View Full Version : PIOSENKI, ktore zmienily Wasze zycie...
Artee
29th November 2003, 03:52
Wszyscy na tym forum mamy wspolna ceche jaka jest sluchanie Alizee. Ale jak wiadomo na niej swiat sie nie konczy. Muzyka dla jednych ma wieksze zanczenie dla innych mniejsze, a dla jeszcze innych prawie zadne. Ja naleze do tej grupy osob dla ktorych muzyka ma ogromne znaczenie i ma ogromny wplyw na przebieg calego mojego zycia.
Stawiam wiec pytanie: Czy macie takie piosenki o ktorych z czystm sumieniem mozecie powiedziec, ze zmienily wasze zycie? Chodzi mi tu o takie piosenki, ktore rzeczywiscie na Was wplynely, przez nie zmienil sie bieg Waszego zycia itp. Jak to kiedys powiedzial Sal Solo: muzyka to nie tylko to co slyszymy i jej brzmienie ale to co dla nas znaczy i z czym sie kojarzy.
Na poczatek moja lista piosenek, ktore zmienily moje zycie, ulozona w porzadku chronologicznym:
Forever Young - Alphaville
Quelque chose dans mon coeur - ELSA
Pourvu qu'elles soient douces - Mylene Farmer
Cette vie nouvelle - PRISCILLA
A jakie sa Wasze ??
D.R.
29th November 2003, 08:58
mnie odmieniła piosenka Alizee-Gourmandises ...ale tylko na 4 dni sprawiło, że siedziałem przed kompem i ciągle słuchałem tą piosenke i oglądałem teledysk :P
unreal
29th November 2003, 21:12
Tak prawdę mówiąc to nie mam chyba takiej żadnej która zmieniłaby bieg mojego życia,mnie samego-lub w jakiś znaczący sposób je odmieniła.Choć na siłę można by za taką/takie uznać właśnie kilka piosenek Alizee dzięki którym znalazłem sie tutaj i robie to co robie od paru mcy(oczywiście w porównaniu do innych chociażby do twórcy topicu jak i posiadaczy stron jest to śmieszne :) .Ale my wszyscy dokładamy cegiełkę mniejszą lub większą do jej popularyzowania.
Mam oczywiście sporo takich które wywarły na mnie ogromne wrażenie w pierwszej chwili i takiego "uczucia" doznaje nierzadko-takie utwory długo potrafią się nie znudzić-ale żeby jakoś wpłyneły na bieg wydarzeń to jednak jest to za mocno powiedziane.No chyba ze za to mozna uznać po prostu wpłyniecie na wybór moich preferencji muzycznych.No wiecie słyszy się jeden utwór jednego zespołu-jest fajny to sięga sie po kolejne i tak w kółko...
Michel
30th November 2003, 01:35
A co w Tobie Pourvu... zmieniło Artee?
ajaccien
30th November 2003, 04:16
jesli idzie o ajacciena to :
"Moi...Lolita" sprawiła ,że zacząłem interesować się Alizee,Korsyką,Athleticiem Ajaccio i....Napoleonem Bonaparte...w pewnym stopniu przyczyniła się tez do tego ,że znienawidziłem to co amerykańskie i angielskie
"Champs Elysees" (Joe Dassin) -sprawiło ,że zainteresowałem się tym co francuskie
"Gentleman Cambriouleur" (Jacques Dutronq) -sprawił ,że zainteresowałem się francuskim filmem
"Adieu Jolie Candy"(Jean Francois Michael)-uświadomiła mi że kocham jedną jedyną kobietę na świcecie (ma na imie Joanna... :oops: )
"Plasir d'amour" (Nana Mouskouri,Yvone Printemps) -jak wyżej
"Comme d'habitude" (Claude Francois) -jak wyżej
...i to by było na tyle
TomeG
30th November 2003, 20:32
U mnie - wiadomo... Tym co sprawiło że wyszedłem z monotonnej, pierdzielonej depresji - była mieszanka Mylene i Alizee... Byłem zafascynowany wszelakim wdziękiem i głosem Lizzie... a do tego przypadkowo natknąłem sie na Mylene (gdy pierwszy raz słyszałem Les MOts - nie mogłem tego ścierpieć) i zacząłem zgłębiać, zwłaszcza jej dorobek....
Piosenki - Moi Lolita, VVV , XXL , Gourmandises, L'ame-Stram-Gram, California, Que mon Ceour........ wiele wiele!!! Wszystko przez MYLENE!!! :D
Z tego co wiem, to nie jestem jedynym którego Mylene wyciągnęła z dołka...ona naprawde coś w sobie ma....
No i jeszcze wspomnę Rammsteina - który zawsze służył mi do odreagowywania wszelakiej maści stresów itp.... Respekt
Piosnki:
Stript
Du Riechst So Gut
Links 2 3 4
Feuer Frei
unreal
2nd December 2003, 21:48
A z rammsteina to trawię tylko stripped które zapewne miałes na myśli-to cover DM który jest kapitalny-mówię o DM oczywiscie :)
TomeG
2nd December 2003, 22:35
I którą wersję wolisz...?? Remmsteinową...? Napewno....
Dlatego warto spróbowac i innych.... :D
Przemyslav
5th June 2005, 20:29
Alizee - Moi... Lolita - od tego sie wsio zaczelo :):) dlatego tutaj tesh jestem :):)
Queen - Breakthru - poczulem co to rock i od tad ten gatunek muzyki prowadzi mnie w zyciu :D:D
Jane Birkin & Serge Gainsbourg - Je T'aime Moi Non Plus - mile wspomnienia z jedna taka Paulina :D
Jojo - Leave (Get Out) - uswiadomila mi ze nawet 13nastki moga wyglad jak 18nastki i moszna sie pomylic :D:D
FCS - Wierni - od niej zaczynamy kazda bibe :mrgreen:
Reich86
5th June 2005, 23:32
Alizee - Moi Lolitra - od tego zaczela sie moja przygoda z ta piosenkarka i swoista mania na jej temat.
El Doopa - Natalia w Brooklinie - uwielbiam ten kawalek i przez dlugi czas nie schodzil on z sluchawek
N Joy - Zwalka - kawalek ten odzwierciedlal nasza milosc do taniego wina w pewnym okresie zycia
Vienio & Pele - Nokaut Techniczny - po uslyszeniu tego kawalka polubilem dobry hh
tyle
oleger
5th June 2005, 23:58
a u mnie:
Alizee-Moi Lolita bo sie zaczęło moje uwielbienie dla Alizee :D
Mylene Farmer-Désenchantée bo to kultowa Jej piosenka
WYP 3 -Ja mam to co ty bo zacząłem lubić Polski hip hop
Queen-We are the Champions bo uwielbiam wygrywać :lol: :lol:
J'ai Pas vingt Ans, poza tym piosenka pani Farmer Rever.
MyShQa
6th June 2005, 08:40
Metallica - Nothing else matters, również Unforgiven
FOreigner - I want to know what love is
Anita Lipnicka - Mosty
2+1 - Windą do nieba
To sa piosenki, ktore maja potezna dawke wspomnien w sobie, wlasciwie kazda ich nuta z czyms mi sie kojazy :) <tak zwane sztandary kolonijne ;)>
no i oczywiscie Luna C - Six days, kawałek, który o kazdej porze dnia i nocy potrafi wyciagnac mnie na parkiet, pozatym ma tez wielki ladunek wspomnieniow :D
CZESTER
6th June 2005, 17:09
Alizee J'en ai Marre :mrgreen: Nie będe wyjaśniał dlaczego.
snajper
6th June 2005, 17:19
Marcin Rozynek - SIlacz..........<nie skomentuje> niechce tej piosenki juz nigdy sluchac
Alizee - J'en ai marre - od tej piosenki sie zaczelo wszystko w moim zyciu zwiazane z muzyką)
Reich86
19th June 2005, 14:52
A ja powiem cos ciekawego, pracuje od 6 rano do 14, i od wtorku do piatku (narazie tylko tyle dni przepracowałem) gdy wylaczylem maszynę i zacząlem sprzatac stanowisko pracy zawsze w radiu (i to na roznych stacjach) pare minut przed 14ta zagrala jakas piosenka Alizee. Nie wiem czy to zrzadzenie losu ale to akurat to co po 7 godz meczarni bylo mi potrzebne. :D
Bartek
21st June 2005, 15:22
Pearl Jam-Do the Evolution
Nightwish- Over The Hills And Far Away
Rammstein - Du Hast
Rammstein - Sonne
Guns'n'Roses - November Rain
ACDC - Thunderstruck
Zawsze moge na nie liczyc !!
lunatic
21st June 2005, 16:09
Zeby zycie zmienily to bym nie powiedzial, ale u mnie byl malenki "gluk", ze jak za3alem ciekawic sie Alizee, intensywniej ciekawic sie, to dostalem kilka klipow no a tam piekna Alizee, jej cialo jest ufff :boff: to myslalem ona moze miec piekne cialo i nawet niebendzie patrzec np. w moja srone, no to zawsze jak tylko poslucham piosenek, a przewaznie jak poogladam klipy, to prawie odrazu ide do sportsali i tam ile jest sil podejmuje ciezary, a zeby choc troche poprawic beznadziejny uklad ciala.
Jest to troche "pazorna" (nie wiem jak te slowo, to jest dlaczego ludzie wstydza sie) ale pomyslalem aniech to napisze.
:oops: :oops: :oops:
Dziewczyna
28th September 2005, 13:02
Oczywiście Alizee i Moi Lolita sprawiły, że trafiłam na to forum. Trafiłam na to forum tylko dlatego, że szukałam zdjęć, a żeby mieć dostęp do galerii musiałam sie zarejestrować i już zostałam :)
To chyba jednyna piosenka, która jakoś znacząco na mnie zadziałała :)
konradzik
21st April 2006, 15:06
Byla to jakas piosenka zespołu Napalm Death nie pamietam tytulu ale trwała chyba 3 sekundy :evil: :lol: :lol: :lol:
Arreat
21st April 2006, 16:10
5-2 Dębiec-większośc z PN-VI :]
Troche Liroya, troche tego troche tamtego, i tylko HH :]
Wojtal
21st April 2006, 18:46
najbardziej mnie odmieniła Alizee jeszcze żadna jej piosenka mi sie nie znudziła, a słucham jej gdy wieczorem ide spac i gdy rano wstaje i oczywiście w ciągu dnia tak jak np. w tym momencie :D
konradzik
21st April 2006, 19:29
..i oczywista "Jabol Punk" KSU :x
Rufus23
17th August 2006, 08:35
to Alizee obruciała muj swiat do gury nogami ale to Hip hop dokładnie zmienił moje życie.Kiedy byłam młodeym kotem nie interesowałem sie muzą dopiero puzniej zaczełem sie interesować hip hopem puzniej doszła Alizee i bach :D :D :D :D
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.