View Full Version : Nowa wersja Moi-lolita (z przymruzeniem oka)
Artee
30th October 2003, 21:35
Mam nadzieje, ze mnie nie zabijecie za to :D:D (ja naprawde uwielbiam Alizee) ale juz za chwilke umieszcze tu link do pewnej, bardzo mi bliskiej wersji piosenki Moi-Lolita.....czekajcie w napieciu :):):) To bedzie pierwsze miejsce w internecie gdzie ta wersja sie pojawi.....
waRcoR
30th October 2003, 21:42
oj czekam z niecierpliwością.......ciekaew co to bedzie..........czy to strawie............czy to polubie.............. zobaczymy :) .................
unreal
30th October 2003, 21:46
Czyżby wersja wg Artee-go?Z Twoim wokalem ? :)
Artee
30th October 2003, 21:49
A wiec link jest tutaj.
http://www.priscilla.pl/file/moi-lolita.mp3
Oczywiscie jako ciekawostka to zamieszczam.
Jezeli nie zrozumieliscie o czym (kim) to jest, postaram sie wrzucic jutro tlumaczenie...:)
No i tak jak w topic-u potraktujcie to z przymruzeniem oka...
No i wybaczcie mi :)
waRcoR
30th October 2003, 21:56
Czyżby wersja wg Artee-go?Z Twoim wokalem ?
może wydamy płyte Alizee a`la polonia na której będziemy śpiewać utwory z jej repertuaru, ewentualnie kilka wokali wstawimy albo single będziemy wydawać w wersji wokal :)
właśnie ściągnełem Moi.....lolita ciekawe cio to ?
kranked
30th October 2003, 21:56
Ten link to jakiś felerny "nie można wyświetlić strony" chyba że tylko u mnie :?:
waRcoR
30th October 2003, 22:00
ten link to odrazu adres który możesz zapodać do np FlashGeta
nierozumiem zbytnio francuskiego wiec jak narazie to dla mnie poprostu jakaś (pewnie) śmieszna wersja, tak jak to w polsce przerabiają ............
kranked
30th October 2003, 22:00
Jednak nie felerny wystarczyło ściągnąć Get-rightem :wink: Tłumaczenie sie jednak przyda. Bo zupełnie niewiem o co chodzi.
unreal
30th October 2003, 22:05
Nie wiem czy może wiecie ale w Mtv jest taki konkurs Idiot tv gdzie włąśnie idioci spiewają znane hity-ostatnio widziałem jak jakis pajac naśladował Jacko siedząc na drabinie :)My chyba mielibyśmy spore pole do popisu :)
Co do lolity to rózniła się ona od oryginału?Bo nawet nieźle ten duet wyszedł :) A kto to śpiewał tak spytam z ciekawości?
Artee
30th October 2003, 22:08
A kto to śpiewał tak spytam z ciekawości
To troche wyjasnie. Jest to specjalnie przygotowana wersja mowiaca o Priscilli i zrobiona dla Priscilli. Spiewaja to jej koledzy i kolezanki ze szkoly, ktorzy na co dzien nie maja wiele wspolnego z muzyka...
waRcoR
30th October 2003, 22:15
tak jakby wykorzystanie motywu znanej piosenki po to aby była łatwiej przyswajana, (szkoda tylko że Alizee ale z drugiej strony to po jakiejś części podnosi też popularność Alizee, a to za sprawą że przecież nie wszyscy fani znają francuski i będą chcieli przesłuchać tą piosenke ze względu na tytuł niewiedząc co jest wśrodku) eee troszke pokręciłem ale jakoś tak to napisałem :) ...........
Artee
30th October 2003, 22:17
a to za sprawą że przecież nie wszyscy fani znają francuski i będą chcieli przesłuchać tą piosenke ze względu na tytuł niewiedząc co jest wśrodku
Ta wersja nigdy nie pojawi sie nigdzie oficjalnie bo to byl prezent dla malej Prissou od kolegow i tak jak mowilem zamiescilem to jako ciekawostke :)
unreal
30th October 2003, 22:26
Napisałem duet a to więcej luda było :) Ale ten motyw głowny taki jakis nawet podobny...
Artee
30th October 2003, 23:22
Napisałem duet a to więcej luda było
Tak dokladnie to byl kwartet :)
TomeG
31st October 2003, 16:08
W sumie.... to chyba ta piosenka nie będzie moim ulubionym rarytasem na późne wieczory......:D
Ale BTW, jęsli to są dzieciaki z klasy Prissou, to co tam taki basior robi....??
Pawel
31st October 2003, 16:42
co tam taki basior robi....??
Może to Artee :)
Artee, a wiesz może co oni tam śpiewają dokładnie?
Artee
31st October 2003, 17:06
Może to Artee
Artee, a wiesz może co oni tam śpiewają dokładnie?
Niestety to nie ja. Nie ukrywam, ze chetnie znalazlbym sie wtedy w tym miejscu kiedy zaspiewali ta piosenke i na zywo zobaczyc lezki wzruszenia plynace z wielkich oczu malej Prissou. Naprawde bylo to mile wydarzenie.
A co do tekstu to spiewaja o tym ze Priscilla ma 14 lat a juz jest gwiazda, ze miala koncert w Olympii i takie tam. Nie zdaze dzisiaj tego przetlumaczyc ale do poniedzialku to zrobie bo sam chce do konca dokladnie zrozumiec caly ten tekst.
TomeG
31st October 2003, 18:23
Text ten naaaapewno ma w sobie głęęęęębokie przesłanie.... :D :rasta:
Michel
31st October 2003, 19:14
Na pewno...
Ta wersja jest cute, chociaz nigdy by nie zajela pierwszych miejsc list prxzebojów...
Michel
31st October 2003, 19:14
A ten bas tez mi cos nie wchodzi do ucha...
Adi32
15th December 2003, 05:01
Ja mam jeszcze inną wersje moi lolity, tylko dłuższą i troche śmieszną.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.