PDA

View Full Version : francuskie starocie

ajaccien
17th November 2003, 03:40
wszystkich chcących się wypowiedziec na temat swych upodoban muzycznych tyczących się muzyki francuskiej lat 50,60,70,80.... zapraszam gorąco (OCZYWIŚCIE UWAGI TYCZĄCE SIĘ NAJLEPSZEJ FRANCUSKIEJ PIOSENKARKI KTÓREJ CAŁE TO FORUM ZOSTAŁO POŚWIĘCONE RÓWNIEZ MILE WIDZIANE)....

Artee
17th November 2003, 03:50
France Gall Lata 70,80 i 90. Bardzo ciekawa postac...

ajaccien
17th November 2003, 04:06
Niestey z powodu mojego wieku i wrodzonej głupoty nie znam zbyt wielu wykonawców i temat ten założyłem także z myslą o poznaniu nowych (mój krąg wiedzy zamyka się na nazwiskach Maurice'a Chevalier'a ,Charles'a Aznavour'a ,Serge'a Gainsbourg'a ,Edith Piaff ,Dalidy ,Jean'a Francois'a Michel'a ,Jacques'a Dutronc'a ,Jacques'a Brela -tak wiem że to Belg ,i Joe Dassin'a...znam jeszcze kilka nazwisk ale to przecież niewiele)

ajaccien
17th November 2003, 04:08
JEŻELI KIEDYŚ MNIE SPOTKACIE TO PRZYPOMNIJCIE ŻEBYM Z OKAZJI 50 POSTA POSTAWIŁ COŚ DO PICIA....

unreal
18th November 2003, 02:38
JEŻELI KIEDYŚ MNIE SPOTKACIE TO PRZYPOMNIJCIE ŻEBYM Z OKAZJI 50 POSTA POSTAWIŁ COŚ DO PICIA....

O jak tak będziesz stawiał co 50 posta to jak fama się rozniesie po świecie to zapchamy chyba serwer :?

Zawstydziłeś mnie ja z okazji 1000 nie postawiłem nic...

Co do topicu cóż nie znam za wiele staroci-napewno "Żule w Taxi",
Jean Michel Jarre to klasyka,była też Piaf,Aznavour,Gainsbourg...Cóż więcej nie pamiętam bo nigdy się w to nie wgłębiałem...

ajaccien
18th November 2003, 05:15
Oczywiście że będę stawiał co 50 ,tylko musicie mi przypominać ,mam nadzieję że chociaż kilku forumowiczów skorzysta....

TomeG
18th November 2003, 22:26
Ale w Wawie piwsko strasznie drogie.... Takiś hojny...???!!! :D
:shock:

ajaccien
19th November 2003, 02:28
Co prawda na razie zbieram na prezent dla znajomej :D ,ale dla sióstr i braci zawsze coś znajdę :) ......

ajaccien
19th November 2003, 02:56
UWAGA !! OGŁOSZENIE !!!!
OTÓŻ POSOADAM 3 ORYGINALNE PŁYTKI "JE PAS VINGT ANS -REMIXES"
DARMOWKI (DOSTAŁEM OD UNIVERSAL MUSIC) ZAINTERESOWANYCH PROSZĘ O KONTAKT 0605174838 SMS ,ALBO michogoren@wp.pl DECYDUJE KOLEJNOŚC ZGŁOSZEŃ !!!!!

TomeG
20th November 2003, 00:53
UWAGA !! OGŁOSZENIE !!!!
OTÓŻ POSOADAM 3 ORYGINALNE PŁYTKI "JE PAS VINGT ANS -REMIXES"
DARMOWKI (DOSTAŁEM OD UNIVERSAL MUSIC) ZAINTERESOWANYCH PROSZĘ O KONTAKT 0605174838 SMS ,ALBO michogoren@wp.pl DECYDUJE KOLEJNOŚC ZGŁOSZEŃ !!!!!

Jak to od Unversala dostałeś, za co...?? :shock: :shock: :shock: :shock: :P

ajaccien
20th November 2003, 04:35
zadzwoniłem ,opierdoliłem że nie ma nowego singla któy w Niemczech jest od 10 ,miałem po niego zadzwonić w poniedziałek ale sie nie dodzwoniłem więc będę jutro dzwonił ,a co do singli to dałą mi za darmo jako że miała kilka promocyjnych a dowiedziawszy się że jestem fanem oddała mi do dystrybucji ot tyle

croolik
21st November 2003, 01:40
Wszyscy zapomnieli o duo France Gall / Michel Berger, jak mogliście :shock: ? Tak się nie godzi...

Artee
21st November 2003, 02:37
No ja nie zapomniale...co chcesz?? Nie napisalem tylko ze on byl autorem tekstow i muzyki bo tu chyba nikt samej FG nie zna :D:D
No ale hicior z 1987 roku Elle, elle'a to chyba znacie i to z roznych innych powodow?? Nie bede pisal jakich, sami sie doszukajcie......

TomeG
21st November 2003, 16:22
No ja nie zapomniale...co chcesz?? Nie napisalem tylko ze on byl autorem tekstow i muzyki bo tu chyba nikt samej FG nie zna :D:D
No ale hicior z 1987 roku Elle, elle'a to chyba znacie i to z roznych innych powodow?? Nie bede pisal jakich, sami sie doszukajcie......

O nie! Wypraszam sobie.... Ja France Gall znam!!! To znaczy miałem kilkanaście mp3 w jej wykonaniu, z dziwacznymi tytułami i co prawda nie podbały mi się (z wyjątkiem EEL) ale fakt faktem - FG znam!!! :D

Artee
22nd November 2003, 00:52
O nie! Wypraszam sobie.... Ja France Gall znam!!!

No dlatego napisalem "chyba" :lol: