PDA

View Full Version : Fan's DVD

marrt
1st October 2004, 23:49
Tak, wiem , pojawi się "oficjalna" wersja DVD z koncertów...
Jednak zdobyć je będzie ciężko , no i zapewnie dosyć kosztownie.

Do rzeczy, jestem w trakcie ściągania wszystkich materiałów z http://www.alizee.tcz.pl/ . Dane mam zamiar umieścić na kilku (ilu - nie wiem) krążkach DVD. Osobno oficjalne teledyski, osobno wywiady.

Każde dvd to własne menu które ułatwi "nawigację" na płycie.

Myślę , że wielu osobom takie nośniki się przydadzą. Wiadomo jednak , że nośnik nie jest darmowy, wiec odstąpienie płyt "za darmo" nie wchodzi w rachubę. Z góry jednak zaznaczam , że nie chce na tym zarabiać.

Dlatego wydaje mi się , że najlepszym możliwym rozwiązaniem bedzie przygotowanie płyt oraz wysłanie ich do osób posiadających nagrywarki DVD które by to dalej udostępniały.

Sam mam ograniczony dostęp do takiej nagrywarki, wiec bede w stanie przygotować max. 3 komplety takich płyt (w tym jeden zostawie dla siebie :) ).

Dlatego mam do was drodzy forumowicze kilka pytań:
1. Kto ma nagrywarkę i był by w stanie pomóc przy dystrybucji?
2. Co byście chcieli na takim DVD oglądnąć i w jaki sposób katalogowane? Czy teledyski oddzielnie, występy oddzielnie , wywiady oddzielnie? (Przypominam, że dysponuje jedynie materiałami umieszczonymi na stronie alizee.tcz.pl).
3. Chętnie nawiązał bym "współpracę" z osobami prowadzącymi dobre strony internetowe o alizee. Niewątpliwie ułatwiło by to dystrybucję.
4. Może widzicie jeszcze jakieś klipy które powinny się w takim zestawie znaleźć?

No i prośbę...
Wywiady. Nie ma ktoś do nich napisów? Oczywiście miło widziane polskie, jednak również inne języki (niewątpliwa zaleta -DVD - można umieścic kilka języków , user sam wybierze).

Z racji pochodzenia materiałów (strony której je ściągnąłem - alizee.tcz.pl) reklama tejże strony zostanie na owym dvd umieszczona.

Co o tym sądzicie ? Czy jest sens męczenia się nad takim kompletem? Może po prostu sobie to podarować? Wszelkie opinie lub propozycje proszę kierować na mail - marrt16a@poczta.onet.pl

Przepraszam jeśli post został napisany niezgodnie z regulaminem. Pomimo tego , iż na forum zaglądałem wcześniej nie interesowały mnie nigdy zasady dot. pisania. Wiem, że na wielu forach panują bardzo twarde zasady, jednak tutaj nie dopatrzyłem się regulaminu. Jeśli jednak istnieje i został złamany - przepraszam.

croolik
2nd October 2004, 00:40
marrt:

Wiem, że na wielu forach panują bardzo twarde zasady, jednak tutaj nie dopatrzyłem się regulaminu.

Hyhy, zarzutów do posta nie mam, ale nie zadałeś sobie trudu, żeby poszukać. Co ja mówię - tego szukać nie trzeba. Jest to osobny, przyklejony topic :) -> http://www.alizee-forum.com/viewtopic.php?t=3152

Proponowałbym również zaglądnąć tutaj -> http://www.alizee-forum.com/viewtopic.php?t=2442

Pozdrawiam

_THX_
2nd October 2004, 12:48
Pomijajac zasady moralnosci :D , piractwa , praw autorski itd...uwazam , ze DVD oryginalne ze studia to zupelnie cos innego...
Poczawszy od jakosci obazu , konczac na dzwieku . Taka plyta nie ma tej satysfakcji z ogladania , a tutaj glownie chodzi , zeby mozna takie videa ogladac na duzym ekranie ze stacjonarnego DVD , a takie nagrane MPEG itp. zadko , ktore DVD odtwarza .

Osobiscie wole poczekac na wydanie oficjalne DVD i zdobyc ja za wszelką cene :D

marrt
2nd October 2004, 13:30
Jedno drugiego chyba nie wyklucza??
Co do praw autorskich do wywiadów, zapisów koncertów - polemizował bym , ale nie to jest tutaj przedmiotem dyskusji.
Za to polemizować będe na pewno z jakością obrazu. Przy rozdzielczości 768x576 obraz na pewno bedzie lepszy od tego , który oglądamy na TV/VHS , dużo lepszy od tego który zobaczymy odtwarzając VCD.

Co do dźwięku, no cóż, nie zrobie z tego AC3 , ale wydaje mi się , że różnicy pomiędzy "oryginałem DVD" a takim "Fan's DVD" większość nie usłyszy. Za to będzie naturalne, bez poprawek wprowadzanych przez wytwórnie, niepotrzebnych wycinków.

Ostatecznie - posiadanie "mojego" kompletu nie wyklucza posiadania oryginału. A za ten pierwszy nikt niekaże nikomu płacić.

Ostatni argument - nie wiem czy na "oryginalnym" będą np. wywiady wraz z polskimi napisami (o ile uda się je dorwać).

Nikogo nie zmuszam, każdy ma swoją opinię na ten temat.

Pozdrawiam.

Maju
2nd October 2004, 13:46
Ja sobie zrobilem sam takie dvd :wink: peikne Menu i filmy pododawalem :):) Ale pomysl fajny .... Tylko niech sie tam znajda wszytskie filmy , wszystkie nawet te 30 sekundowe :cheesy: :cheesy: Bylo by super ......

n@pster
2nd October 2004, 13:59
Ja sobie zrobilem sam takie dvd :wink: peikne Menu i filmy pododawalem :):) Ale pomysl fajny .... Tylko niech sie tam znajda wszytskie filmy , wszystkie nawet te 30 sekundowe :cheesy: :cheesy: Bylo by super ......

ychy...a mi quote ograniczyli do 1 Gb...

co do DVD... pomysl moze byc, ale juz sa takie DVD (Une fee... , Merci Alizee itp ) ale moze sie to udac, bo nie kazdy ma nagrywarke DVD (np. ja nie mam :) ) BTW byl jz taki topic, nazywal sie "Alizee CD" i wlasciwie w tym topicu powstalo Planet Alizee

Pozdrawiam

marrt
2nd October 2004, 14:10
Maju: Jakieś konkrety?? Sam nie bardzo mam czas szukać i segregować, wiec ogólnie "te 30-sto sekundowe" mało mi mówią.

n@pster: Ja też nagrywarki nie mam :) Ale mam do niej dostęp :) Skoro jesteś autorem alizee.tcz.pl to myślę, że płytki dostaniesz :) W końcu z twojej strony mam te klipy.

Co do quoty - jestem współwłaścicielem firmy hostingowej, przekonaj mnie że warto hostować twoją stronę (PW lub mail) :)

croolik
2nd October 2004, 14:32
marrt:

Ostatni argument - nie wiem czy na "oryginalnym" będą np. wywiady wraz z polskimi napisami (o ile uda się je dorwać).

Hyhy - to my się tutaj głowimy od paru miesięcy jak w łatwy i szybki sposób zrobić polskie napisy, a tu proszę - wygląda na to, że coś przespaliśmy, bo wynika z postu marrta, że takowe napisy istnieją. :wink:

n@pster
2nd October 2004, 14:38
marrt byc moze bede mial nielimitowane miejsce na serweze, ale w razie czego napisze "List motywacyjny" mojej strony :)

statni argument - nie wiem czy na "oryginalnym" będą np. wywiady wraz z polskimi napisami (o ile uda się je dorwać).

http://alizee.home.ro > Subtitles > Byc moze czesc bedzie przetlumaczona, ale nie obiecuje, potem pozostaje je wredenedowac w film (chyba dobrze mowie, nie znam sie na dodawaniu napisow do DVD) i viola :)

Pozdraiwam

Ronnie
2nd October 2004, 14:56
Do rzeczy, jestem w trakcie ściągania wszystkich materiałów z http://www.alizee.tcz.pl/ . Dane mam zamiar umieścić na kilku (ilu - nie wiem) krążkach DVD. Osobno oficjalne teledyski, osobno wywiady.

A czy adminowie tej strony beda mieli jakies wzgledy? :D

n@pster
2nd October 2004, 15:02
marrt:

Hyhy - to my się tutaj głowimy od paru miesięcy jak w łatwy i szybki sposób zrobić polskie napisy, a tu proszę - wygląda na to, że coś przespaliśmy, bo wynika z postu marrta, że takowe napisy istnieją. :wink:

Croolik, czyt. post wyzej (moj)
przeciez zawsze latwiej przetlumacyzc niz robic nowe no nie ?

croolik
2nd October 2004, 15:36
Hmmm, tak, tylko, że to byłoby tłumaczenie tłumaczenia. Wiadomo, że o przekłamania nietrudno. Chyba, żeby wykorzystać istniejące jako szablon (synchronizacja) i tłumaczyć z francuza. O tym nie pomyślałem w sumie.

Przemyslav
3rd October 2004, 10:55
N@pster o to co mi przyslali:

Proszę o zakończenie akcji spamowo/protestacyjnej odnoœnie wysyłania do nas
maili z tytułu ograniczenia pojemnoœci konta shell. Utrzymanie serwera
znaczšco przewyższa wpływy z tytułu abonamentów. Dysk o pojemnoœci 200GB
został "wyczerpany" i nie ma sensu dalszego utrzymywania "nielimitowanych"
kont, jeżeli i tak nic na nie nie można zapisywać. Jeżeli chcecie nam
pomóc - proponuję wykupienie wyższego abonamentu. Tylko w ten sposób
będziemy mogli zwiększyć zasoby serwera. Wysyłanie maili w tym zakresie nic
nie da - co najwyżej całkowite zablokowanie konta.

Pozdrawiam,
Marcin Szweda
InterBit Sp. z o.o.

:evil: :roll:

n@pster
3rd October 2004, 10:59
kfa... dupna sprawa... jassne jaasne...dodadkowy abonament... ciekawe za co :roll: chyba jednak bede musial zkozystac z propozycji marrt'a i napisze do Niego, dlaczego warto hostowac stronke... usune tego newsa na stronie bo mi jeszcze konto zablokuja...

marrt
7th October 2004, 19:54
No cóż , skoro nikt nie ma jakiś życzeń to ja zabieram się do pracy :)

Alizee_-_feature_-_Stars_a_Domicile_(23-08-2003)_Full_-_extended_version.mpg już prawie przetłumaczone na język ojczysty.

croolik
7th October 2004, 20:09
marrt:

Alizee_-_feature_-_Stars_a_Domicile_(23-08-2003)_Full_-_extended_version.mpg już prawie przetłumaczone na język ojczysty.

Pytanie: tłumaczysz z francuskiego (czyli bezpośrednio z pliku filmowego), czy z angielskich podpisów? Bo jak mówiłem - tłumaczenie tłumaczenia, hmmm... :roll: Nic, w każdym razie jeśli chcesz mogę potem przeglądnąć polską wersję.

marrt
7th October 2004, 23:51
Wiesz , po francusku to ja umiem coś innego a nie mówić. Dlatego lece z wersji angielskiej. Co prawda są ambicje aby francuskiego się nauczyć , ale studia i praca zabierają mi większość czasu. A przeglądnąć - jasne . Musze tylko jakoś posegregować materiały które na DVD mają się znaleźć.

n@pster
8th October 2004, 17:28
marrt, co do dvd skocze dzisiaj do larvy i podpytam sie go co do kopiowania tego DVD. A tak orientacyjnie to ile plytek by mial jeden komplet ?

marrt
8th October 2004, 18:49
Hmmm, zależy od tego co gdzie będzie. Myślę że conajmniej dwie, a co najwyżej 4.

marrt
13th October 2004, 11:57
Niestety z przyczyn odemnie nie zależnych "premierę" naszego DVD jestem zmuszony przełożyć o conajmniej 3 tygodnie :).

Powód? Zwaliło sie dvd i pojechało do serwisu. Wróci najwcześniej za właśnie 3 tygodnie.

n@pster
13th October 2004, 14:53
;) no porblem :) a moze tak obraz wzucic na jakis serwer, a ja bym pobral to mozna by u larvy wypalic (jak masz zew. ip to mozna by serwer "olac") :)

marrt
13th October 2004, 16:36
hmmm, zewnętrzny adres IP...
Wiesz , mam całą klasę C takich adresów :P
Kto wie ile to jest ten wie, kto nie wie ten niech sie douczy :D

Skontaktuj sie moze na GG , pogadamy. Numer poleciał na priv