PDA

View Full Version : Wasze typy na kolejny singiel

unreal
20th October 2003, 14:33
No właśnie.Która myślicie że może być-którą byście chcieli?

Aby była hitem to musi być chyba troszeczkę szybsza-wiadomo co spotkało PTB.Dlatego osobiścię eliminuje Coeur Déją Pris i Tampete.Co do reszty to mam taki niby-ranking osobisty:

1)Toc de mac
2)C'est Trop Tard
3)L'E-mail A Des Ailes
4)Hey Amigo!
5)Youpidou
6)Amélie M'a Dit

Zdaje mi się że po ostatnich ciut szybszych będzie ciut wolniejsza-Czyżby to była ta 3?Zobaczymy :)

croolik
20th October 2003, 14:37
Hehe, ja stawiam na C'est trop tard, ale tylko z prostego względu, że akurat ta piosenka najbardziej przypadła mi do gustu ze wszystkich znajdujących się na płycie 'MCE'. Moja odpowiedź jest tendencyjna...

Pawel
20th October 2003, 14:38
Jak już pisałem w jakimś sąsiednim topicu życzyłbym sobie Toc de Mac. Ale też sądze, że następny singiel będzie wolniejszy.
BTW o co chodzi z PTB?

unreal
20th October 2003, 14:42
BTW o co chodzi z PTB?

Parler Tout Bas to było chyba najmniej znane video i tym samym najmniej popularne-Nie wiem może było aż nadto wolne?W Polsce nie leciało zapewne ani razu tym bardziej we Francji nie widziałem również...Swoją drogą Gourmandises-jeden z lepszych-też nie leciał u nas...

croolik
20th October 2003, 14:47
Kończąc jeszcze moją myśl - przeświadczenie mi mówi, że następnym singlem może być 'Amelie m'a dit' (wolałbym 'C'est trop tard', ale 'Amd' jest u mnie na drugim miejscu).

MichalR
20th October 2003, 15:09
Ja też mam przeczucie że naspępny singiel będzie wolniejszy czyli może to być Amelie Ma Dit albo Tempete które miało być podobno 3 singlem. Ale chciałbym żeby 4 singlem było np Cest Trop Tard. Chociaż Amelie Ma Dit też jest fajne Więc typuje te dwie piosenki.

croolik
20th October 2003, 15:11
MichalIR a ecrit:

Ja też mam przeczucie że naspępny singiel będzie wolniejszy czyli może to być Amelie Ma Dit albo Tempete które miało być podobno 3 singlem. Ale chciałbym żeby 4 singlem było np Cest Trop Tard.

Widzę, że praktycznie istnieje między nami jednomyślność w tym temacie :-)

kranked
20th October 2003, 15:18
A ja stawiam na L'e-mail a des ailes i mam nadzieje ze sie nie myle poprostu ta piosenka bardzo mi sie podoba. I tak jak mówicie teraz powinno być cos bardziej wolnego.

MichalR
20th October 2003, 15:25
Akurat L'e-mail a des ailes jest według mnie jedną z nie najlepszych piosenek na MCE. Ale każdy ma swoje zdanie.

unreal
20th October 2003, 15:27
Jaki by nie był to i tak będzie dobry wybór :)

MichalR
20th October 2003, 15:37
Napewno!:) Przecież narazie były wszystkie najlepsze piosenki z płyty singlami więc 4 singiel napewno również będzie dobry.

Tomaszek
20th October 2003, 17:02
Dla mnie Cest trop tard to odpada ale to moje zdanie.....i w ogole mysle ze nie ma juz na tej plycie zadnej szybszej piosnki ktora moglaby zawojowac na listach czy cos podobnego.....a zatem z wolniejszych obstawiam Amelie i Hej Amigo

TomeG
20th October 2003, 19:04
Witam po kilkudniowej przerwie.... Strrrrasznie duże zescie napisali! łoooj!

A co do topicu... baaardzo bym chciał zeby to było Tec de MAc, bo bardzo ta piosnka mi się podoba.... Ale wydaje mi się ze tym razem zostnie wybrana piosenka baaaardzo smutna....np Le mail de Ailes....

unreal
20th October 2003, 19:18
Więc mamy identyczne zdanie co do tego :)

MichalR
21st October 2003, 14:18
Przecież Le Mail... nie jest smutne. Najbardziej smutne jest chyba Tempete.

TomeG
21st October 2003, 14:45
No to Tempete.....no właśnie...:D

TomeG
21st October 2003, 14:50
A tak wogóle to mogliby zapodać VENI VEDI VICI jako nowy singielek...albo JBG!!! Ale to raczej chyba niemożliwe....

Albo Mon Maquis.....:D

unreal
21st October 2003, 14:56
Tak szkoda że takie superowe kawłki opuścili na rzecz choćby takiego PTB...

TomeG
21st October 2003, 15:07
PTB było konieczne.... musieli przecie chociaż jedną taką wolną Lizzie wypuścic.... ale zamiast PTB mogło by byc Mon Maquis, nieprawdaż...??

Zresztą PTB też nie jest taki fatalny...przecie....:D

MichalR
21st October 2003, 15:33
z wolnych na Gourmandises bardziej od PTB lubię Lui Ou Toi. Ale singlem mogłoby być również np JBG.

unreal
21st October 2003, 19:01
PTB było konieczne.... musieli przecie chociaż jedną taką wolną Lizzie wypuścic.... ale zamiast PTB mogło by byc Mon Maquis, nieprawdaż...??

Zresztą PTB też nie jest taki fatalny...przecie....:D

A gdzie tam jestem oczywiście daleki od takiego zdania że ptb jest fatalny.Uważam że dobry to on jest ale chodziło mi bardziej o szansę przebicia się na listach.A takie np Mon Maquis jest kapitalne-zdecydowanie najlepsza z wolniejszych...

waRcoR
21st October 2003, 22:58
ja bym stawiał raczej na Toc De Mac choś moge się mylić, być może tym razem zostaniemy całkowicie zaskoczeni i nowym singlem stanie się utwór którego wcale byśmy się niespodziewali. Myśle że przy wyborze piosenki na singiel ludzie odpowiedzialni za to wezmą pod uwage takie coś jak, najbardziej lub jedna z najbardziej popularnych piosenek, ewentualna możliwość "dobrego brzmienia wersji ang" (Alizee chyba chce być w ten sposub bardziej "europejska") wersja instrumentalna, a żeby to było dobre to głuwny temat melodi musi być ciekawy, i pewnie mixy bo tego coraz więcej jest. .......

TomeG
28th October 2003, 16:03
Czyli ostatecznie wszyscy typują TOC DE MAC....???

Bo to ciekawe jest.... ostatnio non stop słucham MCE... i doszełem do wniosku że najlepsze piosnki zostały już wysingielowane....
Najgodniejsze ostatniego singlaka są:

Toc de mac
Hey Amigo
Cest trop tard........

A teraz mi się troszke odwidziała wizja wobory TDM... i wydaje mi się że gdyby wybrabo Hey Amigo.... to byśmy mieli napraaaaaaaawde rarytasowy teledysk.... znaczy się taki słodki...

Z druguej jednak strony do TDM i CTT.... byłyby zapewne bardziej wybitne..... ale sądząc bo wykonaniu klipu ACC - ostatnio wybitność klipów Lizzie nie jest w formie..... :thumbdown: :? :afro:

unreal
28th October 2003, 16:19
Właściwie to spójrzcie na topic ulubiona piosenka z nowej płyty-i sprawdzi się to co powiedział Tomek że wszystko co najlepsze zostało juz wysinglowane...Ale czy właśnie to że nam się podobały to skutek po prostu wydania singla czy też rzeczywiście Alizee i spólka trafiła prosto w nasze gusta wiedząc które będą się nam podobały najlepiej?

waRcoR
28th October 2003, 20:16
może są przeprowadzane jakieś sądy tylko my o tym nie wiemy? albo poprostu wszystkie piosenki są dobre więc jakaby niebyła wybrana na singiel to i tak nam sie podoba.......
w zasadzie to po ostatnich wydarzeniach stawiałbym na jakiś wolny kawałek, przy którym można sie rozmarzyć ........ L'e-mail A Des Ailes, Coeur Déja Pris, Amélie M'a Dit...........

TomeG
29th October 2003, 11:53
Rozmrzony z Ciebie koleś, WarCor.....:D

MichalR
29th October 2003, 16:10
Może Alizee zagląda nieraz na forum i dlatego wybrała ACC na 3 singiel. Bo na prawie wsztkich forach to właśnie ACC jest ulubioną piosenką.

waRcoR
29th October 2003, 19:12
Rozmrzony z Ciebie koleś, WarCor.....

hehe czuje się zawstydzony :)

ajaccien
17th November 2003, 01:02
mi to obojętne ,i tak wszystkie piosnki Alizee są W-Y-P-A-S-I-O-N-E !!! ale ja osobiście życzłbym sobie (tak wiem ,powolna ....) "Coueur deja pris" chociaż mogłaby też byc "Amelie ma dit" .

Michel
17th November 2003, 04:35
A contre bardzo słabo sie sprzedaje... jeszcze wyjdzie, że nie będzie czwartego :sad:, choc widze, ze Alizee do tego dązy, ale zobaczymy....

ajaccien
17th November 2003, 05:01
to że single Alizee słabo się sprzedają świadczy tylko o jednym - O BEZGUŚCIU KUPUJĄCYCH

croolik
17th November 2003, 05:17
Nie, nie tylko o bezguściu kupujących. Duży udział w tak słabych wynikach ma całkowity brak promocji. Tak, tak, obecnie to właśnie z powodu tournee promocja praktycznie nie istnieje, więc trudno się jednak dziwić takim słabym, żeby nie powiedzieć dosadniej, wynikom sprzedaży.

ajaccien
17th November 2003, 05:45
Pewnie masz rację jako człowiek ode mnie o wiele inteligentniejszy i zapewne trzeżwiej myslący ,ale ja upieram się przy swoim ,zwłaszcza że tournee jest tylko we Francji .A że ludzie nie mają gustu...cóż....ich sprawa ,nie wiedzą co dobre ,niech żyją w niewiedzy....