PDA

View Full Version : ‹‹ Masz problem, pytanie - pisz tutaj, pomożemy ^_^ ››

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19

karolkuich
12th March 2008, 00:49
Ciekawa sprawa z COMODO, bo to jedna z najlepszych zapór. :roll:Seconfig XP faktycznie zamyka więcej portów od WWDC. Może akurat to zadziałało. Niemniej jezeli ten atak jest skierowany na Twój adres IP, to pewnie tylko kwestią czasu będzie atak na innych portach.:? A wtedy pozostanie łączyć się jedynie za pomocą TORa i w ten sposób stać się praktycznie niewidocznym dla potencjalnego ataku.

Gdyby coś się jeszcze działo, to w celach testowych wypróbuj jeszcze zapory Online Armor. Przydało by się ją sprawdzić w akcji... :) Bardzo mnie to ciekawi... 8)

Przemyslav
12th March 2008, 00:58
Czy Online Armor i Comodo są rekomendowane przez jakieś instytucje, firmy ??? Szczególnie pierwsze, bo rzadko się słyszy o nim.

Ja firewall to tylko Outpost & Zone Alarm, oczywista wszystkie w pełnych pakietach. (oczywista mówię o warunkach domowych).

hyundai86
12th March 2008, 01:05
Z Comodo to bylo tak ze na poczatku odpalilem go na standardowych ustawieniach co niestety nie zadzialalo :| mam namysli nie pomoglo :wink: Potem skonczyly sie zarty i nawet przy klikaniu na wszystkim znany "Start" Comodo pytal sie mnie czy aby napewno wiem co robie lol :cheesy: ale to tez bez pozytywnych rezultatow co do mego problemu :| wiec nawet wystawiajac najwieksze dziala w tym wypadku sobie nie poradzil ;)

Niemniej jezeli ten atak jest skierowany na Twój adres IP, to pewnie tylko kwestią czasu będzie atak na innych portach.:? A wtedy pozostanie łączyć się jedynie za pomocą TORa i w ten sposób stać się praktycznie niewidocznym dla potencjalnego ataku.

Mysle ze bede teraz mial spokoj bynajmniej po tym jak ostatnio WWDC sobie poradzil problem wrocil dopiero po formacie i inst. systemu :wink:

Przemyslav
12th March 2008, 01:13
Hyundai a od czego jest twój ISP ?? :D Jak problem się będzie ponaglał to zgłoś mu, też neich się męczy w końcu ktoś mu za to płaci :)

karolkuich
12th March 2008, 09:29
Czy Online Armor i Comodo są rekomendowane przez jakieś instytucje, firmy ??? Szczególnie pierwsze, bo rzadko się słyszy o nim.

Ja firewall to tylko Outpost & Zone Alarm, oczywista wszystkie w pełnych pakietach. (oczywista mówię o warunkach domowych).

http://www.matousec.com/projects/windows-personal-firewall-analysis/leak-tests-results.php

Później jeszcze poszukam test na blokowanie zagrożeń z zewnątrz i tam czołówka programów wygląda podobnie. Kiedyś miałem w zakładkach, ale format zrobił swoje. Generalnie staram się polecać darmowe programy. :)

Marzec
12th March 2008, 17:14
Ok. Z góry mówię, że nie znam się na monitorach.
Mój monitor:
http://pl.lge.com/prodmodeldetail.do?actType=search&page=1&modelCategoryId=050101&categoryId=050101&parentId=0501&modelCodeDisplay=F700B&model=NOTHING

Dzisiaj włączam - jak przystało na prawidłowego użytkownika komputera - najpierw monitor. Nie włącza się. Dioda powinna świecić się pod przyciskiem, jednak się nie świeci. Odłanczałem go od prądu i komputera i nadal nic. Dzisiaj rano były przerwy w dostarczaniu prądu. Monitor był wyłączony. Spalił się, czy coś innego i można naprawić? Kabel sprawny - sprawdzany.

3Dmark
12th March 2008, 17:55
Może przycisk się popsuł od tego włącznia i wyłączania.Jeśli to przycisk to się jeszcze opłaca naprawiać ale jeśli to coś innego to lepiej kupić nowy monitor.

Marzec
12th March 2008, 19:44
Myślisz, że niedziałająca dioda przycisku może o tym świadczyć na tym monitorze?

karolkuich
12th March 2008, 20:39
Jeżeli były przerwy w dostawie prądu, to być może poszły w sieć jakieś zakłócenia lub przepięcia i to załatwiło ci monitor. Jeżeli nie jest on już na gwarancji, to go rozkręć i sprawdź bezpiecznik. Jeśli bezpiecznik będzie cały, to zachodzi prawdopodobieństwo spalenia podzespołów w układzie zasilania.

Przemyslav
12th March 2008, 22:15
Jeżeli były przerwy w dostawie prądu, to być może poszły w sieć jakieś zakłócenia lub przepięcia i to załatwiło ci monitor. Jeżeli nie jest on już na gwarancji, to go rozkręć i sprawdź bezpiecznik. Jeśli bezpiecznik będzie cały, to zachodzi prawdopodobieństwo spalenia podzespołów w układzie zasilania.

Dokładnie, zawsze można miernikiem sprawdzić choćby diodę :)

Konrado
14th March 2008, 10:15
http://video.msn.com/video.aspx?mkt=es-mx

na tej stronce jest video na ktorym pewien chlopak gra na gitarze "PARLER TOUT BAS" - moglby ktos zdobyc dla mnie tabulature :?:

Edit: juz mam: http://www.ultimate-guitar.com/print.php?what=tab&id=589911

Marzec
14th March 2008, 17:58
Możesz dać linka do video? bo chciałbym posłuchać

Maciej
14th March 2008, 19:30
Jak chcę wrzucić sobie nową sygnę na forum, to pokazuje mi się coś takiego.

Your signature contains too many lines and must be shortened. You may only have up to 5 line(s). Co mam zrobć, żeby normalnie tą sygnę wrzucić? :P

CZESTER
14th March 2008, 19:33
Jakby Ci to powiedzieć :P Masz pewnie jakiś opis pod sygnaturą? Poprostu ogólnie na podpis możesz wykorzystać 5 linii znaków, cyfr itp ( licząc również adres sygnaturki i emotki) :)

Maciej
14th March 2008, 19:48
Aaa już kapuję, o co biega :P merci Czesiu :D

Konrado
14th March 2008, 21:07
Możesz dać linka do video? bo chciałbym posłuchać

klikasz na link powyzej, nastepnie na napis "Continúa para entrar en Prodigy/MSN Video" nastepnie z gornej belki wybierasz "Conoce a Alizée" i tam bedzie wideo o nazwie:
"PARLER TOUT BAS
TEAMOALIZE08
Hace 1 semanas"

Marzec
14th March 2008, 22:10
Na solówkę się mało nadaje, ale mi się podoba i zaczynam :)

kiko90
14th March 2008, 22:54
Widze, że już filmu nie wolno oglądać :( bynajmniej tak to zrozumiałem :cry:

Konrado
14th March 2008, 23:31
Widze, że już filmu nie wolno oglądać :( bynajmniej tak to zrozumiałem :cry:

mozna, wsystarczy ze klkiniesz dwa razy na miniaturke (czasami przeskakuje na napisy ale je tez moza klik x2) :)

kiko90
15th March 2008, 19:27
mozna, wsystarczy ze klkiniesz dwa razy na miniaturke (czasami przeskakuje na napisy ale je tez moza klik x2) :)

A no, trza było 2 razy klinkąć ;) dzienki :cheers:

Ten chłopak fajnie gra, ale jego granie dodaje mi dreszczy :(

Pasat
15th March 2008, 22:36
Kilka dni temu mój brat znalazł w pracy telefon komórkowy - Motorola L7 wraz z kartą SIM. Chce mi go odsprzedać lecz jest wałek... Muszę podać kod specjalny aby uruchomić komórkę. Nie znam go. Wie ktoś jak go można ominąć ?

Przemyslav
15th March 2008, 22:52
Pytanie czy odpalasz go z tą kartą SIM, czy nie :D Domyślam się, że i tak potrzebny będzie kabelek, ewentualnie wizyta w serwisie dowolnym i wymiana, czy ściągnięcie simlock'a ze softu ;)

You can download software and files to unlock your phone. As long as you have a data cable and the software and the right file. You can brand the phone to any carrier. Cingular, T-Mobile, Orange, etc..or just have it stock (motorola) Look here for instructions..

http://www.motomodders.net/
http://slvr.themotoguide.com/index.php
http://www.slvrhackers.net/home/index.php

Also for L6 and L7 use v3.2, more details here:
http://forum.gsmhosting.com/vbb/showpost.php?p=1651514&postcount=11

karolkuich
15th March 2008, 23:29
Kilka dni temu mój brat znalazł w pracy telefon komórkowy - Motorola L7 wraz z kartą SIM.

Ktoś go pewnie szuka... :uh?:

Dragon
15th March 2008, 23:30
ja ponawiam prośbę : ]Będzie ktoś taki miły i zarzuci paczką swoich pędzli do PS - bo ja wszystkie straciłem po formacie :P

karolkuich
15th March 2008, 23:32
Na Deviancie poszukaj. Ja niestety mam tylko do Gimpa... :)

Przemyslav
15th March 2008, 23:39
ja ponawiam prośbę : ]Będzie ktoś taki miły i zarzuci paczką swoich pędzli do PS - bo ja wszystkie straciłem po formacie :P

Jak się wstrzymasz to jutro wrzucę po robocie ;)

Dragon
15th March 2008, 23:47
loozik : ] poczekam do jutra : ]

o and second prośba : ]

SQ - ty ostatnio to zrobiłeś. Mianowicie spakowałeś i wrzuciłeś na serwa swojego BearShare - działał mi bez zarzutu a w miarę działającego nie mogę znaleźć - coś do miśka mam problem :P

ewentualnie jakiś linczek do działającej wersji Lite

Konrado
17th March 2008, 16:34
ok kilku dni na starcie systemu zaczal wyskakiwac mi blad w ktorym byl tylko zolty wykrzyknik i wyboru YES i NO, zawsze wybieralem no i pulpit sie normalnie wlaczal. dzisiaj odinstlowalem ESETA NODa i po restarcie byl juz bialy x w czerwonym koleczku klikajac na NO czy YES pulpi sie nie ladowal tylko w kulko wracal do wyboru uzytkownika, ta sam sytlacja jest w trybie awaryjnym. po kolejnym restarcie juz nawet nic sie nie laduje tylko jest komunikat INVALID PARTITION TABEL

da rade jakos jeszcze ten system naprawic ? moglbym zrobic formta ale mam na pulpicie kilka cennych plikow ktorych nie moge stracic :tears: co dziwne WinXPLive nie wykrywa wogole mojego dysku ale natomist instalka xp czy Wista pokazuje wszystkie partycje HELP :!:

Pasat
18th March 2008, 03:15
Czy ktoś ma albo wie gdzie mogę znaleść samouczek do tworzenia sygnaturek :P ?

Przemyslav
18th March 2008, 10:08

Do tego przepisu nie ma jednakowego: bo sygnaturki różnią się od siebie, mają różne efekty itp... :)

Zobacz na: http://www.deviantart.com/

Citroen_Maniak
18th March 2008, 11:07
Trzeba samemu tworzyć metodą prób i błędów :D

Misiaczek
18th March 2008, 11:22
Trzeba samemu tworzyć metodą prób i błędów :D

dokładnie :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Citroen_Maniak
18th March 2008, 17:00
Czy mając całą listę aktualizacji XP mogę usunąć całość zostawiając tylko ostatnią?

CZESTER
18th March 2008, 17:21

Wszystko zależy od pomysłu, Twojej fantazji i inwecjni twórczej :)

Pasat
19th March 2008, 02:06
A jakie mi polecacie programy jak na totalnego początkującego w tej dziedzinie ? Za Photoshopa jeszcze się nie zabieram a jak chce zainstalować Paint NETa to wyskakuję mi takie coś:

http://img149.imageshack.us/img149/1751/55865902dr0.th.jpg (http://img149.imageshack.us/my.php?image=55865902dr0.jpg)

3Dmark
19th March 2008, 03:25
Zainstaluj photoshopa:) nie jest taki trudny:D
Jak zaczaisz o co chodzi z warstwami i efektami to już masz połowe sukcesu:cheesy:
Później nauczysz nie wycinać i bedzie super:)

karolkuich
19th March 2008, 09:07
@Pasat: Zainstaluj nowszą wersję Net Framework. Zapewne minimum do poprawnej pracy programu to wersja 2.0 :)

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=1375&.NET+Framework+2.0

Przemyslav
19th March 2008, 10:43
@Pasat: Zainstaluj nowszą wersję Net Framework. Zapewne minimum do poprawnej pracy programu to wersja 2.0 :)

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=1375&.NET+Framework+2.0

Ewentaulnie jak ja 2.0, 3.0, 3.5 i nie ma prawa nic nie pójść :D

hyundai86
19th March 2008, 13:59
ok kilku dni na starcie systemu zaczal wyskakiwac mi blad w ktorym byl tylko zolty wykrzyknik i wyboru YES i NO, zawsze wybieralem no i pulpit sie normalnie wlaczal. dzisiaj odinstlowalem ESETA NODa i po restarcie byl juz bialy x w czerwonym koleczku klikajac na NO czy YES pulpi sie nie ladowal tylko w kulko wracal do wyboru uzytkownika, ta sam sytlacja jest w trybie awaryjnym. po kolejnym restarcie juz nawet nic sie nie laduje tylko jest komunikat INVALID PARTITION TABEL

da rade jakos jeszcze ten system naprawic ? moglbym zrobic formta ale mam na pulpicie kilka cennych plikow ktorych nie moge stracic :tears: co dziwne WinXPLive nie wykrywa wogole mojego dysku ale natomist instalka xp czy Wista pokazuje wszystkie partycje HELP :!:

I jak Konrado zyjesz ??? BTW trzymanie plikow na pulpicie zawsze jest ryzykiem cos o tym wiem :wink:

Przemyslav
19th March 2008, 14:22
Zostaje odzyskiwanie tablicy partycji, tutoriale np. http://www.searchengines.pl/Blad-Invalid-partition-tableand39-t80738.html ;) Kiedyś też tak miałem jak ty, ale po 5h odzyskało wszystko :) Pomogł mi Paragon Partition Manager z wersji recovery CD :)

Konrado
20th March 2008, 07:41
I jak Konrado zyjesz ??? BTW trzymanie plikow na pulpicie zawsze jest ryzykiem cos o tym wiem :wink:

Tak... jak by to napisac "Wista mnie uratowala" jak narazie tylko jej instalator radzi sobnie z INVALID PARTITION TABEL (Instalator Xp po pierwszym restarcie pokazuje dalej blad IPT i kontynuacja instalacji systemu nie jest mozliwa) zainstalowalem Viste z opcja nie kasowania zawartosci partycji systemowej (wszystko, tzn Documents and Settings, Program files i folder Windows zostalo przeniesione do jednego filderu o nazwie "Windows.old") tak wiec nic nie starcilem - no moze procz samego systemu, teraz musze uzywac Viste ale na swieta powinienem znowu pracowac na Xp :)

Na stronach M$ znalazlem wczesniej program i porady jak poradzic sobie z INVALID PARTITION TABEL - na swieta bede dzialal

Dzieki SQ za linka, bede mial wieczej czasu to poczytam

P.S. ktos moze wie czym byl;o to spowodowane: ??

ok kilku dni na starcie systemu zaczal wyskakiwac mi blad w ktorym byl tylko zolty wykrzyknik i wyboru YES i NO, zawsze wybieralem no i pulpit sie normalnie wlaczal. dzisiaj odinstlowalem ESETA NODa i po restarcie byl juz bialy x w czerwonym koleczku klikajac na NO czy YES pulpi sie nie ladowal tylko w kulko wracal do wyboru uzytkownika, ta sam sytlacja jest w trybie awaryjnym

INVALID PARTITION TABEL - pierwszy raz ten blad sie umnie pojawil gdy skonczylem zabawe z Mandriva Linux i chcialem powrocic do XP. sformtowalem partycje z Linuxe instalatorem Xp ale dalej juz nic sie nie dalo zrobic - zaczal pojawiac sie ten bald IPT - wtedy chyba to Wista obszedlem...

Marzec
21st March 2008, 01:29
Czy wiecie ktoś z czego wynika i jak rozwiązać problem tego, że filmiki na wrzucie się przycinają? (tzn. odtwarza się jedna klatka co 2-3 sekundy) Na Youtube, Dailymotion innych playery działają dobrze. Jak ruszam myszką na wrzucie to odtwarza płynnie :| :roll:

Przemyslav
21st March 2008, 01:34
Uaktualnij FlashPlayer'a i zoabcz :D

Marzec
22nd March 2008, 02:42
Działa ok :shock: Jak na razie :| Przecież miałem Flash Player 9. Naprawdę dziwne, że te kilka setnych powodowało przycinkę :P

3Dmark
22nd March 2008, 15:30
Na myspace zaprosiłem wczoraj Lilke do znajomych ale narazie jakoś nie widze Jej w swoich znajomych.
Musze czekać na zaakceptowanie?

CZESTER
22nd March 2008, 15:36
Tak, tak musisz czekać na Jej akceptacje :) Ja już jej wysłałem jakieś cztery dni temu i nadal czekam :wink: :)

3Dmark
22nd March 2008, 15:45
To musimy cierpliwie czekać:)

Marzec
22nd March 2008, 16:22
Trochę poczekacie ;) Ale możliwe że niedługo, bo 18 marca była ostatnio na Myspace. Więc możliwe, że wejdzie w tym tygodniu. Zazwyczaj wchodzi co 2-3 dni :P

CZESTER
22nd March 2008, 16:27
Taa, ciekawe czy to naprawde Alizee osobiscie wchodzi na My Space ? :) Nurtuje mnie wciąż to pytanie i chciałbym poznać na nie odpowiedz :wink: :D

3Dmark
22nd March 2008, 18:15
Pewnie raz na jakiś czas wchodzi osobiście:D widziałem że ostatnie logowanie było 18 marca:).Fajnie by było jak byśmy byli na pierwszej stronie w liście przyjaciół:cheesy:ale to tylo marzenia:wink:

Marzec
22nd March 2008, 19:52
Ja jestem skłonny twierdzić że wchodzi sama, bo po pierwsze zawsze interesowała się internetem, po drugie: logowania są nieregularne, a jeżeli kogoś się zatrudnia (np. do akceptacji friendsów i czyszczenia spamu itp) to powinien wchodzić raczej regularnie

Maciej
22nd March 2008, 20:40
Racja Marzec :P

Przemyslav
22nd March 2008, 22:47
Pewnie raz na jakiś czas wchodzi osobiście:D widziałem że ostatnie logowanie było 18 marca:).Fajnie by było jak byśmy byli na pierwszej stronie w liście przyjaciół:cheesy:ale to tylo marzenia:wink:

Dokładnei raz kiedyś :) Artyści mają od tego ludzi, a nie tam :)

Marzec
23rd March 2008, 02:43
http://www.youtube.com/user/alizeeofficiel

A mnie widać tu w profilu i już mam Marzenie spełnione :P Jeszcze Wy zostaliście ;)

Przemyslav
23rd March 2008, 18:07
Wolę w realu :D :D

3Dmark
23rd March 2008, 18:28
http://www.youtube.com/user/alizeeofficiel

A mnie widać tu w profilu i już mam Marzenie spełnione :P Jeszcze Wy zostaliście ;)
Jak Ty to zrobiłeś?:)

Marzec
23rd March 2008, 19:44
Jak Ty to zrobiłeś?:)
Jako pierwszy uwierzyłem w oficjalność tego konta :D

Citroen_Maniak
23rd March 2008, 20:03
Czy na MySpace można mieć tylko fotografie jak na Devianart-cie?

Marzec
23rd March 2008, 20:05
MySpace to przeciwieństwo DeviantArta :) Oczywiście są tam konta, na których prezentujesz tylko siebie / swój band itp

haku
25th March 2008, 18:41
Proszę o pomoc forumowiczów. Otóż chciałem zrobić stronę o Alizee (już kiedyś [dawno temu] robiłem, to była moja pierwsza strona w życiu i dobrze, że zaginęła w czeluściach internetu bo wstyd), nie żeby to było jakieś super centrum informacji bo i tak wszyscy czerpiemy info z zagranicznych stron, ale chciałem po prostu oddać w ten sposób hołd Lili.
I tu rodzi się mój problem, gdyż nie bardzo chce mi się bawić w htmlu i zainstalowałbym jakiś CMSik. Tylko nie wiem jaki wybrać. Nie chcę jakichś bajerów - byleby było dodawanie newsów i artykułów, w miarę prosta edycja wyglądu. I to tyle.
Proszę o pomoc :)

Marzec
25th March 2008, 18:45
Php-fusion i eXtreme-pack. Popularny, ale dlatego, bo przyjemny w użyciu :)

Przemyslav
25th March 2008, 18:56
Proszę o pomoc forumowiczów. Otóż chciałem zrobić stronę o Alizee (już kiedyś [dawno temu] robiłem, to była moja pierwsza strona w życiu i dobrze, że zaginęła w czeluściach internetu bo wstyd), nie żeby to było jakieś super centrum informacji bo i tak wszyscy czerpiemy info z zagranicznych stron, ale chciałem po prostu oddać w ten sposób hołd Lili.
I tu rodzi się mój problem, gdyż nie bardzo chce mi się bawić w htmlu i zainstalowałbym jakiś CMSik. Tylko nie wiem jaki wybrać. Nie chcę jakichś bajerów - byleby było dodawanie newsów i artykułów, w miarę prosta edycja wyglądu. I to tyle.
Proszę o pomoc :)

Mambo, Joomla, Wordpress (nawet) i to co Marzec napisał :) Musisz przetestować co ci bardziej podejdzie :)

Citroen_Maniak
25th March 2008, 19:57
Robiłem kiedyś stronkę w Zajączku 4.1 :D Efekty każdy zna - wieje nędzą.

haku
25th March 2008, 20:31
Ok, wybrałem Mambo, na razie idzie ładnie, zobaczymy czy coś z tego wyjdzie ;) Jak coś to zapraszam na przyszłość na http://alizee.net.pl (na razie tylko splash)

Marzec
25th March 2008, 21:04
:shock: Adres niczego sobie
Ja i CZESTER bylibyśmy skłonni pomóc w prowadzeniu strony :D Planowaliśmy stronę jakiś czas temu, ale jeszcze nie zaczęliśmy niczego :)

haku
25th March 2008, 21:34
Skłonni do pomocy? Bardzo chętnie, każda pomoc się przyda :) Na razie testuje cmsy, jednak chyba będzie to extreme fusion. Jak wszystko poustawiam to napiszę :)

karolkuich
25th March 2008, 21:36
U mnie już dodana do zakładek.:) Życzę powodzenia i częstych odsłon. :cheers:

Nevi
26th March 2008, 01:36
SQ, takie pytanko. Zauważyłeś u siebie w telefoniku jakieś problemy z odtwarzaniem MP4? Bo u mnie nieraz odtwarza szybciej dźwięk niż obraz :/.

Przemyslav
26th March 2008, 08:29
Z tego co widzę jest mały bug, ale ma być usunięty przy najbliższym udpate firmwaru :) Ja jadę na 3gp :)

Shibby
26th March 2008, 13:13
W sprawie stron polecam zajrzeć na www.hostil.pl

Może tam założyć za darmo konto:
- 200 MB
- 2GB limitu transferu miesięcznego
- PHP
- baza MySQL

No i co najważniejsze, 60 różnych skryptów do zainstalowania w dziecinnie łatwy sposób. Klikasz w instaluj w panelu administracyjnym na stronie Hostil i uzupełniasz ewentualnie kilka małych informacji i gotowe. Do wyboru jest również parę CMSów. Przydatne, jak ktoś chce na szybko coś zainstalować i sprawdzić, jak to mniej więcej działa. :)

Jak się jakiś CMS spodoba to można go wtedy na swoim serwerze zainstalować, chyba że nie ma się jakiegoś własnego porządnego (wiadomo, własny wykupiony zawsze najpewniejszy), to można zostać na hostilu. Będzie lepszy nawet dla małych stron w html niż jakieś malutkie serwery oferowane przez repubilkę, interię, czy coś w tym stylu. :)

Przemyslav
26th March 2008, 22:28
Ja polecam www.efuturo.pl :) Właściciel kiedyś były użytkownik tego forum :D Są gotowe skrypty: tylko INSTALL i jest :)

Marzec
28th March 2008, 13:37
Kumpel mówił, że ma fajną gierkę, ale nie umie jej włączyć. Zaśmiałem się mu bezczelnie w twarz. Teraz sam jestem w kropce :D Może ktoś wie jak ją można włączyć? :D Zamieszczam screen, może ktoś skojarzy po typie plików :) Po otworzeniu EXE wywala msDOSowe okienko: "Program za duży do umieszczenia w pamięci" na ułamek sekundy. Dodam ze gra to "Norse by Norse West" 1997 :D
http://img146.imageshack.us/img146/8945/asdjkfasft4.th.jpg (http://img146.imageshack.us/my.php?image=asdjkfasft4.jpg)

Konrado
28th March 2008, 14:33
Grę uruchamiaj przez lostv.exe - narazie tyle wyczytalem

Edit

Pod windows XP
1. Rozpakowac.
2. Zainstallowac w alcochol120% lub wypalic
3. wlozyc plytke do pierwszego napedu(wedlug alfabetu).
4. Zainstalowac
5. Przestawic pulpit na 800x600 256 kolorow lub 16tyś.
6. Grać.

LUB:
Pod DOsBOXA(powinno dzialac na win i linux). Zainstalowac dosboxa i zainstalkowac gre i grac.

Jak odpalić grę na dosboxie?

po uruchomieniu ukazuje nam się słodka dosowa konsola wpisujemy: mount <jakaś literka napędu, obojętnie jaka - to i tak będzie napęd wirtualny> <ścieżka gdzie mamy grę>. Przykładowo, mamy wspomnianą grę lost vikings na dysku C w katalogu LV. Wpisujemy w dosboxie zatem: mount c: c:LV. Teraz czas na dosowe komendy - wpisanie "C:" przeniesie nas na wirtualną partycję c, "cd LV" otworzy katalog LV a nazwa pliku wykonawczego - w tym przypadku "VIKINGS.EXE" lub po prostu "Vikings" odpali grę - z dźwiękiem i działającą z taką prędkością z jaką powinna chodzić :)

DOSBox: http://dosbox.sourceforge.net/news.php?show_news=1

Miłego powrotu do przeszłości

Przemyslav
28th March 2008, 14:45
Ale staroć :D

AN---------------------------

XXXXXXX XXXXXXX XXXXXXX
XXXXXXXXX XXXXXXXXX XXXXXXXXX
XXX XXX XXX XXX XXX XXX
XXX XXX XXX XXX
XXXXXXXXX XXX XXXX XXX XXX
XXX XXX XXX XXX XXX XXX
XXX XXX XXXXXXX XXXXXXX

-------------------RE-RELEASE

Originally Released by: Unknown
Found with luck on the eDonkey P2P Network

Submitted by: MrMann

We're still a developing Adventure Community here at AGC. You can post at
the forum, go to yztay's Direct Connect Hub, download from some HTTP links
(thanks to jaco), or go to the #AGC IRC channel. All this info is on the
Main Page at www.agcnet.tk. Check it out.

+++==============================[NOTES]===============================+++
++ ++

"Norse By Norsewest: The Return of the Lost Vikings" also known as
"The Lost Vikings 2"
Released: 1996
Published By: Interplay
Developed By: Beam Software
Platform: Windows 95/DOS

(This TXT file is best viewed in Notepad with Courier New Font)
Lost Vikings need your help once again! The brothers (Erik the Swift,
Baleog the Fierce and Olaf the Stout) are trying to get back home and you
need to guide them through. Two brand new characters (Fang the Werewolf
and Scorch the Dragon) also join the fray. Each character has their own
special talents and they must be used in concert if you are to win.
The game comes in three languages: English, French, German. No errors
found with CDMage. Tested with Windows XP Home Edition.

Installation
ŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻ
Win95 Installation (SETUP95.EXE)
ŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻ
During or at the end of installation a trailer for Star Trek: Starfleet
Academy played. Use [Alt]+[F4] to close it.

You may need Compatibility Mode (Windows 95) and 256 colors for
installing and playing. This site may help:

http://www.microsoft.com/windowsxp/using/helpandsupport/learnmore/appcompat.mspx

The main one I want you to look at is "Set Compatibility Properties
Manually". You can search with Google or something for more info.

Like Broken Sword 1 or 2, you need to play from your first CD Drive.
However, installation will work even if you don't use the first CD Drive.
You can skip this paragraph if you already know what to do in Disk
Management. If you have more than one CD Drive, the game will want you to
use the first one, like D: or something. If you plan on Mounting with a
Virtual CD Drive like Daemon Tools or Alcohol 120%, then you might want
to change the CD Drive Letter to be the first. One way to to get to Disk
Management (without the quotations): click "Start", "Run...", type in
"diskmgmt.msc", right-click on the CD Drive(s) you wish to change and
choose "Change Drive Letter and Paths...". A window will pop-up, choose
"Change..." and everything should be pretty straithforward from there.
Just click on OK after changing the Drive Letter even if it warns you,
that should only be a problem if you change the Drive Letters for the
Hard Drives. This information was found at:

http://simplebrokensword.free.fr/index.html

But there should be other guides online if you wish to look for it.

A strange occurrence for me when trying to install. I'll tell it here
just in case. I used Daemon Tools to install, but first I changed the
Drive letter to D: . But the installation didn't work. After changing it
back to V:, the installation worked. The game still wants you to play
from D:, however.

DOS install (SETUP.EXE)
ŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻ
Used DosBox 0.63, which can be found at :

http://dosbox.sourceforge.net

Stalled at the end of Sound setup, but was able to play game after going
back. If it stalls any other time, just close and try again. Most likely
the changes were accepted already. Occasional sound hiccup for sounds
with DosBox 0.63 (didn't test much though). Use the Frontend "D-Fend" to
make things easier:

http://members.home.nl/mabus/dfend.htm

Playing the Game
ŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻ
The game Controls are in the game.

Playing the Win95 version
ŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻ
Use [F4] to go to full screen mode and back. However, the game gives
the 256 colors error when you go from Full screen to window mode.

Try not to Mulit-task or [Alt]+[Tab], it gave me the 256 colors error
and opened two more Lost Vikings 2 windows before closing.

Unfortunately, the music repeats after every few seconds in the Windows
version of the game. Maybe a Windows 95 boot will help. I've yet to test
it.

If you change CD Drives or something like that, make sure to change it
in the "Lostv.cfg" file after installation. For example, change V:\ to
D:\, which is what I had to do. This may apply to the DOS version as well.

If you need anymore help, go to the AGC forum.
some PAR2 files for you to fix them up (http://parchive.sourceforge.net/).
Unless you suggest something else.

Get part 1 (The Lost Vikings) at:

http://www.abandonia.com/games/12/download/main.php?nav=music&game=The%20Lost%20Vikings
or
http://www.the-underdogs.org/game.php?id=1413

Original filename when found:
Pc Game Lost Vikings 2.rar

Filesize comparison between the RAR file and the Extracted contents:

265MB RAR
524MB Extracted
http://www.mobygames.com/game/sheet/p,3/gameId,3215/

--GameSpot GameSpace--
http://www.gamespot.com/pc/puzzle/norsebynorsewest/index.html

- Any links, groups, or names listed above are not affiliated or not
directly affiliated with this torrent.

++ ++
+++=============================================== =====================+++

ADVENTURE GAMES COMMUNITY MESSAGE BOARD
---------------------------------------
http://www.agcnet.tk
---------------------------------------
Visit us and share!!!

** layout created by neverpuffins **

Marzec
29th March 2008, 01:24
Pomogło :cheers: Dziękuję http://www.xtel.cz/images/icons/SkypeEmoticons/0134-bear.gif

°Ali
29th March 2008, 12:39
Szukam odgłosu świń, loch, knurów, zarzynanych lub parzonych, kwiczących, no wiecie. Format .mp3 potrzebuje na komórkę, głównie by jaja sobie robić ;)

Przemyslav
29th March 2008, 12:51
Mnie to się odrazu przypomina :D http://www.maxior.pl/film/90365/Tesco_Niskie_ceny

°Ali
29th March 2008, 13:08
Heheh... dobre :D

Marzec
29th March 2008, 21:51
Mam tymczasowo 19calowy Samsung SyncMaster 900 NF. Niepokojąco jasne i szare są w nim kolory :| Próbowałem ustawić go chyba pół godziny i nie mogę znaleźć dobrej konfiguracji. Zna ktoś jakąś stronę z konfiguracjami? Fora? Programy? Cokolwiek

Przemyslav
29th March 2008, 21:58
Pewnie to kwestia ustawień. Zobacz manualne i te od sterowników w systemie :)

http://www.idg.pl/news/132725.html
http://programy.pctips.pl/kategoria/pc_215/Narzedzia.systemowe/Kalibracja.monitora.html

Marzec
29th March 2008, 22:04
cheers. zawsze moge na was polegac. mam jeszcze takie pytanie. nie dziala mi shift, wiec nie moge robic duzych liter, ani stawiac emotek. alt tez odmowil posluszenstwa. jakie moga byc przyczyny problemu

Przemyslav
29th March 2008, 22:09
1. Układ klawiatury ?? Jak coś Panel sterowania i poprawić :D
2. Jeśli w Windows XP pięciokrotnie szybko wciśniesz [Shift], zostanie wyświetlone okno z informacją o klawiszach trwałych. Jeśli nie chcesz używać opcji Klawisze trwałe, możesz ją wyłączyć.

W tym celu wciśnij pięciokrotnie klawisz [Shift], a następnie w oknie Klawisze Trwałe kliknij przycisk Ustawienia. Usuń zaznaczenie w polu Użyj funkcji Klawisze Trwałe. Następnie w oknie Opcje ułatwień dostępu kliknij przycisk Ustawienia w polu Klawisze Trwałe. Teraz, w kolejnym oknie, w polu Skrót klawiaturowy usuń zaznaczenie opcji Użyj skrótu. Kliknij przycisk OK i jeszcze raz OK. Gotowe!

3Dmark
30th March 2008, 00:39
jak w komencie na myspace umieścić filmik?:)

Konrado
30th March 2008, 01:50
Moze ktos z Was styknal sie z tymi glosnikami: i moglby sie wypowiedziec na temat dzwieku lub doradzic inny zestaw

1) http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?pid=C1400533
2) http://www.pixmania.com/pl/pl/56933/art/logitech/g-o-niki-2-1-z-2300.html?srcid=7128&&Partenaire=ceneo&&CodePromo=oui

Ad1) Niby bardzo dobrze nadaja sie do muzyki typu metal/rock, calosc w drewnianej obudowie no i 5.1
Ad2) atutem bez watpienia jest 120Watt'owy Subwoofer (prawie dwa razy wiecej mocy niz u Geniusa ale za to tylko 2.1 idzie wiosna, potem lato - do wattowania jak znalazl - metalu i rocka bedzie sie sluchalo mniej...

od dwoch lat jade na http://www.mid9.co.yu/opisi/lc/lc50se.htm
http://img77.imageshack.us/img77/8476/343060607140441358b6ar.jpg

co do karty dziekowej, to nie mialem wiekszego problemu, padlo na Creative X-FI Music Gold

Citroen_Maniak
30th March 2008, 11:57
Konrado, olej Pixmanię. Gwarancja tylko francuska.
Te Geniusy będą dobre, aczkolwiek lepsze będą kolumny, chociażby Tonsil czy JBL. Karta dźwiękowa od Creative będzie lepsza Yamaha YMF724F-V, ale jeśli ją dostaniesz to będzie cud. Możesz też dostać klon tej karty, czyli Genius na chipsecie YMF724.

Nevi
30th March 2008, 12:15
Pomóżcie mi znaleźć działającą stronkę z 4fun tv. W normalnym pudle jej nie mam. MJ jeszcze w tv nie widziałem :(. To będzie katastrofa jak przestaną puszczaj a ja zostanę jedynym fanem który nie widział jej w telewizji......

CZESTER
30th March 2008, 12:23
Prosze bardzo Nevi :)

Odpalasz: Windows Media Player --> Plik --> Otwórz adres URL i wklejasz to --> mms://85.8.187.108:8081/
:)

Konrado
30th March 2008, 13:43
Konrado, olej Pixmanię. Gwarancja tylko francuska.
Te Geniusy będą dobre, aczkolwiek lepsze będą kolumny, chociażby Tonsil czy JBL. Karta dźwiękowa od Creative będzie lepsza Yamaha YMF724F-V, ale jeśli ją dostaniesz to będzie cud. Możesz też dostać klon tej karty, czyli Genius na chipsecie YMF724.

Moglbys napisac w kilku zdaniach dlaczego Yamaha jest (wg Ciebie) lepsza od Creativa ?? W kolumny sie nie bede bawali gdyz lubie czasem ogladac filmy HD z systemem 5.1 no i glosniki tez beda podlaczane do konsoli

A co sadzisz o glosnikach Logitech :?:

3Dmark
30th March 2008, 14:57
Prosze bardzo Nevi :)

Odpalasz: Windows Media Player --> Plik --> Otwórz adres URL i wklejasz to --> mms://85.8.187.108:8081/
:)
Wszystkie stacje da się tak odbierać?:)
Ja by jeszcze chciał MTV:)

Citroen_Maniak
30th March 2008, 18:17
Lepiej gra, chociaż Creative też to robi przyzwoicie (w tym modelu).

Przemyslav
30th March 2008, 21:44
Wszystkie stacje da się tak odbierać?:)
Ja by jeszcze chciał MTV:)

Bardziej polecam: Media Player Classic :D Ale zobaczysz co Ci leży :D

3Dmark
30th March 2008, 22:42
Dzięki SQ:cheers:
Skąd można wziąć więcej stacji?

Citroen_Maniak
31st March 2008, 16:40
Fakt, Media Player Classic obsługuje więcej formatów.

karolkuich
1st April 2008, 09:21
Czy ktoś miał podobny komunikat podczas próby zainstalowania najnowszego builda Opery ? Chodzi o 9864m.exe

http://images31.fotosik.pl/200/faaee9fdbd471cb7.jpg (www.fotosik.pl)

hyundai86
1st April 2008, 11:07
Spróbuj zassać jeszcze raz Karol ;)

Misiaczek
1st April 2008, 14:30
chłopaki wie ktoś jak jak można utworzyć konto na grono.net??? nie znalazłem żadnego linku który słurzy do zakładania konta. Pomuszcie :(

Przemyslav
1st April 2008, 15:36
Czy ktoś miał podobny komunikat podczas próby zainstalowania najnowszego builda Opery ? Chodzi o 9864m.exe

http://images31.fotosik.pl/200/faaee9fdbd471cb7.jpg (www.fotosik.pl)

Instalka zjeb...., jak Hyundai piszę pobrać jeszcze raz :) Albo wersję Classic, albo MSI :)

chłopaki wie ktoś jak jak można utworzyć konto na grono.net??? nie znalazłem żadnego linku który słurzy do zakładania konta. Pomuszcie :(

Z tego co pamiętam, działało na zasadzie zaproszeń. Dostawałeś linka aktywacyjnego od kogoś na majla :)

haku
1st April 2008, 22:39
Misiaczek - jeśli bardzo Ci zależy to daj maila na PW to wyślę Ci zaproszenie :)

hyundai86
2nd April 2008, 00:15
Nie wiem jak was ale u mnie godziny nie pasują coś przy zmianie czasu chyba się zepsuło :wink: Mam na myśli tylko i wyłącznie to forum :) 2 h za wcześnie (późni się) mam przy postach ;)

3Dmark
2nd April 2008, 00:23
U mnie jest to samo:wink:

CZESTER
2nd April 2008, 00:27
Do góry w Szybkie menu --> Edycja opcji --> prawie przy samym dole strony są ustawienia czasu, zróbcie: GMT +2. Powinno być ok :)

hyundai86
2nd April 2008, 00:35
Do góry w Szybkie menu --> Edycja opcji --> prawie przy samym dole strony są ustawienia czasu, zróbcie: GMT +2. Powinno być ok :)

:cheesy: prima aprilis :cheesy: co prawda jest tak jak pisałem no ale bez jaj :wink: po prostu nie chciało mi się i nie zmieniłem :D prima aprilis się liczy bo na forum pokazuje mi jeszcze 22 :)

CZESTER
2nd April 2008, 00:37
Ale Prima Aprilis, był wczoraj :) :D
O lol :P A chciałem być pomocny :P

karolkuich
2nd April 2008, 00:57
No i byłeś. Ja też miałem zmienioną, a nawet nie zauważyłem... :lol:

Przemyslav
2nd April 2008, 10:16
Nie wiem jak was ale u mnie godziny nie pasują coś przy zmianie czasu chyba się zepsuło :wink: Mam na myśli tylko i wyłącznie to forum :) 2 h za wcześnie (późni się) mam przy postach ;)

Pij więcej :D :D

Citroen_Maniak
2nd April 2008, 13:41
Za dużo metanolu :D

CZESTER
2nd April 2008, 16:41
Za dużo metanolu :D

Haha, dobre xD

Marzec
2nd April 2008, 17:34
Pij więcej :D :D
Sam pij, przecież on żartował :D

Btw. Co wy macie za problemy, godzina w tą czy tamtą :)

EternelFan
3rd April 2008, 21:39
Hmm, dziwny problem sie urodzil, wlacza sie komp, wybija ze musi sprawdzic spojnosc dysku C, sa 3 fazy, 1 szybko idzie, na 2 sie zacina i stoi w miejscu..
Jak wycofam te sprawdzanie spojnosci, to sie pozniej zacina, jedyne co zdaze wlaczyc to z trudnoscia menedzer zadan (myslalem ze uzycie procesora jest zbyt duze, ostatnio jak wylaczylem FF, i chcialem pozniej znow wlaczyc to musialem wlasnie w menedzerze w procesach wylaczyc FF, pozniej okey, ale to na notebooku bylo) na kompie sie tak tnie, nic nie moge zrobic, moze to byc spowodowane jakims programem wlaczajacym sie automatycznie po zaladowaniu windowsa? czy tez avast moze cos sie wali bo wybija sie ze mozna pobrac nowa baze wirusow i zawiecha? a moze jakis wirusik? najgorzej jak bedzie potrzebna reinstalka kompa... zaledwie pol roku od kupna...

Przemyslav
3rd April 2008, 21:53
A daj mu pomyśleć, być może dużo danych i mu musi trochę zejść :)

Jak coś reinstalka czemu nie :) Pół roku niby szybko niby nie, w zależności od użytkownika :) Zrobić sobie na przyszłość obraz systemu i tylko przywracanie :)

Kompa dać na skanery online, skoro inne się wysypują :) Dodatkowo sprawdzić programem do dysku twardego np. HDDLife Pro, czy twardziel jest w dobrym stanie :) No i zamienniki systemowego ScanDisc'a :)

EternelFan
3rd April 2008, 21:59
Daje myslec :) ale nie pomaga mu to..

Hmm, z tym obrazem to reinstalka wtedy nie bedzie potrzebna? bo zawsze musze nosic kompa do specjalisty i czekac az zrobi, a sam robic nie potrafie, a plyte instalacyjna niby mam ale jakas dziwna, kiedys zaryzykowalem ale juz wiecej nie bede ...

Jak na razie to zadnego programu nie moge uruchomic :) ikonka Moj Komputer znikla sobie, jak juz sie pojawila zawiecha...

Przemyslav
3rd April 2008, 22:03
Obraz systemu robisz po jego instalacji, już ze sterami, programami, czyli jak masz skonfigurowanego :) Z obrazu system odzyskujemy w ok. 15 minut ze wszystkim, łacznie z ustawieniami :) U mnie trochę dłużeej ale u mnie jest parę systemów i łącznie obraz ma 50 GB :) Polecam: Norton Ghost i co sam używam Acronis True Image :) Obraz przywracamy z płyty startowej takiego programu, wskazujemy obraz i już :)

Nosisz do specjalisty :) Też tak nosiłem w 98' za 3 razem powiedziałem sam się nauczę i 50 zł. już nie wydawałem :D

karolkuich
3rd April 2008, 22:05
Mogło dojść do uszkodzenia danych przy zapisie lub odczycie.

Zrób tak : Dysk C:\>>Właściwości>>Narzędzia>>Ta opcja przeszuka wolumin w poszukiwaniu błędów, zaznaczasz obie opcje:

http://images31.fotosik.pl/203/a217420c76a858fd.jpg (www.fotosik.pl)

Jeśli to nie pomoże to przejdź do F8 na starcie i Ostatnia dobra konfiguracja czy jakoś tam... :wink:

Później zobaczymy dalej.

EternelFan
3rd April 2008, 22:17
Nic nie place bo po znajomosci jest ;) ale i tak trzeba czekac i wozic..

probowalem, nie idzie, nie nadazam z wlaczeniem, ledwo moj komputer sie uruchomil, dysk C i zonk... szybciej bez internetu wlaczysz jakas strone w IE niz tu cos sie ruszy.. ;|

karolkuich
3rd April 2008, 22:25
A spróbuj uruchomić w trybie awaryjnym bez sieci i uruchomić przywracanie systemu.

Jeśli i to nie pójdzie to... :(

Ewentualnie Przywracanie usług katalogowych też F8

EternelFan
3rd April 2008, 22:28
przywracanie jedno udalo sie zrobic, ale cofnalem do dnia dzisiejszego, ale to za malo, probowalem wczesniej-juz nie poszlo...
I wybilo komunikat ze wazny element rejestru zostal odzyskany kopii alternatywnej lub z czegos innego - moze brakujace ogniwo?

PS. moze uda sie druga proba z przywracaniem, ostatnie dalej nacisniete...

Przemyslav
3rd April 2008, 22:31
Jak zostało przywrócone to okey :) Trzymamy kciuki :)

karolkuich
3rd April 2008, 22:34
I wybilo komunikat ze wazny element rejestru zostal odzyskany kopii alternatywnej lub z czegos innego - moze brakujace ogniwo?

Tak system potrafi sam odzyskiwać niektóre elementy z utworzonych kopii zapasowych...

Przemyslav
3rd April 2008, 22:38
Tak system potrafi sam odzyskiwać niektóre elementy z utworzonych kopii zapasowych...

Dlatego nie ma jak obraz :) Bo z Windą różnie bywa :)

EternelFan
3rd April 2008, 22:45
Nie polepszylo sie, poszlo przywracanie systemu, ale i komunikat o:

Sprawdzanie systemu plikow na C:
Typ systemu plikow to NTFS

Jeden z dyskow wymaga sprawdzenia spojnosci danych. Mozesz anulowac...

CHKDSK sprawdza pliki (poziom 1 z 3)
Ukonczono sprawdzanie plikow
CHKDSK sprawdza indeksy (poziom 2 z 3)
Usuwanie wpisu indeksu z indeksu $0 pliku 25.

komp nie reaguje na klawe, po wcisnieciu klawisza powinno byc anulowane sprawdzanie, 10 sek jest na to, i nic. sam sie rzadzi swoimi prawami

hmm, poszlo dalej, skopowiowalo sie jeszcze 3 razy ostatni text o usuwaniu wpisu...

EternelFan
3rd April 2008, 22:55
Dobra panowie - Dziala juz :D Dziekowac Wam Bardzo :cheers: :cheers: :cheers: :cheers: co ja bym bez Was zrobil? nic :) :cheers:

Edit: mial byc edit poprzedniego posta, cos nie styknelo, mozna scalic obydwa ;)

Przemyslav
3rd April 2008, 22:57
Dobra w tym nadmiarze szczęścia przymknę oko :) :) :cheers: :) Pamiętaj o obrazie :)

EternelFan
4th April 2008, 10:53
Chcialem zrobic dzisiaj bo wczoraj bylo za pozno, i cos sie gleblo calkowicie, pulpit jak przy instalce, z sama ikona kosza, czemu na infie ucza obslugiwac office zamiast naprawy systemu ;| juz nie ruszam tego pudla ;) obraz na notebooku se zrobie, problemow nie bedzie przynajmniej u mnie na kompie ;)

Citroen_Maniak
4th April 2008, 17:19
Mam dziwny problem... Gdy włączę stronkę, gdzie jest potrzebna Java to komp mi spowalnia, zanika lub mruga kursor, potem zawiesza się system a na końcu resetuje się komp? Przeinstalowywałem Javę do najnowszej wersji, sprawdzałem pod różnymi przeglądarkami, czyściłem cache i sprawdzałem łącze, skanowałem Kaspersky AntiVirus i dalej to samo :( :(

Marzec
4th April 2008, 17:23
Hmm napracowałem się i zrobiłem jeden filmik w Windows Movie Makerze. Powiem Wam nawet, że związany z LiLi... Jednak wyskakuje mi dziwny błąd, o którym czytałem trochę po necie, ale jeszcze nie znalazłem rozwiązania które by mi pomogło. Wszystkie warunki, które przedstawia error są spełnione :|

http://img504.imageshack.us/img504/1739/mvmkrus8.jpg

Pytanie drugie. Możliwe że to kodeki. Ktoś wie jak przywrócić standardowe kodeki Windows XP, te które dostaje się razem z systemem?

Nie mówicie jakie polecacie programy do obróbki, bo ja już mam skończony montaż i chcę go zapisać :(

Przemyslav
4th April 2008, 17:51
http://support.microsoft.com/kb/814836/pl

Dragon
4th April 2008, 18:14
To ile ten twój film ma MB ; ] ? :D

karolkuich
4th April 2008, 18:45
Mam dziwny problem... Gdy włączę stronkę, gdzie jest potrzebna Java to komp mi spowalnia,[...]:(

Odinstaluj, przeczyść rejestr i tempy i zainstaluj ponownie. Możesz dać loga z HijackThis na początek.

Citroen_Maniak
4th April 2008, 19:48
Już wiem, co było powodem. Mały wirus. Usunąłem i po strachu.

Marzec
4th April 2008, 20:06
http://support.microsoft.com/kb/814836/pl
Byłem tu.. XD

To ile ten twój film ma MB ; ] ?
Nieważne ile. Wstawiam jedno zdjęcie, próbuję zapisać... i to samo

Damian1
4th April 2008, 20:11
Czy Lili potrafi muwic i pisac po angielsku bo napewno umie francuski a czy umie jezyk angielski??Inni mówia tak a inni nie to wkoncu tak czy nie.Szczerze

Przemyslav
4th April 2008, 20:15
@DAMIANO12 zapytaj Lili sam :) Wyślij e-majla, czy PM na MySpace, a może odpiszą :)

@Marzec a trzeba było robić w innym sofcie :) Nie mam już pojęcia, nigdy nie miałem takowego problemu z nim :)

8/3/03 - Whenever I attempt "Save or Create" a movie file, I receive an error "Windows Movie Maker cannot save the movie to the specified location. Verify that the original source files used in your movie are still available, that the saving location is still available, and that there is enough free disk space available, and then try again." I have tried everything. I have seen a few postings with the same problem but never a solution. I've heard about the file being "too complex" so I have even tried to import a single picture to my timeline and record it out as a movie only to get the same error. I have 42 gig of hard drive space available and 512 MB of ram. ---- OK, I'm updating my own posting.... I just found that I was able to change the file setting to DV-AVI (NTSC) and my projects will render and save. I'm now assuming that there must be a codec issue with WMA files. I attempted to try all other settings from 340kbs broadband movie to a High Quality Video NTSC and none of them work. Is there another codec I need to download?

Eric,

I talked my brother through his initial startup with Movie Maker this
morning. He had the same issue as you - could render a DV-AVI file but not a
WMV one. It ended up being resolved by downloading/installing the Windows
Media Encoder package. There's a link to it on the Setup... Software page of

www.papajohn.org

Seems more like a missing or corrupt piece of Windows XP the Movie Maker
needs to run, as opposed to a codec issue.

Citroen_Maniak
4th April 2008, 20:24
Chyba potrafi :)

Damian1
4th April 2008, 20:25
@DAMIANO12 zapytaj Lili sam Wyślij e-majla, czy PM na MySpace, a może odpiszą

To mam napisac po francusku???Tylko jak to napisac:
.................................................. ...................................

Witaj!!!

Mam pytanie do ciebie czy potrafisz pisac po angieslku??

Pozdrawiam
.................................................. ..........................................
Chętnie bym napisał, ale mam prosbe do kogos przetłumaczyłby mi ten tekst ktoś??Na francuski

Marzec
4th April 2008, 20:35
Eric,

I talked my brother through his initial startup with Movie Maker this
morning. He had the same issue as you - could render a DV-AVI file but not a
WMV one. It ended up being resolved by downloading/installing the Windows
Media Encoder package. There's a link to it on the Setup... Software page of

www.papajohn.org (http://www.papajohn.org/)

Seems more like a missing or corrupt piece of Windows XP the Movie Maker
needs to run, as opposed to a codec issue.

Hmm już nic nie rozumiem. Tak się akurat składa, że jakoś przedwczoraj zainstalowałem Windows Media Encoder :| Ale czy to on zaszkodził Makerowi, czy ma on pomóc? Bo nie rozumiem kilku słówek z cytatu lol :D

Przemyslav
4th April 2008, 20:41
Według cycatu pomogło :)

EternelFan
4th April 2008, 22:22
Damiano... sluchales wszystkie piosenki Lili...? takie kawalki jak I`m not twenty albo I`m fed up..? jak myslisz w jakim jezyku to jest..? podpowiedz: na pewno nie po francusku :)

Konrado
5th April 2008, 00:45
Czy Lili potrafi muwic i pisac po angielsku bo napewno umie francuski a czy umie jezyk angielski??Inni mówia tak a inni nie to wkoncu tak czy nie.Szczerze

Twoje "uw" mnie rozwala (chcialbym w tym momencie pogratulowac Modka cierpliwosci :D ) Widze ze dalej nie zabrales sie za przeczytanie biografi LiLi :( zal czytac to co piszesz - gdybys ogladal reportaze z Lili to bys nie zadawal takich glupich pytan. :|
poza tym Lili nagrala kilka singli w wersji angielskiej wiec juz samo to powino dac ci odpowiedz na swoje pytanie.
I'm Fed Up ! 2003 (J'en ai marre!)
I'm Not Twenty 2003 (J'ai pas vingt ans!)
Amélie 2004 (ang i fra)

http://elle-alizee.9o.pl/bio/index.php
http://www.alizee.maju.prv.pl/
http://pl.wikipedia.org/wiki/Alizée

Nevi
5th April 2008, 12:08
Potrzebuje waszej pomocy :/. Od wczoraj wieczora komputer po mniej więcej 20-30 min użytkowania po prostu sam się wyłącza. Gram, słucham muzy, czy jest włączony tylko do ściągania torrentów; po prostu puff, tak jak by ktoś wyłączył zasilanie. Jedyne co wczoraj robiłem to przedmuchałem chłodzenie procka, bo troszkę rzęziło (po tym się zaczęło). Co mam sprawdzić, od czego zacząć?

CZESTER
5th April 2008, 12:21
Wydaje mi się że za wysoka temperatura na procku, i się przegrzewa. Sprawdz w biosie temperature. Być moze masz wiatraczek zakurzony na maxa i nie daje odpowiedniego chłodzenia.

Konrado
5th April 2008, 13:11
Potrzebuje waszej pomocy :/. Od wczoraj wieczora komputer po mniej więcej 20-30 min użytkowania po prostu sam się wyłącza. Gram, słucham muzy, czy jest włączony tylko do ściągania torrentów; po prostu puff, tak jak by ktoś wyłączył zasilanie. Jedyne co wczoraj robiłem to przedmuchałem chłodzenie procka, bo troszkę rzęziło (po tym się zaczęło). Co mam sprawdzić, od czego zacząć?

komputer sam sie wylacze glownie jesli procek sie przegrzewa (chyba gdy osiagnie 80-90*C ) Mozliwe ze naruszyles chlodzenie na procku, jesli znasz sie na rzeczy to zdemontuj chlodzenie (przy okazji przedmuchaj radiator i wyczysc wiatraczek) i zamontuj na nowo

sprawdz jeszcze temperatury np Everestem lub SpeedFan'em

wylaczasz kompa odczekaj z 15 minut wlacz, odrazu wejdz w BIOS'a i obserwuj zmiane temperatury procka jesli szybko rosnie i ni zatrzyma sie do 40 - 50*C to raczej wina chlodzenia

Damian1
5th April 2008, 13:14
Ile można miec max. ostrzezeń??i czy je można jakośc zlikwidowac.

Linkin_pl
5th April 2008, 13:28
Nevi, prawdopodobnie to procek, jednak przyczyną takiego zachowania mogą być 2 inne rzeczy nawet, przegrzewająca sie grafa (szczegolnie jak masz pasywnie chłodzoną, sam mam taki problem) lub zaslianie się sypie. Zainstaluj Everesta, sprawdź temperatury, i napięcia. Jeśli komp się restartuje też, dochodzi do tego jeszcze 4 możliwość czyli mechaniczne uszkodzenie kości RAM. Spróbuj przeczyścić radiator z kurzu i "kotów", jeśli nie umiesz, odradzam Ci zdejmowanie go i wykonywanie innych rzeczy (przejechanie pasta termoprzewodzącą itd) gdyż mozna go nieumiejętnie założyć ponownie, a nawet uszkodzić rdzeń procesora.

Pozdrawiam.

3Dmark
5th April 2008, 13:40
Może pasta termoprzewodząca zaschła i teraz źle przewodzi ciepło.
Jak będziesz kupował paste to nie kupuj sylikonowej tylko kup miedzianą albo z dodatkiem srebra.

Nevi
5th April 2008, 13:48
o dziwo od godziny kiedy napisałem pierwszego posta komp stoi, ale zapewne gdy włączę jakąś grę to będzie klapa. Zainstalowałem everesta corporate, trial; tylko nie wiem gdzie temperaturę podzespołów sprawdzić :P

@Edit, już mam te temperatury. zaraz sprawdzę jak wyglądają teraz i podczas grania.

3Dmark
5th April 2008, 13:52
o dziwo od godziny kiedy napisałem pierwszego posta komp stoi, ale zapewne gdy włączę jakąś grę to będzie klapa. Zainstalowałem everesta corporate, trial; tylko nie wiem gdzie temperaturę podzespołów sprawdzić :P
Na tej liście z boku naciskasz "komputer" a następnie "czujnik":D

Nevi
5th April 2008, 13:55
chyba nie za dobrze :/
http://img107.imageshack.us/img107/8092/85sh1.jpg

@EDIT, włączyłem calla4 i nie ma żadnej różnicy w temperaturach.

3Dmark
5th April 2008, 14:08
Zapewne masz procesor intela bo AMD nie wytrzymał by takiej temperatury.
Sprawdzałeś czy witraczek w chłodzeniu od procka się kręci?

Konrado
5th April 2008, 14:12
No to juz masz odpowiedz na swoje pytanie, czyli radiator nie styka sie z procesorem, jesli sam nie czujesz sie na silach to popros kogos znajomego aby zdemontowal Ci chodzenia i zamontowal na nowo

Linkin_pl
5th April 2008, 14:17
80 pare stopni to już b. wysoka temp. Możesz podać model i markę procka? Zrób parę rzeczy po pierwsze jeśli masz obudowe zamknętą - otwórz ją, koniecznie zrób to co mówi 3dmark czyli sprawdź czy radiator działa, możliwe że został uszkodzony jak wtedy przeczyszczałeś komputer. Napisz po jakim czasie oraz po czym miałeś taką temperaturę.

Konrado
5th April 2008, 14:20
80 pare stopni to już b. wysoka temp. Możesz podać model i markę procka? Zrób parę rzeczy po pierwsze jeśli masz obudowe zamknętą - otwórz ją, koniecznie zrób to co mówi 3dmark czyli sprawdź czy radiator działa, możliwe że został uszkodzony jak wtedy przeczyszczałeś komputer. Napisz po jakim czasie oraz po czym miałeś taką temperaturę.

czy wy dwaj nie potraficie czytac screena :?:
Wentylator na procku ma 2344 RPM wiec nie stoji w miejscu :!:
p[o choilere ma otwierac obudowe skora wczesniej na zamknietej mial teperatury w normie... poprostu podczas czysczenia musial ruszyc radiator i ten nie styka sie juz z procesorem pozostaje tylko doscisnac

Nevi
5th April 2008, 14:23
A czy to nie jest przypadkiem tak że ta temperatura procesora to łączna temp wszystkich rdzeni? Mam aż cztery (Core 2 Quad), każdy z nich mam niską (ok 20)...

3Dmark
5th April 2008, 14:23
Wentylator na procku ma 2344 RPM wiec nie stoji w miejscu :!:
Ja bym nie wierzył programom:D
Najlepiej sprawdź w biosie jakie masz temperatury

Nevi
5th April 2008, 14:30
Dobra, jest źle. Otworzyłem obudowę, kręci się kręci ^^. Ale temperatura każdego rdzenia wynosi około 90 stopni.. :/
http://img86.imageshack.us/img86/1586/ekhmvt3.jpg

PS. nie mam nikogo kto by mi mógł zdemontować chłodzenie :/

Citroen_Maniak
5th April 2008, 14:33
http://img210.imageshack.us/img210/7608/hddvx4.th.png (http://img210.imageshack.us/my.php?image=hddvx4.png)
Czemu tylko 58% mimo, że wszystko jest OK?

Linkin_pl
5th April 2008, 14:42
Ja bym nie wierzył programom:D
Najlepiej sprawdź w biosie jakie masz temperatury

Ja też pare razy przejechałem się na evereście i jego "wynikach" więc szybkiej sprawdzenie dla upewnienia na pewno nie było błędem :). Otworzenie obudowy, pewnie nie rozwiąże sprawy ale poprawi przepływ powietrza wewnątrz (tylko dzieki temu zabiegowi moja grafa pasywna jako tako funkcjonuje obecnie, latem bedzie kiepsko i tak wiec na aktywa wymieniam :), a znam kolesia co dla obnizenia temp mial nie tylko kompa open ale aby coś "zdziałać" na nim musial miec otwarte okno w zimie i siedział w kurtce i rękawiczkach ^^. Nevi, co prawda 4 rdzeniówki grzeją sie ale ta temp i tak jest za wysoka imho, jesli nie masz kogoś kto mógłby nałożyć świeżą paste i ponownie założyć radiatorka to najlepiej zanieść do jakiegoś serwisu czy kogos kto to zrobi, jak powiedziałem nie zalecam samemu to robic jak nie wie sie mniej wiecej co i jak :).

3Dmark
5th April 2008, 14:43
Dobra, jest źle. Otworzyłem obudowę, kręci się kręci ^^. Ale temperatura każdego rdzenia wynosi około 90 stopni.. :/

PS. nie mam nikogo kto by mi mógł zdemontować chłodzenie :/
Możesz zanieść komputer do sklepu komputerowego oni za drobną opłatą zrobią Ci to

Nevi
5th April 2008, 15:30
Tak kur*a tak!! xD
Od ostatniego czasu chłodzenie procka bardzo hałasowało, spodziewałem się że to kurz więc brałem dmuchawę i odkurzacz i lekko go czyściłem. Pomagało ale chwilowo.
Powiem w języku laickim, pod tym wentylatorkiem (na tych raszkach) była około 4 milimetrowa (ubita) warstwa kurzu.
http://img216.imageshack.us/img216/9499/dsc00491xj9.th.jpg (http://img216.imageshack.us/img216/9499/dsc00491xj9.jpg)
wziąłem plastikowy patyczek i dokładnie to wyczyściłem.

jaki tego efekt?
http://img216.imageshack.us/img216/7285/yepjt1.th.jpg (http://img216.imageshack.us/img216/7285/yepjt1.jpg)
temperatura nie jest wyższa niż 40 stopni, a kompuś chodzi ciszej niż kiciuś ^^.
Dzięki za wszystkie rady!!! Zwłaszcza Kondziu, znasz się na rzeczy :)

Linkin_pl
5th April 2008, 15:41
To super, ciesz się, że to tylko przez warstwę kurzu, ja mam restarty średnio jeden dziennie (z zamkniętą obudową było ze 5X wiecej) i pomóc może tylko zainstalowanie nowego chłodzenia lub wymiana grafy :( (A myślałem, że jak weznę Gainwarda to nawet jako pasyw nie bedzie problemów:)

Konrado
5th April 2008, 15:50
Dobrze ze sobie sam poradziles a na przyslosc radze kupic sprezone powietrze i tym czysci komponety komputera. oczywiscie komp wylaczony a po czyszczeniu tez odrazu nie wlaczaj, odczekaj z 15 minut

taki zabieg warto zrobic raz na 90-120 dni a w sezonie letnim nawet co 30 ;)

Nevi
5th April 2008, 16:02
taki zabieg warto zrobic raz na 90-120 dni a w sezonie letnim nawet co 30 ;)

racja, od kiedy kupiłem kompa (tj. sierpień 07) nie był on w środku czyszczony, teraz nie będę tego tak zaniedbywał :)

Nevi
5th April 2008, 17:19
To ja może zadam jeszcze jedno pytanie (nie związane z powyższym tematem więc nie edytuje posta).

W lewym dolnym rogu monitora (http://www.znak.pl/index.php?cid=209&scid=957&prid=l19LGL1900RBF) mam rysę o długości około 1,5 milimetra. Głębokość jej jest na tyle wystarczająca że załamuje światło przez co jest widoczna. Czy da się ją w jakiś sposób zamaskować/usunąć? Albo czy możliwe jest wymienienie przedniego panelu monitora?

Konrado
5th April 2008, 19:35
Gwarancja tego nie obejmuje wiec pozostaja domowe sposoby, przychodzi mi na mysl cos w stylu foli ochronnych takich co stosuje sie na LCD telefona, ktore maja min. wypelniac rysy

Przestan grac tyle w CoD'a bo juz Ci naboje przez monitor wylatuje a potem zdziwiony ze dziurki w panelu :mrgreen:

Citroen_Maniak
5th April 2008, 21:20
Jest krem, który niweluje pęknięcia i rysy.

Przemyslav
5th April 2008, 21:29
Kompa to sie czyści :D Ja co miesiąc :) Qmpel najlepiej podjechał z jednostką na stację i przeczyścił kompresorem :D

Nevi
5th April 2008, 21:58
Jest krem, który niweluje pęknięcia i rysy.

Jak znasz jakąś to proszę, podaj mi nazwę :)

Przemyslav
5th April 2008, 22:18
Wszystko na zasadzie pasty polerskiej :)

http://www.allegro.pl/item325659502_vr_pasta_i_2_mleczka_polerskie_l123_ usuwa_rysy.html

Nevi
5th April 2008, 22:52
Danke SQ, o taką mi chodziło ^^.

Konrado
6th April 2008, 00:48
Kompa to sie czyści :D Ja co miesiąc :) Qmpel najlepiej podjechał z jednostką na stację i przeczyścił kompresorem :D

Sam mam kumpla co ma sprezarke w szopce, oprocz pompowania opon sluzy tez do czyszczenia sprzet elektronicznego xD

hyundai86
6th April 2008, 01:58
w sezonie letnim nawet co 30 ;)

W zakurzonym akademcu trzeba się tego trzymać bo to wystarczy na zebranie się sporej warstwy :D

Nevi
7th April 2008, 18:11
Pomógł by mi ktoś odkopać temat z fotkami Lilki z pierwszego występu (w tym radiu). Wtedy co miała długie włoski, kolega chce zobaczyć a ja doszukać się nie mogę :/. Chodzi mi o tą "nową" Lilkę :P

Marzec
7th April 2008, 18:18
Było zapisywać na dysku????

http://img209.imagevenue.com/loc500/th_84839_53ht6_122_500lo.jpg (http://img209.imagevenue.com/img.php?image=84839_53ht6_122_500lo.jpg)http://img165.imagevenue.com/loc934/th_84842_51ee0_122_934lo.jpg (http://img165.imagevenue.com/img.php?image=84842_51ee0_122_934lo.jpg)http://img242.imagevenue.com/loc253/th_84859_55xl4_122_253lo.jpg (http://img242.imagevenue.com/img.php?image=84859_55xl4_122_253lo.jpg)

:P

Konrado
7th April 2008, 20:34
Pomógł by mi ktoś odkopać temat z fotkami Lilki z pierwszego występu (w tym radiu). Wtedy co miała długie włoski, kolega chce zobaczyć a ja doszukać się nie mogę :/. Chodzi mi o tą "nową" Lilkę :P

Nevi, Nevi Nevi... Ty ty do Szczecina przez Berlin chcialbys jechac, zamiast szykac igly w stogu siana, odwiedzil bys np "Alizee Italia" http://www.alizeeitalia.com/home.htm Galeria -> Promo Radio :D

:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Nevi
7th April 2008, 21:22
Dzienks Kamraci :cheers:. Kumpel zobaczy jaka to Lilka zawsze jest piękna :D

Konrado
7th April 2008, 21:41
Poddaje sie... :( szukalem zdjec "Yaas" ale praktycznie "g" na google znalazlem

Y-Aas, to ta wokoalitka ktora wystepuje ostatnio z Alexem C (du_hast_den_schoensten_arsch_der_welt i doktorspiele)

SQ, moze Ty na swojich magicznych stronkach cos znajdziesz :) ?

Przemyslav
7th April 2008, 22:04
Znalazłem: York Alcohol Advice Service :D

Ino klip:

http://babeshack.babes-board.ch/f/20080315/0511188/3c9332fee61ded5bdd56c9d56dac0770.jpg

http://rapidshare.com/files/99752105/Alex_C_feat_Yass-Doktorspiele_The_Dome45_SC_x264.mp4

Konrado
7th April 2008, 22:18
Klip zassam, moze bedzie w lepszej jakosci niz te co mam ;)
Chcialem sobie zrobic sygne z Yaas'u, chyba pozostaje tylko zlapac klatki z teledyskow :/

Przemyslav
7th April 2008, 22:20
Ciężko o Nią nawet na niemieckich forach, widać mało jeszcze poznana :)

Konrado
7th April 2008, 22:27
Ciężko o Nią nawet na niemieckich forach, widać mało jeszcze poznana :)

No niestety pozostaje sprobowac za kilka tygodni ;) a za ten wystep live co podales to browarek sie nalezy :) zajefajnie Ona tam wyglada
:cheers:

P.S. znalazles jak Ona sie nazywa ? moze po danych osobowych udalo by sie kilka fotek znalesc :?:

Przemyslav
7th April 2008, 22:51
Nie ma problemu :D

Widziałem tylko Y-Ass :)

kiko90
10th April 2008, 19:35
Sry za pisanie pod postem ale silnie poszukuje mp3:
Alizee - Coeur déjŕ pris
Alizee - L'e-mail a des ailes
Alizee - C'est trop tard
Alizee - Mon Taxi Driver

Czy mógłby mi ktoś pomóc:?:byłbym wdzięczny :roll:
:) Najlepiej Darmowe :P

CZESTER
10th April 2008, 19:55
Kiko jesli chodzi o oficjalne produkcje Alizée to takie sprawy na PM.

Citroen_Maniak
10th April 2008, 20:07
Sprawa właściwie tylko do SQ.
Moja ciocia ma problem, ponieważ kupiła tablety "od Żółtasów". Chwilkę po odjeździe kuriera przyszła do niej sąsiadka, że Polacy rozprowadzają lewe tabsy na wzmocnienie i podszywają się pod Chinoli. Ładują tam gips, mąkę i Bóg jeszcze wie co. A więc:

Czy jeśli mama (jej siostra) zrobi podstęp i powie o zaistniałej sytuacji na Policji z przedstawieniem wyników laboratoryjnych (wujek chemik uniwersytecki) tabletek z tego źródła można oficjalnie przydybać kuriera na miejscu w domu, żeby wg. nakazu przeszukania firmy przez sąd doprowadził Policję do ich siedziby? Od zaraz bez czekania kilku dni, bo zwiną interes.
Ile się czeka na nakaz przeszukania placówki i jak Ty Przemku widzisz mój pomysł w świetle prawa?

Przemyslav
10th April 2008, 20:30
Sprawa właściwie tylko do SQ.
Moja ciocia ma problem, ponieważ kupiła tablety "od Żółtasów". Chwilkę po odjeździe kuriera przyszła do niej sąsiadka, że Polacy rozprowadzają lewe tabsy na wzmocnienie i podszywają się pod Chinoli. Ładują tam gips, mąkę i Bóg jeszcze wie co. A więc:

Czy jeśli mama (jej siostra) zrobi podstęp i powie o zaistniałej sytuacji na Policji z przedstawieniem wyników laboratoryjnych (wujek chemik uniwersytecki) tabletek z tego źródła można oficjalnie przydybać kuriera na miejscu w domu, żeby wg. nakazu przeszukania firmy przez sąd doprowadził Policję do ich siedziby? Od zaraz bez czekania kilku dni, bo zwiną interes.
Ile się czeka na nakaz przeszukania placówki i jak Ty Przemku widzisz mój pomysł w świetle prawa?

Przeszukanie pomieszczenia i innych miejsc może zostać przeprowadzone w celu wykrycia lub zatrzymania albo przymusowego doprowadzenia osoby podejrzanej, a także w celu znalezienia rzeczy mogących stanowić dowód w sprawie lub podlegających zajęciu w postępowaniu karnym, jeżeli istnieją uzasadnione podstawy do przypuszczenia, że osoba podejrzana lub wymienione rzeczy znajdują się w pomieszczeniu i innym miejscu (art. 219 § 1 KPK Kodeks postępowania karnego. Dz.U. Nr 51, poz. 514 i Nr 69, poz. 626 i Nr 93, poz. 889.). Uprawnionym do dokonania przeszukania jest prokurator albo na polecenie sądu lub prokuratora Policja. Istnieją wypadki (wskazane odpowiednio w ustawie), w których może być uprawniony do tego też inny organ. Przeszukanie powinno być dokonane zgodnie z celem tej czynności, z zachowaniem umiaru i poszanowania godności osób, których ta czynność dotyczy, oraz bez wyrządzania niepotrzebnych szkód i dolegliwości (art. 227 KPK).

Aby właściwy organ mógł przeprowadzić przeszukanie powinien okazać osobie, u której ma je dokonać, postanowienie sądu lub prokuratora. § 3 art. 220 KPK wymienia odstępstwo od powyższej zasady. Zatem w wypadkach niecierpiących zwłoki, jeżeli postanowienie sądu lub prokuratora nie mogło zostać wydane, organ dokonujący przeszukania okazuje nakaz kierownika swojej jednostki lub legitymację służbową, następnie zwraca się niezwłocznie do sądu lub prokuratora o zatwierdzenie przeszukania. Takie postanowienie sądu lub prokuratora o zatwierdzeniu należy doręczyć osobie, u której dokonano przeszukania, i to w terminie 7 dni od daty czynności na zgłoszone do protokołu żądanie tej osoby. Każdorazowo dana osoba powinna być pouczona o prawie zgłoszenia takiego żądania. Jeżeli w ciągu 7 dni od dnia czynności nie nastąpiło jej zatwierdzenie, zatrzymane rzaeczy zwraca się niezwłocznie osobie uprawnionej, chyba że nastąpiło dobrowolne wydanie, a osoba ta nie złożyła wniosku o zwrotne wydanie jej tych rzeczy. Osobie uprawnionej powinny też zostać zwrócone rzeczy niezwłocznie po stwierdzeniu ich zbędności dla postępowania karnego (art. 230 § 1 i 2 KPK).

Osoba, u której ma być przeprowadzone przeszukanie, przed jego rozpoczęciem musi zostać zawiadomiona o celu przeszukania oraz zostać wezwana do wydania poszukiwanych przedmiotów. W trakcie przeszukania mieszkania ma prawo być obecna osoba, u której przeszukanie jest przeprowadzane oraz osoba przybrana przez organ prowadzący to przeszukanie. Oprócz tych osób może być obecna również osoba wskazana przez osobę, u której prowadzone ma być przeszukanie, jeżeli nie uniemożliwia to przeszukania albo nie utrudnia go w istotny sposób. Jeżeli przy przeszukaniu nie ma na miejscu gospodarza lokalu, należy do przeszukania przywołać przynajmniej jednego dorosłego domownika lub sąsiada (art. 224 § 3 KPK).

Z przeszukania powinien zostać sporządzony protokół. Ma on zawierać oznaczenie czynności, jej czasu i miejsca oraz osób w niej uczestniczących; przebieg czynności oraz oświadczenia i wnioski jej uczestników, wydane w toku czynności postanowienia i zarządzenia, a jeżeli postanowienie sądu lub zarządzenie sporządzono osobno, wzmiankę o jego wydaniu; w miarę potrzeby stwierdzenie innych okoliczności dotyczących przebiegu czynności oraz oznaczenie sprawy, z którą zatrzymanie rzeczy lub przeszukanie ma związek; także podanie dokładnej godziny rozpoczęcia i zakończenia czynności; dokładną listę zatrzymanych rzeczy i w miarę potrzeby ich opis, a nadto wskazanie polecenia sądu lub prokuratora (art. 148 w zw. z art. 229 KPK).

Z kolei art. 44 § 1 KPSW Kodeks postępowania w sprawach o wykroczenia. Dz.U. Nr 213 z 15.12.2003r., poz. 2081. wskazuje, że w celu znalezienia i zatrzymania przedmiotów podlegającym oględzinom lub mogących stanowić dowód rzeczowy, Policja oraz inne organy prowadzące czynności wyjaśniające, mogą dokonać przeszukania pomieszczeń i innych miejsc, jeżeli istnieją uzasadnione podstawy do przypuszczenia, że przedmioty te lub dowody tam się znajdują. Takie przeszukanie powinno nastąpić na mocy postanowienia prokuratora lub sądu. Od tej zasady i w tym przypadku występuje wyjątek. § 4 art. 44 KPSW zezwala na przeprowadzenie przeszukania w wypadkach niecierpiących zwłoki, jednak organ dokonujący tej czynności zobowiązany jest zwrócić się niezwłocznie do prokuratora o zatwierdzenie przeszukania. O prawie żądania takiego potwierdzenie należy pouczyć osobę, u której przeszukanie zostało przeprowadzone, a jeżeli wystąpiła ona z takim żądaniem to w terminie 14 dni powinno zostać jej doręczone zatwierdzenie przeszukania. Przy przeprowadzaniu takiego rodzaju przeszukania stosowane są zasady kierujące przeszukaniem określonym w Kodeksie postępowania karnego.

Tak więc Twoja mama powinna się udać do najbliższego Komisariatu, czy Komendy ze zgłoszeniem danego problemu wymagającego interwencji. Wziąć ze sobą materiał dowodowy + wydruk (Policja tak, czy siak zrobi analizę w labolatorium). Z tego co widzę to sprawą najpewniej zajmie się Sekcja Przestępstw Gospodarczych i Sekcja Kryminalna. Teraz od mamy zależy czy to będzie donos anonimowy, czy z danymi zgłaszającego.

Co na to prawo?

Art. 12. prawa farmaceutycznego:

Kto bez wymaganego zezwolenia podejmuje działalność w zakresie prowadzenia:

hurtowni farmaceutycznej
apteki ogólnodostępnej
punktu aptecznego,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

3Dmark
10th April 2008, 23:00
Na operze nie mam chińskiej czcionki a na IE mam. Co mam zrobić żeby mieć chińską czcionke na operze?:)

CZESTER
10th April 2008, 23:07
Google is Your friend :P

http://my.opera.com/polski/forums/topic.dml?id=31442

Przemyslav
10th April 2008, 23:13
Ja nawet nie mam tego problemu :) Stronki się wyświetlają, jak i całą Operę mogę mieć po chińsku :)

http://www.opera.com/support/search/view/836/
http://www.opera.com/support/search/view/435/

3Dmark
10th April 2008, 23:15
Dzięki Czester:cheesy:

kiko90
11th April 2008, 14:11
Kiko jesli chodzi o oficjalne produkcje Alizée to takie sprawy na PM.

oka sry :(

Citroen_Maniak
11th April 2008, 20:23
Poszukuję piosenki Ann Winsborn - J'ai ne pas compris
Jeśli ktoś mógłby mi podać link, byłbym wdzięczny :)

Konrado
11th April 2008, 20:27
znajdziesz na emule, bearshare, DC++, torrent - wymieniac dalej :?:

Przemyslav
11th April 2008, 21:24
Oj wszystkiego cza uczyć :)

http://piotrus21piotrus.wrzuta.pl/audio/q3IJYe6f3w/ann_winsborn_-_j_e_nai_pas_compris

Dalej: http://emuzyka.eu/

kiko90
11th April 2008, 21:49
A tak swoją drogą dawno tego kawałka nie słyszałem ;)

z emuzyki to troche dziwnie,bo nie obcykany :P, ja się dowiedziałem, że na bs jest ... ;)

Citroen_Maniak
12th April 2008, 08:15
Wiem, że jest na wrzucie, ale na wszystkich moich p2p nie ma.

Marzec
12th April 2008, 18:45
Noto już masz na wrzucie, więc problem rozwiązany ;)

Maciej
12th April 2008, 23:53
Poszukuję piosenki Ann Winsborn - J'ai ne pas compris

Moja krew :cheers: uwielbiam tą piosenkę :P

Citroen_Maniak
13th April 2008, 10:49
Czy mógłbyś podesłać na PW?

Damian1
13th April 2008, 11:19
Mam pytanie odnośnie Lili.Czy lili ma dalej ten sam zespoł jak w 2004.??Czy zmieniła?Chodiz mi o ludzi którzy grali na gitarach elektrycznych itd.

Przemyslav
13th April 2008, 12:38
Czy mógłbyś podesłać na PW?

Przecież podałem ci linki :)

Citroen_Maniak
13th April 2008, 12:50
Sorki, ale pisząc to nie działała mi Wrzuta.pl :)

Przemyslav
13th April 2008, 13:00
Pod wszystkimi przeglądarkami ? :)

Maciej
13th April 2008, 13:07
Wysłałem ci już linka z downloadem tej piosenki :P

Damian1
13th April 2008, 16:00
Mam pytanie odnośnie Lili.Czy lili ma dalej ten sam zespoł jak w 2004.??Czy zmieniła?Chodiz mi o ludzi którzy grali na gitarach elektrycznych itd.

Konrado
13th April 2008, 16:52

Wystarczy obejrzec wystepy live z roku 2003-04 i z obecnego a odpowiedz sama sie nasunie...

Damian1
13th April 2008, 17:10
Konrado dalej nie wiem nie bede zmyslam chodzi mi o samam prawde to co jest na 100% potwierdzone.

Marzec
13th April 2008, 17:14
Ani kompozytor, ani zespół nie jest ten sam :P Nie przypominaj mi o tym :P

Citroen_Maniak
14th April 2008, 18:37
Czy można znaleźć na portalach z softem pełną wersję Nero?

Przemyslav
14th April 2008, 18:44
Poszukaj topic'u Ulubione SQ ;) Dlatego wrzucałem te linki, aby każdy miał ale nikt nie czyta :P

Konrado
14th April 2008, 18:48
Poszukaj topic'u Ulubione SQ ;) Dlatego wrzucałem te linki, aby każdy miał ale nikt nie czyta :P

No wlasnie gdzie sie podzial ten Twoj topic, nie raz czlowiekowi pomogł :D byl przeklojony a teraz zniknął. Gdzies go ukryl ;) :?:

Edit
chyba wlasnie wrocil na swoje miejsce :cheers:

Przemyslav
14th April 2008, 18:49
Już przykleiłem :D

3Dmark
14th April 2008, 20:43
Już przykleiłem :D
A mocno przykleiłeś?:), bo znowu się oderwie:cheesy:

kiko90
14th April 2008, 20:54
Mam pytank TYLKO SIĘ NIE ŚMIAĆ:!::!::!: bo dam bana ;)

Czy możliwe, żeby samoczynnie strona interetowa mi się wyłączała :?:
Jeśli tak, a napewno to dlaczego:?:

Mam mozille :P

3Dmark
14th April 2008, 20:55

Tak poprostu Ci się wyłącza:?:

kiko90
14th April 2008, 20:56
Tak poprostu Ci się wyłącza:?:

Nom, czytam posty, myszka nieruchomo, na innej zakładce gra Lilki i tu cyk wyłączone, i widze pulpit :(

3Dmark
14th April 2008, 21:02
Może masz wirusy albo robaki?

kiko90
14th April 2008, 21:06
Może masz wirusy albo robaki?

Pewnie tak(jak zawsze wormsy atakują) :( poprosze brata by zrobił na moją nie obecność formata :(
Bo innego sposobu nie ma raczej.Nawet antywirus nic nie wykrywa tych wirusów robali :roll:

Przemyslav
14th April 2008, 21:07

Bo masz Mozillę :)

A poważnie może strona ma skrypt zamykający :D

3Dmark
14th April 2008, 21:08
Pewnie tak(jak zawsze wormsy atakują) :( poprosze brata by zrobił na moją nie obecność formata :(
Bo innego sposobu nie ma raczej.Nawet antywirus nic nie wykrywa tych wirusów robali :roll:
Spróbuj tym programem: Windows Worms Doors Cleaner :cheesy:

kiko90
14th April 2008, 21:10
Bo masz Mozillę :)

A poważnie może strona ma skrypt zamykający :D

Taa ucieka ode mnie w siną dal :P przed chwilą zamiast do nowików wszedłem do inforacjie alizee 24h na dobe :?

@3Dmark chętnie, gdybym miał miejsce na dysku :D

karolkuich
14th April 2008, 21:20
Kiko pobierz ten program >> SDFix (http://downloads.andymanchesta.com/RemovalTools/SDFix.exe) <<

Dwuklik na ikonkę SDFix.exe - program rozpakuje się na dysk systemowy (najczęściej: C:\SDFix)
Uruchom komputer w Trybie Awaryjnym z obsługą sieci
Wejdź do folderu z SDFix kliknij dwa razy na plik RunThis.bat
Wciśnij Y - nastąpi proces usuwania.
Kiedy usuwanie się skończy - wciśnij dowolny klawisz (Any Key).
Nastąpi restart komputera.
Po restarcie SDFix uruchomi się ponownie, żeby dokończyć proces usuwania, kiedy pojawi się w oknie programu Finished, wciśnij dowolny klawisz.

Pokaż Report.txt znajdujący się w folderze SDFix .(wklej do postu)

Źródło: Gutek

Kiko WWDC ma zaledwie 50 kB :)

Przemyslav
14th April 2008, 21:20
Najpierw niech sprawdzi zachowanie innych przeglądarek ;)

Marzec
14th April 2008, 21:29
HOT! HOT! HOT! HOT! HOT! HOT! HOT! HOT! HOT!

Sorry za kolor, ale pytanie mam naprawdę pilne i oczekuję pilnej odpowiedzi. Nie będę podawał szczegółów, przejdę do konkretów. Otóż mam laptopa ACER Aspire 3690, kartę sieciową Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter. Chciałbym wyciągnąć z urządzenia jak najwięcej, tzn. połączyć się na stałe (albo prawie na stałe ;) ) z dobrą siecią bezprzewodową. Rzecz w tym, że nie mam pojęcia nic o bezprzewodówkach :|

Komputer, owszem, znajduje najbliższe sieci, ale jest ich tylko kilka. Czasami 10, czasami nawet 3. Mają słaby zasięg. Mieszkam na obrzeżach miasta ;) Częstochowa, północ

Pozostały sprzęt:
Broadcom 440x 10/100 Integrated Controller
Miniport mostka MAC

Modem:
HDAUDIO Soft Data Fax Modem with Smart CP #2

Dodam jeszcze, że laptop poprawnie łączy się z Neostradą, dzieki której piszę właśnie tego posta, ale to z PC ;)

Przemyslav
14th April 2008, 21:32
Pamiętaj podłączając się do prywatnej sieci bez pozwolenia (pomijam hotspoty) łamiesz prawo. I nie ma znaczenia czy to jest szyfrowana, czy nie :)

Jeśli masz Neo, rozwiązanie proste: ruter (przewodowy + bezprzewodowy) i już sygnał na PC i laptopa :)

Konrado
14th April 2008, 23:57
[COLOR=Magenta]

Komputer, owszem, znajduje najbliższe sieci, ale jest ich tylko kilka. Czasami 10, czasami nawet 3. Mają słaby zasięg. Mieszkam na obrzeżach miasta ;) Częstochowa, północ

Czyli streszczajac Twoją wiadomosc, chcsz sie podlaczyc do dowolnego uslugodawcy internetowego, czerpac od niego internet, nic za to nie placac

czy Ty jestes powazny :?: :mad: wiecej klopotu niz to warte a tym bardziej ze nie masz pojecia o sieciach bezprzewodowych

w roku 2007 byla akcja "Komputer Świat" jezdzili po wiekszych miasta i sprawdzali bezpieczenstwo sieci. bylo tam wszystko dokładnie opisane jak sie włamywac.

P.S. wlamy robi sie na linuxie glownie, wiec jesli o tym systemie nie masz pojecia to tym bardziej znajdz sobie inne zajecie.

Marzec
15th April 2008, 00:26
Ok wyluzuj. Dopiero się orientuję w temacie, dlatego nic nie mam zamiaru robić, żeby nie zrobić czegoś złego. Kiedyś myślałem, że jest coś takiego jak darmowe sieci bezprzewodowe :) ;) Kiedyś myślałem, że internet można przegrać na dyskietkę ;)

karolkuich
15th April 2008, 00:31
Mój znajomy myślał, że cały internet jest na onet.pl :cheesy:

Konrado
15th April 2008, 03:11
Ok wyluzuj. Dopiero się orientuję w temacie, dlatego nic nie mam zamiaru robić, żeby nie zrobić czegoś złego.
Ok, nie ma problemu :cheers:
Kiedyś myślałem, że jest coś takiego jak darmowe sieci bezprzewodowe :) ;)
sa, ale zwykly Kowalski nie moze z nich skorzystac majac tylko laptopka z WiFi
taki FreeNet dostepny masz glownie w hotelach itp - ostatnio nawet mowili w radiu, ze pralnie zaczynaja wprowadzac internet :D klijet czekajac na pranie umila sobie czas surfujac po netku - czego to sie nie robi by zdobyc klijeta :P
Kiedyś myślałem, że internet można przegrać na dyskietkę ;)
ja zaczynalem od kopiowanie skrotow gier z pulpetu na dyskietke - myslalem ze gra normalnie odpali sie na drugim kompie - bylo to w ubieglym stuleciu naszczescie :)

kiko90
15th April 2008, 15:02
Uruchom komputer w Trybie Awaryjnym z obsługą sieci
Wejdź do folderu z SDFix kliknij dwa razy na plik RunThis.bat
Wciśnij Y - nastąpi proces usuwania.
Kiedy usuwanie się skończy - wciśnij dowolny klawisz (Any Key).
Nastąpi restart komputera.
Po restarcie SDFix uruchomi się ponownie, żeby dokończyć proces usuwania, kiedy pojawi się w oknie programu Finished, wciśnij dowolny klawisz.

Pokaż Report.txt znajdujący się w folderze SDFix .(wklej do postu)
Źródło: Gutek

A jak włączyć tryb awaryjny, musze wejść do systemu :?:

chudyzam
15th April 2008, 15:05
W czasie uruchamiania komputera naciskasz F10 bodajże...

kiko90
15th April 2008, 15:17
W czasie uruchamiania komputera naciskasz F10 bodajże...

Napoczątku klikałem f4 :D
dziek chudyzami :cheers: za 3 razem mi się udało :D

Oka restartuje komxpa :D
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Oka o to img raportu ;)

http://img218.imageshack.us/img218/3194/sdx1dj0.png
http://img232.imageshack.us/img232/1906/sdx2ou7.png

I co teraz:?:

karolkuich
15th April 2008, 18:05
Usuń te zrzuty ekranu i w ich miejsce wklej log raportu jako cytat, bo nie jest to zbyt dobrze widoczne. :)

kiko90
15th April 2008, 20:18
Oka wyrzucone ;)
Możesz ściągnoć i powiedzieć co wyrzucić :P, bo ja za bardzo niekumaty :roll:

Nevi
15th April 2008, 20:18
Dobra, powiedzcie mi. Którą piosenkę Lilki mi ta przypomina?

http://pl.youtube.com/watch?v=AGxPrIhs4Lo

Nevi
15th April 2008, 20:20
Po prostu skopiuj ten tekst z notatnika i tu wklej :P

karolkuich
15th April 2008, 20:41
Kiko w C:\ SDFix poszukaj Report.txt Otwórz w notatniku. Zaznacz cały tekst i wklej tutaj.

kiko90
15th April 2008, 20:42
Po prostu skopiuj ten tekst z notatnika i tu wklej :P

Ja faktycznie noob jestem :P

SDFix: Version 1.171
Run by user on 2008-04-15 at 15:15

Microsoft Windows XP [Wersja 5.1.2600]
Running From: C:\SDFix

Checking Services :

Restoring Windows Registry Values
Restoring Windows Default Hosts File

Rebooting

Checking Files :

No Trojan Files Found

Removing Temp Files

ADS Check :

Final Check :

catchme 0.3.1353.2 W2K/XP/Vista - rootkit/stealth malware detector by Gmer, http://www.gmer.net
Rootkit scan 2008-04-15 15:18:31
Windows 5.1.2600 Dodatek Service Pack 2 NTFS

scanning hidden processes ...

scanning hidden services & system hive ...

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\sptd\Cfg]
"s1"=dword:2df9c43f
"s2"=dword:110480d0
"h0"=dword:00000001

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\sptd\Cfg\0D79C293C1ED61418462E24595C90D04]
"p0"="C:\Program Files\Alcohol Soft\Alcohol 120\"
"h0"=dword:00000000
"ujdew"=hex:31,ab,58,da,9b,ba,8a,f7,15,fe,92,d7,b8,9f,2e, 78,87,7e,4c,25,07,..
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet003\Services\s ptd\Cfg\0D79C293C1ED61418462E24595C90D04]
"p0"="C:\Program Files\Alcohol Soft\Alcohol 120\"
"h0"=dword:00000000
"ujdew"=hex:31,ab,58,da,9b,ba,8a,f7,15,fe,92,d7,b8,9f,2e, 78,87,7e,4c,25,07,..

scanning hidden registry entries ...

scanning hidden files ...

scan completed successfully
hidden processes: 0
hidden services: 0
hidden files: 0

Remaining Services :

Authorized Application Key Export:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\system\currentcontrolset\servic es\sharedaccess\parameters\firewallpolicy\standard profile\authorizedapplications\list]
"%windir%\\system32\\sessmgr.exe"="%windir%\\system32\\sessmgr.exe:*:enabled:@xpsp2re s.dll,-22019"
"C:\\Program Files\\Gadu-Gadu\\gg.exe"="C:\\Program Files\\Gadu-Gadu\\gg.exe:*:Enabled:Gadu-Gadu - program glowny"
"C:\\Program Files\\BearShare\\BearShare.exe"="C:\\Program Files\\BearShare\\BearShare.exe:*:Enabled:BearShar e"
"%windir%\\Network Diagnostic\\xpnetdiag.exe"="%windir%\\Network Diagnostic\\xpnetdiag.exe:*:Enabled:@xpsp3res.dll,-20000"
"E:\\Dane\\Quake3\\quake3.exe"="E:\\Dane\\Quake3\\quake3.exe:*:Enabled:quake3"
"E:\\Program Files\\Flagship Studios\\Hellgate London\\Launcher.exe"="E:\\Program Files\\Flagship Studios\\Hellgate London\\Launcher.exe:*:Enabled:Hellgate: London"

3Dmark
15th April 2008, 21:00
Dobra, powiedzcie mi. Którą piosenkę Lilki mi ta przypomina?

http://pl.youtube.com/watch?v=AGxPrIhs4Lo

A Contre-Courant ?:D

Nevi
15th April 2008, 21:35
Sam nie wiem ^^

karolkuich
15th April 2008, 22:44
Mi to wygląda na czystość :D

hyundai86
16th April 2008, 13:10
Mam jeden problem, który strasznie mnie wkurza :| Mianowicie niektóre stronki nie chcą mi się wyświetlać a jeśli już to robią to w taki sposób :wink: FF, Oper i IE mają to samo.
Sprawdźcie u siebie np. gametrailers.com i ign.com ;)

http://img412.imageshack.us/img412/8269/sshot1nf4.th.jpg (http://img412.imageshack.us/my.php?image=sshot1nf4.jpg)

Przemyslav
16th April 2008, 13:31
Wszystko OK :)

http://img293.imageshack.us/img293/9775/beztytuu12zc1.th.jpg (http://img293.imageshack.us/my.php?image=beztytuu12zc1.jpg) http://img293.imageshack.us/img293/3784/beztytuuxg8.th.jpg (http://img293.imageshack.us/my.php?image=beztytuuxg8.jpg) http://img293.imageshack.us/img293/2316/beztytuu1ox9.th.jpg (http://img293.imageshack.us/my.php?image=beztytuu1ox9.jpg)

Chociaż nie powiem, witryny są te schrzanione ;) Przeczyść cache i zobacz :) Dodaj nowego FlashPlayer'a dla IE, Opery itd... No i aktualka przeglądarek :)

Pasat
16th April 2008, 20:33
Jak można wyciągnąć mp3 z teledysku lub filmiku ? Tak jak to miało miejsce w przypadku piosenenek "Hung Up" i "Love Is All" ?

chudyzam
16th April 2008, 20:36
Nie wiem, ale bardzo dobre pytanie, sam chętnie się dowiem :D

CZESTER
16th April 2008, 20:44
Hmm istenieje dośc dużo programików, dzięki którym może to zrobić :) Np:
Cool Edit Pro - http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Audio/Audio-Editors-Recorders/Cool-Edit-Pro.shtml

Albo: Virtual Dub - http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=238&VirtualDub+1.7.8+Build+28346 , tutaj zapisujesz jako wav, ale pożniej możesz eksportować wav to Cool Edit Pro, i zapisać jako mp3 i już :)

A najlepszy to chyba: Adobe Premiere :) http://www.programosy.pl/program,adobe-premiere.html Waży około 550 MB :P

karolkuich
16th April 2008, 20:57
Maciej podawał linka do "Love is all" .mp3

http://www.alizee-forum.com/showthread.php?t=21836 :)

Krzysiekhermanski
16th April 2008, 22:06
zna ktos stronke do wszystkich klipow Lili ???? mile widziane nowe

CZESTER
16th April 2008, 22:10
Znajdziesz tam występy, wywiady, klipy z Lili :) Bardzo fajna stronka :) :D

Klik :) (http://vdb.alizee.cz/browse.php)

Pasat
16th April 2008, 22:13
Dzięki karolkuich ale już mam tą mp3 ;). Chodziło mi oto jak ściągnąć inne mp3 z fimlików jak w przypadku "Hung Up" i "Love Is All" :).

hyundai86
16th April 2008, 22:13
Obróciłem wszystko do góry nogami i nic :lol: sam nie wiem z czego śmieje się :wink: Zrobiłem wywiad w akademcu i poza a wnioski są taki, że wszystkim w DS nie działają te same stronki :cheesy: Byłem u admina jakieś 45 minut temu i powiedział, że zauważył to dzisiaj :| a to już trzeci dzień :wink: no cóż nasz admin nie przestaje mnie zaskakiwać :D powiedział, że jutro sprawdzi co da się zrobić :P

Krzysiekhermanski
16th April 2008, 22:20
dzieki czester