PDA

View Full Version : Czarne chmury nad Alizee odc. 2

Michel
29th October 2003, 09:35
Kontynuacja nieszczęsnego odcinka dotyczących czrnych chmur nad Alizee. Otóż dopiero w tym tygodniu nakład jej płyty MCE przekroczył 400.000 egzemplarzy. A od premiery minęło 8 miesięcy. tymczasem pamietajcie, że Gourmandises w 3 tygodnie pokryło sie platyną. (300. 000egz.)

MichalR
29th October 2003, 16:03
Ale we Francji????? BO w Polsce napewno nie...

Artee
29th October 2003, 17:59
Otóż dopiero w tym tygodniu nakład jej płyty MCE przekroczył 400.000 egzemplarzy

Niestety trzeba pamietac ze od pierwszej plyty minelo 3 lata a wtedy nie bylo takim chlebem codziennym jak teraz sciaganie plyt z internetu. Sprzedaz wszystkich plyt drastycznie spadla i w tej chwili tak naprawde popularnosc trzeba by mierzyc innymi sposobami. Oczywiscie ogromne znaczenie ma fakt ze w tej chwili ma silna konkurencje (we francji) w postaci Lorie, ktora jednak zabrala duza czesc jej Fanow i w tej chwili jest ona najbardziej popularna postacia na scenie POP dla mlodych i najmlodszych sluchaczy. Mowie oczywiscie tylko o rynku francuskim.

croolik
29th October 2003, 19:14
A oto i główna konkurencja Alizee, czyli Lorie, o której wspomniał Artee. Podsyłam zdjątko w celach czysto orientacyjnych, cobyście wiedzieli o kim mowa. She's cute... :mrgreen:
http://www.lorie.info/photos/promo2/big/019.jpg

waRcoR
29th October 2003, 19:21
szczerze to jakoś za specjalnie nizbyt piękna, napewno pozostaje wieleeeeeeee za Alizee, a do tego skoro jest konkuręcją to ma u mnie wielkiego minusa, hehe można by to zdjęcie ocenzurować :) .................

Artee
29th October 2003, 19:33
Co do urody to nie bede sie wypowiadal bo to kwestia gustu. Ale jesli chodzi o podejscie do publiki to Alizee duzo moglaby sie od niej nauczyc. Przez to wlasnie Lorie sprzedaje sie lepiej.

waRcoR
29th October 2003, 19:41
Co do urody to nie bede sie wypowiadal bo to kwestia gustu. Ale jesli chodzi o podejscie do publiki to Alizee duzo moglaby sie od niej nauczyc. Przez to wlasnie Lorie sprzedaje sie lepiej.

niebęde się sprzeczał z mistrzem. ale ja nieznam jej i jak narazie nieplanuje czegoś sie dowiadywać, wole Alizee i A..e :) ..................

Artee
29th October 2003, 20:12
niebęde się sprzeczał z mistrzem. ale ja nieznam jej i jak narazie nieplanuje czegoś sie dowiadywać

Ja ostatnio mam na biezaco informacje co do nastrojow i popularnosci wykonawcow w swiecie nastolatkow we Francji wiec moge cos o tym powiedziec. A informacje sa z pewnego zrodla bo od osoby najbardziej zainteresowanej czyli typowej 13-latki, ktora tam mieszka i chodzi do szkoly.

Pawel
29th October 2003, 20:51
Artee! Zadajesz się z 13-latkami?!? Wiesz, że to podchodzi pod prokuraturę??? ;)))

waRcoR
29th October 2003, 20:54
Artee! Zadajesz się z 13-latkami?!? Wiesz, że to podchodzi pod prokuraturę??? ;)))

głodnemu chleb na myśli :))

Artee
29th October 2003, 20:54
Artee! Zadajesz się z 13-latkami?!? Wiesz, że to podchodzi pod prokuraturę???

Zadaje sie i z mlodszymi.....:)

Ale trudno sie nie zadawac jak jakas czesc tego co robisz jest z nimi zwiazana :D

Me
29th October 2003, 21:49
jaki tam chleb głodnemu sex na mysli :D

TomeG
29th October 2003, 22:40
A oto i główna konkurencja Alizee, czyli Lorie, o której wspomniał Artee. Podsyłam zdjątko w celach czysto orientacyjnych, cobyście wiedzieli o kim mowa. She's cute... :mrgreen:
http://www.lorie.info/photos/promo2/big/019.jpg

Według mojego skromnego i nieśmiałego zdania to ona ma ryło jak Helga - perfidna Szwabka..... :? :x

(nie szukać w moich wypoiwedziach żadnych podtextów co do mojego nacjonalizmu.... ale jakoś tak ostatnio o tych Szwabach wciąż nadaję... a i tak ich lubie....:D)

waRcoR
29th October 2003, 23:35
ona ma ryło jak Helga - perfidna Szwabka.....

powiadasz Helga ....... od razu przypomina mi się serial "ALOO ALOO" (choć miałem problemy z przypomnieniem tytułu ale wiedziałem o jaki film mi chodzi :) ) to fakt tamta Helga była wyjątkowo paskudna a do tego chodziła jak gestapo, twardo i stanowczo hehe podoba mi sie ten serial ....

Tomaszek
30th October 2003, 01:26
powiem ze z wygladu to rzeczywiscie Alizee wygrywa...choc muzyka to nie wyglad a tworczosc.......musialbym posluchac jej kawalkow i cos o niej wiedziec zeby stwierdzic ze jest gorsza od Lili..............TomekG fajne okreslenie rzuciles......ryło podoba mi sie:)heheh

Sebak
30th October 2003, 01:45
Tomaszek ma racje, niemożna jej krytykować i mówić że jest gorsza nieznając jej!!!

waRcoR
30th October 2003, 02:04
powiem ze z wygladu to rzeczywiscie Alizee wygrywa...choc muzyka to nie wyglad a tworczosc.......musialbym posluchac jej kawalkow i cos o niej wiedziec zeby stwierdzic ze jest gorsza od Lili..............

niemożna jej krytykować i mówić że jest gorsza nieznając jej!!!

macie racje chłopaki, niemam zamiaru jej krytykować pod względem piosenek bo niesłyszałem jej utworów, i jak narazie niemam zamiaru - niewiem dlaczego - może kiedyś się jakoś przypadkiem albo i nie przypadkiem posłucham i wystawie jej opinnie :) ale na razie pozostaje przy Alizee (przypis 11) :) ............

Tomaszek
30th October 2003, 12:21
tak samo jest z ta inna mloda francuska, Priscilla, ulubienica Artee`go.......nic o niej nie wiedzialem, ale jak zobaczylem jej jeden teledysk i posluchalem piosnki to uznalem, ze nie jest taka zla. Na pewno podoba mi sie jej choreografia, ale czy bardziej niz Lili to nie wiem bo widzialem zaledwie ten jeden teledysk

Artee
30th October 2003, 17:10
francuska, Priscilla, ulubienica Artee`go

Raczej moja hmmm. jak to powiedziec :) Nie jestem Fanem Priscilli to co nas laczy :D jest trudne do okreslenia. Natomiast wracajac do Lorie reprezentuje ona zupelnie inny styl muzyczny bardziej skierowany do mlodszych sluchaczy ale nie tylko. Faktem jest, ze plasuje sie obecnie duzo wyzej z popularnoscia we Francji niz Alizee. Czemu tak jest juz troche o tym powiedzialem ale jest tez wiele innych powodow...

Artee
30th October 2003, 17:15
Na pewno podoba mi sie jej choreografia, ale czy bardziej niz Lili to nie wiem bo widzialem zaledwie ten jeden teledysk

Chyba kazda choreografia jest lepsza od Alizee. Przykro mi to mowic ale dlugo to podejrzewalem no i na koncercie sie to potwierdzilo. Ona nie umie tanczyc. Trzy krotkie uklady choreograficzne niezbyt ciekawie zaprezentowane na prawie 2 godziny koncertu to duzo za malo...Wiele osob moze zbombardowac ta informacje ale fakt pozostanie faktem :(

Tomaszek
30th October 2003, 20:25
tutaj nie ma co bombardowac....po prostu nie chcialem az tak doslownie tego mowic, dlatego napisalem ze jest gorsza od Priscilli.....jedynie tylko tniec na JPVA jest w miare....czasem prawdy bywaja okrutne

Artee
30th October 2003, 20:32
tutaj nie ma co bombardowac....po prostu nie chcialem az tak doslownie tego mowic,

Nie chodzilo mi o Ciebie Tomku :) Ale znam wiele osob, ktore sa tak zapatrzone w swoich idoli , ze nie pozwola nic zlego o ich powiedziec :D Ja raczej staram sie w miare obiektywnie patrzec niezaleznie czy kogos lubie czy nie :) I innym tez tego zycze...

waRcoR
30th October 2003, 20:58
hehe ja bardzo lubie Alizee i zawsze mi się podoba, nawet gdy tak "monotonnie" tańczy, ale nie jestem taki żeby zaraz zakopywać innych, niesłuszałem Priscili i niewypowiadam sie na jej temat, mi się podoba Alizee a komuś innemu np Priscilla albo MF, a są tacy co podoba im sie Just5 albo coś takiego, mi wszystko jedno co inni o mnie powiedzą, ale ja próbuje o nikim niemówić czegoś co nie jest uzasadnione długą obserwacją :) .............

unreal
3rd November 2003, 17:47
Święte słowa Artee-mówię o obiektywiźmie i podejsciu do swoich idoli.Otóż na forum angolskim jak i podejrzewam na pozostałych nie pozwolą ci raczej powiedzieć słow krytyki pod jej adresem-i to nie tyle że może sami się z tym niezgadzają a tylko przyjęła się taka zasada że nie mozna powiedzieć złego słowa w przeciwnym razie "to po co tu przyszedłeś?" i zostaniesz uznany za heretyka.A właśnie jak to się powtarza w pewnym polskim programie każdy artysta czasem powinien być skrytykowany-bo to i jest budujące i zarazem da asumpt do bardziej wytężonej pracy i nie spoczęciu na laurach...Otóż jestem pewien że Alizee nie powtórzy sukcesu lolity-co nie znaczy że "jej" kolejne produkcje są nic nie warte-wręcz przeciwnie dla mnie nawet lepsze ale na moloch muzyczny to nie dziala.Nie raz mówimy że wszystkie utwory są wspaniałe i można ich słuchać cały czas-otóz nie był czas kiedy słuchałem ich na okrągło-teraz odstawiłem na bok-nie potrafię zagrzać miejsca przy jednym-wiecie inne przystanki :)co jednak nie oznacza definitywnego rozbratu a tylko przerwy.Dlatego nie powinniśmy się obawiać że inni nas zbojkotują gdy mamy inne zdanie.

Co do przyszłości Alizee naprawdę nie jestem wróżką aby przepowiedzieć w jakich barwach będzie się ona rysować.Ale wcale nie jest tak źle jak to widać po tytułach topiców.Popularnosć jej mimo wszystko wzrasta co nie zawsze odbija się w liczbie sprzedanych płyt-poza afryką gdzie dalej dominują tam-tamy -jest mniej lub bardziej znana na całym świecie-jeśli oczywiście wierzyć na słowo odwiedzającym cudzoziemcom....Nie wiem może ciągle za Alizee ciągnie się ta wizja lolity-i wszyscy ją tak kojarzą- z drugiej strony texty winny być wartościowe gdyż pochodzą spod pióra samej MF.Może myślą że nie ma więcej nic do pokazania?Nie potrafię odpowiedzieć na to.Ja na pewno przyjmę jej następną płytę z otwartymi rękami.A tak naprawdę to nie zwracam za bardzo uwagi na jej taneczne wyczyny-tańczyć to ona przecież umie ale może tylko do video wymyślają jej jakieś dziwne układy choreogradficzne.Spróbujmy sobie odpowiedzieć dlaczego tu wszyscy trafiliśmy-nie uwierzę gdy powiecie że tylko z powodu strony muzycznej.Bo gdyby tak było zapewne takiego dobrego początku kariery by nie miała jak i tylu adoratorów.Tak początku bo jestem pewien że karierę bedzie kontynuować może nie jakąś oszałamiającą ale na pewno będzie dobrym rzemieślnikiem-zobaczymy czy dalej marionetką.Obawiam się czy sobie by poradziła sama-cóż samodzielna ona prócz względów finansowych to chyba nie jest i ta protekcja będzie musiała trwać chyba do końca...Co do Lorie to Imię to słyszałem kilkukrotnie ale nie spodziewałem się że to tak poważna konkurencja i to wcale jak się okazuje nie jedyna-to nawet może i lepiej gdyż będzie musiała wraz ze swoim sztabem starać sie bardziej...

Artee
3rd November 2003, 18:04
Swiete slowa Unreal. Nie wiem czemy jedni boja sie krytyki a drudzy kryrtykowac. Ja moglbym wymienic wiele wad i rzczy ktore mi sie nie podobaja u Pryszcza co i tak nie zmieni mojego stosunku do nie. Co do Alizee to tak naprawde na samym poczatku zainteresowala mnie muzyka bo dlugo minelo zanim zobaczylem jak ona wyglada. Piosenke znalem prawie od momentu jej premiery, samej Alizee nie. Chociaz od pierwszego posluchania Moi-Lolita cos mi sie to kojarzylo z Mylene no i jak widac nie bez powdu :)
A wracajac do tego faktu, ze w innych miejscach nie "wypada" krytykowac i ze tego nie lubia moze jest tez przyczyna do tego ze i plyta sprzedaje sie gorzej. Jak to mowia dobra kryrtyka nie jest zla i pozwala wyciagnac wnioski na przyszlosc co moze powinno pomoc w sprzedazy...
W grupie Gimnazjalistow Francuskich widze, ze z popularnoscia wygrywa Lorie, w mlodszych grupach Priscilla a Alizee zostala dla starszych ale jak widac to zamalo. Przez sierpien jak bylem we francji czesto robilem sobie spacery do sklepow muzycznych i przesiadywalem tam kupe czasu i przy okazji obserwowalem kto i co kupuje...niestety, Alizee nie szla jak swieze buleczki...
A wracajac do Lorie to tak jak juz wczesniej pisalem, jest to zupelnie inny styl i raczej dla innej grupy sluchaczy niz pojawiaja sie na tym forum (za pewnymi wyjatkami :) ) ale posluchajcie sami i wtedy zobaczymy czy si epotwierdzi to co napisalem.

Linkin
4th November 2003, 12:06
Według mojego skromnego i nieśmiałego zdania to ona ma ryło jak Helga - perfidna Szwabka

Chyba powinienneś zobaczyć moją nauczycielkę :)

waRcoR
4th November 2003, 18:20
A wracajac do Lorie to tak jak juz wczesniej pisalem, jest to zupelnie inny styl i raczej dla innej grupy sluchaczy niz pojawiaja sie na tym forum (za pewnymi wyjatkami ) ale posluchajcie sami i wtedy zobaczymy czy si epotwierdzi to co napisalem.

chętnie bym przesłuchał jej kawałków ale jestem zbyt leniwy aby teraz siedzieć i szukać (choć za pomocą p2p to wcale nie takie męczące) jej utworów, co w przypadku Alizee niemiałem żadnego problemu z zarezerwowaniem czasu i siedzeniem przed kompem i czekania na każde mp3 i od razu zaraz po ściągnięciu jego przesłuchania, może kiedys, w niedalekiej przyszłości :) .............

ajaccien
14th November 2003, 04:36
co do wyglądu nie będę porównywał bo byłoby to obrazą dla Alizee
co do muzyki nie słuchałem i nie posłucham (bo i po co ,i tak Alizee jest najlepsza)
a co do serialu to był (używając mego jezyka) wypasiony ,szkoda tylko ,że angielski i wysmiewał się z francuzów....trudno się mówi ...dla mnie kuriozalne jest to że powtarzany był chyba z 6 razy a mi się nigdy nie udało obejrzeć pierwszego odcinka .....
konkurencja dla Alizee.....jaka konkurencja ? przecież z Alizee nie można konkurować.......to jest po prostu niemożliwe
ALIZEE TU EST LE MELLIEUR TOUJOURS !!!!!!!!
AMOUR-FASCINACION-FIDELITE

Michel
14th November 2003, 19:07
ajaccien... jesteś trochę zbyt bardzo zapatrzony w Alizee... Nasza gwiazdka ma konkurencję i to ostrą, która może ją wypchać- niestety, taki wyścig szczurów... Ale konkurencja może być czymś dobrym dla Alizee... niech raz sobie usiądzie i się zastanowi nad swoim postępowanie (chodzi tu o to, jak zrobić, by mieć więcej fanów, a nie "musze być grzeczna" :P ). Uważam, że powinna zmienic conieco w sobie- chodzi tu o to, zeby nie było wszystko to samo co Mylene. A wtedy będzie wypasik :D

ajaccien
14th November 2003, 22:34
wiem ,że samej Alizee "grozi" sporo konkurentek i że niestety może to doprowadzić do spadku JEJ popularności .Ja wypowiedziałem sie jednak tylko w moim własnym imieniu ,i dla mnie jaka konkurencja by nie była Alizee zawsze bedzie najlepsza .Świat dzisiejszy jest taki ż e nie patrzy sie na wiernośc fanów a ich ilość ,a winno być odwrotnie....szkoda....ale Alizee i tak zawsze w moim sercu!!!!!!!!!
AMOUR-FASCINACION-FIDELITE
JE T'AIME ALIZEE!!!!!!!!!!

Michel
15th November 2003, 00:51
rozumiem... niestety, z powodu tego, że wszystko dzis drogie, to liczy się to by mieć duzo duzo fanow i duzo duzo pieniążków :(

ajaccien
15th November 2003, 02:04
Drogi Artee ,Drogi Unrealu
Jestem właśnie tym ,zapatrzinym w swoja idolkę ,który nie da powiedzieć złego słowa .Otóż nie znajdziecie we mnie kszty obiektywizmu ani samokrytki ,będę bronił Alizee niezależnie od okoliczności toteż pozwole sobie wyrazic swój sprzeciw na temat waszych opinii na temat zdolności tanecznych Alizee .Ot ,tyle ,nie bedę wdawał się w dłuższe polemiki albowiem zostane uznany za małoletniego ,pozbawionego trzezwego umysłu wariata ,ja tylko wyrażam swa opinię

Markwi
28th November 2003, 18:33
Ajaccien,masz tyle samo do powiedzenia,jak każdy,kto pezychodzi na forum.Nie buj się dyskryminacji i przedewszystkim otwieraj się na świat i niech młodośc Cie prowadzi :D
"Sois libre comme le vent qui partage la joie avec ton soleil qui brille tout la vie"

Michel
28th November 2003, 18:36
świat i niech młodośc Cie prowadzi

Ach, jak to pięknie powiedziane :P:P:P:P:P:P:P:P:P

Markwi
1st December 2003, 23:32
Jeżeli potoczył sie już pewne kwesti odnośnie wzrostu popularności Alizee i długości utzrymania sie na niej,to powiedzmy sobie szczerze,że wszystko zależy od nas,ale póki co nie widze,aby jakikolwiek upadek groził Lolicie z naszej strony.Sedno tkwi w tym,co przedstawia na swojej płycie i tak jak mówili chłopaki wcześniej,albo mine sie to z krytyka i zniechęceniem,albo sie jej podda.Natomiast mówiąc o Lorie to dla mnie nie jest ona żadna konkurencją Alizee,z tego wzgledu,że to nie pierwsza wyszał z kraju z propozycja swojej muzyki.Taka jest moja wewnetrzna opinia,w której nie mówię wcale,że Lorie jest gorsza.
Podobna sytuacja jest w Polsce.Flinta w kraju bije rekordy sprzedalności a Myslovitz podbjiają kontynent nowym albumem.Pytanie tylko,vczy jest on na tyle nie dobry,aby nie doprowadzil zespół do nagrody MTV.Może Alizee czeka to samo,przecież wielu siegało cszczytu po cichu

Markwi
1st December 2003, 23:33
Michel... jestem przyszły wieszczem :D

TomeG
1st December 2003, 23:44
Myslovitz podbijają kontynent...??? Czyżby ironia z Twojej strony, stary..??
A Lorie - SUX!!! :D Jest płaska jak dmuchana lalka, jej muza może odpowiadać tylko 13-latkom i menelom... spod ławki.... Ja nie porównuję Lorie do Lizzie, pomimo iż jej sprezedaknosć we Francji jest wyższa... (za to w POLSCE LIZZIE JĄ BIJE NA GŁOWE!!!! Bo sprzedała 10000 płytek a Lorie 0 18..... :twisted: ) :D :D :D :D :D

Artee
2nd December 2003, 01:20
Jest płaska jak dmuchana lalka, jej muza może odpowiadać tylko 13-latkom i menelom... spod ławki

Wiesz...ale to chyba twoje pewne wypowiedzi, zachowania, sposob bycia i teksty na tym czy innym forum sa godne 13-latkow albo meneli spod lawki...wiec nie wiem czy traktowac Ciebie jak 18-to latka z tego Forum czy jak 12-to latka z Forum Priscilli gdzie za takowego sie podajesz (chyba, ze jestem w bledzie to przepraszam). Byc moze takie masz poczucie humoru, ktorego ja wogole nie lapie i chyba nie ze wzgledu na moj wiek bo i z 12-latkami lepiej sie rozumiem. Jednego czego nie lubie to oszukiwania dzieciakow bo niczym dobrym to w przyszlosci nie zaowocuje. Sory za ten wyklad ale ostatnio coraz bardziej Twoje wypowiedzi pozostawiaja we mnie (i wiem ze nie tylko we mnie ale rowniez u Croolik-a i paru innych osobach) jakis niesmak. Zaznaczam, ze nie chodzi mi o to zeby sie tu klocic ale po dlugim namysle postanowilem w koncu przedstawic tutaj moje zdanie.

TomeG
2nd December 2003, 02:04
Wiesz...ale to chyba twoje pewne wypowiedzi, zachowania, sposob bycia i teksty na tym czy innym forum sa godne 13-latkow albo meneli spod lawki...wiec nie wiem czy traktowac Ciebie jak 18-to latka z tego Forum czy jak 12-to latka z Forum Priscilli gdzie za takowego sie podajesz (chyba, ze jestem w bledzie to przepraszam). Byc moze takie masz poczucie humoru, ktorego ja wogole nie lapie i chyba nie ze wzgledu na moj wiek bo i z 12-latkami lepiej sie rozumiem. Jednego czego nie lubie to oszukiwania dzieciakow bo niczym dobrym to w przyszlosci nie zaowocuje. Sory za ten wyklad ale ostatnio coraz bardziej Twoje wypowiedzi pozostawiaja we mnie (i wiem ze nie tylko we mnie ale rowniez u Croolik-a i paru innych osobach) jakis niesmak. Zaznaczam, ze nie chodzi mi o to zeby sie tu klocic ale po dlugim namysle postanowilem w koncu przedstawic tutaj moje zdanie.

No pewnie! Własnie za 12 - letniego TomGa się podaję na forum Priscilli, a wiesz dlaczego? Dlatego że niestety niema tam nikogo w moim wieku z kim mógłbym normalnie pogadać... Dlatego wolę żeby dzieciaki nie czuły się nie swojo, a pozatym ja dobrze się prz tym bawię.... i oni chyba także... Nikomu krzywdy nie robie, zwłaszcze ze w innych sekcjach forum - gadam jako normalny TomeG....
Nie mam bynajmniej tego ochoty zmieniać...

Po drugie - moje mniej subtelne wypowiedzi - spowodowane są tym, że nie można wciąż mówic poważnie, pisać o swoich refleksjach i odczuciach... NIe! To jest dobre, ale trzeba też komunikować się spontanicznie, tak zeby to forum wciąż istniało!
Od właśnie takich pogawędek, raz na tydzień , powaznych pogawędek - obumarło forum alizee.prv.pl , które na początku jeszcze bardzo ceniłem....

Niestety nie ma innego wyjscia....

croolik
2nd December 2003, 02:13
TomeG napisał:

Po drugie - moje mniej subtelne wypowiedzi - spowodowane są tym, że nie można wciąż mówic poważnie, pisać o swoich refleksjach i odczuciach... NIe! To jest dobre, ale trzeba też komunikować się spontanicznie, tak zeby to forum wciąż istniało!
Od właśnie takich pogawędek, raz na tydzień , powaznych pogawędek - obumarło forum alizee.prv.pl , które na początku jeszcze bardzo ceniłem....

Niestety nie ma innego wyjscia....

Mały cytacik (ale mógłbym znaleźć jeszcze takich masę, ten wybrałem bo był do mnie skierowany): "NO!!! A jak który nie rozumie to h*j mu w oko!!!!!!!!! !" -> ja to nazywam brakiem wychowania.
Wyjście jest - zmieniasz podejście, bo zaręczam, że z czasem ludzie zupełnie się od Ciebie odwrócą i nie będą chcieli o niczym z Tobą gadać nie chcąc narażać się na takie i im podobne wyskoki.
W każdym razie z mojej strony już nie licz na jakiekolwiek przyjazne gesty (i tak dla Ciebie pewno nic się złego nie dzieje, więc pozostawię cię w świecie, który Ty tylko rozumiesz).

Artee
2nd December 2003, 02:23
No pewnie! Własnie za 12 - letniego TomGa się podaję na forum Priscilli, a wiesz dlaczego? Dlatego że niestety niema tam nikogo w moim wieku z kim mógłbym normalnie pogadać... Dlatego wolę żeby dzieciaki nie czuły się nie swojo, a pozatym ja dobrze się prz tym bawię.... i oni chyba także... Nikomu krzywdy nie robie, zwłaszcze ze w innych sekcjach forum - gadam jako normalny TomeG....
Nie mam bynajmniej tego ochoty zmieniać...

Dodam tylko tyle, ze ja mam duzo wiecej lat i jakos nie czuja sie one nieswojo. A jezeli nie widzisz tam partnerow do rozmow to poprostu nie gadaj. Nigdy nie pochwalalem i niebede pochwalal zabawy cudzym kosztem a zwlaszcza kosztem dzieciakow w wieku dojrzewania dla ktorych to nie jest zabawa i traktuja to niektore z nich bardzo powaznie. A to ze nie masz 12 lat wczesniej czy pozniej wyda sie. Dodam tylko, ze do napisanie tego sklonily mnie info wlasnie od tych dzieciakow z forum ze ten TomeG to jakis dziwny. To byly tylko dwa glosy ale jak widac dziecieca intuicja dobrze im podpowiada.
Poza tym podpisuje sie pod wypowiedzia Croolika i jednoczesnie temat z mojej strony uwazam za zamkniety.

TomeG
2nd December 2003, 02:27
Mały cytacik (ale mógłbym znaleźć jeszcze takich masę, ten wybrałem bo był do mnie skierowany): "NO!!! A jak który nie rozumie to h*j mu w oko!!!!!!!!! !" -> ja to nazywam brakiem wychowania.
Wyjście jest - zmieniasz podejście, bo zaręczam, że z czasem ludzie zupełnie się od Ciebie odwrócą i nie będą chcieli o niczym z Tobą gadać nie chcąc narażać się na takie i im podobne wyskoki.
W każdym razie z mojej strony już nie licz na jakiekolwiek przyjazne gesty (i tak dla Ciebie pewno nic się złego nie dzieje, więc pozostawię cię w świecie, który Ty tylko rozumiesz).

Po pierwsze ten zwrot nie był skierowany do Ciebie.... I do nikogo w sposób bezpośredni! Było to wyrażenie które uznałem za adekwatne do sytuacji, i które miało podtext najzwyklejszego żartu/kawału/dowcipu/ zapawnego przycinka.......O ile mnie pamięc nie myli - Harpagon wspomniał wtedy o tym ze mam nietypowe poczucie humoru, moja wypowiedzią udowodniłem że jest ono jak najbardziej nietypowe i "wiadomo" jakie... Pozatym - zawsze gdy dodaję uśmiechniętą buźkę do wypowiedzi - to ma ona pozytywny wydźwięk...
Dziwię sie Tobie Croolik, że posądzasz mnie o tak banalne i oczywiste rzeczy!

Jedni rozumieją mój humor, i muszę przyznać że jest on cholernie popularny, niemalże każdy kogo znam - własnie nim się posługuje... Nie będe tworzył tutaj dalszych wywodów, bo to troche odbiega od tematu, ale nie widzę tutaj żadnej mojej winy...

Zresztą... czy Wy (Artee i Croolik) o coś mnie oskarżacie...?? :shock:

TomeG
2nd December 2003, 02:32
Dodam tylko tyle, ze ja mam duzo wiecej lat i jakos nie czuja sie one nieswojo. A jezeli nie widzisz tam partnerow do rozmow to poprostu nie gadaj. Nigdy nie pochwalalem i niebede pochwalal zabawy cudzym kosztem a zwlaszcza kosztem dzieciakow w wieku dojrzewania dla ktorych to nie jest zabawa i traktuja to niektore z nich bardzo powaznie. A to ze nie masz 12 lat wczesniej czy pozniej wyda sie. Dodam tylko, ze do napisanie tego sklonily mnie info wlasnie od tych dzieciakow z forum ze ten TomeG to jakis dziwny. To byly tylko dwa glosy ale jak widac dziecieca intuicja dobrze im podpowiada.
Poza tym podpisuje sie pod wypowiedzia Croolika i jednoczesnie temat z mojej strony uwazam za zamkniety.

Spoko, wszystko w moim info jest prawdą oprócz wieku... Nie mam zamiaru się kamuflować w skórze 12-latka....
I prosiłbym, zebyś nie mówił że bawie się cudzym kosztem, to bynajmniej chyba nie jest na miejscu....
Jak już powiedziałem - "nie ma z kim porozmawiać po dorosłemu" - to prawda, nie bede nadawał na dzieciaki ale mi to sprawia przyjemnosć a oni bynajmniej nie cierpią, ale i także się ze mną komunikują... A ja w wielu przypadkach biore ich na serio...

unreal
5th December 2003, 21:36
Eee panowie tak nie można.Były malutkie obawy co do przyszłości forum z zewnatrz a tu nie najlepiej się dzieje w państwie środka...I to nieporozumienie na najwyzszym szczeblu wśród najbardziej zasłużonych...Jak już wspomniałem szanujmy się nawzajem naszych często odmiennych opinii i poglądów na pewne sprawy i zarazem pozwólmy na swobodne wypowiadanie się bez obawy że zaraz ktoś może nas "zjechac".Jednak każdy powinien znać tą nieprzekraczalną granicę dobrego smaku i poczuwać się do jej przestrzegania.Skoro chodzi opinia że ten dobry smak został troszeczkę nadszarpnięty to ja może radziłbym o wszystkim zapomnieć a zarazem delikatnie prosić o zachowanie minimum przyzwoitości na przyszłość. :)

Michel
5th December 2003, 22:23
Świeta słowa unreal :)

TomeG
6th December 2003, 01:55
Z mojej strony już wszystko zostało zapomniane... Lecz tak jak dawniej to niestety nie jest.... :rasta:

Michel
6th December 2003, 02:13
oj, TomeG, przestań palić tyle, to niezdrowe... :ill:

Artee
6th December 2003, 03:49
Z mojej strony już wszystko zostało zapomniane... Lecz tak jak dawniej to niestety nie jest....

Things will never be the same again..MEL C >> aka SPICE GIRLS...:)

Markwi
10th December 2003, 18:49
Jeżeli moge dodac coś od siebie,to dołanczam się przedewszystkim do powyrzszych słów i proszę o rozwgę i zgodę,bo wiadomo o co wszyscy wspólnie od pewnego czasu walczymy i miejmy tu na względzie dobro jaki jest przedewszyskim i tylko fan klub.