PDA

View Full Version : DVD/CD Live

Pages : [1] 2

croolik
26th August 2004, 14:51
Kopiuj-wklej z mojej strony:

<< "Plan promo"

Kolejne szczegóły dotyczące planu promocyjnego CD/DVD Live:

Premiera - 19 października
Tytuł - "Alizee en concert"
Okładka DVD - taka jak na obrazku z poprzedniego newsa. Okładka CD - Alizee będzie trzymać mikrofon skierowany w stronę publiczności.
Numery referencyjne: cd 981 703-3 un811 / dvd 981 703-0 un 427
Alizee postawiła pierwsze kroki na scenie w sierpniu ubiegłego roku w Olympii, po czym wyruszyła w trasę po Francji, Szwajcarii i Belgii.
Wszystkie emocje i świeżość Alizee są zawarte na płycie DVD "Alizee en concert". Cały spektakl wraz z bonusami w postaci zakulisowych zdjęć z planu "L'Alize" i "J'en ai marre" oraz niepublikowane obrazy z podróży promocyjnej do Japonii, jak również z prób przed koncertami.
Bonus na DVD: patrz wyżej + klip "Amelie m'a dit" w wersji live, spoty reklamowe "Alizee en concert".
Koncert zrealizowany wyjątkowymi środkami technicznymi. Jest to jeden z pierwszych DVD Live zarejestrowanych w wysokiej rozdzielczości. Montaż i dopracowanie szczegółów wymagało 5 miesięcy pracy. Dostępna konfiguracja dźwiękowa oprócz stereo oferuje standard 5.1 w Dolby Digital lub DTS.
Koncertowy singiel promocyjny "Amelie m'a dit" rozesłany do stacji radiowych 26 sierpnia [czyli dziś!].
Promocja w stacjach radiowych oraz w stacjach telewizyjnych [nowe wideo!]:
TF1 - Star Academy / France2 - Vivement Dimanche + prime time / M6 - Hit Machine, Fan De + prime time
Wideoklip "Amelie m'a dit" emitowany od 13 października na M6 w "Clip des clips".
Prasa - ogólna / kobieca / program tv / młodzieżowa
Marketing:
Reklama tv - 30 spotów o długości 20 lub 30 sekund emitowanych na TF1, M6, Canal J od 22 października.
[źródło: IdeeAlizee]

Sklep Fnac nieznacznie obniżył cenę CD oraz DVD Live (odpowiednio 18,50 i 26,50 euro).

>>

Trzeba zatem cierpliwie czekać. Wszystko jak widać na dobrej drodze. :wink:

kranked
26th August 2004, 15:14
Może mi ktoś wytłumaczyć?? Ale wiecie jak dla niepełnosprytnego :lol:

Czyli będzie "Amelie m'a dit", ale taki z koncertu "live" czy poprostu "zwykły" teledysk. :?:

croolik
26th August 2004, 15:18
Wg dostępnych informacji będzie to teledysk zmontowany z koncertu. Właściwie jest to logiczne skoro AMD ma promować płytę koncertową...

kranked
26th August 2004, 15:24
Czyli proste, wszystkie koncerty razem zebrane do kupy i Amelie będzie piosenką/teledyskiem która reklamuje całą płytę + na płycie DVD jakieś dodatki.

croolik
26th August 2004, 17:50
Voila! :cheesy:

http://img60.exs.cx/img60/8058/planmdia2.jpg
http://img60.exs.cx/img60/4894/planmdia.jpg

Skan dostarczył: giorgino86

n@pster
26th August 2004, 18:02
WOW...no dobra..ale jaki kod regionu ?? mam nadzieje ze europa..wydawcy lubia robic rozne niespodzainki :D fajnie ze Amelie bedzie mialo singla i teledysk

croolik
26th August 2004, 18:07
2 :) A jaki miałby być...? :wink:

[edit]
P.S.: Choć ktoś coś przebąkiwał, że DVD miałoby być 'region-free'... W każdym razie na zapowiedziach w sklepach internetowych widnieje region drugi.

n@pster
26th August 2004, 18:48
czyli ok :D chociaz nici z ogladania na sprowadzonym z za-europy sprzecie :wink: ale fajnie ze bedzie :D

Darkthrone
26th August 2004, 19:00
ciekawe czy się ukaże w Polsce? pewnie nie... :(

n@pster
26th August 2004, 20:14
no niewiadomo...jak co to pozostaja empiki

miror
26th August 2004, 20:41
tyle materialoof na tym dvd ze slinka cieknie :) ale qrde drogie :P ciekawey czy na dc beda mieli. glupie pytanie wsumie :P

n@pster
26th August 2004, 21:20
heiehi a czego oni tam nei maja :D ale nie ukrywam ze wolalbym orginal :D

.: PRZEMEK :.
26th August 2004, 21:28
Ja też bym wolał orginał, ale nie mam odwarzacza DVD, a na kompie można :?: A tak na zł to ile będzie kosztować, jakby zamówić z Francji :?:

n@pster
26th August 2004, 21:29
mozesz sobie zciagnac obrazek i odpalic w wirtualnym napedzie...

Tomaszek
26th August 2004, 21:35
jesli w polsce wyjdzie to z lekkim opoznieniem to chyba jajka zniose!!! bedzie trza sie zgadac z paroma osobami i hurtem sprowadzic do Polskaaaaa:) no

Adi32
26th August 2004, 21:49
Tomaszek, bedzie trza sie zgadac z paroma osobami i hurtem sprowadzic do Polskaaaaa
No i to trzeba by zrobić, ale to nie takie łatwe :cry:

Tomaszek
26th August 2004, 21:54
eee tam...trudne nie jest.........podstawa sa znajomosci w FR najlepiej...a o ile mi sie ucho nie myli co po niektorzy owe posiadaja wiec.......bedzie trzeba pozniej pofingowac!

Blej
27th August 2004, 09:16
Mam pytanie podałeś cene i DVD i CD czyli? Trzeba będzier kupić oddzielnie? Czy razem będzie do kupienia?

croolik
27th August 2004, 10:27
DVD i CD, jak sama nazwa wskazuje, to nie to samo. :wink:
...
Tak - trzeba będzie kupić oddzielnie. :cheesy:

Maju
27th August 2004, 11:34
Bo chyba zemndleje :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: nie bylo mnie w czoraj znowu caly dzien a dzisiaj czytam takie newsy :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Trzymajcie mnie ......

--------
Czyli singiel juz jest tak ? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: zostal rozeslany do stacji jzu w czoraj :) ceikawe czy puszczaja juz ...... :shock: :shock: :shock: :shock:

--------
Ja sobie po te DVD pojade w tym samym dniu co wyjdzie :shock: :shock: :shock: :shock: bo nie wytrzymie tgeo czekania !! bede robil wszytsko zeby to miec jak najszybciej :cheesy:
Juz nie moge sie doczekac kiedy w sadze ta plyte w kino domowe i zrobie na cala pare glos Alizee (jakie to bedzie sliczne uslyszec jej piekny glos na caly regulator z koncertu ) oh juz mi slabo z wrazenia jest :shock: jakie to bedzie piekne jak sie bedzie roznosil ten glos po calym domu :cheesy: a te bonusy dodatkowe ! Musze to miec ! napewno nie bede czekal az wyjdzie to w Polsce !! W zyciu !!! :shock: :shock: :shock:

Darkthrone
27th August 2004, 11:53
Czyli singiel juz jest tak ?

na moje singla jeszcze nie ma a nawet jeśli, to i tak w Polsce nie bedzie

Maju
27th August 2004, 11:56
Koncertowy singiel promocyjny "Amelie m'a dit" rozesłany do stacji radiowych 26 sierpnia

co to znaczy :shock: :shock: :shock: :shock: ?

ja to rozumiem ze singiel zostal juz wyslany we francji do stacji radiowych czyli singiel juz jest :) dobrze rozumiem ?

croolik
27th August 2004, 12:20
Maju, źle rozumiesz. Singiel, a singiel promocyjny to dwie różne rzeczy. Płyty promocyjne są rozsyłane do stacji radiowych gruuubo przed wyjściem singla/płyty w sklepach.

Maju
27th August 2004, 12:22
acha :) no idzisz :wink: z kad ja mialem to wiedziec :roll: jeszcze nie jestem piosenkarzem :wink: Jeszcze ............... :P

------
Ale mam sliczny prezent na urodziny....... :cry: :cry: (to ze szczescia) Czyzby Alizee wiedziala ? :P Moze mi ktos sprowadzi to jako prezencik hmmm ?

Adi32
27th August 2004, 13:02
Maju, bo nie wytrzymie tgeo czekania

Maju, to ja mam kmine:
Taniej wyjdzie jak Ty zamówisz dwie płyty, a ja Ci zapłace za jedną :cheesy:
Oszczędzimy na koszcie przesyłki jednej :)

kris
27th August 2004, 13:57

no nie wiem tam maja ledwo jej płyty(przynajmniej u mnie i w Krakowie[Empik-Rynek])

croolik
27th August 2004, 13:59
Proszę...
Okładka singla promo. :)

http://mfbiz.free.fr/02.jpg
http://mfbiz.free.fr/01.jpg

Adi32
27th August 2004, 14:06
Miała trzymać mikrofon skierowany w stronę publiczności ?

Maju
27th August 2004, 15:12
Miała trzymać mikrofon skierowany w stronę publiczności ?

to na CD koncercie ! a nie na singlu :roll:

Musze powiedziec ze singiel jest sliczny :wink:

kranked
27th August 2004, 15:14

no nie wiem tam maja ledwo jej płyty(przynajmniej u mnie i w Krakowie[Empik-Rynek])

W Empiku możesz sobie zamówić żeby ci przysłali :wink:

27th August 2004, 15:15
Ja wszyskie single Alizee :wink: A co to za misiu, który trzyma w ręku :?:

Darkthrone
27th August 2004, 15:16
to prezent ode mnie :D <joke> :)

Maju
27th August 2004, 22:28
to jest Mis Koala ! znam taki wierszyk o nim :roll:

---------------------
mis Koala taki cham , ze pol litra wypil sam :lol: teraz sobie smacznie spi i o golych babach sni :lol: :lol: :lol: :lol:
---------------------

Przepraszam jezeli kogos urazilem ale taki wierszyk kiedys gdzies slyszalem :lol: :lol:

croolik
28th August 2004, 11:45
http://perso.wanadoo.fr/et-toc/amelie%20ma%20dit%20cd%20promo2%20-%20copie.JPG

http://perso.wanadoo.fr/et-toc/amelie%20ma%20dit%20cd%20promo1%20-%20copie.JPG

[źródło: Et-Toc]

Maju
28th August 2004, 11:48
Ja cie krece :surprise: :surprise: :surprise: :surprise: :surprise: :surprise:

ja to chce :cry: :cry:

miror
28th August 2004, 12:31
dobre :) ja tesh kcem :) ale wsumie poco kupowac singla jak bedzie na dvd jak mniemam :)

n@pster
28th August 2004, 13:51
hehe croolik ma scana bo sam prowadzi radio :D

Maju
28th August 2004, 14:39
:lol: :lol: :lol: do niego tez wyslali singla :lol: :lol: :lol:

Przemyslav
28th August 2004, 22:40
no poczebooje tylko ok. 180 zeta na DVD :D:D Co tam :D:D

Przemyslav
28th August 2004, 22:44
zeby w poslce bylo ogolno dostepne sinlge, lp itd... a tu nie po co :evil: ino cza w najgorszym przypadku spprowadzic, a koszty przesylki czasem przerosna przesylke :((

Cobra1
28th August 2004, 22:59
dokładnie świstaczku chyba żeby tak przelać kasę na konto FC z dopiskiem że to na dvd i oni by zakupili dla kilku osób lub dogadać się tak w 5-10 osób wtedy mniejsza przesyłka i może jakiś rabacik lub coś ;) :cheesy:

Przemyslav
29th August 2004, 09:21
no wlasnie jako my z FC powinnismy miec jakies przywileje :D:D:D

29th August 2004, 17:12
Ja próbuje skontaktować się z Universal czy będą mieli chodziasz kilka egzemplarzy na sprzedaż, a może będzie w Polskich sklepach internetowych :?: :roll:

Maju
29th August 2004, 17:16
Na moje to tak szybko to to nie bedzie w Polsce ! No chyba ze by atakowac Universal :roll: to moze by w tedy cos zadzialali w tej sprawie , no bo by widzieli ze jest zainteresowanie no ale nie wiem :) bynajmniej ja to napewno bede mial :cheesy: moze mi tata sprowadzi na urodziny to ..... Ale na drugi dzien przeciez chyba nie bede mial :lol: :lol: :lol: moze po tygodniu od daty 19 pazdziernika powinno to byc u mnie w domu..... ! Ale napewno bede to mial , musze to miec

Przemyslav
29th August 2004, 17:40
to Maju pogratulować zasobności portfela :D:D:D

Maju
29th August 2004, 18:00
Przeciez to jest Alizee ! Na Alizee zawsze dam zeby wszytsko miec :roll: trzeba sobie zbierac a nie przepijac :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: juz od dawna zbieram na Alizee !

n@pster
29th August 2004, 18:40
Przeciez to jest Alizee ! Na Alizee zawsze dam zeby wszytsko miec :roll: trzeba sobie zbierac a nie przepijac :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: juz od dawna zbieram na Alizee ! :laughbounce: :laughbounce: :laughbounce:
haha zbieram na Alizee...dawno sie tak nie usmialem..a co zamiezasz ja kupic ?? :)

w moim przypadku bedzie tak..jak juz naprawde nie bedzie nigdzie tp sie sciagnie z neta....ale to nie to samo..:)

croolik
29th August 2004, 18:45
Najprawdopodobniej wyjdą jedynie płyty CD i DVD "Alizee en concert". O singlu mowy nie było (plan promocji wcale nie precyzuje daty ukazania się singla).

Maju
29th August 2004, 18:53
haha zbieram na Alizee...dawno sie tak nie usmialem..a co zamiezasz ja kupic ??

:hate: :hate: :hate: :hate: :hate: :hate: Przeciez wiadomo ze nie !! Dobrze wiesz o co mi chodzilo..... a jak by szlo ja kupic to bym juz dawno ja mial tylko dla siebie :) Ale jej cena jest zbyt wysoka zeby ja kupic :wink: Mysle ze nikt na swiecie tyle nie ma ...... :lol: :lol:

w moim przypadku bedzie tak..jak juz naprawde nie bedzie nigdzie tp sie sciagnie z neta....ale to nie to samo..

napewno bedzie w internecie do sciagniecia ..... ale ja chce miec oryginal 8)

O singlu mowy nie było (plan promocji wcale nie precyzuje daty ukazania się singla).

mozemy go czasem nie ujzec :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: no ale jka wyszlo cd promocyjne to singiel tez chyba wyjdzie nie ? to po co by to wypuszczali ?

croolik
29th August 2004, 19:00
Maju:

to po co by to wypuszczali ?

Żeby zachęcić chociażby do kupna CD lub DVD koncertowego...

Przemyslav
29th August 2004, 19:01
sie sciagnie jak cos :D:D:D a jak nie to sie jakos pokombinuje :) ja sie mogie zlozyc z kims, moge meic kopie byle by miec :D

croolik
1st September 2004, 01:52
Tadam!!!
Długo oczekiwany fragment "Amelie m'a dit' w wersji koncertowej...

http://www.corsalizee.com/Goodies/extraitamelielive.mp3 (źródło)
lub
http://elle-alizee.9o.pl/mp3/amd_live.mp3 (miror, hehe :mrgreen: )

Swoje zdanie o fragmencie wyraziłem na swojej stronie - po krótce ciężko po tym kawałku poznać, że to wersja z koncertu... Oj, 'spece' MF musieli dać o sobie :mrgreen:

kris
1st September 2004, 11:08
W Empiku możesz sobie zamówić żeby ci przysłali

ale nie z zagranicy

a czy sama Alizee nie bedzie podpisywac płyt w jednym ze sklepów muzycznych ?
wtedy jeszcze lepiej by sie to sprzedawało(tak mysle). przynajmniej mozna pokazac ze sie fanami interesuje(nie zeby sie nie interesowała)
przyszło mi to do głowy bo Garou przyleciał (jakis czas temu) specjalnie do Krakowa zeby popodpisywac troche płyt

Maju
1st September 2004, 11:38
Bardzo ladny jest ten utwor :wink: z koncertu ....

Adi32
1st September 2004, 11:42
No fajny fajny, Całkiem inaczej niż ten zwykły :wink:

kranked
1st September 2004, 11:55
Dużo to od wersji "albumowej" się nie różni :wink:

1st September 2004, 11:57
Utwór jest ok, a co z tym przyjazdem do Polski żeby podpisywać płyty to najpierw płyta musi się ukazać w Polsce, ale pierwszy raz słyszę żeby podpisywać DVD :?: :?

Maju
1st September 2004, 12:08
o jej :shock: niech przyjedzie do nas podpisac te DVD :shock: :shock: :shock: ja chce Alizee :)

n@pster
1st September 2004, 12:24
wyrazilem swoje zdanie na stronce..ale tu tez powiem...
szczeze mowiac nie widze roznicy,jak z albumu...

Adi32
1st September 2004, 12:36
n@pster, szczeze mowiac nie widze roznicy,jak z albumu...

Co Ty gadasz ? Jst rużnica, trzeba sie wsłuchać :)

n@pster
1st September 2004, 12:43
posluchaj nagran z nicei...tam ejst roznica...nie chodzi o to ze nie slychac "dracych" sie ludzi, tylko glos jest zupelnie inny...mam nadzieje ze na DVD nie bedzie takich przerobek...

croolik
1st September 2004, 12:45
n@pster:

mam nadzieje ze na DVD nie bedzie takich przerobek...

To porzuć wszelkie nadzieje. :wink: Na DVD dźwięk to to samo co na CD.

n@pster
1st September 2004, 12:48
pfff..a zapowiadalo sie tak pieknie...a jak nie to sam dzwiek wpakuje :D ten z nicei...heheeh

nie rozumniem tego "zagrania" MF... nawet pewnemu mojemu kledze bardziej podobala sie Lizee w nicei niz z albumu...chyba tak DVD by znalazlo wiecej nabywcow...no ale o sa subiektyne odczucia..moze ja i on mamy cos z glowa :)

Przemyslav
1st September 2004, 12:58
stwierdzam jeden fakt: Maju jest z nas najbardziej napalony :D:D:D :afro:

Maju
1st September 2004, 14:43
stwierdzam jeden fakt: Maju jest z nas najbardziej napalony

Oj tak 8) masz racje Swistaq , zobaczysz jak to bede szybko mial :wink: nie bede czekal az wyjdzie to w Polsce czy sprowadza .... to conajmniej z rok bedzie trwalo a ja chce to juz miec w tym samym dniu co wyjdzie :prop:
nie nie no przeciez to jest nie mozliwe , :lol: ale tak tydzien po wydaniu powinienem to miec :dribble: :dribble: :dribble: musze zobaczyc te nagranie i wszytsko co jest na tym dvd :wink:

Adi32
1st September 2004, 14:45
Więc Maju pomyśl o mojej propozycij :) :wink: Bo ja tak samo chce to mieć :)

Przemyslav
1st September 2004, 15:09
Adi podzielcie sie pomyslem :D:D

Adi32
1st September 2004, 15:12
No przecież pisałem, tak kminie że jak by wziąść kilka to koszty wysyłki sie rozłożą i będzie lepiej dla obu stron :)

Blej
1st September 2004, 15:14
Ja dziś byłem z qmplami w MCDONALDZIE i akurat nie daleko był "World Music" i sie spytałem czy jakby co to u nich można zamowić żeby sprowadzili z Francji. A on powiedział ze nie! :cry: :cry: :cry:

n@pster
1st September 2004, 15:18
ale w empiku mozna...jak to nie wypali to sproboje sobie dvd wlasnie z empika jakos zorganizowac...ale z tym zeby kilka osob wzielo dvd przez pfca to good pomysl..tylko gozej z wykonaniem...

Adi32
1st September 2004, 15:40
Jak sie tego chce tak jak chce Maju, to można tego dokonać :cheesy: :cheesy:

Przemyslav
1st September 2004, 16:08
kasa kasa i jesio raz kasa na gwałt poczebna :evil:

croolik
1st September 2004, 17:50
Oki, nie jest tak źle jak myślałem.
W innym, hmmm - 'fragmencie' (nie pytajcie co i jak) słychać publiczność. Coprawda nie przez cały czas, tylko w specjalnie wybranych momentach.
Dzięki temu tworzy się naprawdę niepowtarzalna atmosfera (tutaj zachęcam poraz kolejny do nauki francuskiego, łatwiej zrozumieć pewne reakcje publiczności :wink: ).
Głos jest oczywiście starannie wygładzony, co jak już pisałem specjalną nowością nie jest. Płyta przypominać będzie realizacją dźwiękową zapewne Live a Bercy MF.

Przemyslav
1st September 2004, 18:58
Croolik jak dla mnie to itak ładnie to wyczyscili :))))

Maju
1st September 2004, 20:38
Jak sie tego chce tak jak chce Maju, to można tego dokonać

masz racje :lol: jak sie chce to mozna wszystko :cheesy:
glownym sprawca tego dvd to bedzie moj tata :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Przemyslav
1st September 2004, 21:58
oj pozdrów tatę ktory wspiera $$$ :)) moj tesh by tak mogl ale wieksza kasa w domu matka rzadzi wiec nawet nie podchodze :cry: ale od pazdziernika jak cos do roboty popierdzielam wiec :D

Maju
2nd September 2004, 14:53
U mnie tez mama :roll: tak bywa ze kobiety rzadza :lol: Ale tata mi tlyko to sporwadzi z Francji :cheesy:

2nd September 2004, 15:26
Ja się nawet rodziców nie pytam, bo napewno odpowiedzą: Przestań wymyślać, teraz masz szkołe na głowie, a nie Alizee !! ... :cry:

n@pster
2nd September 2004, 15:28
ja postawilem sprawe jasno :) poniewaz mam 27 urodzinki powiedzuialem zeby kase mi dali a nei jakis prezet, a sprowadzic to nie problem..

Maju
2nd September 2004, 16:11
Ja się nawet rodziców nie pytam, bo napewno odpowiedzą: Przestań wymyślać, teraz masz szkołe na glowie, a nie Alizee !! ...

no racja szkola szkołą ale troche wolnego czasu tez trzeba miec
:roll: np. na obejzenie DVD :cheesy: :cheesy: tata nie zrobil zadnego problemu jak mu powiedzialem o tym dvd :wink: powiedzial ze nie ma sprawy jak wyjdzie to tylko mam mu dac cynk i wszytsko zalatwi :lol: :lol: a propo szkoly to od razu mowie ze na forum to bedzie rzadkosc teraz mnie spotkac :cry: :cry: :cry: rozumiecie ...... SZKOLA :roll: :cry: :cry: :cry:

Przemyslav
2nd September 2004, 18:10
poniewaz mam 27 urodzinki

Ke ??? Napster jak to :D:D Czy cos ukrywasz :D:D

n@pster
2nd September 2004, 18:59
yyyy ze co ?? norlanie 27go wzesnia :) mozesz w profilu zaobaczec...

Przemyslav
2nd September 2004, 19:22
ja zrozumialem ze masz dwudziestesiodme :D:D:D i co chodzi se mysle ;D:D:D p.s. moje tesh wrzesien jush nie długo :D:D:D saturday night :D

2nd September 2004, 20:54
Ja co najwyżej moge liczyć pod choinką :cry:

Przemyslav
2nd September 2004, 23:51
Sie sciagnie z neta jak bedzie :))) jak all z reszta, prawie bo rana sniadania jakos znalezc nie moge na torrencie :D:D

kris
3rd September 2004, 15:39
a co z tym przyjazdem do Polski żeby podpisywać płyty to najpierw płyta musi się ukazać w Polsce,

niekoniecznie w Polsce! mialem na mysli nawet Francję, zeby teraz w czasie promocji podpisywala przez 1 dzien DVD i CD w jednym z duzych sklepów

ale pierwszy raz słyszę żeby podpisywać DVD

no autograf na okladce, no nie ?

ale w empiku mozna

sie pytam po raz kolejny jak ??? pytalem u siebie w Nowym Sączu(wiem ze to male miasto) i powiedzieli ze nie sprowadzaja plyt wydawanych zagranica

ja to moze jakos uzbieram kase na wyjazd do Paryza (licze ze sie rodzinka zrzuci na 18)

Maju
6th September 2004, 18:29
Mam Pytanko :wink:

Gdzie mozna bedzie kupic takie DVD we Francji ? W jakim sklepie ?
Croolik Orientujesz sie troszke w sklepach Francuskich :wink: ? Bo wiem ze kiedys tam mieszkales i tak mysle ze moze ty bys wiedzial :wink: ? Bo jestem ciekawy gdzie takie cos bedzie mozna dostac ? Po otwieraja sklepy nowe z napisem DVD Alizee :lol: ? Zartuje ..... ciekawe gdzie to bedzie mozna dostac

croolik
6th September 2004, 19:56
Hmmm, prosta odpowiedź - wszędzie gdzie sprzedają płyty CD i DVD.
Tzn. we Fnac'ach, Virgin'ach, sklepach płytowych, i w większości (jak mniemam) super/hipermarketów ze stoiskami z płytami CD/DVD/VHS... Czyli wszędzie niemalże :wink:

Przemyslav
6th September 2004, 22:12
a mają bazarki lub ryneczki :D:D:D

Blej
7th September 2004, 17:22
u nas na bazarku w Suwałkach są takie stoiska z płytami DISCO POLO ale POP też chyba jest ciekawe czy jest tam Al :roll: izee?

Maju
7th September 2004, 18:53
Nad morzem byla po 15 zlotych komplet dwa albumy :roll: :roll: ale jakosc ze do dup* nie podobna :roll: :roll: i jakies bonusy na komputer

croolik
14th September 2004, 01:12
Voila. W skrócie - nie będzie żadnej promocji płyty koncertowej w TV - została odwołana.

http://www2.monphotoservice.com/VOLUME027/508tkg/gi1u0iumb3/image/08b7_8253143.jpg
^Voici nasze kochane... Co byśmy bez niego zrobili... :roll:

[źródełko: tocdemac z forum francuskiego]

edit: Ponoć radio Europe1 również podało podobną informację... Właściwie nie ponoć, tylko napewno (bo słyszałem ten fragment).

Przemyslav
14th September 2004, 09:10
no i kurde wierzyc Voivi czy nie :cry: :cry:

n@pster
14th September 2004, 14:52
fuck this world....
ciekawe kogo to zabieg....

kris
28th September 2004, 09:34
nie wiem czy to jakas istotna informacja ale byłem dzisiaj na stronie Unversalu(polskiego of course) i w ZAPOWIEDZIACH PŁYTOWYCH wymienili DVD i CD LIVE.(na 18.10.2004.)
nie wydaje mi sie zeby to byl jakis znak ze ukaze sie w Polsce(wkrótce) ale kto wie...

p.s. weźcie sie i załóżcie konta w Universalu i niech kazdy zada pytanie kiedy sie ukaze w Polsce skoro we Francji będzie 18.10.2004. moze sie ruszą bo na moje jedno zapytanie sie nie chcą ruszyć...

croolik
28th September 2004, 13:15
Owszem, ale w złym temacie :)
http://www.alizee-forum.com/viewtopic.php?t=8175&start=15

Adi32
28th September 2004, 13:27
croolik, Voila. W skrócie - nie będzie żadnej promocji płyty koncertowej w TV - została odwołana.

To znaczy że premiery: 2004-10-18 LIVE CD i LIVE DVD nie będzie ?

Darkthrone
28th September 2004, 14:03
nie będzie żadnej promocji płyty koncertowej w TV

jw.

premiera bedzie :mrgreen:

croolik
29th September 2004, 14:38
Update oficjalnej strony:

http://www.moi-alizee.com

Szczególnie:

http://www.moi-alizee.com/live.html

Oraz pop-up (poczekać na załadowanie - flash)

Maju
29th September 2004, 14:45
LAL :shock: :shock: :shock: ale jazda...... na oficjalnej stronie !!!

Blej
29th September 2004, 15:21
ja chcę tego DVD!!!!!!!! JA GO TERAZ JESACZE BARDZIJE CHCE!! JAK W POLSCE GO NIE BEDZIE TO ZAMAWIAMY HURTEM Z FRANCJI!

Maju
29th September 2004, 15:37
Ja i tak na drugi dzien to chce miec :lol: :lol: :lol: :lol: albo dwa dni po 18 pazdziernika czyli na moje urodzinki :lol: :lol:

Przemyslav
29th September 2004, 17:00
Maju kto by nie chciał :D:D:D

Maju
29th September 2004, 18:11
Ale ja to naprawde bede mial :wink: no moze nie dwa dni po wyjsciu DVD ale z 7 dni po..... kto wie czy nie bedzie u mnie w domu albo i szybciej :) Tata mi wszytsko zalatwi :wink:

croolik
29th September 2004, 18:20
Hyhy, jeśli DVD i CD nie pojawią się w tym samym czasie w Polsce również uruchomię swoje tajne kanały przerzutowe :wink:
(tylko kasę wykombinuję :shutup: )

Maju
29th September 2004, 18:38
uruchomię swoje tajne kanały przerzutowe

Ma sie te kanaly no nie ? Zawsze sie cos znajdzie ..... :lol:

Adi32
29th September 2004, 20:34
To jak wy macie jakieś tajne kanały przerzutowe to może załatwili byście
jeden egzęplarz koledze. ("za niewielką opłatą")

Maju
5th October 2004, 19:43
Na FanPage stronie pojawil sie nowy artykul odnoscie DVD i podwojnego albumu :P

http://www.alizee-fanpage.com/bilder/news/i_185_1096921589_deluxe2.jpg http://www.alizee-forum.com/galerie/data/media/141/deluxe1.jpg http://www.alizee-fanpage.com/bilder/news/i_185_1096921589_deluxe2.jpg http://www.alizee-forum.com/galerie/data/media/141/deluxe1.jpg http://www.alizee-fanpage.com/bilder/news/i_185_1096921589_deluxe2.jpg
As Lía and rozier have explained, the double album MCE/Gourmandises wasn't released today, contrary to what was originally expected. An Alliance member said on his online order form from Fnac that it would be released between Oct 7 and Oct 12. We'll keep an eye on this over the next few days.

Also from rozier, in the most recent issue of Voici on page 74, under the "gossip" section, the following is written: "Alizée has found a new job: film reporter. Mylčne Farmer's protégé filmed Jérémy Chatelain's concert at the Cigale on September 21 with a mini camcorder. This footage will be integrated in her sweetheart's live DVD, whose release is expected in early 2005. Next time, if she wants, she could also do the lights!" N'importe quoi... (whatever...)

Pinocchio from the Alliance also found an article explaining that Alizée was among the most successful French singers in Germany in 2003, with a disque d'or (more than 150,000 copies sold). Carla Bruni and Yann Tiersen were the only other French artists to reach that level.

And the following article appeared today on chartsinfrance.net:

Alizée: The CD-DVD Event

While everyone was thinking that Alizée had been put on the shelf, her return is announced in stores for October 18th with a live CD-DVD. That will have to convince...

Alizée wasn't 16 years old yet when her first single, "Moi Lolita" saw the light of day. The meeting that changed her life: Mylčne Farmer and Laurent Boutonnat. The fruit of this meeting was "Gourmandises", her first album.

More than 4 million records were sold throughout the world. Alizée also received several prizes: NRJ Awards, World Music Awards, M6 Awards, and other European awards...

Her singles ranked at the top of the Italian, Spanish, German, English, Polish, Dutch, and Russian hit charts, and often stayed number 1 for many weeks.

Her second album was released in March 2003, "Mes Courants Electriques", from which the first single was "J'en ai marre", also produced and written by Mylčne Farmer and Laurent Boutonnat.

This October 18th, Alizée will be in stores again with an album and live DVD recorded during her latest concert tour. As for bonuses, the young singer will deliver the music video "Amélie m'a dit", rehearsal footage, a film-documentary on her trip to Japan, the filming of the music videos "L'Alizée" and "J'en ai marre...".

The fresh breeze of the young Corsican could blow very well again in stores...

Pictures of the DVD, such as the above photo, were added to the gallery by acc92, although there's no mention of the source.

http://www.alizee-fanpage.com/bilder/news/i_185_1096921589_deluxe2.jpg http://www.alizee-forum.com/galerie/data/media/141/deluxe1.jpg http://www.alizee-fanpage.com/bilder/news/i_185_1096921589_deluxe2.jpg http://www.alizee-forum.com/galerie/data/media/141/deluxe1.jpg http://www.alizee-fanpage.com/bilder/news/i_185_1096921589_deluxe2.jpg

Tlumaczenie Translatorem Angielskim :lol:

Jako L í i rozier wyjaśnił, podwójny album MCE / Objada się nie został wypuszczony dzisiaj, w przeciwieństwie do czego pierwotnie zostało oczekiwane. Członek Przymierza powiedział na jego online formularzu zamówienia od Fnac, że to będzie wypuszczone między Oct 7 i Oct 12., którego popilnujemy to przez kilka następnych dni.

Też od rozier, w zagadnieniu najnowszego Voici na stronie 74, pod " plotka " sekcją, co następuje jest napisane: " Alizée znalazł nową pracę: reporter filmowy. Protegowany Rolnika Mylčne sfilmował koncert Jérémy Chatelain w Cigale na wrześniu 21 z kamerą wideo mini. Ten materiał filmowy będzie łączony w jej ukochanym żyją DVD, wypuszczenie jest oczekiwane w wczesny 2005. następny razem, jeżeli ona chce, ona mogłaby też zrobić światła! " Quoi N'importe... ( jakikolwiek...)

Pinocchio od Przymierza też znalazł, że artykuł jest wyjaśniony, że Alizée był między najbardziej pomyślnymi francuskimi piosenkarzami w Niemczech w 2003, z d'or disque ( więcej niż 150,000 kopii sprzedało się). Carla Bruni i Yann Tiersen były jedynymi innymi francuskimi artystami, by dotrzeć do tego poziomu.

I poszły za artykułem ukazał się dzisiaj dalejchartsinfrance. netto:

Alizée: CD - DVD Wydarzenie

Kiedy każdy był myślący, że Alizée został nałożony półkę, jej powrót jest ogłoszony w sklepach, ponieważ październik 18th z żyć CD - DVD. To będzie musiało przekonać...

Alizée był nie 16 letnich jeszcze kiedy jej pierwszy pojedynczy, " Moi Lolita " widział światło dnia. Spotykać, które zmieniło jej życie: Rolnik Mylčne i Laurent Boutonnat. Owoce tego spotkania były " Objada się ", jej pierwszy album.

Więcej niż 4 milion zapisów zostało sprzedane przez świat. Alizée też otrzymał kilka nagród: Nagrody NRJ, Nagrody Muzyki Świata, M6 Przyznaje i inne europejskie nagrody...

Jej single zaliczyły na szczycie Włocha, Hiszpana, Niemca, Anglików, Polaka, Holendrów i rosyjskich diagramów uderzenia i często pozostały numer 1 przez wiele tygodni.

Jej drugi album zostało wypuszczone w marcu 2003, " Mes Courants Electriques ", od którego pierwszy pojedynczy był " marre ai J'en ", też wyprodukowanym i napisanym przez Mylčne Rolnik i Laurent Boutonnat.

Ten październik 18th, Alizée jest w sklepach znów z albumem i żyje DVD zarejestrowanego podczas jej najnowszego tournee koncertu. Jeśli chodzi o premie, młody piosenkarz dostarczy wideo muzyki " dit m'a Amélie ", materiał filmowy próby, filmowy dokumentalnego na jej podróży do Japonii, filmowania wideo muzyki " L'Alizée " i " Marre ai J'en... ".

Świeży wietrzyk młodego Korsykanin mógłby programować pamięć stała bardzo dobrze znów w sklepach...

Obrazy DVD, takiego jak powyższego zdjęcia, został dodany do galerii przez acc92, chociaż nie ma żadnej wzmianki źródła.

Nie rozumiem tylko tego :roll: :roll: :roll: :roll:

Alizée znalazł nową pracę: reporter filmowy
Znowu napisane przez Voici..... :roll: :roll: :roll: chyba Alizee nie bedzie reporterem filmowym hmm

croolik
5th October 2004, 20:17
Maju:

Quote:
Alizée znalazł nową pracę: reporter filmowy

Znowu napisane przez Voici..... chyba Alizee nie bedzie reporterem filmowym hmm

To akurat jest prawda...
Alizee była z kamerką ręczną na jednym z koncertów Jeremy'ego i sfilmowała całość koncertu. Jak rozumiem materiał ten zostanie umieszczony na DVD Jeremy'ego.
W tym sensie tak - można powiedzieć, że wcieliła się w rolę kamerzysty ;)
Zresztą, przecież chyba wystarczająco jasno zostało to wytłumaczone w następnej części tekstu:

Protegowany Rolnika Mylčne sfilmował koncert Jérémy Chatelain w Cigale na wrześniu 21 z kamerą wideo mini. Ten materiał filmowy będzie łączony w jej ukochanym żyją DVD, wypuszczenie jest oczekiwane w wczesny 2005. następny razem, jeżeli ona chce, ona mogłaby też zrobić światła! "

Maju
5th October 2004, 21:13
ale to stala caly czas w jednym miejscu z miniaturowa kamerka i kamerowala jego koncert ? :roll: :roll: :roll: :roll: jest gdzies ten material jej do sciagniecia ? i ladna jakos tego chociaz jest .....? jak bym wiedzial ze bedzie ona na koncercie jego to bym sobie na ten koncert pojechal zeby tlyko ja zobaczyc a na Jeremiego koncercie to bym nauszniki mial zalozone zeby nie slyszec tego szmelca jakiego spiewa :twisted: :twisted: :twisted: a bym tlyko w patrywal sie w Alizee :cheesy:

Przemyslav
5th October 2004, 21:34
nie mogę Rolnika :laughbounce: :surprise:
Protegowany Rolnika Mylčne
:P

Maju
5th October 2004, 22:00
Nie zly ten translator nie ? :lol: :lol: :lol: :lol: ale J.Angielskiego to ja za dobrze nie znam :D:D wiec sobie tlumacze tym programem takie teksty :lol: :lol: ale idzie sie domyslec o co chodzi :cheesy:

Darkthrone
5th October 2004, 22:32
Niesądze aby ten materiał był w sieci skoro ma na DVD trafic :wink:

nie ma to jak translatory hehe

Adi32
5th October 2004, 23:47

Hehe, zbita z tego mam od dawna :cheesy:

Przemyslav
6th October 2004, 21:42
Croolik na swej stronce podaje:

"4 października ukaże się podwójny album Alizée będący połączeniem dotychczas wydanych płyt Gourmandises i Mes Courants Electriques". Okładka nie powala oryginalnością, ale tak zwykle bywa w przypadku podobnych wydań.

Pozdrawiam, C(r)OOL'ik"

http://www.elle-alizee.9o.pl/discs/double_mini.gif

:cheesy:

croolik
7th October 2004, 17:49
Świstaq, okazuje się, że 4 października ta kompilacja się nie ukazała. Wg sprzedawców płyt kompilacja będzie dostarczana zgodnie z 'widzimisię' wytwórni. Płyta się ukaże, ale z lekkim poślizgiem.

takelbery
7th October 2004, 21:00
Informacje z Universalu:

> > Tracklista do obu krazków: (DVD i CD)
> > 1. Intralizee (intro)
> > 2. L'Alizee
> > 3. Hey! Amigo
> > 4. Toc de mac
> > 5. J'en ai marre
> > 6. Loi ou Toi
> > 7. Gourmandises
> > 8. Mon maquis
> > 9. J B G
> > 10. Moi Lolita
> > 11. Amelie m'a dit
> > 12. Parler tout bas
> > 13. C'est trop tard
> > 14. Youpidou
> > 15. Tempete
> > 16. A contre-courant

Płyta Alizee "Alizee en concert" jednak ukaze sie w 18 pazdziernika.

Przemyslav
7th October 2004, 21:54
Płyta Alizee "Alizee en concert" jednak ukaze sie w 18 pazdziernika.

No bo jak nie to wpierdy :mrgreen: :mrgreen: Mafia Maju nie wybacza :D

Maju
7th October 2004, 22:13
Informacje z Universalu:

> > Tracklista do obu krazków: (DVD i CD)
> > 1. Intralizee (intro)
> > 2. L'Alizee
> > 3. Hey! Amigo
> > 4. Toc de mac
> > 5. J'en ai marre
> > 6. Loi ou Toi
> > 7. Gourmandises
> > 8. Mon maquis
> > 9. J B G
> > 10. Moi Lolita
> > 11. Amelie m'a dit
> > 12. Parler tout bas
> > 13. C'est trop tard
> > 14. Youpidou
> > 15. Tempete
> > 16. A contre-courant

brakuje mi tu J'ai Pas Vingt Ans :shock: :shock: :shock: :shock:

Mafia Maju nie wybacza

:lol: :lol: :lol: masz racje Swistaq :cheesy:

Adi32
7th October 2004, 23:40
Maju, brakuje mi tu J'ai Pas Vingt Ans

Też zauważyłem :( Szkoda...

Blej
8th October 2004, 07:49
No i ja też zauważyłem..ale przecież na tych kawałkavh amatorskich ona śpiewa JPVA... Może universal coś przekręcił??

Maju
8th October 2004, 14:07
Ej ..... no ja chce na DVD zobaczyc JPVA !! Na amatorskich Blej ma racje ze spiewa :shock: napewno cos przekrecili !

Przemyslav
8th October 2004, 14:16
Wlasnie dziwne zeby tak slynnego kawalka zabraklo.. !!! Das ist Skandale !

Maju
8th October 2004, 14:29
Oni zapomnieli o tym... przekrecili cos ! Gapy nie zauwazyly ze jeszcze powinno byc JPVA ! zle skopiowali albo co nie wiem ale na moje to powinno byc te JPVA !!

marrt
8th October 2004, 14:42
http://www.fan.pl/shopping/pe.php?id=713557

Najprawdopodobniej na CD znajdzie sie 16 utworów (bez JPVA), na DVD 19 (z JPVA).

Darkthrone
8th October 2004, 14:48
No to nawet z chaty się nie trzeba ruszać żeby mieć DVD :wink:

croolik
8th October 2004, 14:51
Darkthrone:

No to nawet z chaty się nie trzeba ruszać żeby mieć DVD

Ta, no na Fan.pl jest sporo rzeczy, ale duża część jest sprowadzana z zagranicy. Toteż tak strasznie bym się nie cieszył, bo jeśli ta płyta będzie sprowadzana z zagranicy, to cena będzie odpowiednio wysoka (czytaj zgodna ze standardami unijnymi :wink: ).

Darkthrone
8th October 2004, 14:53
Toteż tak strasznie bym się nie cieszył

cieszyć to ja sie nie ciesze bo cena i tak jest nieco za wysoka jak na moje możliwości :D

Maju
8th October 2004, 15:27
ta cena tego dvd to chyba bedzie cos okolo 120 zl. hmm ? trzeba pisac do nich zeby sprowadzili nam te dvd kartonami :) ilu tu nas na forum jest ? ale tak dokladnie wiesz ktos ? Polakow ? kazdy z nas chyba wiezmie dvd koncert nie ? to sie im powie ze duzo osob wiezmie to i juz :)

-------------------------------------------------------------------------------

wyslalem dwa e-maile do onetu zeby napisali artukul odnosnie DVD !wyslalem im tez foto tzn. okladke tego dvd ....... i po wycinalem i posklejalem to co jest na pierwszej stronie tego tematu napisane , czyli to co sie znajdzie na tym dvd i kiedy premiera :) Czy moge was prosic o pomoc abyscie napisali tez do onetu e-maile zeby napisali jeden artukul odnosnie tego dvd i Ze Alizee Powraca ! To bedzie nie zla reklama dla niej w Polsce !!!

Przemyslav
8th October 2004, 17:02
to i git ze w pl bedzie ;D:D:D no no :D:D hihih jush czekam na maila od nich jak sie pojawi :mrgreen: YEAH !! Give Me Some Sweet :D:D

Adi32
8th October 2004, 17:05
Maju, 120 zl

:omg: :surprise: :yuk: Dośc dużo jan na moje 10 zł dziennie :(

Maju
8th October 2004, 17:19
Ale prosze WAs wyslijcie e-maile do portalu Onet ..... jest duza szansa ze opisza te DVD i naprawde bedzie glosno o tym :wink: To bedzie nie zla reklama :) zobaczymy przy okazji co mysla ludzie o Alizee :roll:

Tu macie e-mail :

ptchorzewski@portal.onet.pl

croolik
8th October 2004, 17:28
Pisać można, pomysł zasadniczo dobry.
Najpierw trzeba by było upewnić się w polskim Universalu, że płyta wyjdzie w Polsce. Coprawda na ich stronie jest podana data premiery, ale jak ostatnio tam byłem nie było żadnych dodatkowych informacji. Wydaje mi się to mocno podejrzane.
Jest to o tyle ważne, że przecież nie napiszą artykułu opisującego coś co się w Polsce nie ukaże. Tak sądzę.
__________________________________________________ _______

edit:

Wracając do kwestii track listy krążka CD -
Wygląda jednak na to, że usunęli 'L'e-mail a des ailes' i 'JPVA'.
O ile EADA można jakoś przeboleć, to jednak brak JPVA, hmmm, jest błędem. Było nie było JPVA to finał koncertu...
Nie rozumiem w związku z tym po co w ogóle chcą wydać płytę koncertową niekompletną. Oszczędność miejsca? Chcieli się zmieścić na 1 CD? Jakaś totalna bzdura. Już nie wspomnę o fakcie, że zapewne powycinali większość dialogów z publicznością...
No cóż, na dzień dzisiejszy podaruję sobie CD, bo nie widzę zbytniego sensu kupować wybrakowany produkt (niestety, tak to na razie widzę). Mam tylko nadzieję, że nie zepsuli DVD... A właśnie, nie ma się czym martwić - ripuje się ścieżkę dźwiękową z DVD i już mamy CD Live. Że to nie to samo? Trudno, jest akcja - będzie reakcja.
Ciekawe tylko ile sprzedadzą egzemplarzy płyty CD... :roll:

Maju
8th October 2004, 22:43
Ciekawe tylko ile sprzedadzą egzemplarzy płyty CD...

no ciekawy tez jestem ,ale nie powiem ze ja chyba sobie kupie :cheesy: bo to bedzie nagrane w ladnej jakosci a nie takie jakie my mamy teraz dostepne :roll: i wogole chce miec komplet plyt Alizee wszystkich :) bedzie to ladnie wygladalo :cheesy:
tylko zeby to JPVA bylo na dvd ..... Ale na moje to powinno byc :roll: ciekawe jak to jest wogole nagrane jak sie kamery poruszaja i wogole ten poczatek jak na tym bucie siedzi bo w kazdym wywiadzie jest inne ujecie jak schodzi po bucie i calkiem inaczej wszystko wyglada 8)A ciekawe jak oni to zrobili jak to wszystko jest nagrane :) tylko szkoda ze ten obraz bedzie taki maly tzn. 16:9 polowa ekranu to bedzie :cry: mogli to nagrac na caly ekran :wink:

croolik
8th October 2004, 22:55
Maju:

bo to bedzie nagrane w ladnej jakosci a nie takie jakie my mamy teraz dostepne

No tak, ale ten sam dźwięk będzie na DVD... A jak napisałem poprzednio - zripować żaden problem.
[edit: Oczywiście żeby nie było nieporozumień - mówię o zripowaniu do własnego użytku kupionej przez siebie płyty DVD, a nie żadne tam piractwa :cheesy: ]

Przemyslav
8th October 2004, 23:17
najwazniejsze ze bedzie to w polsce i git :) mniejsze koszty = wikesze szanse na kupienie :D:D:D

n@pster
8th October 2004, 23:17
maju:
bo to bedzie nagrane w ladnej jakosci a nie takie jakie my mamy teraz dostepne
mozesz sie smiac ze mnie, ale powiem ci ze zle gadasz (to tylko subiektywna opinia). Slyszalem (Croolik zapewne tez) wesje AMD "koncertowa". I szczeze mowiac tylko "bardzo" czasami slychac publicznosc. Juz nie mowie nic o strasznie wygladzonym glosie samej Lili. Hmmm... wg. mnie jak kupuje CD z koncertu to chce uslyszec glos z koncertu a nie "wygladzony". Wiec zastanawiam sie jak bedzie wygladalo CD Live (a takze DVD). Co do oszczednosci mijesca tozto glupota. Juz wole dolozyc to kilka euro ale miec wersje z dialogami i innymi dodatkami...

Oczywisicie mowie o sciezce Audio.

Maju
9th October 2004, 11:20
No tak :roll: masz racje :wink:

Ogladam wlasnie Hit Machine i Lorie wydala plyte DVD Tour i pokazywali wielki plakat jej z koncertu , zdjecia i autograf i nawet ladne opakowanie bylo tej plyty dvd koncertu :wink: Ciekawe jak bedzie wygladalo to wszytsko naszej Alizee :) moze tez dolaza autograf :cheesy: na takim wielkim plakacie z obrazkiem koncert :cheesy: Ale bym sobie powiesil ladnie na sianie :P

croolik
9th October 2004, 13:12
Maju:

moze tez dolaza autograf na takim wielkim plakacie z obrazkiem koncert Ale bym sobie powiesil ladnie na sianie

A potem się obudzisz...

Ten 'DVD pack' Lorie jest z deczka kiczowaty - autograf - może, plakat - ujdzie, ale zegarek? Toż to zabawka dla małych dzieci... Pozatem, za dużo tego wszystkiego.

Przemyslav
9th October 2004, 16:05
A potem się obudzisz...

Tos Croolik dowalił :D:D Maju zes na ziemie sprowadził :) Ja chce papier toaletowy z podobiznami slwanych i bogatych :D:D P.S.Wiadomo mi ze Rebi by chcial taki o to gadzet: majteczki. pozostaje ino kwestia swieze czy chodzone :D:D

n@pster
9th October 2004, 16:13
to chyba nei podlego dyskusji :D chodzone!! :D

Maju
9th October 2004, 19:25
Swistaq chyba nie mowisz o papierze toaletowym z wizerunkiem Alizee :roll: ?

Cobra1
9th October 2004, 20:31
za 1 h będe miał całe nieoficjalne dvd to będę mógł powiedzieć co na nim jest :)

miror
9th October 2004, 21:24
to co na dc :) nic szczegolnego :P

croolik
10th October 2004, 00:04
Część okładki DVD. Wygląda na odpad z większego arkusza.

Źródło: Et Toc
http://perso.wanadoo.fr/et-toc/alize%20maquette.JPG

Przemyslav
10th October 2004, 00:12
Jest JPVA :D:D:D Yuhuhuhuh :D :mrgreen:

P.S. Croolik czy dobrze napisalem Wielki bukiet roz dla ... ==> Le bouquet grand le rouge pour... :mrgreen:

Maju
10th October 2004, 10:41
No uspokoilem sie ..... :wink: Myslalem ze juz nie bedzie tego JPVA :cheesy: kurcze ja juz chce miec to DVD

takelbery
10th October 2004, 17:46
Wygląda na odpad z większego arkusza.

No mi to wygląda jak by to ktoś wyciągnąl ze śmietnika. :mrgreen:

Zdaje mi się że napewno nie jest to odpad z masowego druku przeznaczonego dla klienta. Okładki do DVD zawsze są połączone w jedną całość (przód, bok i tył). To przypomina raczej wydruk z programu edycyjnego. Możliwe że troche się ona zmini, jeżeli to nie jest ostateczny druk :D

Pozatym martfi mnie też czas, 90 minut ??? Czy w tym wliczone są dodatki ?? Jeżeli nie to troche słabo.

croolik
10th October 2004, 19:00
1h30 to długość samego koncertu (tyle mniej więcej trwał każdy z koncertów), dodatki to ekstra czas, innego wyjścia nie ma :cheesy:

n@pster
10th October 2004, 21:10
:bounce: niezle niezle...musze to miec :) webi jak co to zazuc cena, chociaz orientacyjna :)

takelbery
10th October 2004, 21:14
Jak tylko dostane jakieś informacje to podziele się z wami :D

Maju
11th October 2004, 15:54
tylko 1h30 trwa ten koncert ? krotko :roll:

Blej
11th October 2004, 19:04
Mój tata ma koncerty Pink Floyd. Tam to jest masa publiczności :wink:

Przemyslav
11th October 2004, 20:18
Blej jak bedziesz mial dostep do DVD Mylenium Tour to ile tesh tam ludu było :D:D

n@pster
11th October 2004, 21:08
hyhy chcialem z torenta ciagnac ;D ale hdd mi padl :)

croolik
12th October 2004, 01:16
TELEDYSK:
(Copy-Paste)

12-10-2004 01:08:45 [C(r)OOL'ik]
"Clip Amélie m'a dit!"

Wczoraj, 11 października, w godzinach popołudniowych M6 Music wyemitowało po raz pierwszy wideoklip do utworu Amélie m'a dit. Klip, zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami, został złożony z materiału koncertowego (zarejestrowanego w paryskiej sali koncertowej 'Le Zénith'). Teledysk jest kompilacją z różnych momentów koncertu, gdyż można na nim zauważyć choreografię właściwą dla JPVA czy J.B.G.
Klip można ściągnąć z oficjalnej strony ( http://www.moi-alizee.com ). Bezpośredni link (http://www.moi-alizee.com/ALIZEE_AMELIEMADIT2.mpg).
Zrzuty ekranu z teledysku - [źródło: Ericinho@Alizée-Alliance] (http://ericinho.free.fr/alizee/) oraz [źródło: Sébastien@Alizée-Alliance] (http://www.alizeealliance.net/Divers/).

Pozdrawiam, C(r)OOL'ik

Maju
12th October 2004, 15:12
Naprawde piekny jest ten teledysk ! mysle ze powinien odniesc wielki Sukces !!

n@pster
12th October 2004, 15:37
miejmy taka nadzieje, moze niedlugo na vivie bedzie ?:d

kranked
12th October 2004, 17:52
Teledysk super :!:

Fajnie się ogląda dlatego, że jest to zlepek występu z koncertu, a nie kolejny typowy teledysk ( do takich nic nie mam :D ), a przez co jest to coś nowego, ciekawszego :wink: Szczególnie podobają mi się momenty jak Alizee śpiewa z zamkniętymi oczami :D :oops:

Adi32
12th October 2004, 18:04
kranked, Alizee śpiewa z zamkniętymi oczami

Dobrze że nie tańczy z zamkniętymi oczami, jeszcze by ze sceny spad :whistling:

n@pster
12th October 2004, 19:07
hehe wlasnie robie sobie avatarka z "zamknientymi oczami" :) pikne, poprostu pikne...juz nie moge sie doczekac co na dvd bedzie...ach..

takelbery
12th October 2004, 19:20
No ja już teledysk do nowego Avatarka wykorzystałem :D

Maju
12th October 2004, 19:35
sliczny jest ten twoj a vatarek :cheesy: webmaniakpl jakim wy programem zgrywacie te filmiki krociutkie , a raczej nagrywacie ? bo ja tez tak chce :(

takelbery
12th October 2004, 19:49
No moge wymienić, oto one :

> vDub (zgrywanie fragmentów do sekwencji obrazków)
> Irfanview (opcjonalna konwersja format z tga na jpg i zmiana rozmiarów)
> Windows explorer (zmiana nazwy czasami konieczna z cyfereki na literki)
> Adobe ImageReady (robienie gifów opcjonalne kadrowanie i dodawanie obiektów)

No to chyba tyle :D

n@pster
12th October 2004, 20:42
hmm...ja robie avatarka w jednym

>Jasc Animation Shop
hehe programik tawi wypasne ze hoho :) wsyztko w jednym i na dodatek dziala :mrgreen:

Maju
12th October 2004, 21:18
Na vivid.pl jest juz plyta cd En Concert !

Alizee
En Concert

Kosztuje : 54,90 zl.

Premiera albumu odbędzie się dnia 2004-10-18.
Zamówienie zostanie zrealizowane po tej dacie.

Rok premiery: 2004
Wykonawca: Alizee
Gatunek: Inne
Wytwórnia lub dystrybutor: Polydor
Album zawiera: 1 CD
Numer katalogowy: 9817033

Termin realizacji: do 2 dni **

** Czas realizacji może ulec zmianie.

---------------------------------------------------------------------------
Ale fajnie nie ? można już kupować :) ja chyba sobie kupie te cd , nie teraz , ale napewno sobie kupie ! jak kolekcja to kolekcja ! Piszscie już recencje na temat tej płyty ! Tyle ile wiecie o niej ! http://www.vivid.pl/php/plyta_my.php3?l_p=&id_a=&l=&la=&pp=1&kategoria=katalog&nr=13080765 Piszscie tam ze piosenki sa slicznie spiewane przez Alizee na zywo :)

n@pster
12th October 2004, 21:38
powiedzec moge jedno...to nie DVD :wink: , a wiaomo czy tam beda ?

Przemyslav
12th October 2004, 21:40
ja biorem zgrywam klatki w VirtulaDub pozniej je opitalam w Paint Shop Pro i Photoshopie na koncu ImageReady bo wujek Webi polecil i gicio jest :) :mrgreen:

n@pster
12th October 2004, 21:42
a ja only Animation :D ktory ino sie zawiesil :D

Maju
12th October 2004, 22:32
to nie DVD , a wiaomo czy tam beda ?

DVD bedzie .... to kwestia 2 - 3 dni mi napisali :)

croolik
13th October 2004, 01:51
Wracając do teledysku - widzę, że wszystkim podoba się jak się uśmiecha. Przypuszczam, że chodzi o moment znajdujący się w ~1min52sek. Dlatego właśnie mówiłem, że trzeba się uczyć francuskiego. <Piwo> (bezalkoholowe) dla tego, kto wytłumaczy dlaczego Alizee się akurat w tym momencie uśmiecha. :D
Miłego główkowania :D (w razie braku odpowiedzi - sam ją podam :) ).

Darkthrone
13th October 2004, 10:52
w razie braku odpowiedzi - sam ją podam

czekamy :D:D

marrt
13th October 2004, 12:03
Wracając do teledysku - widzę, że wszystkim podoba się jak się uśmiecha. Przypuszczam, że chodzi o moment znajdujący się w ~1min52sek. Dlatego właśnie mówiłem, że trzeba się uczyć francuskiego. <Piwo> (bezalkoholowe) dla tego, kto wytłumaczy dlaczego Alizee się akurat w tym momencie uśmiecha. :D
Miłego główkowania :D (w razie braku odpowiedzi - sam ją podam :) ).

TU ES BELLE - "Jesteś śliczna" ? :P

_____
taaa , w poprzednim nie określiłem podmiotu :D
wiec uzupełnienie:
"Ty jesteś śliczna" :D

Ronnie
13th October 2004, 12:27
noo jestem ciekaw, bo ja niemam pojecia :)

Maju
13th October 2004, 14:41
Croolik !! powiedz co to znaczy prosimy ...... :wink:

n@pster
13th October 2004, 14:42
kurcze marrt, uprzedziles mnie :) chcialem to napisac po powrocie ze szkoly :-) ale nie bylem pewny czy o to chodzi :)

PS. Wiadomo juz cos ?

Adi32
13th October 2004, 15:04
Czyli tam pisze "Jesteś śliczna" i Alizée sie uśmiecha :P

Maju
13th October 2004, 15:27
no z tego wychodzi ze tak tam pisze :) i pisze tam prawda na 100 % :wink:

kranked
13th October 2004, 16:13
Hehe niezły motyw :mrgreen: Ale równie dobrze może to być jakoś zmontowane :?: Co i tak oczywiście nie zmienia faktu bo z tym napisem na transparencie zgadzam sie w 100 "percentach" :idea: :D

croolik
13th October 2004, 17:08
Marrt był najbliżej.
Chodzi o to, że w piosence AMD Alizee śpiewa "J'suis pas belle (...)", co oznacza ni mniej ni więcej "Nie jestem ładna". W tym momencie w czasie koncertów (szczególnie w paryskim Le Zenith) podnosi się wrzawa - wszyscy krzyczą "Non!!!" ("Nie"). Stąd uśmiech Alizee (również słyszalny w dalszej części piosenki tuż po "J'suis pas belle"). Dodatkowo w klipie w tym momencie pokazano transparent z napisem "Tu es belle" ("Jesteś ładna/piękna"), co tylko wzmacnia ten miły akcent :) Voila - o to chodziło. Taka mała anegdotka.

n@pster
13th October 2004, 17:11
a ciekawe, ciekawe :) hehe pikna to Ona jest, nie ma co ukrywac :)

Darkthrone
13th October 2004, 17:38
Musiał jej być bardzo miło jak ludzie to krzyczeli :D

Maju
13th October 2004, 19:28
Prosze wszystkich wejdzcie na ta strone i dodajcie komentarze do cd i dvd Alizee ! niech widza ze jest zainteresowanie , ja juz dodalem i przy okazji zaglosujcie na ta plyte na numerek 10 jak najwyzej :) :

http://www.universalmusic.pl/index.php?atype=announceitem_list

Blej
13th October 2004, 19:47
tylko widzisz chyba trzeba sie zalogować a ja adresu i telefonu podawać nie moge :(

Maju
13th October 2004, 20:10
ale my do twoich danych nie mamy dostepu ! Twoj tata , albo mama sa jakimis znanymi ludzmi ? ze tak sie boisz wszystko podawac ? :wink: Tu chodzi o Alizee !

takelbery
13th October 2004, 20:28
No ja już dodałem komentarze. Co moge wam powiedzieć napewno nie bolało :D

Maju
13th October 2004, 21:13
No napewno nie :wink: Sluchajcie ! zalogujcie sie wszyscy i po dodawajcie kazdy pare glosow Alizee :wink: i przy okazji pare komentarzy ...... i bedzie super :) kliknijcie sobie na www.universalmusic.pl i wejdzcie na "top10" i tam pisze ze najczesciej ogladane zdejcia to Alizee i inne jeszcze tam sa :) luknijcie se tam

marrt
13th October 2004, 21:21
Marrt był najbliżej.
Chodzi o to, że w piosence AMD Alizee śpiewa "J'suis pas belle (...)", co oznacza ni mniej ni więcej "Nie jestem ładna". W tym momencie w czasie koncertów (szczególnie w paryskim Le Zenith) podnosi się wrzawa - wszyscy krzyczą "Non!!!" ("Nie"). Stąd uśmiech Alizee (również słyszalny w dalszej części piosenki tuż po "J'suis pas belle"). Dodatkowo w klipie w tym momencie pokazano transparent z napisem "Tu es belle" ("Jesteś ładna/piękna"), co tylko wzmacnia ten miły akcent :) Voila - o to chodziło. Taka mała anegdotka.

No to ja swoją odpowiedź wyceniam conajmniej na pół piwa (moze być alkocholowe :P)

croolik
13th October 2004, 21:53
Heh, jak można komentować coś co się jeszcze nie ukazało? :| :wink:

marrt:

No to ja swoją odpowiedź wyceniam conajmniej na pół piwa

Dostajesz całe wirtualne piwko :wink:

moze być alkocholowe

Niestety, ale w tym momencie mam na stanie tylko alkoholowe :wink:

marrt
14th October 2004, 14:56
ale ja chce alkocholowe :D (vel. "limitowana seria Okocim'a - pewnie znana :) ).

Maju
15th October 2004, 10:11
Nie wiedzialem ze takie slowa w tej piosence sa spiewane:) tylko te slowa odnosza sie do Ameli ..... :wink: tak mi sie wydaje ze ona spiewa jak by byla Amelia.... ale nie wiem :roll:

Samotność, w mym fotomatonie*
Nie jestem piękna, ale to jest zgodne
Że nazywamy się, szukamy się,
jesteśmy, ale
Ja nie śpię, Amelia również

kris
15th October 2004, 15:36
Hyhy, jeśli DVD i CD nie pojawią się w tym samym czasie w Polsce również uruchomię swoje tajne kanały przerzutowe

można na Ciebie liczyć ? jak cos przejechałbym się do Krakowa i bym od Ciebie odebrał i zapłacił

Maju
15th October 2004, 18:33
Artee przeciez ma jechac Kris :wink: ze spokojem :) widzisz ze w Polsce tez juz sie zaczyna cos dziac :wink:

kranked
15th October 2004, 21:19
UWAGA OFF TOPIC :mrgreen:

Jeśli już jesteśmy trochę przy filmie Amelia to wtrące jedynie, że leci on jutro na TVP1 o 20:10, a zauważyłem też, że w multikinie go także puszczają http://www.multikino.pl/index.php/opisy/6613113 :wink:

Maju
15th October 2004, 21:41
fajnie :wink: ja juz widzialem ten film akurat :P taki sobie , taki psychiczny jak by :cheesy:

Adi32
15th October 2004, 22:39
Ej znów nieiwem oco chodzi ? Co to będzie na tej jedynce ? Będzie tam Alizée ?

croolik
15th October 2004, 23:20
kris:

można na Ciebie liczyć ? jak cos przejechałbym się do Krakowa i bym od Ciebie odebrał i zapłacił

Na razie czekam. Jeśli pojawi się w Polsce w znośnej cenie i w znośnym czasie, to znikąd ściągać nie będę. Dopiero w przeciwnym wypadku coś bedę kombinował.

__________________________________________________ __

News, który czytasz tylko i wyłącznie na własną odpowiedzialność ;) ... -> http://elle-alizee.9o.pl/main/

Maju
16th October 2004, 09:36
powiem , ze nie mam pojecia jak wyglada koncert , ale z tego co czytam , to raczej nie bedzie to cos extra :roll: ale nie mozemy sie opierac na opiniach :roll: Te menu to juz mogli lepsze zrobic naprawde :roll:

Czy dvd juz mozna napewno kupic we Francji ? sa we francuskich sklepach ?

Ronnie
16th October 2004, 11:55
Ej znów nieiwem oco chodzi ? Co to będzie na tej jedynce ? Będzie tam Alizée ?

To jest francuski film. Nazwa tego filmu to tylko czysta zbierznosc z tytulem piosenki...

Maju
16th October 2004, 13:02
Mozna kupic juz te dvd i cd we Francji normalnie ? przeciez jeszcze nie ma 18 :roll:

n@pster
16th October 2004, 13:08
Maju, nie mozna.
Tak jak Croolik powiedzial to osoby ktore maja DVD maja je "spod lady" (czyli po "umuwieniu" sie ze sprzedawca)
Moje zdanie croolikowi wyrazilem ;) obawiam sie ze bedzie tak jak na rynku gier...gra na ktura sie dlugo oczekuje okaze sie niewypalem...

ot, to

Maju
16th October 2004, 13:25
gra na ktura sie dlugo oczekuje okaze sie niewypalem...

sprecyzuj swoja wypowiedz "niewypalem" :roll: bo juz mi sie smutno zrobilo przez to dvd :cry: A moze faktycznie tak nie jest jak ludzie mowia ! moze jest extra zrobione wszytsko ..... prace trwaly 5 miesiecy to co oni robili przez te 5 miesiecy :roll: ? to co teraz opisuja ludzie ktorzy posiadaja dvd ? napewno cos fajnego jest w tym dvd :wink:

Adi32
16th October 2004, 13:29
Myśle że niam co kombinowac, poczekamy - zobaczymy. Proste

croolik
16th October 2004, 13:32
Eno, nie dramatyzować mi tu :) Ja tylko przekazałem pierwsze odczucia PARU osób, co nie znaczy, że były tylko głosy negatywne. Ponadto krytykować jest łatwo - tak jest zawsze. Myślę, że ci ludzie nastawili się po prostu, może niepotrzebnie, na coś niemalże nie z tej ziemi. Stąd zawód. Bo jeśli chodzi o zawartość, DVD właściwie niczym specjalnym od innych tego typu podobnych wydań się nie różni.

Blej
16th October 2004, 13:36
Jestem tylko ciekawy croolik czy w polskiej prasie będzie coś o nim wspomnianego. Mce było reklamowane w bravo. No i było w nowościach plytowych. Ciekawe czy będzie tak samo z DVD/CD?

Maju
16th October 2004, 14:02
Kiedy croolik klip "AMD" wskoczy na polskie listy ? Ten klip jest super !! na M6 wogole nie leci :evil: tylko na "mcm top" z trzy razy dziennie ! nie rozumiem tego M6 :roll: a w Polsce mysle ze bedzie sie wszystkim podobalo :cheesy:

croolik
16th October 2004, 15:13
Maju:

Kiedy croolik klip "AMD" wskoczy na polskie listy ?

Nigdy...?
Promocja we Francji jest żenująco słaba, a co dopiero myśleć o jakichkolwiek działaniach w innych krajach.
ACC miało bardzo dobrą promocję we Francji, 100 razy lepszą niż AMD, i co? Ani singiel, ani teledysk nie pojawiły się w Polsce. That's the truth.

kranked
16th October 2004, 15:16
Teledysk ACC był ( podobno bo sam go na oczy nie widziałem w TV :mrgreen: )

croolik
16th October 2004, 15:24
kranked:

Teledysk ACC był

No fakt - być był, ale jakby go nie było. Odbił się bez większego echa, bo nie miał wsparcia przede wszystkich ze strony stacji radiowych.
A która polska stacja muzyczna puści AMD? ŻADNA. Podobnie zresztą ze stacjami radiowymi. Powody widzę dwa - sam charakter piosenki - VIVA czy MTV puszczające teledysk, proszę nawet nie żartować... Po drugie - nie da się ukryć, że w Polsce to DVD nie będzie miało takiego charakteru jak we Francji - w końcu żaden koncert nie odbył się w Polsce.

Maju
16th October 2004, 15:33
No kurcze co za kraj :evil: Ale my mozemy pomoc jakos napewno teledyskowi wejsc na listy :wink: Zrobimy akcje i bedzie gitara :cheesy: A moze AMD dopiero wejdzie na powaznie na listy narazie tak stopniowo wchodzi :roll: ale z biegiem czasu mysle ze powinno wejs tlyko te M6 mnie denerwuje :evil: :evil: !!!!!! albo puszczaja , albo nie puszczaja :evil: niech sie zdecyduja !

Blej
16th October 2004, 18:02
Ja mam tylko TV5 maju i ani razu w tv nie widziałem ego teledysku. Prosze jak ktoś coś będzie wiedzial o występie ALizee na kanale TV5 Europe proszę mnie informować. Mam pytanie..wiecie jak te VIVY i MTV zalatwiają teledyski? Sciągają czy prosza drogą mailową universal?

Blej
16th October 2004, 19:16
Przepraszam ze pisz pod rząd ale mam informacje o tym kiedy ukaże sie DVD i CD w Polsce (czy był już taki post? Bo jak przegapiłem to sorry) DVD ukaze sie 22 listopada , a CD 25 października. Ależ na te DVd w polsce trzeba będzie czekać :cry:

Maju
16th October 2004, 20:29
na stronie Universalu to pisze nie ? ja juz to widzialem trzy dni temu ! pisalem nawet N@psterowi o tym :cry: szkoda ze tak dlugo

Cobra1
17th October 2004, 18:31
lepiej długo niż wcale :]

Maju
17th October 2004, 19:43
ja nie przetrzymie tego czekania :cry: :cry: ja to chce juz miec jutro w dzien premiery !!

Adi32
17th October 2004, 22:53
Ja tam sie ciesze że wogle coś się dzieje :wink:

Blej
18th October 2004, 08:03
No i nadszedł ten dzień na który wszyscy czekaliśmy- 18 październik.... :bounce:

Maju
18th October 2004, 15:49
Oj tak :oops: i co teraz ? :lol: czy byla moze tam Alizee o tej polnocy ? a moze sa gdzies zdjecia z tego otwarcia ? w wiadomosciach czasem nie beda mowic o tej premierze ? Czy ktos cos wie na temat Alizee i dvd nowego ? co sie dzieje w tych sklepach francuskich ?

kranked
18th October 2004, 17:53
Fajnie się daty złożyły, bo dokładnie rok temu się zarejestrowałem na tym forum :mrgreen:

Blej
18th October 2004, 18:10
Sklep Rock przedstawił cenę DVD wynosi ona 76,75 zł
http://pasaz.onet.pl/PASAZ,420,895a0fe3ffffffc0006ed5f2d13e3054,produkt .html?url=http%3A%2F%2Fwww.rockserwis.pl%2FIntegra tionService.php%3Fsrc%3Donet%26pid%3D48303&url_back=PASAZ%2Cwynik_wyszukiwania.html%3F%26sear ch%3Ds%26zak%3D0%26g%3D0%26simple%3DAlizee+en+conc ert%26idshop%3D420

n@pster
18th October 2004, 19:17
ino kupuje :D nie ma jaj...80 zł to nei duzo

Maju
18th October 2004, 19:19
Ja tez kupuje to :) co to jest 76 zł.

a oni juz to maja ?????

croolik
18th October 2004, 19:25
Maju:

a oni juz to maja ?????

Posłałem im maila. Zobaczymy co i jak (pod warunkiem, że odpowiadają).

Maju
18th October 2004, 19:42
ja już tez wyslalem :) zobaczymy ..... oby to juz mieli :wink: !

kranked
18th October 2004, 19:48
Myślałem, że dużo droższe będzie DVD, a tu miła niespodzianka :D

Darkthrone
18th October 2004, 19:57
Też jestem zaskoczony, bo powinno kosztowac ze 120 zeta a tu 76 :D:D

Maju
18th October 2004, 19:59
mnie tez wielkie zdrziwko wzielo jak zobaczylem cene :shock: bo bylem pewny ze bedzie kosztowalo okolo 120 zlotych a tu prosze 76 zlotych :wink: i gitara gra :afro:

loocas
18th October 2004, 20:23
mmm... niedrogo jak na DVD i to jeszcze z Lilly :D

Michel
19th October 2004, 14:19
Ja nie jestem zaskoczony w ogole - dvd Mylene tez cos kolo tego kosztuje :) Mowilem wam o tym, a mi nikt nie wierzy ;)

croolik
19th October 2004, 15:00
"jesli nie zostalo zlozone zamowienie, to plyty nie bedziemy posiadali 'na polce'
Rock Serwis"

Powyższa odpowiedź wiele nie wyjaśnia. Mogę zamówić, a okaże się, że płytę dostanę w terminie polskiej premiery, czyli za ileś tam. Bo jeśli oni informacje biorą ze strony Universalu to krzyżyk na drogę... Najpierw wg Univerku DVD miało być 18/10, potem przesunęli na kiedyś tam. Możliwe, że sklep wpisał sobie to info jak była stara data i nie jest świadomy zmiany.

n@pster
19th October 2004, 15:34
a dodam ze w universalu zle sie dizieje...nie pytajcie co, poprostu zle...

Maju
19th October 2004, 15:52
Krcze jacys inwalidzi ? chyba im powinno zalezec na towarze zeby zeszedl nie ? a widze ze ani troche im nie zalezy :roll: to sa kurcze ludzie...... :roll: zamiast napisac co do rzeczy to nie tylko jakies zdanie walniete ci przysla :roll:

Blej
19th October 2004, 16:52
nie wiem sie domyślam nigdy nie kupywalem DVD ale moze jak polska premiera jets dopiero 22 listopada czy kiedy tam w listopadzie to moze dorbią napisy jak gada z publicznością :?: :?: :?:

Maju
19th October 2004, 17:25
nie gada tylko rozmawia :cheesy: ladniej brzmi :wink: a tak wogole to jest to na tej plycie dvd jak rozmawia z publicznoscia ? ja myslalem ze tylko same piosenki jak spiewa :roll: mogli by dorobic napisy :) fajnie by bylo

Blej
19th October 2004, 19:18
Mam zle wiesci no i troche dobrych. Przeklada sie polska premiera CD zobaczcie sobie na stronie universlau. A ta dobra to ze bede miec skany dvd i ksiazeczki ;)

croolik
19th October 2004, 20:01
Blej:

ze bede miec skany (...) ksiazeczki ;)

Podgląd książeczki (http://elle-alizee.9o.pl/discs/concertcd.php) (specjalnie zmniejszona, żeby mi się strona nie rozjechała :wink: )

Maju
20th October 2004, 15:03
dobra za trzy dni bedzie u mnie cd en concert :) juz zamowilem w sklepie :wink:

Blej
20th October 2004, 16:59
W jakim internetowym? Al epremiera CD w polsce będzie chyba dopiero w listopadzie więc jak ci przyślą za 3 dni?

Michel
20th October 2004, 17:18
Tego tez chcialbym sie dowiedziec. Ale zobaczymy, co nam maju napisze :D:D:D

Maju
20th October 2004, 17:45
no wiec plyta jest w sklepie internetowym : www.vivid.pl

tu jest ta płyta :

http://www.vivid.pl/php/plyta_my.php3?sk=wg&wyk=Alizee&l_p=&id_a=&l=99027&la=$1$DQKaVx4K$wawMdO.G3/tYSJCYVgTx71&pp=1&kategoria=katalog&nr=13080765

Pani Łasecka od tego sklepu napisala mi w e-mailu ze mozna juz kupowac i plyty sa juz u nich :) w na dvd czekaja na znak od dystrybutora :) mowila ze to kwestia paru dni i dvd moze bedzie , ale nie wiadomo :wink:

Blej
20th October 2004, 17:48
To super ja zamawiam

croolik
21st October 2004, 19:00
Prezent :wink:
Reklama "Alizee En Concert" :mrgreen:
http://www.moi-alizee.com/video/alizee5.mov

n@pster
21st October 2004, 19:02
7,1 mB...i to quicktime...no no no, musi byc to cos mocnego ;D

croolik
21st October 2004, 19:06
W końcu wersja "30 sek." :wink:

Blej
21st October 2004, 19:25
Ach dzięki croolik to z jakiejś okazji czy co!? Ciekawe co dasz nam na święta ?

Maju
21st October 2004, 19:37
juz sciagam :) ciekawe jak to zrobili :wink:

Michel
21st October 2004, 19:44
Całkiem profesjonalnie. Podoba mi się :)

kris
22nd October 2004, 14:58
Przepraszam ze pisz pod rząd ale mam informacje o tym kiedy ukaże sie DVD i CD w Polsce (czy był już taki post? Bo jak przegapiłem to sorry) DVD ukaze sie 22 listopada , a CD 25 października. Ależ na te DVd w polsce trzeba będzie czekać

a mozesz podac źródło informacji ? na stronie universalu podano tylko date ukazania sie CD LIVE(na dzień dzisiejszy-8.11.2004)

Michel
22nd October 2004, 15:03
Premiera DVD też tam jest, widziałem :)

Blej
22nd October 2004, 15:05
No właśnie jest tylko trzeba kliknąć następną stonę :wink:
Na stronie universalu pojawił sie teledysk Amelie m'a dit!!!