PDA

View Full Version : KONCERT - LILLE - wersja BETA.....

TomeG
28th October 2003, 17:11
Oto i linko do stronki gdzie możecie ściągnąć piosenki w wersji LIVE śpiewane przez Lzzie w Lille....

http://www.mefie-toi.com/alizee/lille/

Jednakże, prawdziwym kontemplatorom polecam nie ściąganie ich....gdyż najprawdopodbniej stały nagrane na dyktafon.... Oczywiscie zartuje, ale jakość jest fatalna a pozatym mikrofon był "w tłumie".... Zatem najlepiej słychac oklaski i piski....

A z muzyki to tylko od czasy do czasu BASS.... a reszta - szkoda gadać....

Ostatecznie :

Nie polecam....
Zostawcie sobie smaczka... bo niebawem wyjdzie oryginalne wydanie piosnek z le Concert......:D

croolik
28th October 2003, 17:14
Sprostowanie: te mp3 są z koncertu w Lille. te nagrane w Olympii, które krążą w necie są w nieporównywalnie lepszej jakości.

TomeG
28th October 2003, 17:18
AHa!!!

Mój error...

Ale te z Olympii... już krążą...?? A ja o tym nie wiem...?? Ale mam nadzieję ze nie słychać tam jakichś bonusowych rozmów Francuzów... tak jak to mam miejsce tutaj.....??

croolik
28th October 2003, 17:20
Nie, tam jest wszystko ok, bez żadnych pieprzniętych komentarzy. Poszukaj na przykład w eMulu.

Michel
28th October 2003, 17:33
oj, tomGu, bebe. Mogłeś napiać, że to info z mojej strony :wink:

TomeG
28th October 2003, 17:36
Z Twojej...?? A ja znalazłem je na mojej......:D

Naprawde....ale jak ci już tak zależy.....:D prosim:

-----***>>>> Rzekomo news ten pochodzi ze Strony Michela, mojego ziomka z Grudziądza - i tylko od NIEGO!!! <<<<****---------

Będzie,,,?? :D

Michel
28th October 2003, 17:40
ok :D

Michel
28th October 2003, 17:41
no bo, jak to sie mowi, z tym newsem bylismy piersi ;D

croolik
28th October 2003, 17:48
A po co się tłumaczysz TomeG? Ja to już widziałem dzień po koncercie na sekcji francuskiej. Wy sobie jednak zbytnio schlebiacie z tym 'bylem pierwszy'.

TomeG
28th October 2003, 17:53
A po co się tłumaczysz TomeG? Ja to już widziałem dzień po koncercie na sekcji francuskiej. Wy sobie jednak zbytnio schlebiacie z tym 'bylem pierwszy'.

Spoko... przecie to wszystko żarty... nie widzita żadnej ironii.....?? :D

Michel
28th October 2003, 17:54
Niestety, to prawda, tak samo to zauważyłem, ale "jak wszyscy tak robia to i ja" , nie wiem, czemu to sie przyjęło;)

waRcoR
28th October 2003, 20:45
nie wiem, czemu to sie przyjęło;)

taka mętalność polaków, więc niema sie czym przejmować tylko brnąć dalej i czekać jak za niedługi czas będzie gdzieś umieszczone krótkie stwierdzenie : "byłem pierwszy" ..... :) .......

croolik
28th October 2003, 22:20
Nie będę mówił kto zaczął w ogóle ten debilny proceder bo mam jeszcze dobry humor i nie chcę żeby mi ciśnienie skoczyło.

waRcoR
28th October 2003, 22:27
Nie będę mówił kto zaczął w ogóle ten debilny proceder bo mam jeszcze dobry humor i nie chcę żeby mi ciśnienie skoczyło

masz racje trzeba dbać o zdrowie.
mam takie małe pytanko, jak szukam przez KAZzE audio to zawsze wyskakuje mi bardzo dużo innych utworów niż jak chce tzn Alizee, ostatnio przez to ściągnełem około 20 mp3 z jakimiś gościami wydzierającymi się do mikrofonu, czy jest na to jakiś sposób aby tylko wyszukiwał poprawnych piosenek Alizee, czy to już tylko zależy od opisania mp3 przez urzytkowników?.........

croolik
28th October 2003, 22:29
Cóż, 'fejki' są w necie nagminną rzeczą. Moim zdaniem najlepiej skorzystać z eMule, bo tam jak dodasz jakiś plik to możesz podejrzeć jak on sie nazywa u innych użytkowników i tak wyeliminować 'fejki'. Metoda dość skuteczna.

waRcoR
28th October 2003, 22:34
ale niestety emule u mnie strasznie chodzi a kazze oszukałem i jakoś idzie i to całkiem dobrze, ale dzięki za rade .........

TomeG
29th October 2003, 11:44
Trzeba próbować aż do skutku.....
Ale ale... u mnie fejki to strrrasznie rzadka rzecz....u Alizee chyba nawqet nigdy nie miałem... No może z "Fantasy Love" ale nic więcej....

A czy wam też zdarza się ściągnąć jakąś nowość, zapodajecie ją do Winampa... idzie kilka sekund , wsio pięknie..... i nagle! - coś zaczyna skrzeczeć, piszczeć gwizdać.... i to baaaradzo głośno .... i tak to twa do końca "udanej" pioseneczki....

Zdarza się wam toto??

croolik
29th October 2003, 12:01
TomeG a ecrit:

A czy wam też zdarza się ściągnąć jakąś nowość, zapodajecie ją do Winampa... idzie kilka sekund , wsio pięknie..... i nagle! - coś zaczyna skrzeczeć, piszczeć gwizdać.... i to baaaradzo głośno .... i tak to twa do końca "udanej" pioseneczki....

Hehe, to akurat mi się podoba. Widać, że firmy fonograficzne jednak doceniły zgubne dla nich aspekty Internetu i P2P i wzięły się same za rozpowszechnianie 'fake'ów'. Szum to nic, francuskie wytwórnie wstawiają do plików osterzeżenia o konsekwencjach prawnych ściągania nielegalnej muzyki (np. ostatnio zrobili tak z nową płytą IAMu, nie wiem czy ktoś kojarzy).

TomeG
29th October 2003, 12:16
O! Mówisz...? To jest sprawka firm fonograficznych.....? A może jakiś nieudolnych amatorskich capturerów...??

waRcoR
29th October 2003, 18:58
hehe to tak jak z filmami, po przegraniu pokazuje się napis przez cały film o tym że posiada się nielegalną kopie skoro można odczytać ten txt, a w mp3 po przegraniu szumy? jak znając życie polak coś wymyśli aby i to przejść, co jak co ale my to potrafimy :) .......

unreal
31st October 2003, 00:09
Co do tego procederu-mam na myśli ja byłem pierwszy-kiedyś zapodałem pewien filmik na forum z innego forum-traf sprawił że jego prawowity właściciel skapnął się i ironicznie się odpłacił -a przecież Alizee musimy się dzielić jest to nasze dobro wspólne czyż nie? :)

Co do fejków to mam banalny sposób na omijanie przynajmniej części a mianowicie sprawdzam nie tyle nazwę na początku ale na końcu-filename chyba.Nierzadko się zdarza że nazwy się te róznią...

Co do huków i trzaskow również mi się kilka razy ostatnio zdarzyło podobne toto ale nie wiem czy jest to zamierzone działanie firm fonog. czy też skaszaniona wersja prze jednego z braci piratów?

croolik
31st October 2003, 00:27
To jest celowe działanie, oglądałem o tym cały program na M6. Doszło nawet do tego, że wypuszczają specjalnie spreparowane hity filmowe. Wydają na to kupę kasy, ale przynajmniej mają poczucie, że coś robią, choć opinie odnośnie skuteczności takich działań są podzielone.

croolik
31st October 2003, 04:45
Witam ponownie :-) Sebak wynalazł linka do mp3 z koncertu z dnia 24/10/2003 (o ile się nie mylę), który miał miejsce w Tulonie. Oto ten link, enjoy: http://sweetalizee.free.fr/sommaire.htm