View Full Version : "Alizee nie czuje sie dobrze ze swoim wizerunkiem lolit
Fraq
20th September 2004, 13:19
Chyba nie bylo to wczesniej poruszane, a jesli tak, to sorry. Cytuje tresc newsa z elle-alizee.prv.pl, 17.09:
"Vicious?"
Wypadałoby się cieszyć...
W kilku stacjach radiowych we Francji można już usłyszeć utwór "Amelie m'a dit". Zazwyczaj są to stacje o zasięgu regionalnym nadające raczej bardziej klasyczne brzmienia. Nie należy jednak narzekać - każdy rodzaj promocji jest dobry.
Już za miesiąc z małym okładem do sklepów trafi długo oczekiwany krążek koncertowy oraz DVD z materiałem filmowym z trasy koncertowej.
I z tego należy się cieszyć. Jak się jednak okazuje radość nie jest pełna - "nie ma róży bez kolców".
"Voici" (z 13/09/2004) informuje jakoby cała promocja telewizyjna przewidziana z okazji ukazania się płyty koncertowej została anulowana. Byłaby to niepowetowana strata i błąd, który z całą pewnością zaważy na wynikach sprzedaży płyty. Wg "Voici", Universal tłumaczy w poufnym memo, że Alizee nie czuje się dobrze ze swoim wizerunkiem lolity.
Powyższa informacja została podchwycona przez radio Europe1. Jeśli owe doniesienia miałyby się okazać prawdą oznaczałoby to niemalże sabotaż ze strony Alizee. Większość zaplanowanych emisji miała zostać wyemitowana w tzw. czasie prime, czyli największej oglądalności. Jest faktem stwierdzonym, że nic nie działa lepiej na wyniki sprzedaży płyt niż uczestnictwo w takich programach. Dlatego tym trudniej przejść obok takiego zachowania obojętnie...
Magazyn "Public" (z 06/09/2004) podaje, że Alizee była obecna na pokazie premierowym linii odzieży "Sir Sid" firmowanej przez Jeremy'ego Chatelaina, który odbył się 3 września br.
Powstrzymam sie na razie od komentarzy, piszcie co myslicie na ten temat...
Darkthrone
20th September 2004, 13:37
Wg "Voici",
niech to napisze ktoś inny, albo niech universal to powtierdzi, wtedy uwierzę...
Blej
20th September 2004, 13:46
ale Alizee ja nie uważam i niekojarze z wizerunkiem lolity ona zaprzeczaa i mowi ze nie jest lolitą ...przecież ta pisoenka była napisana zanim wogóle Mylene poznała Alizée
PS: Wiem co to ejst VOICI - mto brukowiec żyjacy tanimi sensacjami. Czemu niby mielibyśmu mu wierzyć??
n@pster
20th September 2004, 15:05
hmm...bylo o tym w topicu "Singiel Amelie m'a dit" croolik potwierdil to...
Maju
20th September 2004, 15:06
Voici to wiecie co to jest ..... no wiec bez komenatarza :roll:
Fraq
24th September 2004, 23:01
No tak, ale teraz potwierdza to Europe1.
Jezeli jest to prawda, to mnie dziwi, dlaczego dopiero teraz Alizee zle sie czuje z tym wizerunkiem. Rozumiem, jakby mialo chodzic o nasteopna plyte, ale to koncertowka. No i nie bardzo rozumeim cel tych protestow (podkreslam, jezeli to prawda) - co takiego jest na tej plycie, ze jak najmniej ludzi ma ja kupic (bo taki bedzie efekt braku reklamy). Moze to Jeremy? :lol:
croolik
24th September 2004, 23:09
Tak przy okazji - Universal ponoć potwierdził w rozmowie telefonicznej z fanem, że promocja w TV "nie jest chwilowo planowana" (czyli występy w TV). Pozostaje nadzieja, że będą przynajmniej spoty reklamowe, bo bez tego zainteresowanie będzie znikome. Najgorsze byłoby gdyby wyjście płyty obeszło się bez jakiegokolwiek echa... Mogiła...
Darkthrone
25th September 2004, 01:21
Jesli rzeczywiście nie dojdzie do promocji, to nasuwa mi sie pytanie przez co lub kogo...
.: PRZEMEK :.
25th September 2004, 12:41
:roll: Jak tak dalej pójdzie to wcale do DVD nie wyjdzie :roll:
takelbery
25th September 2004, 22:26
No i już sie zaczynają pomysły z odwołaniem DVD hehe. Słowa "nie jest chwilowo planowana" nie oznaczają "nie jest planowana". Ja mam pomysł napiszmy do universalu francusiego kiedy będzie wydana płyta :D Zobaczy że sie ludzie interesują z polski i może będzie też promocja w Poland :D
Przemyslav
25th September 2004, 22:28
Webi moze siakies konkursy :D:D:D na FC :) Popeiram Webiego niech zobacza ze nam zalezy na tym :) Siakas petycje :D
croolik
25th September 2004, 23:45
webmaniakpl:
No i już sie zaczynają pomysły z odwołaniem DVD hehe. Słowa "nie jest chwilowo planowana" nie oznaczają "nie jest planowana".
Zeby była jasność - wyjście CD/DVD jest niezagrożone. Chodzi tylko i wyłącznie o promocję w TV, czyli występy Alizee w programach o dużej oglądalności w najlepszym czasie emisyjnym (o reklamówkach nie było słowa, więc należy zakładać, że przynajmniej spoty będą).
"nie jest chwilowo planowana" oznacza niemal napewno "nie jest planowana", tak to niestety należy rozumieć.
Zresztą, na zdrowy rozum - widzicie Alizee w ubranku z koncertów śpiewającą AMD z takimi włosami i kolczykiem w języku? Parodia...
Przemyslav
26th September 2004, 00:01
Croolik cool zes zrobil liste CD i co jest na nich :D:D :afro:
takelbery
26th September 2004, 00:07
Croolik ma racje wyjście DVD nie jest zagrożone. Nie zgodze sie tylko z tym że "nie jest chwilowo planowana" oznacza niemal napewno "nie jest planowana". Mówiąc chwilowa oni sami pewnie jeszcze nie wiedzą jak będzie.
Zresztą, na zdrowy rozum - widzicie Alizee w ubranku z koncertów śpiewającą AMD z takimi włosami i kolczykiem w języku? Parodia...
Z tym się zgodze. Tutaj wychodzi wada z pisania tekstów przez MF a nie przez samą Alizee. Kiedyś wszystkie te piosenki pasowały do niej i wszystko łączyło się wjedną całość. Teraz elementy układanki zaczynają niepasować. Nie będe juz wspominał od jakiego okresu się to zaczeło, bo nie ma sensu. Ten o którym nie mówimy zaczyna mam ostatnio zabierać coraz więcej. No ale temat był poruszany i się skończył.
Universal tłumaczy w poufnym memo, że Alizee nie czuje się dobrze ze swoim wizerunkiem lolity.
Hmm dla mnie Alizee była Lolitą tylko w czasach promocji Moi Lolita. Chyba że jestem ślepy i głuchy.
Fraq
26th September 2004, 00:17
Croolik ma racje, ze "chwilowo" znaczy "prawie na pewno". W Public Relations jest zasada, ze nie zawsze podaje sie informacje jasne, jednoznaczne, czarno na bialym, tylko okrezna droga. Zawsze to jakas szansa, ze sie obudzi wieksze zainteresowanie dana rzecza.
takelbery
26th September 2004, 00:21
Fraq tyle to ja wiem. Sam czasami stosuje tę metode ale cicho i z doświadczenia wiem że nie zawsze tak jest.
Blej
26th September 2004, 10:43
DVD i CD napewno będzie i możliwe że nawet w Polsce, zapewne widziuliście już to ale może niektórzy nie widzieli...podaje wam linka.. http://www.universalmusic.pl/index.php?atype=announceitem_list&postform=form¤tPage=2
Jak widzicie na zapowiedziach jest Alizée ;)
Przemyslav
26th September 2004, 11:29
Blej dobrze ze cosik jest wogule na PL :) Pozyjemy zobaczymy co bedzie :)
Adi32
26th September 2004, 13:49
Data premiery: 2004-10-18, heh akórat w moie urodzinki :)
Garath
26th September 2004, 21:13
Alizee wygląda pieknie ale żeby ją kojarzyć z Lolitą bo spiewała ze ma tak na imie ??? :) heh mozna sobie tak mówić ale nie brać tego powaznie. ;)
vBulletin® v3.7.5, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.