PDA

View Full Version : Fundacja - Ratujmy Alizee...jedyna szansa dla Ali.

Artee
25th December 2003, 18:40
Z ostatnich doniesien prasowych:
" Po wydaniu albumu live, Universal i Isiaka maja zdecydowac czy zakonczyc wspolprace z mala korsykanka, ktora znalazla by sie wowczas bez wydawcy i imienia scenicznego, poniewaz imie Alizee zostalo kupione przez MF"

W zwiazku z powyzszym mamy zamiar zalozyc fundacje i za zebrane pieniadze zaprosic Alizee do Polski i tutaj nagrac jej 3 Album.

Pomysl ma duze szanse na realizacje...

FUNDACJA-Ratujmy Alizee. Jej los, w Waszych rekach!!!

Michel
25th December 2003, 19:26
Chyba czwarty album...

Ale pomysł jest rewelacyjny! Czy tylko sama Alizee by chciała :D

Ale jeszcze się jej ułoży... może to znowu (oby) złe plotki ?

miror
25th December 2003, 20:55
dobry pomysl i szczytny cel :P ale czy ona nie ma dosc kasy by wrazie czego wydac sobie plyte??;]

Adi32
25th December 2003, 20:59
Ja sie chętnie przyłącze do tej fundacij.
Ile kasy chcecie?

croolik
25th December 2003, 21:00
He, he, he - Artee... Sciągniemy ją do Polski i już nie wypuścimy :P

Michel
25th December 2003, 23:18
Najpierw trzeba mieć kasę... :( aby opłacić studio, a potem trzeba miec kasę, aby WSzystko opłacic... i w ogóle, zeby jakas firma ją przyjęła...

PS. Crooliku, ty coś o Pascalu Obsibo wspominałeś... gdyby on wyłożył kase i z nią tu przyjechał, byłoby cacy...

Adi32
25th December 2003, 23:50
A jakie to mają być sumy? I na kidy trzeba je szykować?
Bo u mnie z kasą jest ok, więc moge pomuc.
Dla Alizée wszystko.

miror
26th December 2003, 00:41
ja tesh chetnie bym wto wszedl;] ale pomyslmy realnie ile prywatnych osob kase musialo by wylozyc i watpie by sami forumowicze wystarczyli 8) ale kto wie... :oops: wtedy kilka procent by nam sie nalezalo :twisted: :P :wink:

Adi32
26th December 2003, 00:48
To jest mało realne, ale ja moge pomuc.
Czekam aż reszta forumowiczów coś powie.
Na mnie możecie liczyć

Cobra1
26th December 2003, 11:27
Chyba czwarty album...

nie 3 album ponieważ są już 2 albumy Gourmandises i Mes courants electriques

croolik
26th December 2003, 11:40
Byłby to trzeci album, jeśli by liczyć tylko studyjne nagrania. 'Normalnie' licząc byłby on czwartym - no, chyba że płytki Live też nie będzie...

Wasik
26th December 2003, 15:32
Jak tak dalej pójdzie to chyba naserio WYSADZE ten Qre$%*i Universal :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x:x :x :x :x :x :x

Adi32
26th December 2003, 19:38
No dobra niewiem ktura płyta ale co z tą fundacja?
Ratujemy Alizée czy nie?

Michel
26th December 2003, 20:23
ak tak dalej pójdzie to chyba naserio WYSADZE ten Qre$%*i Universal

Jak wysadzisz, to płytki na pewno nie będzie...

Byłby to trzeci album, jeśli by liczyć tylko studyjne nagrania. 'Normalnie' licząc byłby on czwartym - no, chyba że płytki Live też nie będzie...

Tak właśnie, ja liczę normalnie, dla mnie album LIVE to też album.

IkaramI
26th December 2003, 20:43
P?yta nagrywana w Polsce? Pomys? niez?y i nawet móg?bym si? dorzuci?... Tylko wg. mnie s? ma?e szanse powodzenia... nawet bardzo ma?e, a szkoda :(
A swoj? drog?, czy kto? wie DLACZEGO Ci "wydawcy" chc? zerwa? wspó?prac??

Wasik
26th December 2003, 20:50
[quote]
Jak wysadzisz, to płytki na pewno nie będzie...

Wysadze tylko oddzał Univ.. w Polsce Tak dla pszykładu :D heheheheh :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Adi32
26th December 2003, 23:13
Ja niewiem oco wam chodzi ale co z tą fundacją?

Michel
27th December 2003, 03:08
Bo wydawcy, dla nich to tylko kaską się liczy, nic więcej, a Alizee przyniosła ostatnio im całkiem spore straty, niestety :(

Adi32
27th December 2003, 05:05
SSłyszałem coś otym ostatnio, ale to niby niewielkie straty.
mniejsza z tym, co z tą fundacją?

croolik
27th December 2003, 05:09
Hehe, wy chyba na poważnie tego nie bierzecie wszytkiego... (mam nadzieję)

Markwi
27th December 2003, 22:50
Od grudnia 2002 roku marzyłem o tym,aby alizee przyjechała do Polski i nie ukrywam wcale,ze kierowałem sie własnymi sprawami - zreszta jak wszyscy.Jeżeli taka jest prawda jaka obwieścił Artee,to jestem pierwszy na liscie do wysłania pieniedzy,pomimo tego,ze niedawno wyszedłem ze szpitala.Patrząc jednak na to z drógiej strony głupio i nie rozsądnie byłoby uledz kolejnej plotce,a cherezji było juz wiele.Próbuje w tym wszystkim byc obiektywny,ale pod rozwage zostawiam Wam kwestie fan klubu.

Markwi
27th December 2003, 22:58
Croolik,jak nie uwierzyc w coś co jest tak samo prawdopodobne jak i nie do przyjecia?
Przeciez gdyby Artee chciał sie troche pośmiać,w topicu dodałby "dla naiwnych",ale nie sadze,aby to miało byc śmieszne.Nie mozna liczyc na rozsądek ludzi w momencie,kiedy priorytet zaczyna miec powazne obawy.
Ja juz mieszam sie we wszystkim :x

Adi32
27th December 2003, 23:10
Ja wziełem tą fundacje na poważnie, a to niebyło na poważnie?
Ja już sie gubie.

croolik
28th December 2003, 00:50
Markwi napisał:

Croolik,jak nie uwierzyc w coś co jest tak samo prawdopodobne jak i nie do przyjecia?
Przeciez gdyby Artee chciał sie troche pośmiać,w topicu dodałby "dla naiwnych",ale nie sadze,aby to miało byc śmieszne.Nie mozna liczyc na rozsądek ludzi w momencie,kiedy priorytet zaczyna miec powazne obawy.
Ja juz mieszam sie we wszystkim

Chłopie, to ty nie wiesz nawet jakie historie krążą po Internecie o Alizee... Ta akurat jest tylko małą próbką. Wszystko to są bzdury wierutne wymyślane i rozprzestrzeniane przez jakiś debili, którym z różnych względów Alizee nie pasuje. Artee podał to jedynie w formie żartu - przecie tego się nie da na poważnie wziąć.

TomeG
28th December 2003, 03:03
HEhehe, czyżbym był naiwny...? Uwierzyłem w to że możliwe jest zerwani a współpracy z Alizee, ale FUndacja Polaczków...?? Hehe... no cóż...
W każdym razie, Artee - do 1 kwietnia jeszcze troszku zostało....

Michel
28th December 2003, 03:22
No.. niektórzy w to wierzą jak mało kt6o... w końcu Artee nie należy do żartownisiów :P:P:P:P

Wasik
29th December 2003, 18:50
Wszystko to są bzdury wierutne wymyślane i rozprzestrzeniane przez jakiś debili, którym z różnych względów Alizee nie pasuje.
Ci debile czasami przesadzają np. na Kazie krążą piosenki po angielsku niby od Alizee (Fantasy love , Ella est toi itd.)
Niektórym sie bardzo nudzi :twisted: :twisted: :twisted:
P.S.
Niewiecie kto śpiewa W/W piosenki :?: :?: :?:

croolik
29th December 2003, 20:18
Jeśli druga piosenka to "Elle est a toi", to śpiewa ją Assia. Skądinąd sympatyczny kawałek.

kris
29th December 2003, 22:10
Ludzie ale bez jaj na to są malutkie szanse gdzieżby wam przyjechała do polski i niby czemu mają z nią zerwać!!!!!!!!!!!!!!!

Markwi
29th December 2003, 22:49
To ja mam taka małą prośbę i bedę trochę "be".Nie zawracajcie tylka sprawami,które nie są wybitnie ważne,bo siejecie pierdoły,które mogą zdenerwować.
Artee,czekam na Twoje odpowiedzi
TomeG,trzeba nam przyznac się do "błędu" :)

Przemyslav
29th December 2003, 22:55
No Croolik sciagniemy i zatrzymamy :D :D Troche pobedzie u mnie, potem w Krakowie, W Waiwe itd.... :D :D No w sumie jush tyle kaski naczepała :) ze mogla by swoja wytwornie zalozyc :D Ale jak cos to moge wesprzec fundacje :)

takelbery
9th February 2004, 19:31
Może już czas pomyśleć poważnie nad propozycją Arteego ? Co wy na to ?

Feniks
9th February 2004, 21:05
A o czym tu myslec? Przeciez skoro podpiasala kontrakt co do trzeciej plyty ktora ma sie ukazac w 2005/2006 roku to chyba w kwietniu z nia wsolpracy nie zerwa.

ajaccien
9th February 2004, 21:08
ja dam tyle ile bedę w stanie ,a ile będę w stanie ,to już zależy od sytaucji ...ale na mnie można liczyć...

Feniks
9th February 2004, 21:11
Chlopaki wy to chyba na serio bierzecie :D

ajaccien
9th February 2004, 21:12
trzeba byc gotowym na wszystko

Feniks
9th February 2004, 21:18
Popatrzcie na to obiektywnie:

Juz widze te naglowki w gazetach:

"Grupa polskich fanow sprowadzila Alizee do naszego pieknego kraju. Maja zamiar sfinansowac produkcje jej 3 / 4 albumu ( niepotrzebne skreslic :D ). Bedzie to pierwszy album Alizee wyprodukowany w kraju nad Wisla. Ta jakze spontaniczna akcja byla sprowokowana pogloskami o rzekomym zerwaniu kontraktu Universalu z ta korsykanska artystka."

Czy to nie brzmi smiesznie?

croolik
10th February 2004, 00:33
Feniks:

Czy to nie brzmi smiesznie?

Dla mnie to brzmi tragicznie...

TomeG
10th February 2004, 00:39
A dla mnie to wogóle "nie brzmi"... Nie mogę o niczym innym myśleć... No nie można... Mam tylko nadzieje że jak się jutro obudzę, to okaże się że ta afera to tylko wielka ściema...

Feniks
10th February 2004, 01:00
To jest sciema. Jak by bylo inaczej to by nie podpisywali kontraktu na 3 album

croolik
10th February 2004, 01:02
Heh, no chyba że ten kontrakt to tez była ściema. Z tego co wiem, źródłem było też podobne do Voici gie.

TomeG
10th February 2004, 01:08
Dokładnie... NIe ma nigdzie potwierdzenia że trzeci album to pewnik...

Feniks
10th February 2004, 01:28
Po tym co przeczytalem w Topicu o Voici musze przyznac ze troche zmienilem zdanie co do tego topicu.

Alizetka2
10th February 2004, 09:49
Wiem że to nie do tematu ale http://alizetka.board.dk3.com
Możecie coś napisać na moim nowym forum

Feniks
10th February 2004, 13:02
Spoko. Przespalem sie z ta sprawa i mam nowy zapas siel i wiary ze to jednak bujda jakich malo :D

TomeG
10th February 2004, 14:36
Spoko. Przespalem sie z ta sprawa i mam nowy zapas siel i wiary ze to jednak bujda jakich malo :D

Teraz już chyba nadeszła pora by potwierdzić lub zaprzeczyć aferze... Wybieram się na forum anglosaskie.. chociaż jedyne co tam widzę to ciągłe pierdoły i lamenty... ale to i tak od nich info wychodzą, zazwyczaj... :wink:

Markwi
10th February 2004, 15:27
Nie wiem skad mieliscie dostęp do tych informacji,ale ja podchodze do tego raczej z dystansem,po sotatnim moim poscie skonsultowanym z croolikiem.Nie róbcie z igły widły.Potwierdzenia o zerwaniu kontraktu przez Universal jest tak samo niepewne jak trzeci album,o którym mówicie.Nie macie stałego potwierdzenia to nie żucajcie sie nie wiadomo gdzie.A tak wogóle jesteście tacy bogaci,aby uteworzyc fundacje dla alizee? Zajmijmy sie moze najpierw FC,a potem pomyslicie o kolejnych krokach.A tak wogóle czy informacja pojawiła sie tylko na jednym forum?

Markwi
10th February 2004, 15:41
MERDE!!! Ca ne me plait pas. Fakt sytuacja nie jest zbyt pomyślna...

Feniks
10th February 2004, 15:45
Nie tylko na jednym forum. G?o?no jest jeszcze o tym na MFI

TomeG
10th February 2004, 17:34
W sumie to to FOrum mówi o tym jagłośniej i najotwarciej... MFI - w moim mniemaniu zaczyna z deczko obumierać... (pomimi przmianowania Alizee-international na M-I, ostatni temat w sekcji o Mylene miał chyba z tydzień i dopiero ja wrzuciłem nowy - a tu, odpowiedź uboga... nie tak jak kiedyś....kiedyś to tam się działo...:rasta: ), ale to własnie Alizee-forum głównie rozprzestrzenia poglądy i informacje...

Feniks
10th February 2004, 18:11
Bo po prostu my rzadzimy :D

ajaccien
10th February 2004, 18:40
rządzi to Alizee ,my jesteśmy tylko dodatkami

Feniks
10th February 2004, 19:03
Jak dodatki to jedynie bizuteria :D

miror
10th February 2004, 19:15
bez nas Alizee nie byla by tak slawna i wogole wienc my tesh wazni :D

ajaccien
10th February 2004, 19:18
a co my zrobilibyśmy bez niej ? napewno nie jesteśmy bez znaczenia ,ale nie przeceniajmy swej roli... :)

miror
10th February 2004, 19:23
to jest taka symbioza :) alizee + my = alizee i my :) jedno bez 2 nie zbardzo :) dosc proste rownanie ale za to jakie obrazowe :D

ajaccien
10th February 2004, 19:41
i bardzo dobrze ujęte :) ale ja nadal obstaje przy tym ,że jeżeli x to Alizee a y to my ;to x>y :)

Feniks
11th February 2004, 00:11
A moja teoria dowodzi ze x+y= x do kwadratu :D

miror
11th February 2004, 00:24
amoja uproszcona bo widze ze tamta dla was za trunda :P X + y = x i y :P

Markwi
16th February 2004, 13:25
Ajaccien,jedna wzamianka. Alziee nie rzadzi - ona jest adorowana przez uwielbienie.

ajaccien
16th February 2004, 16:17
w każdym razie chodzi na o to samo :)

Garath
1st April 2004, 10:02
Heh widze że chłopaki poważnie traktowaliśćie ten pomysł. Ja też tak go bym potraktował gdyby była pewność że Alizee zerwała kontrakt i że żadna inna wytwórnia nie przejeła jej osoby.

ALe tak wogole to ile kasy by trzebabyło na takie coś? Musielibyśmy
1. Zapewnić Alizee ochrone ( o ile nei ma swojej )
2. Mieszkanie na jakiś czas no i podrż w obie strony.
3. Studio nagraniowe moze nei byłoby drogie
4. Teksty melodia itd do nowych piosenek ?? nie mam pojecia kto by mógł to napisać, bo ja nie :]
5. No i ktoś musiałby się zająć sprzedażą i dystrybucją płyt ( ale to tez juz mały problem, wystarczy być człowiekiek operatywnym :] )

Zawsze można by uzgodnić z Alizee tak że ona tez by włożyła w to troche swojego majątku :)

Heh odświeżyłem temacik :) Artee dalej nie wiemy czy na powaznie to pisałeś :]

Pafcio
1st April 2004, 10:38
Polacy to naród kiedy trzeba jest bardzo zgrany więc...
Alizee możesz liczyć na nas :!: :!: :!: 8)

Garath
1st April 2004, 16:59
No jesli faktycznie prawda jest ten wywiad co pisza o 3 albumie to już nie musimy zadnej fundacji robić.

Ale jesli to nieprawda to ja sie na to pisze jesli Artee to nie jest żaden kawał i poważna sprawa jestem w stanie włożyć nie małą kwotę pieniężną i zostac menadzerem Alizee:D

Pafcio
1st April 2004, 17:02
Dla Alizee wszystko 8) :D

Dynasty
1st April 2004, 17:05
Dla Alizee wszystko 8) :D

Podzielam Twoje zdanie :)

Cobra1
1st April 2004, 17:11
Dla Alizee wszystko

Podzielam Twoje zdanie

A kto niepodziela tego zdania ?Bo ja tak :D

Markwi
2nd April 2004, 12:41
Nie lećcie z motyka na słońce,jeżeli nie macie pewnosci, OK?

ajaccien
2nd April 2004, 14:24
znowu się zaczyna kolejny moralizatorski wykład, znamy te numery... (tak Markwi, ja też pozwalam sobie na nieco uszczypliwości, ja też to potrafię, rzecz w tym, że ja nie pouczam innych, dlaczego ? bo nie uważam się za kogoś kto jest do tego upoważniony)

Markwi
8th April 2004, 12:26
Zebym nie musiał wypomniec Ci Twoich popisów Ajaccien,bo mam o czym porozmawiać

ajaccien
8th April 2004, 12:58
czy naprawdę musisz mnie ciągle krytykować ? jeżeli musisz to trudno, ty zacząłeś od krytykowania moich opinii, chociaż nic ci do nich, więc się nie dziw, że ja nie pozostawałem ci dłużny... masz o czym porozmawiać ? czy ty umiesz tylko grozić i szantażowac ? czy ty nie potrafisz uszanowac opinii odmiennej od twojej i się nie odzywać ? ja twoich postów nie komentowałem, chociaz się z nimi nie zgadzałem, ale dla mnie to normalne, że ktoś myśli inaczej niż ja. Może jednak możesz się czegos nauczyć od takiego palanta jak ja, chociaz sam uważasz się za jakiegoś guru...żebym nie musiał ci wypomnieć ajaccien... bo co ? bo ja się mam wstydzić swojego zdania i twoich marnych gróź ? czy ja zacząłem ciebie krytykować czy ty mnie ? kto ciągle ma coś do mnie i mojego światopoglądu ? myslisz, że sam jesteś na tym świecie i każdy ma sie podporządkować twojemu tokowi myślenia ? tak myślisz ? wiedz, że nie pożarłeś wszystkich rozmów, i nawet od potencjalnie głupszego możesz się jeszcze czegoś nauczyć ... krytykowac potrafi każdy, grozić też...ale nie każdy potrafi obronić swe stanowisko racjonalnymi argumentami. Ja ci nie będe groził przytaczaniem "twoich popisów" bo żadych popisów nie było, ty masz swoje poglądy i ja je szanuję, i nie nazywam ich mimo tego, iż się z nimi nie zgadzam "popisami"... wogóle nie mam zamiaru nikomu nic wypominać, bo nie chce się do ciebie upodabniać...i oszczędź sobie pisania Ci , Twoich i Ajaccien z wiekich liter, nie warto twojego zachodu...
KORZYSTAJĄC Z OKAZJI ŻYCZE WSZYSTKIM FORUMOWICZOM WESOŁYCH I ZDROWYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH

Ronnie
8th April 2004, 13:39
Niechce sie wtracac, ale co Wy macie do siebie? Najwyzsza pora zeby to wyjasnic racja? Zamiast sie publicznie krytykowac pogadajcie spokojnie, napewno cos wyjasnicie. Tez przylanczam sie do zyczen!

kris
8th April 2004, 13:56
ja już nie wiem o co idzie, straciłem wątek już dawno. pogadajcie spokojnie, jak wam Tom radzi. SPOKOJNYCH SWIĄT WSZYSTKIM ŻYCZĘ!

kranked
8th April 2004, 14:02
Jak to szło "Kto się czubi, ten się lubi" :lol:

ajaccien
8th April 2004, 14:30
gdybym wiedział co ma do mnie Markwi to by nie było problemu, nie wiem co nim kieruje...jeżeli będzie chciał to kiedyś to powie, jak nie to nie, nic mi do tego, ja nie dam w każdym razie pomiatać moimi poglądami tylko dlatego, że są inne od wielce oświeconych poglądów pana Markwiego...
Markwi , myśl sobie co chcesz, ale nie mamy co sobie wyjaśnić, bo i tak się nie dogadamy, zbyt się róznimy...

SOBOTA, AC AJACCIO-MONTPELLIER HSC

Feniks
10th April 2004, 01:10
Ja na szczescie jeszcze kontaktuje o co chodzi ale wole pozostac neutralny jak szwajcaria. (chociaz przychylalbym sie minimalnie w kierunku Markwiego)

I rowniez zycze wam duzych jaj i mokrego... karpia :D

Markwi
13th April 2004, 14:12
Byc móże zgłupiałem,ale przejrzałem na oczy przez to forum - za bardzo.
Nie groziłem Ci,co jedynie odpychałem zarzuty,tak samo jak Ty.
Słowem i tak bym cie nie zabił,chyba ze jestes tak wrażliwy.
Absolutnie na koniec powiem szczerze,ze ludzie jednak potrafia niszczyć Alizee wszystkim co mozliwe.
Nie martw sie,wychodze z całego tego "zatracenia" i od tej pory masz spokojne noce i dnie.
Żegnam.
Dajmy sobie juz na wstrzymanie - zycie jest zbyt piekne.Szkoda słońca...

ajaccien
13th April 2004, 14:18
twój wybór, jesli taka twoja wola czyń podług niej...
ale nie martw się, jeśli myślisz, że po czytaniu twoich postów płakałem w poduszkę i kląłem na czym świat stoi to się mylisz, bo gdybym zawracał sobie głowę każdym kto cos do mnie ma, już dawno powieniem z tym wszystkim skończyć
powodzenia życze ci