PDA

View Full Version : Propozycje na LOGO

TomeG
23rd November 2003, 02:06
Oto i moja propozycja, przedstawiająca srót PFCA - Polski FanClub Alizee

CHolera nie było to takie ławte jak mi się wydawało....

Oczywisćie, kolory, walory itp własciwości są do zmian,jeśli kogos razi to co jest teraz....

Mam jeszcze kilka inncyh pomysłów, ale nie mam skanera, zatem nie mam jak ich zeskanować..a tworzyć na kompie i na papierze to zupełnie dwie różne rzeczy..... :x

Mam nadzieje że się wam spodoba, jak nie to może inne.... Gdy będzie już kilka propozycji - zapodam tutaj ankietę i będziemy głosowac... :D

A pozatym - podawajcie też Wasze prace!!!

Oto i logo nr 1

http://republika.pl/tomeque/images/Image18.jpg

croolik
23rd November 2003, 04:55
Taaaa, zrobiłbym jakbym miał talent plastyczny, a tego niestety natura mi poskąpiła ;-(

Michel
23rd November 2003, 04:57
Ładne Logo... tylko, że z Alizee mi się nie kojarzy :(

Taaaa, zrobiłbym jakbym miał talent plastyczny, a tego niestety natura mi poskąpiła ;-(

No patrz! Masz ten sam problem co i ja :P

croolik
23rd November 2003, 05:06
Tzn. mi się wydaje, że to powinno być czcionką Corsiva lub podobną zrobione, tak żeby nie było żadnej wątpliwości czyje to FC (a wiadomo, że czcionka Alizee jest bardzo charakterystyczna).

Artee
23rd November 2003, 05:32
No tak, tak....jedno co ze moim skromnym zdaniem tak jak moi przedmowcy uwazam, ze logo powinno sie kojarzyc z tym co reprezentuje. Niestety po tym logo dla kogos niezorietowanego w ogole nie wiadomo o co chodzi :) A poza tym ok. :)

TomeG
23rd November 2003, 22:02
No to dajmy różowe tło i się od razu będzie kojarzyć... Tylko kto z was chciałby różowy kollorek....?? :D

Spoko, spoko... niedługo nowe zapodam....

TomeG
24th November 2003, 00:35
Oto dwie nowe propozycje, tak jak już powiedziałem wczesniej - kolorystyka itp - do uzgodnienia....

http://republika.pl/tomekgoraart/images/Image7.jpg
http://republika.pl/tomekgoraart/images/Image11.jpg

croolik
24th November 2003, 00:46
TomeG naprawdę nie masz czcionki a la Alizee? Przecie to się nic a nic z nią nie kojarzy! Kurczę chyba nie chcecie, żebym ja się za to zabrał??? Bo to będzie masakra dla waszych oczu :P

Artee
24th November 2003, 01:09
logo ma sie kojarzyc z tym czego dotyczy. Jak ktos na nie spojrzy po sekundzie musi wiedziec o co chodzi...jedyna wiec metoda (chyba) jest zrobienie go na bazei jakiejs odpowiednio dobranej fotki Alizee lub zamiast skrotu stosujac pelna nazwe z napisem Alizee ta charakterystyczna czcionka... No i niech sie inni tez zaczna wypowiadac.

TomeG
24th November 2003, 01:29
Oki, jak sobie życzyta.... :twisted:

A to z koroną to teraz przypomina mi MK Cafe........ :D

Michel
24th November 2003, 02:05
Nie wszystkim mogą się kojarzyć piękne litery PFCA... trzeba napisać nazwę....

kranked
24th November 2003, 02:38
Odpaliłem sobie Photoshopa i zrobiłem coś takiego. Tylko nie rzucać pomidorami :lol: Jutro też sie pobawie i napewno zrobie coś lepszego 8)
Tylko sie mnie nie pytajcie o co mi chodziło robiąc to, bo sam nie wiem.
http://www.rgk.republika.pl/fc.jpg

croolik
24th November 2003, 11:11
Oto moja pierwsza propozycja, która wykorzystuje motyw rybki promującej JEAM. Przegiąłem troszkę ze stopniem kompresji, ale zaręczam, że w dużej rozdzielczości prezentuje się to znacznie lepiej.
Jeśli chodzi o wszystkie elementy kompozycji to o tyle dobra sytuacja, że posiadam je wszystkie w wysokich rozdzielczościach.
Tak sobie też myślałem, że logo nie musi być koniecznie enigmatyczne jak zaprezentował TomeG. Chodzi o to, żeby mógł to być element powtarzający się. Voila, tyle.
http://www.domcroolik.republika.pl/gfx/wzor.jpg

ajaccien
24th November 2003, 18:30
postaram się cos wymyslic aby miec i swoj udzial w tworzeniu tej zacnej organizacji ,chciałbym tylko prosic by ktos wytłumaczył mi jak to wkleić.... :oops:

TomeG
24th November 2003, 21:40
Ajaccien, wyślij do mnie albo croolika... my sie potrafimy tym zająć... :D

Co do prac - nareszcie sie wykazujecie swoimi umiejętnociami plastycznymi, BRAVO!!!

Nie długo moje uderzenie!!! :rasta:

TomeG
24th November 2003, 22:34
Une nouvelle bienne grafique, pour TomeG....

http://republika.pl/tomekgoraart/images/Image9.jpg

Łot du ju synk abot yt....?? huh...?? :wink:

kranked
24th November 2003, 22:53
Poślijcie mi taką czcionke jak macie kranked@tenbit.pl :lol:

croolik
24th November 2003, 23:20
Niom, ja mam jeszcze ze trzy pomysły, tyle że musicie mi dać czas na zrobienie...

TomeG
24th November 2003, 23:27
Poślijcie mi taką czcionke jak macie kranked@tenbit.pl :lol:

Taka czcionka, chyba nie istnieje.... Napis "Alizee" którgo użyłem jest powszechnie wykorzystywany i znany jako znak firmowy Lizzie... To sztuka, logo.... a nie czcionka...
Mogę ci wysłac tylko imię... chcesz...?

TomeG
24th November 2003, 23:28
Ale, ale .... co sądzicie o tym powyższym logo narodowym...??

KRYTYKI!!! KRYTYKI KONSTRUKTYWNEJ CHCĘ!!!! :D

croolik
24th November 2003, 23:29
Nie istnieje, ale istnieje bardzo podobna (vide moja kompozycja), a nazywa się Monotype Corsiva.

TomeG
24th November 2003, 23:33
Mówiłem - KRYTYKI!!!!!!

croolik
24th November 2003, 23:37
Krytyka? Dobrze - do bani :lol: Just joking, ocenimy projekty dopiero jak wszyscy przedstawią całość swoich wizji.

TomeG
24th November 2003, 23:45
OK, man....

kranked
25th November 2003, 01:26
Zrobiłem jeszcze jedno 8) I wiecie co wam powiem że spodobało mi sie to, fajnie sie to robi, co prawda wychodzą jakie wychodzą (ta skromność :oops: ) ale sie dopiero uczę :lol: W sumie to nie mam pomysłu na to, robie to sposobem prób i błędów.
http://www.rgk.republika.pl/pfca.jpg

TomeG
25th November 2003, 01:57
Kranked, ale miało być logo....:D... a nie design...

kranked
25th November 2003, 02:04
A takie coś nie może robić za logo, a croolik co zrobił też nie miał typowego loga. A wizerunek Alizee może być :?:

TomeG
25th November 2003, 02:09
Wizerunek wyszedł ci świetnie, ale to co zrobiłeś nie jest Logiem.... A to co zrobił croolik... to też loga nie przypomina... no i z nóg też nie powala.... :D

croolik
25th November 2003, 02:31
Ja cie zaraz TomeG z nog zwale to pogadamy... LOL!
Tamto nie było logiem tylko kompozycją. Twoją ostatnią propozycję też trudno logiem nazwać.

kranked
25th November 2003, 02:31
Dobra to coś jeszcze pokombinuje. A o wizerunek sie nie pytałem czy może być, w sensie takim czy wam sie podoba, tylko sie pytałem czy wogóle może byc jakieś zdjecie Alizee :wink: PS.Wymiary narazie nie grają roli :?:

croolik
25th November 2003, 08:26
Et voila:
http://www.domcroolik.republika.pl/gfx/wzor2.jpg
:D

P.S.: Można pozbyć się błękitu i bąbelków, będzie 'niby' flaga PL.

Michel
25th November 2003, 18:57
Bardzo ładnie kranked:) Chyba pierwszy to mówię...

TomeG
25th November 2003, 22:25
Czas zbesztać Crooliika... :D :twisted:.... albo i jeszcze nie.... :P

Aha! Jeszcze jedno - logo nie może mieć szczegółów zbyt małych, gdyż w pomniejszeniu (np na karcie) traci swój kształt.... i robi się niewryrażne... no wiecie...

A pozatym - bardzo dobrze Croolik i Kranked - kontunnuujcie...

croolik
25th November 2003, 23:31
TomeG napisał:

A pozatym - bardzo dobrze Croolik i Kranked - kontunnuujcie...

Odezwał się majster, buehehe...

Co do szczegółów - tu się troszkę mylisz - wszystko zależy od rozdzielczości w jakiej robisz - im mniejsza tym większy shit wyjdzie po pomniejszeniu...

TomeG
25th November 2003, 23:54
Co do szczegółów - tu się troszkę mylisz - wszystko zależy od rozdzielczości w jakiej robisz - im mniejsza tym większy shit wyjdzie po pomniejszeniu...

Se ne pa posible....

Wytłumacze to tak:
wezmy twoje najnowsze logo (to z bąbelkami) spoko , ma 1500 nie doróbek ale nieważne :D :P :twisted: , jest ładne w takiej rozdzielczosći w jakiej jest teraz zapisane i pokazane... Ale! Wyobraź sobie że trzeba je będzie pomniejszyć do rozmiaru 60x60 pixeli, czyli takiego jakim może być logo na karcie klubowacza (no chyba że logo będzie tłem całej karty - ale to lipnie wygląda...) . Z bąbelków zostałyby tylko pojedyncze pixele, zpodobnie z reflexów na rybce, która tak czy inaczej by już "rybki" nie przypominała...
Zresztą... i tak trzeba będzie opracować INNE logo - duże i INNE logo - "miniaturkę"....

Dziwi mnie jeszcze, że Harpagon nie zapodał swojego dzieła.... Z tego co pamiętam, to to zdolny chłopak!

croolik
26th November 2003, 00:00
TomeG napisał:

Wytłumacze to tak:
[CUT]
Zresztą... i tak trzeba będzie opracować INNE logo - duże i INNE logo - "miniaturkę"....

To wszystko jest przecież wiadome - Ameryki nie odkryłeś. Z logiem jest tak, że ma się kojarzyć zawsze i wszędzie, niezależnie od rozmiaru. Często tak jest, że gdy potrzebna jest mniejsza rozdzielczość - upraszcza się pewne elementy zachowując jednocześnie esencję przekazu wizualnego.

P.S.: Im mniejszy rozmiar, tym rozdzielczość powinna być większa, żeby zachować maksimum szczegółów - wbrew pozorom nie jest to zbyt trudne.

TomeG
26th November 2003, 00:15
TomeG napisał:

Wytłumacze to tak:
[CUT]

To wszystko jest przecież wiadome - Ameryki nie odkryłeś. Z logiem jest tak, że ma się kojarzyć zawsze i wszędzie, niezależnie od rozmiaru. Często tak jest, że gdy potrzebna jest mniejsza rozdzielczość - upraszcza się pewne elementy zachowując jednocześnie esencję przekazu wizualnego.

P.S.: Im mniejszy rozmiar, tym rozdzielczość powinna być większa, żeby zachować maksimum szczegółów - wbrew pozorom nie jest to zbyt trudne.

:rasta: No pewnie że to jest wiadome! Tyle ze ja odniosłem w stosunku do ciebie inne wrażenie.... :) nevermind....

A co do twojego PS - tożto gów*o-prawda.... Przecież rozmiar obrazka zalezy własnie od jego rozdzielczości!!! (zrozum mnie dobrze...)

Artee
26th November 2003, 00:18
A co do twojego PS - tożto gów*o-prawda.... Przecież rozmiar obrazka zalezy własnie od jego rozdzielczości!!! (zrozum mnie dobrze...)

Nie chce sie wtracac do dyskusji...aly tym razem TomeG nie masz racji. Rozdzielczosc i rozmiar to dwie zupelne inne sprawy...Technikami grafcznymi w zastosowaniach informatycznych lacznie z ruchomym obrazem troche czasu sie juz zajmuje wiec uwierz mi ze wiem co mowie :)

Michel
26th November 2003, 00:25
Dobrze, że się wtrącasz Artee, bo Cię dawno tu nie było :)

Artee
26th November 2003, 00:27
Ja jestem i czytam ale nie zawsze mam czas odpisywac bo ostro dzialam...teraz juz w temacie Priscilli, Alizee no i na dodatek Lorie coraz mocniej. Moze kiedys zobaczycie efekty tej pracy...moze :(

TomeG
26th November 2003, 00:34

Nie chce sie wtracac do dyskusji...aly tym razem TomeG nie masz racji. Rozdzielczosc i rozmiar to dwie zupelne inne sprawy...Technikami grafcznymi w zastosowaniach informatycznych lacznie z ruchomym obrazem troche czasu sie juz zajmuje wiec uwierz mi ze wiem co mowie :)

Dlatego napisałem żeby mnie "dobrze zrozumiec".
Otóz dla mnie rozdzielczość, to nie tylko : 640x480, 800x600 czy 1024-768....czyli typowe ustawienia rozdzielczości screena...
Rozdzielczość to też przecie 32x32 czy 500x21. Zatem... gdy mamy obrazek twarzy LIzzie w rozdzielczosci 300x300, przerobionej z obrazu 600x600. To przecież gdy przerobimy sobie z tego 600x600 w 400x400 to lepsza jakość będziemy mieli na tym drugim... a co za tym idzie obrazek będzie większy....

Zatem, rozdzielczość JEST zależna od rozmiaru....

Czy znowu o czyms żem zapomniał...?? :P

Artee
26th November 2003, 00:38
Czy znowu o czyms żem zapomniał...??

Nie wiem czy zapomniales czy nie, byc moze to kwestia zlych nawykow przy pracy z nieodpowiednimi programami albo brak podstaw teoretycznych. Jeszcze raz powtarzam ze rozdzielczosc to rozdzielczos a rozmiar to rozmiar i sa to dwie inne rzecz. Jedno co laczy te dwie rzeczy to cos popularnie okreslane jako DPI (czasami sa inne oznaczenia lub jednostki) czyli w tym przypadku ilosc punktow na cal.

TomeG
26th November 2003, 00:44
Nie podważam słów mistrza..
Ale wiem o co ci chodzi, tyle ze my tutaj mówiliśmy z Croolikiem o tworzeniu Loga, w programie... Gdzie nie wchodzi w grę żadna różna ilość punktów na cal... Tam jest tylko jeden 'matrix'...

croolik
26th November 2003, 00:48
Tomeg napisał:

Gdzie nie wchodzi w grę żadna różna ilość punktów na cal... Tam jest tylko jeden 'matrix'...

Sorry, ale wcale o tym nie mówiliśmy, w każdym razie nie ja. W bylejakim programie graficznym podstawowym parametrem, który się podaje przy tworzeniu obrazu jest oprócz rozmiaru ROZDZIELCZOŚĆ. To Ty nie zrozumiałeś.

Artee
26th November 2003, 00:52
w programie... Gdzie nie wchodzi w grę żadna różna ilość punktów na cal

Toc co to za marny program :) A powaznie jesli nie ma czegos takiego w programie to trzeba sobie to po prostu na krtce policzyc i juz :)

TomeG
26th November 2003, 00:55
. W bylejakim programie graficznym podstawowym parametrem, który się podaje przy tworzeniu obrazu jest oprócz rozmiaru ROZDZIELCZOŚĆ. To Ty nie zrozumiałeś.

Kiedy ja ustawiam rozmiar mojego obrazka (brzmi jak jakis idiom...:D) wklepuję WYSOKOŚĆ I SZEROKOŚĆ - w PIXELACH...
Może jednak zrozumiałem...??

croolik
26th November 2003, 00:57
Przecież wysokośc i szerokość, to nie to samo co rozdzielczość. To jest rozmiar. My tu mówimy o rozdzielczości, czyli liczbie punktów na cal/cm obrazu.

TomeG
26th November 2003, 01:01
"WYSOKOŚĆ I SZEROKOŚĆ - w PIXELACH... "
Ustaw sobie taki obrazek właśnie w szerokosci i wysokosci, następnie wydrukuj i przelicz... :D I jak...? Czyżby się zgadzaało...?

Dyskusja jest wielce ciekawa, ale to jest temat zakładający nawiązania do czegoś zupełnie innego...

Artee
26th November 2003, 01:08
Kiedy ja ustawiam rozmiar mojego obrazka (brzmi jak jakis idiom...) wklepuję WYSOKOŚĆ I SZEROKOŚĆ - w PIXELACH

Ale w tym przypadku zauwaz ze masz podany dodtakowy parametr czyli wlasnie wspomniane DPI (lub tym podobne) Jesli nie to wyrzuc ten program :)

TomeG
26th November 2003, 01:13
Kiedy ja ustawiam rozmiar mojego obrazka (brzmi jak jakis idiom...) wklepuję WYSOKOŚĆ I SZEROKOŚĆ - w PIXELACH

Ale w tym przypadku zauwaz ze masz podany dodtakowy parametr czyli wlasnie wspomniane DPI (lub tym podobne) Jesli nie to wyrzuc ten program :)

Zwracam wszelkie honory....

Jak ktoś ma problem - to do Artee'go! NAszego seniora... :P

Artee, skoro jestes taki obcykany w te klocki "plastyczne" to przecież dla ciebie nie powinno być żadnym problemem stworzenie jakiegos odjechanego Loga....
A jakoś nie widze żadnego, jak dotąd.... :?:

Artee
26th November 2003, 01:20
Artee, skoro jestes taki obcykany w te klocki "plastyczne" to przecież dla ciebie nie powinno być żadnym problemem stworzenie jakiegos odjechanego Loga....

Wiesz sprawy techniczne to jedno a zdolnosci artystyczne to drugie. I niestety artysta zwlaszcza jesli chodzi o grafike to ze mnie marny wiec sie nie podejmuje. Widac to zreszta na mojej strone gdzie ta niby grafike sam tworzylem i efekt jaki jest kazdy widzi :(

kranked
26th November 2003, 01:29
Bardzo ładnie kranked:) Chyba pierwszy to mówię...
Dzięki Michel 8)
Kurde nie było mnie troche a tu taka gorąca dyskusja. A może poprostu teraz sie jeszcze nie zajmować wymiarami tylko zrobić jakies logo a potem sie pomyśli nad resztą, narazie musimy miec coś co potem będzie można zmniejszać i zwiększać. Poprostu niech każdy coś zrobi a potem sie cos wybierze albo połączy sie czyjeś dzieła i wyjdzie jakieś jedno ciekawe :wink:

Michel
26th November 2003, 02:17
Dzięki Michel

Ależ proszę :)

Markwi
28th November 2003, 18:23
Mam jedno małe pytanie do panów zajmujących się logami.Jest pewna koncepcja,która mogłaby się sprawdzić,ale nie wiem czy się powiedzie.Można byłoby połączyć "polski akcent" ze zdjęciem Alizee?
Mam na myśli pojednananie kontur kraju (od Tomka) z jakimś dobrym zdjęciem Alizee? Dobrze kombinuje croolik :D

TomeG
28th November 2003, 23:13
Mam jedno małe pytanie do panów zajmujących się logami.Jest pewna koncepcja,która mogłaby się sprawdzić,ale nie wiem czy się powiedzie.Można byłoby połączyć "polski akcent" ze zdjęciem Alizee?
Mam na myśli pojednananie kontur kraju (od Tomka) z jakimś dobrym zdjęciem Alizee? Dobrze kombinuje croolik :D

Postaram się zrobić coś takiego w ten weekend.... ale nie jestem pewien czy to dobra koncepcja.... chociaz? Nie do końca...

Michel
29th November 2003, 01:28
:afro: Ekhm... Czy to już wszystkie nadesłane projekty? Po oglądnięciu :tvhorror: wszystkich czas iść :scooter: do urn :date: i głosować. Starczy szeptów :boff: chyba czas zrobić jakąś ankietę... :type:

Tomaszek
29th November 2003, 03:18
easy..dopiero sie łikend zaczyna..pomyslimy, pokombinujemy a moze new loga sie pojawia

takelbery
29th November 2003, 11:10
A to jest moja propozycja:

http://webmaniakpl.webpark.pl/001fc.jpg
http://webmaniakpl.webpark.pl/001fc.jpg
Logo jest troche niedopracowane, jak dobrze je przyjmiecie to popracuje jeszcze nad nim :D . Moze wkrotce pojawia sie nastepne :D

TomeG
29th November 2003, 17:58
No no no.... mi pasi... :rasta:
Ale zapodaj też i inne.... :D

Artee
29th November 2003, 18:49
No...w koncu pomysly zaczynaja isc w dobrym kierunku :)

Michel
29th November 2003, 19:37
no...;)

Michel
29th November 2003, 19:53
to no było bez sensu... ale chodziło mi o to, że dotychczas wszystkie mi się podobały :P

TomeG
29th November 2003, 20:20
to no było bez sensu... ale chodziło mi o to, że dotychczas wszystkie mi się podobały :P

NO! Ja myślę.... :D

Michel
29th November 2003, 23:18
Ja też myślę... i dotychczas mi to całkiem nieźle idzie :D

Tomaszek
30th November 2003, 09:16
generalnie nie mam pomyslu ale bawie sie teraz wiec zobaczymy co czas pokaze........ale podsuwajcie jakies pomysly albo sugestie co zmienic dorobic...to akurat tak od reki mi sie zrobilo i wiem ze to nie jest to..ale latwiej jest cos doradzic jak sie juz ma jakas wyjsciowke...pzdr

www.stagelighting.prv.pl/projekt.jpg

Tomaszek
30th November 2003, 10:10
i koncowka projekt3.jpg troche lepsza..a na razie ide spac a wy myslcie.......:)

takelbery
30th November 2003, 11:27
A co powiecie na to :?:

http://webmaniakpl.webpark.pl/002fc.jpg

TomeG
30th November 2003, 19:48
No no... nie zgorsza... Ale! Juz zostalo tutaj powiedziane że logo MUSI się kojarzyc z tym co reprezentuuje czyli - Alizee....
Natomiast to kojarzy mi się z logiem jakiegoś lekarstwa ... :D albo kosmetyku....
Natomiast logo - bardzo fajne, ale to nie to...

Tomaszek
30th November 2003, 20:46
dajcie mi taka czcionke zebym mogl sobie ladnie i oryginalnie pisac slowo i zarazem imie Alizee..pllssss

TomeG
30th November 2003, 20:58
dajcie mi taka czcionke zebym mogl sobie ladnie i oryginalnie pisac slowo i zarazem imie Alizee..pllssss

Tomaszku, taka czcionka nie istnieje... :D

takelbery
30th November 2003, 23:46
A ja myśle, że taka czcionka gdzieś napewno istnieje. Jednak nigdzie jej nie moge znaleźć :(. Narazie mozemy sobie poskładać słowa z tych 5-6 magicznych literek :).

A tak poza tym to z jakim przedmiotem, rzeczą kojarzy się wam Alizee?

)-(arpagon
1st December 2003, 00:20
Może ja też spróbuję swych sił w tworzeniu logo. Z tym, że wolałbym, aby ten znak miał rozmiar zblizony do kwadrata. Coś na podobieństwo oznakowania kart GeForce.

Z czym kojarzy się wyraz Alizee ?

Alizee - polize i wlize ^__^

takelbery
1st December 2003, 00:43
)-(arpagon masz racje mi też czasami się to z tym kojarzy (to jest chyba normalne) :lol: . Ale zastanawiam się jak to umieścić w logo. :lol:

Tomaszek
1st December 2003, 02:50
a co wy na cos takiego? komentujcie cos bo juz łikend sie konczy i tym samym free time:(

http://www.stagelighting.republika.pl/projekt4.jpg

takelbery
1st December 2003, 04:01
No no mi się podoba, aż miło popatrzeć, że kilka moich pomysłów wykorzystują inni hehe :D . Dobra robota tylko chyba trochę zaciemne. Ale tak trzymać !!!

Tomaszek
1st December 2003, 06:27
no ja jakos do konca pomyslow nie mam dlatego patrze jak inni robia i wtedy dopiero cos mi do glowy wpada....mysle ze to nic zlego

a co do kolorow....ja widze sporo osob chcialoby miec jakies jasne kolory..bursztynowe itp...............najlepiej jakbyscie podali wartosci alebo w RGB albo CMYK wtedy by bylo latwiej cos wykombinowac...dzieki

TomeG
1st December 2003, 06:39
Wdług mnie Tomaszku, nie trafiłeś w sedno... Do bani.... :D

takelbery
1st December 2003, 07:28
no ja jakos do konca pomyslow nie mam dlatego patrze jak inni robia i wtedy dopiero cos mi do glowy wpada....mysle ze to nic zlego

Masz racje to nic złego, ja tam się nawet ciesze wiedząc że to co robie komuś się przydaje :lol:

Co do kolorów to też się zastanawiam jakie ale możesz pokombinować :

R:255 G:153 B:51 (FF9933)
R:255 G:153 B:102 (FF9966)
R:204 G:102 B:0 (CC6600)

Tomaszek
2nd December 2003, 00:34
Wdług mnie Tomaszku, nie trafiłeś w sedno... Do bani.... :D

własnie o tego typu opinie mi chodzilo TomkuG..bardzo podbudowujaca i natychmiast odsylajaca autora do dalszych owocnych prac, ktore mu wychadza nieslychanie dobrze:))))))heh

ale serio..no nie mowie ze jest to (`niby`) logo jest jakies mocarne....no ale jak 1 czy 2 osoby beda cos o nim/ich mowily no to za bardzo nie da sie wybrac

TomeG
2nd December 2003, 01:00
Laczeko...?? :D Wybrać sie zawsze da, kazdy z nas tutaj nie jest głupkiem i sam wie czego chce... :boff:
Moja ocena, jednakże była szczera - niestety dobrałeś złe barwy a obraz miał zbyt wiele szczegółów żeby być logiem... A pozatym - nie czuć było żadnej Alizee... cieplej Alizee... : :rasta: D

Tomaszek
2nd December 2003, 03:47
nie no wszystko jest oki...przeciez powiedzialem ze nie jestem jakis mocarzem w grafice bo tak nie jest...siedzialem nad tym czym ladne pare h bo jestem z tego straszni eulomny....no ale co do barw towlasnie sie pytalem jakie...a elementy mozna zawsze wyrzucic:) tylko jakies pomysly, bo ja ich ostatnio nie mam:(pzdr

ajaccien
3rd December 2003, 02:58
jedyne o co proszę ,nie smiać sie zbyt głośno... już mówilem ,że na komputerach się nie znam a i żadnego programiku graficznego obok painta nie posiadam...

http://www.priscilla.pl/ajaccien_logo.jpg

Michel
3rd December 2003, 03:20
Mi się podoba... w końcu, ktos trzyma coś innego w ręku niż myszkę i klawiaturę :P

ajaccien
3rd December 2003, 03:37
eeeccchhhhh :oops:

croolik
3rd December 2003, 03:39
Nono, Ajaccien, bardzo ciekawa koncepcja - widać w tym duszę artysty :) I ten kontur Korsyki :) Można by też umieścić flagę tego regionu, he, he :)
Podoba mi się :D

TomeG
3rd December 2003, 03:42
Dobre dobre!!! Ajaccien gratuluję pracowitości i widac że sporo serca w to włożyłeś...

Jednakże jako logo głowne - nie widze tego rysunku... ALE!

Pasowałby jako sztandar do jakiegoś innego działu na stronie PFCA - np listy fanów, albo Alizee UNDERGROUND... Ciekawe...?? :D

Jeszcze raz gratuluje, i chciałem dodac że uwielbiam prace zrobionę ręką z narzędziem na kartce.... respekta! :rasta:

ajaccien
3rd December 2003, 03:51
jedyne co moge to podziekować za uznanie....

Tomaszek
3rd December 2003, 05:03
szczerze te logo powinnismy jakos wykorzystac na pewno...moze nie jako logo glowne, ale hmmmm nie mam teraz pomyslow...ale moze nawet do jakiegos dzialu..prace wlasne albo cos w tym stylu.....albo tak jak TomekG mowi, jako logo ktore bedzie sluzyc jakiejs rzeczy na stronce...ale jak mowie brak mi pomyslow jak na razie..

Michel
3rd December 2003, 16:55
Alizee UNDERGROUND

Podziemna Alizee? Hmmm.... Może ci tu chodzi o brytyjskie metro :P :P :P

Ale koniec żartów. Ja bym proponował to jako logo do działu:
PRACE
Gdzie byśmy umieszczali rysunkowe prace związane z Alizee... co wy na to? :question:

kranked
3rd December 2003, 23:19
A my na to jak na lato :lol: A tak szczerze to dobtry pomysł jest :wink:

TomeG
4th December 2003, 00:17
Alizee UNDERGROUND

Podziemna Alizee? Hmmm.... Może ci tu chodzi o brytyjskie metro :P :P :P

Ale koniec żartów. Ja bym proponował to jako logo do działu:
PRACE
Gdzie byśmy umieszczali rysunkowe prace związane z Alizee... co wy na to? :question:

A jestem definitywnie przeciw... Oczyiście mi też to przyszło na myśl, ale ja bym napewno nie wykorztsywał tego jako logo przewdniego w dziale "PRACE Fanów" (bez obrazy Ajaccien... :D) .
Jak mówię - coś jak Underground... może byłoby to miejsce gdzie rozmawiano by o czarnej stronie kariery Lizzie.... ?? :P

)-(arpagon
4th December 2003, 00:21
Eeee TomeG... to tylko ekspansja własnej twórczości. Dzięki temu poznamy Alizee zinnej strony :D

Michel
5th December 2003, 00:32
Hmmm... Ja jkednak obstaję przy swoim, a przy czarnej stronie jej kariery, jeśli cos ma takiego powstać, to wykorzystać jakiś "kwiatek" z tych "najmniej ładnych zdjęć z Alizee"

Chcesz rysunek ajacciena wykorzystać do takich rzeczy?? Ajacciena? To jeden z tych wielkich paradoksów...

croolik
5th December 2003, 01:11
Yyy, to co to ma być - Fan Club, czy Anty-fan Club? :D

Michel
5th December 2003, 01:20
No własnie... ja też uważam, że takie coś nie powinno być... ale mógłby być dział o "upsach!" czy "wpadkach", gdzie można umieścic notki jak te o wydarzeniu, co w koncercie w Niemczech Alizee nie wypluła gumy i zaczęła się śmiać, co nie mogła się uspokoić...:D:D:D:D:D:D:D:D:D

ajaccien
5th December 2003, 03:28
Natura poskąpiła mi talentu plastycznego ,zrobiłem co mogłem, ale jezeli wogole ma byc coś takiego jak stronka zawierająca info o "czarnych sronach" kariery Alizee czy Jej wpadkach to :
1 Zabraniam urzywania mojej pracy do tego tematu
2 Nie chce wcale znać kogos kto stworzy takiego molocha
Jeżeli moje porzałowania godne dzieło ma służyć oczernianiu Alizee to lepiej by na zawsze pogrążyło sie w ciemnościach a wraz z nim pomysłodawca przedięwzięcia "czarne strony"
Ot co....

ajaccien
5th December 2003, 03:29
uzywania przez Ż

ajaccien
5th December 2003, 03:30
pozałowania też przez Ż

TomeG
5th December 2003, 07:14
Jeżeli moje porzałowania godne dzieło ma służyć oczernianiu Alizee to lepiej by na zawsze pogrążyło sie w ciemnościach a wraz z nim pomysłodawca przedięwzięcia "czarne strony"
Ot co....

Czyżby jakaś aluzja do mojej osoby.........??? :shock: :shock: :shock: :P :rasta:

Dziwne, ze dopiero zaczęło ci to to przeszkadzać tak bardzo.... hmmm....

Michel
5th December 2003, 22:26
Bo TomeG... ajaccien (chyba) nie zna angielskiego, więc jak "underground" zaczęło się wyjaśniać, to powiedział coś.

Ja też uważam, że takiego działu nie może być

ajaccien
6th December 2003, 00:42
wbrew pozorom ajaccien zna angielski i bardzo dobrze wie czym jest underground (tak ,i nie chodzi tu tylko o metro) a co do TomkaG .Wcale nie mam żadnych obiekcji co do twej szanownej osoby ,po prostu nie mieści mi się we łbie jakimże cudem na stronie fan clubu Alizee może znaleźć sie dzial w pewien sposób Ja oczerniający .Jeżeli taka twa wola możesz dorobić ideologię iz mam w stosunku do ciebie jakies obiekcje ale to juz nie moja rzecz....

Michel
6th December 2003, 01:03
Mhm...

ajaccien zna angielski i bardzo dobrze wie czym jest underground

Wielkie sory za niedocenienie :wink:

Też uważam, że skoro jesteśmy FC to nie powinniśmy jej oczerniać.

Michel
6th December 2003, 01:05
PS. A z tą "wpadką" na koncercie w Niemczech, to sama Alizee opowiedziała w wywiadzie ze śmiechem :wink: :wink: :wink:

TomeG
6th December 2003, 02:02
wbrew pozorom ajaccien zna angielski i bardzo dobrze wie czym jest underground (tak ,i nie chodzi tu tylko o metro) a co do TomkaG .Wcale nie mam żadnych obiekcji co do twej szanownej osoby ,po prostu nie mieści mi się we łbie jakimże cudem na stronie fan clubu Alizee może znaleźć sie dzial w pewien sposób Ja oczerniający .Jeżeli taka twa wola możesz dorobić ideologię iz mam w stosunku do ciebie jakies obiekcje ale to juz nie moja rzecz....

Spoko... zadnych obiekcji.. No hard feelings....
Ale, ale... Ajaccienie...Przecież ja nie psrecyzowałem do końca czym tak właśnciwie mógłby być dział UNDERGROUND... to tylko taka myśl była... Zatem nie było powiedziane nic o oczernianiu... Znając twoją zagorzałą obronnośc co do wszelakich "innych niż chwalebnych" opinii na temat Lizzie co zresztą szanuję...
Jednak wydaje mi się że każdego Fana ciekawiłyby jakieś Gafy czy też chochliki z żywota ALizee.... nieprwdaż..??

PS. A z tą "wpadką" na koncercie w Niemczech, to sama Alizee opowiedziała w wywiadzie ze śmiechem :wink: :wink: :wink:

OT!!!!!

takelbery
6th December 2003, 10:01
No wreszcie zaczął się weekend, więc można popracować hehe. Mam nadzieje, że wszystkim wpadły świeże pomysły i nam je tutaj zaprezentują:). Ja sam postaram się coś jeszcze zrobić. Jak tylko coś wymyśle to wam pokaże :)

kranked
6th December 2003, 15:25
A ja jeszcze musze iść do szkoły, więc Weekend dla mnie zacznie się po południu :(

Michel
6th December 2003, 20:05
TomeG. jakie znaczenie miało to
OT!!!!!

:?:

takelbery
6th December 2003, 20:35
A ja mam to szczęście, że nie poszedłem dzisiaj do szkoły tylko do kina hehe. Jednak i tak ciężko się wstawało o 7 rano w sobote :(. Troche dzisiaj posiedze, napewno coś wymyśle :)

Artee
6th December 2003, 20:42
A ja mam to szczęście, że nie poszedłem dzisiaj do szkoły

Wam to dobrze....a ja w moim wieku nadal musze na uczelnie chodzic i konca nie widac :(

kranked
6th December 2003, 21:10
No Artee ale różowo to też nie mamy :?

Michel
6th December 2003, 21:24
Fakt... ja jeszcze wiersza Kochanowskiego muszę się nauczyć :?

TomeG
6th December 2003, 23:07
TomeG. jakie znaczenie miało to
OT!!!!!

:?:

No "ot" najzwyczajniesze... Normalne polskie "ot"..... :D Zazwyczaj użwyane w wyrażeniu "ot co!".
Jest to raczej już archaizm, kojarzący mi się z Romantyzmem i Pozytwizmem... Masz prawo nie pamiętać... :D

Michel
7th December 2003, 01:05
Aha... czyli "ot" to "ot" takie cos coś ci chodziło? :P:P:P

TomeG
7th December 2003, 20:12
To to o to z tym "ot" mi chodziło... No no..

Michel
7th December 2003, 21:07
No to się rozumiemy :P:P:P

ajaccien
7th December 2003, 23:09
Drogi TomkuG ,jeżeli kogoś interesują gafy i potknięcia Alizee to ktos taki napewno nie jest Jej fanem .

TomeG
8th December 2003, 21:45
Drogi TomkuG ,jeżeli kogoś interesują gafy i potknięcia Alizee to ktos taki napewno nie jest Jej fanem .

Bynajmniej, mi wydaje sie że owe gafy zainteresują kazdego fana.... nawet i ciebie...
To jest moje zdanie, i kazdy ma prawo do własnej opinii... :twisted:

ajaccien
8th December 2003, 23:10
To jest moje zdanie, i kazdy ma prawo do własnej opinii... -Tak napisałeś TomkuG .Pod wieloma względami się nie zgadzamy...pod tym tak .

TomeG
8th December 2003, 23:24
To jest moje zdanie, i kazdy ma prawo do własnej opinii... -Tak napisałeś TomkuG .Pod wieloma względami się nie zgadzamy...pod tym tak .

Yeah, for real.... :rasta:

Zapraszam na Gulczasa, bo widzę że znowu się zdenerwowałes... :wink:

ajaccien
9th December 2003, 02:02
fuj..... owszem ,nie mma wysublimowanego smaku ale tego bym nawet nie tknął...to ja zapraszam do wawy na co tam sobie życzycie .. i tak każdemu wiszę już trzy kolejki :)

TomeG
9th December 2003, 02:08
Nooo... I to się nazwya strategiczne podejście... :D

kranked
9th December 2003, 04:24
Jak widze te 1,5 litrowe plastikowe butelki w tesco z niby piwem to mi sie zbiera na :flush: A piwa to nie piłem od wakacji, nie było okazji (choć niektórzy mówią że okazja nie jest potrzebna :lol: ) ale odbije sobie to na sylwestra :showoff:

)-(arpagon
9th December 2003, 04:32
http://www.oxygen.akcja.pl/pfca.jpg

A co myślicie o tym ? Może być ?
Mogę zrobić w innych kolorach.[/img]

)-(arpagon
9th December 2003, 05:24
http://www.oxygen.akcja.pl/pfcainne.jpg

Albo tematycznie :D

Michel
10th December 2003, 02:19
To mi się wydaje, że mogłaby być broszka ewentualnie :)

Ale bardzo ładne :)

)-(arpagon
10th December 2003, 02:37
http://www.oxygen.akcja.pl/pfca3d.jpg

Michel
10th December 2003, 02:55
O! Te są lepsze :)

TomeG
10th December 2003, 03:53
Brożka!!! Michel to jest klawy pomysł!!!
Tyle że kto z was by ją nosił.... przyznać się...

)-(arpagon
10th December 2003, 04:10
Albo jakieś fajne wypukłe, bardzo błuszczące naklejki.

croolik
10th December 2003, 04:38
)-(arpagon napisał:

Albo jakieś fajne wypukłe, bardzo błuszczące naklejki.

Taaa, no pewnie, tyle, że kto za to zapłaci?

)-(arpagon
10th December 2003, 06:17
A właśnie... i tu będę miał nieprzespane noce ^__^

Michel
10th December 2003, 16:25
Brożka!!! Michel to jest klawy pomysł!!!

Dzięki :P:P

Tyle że kto z was by ją nosił.... przyznać się...

No... na przykład nie ja, ale jak będzie trzeba :P:P

)-(arpagon
12th December 2003, 07:42
I jeszcze przeróbka starego pomysłu.

http://www.oxygen.akcja.pl/pfca01.jpg

i w wersji MIX :D

http://www.oxygen.akcja.pl/pfca01mix.jpg

Ronnie
12th December 2003, 15:06
super sa te wypukle blaszki - szare dni, nowosci itd. Super :dribble:

TomeG
12th December 2003, 23:30
A tutaj moje najnowsze logo, inspirowane Gourmandises... isteniej jeszcze opcja "cukierek".... :D

http://republika.pl/tomeque/images/alizeetruska.jpg

Michel
13th December 2003, 01:39
Bardzo ładnie TomeG.... ale na logo reprezentujące nasze FC chyba nie może być... :)

Michel
13th December 2003, 01:40
Łał! Już dziesiąta strona :) To chyba najdłuższy temat w naszej sekcji :)

)-(arpagon
13th December 2003, 06:05
To logo całkiem niexle nawiązuje do obecnej płyty Alizee, choć ta truskaweczka rzeczywiście wygląda jak z Gourmandises :D

)-(arpagon
13th December 2003, 06:10
Aaaa Tomeg ! Powinienneś coś zrobić z tą literką A. Nie wygląda zbyt dobrze. Jestem pewien, ze słabo wyglądałoby to na wydruku (no chyba, ze to defekt spowodowany zbyt dużą kompresją). A w zasadzie jakiego softu używasz do robienia/retuszowania grafiki ? Czyżby Photoshop ?

TomeG
14th December 2003, 20:41
Aaaa Tomeg ! Powinienneś coś zrobić z tą literką A. Nie wygląda zbyt dobrze. Jestem pewien, ze słabo wyglądałoby to na wydruku (no chyba, ze to defekt spowodowany zbyt dużą kompresją). A w zasadzie jakiego softu używasz do robienia/retuszowania grafiki ? Czyżby Photoshop ?

No własnie... na rysunkach wstępnych to zawsze wygląda trak jak ma wyglądac... Mi to "AJ" (bo to Alizee Jacotey jest!!!!!!!! HHHAAHAHA.... ) też kolorystycznie nie pasuje... ale... no! Coś pokombinuje...

A używam Paint Shop pro 7...

komodor
15th December 2003, 05:56
)-(arpagon !!! bardzo podobaja mi sie te "blaszki", szczegolnie pomysl na umieszczenie na srodku "duszka" glowki Lizzi. To logo jest czytelne i od razu fanom kojarzy z Lizzie (przynajmniej mi)
TomekG moze zamiast tej struskaweczki umiescic podobizne alizzee ???Taka prosta,schematyczna....moze profil?

)-(arpagon
15th December 2003, 06:22
Chwilowo nie mogę robić nowych logosików, bo musze się zająć stroną o Mylene. Mam z tym tak duzo roboty, że na chwilę musze z loga Alizee zrezygnować (ale tylko na chwilę :D). Dzięki za słowa uznania komodor.

Adi32
15th December 2003, 23:32
A na co mają być te loga?. Bo ja niewtemacie.

Tomaszek
16th December 2003, 00:32
http://www.stagelighting.republika.pl/logo%20small.jpg

a co wy na to? szczerze powiedziawszy slabo mi idzie wymyslanie....brak koncepcji to jest najgorsze co moze byc......ale jak powiecie np. do bani no to sie to wyrzuci..a jak powiecie ze jest spoko ale.....to te ale zawsze bede mogl poprawic:) oczywiscie jest moze nie dopracowane ale w szczegoly mozna sie bawic gdy bedzie wszystko wiadomo..pzdr

kranked
16th December 2003, 00:54
No ładnie nie musisz wyrzucać :wink: Musiał bym się też w końcu zabrać i coś zrobić tylko nie za bardzo mam czas (koniec semestru się zbliża :( )

Adi32
16th December 2003, 01:25
Logo tomaszka bardzo mi sie podoba

)-(arpagon
16th December 2003, 02:44
Bardzo ładne... podoba mi się. W czym to robiłeś ?

Tomaszek
16th December 2003, 03:53
a dzieki za uznanie............robilem w Corel Draw und Photoshop......pomysl czesciowo jet Artee bo on chcial zeby w tle delikatnie przenikala twarz Alizee...no to żem zrobil....mi osobiscie tez sie podoba aczkolwiek lekka korekte bym naniosl tylko jeszcze nie wiem jaka:)

)-(arpagon
16th December 2003, 05:00
A ja się chyba skuszę i sam dorobię literki (FC) na styl napisu Alizee. Sądze, że jest to do zrobienia, tylko wymaga czasu.

croolik
16th December 2003, 05:05
Błąd: taka czcionka istnieje...

)-(arpagon
16th December 2003, 06:31
Chyba tylko na kompie Alizee :D

croolik
16th December 2003, 07:41
Chyba tylko na kompie Alizee

Kolejny błąd: na moim kompie też istnieje. Czcionka nazywa się ExPonto Regular, a jedynym jej mankamentem jest to, że "z" nie jest takie długie jak w oryginalnej pisowni Alizee.

)-(arpagon
16th December 2003, 08:53
C(r)OOL'ik !!! Mój ty przyjacielu ! Sypnij mi tymi literkami na oxygenon@wp.pl. Z góry THX!

croolik
16th December 2003, 09:46
Poiszło... :D

Tomaszek
17th December 2003, 04:27
Logo logiem.....a co z layoutem na stronke www? ktos juz ma te robote czy propozycje tez mozna dawac? bo jesli co to moze jak beda dni wolne to sie pokusze i cos pokombinuje............

TomeG
18th December 2003, 08:45
Chyba tylko na kompie Alizee

Kolejny błąd: na moim kompie też istnieje. Czcionka nazywa się ExPonto Regular, a jedynym jej mankamentem jest to, że "z" nie jest takie długie jak w oryginalnej pisowni Alizee.

Crooliku, skoro tak wychwalasz podobieństwo tej czcionki, to czy i ja mógłbym z niej skorzystać...? Zatem czy mógłbym prosić o wysłanie jej na mail tomaszekgoorah@interia.pl ....??

croolik
18th December 2003, 09:07
Poszło

Tomaszek
18th December 2003, 18:51
nie chcialbym byc jakis upierdliwy ale mali o nazwie tkonstrat@wp.pl tez chyba tej czcionki potrzebuje:) ....pzdr

komodor
18th December 2003, 19:46
:) Hmm,Hmmm,Hmmmm moze by zapodac ta czcioneczke-Alizeczke na jakas stronke lub ftp ?? Wiele ona pewnie nie wazy,a wielu tej czcionki pozada...ja nie mam serca prosic croolika,bo sie biedak zameczy wysylaniem maili :)

croolik
18th December 2003, 23:50
Ok, ponieważ widzę, że dużo chętnych na czcionkę - umieszczam ją na serwerze. Plik: Czcionka (http://www.domcroolik.republika.pl/police.zip) - zip ma około 140 kilo. Enjoy!

Adi32
19th December 2003, 00:03
Jeśli dobże rozumien instrukcje to musze wsadzić to do folderu"Fonts"
A jak sie nieda??

)-(arpagon
19th December 2003, 00:57
Właśnie C(r)OOL'ik... jest problem z instalacją tej czcionki.

croolik
19th December 2003, 01:00
Hehe, jaki macie system? W XP (powinno w każdym innym winie być tak samo) idziecie do Fonts (w Panelu sterowania), wchodzicie w Plik na górnej belce, 'Dodaj nową czcionkę' i tyle, proste jak słońce.

Adi32
19th December 2003, 01:44
No to chyba tylko w Windows XP bo na Me napewno nie

Cobra1
19th December 2003, 02:45
piękna czcioneczka !!

Adi32
19th December 2003, 03:06
Moż udało sie komuś zrobić tą czcionke na Win9x ?

Adi32
19th December 2003, 03:11
Cobra1 mam proźbe: Jeżeli dodałeś tą czcionke do innych to ona powinna zmienić format na właściwy format czcionki, jeśli tak to wyślij mi te 2 pliki.
To tylko moja rozkmina.

Michel
19th December 2003, 04:03
sciągnąłem... jeszcze nie próbowałem... ale dzięki :)

Cobra1
19th December 2003, 04:03
w 9x nie bo niekorzystam. A tych plików z katalogu font nieda sie przeslac

komodor
19th December 2003, 06:33
croolik napisal Ok, ponieważ widzę, że dużo chętnych na czcionkę - umieszczam ją
nasz croolik jest jak zwykle nieoceniony :)
brava dla niego, dzie-ku-je-my ci!
merci,merci,mreci!

Adi32
19th December 2003, 06:41
Fajna ta czcionka, tylko szkoda że niema polskich znaków (ąężźó)

Cobra1
19th December 2003, 08:22
a po co ci polskie znaki(co prawda przydaly by sie).No i dokladam sie do podziekowan dla croolika

Adi32
19th December 2003, 16:43
Dobra zkonczmy ten temat. tu miały być propozycje na loga.
(tak jak by ktoś zapomniał)

Cobra1
19th December 2003, 19:29
tylko ten temacik z instalacja czcionki ty chyba rozpoczoles

Adi32
19th December 2003, 19:59
Tak, i ja chciałem zakończyć

Michel
19th December 2003, 20:51
Ale czcionka do LOGO jest tez potzrebna... więc ładnie się wiąże :P:P:P

Zresztą na forum nie musimy trzymać się kurczowo jednego tematu. Adi, poczytaj inne, zobacz wiele, gdzie się "zbacza z kursu" i gada o czymś innym :D:D:D

Adi32
19th December 2003, 21:00
No tak jest większość temató kończy sie na innym, ale troche pożądku musi być

)-(arpagon
20th December 2003, 00:28
ADi... czyzbyś chciał wygryść Unreala ? Na moderatora trzeba sobie zapracować :D

Adi32
20th December 2003, 00:31
Nie ja tylko mówie co myśle (hyba źle myśle)
Ale jak coś macie do mnie to muwcie, chce wiedzieć

Michel
20th December 2003, 01:11
Nie tam Adi, )-(arp. powiedział to z uśmieszkiem :D

Cobra1
20th December 2003, 02:01
masz racje michael :). Adi troche luzu

Michel
20th December 2003, 02:26
Jestem Michel (to jest francuska wersja Michael'a :D ) :D:D:D:D:D:D:D

Cobra1
20th December 2003, 02:31
sorki michel :) za duzo tego angielskiego

Michel
20th December 2003, 02:44
no :) sam cos o tym wiem :D

Cobra1
21st December 2003, 01:35
ta ale niestety dzis trzeba znac kilka jezyków na raz np niemiecki,angielski i jeszcze jakis (mala paranoja) ale niestety :(

Michel
21st December 2003, 03:18
Moja mama mówi z tatą: angielski, niemiecki i rozyjski i ciągle mówią mi o językach sąsiadów... chyba czas na litewski :D

Cobra1
21st December 2003, 04:09
ta niestety ciekawe czy ktoś się uczy polskiego(ludzie z innego państwa)oprócz może naszych sąsiadów

Adi32
21st December 2003, 04:17
Ja zawsze najbardziej lubiałem język Angielski, ale teraz wole Francuski.
Ktury jest łatwiejszy?

Cobra1
21st December 2003, 05:22
ale czy napewno francuski jezyk jest łatwiejszy ??

Michel
21st December 2003, 05:57
Za chwilę powinien wystąpic croolik bądź Artee, który powie, że francuski jest bardzo łatwy :D. Ja uważam, że trzeba się od podstaw, w jednym momencie uczyć i tego i tego i wtedy stwierdzić można.

Ja wątpię... polskiego uczą się te osoby, które mają u nas rodzinę :)

Cobra1
21st December 2003, 06:01
a ma ktoś może program do nauki francuskiego ?

croolik
21st December 2003, 07:14
Angielski jest 'mało skomplikowany' wobec francuskiego, ale francuski wcale nie jest taki trudny. Jedno jest pewne - jest piękny...

Adi32
21st December 2003, 07:20
Jak to zawsze mawiałem : " Język miłości" Serio niejest taki trudny?

Artee
21st December 2003, 07:24
Z jezykow ktore mialem okazje "liznac" najprostszy jest angielski potem hiszpanski (i praktycznie na tym samym poziomie wloski) no i dopiero francuski. Francuski trzeba "poczuc" Zauwazylem takze, ze wiele problemow sprawia uczacym sie wymowa (zwlaszcza nosowe zgloski hehe) ale w sumie nie jest zbyt trudny.

Cobra1
21st December 2003, 07:38
a ma ktoś może program do nauki francuskiego ?

Adi32
21st December 2003, 07:44
Jak bym tylko miał możliwość to bym sie go uczył, przyhylam sie do pytania Cobry1

Cobra1
21st December 2003, 08:44
Tak niewie ktoś skąd można ściągnąć lub jak się może nazywać taki program do nauki języka francuskiego ?BĘDĘ BARDZO WDZIĘCZNY!!

Michel
21st December 2003, 21:34
Jesli masz z dwa tysiączki w portfeliku, to kup Sitę :)

Można też spróbowac francuski PONSA...

Cobra1
21st December 2003, 21:51
hehe ale my mówimy o kursie multimedialnym na kompa (który można ściągnąć z internetu)

TomeG
24th December 2003, 06:54
Nawiązując do około 20 ostantich postów - to jest topic dotyczący Logo... więc prosiłbym o niemieszanie.... :(

TomeG
24th December 2003, 10:02
Myśle że to Wam się spodobie.... Wg mnie - doskonale komponuje się z pulpitem strony FC.
Jest proste i rozpoznawalne
kojarzy się i z Alizee (sam rekwizyt i jej Logo...) i z Polską (barwy)!!!

http://republika.pl/tomeque/images/Image9.jpg

http://republika.pl/tomeque/images/Image9.jpg

TomeG
29th December 2003, 05:40
Oki... wypadałoby już chyba wybrać które logo wydaje się najbardziej odpowiednie, zatem - czy wszystkie propozycje zostały oddane..??

Jutro przyrządze sondę...

Degas
29th December 2003, 22:29
no no ..............poczekajcie na moje LOGO:):d

Degas
29th December 2003, 22:29
NO NO NO............poczekajcie na moje LOGO:)