHEHe ja mam srednia 3.5 na 1 polrocze :P A opuszczonych nieusprawiedliwionych godzin chyba 4 :P ALe ze mnie kujon :oops:
miror
7th February 2004, 20:07
ja mam 3.5 :P i sporo opuszconych nie pamietam ale nagrody za frekwencje nie dostane :) znalem goscia co mial 100% frekwencji przez rok!!!!!!!! :P gdyby nie te 2 z tych przedmiotow kkotrych nie lubie mzoe z 4.0 by bylo :P ciekawe jaka jest srednia naszego forum ?? :) dawajcie liczymy !!
Adi32
7th February 2004, 23:37
Dzięki za pocieszenie... Wystarczy troche znajomości, kilka pierścionków i przechodzi sie do next klasy... :):):):)
waRcoR
8th February 2004, 13:57
potrzebuje kod do Teleporter`a Pro (Version 1.29.1590)
jeśli możecie w jakiś sposób mi pomuc bede wdzięczny,
wszystkim z góry dziękuje.
pozdro..........
TomeG
8th February 2004, 14:09
a w kaz'ie nie znajdziesz key-generatora...??
waRcoR
8th February 2004, 14:15
szukałem i nic, próbuje nadal, dlatego was poprosiłem o pomoc, może ktoś się już spotkał z czymś takim
ewentualnie jakiś program do ściągnięcia całej witryny by na kompie (offline) mogła się odpalić ........
miror
8th February 2004, 15:03
hmmmm jesli chodzi op serial mzoesz wlaczyc byle jakiego debugera i sprubowac poszukac wartosci porownaczych kiedy okno z serial sie poruwnuje z wartosciom prawzdiewgo seriala :P
kris
8th February 2004, 17:03
wiesz no goliat88, feniks mial ciekawy pomysl i w szoku jestem ze tak napisal, bo ja mialem 44 z matmy i 43 z polaka. mimo wszystko nie polecalbym ci jego metody , po prostu: weź książki preczytaj NAJWAŻNIEJSZE RZECZY, zwlaszcza te POWTORKI po każdym dziale. poza tym proponujecie kupować tego VICTORA calego, tam sa podsumowania z roznych przedmiotow, testy. pozdrawiam i powodzenia na probnym :)
goliat88
8th February 2004, 18:37
He dzieki :)
kris
8th February 2004, 18:45
nie za maco tylko sam egzamin to za mało zeby się dostać tam gdzie sie chce(tak poza tym to ja nie wiem dlaczego go nazywają małą maturą :?: :!: ) ten z zeszłego roku to był banał, ja sie tylko modliłem zeby rozprawki nie było , to wszystko!
wkldz
8th February 2004, 20:23
srednia 3.1 :shock: 100% frekwencji :)
Ronnie
8th February 2004, 20:24
ja mailem 3,5 ale zadnej 2 :D
miror
8th February 2004, 20:52
widocznie mam wiecej 4 ( prawie same :P )
kris
8th February 2004, 21:09
mówicie o tych na półrocze czy ostatnich koncoworocznych?
miror
8th February 2004, 21:46
na polrocze :O
Ronnie
9th February 2004, 11:15
teraz moze nie jest zaciekawie, ale na koniec bedzie lepiej (albo jeszcze gorzej, hehe :D )
kris
9th February 2004, 14:10
na półrocze w liceum(!!!)to mam gdzies 4.1 i jak dla mnie to to marnie jest :(
miror
9th February 2004, 16:48
ja tesh jestem w liceum :) ale nie uczac sie to i tak spox :)
Ronnie
11th February 2004, 13:55
ja sobie olewam, nie przygotowywuje sie na sprawdziany(chyba ze na takie polroczne)i odpowiedzi,przeszkadzam, chodze sobie na wagary, przychodzi polrocze albo koniec roku ucze sie na pamiec zeby sie poprawic i tak ciagne prawie co roku. Po wakacjach szkola srednia, tez nie przewiduje wiekszych zmian w swoim zachowaniu ;)
miror
11th February 2004, 15:29
ale lobuz z ciebie :P
Alizetka2
11th February 2004, 15:43
ja sie jeszcze nie matwie ja chodze dopiero do 5 klasy
Adi32
12th February 2004, 00:37
Hehe, ale jaja na tych testach prubnych.
Ja też przeskadzam, ale jak już jestem. Rok temu miałem 600 z czymś opuszczonych godzin. Raz setke Żełądkowej Gożkiej w szkole se wypiłem, i tak leci. A jak są problemy to zawsze mama jakoś mnie wyciąga (zawsze są problemy) Mam 6 zagrożeń na półrocze, reszta dwóje i trujka z informatki.
Ronnie
12th February 2004, 17:26
to Ty jeszcze nie masz ferii? Mi sie juz koncza :( :(
goliat88
12th February 2004, 19:10
Mnie sie zaczynaja w ten poniedzialek
miror
12th February 2004, 23:05
nie wime czy wspominalem ale na nastepny rok sie bede przenosli po calej polsce zeby miec 6 tygsoof feri :P
Adi32
12th February 2004, 23:31
Massa. Ja ferje zaczynam dopiero jutro:)
miror
12th February 2004, 23:54
oszty byku z plastyku fracie jeden :)
Ronnie
13th February 2004, 11:28
nie a ja w poniedzialek do budy, nie :(((((
goliat88
13th February 2004, 13:45
Ja tesh nie ide :P
P.s Tom zajrzyj do PM
miror
13th February 2004, 15:05
co to za polityka z tymi feriamy mogli by 6 tygodni trzasnoac a nie kazom czlwiekowi kombinowac jak sie meldaowac co 2 tyg w innej czesci polski :)
unreal
17th February 2004, 15:27
Ja mam teleport pro z grudnia 2002 i mi chodzi beż żadnych keygenów.Jak chcesz to moge Ci podesłać no chyba że zależy mocno na nowej wersji-która zapewne nie różni się wiele od starej...
waRcoR
2nd March 2004, 00:09
byłbym ci unrealu bardzo wdzięczny, a wielkie podziękowania dostaniesz od Ani :) , nie wiem tylko jak go prześlesz ale o ile dobrze pamiętam to on bardzo mało zajmuje więc na poczte chyba się zmieści :D
wielkie dzięki unrealu i powiedz jak ci mam się odwdzięczyć .......
(co do wersji to mi wsio rybka, ważne by ściągał więcej niż 500 plików jak to w moim przypadku - przez to że nie zcrakowana wersja to nie ściąga więcej niż 500 plików)
jeszcze raz dzięki ..........
n@pster
12th May 2004, 17:40
salut wszytkim!!!!:)
Wie może ktoś jak sie nazywa tai programik który zgrywa to co robie :). tzn. ja odpalam sobie okienko dosu i chce zgrac to co wpisuje ale w formie avi...tylko zeby zgrywalo wmiare dobrą jakością:)moze być trial albo shareware to sobie klucz znajde :)
Pozdrówka dla Was i Alizee
croolik
12th May 2004, 17:43
np. Hypercam http://www.hyperionics.com/
n@pster
12th May 2004, 18:11
hmm...no właśnie juz go znalazłem...ale gupiego seriala szukam....masz może ??:)
croolik
12th May 2004, 18:15
masz może ??
Nie :) Nie używam...
waRcoR
12th May 2004, 18:21
pozostaje kamera :)
kiedyś też szukałem do hypercam cracka i nieznalazłem to samo było z jakimkolwiek keygenem
miror
12th May 2004, 18:34
n@pster wkoncu programujesz.... zdebugoj to i wyciagnij seriala ...
n@pster
12th May 2004, 18:59
problem juz rozwiązalem...bez debugera :)
Wersja niezarejestrowana dodaje w rogu zgranego pliku "Captured by bla bla bla" poprostu uciałem to :)
Darkthrone
30th July 2004, 15:29
do mojego biednego kompa dostał się jakiś pieprzony plik, który powoduje zmianę strony startowej na "about blank"
sprawdziłem system Ad-Awarem i znalazł mi jakieś wartości rejestru i dwa klucze. usunąłem wszystko, ale mimo to nic się nie zmieniło.
CO MAM ZROBIĆ?????????? :cry:
takelbery
30th July 2004, 15:39
Sprobuj zmienic jeszcze raz strone startowa upewniajac sie przed tym ze komp jest juz czysty. Z tego co wiem Ad-Aware nie zmienia strony startowej nawet po usuniaeciu robali:) Jak nie pomoze musisz wyleczyc kompa innym programem
Adi32
30th July 2004, 15:42
Format c: leczy wszystko
takelbery
30th July 2004, 15:55
eta Adi format c nie leczy wszystkiego co jak masz zainfekowane pliki na dysku D,E,F albo G ????? hhehe
Pozatym polacz sie z netem po instalce aby sciagnac latki to znowu musisz formatowac :D
Adi32
30th July 2004, 16:18
łoj, ja formatem lecze wszystko, Instaluje system 2 razy tygodniowo, tylko pliki przekładam z partycij na partycje.
Ronnie
30th July 2004, 17:21
tez uwazam ze format zawsze pomoze :D choc format to ostatecznosc...
Feniks
31st July 2004, 01:26
Darkthorne to samo ostanio chwycilem co Ty. Oprocz tego about: blank na pulpicie pojawiaja mi sie rowniez nonstop dwie ikonki. I tez nie mam pojecia jak tego badziewia sie pozbyc :?
Cobra1
31st July 2004, 01:29
FORMAT C:/q :) :lol: pomoże :) :afro: no hyba że partycja ntfs :( to wtedy zainstalować od nowa windowsa i dobrego antywira , anty dialera, itd :)
miror
31st July 2004, 02:10
hyhy mam podobnie ale leniwy ejstem to se opere zainsatlowalem wgruncie rzeczy neima czegos nie do usuniaecia:) tryb avaryjny i kasowac recznie to co zarazone i podejrzane dll w katalogu explorera :)
Cobra1
31st July 2004, 03:33
zainstalować antywira jakieśgoś full wypas codziennie uaktualniać bazę wirusów, zainstalować ściagne ogniową, antydialera, antyspam, antypopup, plus minus jeszcze z 1 zapore ogniową, i jeszcze 1 popupa :) dla bezpieczeństwa jak by można (lecz niemożna) zainstalować jeszcze antywira
^^tego rozwiązania niepolecam ludziom którzy nieznają się nad doborem najmniej pożerających pamięć programach oraz tym co mają słabe kompy :) :afro:
Darkthrone
31st July 2004, 10:53
już jest OK. Ojciec walczył do póóżnej nocy i usunął wszystko, tylko nadal nie iwem jak on to zrobił, ale browar dla niego :D
Feniks jeśli ojciec ujawni mi rąbka tajemnicy jak tego dokonał to dam Ci znać :D
Feniks
31st July 2004, 11:29
Bylbym szalenie wdzieczny gdyby podzielil sie ze mna ta tajemna wiedza :)
miror
31st July 2004, 12:45
Cobra i te sposoby czesto zawodzom :) najlepiej to wyzucic kompa przez okno :D
takelbery
31st July 2004, 17:57
Najlepiej to zainstalowac Linuxa :)
Pafcio
31st July 2004, 20:34
może załatwi sprawe wpisanie strony startowej z HTTP:// 8)
Darkthrone
31st July 2004, 20:43
Feniks,
Ojciec zrobił następujące kroki:
1. przywrócił kopię rejestru sprzed tego syfu (w moim przypadku z 27 lipca, infekcja 30 lipca)
2. zeskanował system programami do wyszukiwania spybotów (spybot search and destroy, Ad-aware)
3. odświeżył windowsa i przeglądarkę (może być problem z uruchomieniem strony windowsa, bo ten syf chyba wie czym to grozi)
pliki pozostały lecz są nieaktywne lub zablokowane i nic się nie dzieje
POWODZENIA :D
kranked
31st July 2004, 22:39
Albo użyj tego
>>>programiku<<< (http://195.27.236.234/downloads/498535/CWShredder.exe?1091306121-1091313321-b16400-C-65e786b180ca2f9ba385bd614f360984.exe)
W niektórych przypadkach pomaga
Tylko zanim go włączysz to wyłącz IE
PS. A i tak najlepszym sposobem na tego typy problemy jest.....inna przeglądarka :mrgreen:
takelbery
31st July 2004, 22:42
pliki pozostały lecz są nieaktywne lub zablokowane i nic się nie dzieje
No to wywalic je.
A i tak najlepszym sposobem na tego typy problemy jest.....inna przeglądarka
No na windowsa najlepsza jest Opera. Polecam po kilku godzinach pracy z nia polubicie ja ;)
croolik
1st August 2004, 00:36
1. Wiadomo - o IE się nie dyskutuje... Każda przeglądarka jest lepsza (oprócz Mozilli w Windowsie - odradzam; no chyba, że lubicie 'żółwiaste' programy).
2. Dziwne, zwykle ludzie narzekają, że 'coś' (pomińmy milczeniem co) zmieniło stronę startową na jakiś badziew (pomińmy milczeniem jaki). Ale żeby 'about blank' przeszkadzało - jeszcze nie słyszałem... :D
Darkthrone
1st August 2004, 10:55
No to wywalic je.
po wywaleniu ich tworzą się nowe takie same
na dodatek jeszcze wczoraj znalazłem na kompie trojana startpage.Ix
takelbery
1st August 2004, 10:59
No przypuszczam ze masz cudowny XP. Wylacz funkcje przywracania systemu i cala operacje powtorz jeszcze raz.
Darkthrone
1st August 2004, 11:05
niestety mam jeszcze cudowniejszy windows 98 :mrgreen:
Adi32
1st August 2004, 11:10
A nie lepiej przenieść potrzebne pliki na inną partycie, a partycje c: (zalecane)
sformatować ?
takelbery
1st August 2004, 11:10
Hmm to ja juz sie poddaje hehe. Jak po usunieciu masz nadal je na dysko to musisz miec cos nadal z rejestrem, albo jakis inny program zaprasza go do siebie.
Darkthrone
1st August 2004, 11:13
Narazie te pliki nie robią mi żadnego zamieszania, a niechce formatować twardego
takelbery
1st August 2004, 11:15
Mozesz jeszcze w latwy sposob sprawdzic czy one spowrotem biora sie z netu czy z twardziela. Zrób to jeszcze raz (jak masz ochote) tylko z odlaczonym netem :)
Darkthrone
1st August 2004, 11:29
sprawdziłem tego trojana i powoduje on dokładnie to samo co mi się działo na kompie
kranked
1st August 2004, 11:47
1. Wiadomo - o IE się nie dyskutuje... Każda przeglądarka jest lepsza (oprócz Mozilli w Windowsie - odradzam; no chyba, że lubicie 'żółwiaste' programy).
A używałeś firefoxa?? www.firefox.pl Bo co do pakietów ( czyli przeglądarka, klient pocztowy edytor stron ) to się mogę zgodzić "żółwiaste" :mrgreen: Ale taki "lajtowy" ff niczego sobie :wink:
n@pster
1st August 2004, 23:24
Ad-Aware i reisntal IE na 6.0 i intalka Mozilli lub opery ;]
miror
1st August 2004, 23:47
te 2 pierwsze nic nie dzadzom jak checie isc na easy to new pzreglondarka :)
Michel
23rd October 2004, 21:51
Prośba :)
Czy moglibyście mi podać swoje numery gg?? Straciłem je w wyniku zmiany komputera :)
Pozdrawiam
Michel
Ronnie
23rd October 2004, 22:23
4568896 - Tom, podaj wogole Twoj bo niemialem nawet :)
Michel
23rd October 2004, 22:25
Mój numer to 4067359
Darkthrone
23rd October 2004, 23:51
Mój widnieje w sygnaturce :wink:
Adi32
23rd October 2004, 23:58
Oto i mój: 7375347 :cheesy:
Maju
24th October 2004, 09:19
2127090 - Maju
n@pster
24th October 2004, 11:00
moze innaczej, ustawcie wasze dane w profilu... podajcie tam tez numer gg (jesli masz eng. jezyk forum, to nalezy podac gg wmiejscu numeru AIM) , a wtedy kazdy bedzie mogl zobaczyc :wink:
snajper
25th October 2004, 14:28
no, tesh tak mysle n@pster, wszystko w profilu :D:D
Przemyslav
25th October 2004, 19:02
5968310 Świstaq :D
waRcoR
27th October 2004, 22:23
co do prosby:
jak jest ktoś w stanie podwędzić fotke ze strony http://www.terraserver.com/imagery/image_gx.asp?cpx=20.46562802&cpy=52.03399119&res=15&provider_id=350&t=pan to byłbym bardzo wdzięczny za podanie w jaki sposób można je "wykraść" a na 100% się da (jeden gostek z innego forum dał rade ale nic nie chce mówić w jaki sposób, a ja chcę tylko foto ) jest nas tu tyle osób że może któremuś się uda.
z góry thx
Adi32
27th October 2004, 23:29
Heh, ja nie moge, jestem bardzo ciekaw jak ktoś to zrobi.
Mi do głowy przychodzi tylko screen.
Przemyslav
28th October 2004, 08:57
http://www.alizee.tcz.pl/users/swistak/map.jpg 8)
Adi32
28th October 2004, 12:13
To teraz powiec jak to zrobiłeś 8)
Cobra1
28th October 2004, 14:47
http://www.2626.neostrada.pl/001.jpg
:P takie proste :D :afro: :bounce: 8) 8)
niewiem jak to świstaq zrobił iż niekontaktowałem sie z nim 8)
Cobra1
28th October 2004, 15:11
jak i jak najprostszym sposobem zaznaczasz rysunek i zajesz kopiuj :D a później ja wklejałem do worda :) i wysiągłem z worda do jpg i włala :) i rysuneczek jest :)
waRcoR
28th October 2004, 20:23
ale mi chodzi o foto z serwera, ta fotka w całości waży około 52 MB , jak ktoś da rade to bede wdzięczny.
Adi32
6th November 2004, 17:45
Proźba... Pomużcie.
Mam taki problem:
Używam dwóch HDD, na jednym Windows XP i wszystkie dane.
Na drugim Win98, jdna gra i gg.
Windowx XP sie zepsuł, to znaczy kiedy go włanczam pojawia sie niebieskie tło i pisze coś o złym sprzęcie lub oprogramowaniu.
Prubowałem z dysku drugiego dostać się do pierwszego, ale nie moge tego podłączyć.
Pozatym na dysku pierwszym na patycij "C" jest systam plików NTFS (czyli win98 nie zobaczy tej partycij)
Na dysku pierwszym nie ma tyle miejsca aby zainstalować drugi systam i naprawić pierwszy.
Niemam CD Win XP.
Niemam CD Win98.
Niemam żadnej dyskietki startowej.
Chciał bym dostać się do danych na dysku 1.
(Dysk 1 - WinXP; Dysk 2 - Win98)
Przemyslav
6th November 2004, 19:54
tu sofcik to podejrzenia ntfs pod 98: http://www.sysinternals.com/files/ntfs98ro.exe --> NTFS for 98
Paragon NTFS
http://www.runtime.org/nemo32.zip --> Captain Nemo - Multi Platform File Manager for Windows
http://www.runtime.org/nemo110.zip --> Captain Nemo - Multi Platform File Manager for DOS
http://download.paragon.ag/demo/pntfs_demo.exe --> PARAGON NTFS for Win 98
gdybys mial plytke od xp mozna by z konsoli odzyskiwania wpisaj fixmbr i fixboot moze by naprawilo... ja taki blad mam jak swoj systemowy szybki dysk podlacze pod wolniejsza tasme, mialem kiedys po instalce directax 9.0b... jesli partycja pod 98 jest wieksza albo pomiesci dane z C: no to nie jest zle...
n@pster
6th November 2004, 22:08
partition magic, tylko uwazaj...bo mozna duzo zwalic... :) chyba ze nie chcesz zmieniac partycji z ntfs na fat, to uzyj to co swistak zapodal
Adi32
6th November 2004, 22:24
Ok, zaczynam naprawiać 8)
A jeszcze sobie kminie, jak te dyski podłączeć żeby win98 wykrył drugi HDD.
Michel
7th November 2004, 00:44
partition magic, tylko uwazaj...bo mozna duzo zwalic... chyba ze nie chcesz zmieniac partycji z ntfs na fat, to uzyj to co swistak zapodal
Nie wiem po co to czytam - nic nie rozumiem :wink:
waRcoR
8th November 2004, 19:57
partition magic
Michel mam nadzieje że nie rozumiesz tylko tego co jest dalej bo chyba nie powiesz że nie znasz tegoż programu, pospolicie zwany "part-em" jest to chyba jeden z najlepszych programów do obsługi dysku, obsługuje wszystkie partycje jakie tylko można sobie zarzyczyć pracuje na wszystkim od zwykłego PC do skomplikowanych innych użądzeń pochodnych kompa :) naprawde polecam ten program jeśli ktoś chce spartycjonować dysk pod wina linuxa unixa macoesa itp ........
Adi32
11th November 2004, 15:40
Jest gożej niż myślałem...
Właśnie prubowałem podłączyć 2 dyski tak żeby oba działały, a w efekcie nie zrobiłem nic po za wyłamaniam ząbka w dysku 1 (WinXP)...
Ale działa :oops:
Mam dwa pytania.
Jest taka wersja dosa żeby mi to startowało z dyskietki i wykrywało NTFS ?
Wtedy będe mugł usunąć błędne pliki z C: i uruchomić WinXP.
i, jest możliwość za pomocą dosa zkopiować folder z dusku 1 i wkleić na dysk 2 ?. Wiem że jest możliwość używaąc copy i paste, ale gdy folder ma nazwe zawierającą spacje to w dosie nie moge dostać sie do tego folderu czy pliku. Wie ktoś coś na ten temat ?
kranked
11th November 2004, 20:39
Partition magic jest dobry do czasu do kiedy nie zwali ci się tablica partycji, wtedy to można kur.... dostać :twisted:
Przemyslav
11th November 2004, 21:12
gdy folder ma nazwe zawierającą spacje to w dosie nie moge dostać sie do tego folderu czy pliku
hmm dziwne bo np.: program files ma spacje a wchodze do niego norlamnie wpisujac progra~1 (~1 - uzyskujesz trzymajac lewy alt i na numerycznej wstukujesz 126), lepiej do dosa to sciagnac norton commnader albo inny dosowski menadzer plikow wtedy kopiowanie i usuwanie latwiejsze. to troche zmudne bedzie ale dane beda oki. adi nie masz nikogo z winxp wsrod ziomali to bys se podlaczyl ten dysk u niego i sie copy pozniej format twego izgrac...??
Adi32
11th November 2004, 22:33
No mam jednego ziomala, pożyczył mi system, i jak biore naprawe i mam to coś podobne do biosa, to to nie wykrywa mi partycij C:, znaczy wykrywa ale jak biore "dir" to nie otwiera, i nic innego z C: nie da sie zrobić.
Chyba jednak pujde z HDD do kumpla i zrobie tak jak mówisz Świst.
Darkthrone
11th November 2004, 23:10
Adi, połóż twardego na głosniku i problem z głowy :mrgreen:
Przemyslav
11th November 2004, 23:50
Adi, połóż twardego na głosniku i problem z głowy
no bardzo dobra rada :D:D http://republika.pl/swistaq/lol.gifhttp://republika.pl/swistaq/lol2.gifhttp://republika.pl/swistaq/lol3.gif
Przemyslav
13th November 2004, 17:49
ok itera ja mam pytanko. ta na jednym dysku se siedzi kurde ikspek Xp na drugim knoppix 3.6 i tera ta wiadomo linuxik se zapisal swego bootloadera w mbr na c: no niby klawo ale mam ino 5 sekund do wyboru systemu i to jesio 1 jest linuch w kolejce. ja czesto mam tak ze wlaczam kompa i odhcodze i zapominam ze sie microshit nie wgra ino linuch :// a ze malo siedze wogule pod linuxem to nie pamietam gdzie zmienic parametry bootloadera bo bym se chcial tak meic 30 sekund na podjecie decyzji i zeby 1 byl windows. ktory z was tam wie gdzie to bylo :D
kranked
13th November 2004, 18:44
Domyślam się, że bootloader u ciebie to lilo ( nie Lili :D ) to jedziesz ( chyba spod roota )
/etc/lilo.conf o ile pamietam to timeout ( albo delay? ) odpowiada za ilość sekund :D A żeby sie pierwszy uruchamiał windows to hmm... mniej więcej wiem, ale najlepiej jakbyś wkleił zawartość na forum pliku lilo.conf :roll:
Adi32
13th November 2004, 19:01
I ja mam jeszcze jedno pytanko.
Własnie zanistalowałem XP na C: Bez formata.
C:\Documents and Settings\Adi32 - Odmowa dostępu.
Nie moge sie dostać do mojego starego pulpitu...
Da sie jakoś obejść to zabezpieczenie ? I czy jeżeli cały WINDOWS został praktycznie skasowany (bo zainstalowałem system na system) to to coś zmienia ?
Przemyslav
13th November 2004, 22:40
jus popraiwlem root=/dev/hdb6 na root=/dev/hda i jusz gicio :)) dzieki za pomoc i za wskazanie pliku konfiguracyjnego :) <piwo>
Adi32
14th November 2004, 11:34
Po 5h kombinowania postanowiłem Was zapytać.
Co zrobić żeby to działało ?
echo "Link ('($_FILES[')"
:cry: :cry:
n@pster
16th November 2004, 19:22
echo "Link ('(".$_FILES[')" ;
prosze :)
tak samo jak bedziesz chcial zmienna z tablicy GET musisz dac ". i ." .
Adi32
16th November 2004, 20:46
Dzięki :) Wymyśliłem też inny sposób: :D
$a = ($_FILES['plik']['name']);
"$a ('odebrane/$a')";
Adi32
29th November 2004, 18:30
A ja znów potrzebuje pomocy.
Na dysk nr.1 (2 partycje) prubowałem zainstalować linuxa, Nie wyszło.
Potrzebne mi były dane z dysku 1 part.2 (druga partycja była nie ruszana)
Podłączyłem szeregowo dysk 1 (2. part C:, D: w tym D: nie ruszana) i dysk 2 (Win XP)
Wchodze do Mój komputer a tam mi wykrywa z dysku 1. tylko jednom partycje która nie działa. (patrz Link 1.)
Pod dosem podobnie, też wykrywa jednom partycje która i tam nie działa.
Najgorsze jest to że to nie mój HDD i jutro musze go oddać...
Link1 (http://shell.tcz.pl/~adik32/aaa.gif)
Link2 (http://shell.tcz.pl/~adik32/aaa2.gif)
Proźba, jak sie ktoś zna niech pomoże...
Przemyslav
29th November 2004, 19:00
hmmm mzoe dysk ten ejst pod ext3 albo swap z linuxa i dlatego win chce formata. mzoe by sprobowac konwertowac go na fata pod partition magic :?:
croolik
29th November 2004, 19:23
prubowałem zainstalować linuxa, Nie wyszło
Czyli jednak coś się zainstalowało skoro masz teraz problemy.
Jesteś pewny, że przy próbie instalacji linuksa wybrałeś dobry dysk i partycję?
(może się zwaliło coś w tablicy partycji albo coś?)
Pod dosem podobnie, też wykrywa jednom partycje która i tam nie działa.
Znaczy pod wierszem polecenia? To nie dos :)
kranked
29th November 2004, 19:31
Jeśli na tej partycji był jakiś system plików linuksowych ( ext2, ext3, ReiserFS itp. ) to w windowsie nie były by one w ogóle widoczne ( tak jak pokazałeś na screenie ). Więc poprostu ta partycja jest "pusta" bez żadnego systemu plików. Prawdopodobnie nie masz żadnego wyboru jak sformatować ją na co chcesz ( FAT32, NTFS lub jakieś linuksowe )
PS. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem twoje posta :cheesy:
Adi32
29th November 2004, 20:26
Link3 (http://shell.tcz.pl/~adik32/aaa.gif) - Screen z formatu pod wierszem polecenia.
croolik, Czyli jednak coś się zainstalowało skoro masz teraz problemy.
Jakieś błędy wykrywał, ale instalacja sie jeszcze nie zaczeła. Był problem z systemem plików, więc zformatowałm tą partycje i prubowałem zmienić system plików na jeden z unixowych. Też nie wyszło.
Wyciągnełem CD, zresetowałem komputer i nie pisało że brak systemu tylko jakieś hińskie znaki sie pojawiły.
swistaq, hmmm mzoe dysk ten ejst pod ext3 albo swap z linuxa i dlatego win chce formata. mzoe by sprobowac konwertowac go na fata pod partition magic
Mam jakieś demko tego programu, ale coś nie wiem jak sie num obsłużyć...kranked, Jeśli na tej partycji był jakiś system plików linuksowych
Tego niewiem, zrobiłem format i przy zmianie partycii jakiś błąd był, że partycja popsuta czy coś.
[edit] - Mała poprawka. Nie mam partition Magic, jest na dysku 1.
Przemyslav
29th November 2004, 20:57
jest dosowski program ranish partition manager co pokazuje bledy itd... jest troszeczke skomplikowany ale sprobuj mzoe ci cos pozmoe :)
Adi32
29th November 2004, 23:08
A mugł by mi ktoś dać namiary na jakoś progs i poweidzieć jak użyć ?
Da sie woge coś zrobić ?
Musze ten dysk jutro na 7:30 do szkoły zabrać.
Przemyslav
29th November 2004, 23:26
mzoe mbr naprawic ? tylko szkoda ze pod 98 nima konsoli odzyskiwania...
ps. drobna ciekawostka mam dwa xp i ten z fatem widzi all co jest ntfs :D:D am ysalem ze faty nei widza ntfs :D
takelbery
29th November 2004, 23:40
Wyciągnełem CD, zresetowałem komputer i nie pisało że brak systemu tylko jakieś hińskie znaki sie pojawiły.
Dokładnie problemyu nie rozumiem musze sie skupić. ale tak na szybko :D
te chińskie znaki to oznaka że zwalony jest MBR czyli obszar gdzie znajduje się program rozruchowy. Jeśli na tym dysku był XP a system plików FAT albo NTFS to spróbuj sie zalogować na ten system z konsoli odzyskiwania i zastosować komende bootfix czy fixboo jak wpiszeszhelp to znajdziesz :D Konsole masz pod Napraw czyli R chyba :d Tyle znajde czas to przemyśle dokładniej :D
Przemyslav
29th November 2004, 23:43
bootfix czy fixboo
fixboot i fixmbr :D:D:D
croolik
30th November 2004, 02:25
Boot to boot, MBR to MBR :wink:
Jak nie widzi, to raczej MBR.
{Zresztą, co ja tam wiem.}
Adi32
30th November 2004, 15:58
I nie udało sie...
Zdążyłem tylko sformatować ALL z systemem plików, a dane poszły sie (...)
miror
11th December 2004, 14:47
mam karte tv i kamere oczywiscie chem przegrac z kamery na hdd ale odrazu skompresowany plik bo mam malo miejsca mam program iuVCR nom i bez kompresji nagrywa ale jak ustawiamna kompresje wyskakuje blad :D
23:49:30:89 SUCCESS: OLE initialized
23:49:32:11 INFO: The {00000000-0000-0000-0000-000000000000} preset id is selected
23:49:32:53 INFO: Filter Manager ready
23:49:32:82 SUCCESS: The Video Service filter was created
23:49:32:82 SUCCESS: The Audio Service filter was created
23:49:33:27 INFO: Begin crossbar initialization...
23:49:33:70 SUCCESS: Crossbar initialized
23:49:33:70 INFO: Begin TV-Tuner initialization...
23:49:35:52 SUCCESS: TV-Tuner initialized
23:49:35:55 INFO: Video capture initialization complete
23:49:36:05 SUCCESS: Filters chain built without errors
23:50:48:61 INFO: Using video mixing renderer
23:50:48:94 SUCCESS: Capture graph rendered
23:50:49:93 INFO: Preview started
23:50:52:89 SUCCESS: Filters chain built without errors
23:50:54:58 SUCCESS: Capture graph rendered
23:50:54:73 ERROR: Capture run failed with error (error code: 80004005)
23:50:54:73 INFO: Capture stopped
23:50:54:73 INFO: Captured frames: 0 (0)
23:50:54:73 INFO: Dropped frames: 0 (0)
23:50:54:73 INFO: Average fps: 0(0)
23:50:54:73 INFO: Average data rate: 0 (0)
23:50:55:03 SUCCESS: Filters chain built without errors
23:50:55:19 INFO: Preview resumed
23:50:55:57 ERROR: EC_ERRORABORT event raised. (error code: 00000000)
i czy wie ktos co tomozebyc ? :D
lunatic
11th December 2004, 18:04
Cos, ale nie jestem pewny, co to jest, no napwnie COS to jest.... :?
lunatic
11th December 2004, 18:04
Slowem, Tobie cos nieudalo sie :mrgreen:
takelbery
11th December 2004, 18:17
Masz wersje Trial czy już Crack, bo pamiętajk że po miesiacu nie można już nagrywać z triala :/ Druga sprawa spróbuj wyłączyć Preview i podpiero Rec i zobacz co pisze w razie nie powodzenia. Napisz dokładnie jakimi kodekami próbowałeś zapisywać.
miror
11th December 2004, 19:39
nom isntalowalem niedawno :P a bez prewiewu
18:34:04:90 SUCCESS: OLE initialized
18:34:05:56 INFO: The {00000000-0000-0000-0000-000000000000} preset id is selected
18:34:05:80 INFO: Filter Manager ready
18:34:06:19 SUCCESS: The Video Service filter was created
18:34:06:19 SUCCESS: The Audio Service filter was created
18:34:06:32 INFO: Begin crossbar initialization...
18:34:07:36 SUCCESS: Crossbar initialized
18:34:07:36 INFO: Begin TV-Tuner initialization...
18:34:08:04 SUCCESS: TV-Tuner initialized
18:34:08:07 INFO: Video capture initialization complete
18:34:08:42 SUCCESS: Filters chain built without errors
18:35:02:77 SUCCESS: Filters chain built without errors
18:35:03:65 SUCCESS: Capture graph rendered
18:35:03:86 ERROR: Capture run failed with error (error code: 80004005)
18:35:03:86 INFO: Capture stopped
18:35:03:86 INFO: Captured frames: 0 (0)
18:35:03:86 INFO: Dropped frames: 0 (0)
18:35:03:86 INFO: Average fps: 0(0)
18:35:03:86 INFO: Average data rate: 0 (0)
18:35:03:92 SUCCESS: Filters chain built without errors
nadal error kodeki mam K-Lite Codec Pack 2.24 Full :D
takelbery
11th December 2004, 20:57
Poszukaj na p2p Dr.DivX :D i zobacz z nimi :D
miror
13th December 2004, 00:13
watpie :) mozeseklezy wtym zemam kamere analogowom ??
takelbery
13th December 2004, 01:22
No a programy TV możesz nagrywać ?? czy problem pojawia się tylko przy nagrywaniu z VIDEO IN ??
miror
13th December 2004, 20:48
ma ktos moze portfolio mickiewicza ?:D np rnil kiedys albo ma ciekawematerialy onim? :D
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.