View Full Version : Chamstwo! chamstwo!
Michel
13th November 2003, 04:18
Chamstwo, chamstwo! drodzy panowie. Singla JPVA remixes jak w Polsce nie ma tak i prawdopodobnie nie będzie!!! :evil: Niemicy od 10. listopada sie nim ciesza a u nas co? Jest teledysk, jest w radiach a w sprzedazy nie! ! ! Jestem oburzony. :evil: Dostałem nawet notkę ze sklepu internetowego:
Witam
firma UniversalMusicPoland nie wprowadzila tego singla na rynek polski.
Według mnie jest to jawne gardzenie polskimi fanami i to nie z zagranicy ale ze strony Polaków! Proponuję abysmy w przeciągu kilku dni wydzwaniali do Universalu i ich ochrzaniali za to ( ale z kulturą proszę!), to może zrozumieją, że Lilli nalezy promować tak, jak się tylko da. :twisted:
Podaje adres Universalu:
UNIVERSAL MUSIC POLSKA Sp. z o.o.
ul. Gdańska 27/3
01-633 Warszawa
tel: (48 22) 560 47 00
fax: (48 22) 560 47 01
Maili nie piszcie, nie odpowiadają... :x
unreal
13th November 2003, 22:11
Hmmm no rzeczywiście niełądnie z ich strony ale nie wiem czy garstka zapaleńców wstrząśnie takim molochem...Pozostają chyba tylko sklepy internetowe...Ale zwykle z singlami jest tak w Polsce-traktowane są po macoszemu-co innego całe albumy.I chyba nie mamy się co porównywać do Niemiec- to inny świat...
Michel
13th November 2003, 22:56
Hmm... może warto sprobować. Dziś mi gniew trochę przeszedł, ale co się stanie... jak na przykład nie wprowadza kolejnego albumu ( a podejrzewam, ze będzie to koncertowa płytka) lub DVD z koncertu?
Artee
14th November 2003, 00:17
Nie chce rozstrzasac kolejnej burzy bo jedna juz byla na ten temat, ale chyba warto zastanowic sie nad przyczynami takiego postepowania przez wytwornie. Mam nadzieje ze domyslacie sie o co mi chodzi.......
unreal
14th November 2003, 01:58
Domyślam się o co chodzi :) Po co inwestować w coś co inni mogą mieć za darmo-ale z drugiej strony znajdzie się kilku chetnych na oryginał :)
Michel
14th November 2003, 02:21
I to własnie powod, dlaczego w Polsce jest tak ze sprzedążą a nie inACZEJ
ajaccien
14th November 2003, 03:19
Cóż ,ja chyba wolę nabić kiesę myślącemu Niemcowi by mieć oryginał niż znęcac się nad tymi palantami z Polski .Oni i tak nas nie zrozumieja bo jedyne co się dla nich liczy to wycisnąć z nas jak najwięcej kasy nie robiąc nic .Człowiek chodzi ,szuka ,żyły wypruwa a tu nic........taki kraj.....a jak nie wypuszczą albumiku albo DVD to ich chyba do sądu walne albo wysadzę im w powietrze tę cała budę.....
AMOUR-FASCINACION-FIDELITE
JE T'AIME ALIZEE!!!!!!!!!!!!!
MichalR
14th November 2003, 03:35
Napewno Jen Ai marre słabo się sprzedawało i nie opłaca im się sprowadzać JPVA. A w Niemczech single są popularne a u nas nawet nie ma listy najlepiej sprzedających się singlów.
Artee
14th November 2003, 03:49
U nas nie ma "mody" na kupowanie plyt a co dopiero mowic o singlach. Niestety tego sie nie zmieni, taka metalnosc naszego narodu i trzeba co najmniej 100 lat zeby cos sie moze zmienilo...no ale ja nie mam zamiaru tyle czekac :)
Markwi
26th November 2003, 18:41
A wczym tkwi problem,aby ponaciskac wytwórnię na wydobycie singla?Przeciez w momencie,kiedy zostanie otwarty fan club i organizowane konkursy,poza indywidualnymi gadżetami wytwórnia MA OBOWIĄZEK,jak to powiedzieli "dostarczanie płyt itp. zwiazanych z promocją singli" (!!!).
Jeżeli wywina się z umowy,to zaczniemy rozmawiać zupełnie inaczej,bo sądzę,że nikogo nie cieszyłaby możliwość w kilkudziesięcio sztukowym nakładzie sprowadzanie płyt do kraju.Moja kieszeń i tak jest już poszarpana :D
Wasik
27th November 2003, 01:10
Cóż ,ja chyba wolę nabić kiesę myślącemu Niemcowi by mieć oryginał niż znęcac się nad tymi palantami z Polski .Oni i tak nas nie zrozumieja bo jedyne co się dla nich liczy to wycisnąć z nas jak najwięcej kasy nie robiąc nic .Człowiek chodzi ,szuka ,żyły wypruwa a tu nic........taki kraj.....a jak nie wypuszczą albumiku albo DVD to ich chyba do sądu walne albo wysadzę im w powietrze tę cała budę.....
AMOUR-FASCINACION-FIDELITE
JE T'AIME ALIZEE!!!!!!!!!!!!!
JAK WYSADZAC !!! To daj znac załatwie troche materialow na wielkie BOOM!! :evil: :D :D :twisted:
TomeG
27th November 2003, 01:28
JAK WYSADZAC !!! To daj znac załatwie troche materialow na wielkie BOOM!! :evil: :D :D :twisted:
No! Widzę ze nowy, swojski ziomek, i to jeszcze chętny do pomocy!!! :D
komodor
10th December 2003, 22:53
Artee: U nas nie ma "mody" na kupowanie plyt a co dopiero mowic o singlach. Niestety tego sie nie zmieni, taka metalnosc naszego narodu i trzeba co najmniej 100 lat zeby cos sie moze zmienilo
Moze nie tyle mentalnosc ile sytuacja gospodarcza-szczegolnie zarobki.
W kregach polakow zarabiajacych powyzej przecietnej jest moda na kupowanie plyt (kiedys robilem badanie na ten temat) i to wlasnie oryginalnych dobrze brzmiacych,a nawet drogich edycji audiofilskich.
W wielkiej brytanii mozna kupic "uzywane" oryginalne plytki w bdb stanie i po naprawde okazyjnych cenach A u nas ??? Nie dosc,ze singli brakuje,a jesli juz jest mozliwosc sprowadzenia to trzeba za to duuuzo zaplacic i sporo sie nachodzic.
Porownajmy ceny wykonawcow polskich i zagranicznych. Widac roznice?
Gdyby ceny byly zblizone (na poziomie 35zl) wydaje mi sie ze wielu wolaloby doplacic 10-20 zl do ceny plyty pirackiej i miec oryginal niz zadowalac sie piratem zrobionym z rozkompresowanych mp3 sprzedawanym w worku foliowym,ze o jakosci nagrania nie wspomne.
Firmy fonograficzne zamiast znajdowac nowe rynki zbytu i dostosowac sie do realiow narodowych wola nie robic nic,a moglby zachod do nas po tansze plyty przyjezdzac...firmy by zarobily,rynek by sie uksztaltowal i klienci by poznali co dobre.
Coz...takie jest moje zdanie i faktycznie wole dac zarobic niemcom badz anglikom a nie czekac bezczynnie i sluchac trzeszczacych piratow.
Adi32
16th December 2003, 00:05
He coraz mniej ludzi kupuje płyty bo wolą sie z neta single pościągać
Cobra1
18th December 2003, 07:59
dokladnie tak jak mowisz adi to wielka prawda
Cobra1
20th December 2003, 05:53
ludzi niestac w dzisiejszej polsce na wydawanie kasy na (orginalne)plyty kosztujace 50-i w wzwyz wola sami sobie sciagnac mp3 albo kupic (pirackie)plyty za 3-10 zl
croolik
20th December 2003, 06:18
W związku z powyższym nie dziwcie się na wieść o informacjach i zaprzestaniu promocji MCE, bo to jest po prostu hipokryzja i tyle.
Cobra1
21st December 2003, 01:33
ta tylko kogo teraz stac na wydanie 50-80 zl na (jakas)plyte audio-cd ("oczywiscie niemowie ze plyty Alizée sa jakies")
Artee
21st December 2003, 01:54
ta tylko kogo teraz stac na wydanie 50-80 zl na (jakas)plyte audio-cd
Stac stac i to wielu....
Z moich wieloletnich obserwacji mozna podzielic Polakow na trzy grupy
1. Grupa ludzi uczciwych o niskich dochodach, ktorej ledwo starcza na zycie...ale oni nie kupuja plyt, nie sciagja mp3 bi na komuter i internet tez ich nie stac.
2. Grupa o sredniom poziomie dochodow, ktora stac na zakup plyt w moze niezbyt duzych ilosciach. W ej grupie jedni kupuja drudzi piratuja, nie ma tu jakiejs regulu podzial na tych co kupuja i piratuja to 50/50
3. Grupa ludzi, ktorych stac na zakup plyty ale wywodza sie z typowego pokolenia polaczkow cwaniaczkow i jako tacy sciagna se mp3 kupia pirata no bo po co wiecej wydawac na oryginal.
Co najgorsze najwieksza liczba piratow wywodzi sie wbrew pozorom z tej trzeciej grupy i to jest najgorsze.
A z tym wsyztkim kogo stac a kogo nie to znowu wychodzi typowy Polaczek, ktory zeby nie wiem co mial zawsze bedzie narzekal...tak jak to czesto widac w roznych miejscach na przykladzie taksowkarzy gdzie jeden z drugim narzeka jaka to ciezka praca i jak malo zarabiaja a jezdza nowym mercedesem ktorego cena wynosi 400 000 zl...no i gdzie tu logika....ja chcialbym zarabiac tak malo jak ten taksowkarz....
Nie wiem czy nadejda kiedys czasy w tym zakichanym kraju kiedy ludzie przestana siedziec, narzekac i czekac jak im kaszka z nieba spadnie tylko sami sie wezma do roboty.
Oczywiscie nie mowie tu o wszystkich bo jak wiadomo nie mozna wszystkiego uogolniac ale taki jest obraz typowego Polaka. wieloletnie doswiadczenie zawodowe i prywatne tylk coraz bardziej utwierdza mnie w tym.
Adi32
21st December 2003, 02:12
To znaczy że ludzie nawet jak mają kase to itak wolą sobie ściągnąć mp3 albo pirata kupić?
Jeśli tak to to jest okropne!
Ale co zrobić? tocy śą Polacy
croolik
21st December 2003, 02:41
Cobra1 napisał:
ta tylko kogo teraz stac na wydanie 50-80 zl na (jakas)plyte audio-cd ("oczywiscie niemowie ze plyty Alizée sa jakies")
Ehhhh, no comments, bo odpowiedni komentarz już napisał wcześniej Artee. I jak tu żyć spokojnie w tym kraju, gdy się słyszy takie teksty? Po prostu typ charakterologiczny Polaka, klasyka. Najlepiej z powrotem przywrócić komunę - tam wszystko należało do wszystkich. Taaa, tyle, że się źle skończyło. Mój drogi - jak się nie ma kasy, to się płyt nie kupuje, ale przede wszystkim nie ściaga się ich z neta i nie kupuje się ich na bazarku u pana Henia. Uczciwi ludzie takich rzeczy nie robią. Przecież bez muzyki da się żyć, pozatem nikt nie zabrania Ci nagrania utworku z TV/radia...
Ja kupuję bardzo mało płyt właśnie dlatego, że są drogie. Tym niemniej nie mam gigów mp3 na dysku, bo BEZ TEGO DA SIĘ ŻYĆ. Skończcie przeginać, bo to nikomu na dobre nie wyjdzie - między innymi przez takie podejście Alizee sprzedaje dziś śladowe ilości płyt w porównaniu z pierwszą płytą. Więc stop!!!
Michel
21st December 2003, 02:59
Stac stac i to wielu....
Z moich wieloletnich obserwacji mozna podzielic Polakow na trzy grupy
1. Grupa ludzi uczciwych o niskich dochodach, ktorej ledwo starcza na zycie...ale oni nie kupuja plyt, nie sciagja mp3 bi na komuter i internet tez ich nie stac.
2. Grupa o sredniom poziomie dochodow, ktora stac na zakup plyt w moze niezbyt duzych ilosciach. W ej grupie jedni kupuja drudzi piratuja, nie ma tu jakiejs regulu podzial na tych co kupuja i piratuja to 50/50
3. Grupa ludzi, ktorych stac na zakup plyty ale wywodza sie z typowego pokolenia polaczkow cwaniaczkow i jako tacy sciagna se mp3 kupia pirata no bo po co wiecej wydawac na oryginal.
Co najgorsze najwieksza liczba piratow wywodzi sie wbrew pozorom z tej trzeciej grupy i to jest najgorsze.
A z tym wsyztkim kogo stac a kogo nie to znowu wychodzi typowy Polaczek, ktory zeby nie wiem co mial zawsze bedzie narzekal...tak jak to czesto widac w roznych miejscach na przykladzie taksowkarzy gdzie jeden z drugim narzeka jaka to ciezka praca i jak malo zarabiaja a jezdza nowym mercedesem ktorego cena wynosi 400 000 zl...no i gdzie tu logika....ja chcialbym zarabiac tak malo jak ten taksowkarz....
Nie wiem czy nadejda kiedys czasy w tym zakichanym kraju kiedy ludzie przestana siedziec, narzekac i czekac jak im kaszka z nieba spadnie tylko sami sie wezma do roboty.
Oczywiscie nie mowie tu o wszystkich bo jak wiadomo nie mozna wszystkiego uogolniac ale taki jest obraz typowego Polaka. wieloletnie doswiadczenie zawodowe i prywatne tylk coraz bardziej utwierdza mnie w tym.
Ehhhh, no comments, bo odpowiedni komentarz już napisał wcześniej Artee. I jak tu żyć spokojnie w tym kraju, gdy się słyszy takie teksty? Po prostu typ charakterologiczny Polaka, klasyka. Najlepiej z powrotem przywrócić komunę - tam wszystko należało do wszystkich. Taaa, tyle, że się źle skończyło. Mój drogi - jak się nie ma kasy, to się płyt nie kupuje, ale przede wszystkim nie ściaga się ich z neta i nie kupuje się ich na bazarku u pana Henia. Uczciwi ludzie takich rzeczy nie robią. Przecież bez muzyki da się żyć, pozatem nikt nie zabrania Ci nagrania utworku z TV/radia...
Ja kupuję bardzo mało płyt właśnie dlatego, że są drogie. Tym niemniej nie mam gigów mp3 na dysku, bo BEZ TEGO DA SIĘ ŻYĆ. Skończcie przeginać, bo to nikomu na dobre nie wyjdzie - między innymi przez takie podejście Alizee sprzedaje dziś śladowe ilości płyt w porównaniu z pierwszą płytą. Więc stop!!!
To najmądrzejsze wypowiedzi w tym temacie, nic dodac, nic ująć. Mam nadzieję, że ktoś po przeczytaniu tego wyciągnie odpowiednie wnioski...
Cobra1
21st December 2003, 05:25
racja michel dużo ale mądrze napisane :)
Przemyslav
4th October 2004, 23:17
Moze wyjde na nie uczciwego ale przed kupnem plytki wole sobie sciagnac pare kawalkow ise w sluchac czy warto. Tak bylo z Alizee sciagnolem sobie Moi Lolita i L'Alizee i 1 co dalem qmpeli kasy bo jesio wtedy neta nie mialem (dawne czasy 2001 rok) aby mi zamowila kasetke przez neta. Poszlo 25 zeta ale warto była :) Zaden pirat czy mp3 nei zastapi swiezusiej okladeczki i ksiazeczki z oryginala i plus dodatki w niej :):) teraz juhs mam w kolekcji Alizee: kasetka Gourmandises, cd tysh to, singiel JPVA oryginal :D:D i styka :) :mrgreen: ps. croolik ty tam wypatruj okazji na allegro co do full singla L'Alizee i daj cynka :D
Maju
5th October 2004, 16:08
Juz ja to zalatwie :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Ja tez bym chcial zeby bylo mozna kupic ten singiel :twisted: :twisted: I wogole zeby zaczeli sie troche nia interesowac bo nic nie wiedza ....!! Nie widza tego ze w Polsce jest zainteresowanie osoba taka jaka jest "Alizee"
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.