PDA

View Full Version : Protest przeciwko zapisom projektu ustawy Prawo telekomunika

waRcoR
31st May 2004, 17:52
oto co wymyślił nasz rząd:

"Jeśli Sejm przyjmie nowelizację prawa telekomunikacyjnego, to aby założyć bezpłatne konto pocztowe, trzeba będzie z dowodem tożsamości odwiedzić firmę świadczącą takie usługi.

Już pobieżna lektura projektu ustawy o prawie telekomunikacyjnym prowadzi do przerażających wniosków: ta ustawa zabije jedną z podstawowych i najpopularniejszych usług świadczonych przez internet, jaką jest poczta elektroniczna.

Zaprotestuj przeciwko zapisom rządowego projektu nowelizacji ustawy Prawo telekomunikacyjne, które mogą zmusić Cię do przeniesienia Twojej skrzynki poczty elektronicznej na jeden z zagranicznych serwerów oraz znacznie ograniczyć dostęp do krajowych serwisów informacyjnych i innych usług świadczonych przez Internet.

Wyślij swój protest do Marszałka Sejmu RP Józefa Oleksego, Marszałka Senatu Longina Pastusiaka oraz Przewodniczącego Sejmowej Komisji Infrastruktury Janusza Piechocińskiego."

tekst z portalu interia.pl i chyba nie trzeba nic więcej mówić .......... trzeba tylko się przyłączyć, ja już to zrobiłem a wy :?: :?:

więcej na http://fakty.interia.pl/protest

Darkthrone
31st May 2004, 17:55
LUDZIE!!!!!!!!!!!!!
NA COS TAKIEGO TO TYLKO POLSKI RZĄD MÓGŁ WPAŚĆ... :hate:

ps. protest wysłany

n@pster
31st May 2004, 17:57
Boze warjactwo...czy oni chcą zrobić komercje na wwszytko??kiedyś jak bede chciał wode spłukać w kiblu te bede musial paszport pokazac...bo kto wie gdzie sie znajdzie otem ta woda...a moze w USA??:)

waRcoR
31st May 2004, 18:06
Ci którzy mają łącze przez modem (zwykłe tpsa) mogą prawdopodobnie wysłać więcej jak jedno zgłoszenie, ponieważ adres IP mają przyznawany dynamicznie tzn za każdym połączeniem inny. Najłatwiej sprawdzić gdzieś na jakiejś stronie gdzie można dać swoją opinnie na jakikolwiek temat (była taka jendna gdzie podawało adres IP)

n@pster
31st May 2004, 18:17
www.showip.com <-- tam mozna zobacyzc swój IP

Ronnie
31st May 2004, 18:26
Jejciu ale genialny pomysl :!: Racja chlopaki to mogl tylko wymyslic nasz rzad...

n@pster
31st May 2004, 18:39
juz wiem co robie po 18stu latach...wyprowadzam sie do francji...tylko czy bede mógł...bo moze mój rzad mi zabroni...bo przyrosy naturalny za mały...ciekawe co jeszcez wymyślą...podatek od maila??a moze od 1 kb pobranych danych...ciekaw jestem czy ktokolwiek kto pracuje w tym rządzie wie co to mail...Przeciez ta ustawa jak wejdzie pozapycha i tak zapchane polske łącza...przeciez zeby wyslac maila do kumpla z bloku (nie pier*** w pokazywanie dowodów) bede musiał wysyłac to pezez USA :!: , a ciekawe co jak nie mam dowodu...przeciez oni chcą ograniczyc kluczową usługe sieci...niedugo pewnie forum nam zamkną albo opodatkują bo "tak im sie podoba"...ciekaw jestem co na to ci do których protest dojdzie...o ile dojdzie bo ta ich skrzynka musi miec niezłą pojemnosc...Gdyby tak zrobili coś pozytecznego...np. wykupili lepsze łącza netowe...ale po co... to oni jak na złosc utrudniają zycie...a numer z "ciasteczkami"...przeciez to utrudni funkcjonowanie wszelkich serwisów...zresztą nie tylko serwisów....

Jak by tego było mało, proponowane w projekcie ustawy Prawo telekomunikacyjne zapisy mogą praktycznie uniemożliwić portalom świadczenie takich usług jak czaty i komunikatory internetowe

nawet gg chcą ograniczyc...nie no ten kawalek mie juz dobil kosmicznie...
Ale kończe mój wywód bo szkoda klawiatury na ten rząd...

waRcoR
31st May 2004, 18:51
Trzeba jak najwięcej osób "przekumać" do głosowania .......... bo nie normalny jest to pomysł tak jak jest nie normalny nasz rząd.

(podatek od postów, od każdego znaku, od każdego bitu grafiki, filmu, mp3 i wszystkiego innego, tylko dlaczego nie wzieli pod uwage że płacimy podatek za sam dostęp do netu a firmy które proponują nam darmowe skrzynki mail też od tego płacą podatek, więc gdzie mają głowe opdatkowywać jedną rzecz kilkakrotnie :?: :?: , ten sam ból jest z benzyną - pierwszy podatek przy sprowadzeniu, drugi przy dostarczniu, trzeci gdy rafineria sprzedaje stacji i ostatni gdy wlewamy ją do baku; i podobnie jest z autami sprowadzanymi z zagranicy - nowymi - pierwswzy podatek gdy auto wychodzi od producenta, drugi gdy kupuje je salon i jeszcze my płacimy jak kupujemy - paranoja z naszym rządem i naszymi podtkami)

takelbery
31st May 2004, 19:05
Już zaprotestowałem i podałem na GG :) Co do tej ustawy zostawie to bez komentarza. Dodam tylko że do tej pory zaprotestowało ponad 37 tyś osób.

n@pster
31st May 2004, 19:27
Mam nadzieje ze z tą ustawą stanie sie to samo co z usatwą o skruceniu wakacji.

miror
31st May 2004, 19:27
podobna ankieta jest rowniez na wp http://wiadomosci.wp.pl/ankieta.html?POLL[pid]=3001619&kat=9211 i wogule to poroniony pomysl ...ale co tam kto bedzie sie do tego stosował ?? bedzie wszytko powstawalo na dziko czekam tylko na reakcje polskich hackerow :D

n@pster
31st May 2004, 19:29
bedzie wszytko powstawalo na dziko czekam tylko na reakcje polskich hackerow

Sam jestem ciekaw...a pozatym zawsze mozna własny serwerek pocztowy postawic...wiec nawet gupi rząd mi na maila nie wejdzie

Ronnie
31st May 2004, 19:47
Hey n@pster spoko :) zlosc pieknosci szkodzi, niema co tak sie zloscic. Napewno niewprowadza tego, dla mnie to takie zwykle p*********e o szopenie. Jakby to wprowadzili to by ich na taczkach wywiezli z tego kraju. Ot co - widzice jakie pomysly maja nasi rzadowny...

miror
31st May 2004, 19:51
polityka to smierdzaca sprawa widac ze polacy potrafia :) moze lepper zorganiuje blokady na kablach tepsy ?:) albo wysypia zyto do servwerow :D mysle ze bedzie jakis wlam na stronkae prezydenta lbo cos zeby wyrazic protest przynjamniej tak mi sie wydaje :D

n@pster
31st May 2004, 20:08
jak ta ustawa wejdzie to na bank wszytie strony rządowe zostaną zaspamowane oraz zhackowane...a ja sobie własny serwerek zaloze...i d*** z nimi...jakies poj**** zrządzą panstwem zeby takie cos wymyslac!!usugę od ktorej zacząl sie rozwój netu oni chcą zniszczyc...przeciez nie bede jechal na drógi koniec polski zeby dowódp pokazac ze mam...a jak nie ma ktos dowodu to co??d*** po raz drógi....ech...są ludzie i taborety...Moze ich stac na wykupowanie komercyjnych kont ale mie nie... a moze gdyby tak zrobili coś pozytecznego dla polskiego netu?? tak naprawde to g**** zrobili...wszystko sami userzy robili...a rząd ktury nawet czterech liter nie ruszył w tej sprawie chce jeszcze to pogorszyc...i tak wystarczy ze TePsy mają monopol...

PS. Sorki jesli kogos urazilem i za moje słownictwo...ale poprostu nie moge wyrazic innaczej tego debilstwa naszego rządu...

miror
31st May 2004, 22:04
spox ze swoich info wime ze majom wprowadzic poprawki :D do telefonow na karty i internety tylko ie iwaodmo czy w sejmie pzreglosuja... ja nie to tylko poprawke do internetu ....

n@pster
1st June 2004, 07:51
"Chcieliście uni to macie" - to jest jeden komentarz co do artuykułów na temat tego co ma zamiaz zrobic nasz rząd...i troche racji ten gościu ma bo Polska chce sie dostosowac do Uni, ale naszym kosztem

miror
1st June 2004, 09:08
nie tu nie oto biega tu biega oto ze nasi w rzadzie cha telefony na karte zarejestrowac i przy ustawie zapomnieli internetu wurzucic :D przynjamije z wywiadu tak to wywnioskowalem i jeszce che sie poprawke do tel. na karty zrobic i do neta mam nadzije ze poprawka przejdzie :D

takelbery
1st June 2004, 10:06
Sama Unia nie jest taka zła. Mimo tego że ceny wzrosły troche w góre widać ogólną poprawe. Może gdyby przyjżeć się jednostce to nie widać takiej różncy ale jak weźmiemy wszystko pod lupe to napewno ją zauważymy. To czy unia jest dla nas dobra czy nie zależy głównie tylko od postawy polaków i naszego rządu. Jednak dochodzi do takich absurdów że inne kraje dosłownie zlewają się z nas. Jest to bardzo przykre ae prawdziwe. To że mamy taki rząd, który doprowadza do takich nieporozumień i konfliktów to tylko zasługa polaków. Naszczęście ja się do tego narazie nie przyczyniam bo jeszcze nie skończyłem 18 i nie mam prawa głosować :) więc jestem niewinny wysoki sądzie :mrgreen: . Jestem przekonany że takich potyczek bedzie jeszcze wiecej. Poprostu umiejętność czytania i rozumienia w naszym kraju jest bardzo niska i takie są tego efekty. A ych z wiejskiej trzeba :hate: a potem :doc: żeby wyzdrowiali :lol: i zaczeli mądrze myśleć !!!

Ronnie
1st June 2004, 13:25
Tylko nasz rzad potrafi takie cudenka zmajstrowac :lol: Pamietacie w Iraku, te francuskie rakiety Roland? Ze w numerze seryjnym byla liczba 2003 to oglasili wszystkim ze Francja sprzedala Irakowi rakiety... :lol: Poprostu lol (tylko tyle pozostaje...)

Cobra1
1st June 2004, 15:02
READING !!

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=5308963&ticket=8103520516847635Q8DtljgEiDHv25qZ7LeacK6fqBf GQpDk5Gl0lmzLflgx0xPzTXDt3CwcTTHIoC6%2B9bnWOgQeIgL ZtQMFXRMDGYEkfyeW8XwdJvvjY223O6UzywnTFUS4NfuwZ8zia MW%2B

Ronnie
1st June 2004, 15:08
Hahaha a niemowilem ze niewprowadza tego! To by zabilo internet, i kazdy by sie chyba wyprowadzil z tego bagna (polska) ja to bym pomykal do Francji :D

Darkthrone
1st June 2004, 15:23
nareszcie jakaś mądra decyzja :)

n@pster
1st June 2004, 15:47
no...juz mi lepiej

waRcoR
1st June 2004, 17:17
co do UE to mam mieszane uczucia
po pierwsze weszliśmy za wcześnie (jako dla państwa, ponieważ stan naszej gospodarki ma wiele do życzenia)
po drugie jak już jesteśmy w tej UE to weszliśmy na złych warunkach czego nie da się zaprzeczyć a przecież można było to negocjować inaczej .........
po trezcie - wole już nie pisać bo wyjde na antyUE :)

Cobra1
1st June 2004, 19:50
po drugie jak już jesteśmy w tej UE to weszliśmy na złych warunkach czego nie da się zaprzeczyć a przecież można było to negocjować inaczej .........

a od kogo to zależało żeby postawić dobre warunki ?? >>POLITYCY<<

po trezcie - wole już nie pisać bo wyjde na antyUE

oj waRcoR 1 są za tym że sa w UE a inni nie dlatego tak myślę że nikt niebędzie mówił że jak niwlubisz albo niejesteś za UE to spadaj z forum czy coś takiego :) ja osobiście niewiem czy mam byż za czy przeciw

n@pster
1st June 2004, 20:30
po trezcie - wole już nie pisać bo wyjde na antyUE

hehehe spoko...ja tam nie jestem zabardzo na tak do uni wiec nie jestes sam

croolik
1st June 2004, 21:17
n@pster:

"Chcieliście uni to macie" -

To nie ma z unią nic a nic wspólnego...
Denerwuje mnie, że wszystko co złe jest od 1 maja zrzucane na Unię...
tymczasem wszystkie ostatnie wymysły naszego "kochanego" rządu wypływają tylko i wyłącznie z chęci nachapania się i jego skrajnej niekompetencji... Tyle.

miror
1st June 2004, 22:26
mi tam unia styka jestem chyba jej zowolennikiem ale nie zginol bym za nicee ;] a po 1 to unia nie kazala rejestrowac kart tel tylko te ziomy w sejmie chyba za pomnieli kazania Piotra Skargi :D wsumie mozna powiedziec ze dymajom swojo rodzicielke czyli polske :D

waRcoR
1st June 2004, 23:56
ja bynajmniej nie napisałem że to przez UE, ale tylko się wypowiedziałem co o niej myśle, bynajmniej jak narazie bo strasznie złe mamy warunki w tej całej uni bo sama idea nie jest zła tylko wykonanie przez nasz kochany rząd jest kiepskie.
(samochody miały stanieć a podrożały - tylko niektóre nowe staniały - a po sprowadzeniu np z niemiec są wielkie problemy z zarejestrowaniem u nas w polsce i do tego jakieś nowe opłaty dorzucili - kolega kupił audi 80 z `90r za 150Euro ale jak przyszło mu go opłacić tutaj w polsce to wyniosło go prawie tyle samo co by kupił to auto tutaj na miejscu - a miało być tak pieknie - pożyjemy zobaczymy i tak już nic nie poradzimy więc trzeba żyć dalej i się podstosować)

I love UE :lol: :lol: :lol: :twisted:

n@pster
2nd June 2004, 07:40
a ja mam swoje zdanie...
zak?adaj?c ze zarabiam 2000 z? teraz...po wej?ciu euro bede zarabial ile?? 500 Euro...a ile beda zarabiac w niemczech i innych krajach unijnych??dam g?owe ze z 2x wiecej...i gdzie tu równosc...tak w?a?ciwie to nie na unie z?y jestem tylko na nasz rzad ze nie potrafi? wynegocjowac lepszych warunków...bo dopiero wady uni zosta?y pokazane po referendum....

takelbery
2nd June 2004, 08:05
Nie wady unii lecz wady rzadu drogi Napsterze :) Mówie wam gdyby UE polska już by była prawie tonącym wrakiem. Dopiero Unia spowodowała wzrost zainteresowania sprawami na które przymykali oko, to że teraz jest gorzej niż obiecali... no cóż oczywiste jest że troche to musi potrwać i troche dać też musimy. Hehe Jedyne o co się boje to że ceny gierek się zwiększą bo nie wiem czy wiecie ale gry (legalne) mamy chyba najtańsze i stosunkowo równe co do zarobków w krajach starej UE. No ale ostatnio jest coraz taniej z tymi grami więc chyba będzie ok :)

P.S Nie wiem czy wiecie ale ja się już przekonałem że warto wydać troche kasy na gre zarejestrować się itd. Potem ma się np. 30% znizki na kolejną wersje i gwarantowaną dostawe do domu 1 dzień przed premierą :)

Blej
3rd June 2004, 17:58
now iesz ja tam myśle że to wszystko przez nasz rząd (croolik na premiera, alizee na prezydenta :afro: ) Gdsyby nie Andrzej L. i inni było by dobrze były jakieś jajaj że on mowił że jego matka kiedy miał cztery latka na wojnie dokarmiała biedne żydowskie dziecko a całe jaja są wtym że Lepper urodszil się 7 lat po wojnie ... :bounce:

ajaccien
3rd June 2004, 18:35
protest recz jasna wysłałem... szkoda tylko, że polski rząd tak komprmituje się przed własnymi obywatelami.. ale do tego chyba już przywykliśmy... po takich numerach cały czas utwierdzam się w przekonaniu, że dobrze zrobię nie idąc w życiu na wybory ani razu...

Blej
4th June 2004, 15:23
PO jest spox gorzej z Samoobroną

Darkthrone
5th June 2004, 00:09
widzę blej że jesteś obeznany w polityce... 8)