PDA

View Full Version : Amelie m'a dit

croolik
6th December 2003, 20:12
Według średnio-pewnych źródeł kolejnym singlem Alizee będzie 'Amelie m'a dit'. Singiel będzie etapem przejściowym pomiędzy 'MCE', a albumem 'Alizee a l'Olympia', który pojawi sie w lutym 2004 roku.
Alizee a l'Olympia ma wyjść pod 5 postaciami: podwójny cd, vhs, podwójna kaseta, dvd wydanie normalne, podwójny dvd seria limitowana zawierający dodatkowo wszystkie wideoklipy.
AMD ma pojawic się jakiś czas przed wydaniem płyty koncertowej :D

Michel
6th December 2003, 21:31
Miła wiadomość... ale ja jeszcze nie mam ACC :!:
Tak czy siak, mnie cieszy wiadomość o płytce koncertowej

Tomaszek
6th December 2003, 22:38
plyta koncertowa?mmmmmmmła bede na to czekal.....no i dvd super pomysl...i jesli to prawda ze tak wczesnie ma to sie pojawic no to bedzie bombowo:)

Michel
6th December 2003, 22:40
Może już powinniśmy zacząć dzwonić do Universalu, żeby i u nas była edycja limitowana?...

Sebak
6th December 2003, 23:18
Cieszyłbym się jeśli to wogóle trafi do Polski!!

unreal
7th December 2003, 06:38
Dzięki croolik za info :) AMD jest niezłym wyborem choć wg mnie jak i większości nie wpełni słusznym ale jak już wspominaliśmy jest wolniejsza to i więc przyszła na taką włąśnie kolej.

Tutaj (http://www.alizee-forum.com/viewtopic.php?t=3304) macie nasze polskie typy na kolejny singiel a tu (http://www.alizee-forum.com/viewtopic.php?t=3665) z angielskiego forum.Głosy mówią wszystko i nie jest to faworyzowany utwór na kolejny singiel jak widać.

Swoją drogą te AMD coś mi przypomina a Wam? :)

A przecież nie jest powiedziane że ten właśnie będzie następny...

croolik
7th December 2003, 08:47
unreal napisał:

Swoją drogą te AMD coś mi przypomina a Wam?

Mimo wszystko wolę jednak Intela :D

Sebak
7th December 2003, 10:04
A ja wole ADM, jest znacznie tańszy i wydajniejszy!!

kranked
7th December 2003, 20:05
Może nie zaczynajmy w ogóle, gadki na temat procków bo jak znam życie to zaraz wybuchnie tutaj baaaardzo długa konwersacja na temat "który lepszy". Każdy woli to co ma :wink:

Artee
7th December 2003, 20:10
Alizee a l'Olympia ma wyjść pod 5 postaciami: podwójny cd, vhs, podwójna kaseta, dvd

A kto mi powie, ktory koncert w Olympii byl rejestrowany przez TV bo do tej pory nie wiem ??

Michel
7th December 2003, 20:59
Pewnie żaden, ale kaseta Alizee a l'Olipmia bbędzie :P:P:P:P:P:P:P:P:P:P

Michel
7th December 2003, 21:02
Ale na poważnie, to koncert w Lille ( miasto przy belgijskiej granicy) był nagrywany przez ti-wi :wink:

croolik
7th December 2003, 21:16
Lille...

Nikt nie mówi, że będzie to akurat koncert w Olympii, równie dobrze płyta będzie mogła się nazywać Alizee en concert i będzie stanowić zlepek kilku koncertów. Ta informacja, którą podałem jest tylko orientacyjna, i jak podkreśliłem nieoficjalna, czytaj nie można jej potwierdzić, czytaj 100% ufności jest bardzo niewskazane.

Michel
7th December 2003, 21:42
Ja też myślę, że płytka będzie się nazywać "Alizee EN Concert"-moim zdaniem to jest bardziej prawdopodobne...

Artee
7th December 2003, 21:47
Tylko czemu podczas rejestrowanego koncertu powtorzyli ten sam nume z kurtyna co na Mylenium Tour to kompletnie nie rozumiem...czyzby pomysly sie im konczyly...

Michel
7th December 2003, 21:55
Mmm... chyba wiem o co ci chodzi, ale muszę to jeszcze oglądnąć :)

Kończą się pomysły?? Tylko nie to!!

TomeG
7th December 2003, 21:59
Tylko czemu podczas rejestrowanego koncertu powtorzyli ten sam nume z kurtyna co na Mylenium Tour to kompletnie nie rozumiem...czyzby pomysly sie im konczyly...

To co jest mocno klawe, można odtwarzać i odtwarzać.... :wink:
Poprostu stajla Myleny i Bouttonata... :P
Dla mnie - wypas, i gdybym tam był to napewno podnoszący się bit dorowadziłby mnie do wrzenia albo... nie daj Boze - wylewu.... :oops:

Artee
7th December 2003, 22:00
równie dobrze płyta będzie mogła się nazywać Alizee en concert i będzie stanowić zlepek kilku koncertów

No wlasnie...czy tutaj tez zrobia ten sam numer co przy plytach MF gdzie DVD to zlepek kilku koncertow tak samo jak CD tyle tylko ze innych koncertow. W koncu Live a Bercy DVD iu Live a Bercy CD to dwie inne plyty :)

croolik
8th December 2003, 09:33
Gość, który widział się wczoraj osobiście z Alizee i Olivierem (tak, tak - osobiście, gdyż wygrał spotkanie z Lili dzięki radio NRJ) napisał na forum francuskim, że Olivier zeznał tyle, że DVD i CD wyjdą w pierwszym trymestrze 2004. Można z tego wnioskować, że wcześniej jak w marcu nie można się niczego spodziewać :(

Przemyslav
4th September 2004, 22:59
A czy ktoś co wie o klipie do Amelie m'a dit ??? :)

croolik
4th September 2004, 23:07
Ma być :wink: Spokojnie, dowiemy się za miesiąc najpóźniej :)

n@pster
5th September 2004, 00:01
czytam wczesniejszego postra croolika, i wnioskuje ze jak sobie bede sluchyal NJR'a przez inet to uslysze przy odorbinie szczescia AMD...czy mam racje ?

croolik
5th September 2004, 00:38
n@pster:

czytam wczesniejszego postra croolika, i wnioskuje ze jak sobie bede sluchyal NJR'a przez inet to uslysze przy odorbinie szczescia AMD...czy mam racje ?

Jeśli ta odrobina będzie ogromna :wink:
NRJ jest znane z tego, że bojkotuje Alizee. Większa szansa usłyszeć ją chociażby na RTL-u czy Cherie FM (RTL sponsorował bądź co bądź trasę koncertową).

Przemyslav
5th September 2004, 09:50
Bojkotuje a przecież Alizee wygrywala tam na grody w NRJ Music Awards, ciekawe co im zawiniła :evil:

Maju
5th September 2004, 10:33
Ciekawe co to bedzie za teledyk :roll:

n@pster
5th September 2004, 18:17
no slyszalem Amelie :) i musze powiedziedz ze AMD z MCE sie nie umywa do tego... tak jak Croolik powiedzial odglosy publicznosci sa w takich momentach ze naprawde fajniuchnie to brzmi....jedyne do czego moge sie przycvzerpic to bitrate nagrania ktorego mam (ale to nie wina MF :) )

Po koncowce nagrania jestem w stanei sadzic ze to jest z nicei :)

Przemyslav
5th September 2004, 18:20
ja ogolnie tutaj widze ukryta reklame firmy AMD w piosence Lili ale nic nie mowie :P:P

croolik
5th September 2004, 23:29
N@pster:

Po koncowce nagrania jestem w stanei sadzic ze to jest z nicei

Dziwne N@pster... Według wszystkich AMD w wersji koncertowej zostało nagrane w paryskim Zenicie. W sumie nie wiem... Może mamy inne wersje. :mrgreen:

n@pster
6th September 2004, 06:04
hehe a moze we wszytkich Amelie jest na koncu charakterystyczne "bas", "pas"...w kazdym razie jakos tak, w nagraniach z Nicei mozna to uslyszec na koncu Amelie, niewiem jak bylo na innych. A moze faktycznie mamy jakas inna wersje :mrgreen: