PDA

View Full Version : tylko wielkie przeboje...

Michel
19th October 2003, 19:32
Wkrótce ma sie ukazać płyta Radiozet-tylko wielkie przeboje.
Znajdzie sie tam piosenka JPVA
I to do tego REMIX!
Tylko nie wiem jaki to jest, ale podejrzewam, że oficjalny...
Szkoda, że akurat taki wybrali-tu chodzi mi o dzwieki tego ramixu, kojarzy mi sie to z lekka z kiczowatą panią K.Ryan, której nie znoszę, ale to już inny temat....
Pozdrawiam :wink:
Michel

MichalR
19th October 2003, 20:34
Bo w Radiu Zet słychać właśnie ten remix. Mi też napoczątku jak go usłyszłem kojarzył się z piosenkami Kate Ryan.

waRcoR
19th October 2003, 22:23
ale już jakiś postęp jest, samo to że na takiej płytce mieści się przypuśćmy 20 utworów, to tak jakby Alizee znajdowała się w pierwszej 20 najbardziej lubianych i słuchanych piosenek -w radiu zet- albo i nie tylko w zetce, miejmy nadzieje że następnym razem będzie to jakaś wersja nie remixowana tylko grginalnego kroju co znajdzie swoje odbicie w ilości sprzedanych krążków, niekażdemu podobają się rmx. ale i nie każdemu podobają się orginalne wersje utworów Alizee i w ten sposób próbują dotrzeć do wszystkich, może za niedłubi czas Alizee będzie popularna nie tylko w wąskich granicach wybranych rodzaji muzyki? kto wie.....

unreal
20th October 2003, 14:06
kojarzy mi sie to z lekka z kiczowatą panią K.Ryan, której nie znoszęl

O wypraszam sobie :)Ja na początku też może nie pałałem do niej jakąś wielką sympatią ale jak przesłuchałem reszty jej piosenek to zmieniłem zdanie...Może dlatego że lubię od dawna takie klimaty :?: Więc łatwiej było mi ją polubieć :) I ona od początku nakierowana jest na muzykę dance.

A co do poruszania po raz kolejny kwestii tego mixu-to cięzej mi się jest przystosować do całkowitej przeróbki utworu który z natury jest przecież popowy-i zmieniać tym samym totalnie muzykę Alizee.To tak jakby nie wiem z Metallica zrobili parę mixów-może to przykład nie najlepszy ale jak się to ma do ich natury-nijak...Więc dlatego wolę oryginały.Co innego jak jakiś utwór techno itp poddadzą mixowi...Wtedy to jakoś ma ręce i nogi.Takie przerabianie uważam za sztuczne i nie zawsze udane powiększanie repertuaru artysty i co więcej nie potrzeba do tego większego nakłądu pracy-ot rzucić utwór na kompa i zmixować jakimś profesjonalnym programem...

Pawel
20th October 2003, 14:12
Jak się nazywa ten remix? Radia nie słucham, TV rzadko oglądam, a chciałbym go usłyszeć.

unreal
20th October 2003, 14:36
Maxi CD:JPVA
01 Single Version
02 Sfaction Club Remix (remixed by Benny Benassi)
03 Attitude Dance Remix (remixed by Soda Club)
04 Attitude Dub Mix (remixed by Soda Club)

To chyba drugi z tych :) Podobno :)

croolik
20th October 2003, 14:43
unreal a ecrit:

To chyba drugi z tych Podobno

Jeśli właśnie ten mix puszczają, to po prostu zaj***** fajnie!!! Ten remix jest odlotowy, choć do złudzenia przypomina mi Satisfaction Benassiego. Ale naprawdę to jest totalny odjazd... I właśnie dzięki takim mixom Ala ma szansę zawitać w klubach i dyskotekach.

unreal
20th October 2003, 14:47
Czekaj jesli jest taki zajefajny jak mówisz to może i ja się dam skusić ?Ale nie jestem pewien co do niego czy to rzeczywiście ten ale ta nazwa przewijała się kilka razy więc ot tak sobie luźno powiązałem fakty...

MichalR
21st October 2003, 14:11
Ja niewiem jak się nazywa ten remix ale jest w nim trochę techno i Alizee jakby śpiewa szybciej.

TomeG
21st October 2003, 14:43
Remix Bennego to połączenie głównego sampla z Satsfaction i wokalu z JPVA... Co razem twporzy odjazdowy kawałek.... Ta piosnka wymiata, ale trzeba jej słuchać baaaaardzo głośno!

waRcoR
21st October 2003, 21:19
Co razem twporzy odjazdowy kawałek.... Ta piosnka wymiata, ale trzeba jej słuchać baaaaardzo głośno!

Ten remix jest odlotowy, choć do złudzenia przypomina mi Satisfaction Benassiego. Ale naprawdę to jest totalny odjazd...

niepozostaje mi nic innego jak przyłączyć się do tych wypowiedzi, ten mix jest naprawde udany i jedyny w swoim rodzaju, nawet zagorzały fan techno który nietrawi nic innego przyzna racje że ten kawałek jest odlotowy...

unreal
23rd October 2003, 16:20
Ja w empiku przez przypadek nadziałem się na album Beniego-jaki rodzaj muzy reprezentuje ten koleś?

MichalR
23rd October 2003, 16:55
Chyba techno bo jego piosenka Satisfaction jest w tym klimacie ale nieznam jego innyvh piosenkek

unreal
23rd October 2003, 17:04
O to warto chyba odwiedzić kolegę :)

MichalR
23rd October 2003, 17:11
wW nowym Bravo jest opis singla JPVA i ma ocenę 5 na 5.

unreal
23rd October 2003, 17:16
Możemy być dumni że polska prasa ją docenia :)

Teraz kolej na występ w barze albo w gościu jedynki :)

MichalR
23rd October 2003, 17:31
W barvo pisze że w barze w listopadzie wystąpi In-Grid i Sylver i możę Panjabi MC a niedługo niewiem dokładnie kiedy chyba jutro wystąpi Kate Ryan a teraz w sobote Good Coverge

croolik
23rd October 2003, 17:44
Good Coverge

A nie raczej Groove Coverage?

unreal
23rd October 2003, 17:48
Baru nie oglądam ale występ Kate z pewnością obejrze :)

kranked
23rd October 2003, 18:24
To jak z tym barem to plotka? W sumie to dobrze że nie przyjedzie do baru bo ci co tam są w tym programie to by tylko Polsce wstydu narobili. Wczoraj oglądałem bar po raz pierwszy (mówie o tej edycji) przecież tego sie nie da oglądać. To już lepiej by było tak jak napisał unreal żeby wystąpiła w gościu jedynki :lol: A i tak najlepiej by było jakby przyjechała do Gliwic miał bym blisko :lol: :lol:

unreal
23rd October 2003, 18:36
Oczywiście że plotę roznosimy a co do baru-takie żałosne że aż wstydzę się oglądać...też mi Wielkie gwiazdy ...

MichalR
23rd October 2003, 19:20
nie wiedziałem jak to napisać ale chodziło mi o Groove Coverage...
Bar podobno ogląda około 5 milionów widzów więc jest bardzo popularny więc Alizee mogła by w nim wystąpić i zaśpiewać JPVA i Moi Lolita.

kranked
23rd October 2003, 19:29
Popularny to może i jest ale jeszcze bardziej debilny on jest. Co do samego pomysłu baru to OK nic nie mam ale czemu biorą tam samych debili :evil:

Pawel
23rd October 2003, 19:50
Bar podobno ogląda około 5 milionów widzów więc jest bardzo popularny więc Alizee mogła by w nim wystąpić i zaśpiewać JPVA i Moi Lolita.

Nie życzę jej tego... To profanacja by była.

waRcoR
23rd October 2003, 20:25
Bar podobno ogląda około 5 milionów

podobno tak ale chyba tylko w statystykach, chyba że może jest to liczba wszystkich osób które to oglądają razy ilość odcinków, przypuszczając że było ich już 500 to i tak moim zdaniem wynik jest zawyżony.
Co do występu Alizee, to jeśli miało by to przynieść jej popularność w Polsce (już niebiorąc pod uwage baru) to może być, miałbym wtedy jakieś szanse wybrać się na "koncert" (niewiem jak to jest organizowane, ale pewnie niejest to normalny koncert, może się myle )

croolik
23rd October 2003, 22:25
kranked a ecrit:

ale czemu biorą tam samych debili

MichalR a ecrit:

Bar podobno ogląda około 5 milionów

Hmm, łączą c to ze sobą: jaka publika tacy uczestnicy (bądź na odwrót - wedle własnego uznania)

kranked
23rd October 2003, 23:09
Hmm, łącząc to ze sobą: jaka publika tacy uczestnicy (bądź na odwrót - wedle własnego uznania) hmm.. troche nie rozumiem moze jestem cofnięty w rozwoju proszę o wytłumaczenie :oops:

croolik
23rd October 2003, 23:23
Hmm, po pierwsze przepraszam za potrójnego posta ("niedobra sieć, brzydka sieć!"). A co do zawartości posta. Piszecie, że biorą tam beznadziejnych (ujęto to - 'debili'), że nie oglądacie, że beznadzieja, że Alizee by to zaszkodziło. No a z drugiej strony ktoś napisał, że oglądalność jest na poziomie 5 milionów widzów. No to ja się pytam kto to ogląda? Bo jeśli uczestnicy są przedstawicielami społeczeństwa, w tym widzów, to ładne mamy to społeczeństwo. A z drugiej strony takie programy są demoralizujące, bo popularyzują i sprzyjają dyfuzji samych negatywnych cech. Nie ma co kryć, ale TV jest potężnym narzędziem opinio i postawotwórczym...

waRcoR
24th October 2003, 01:12
Nie ma co kryć, ale TV jest potężnym narzędziem...

oj niema co kryć, telewizja to chyba największe medium i najobszerniejsze co za tym idzie dociera do największej rzeszy, widzieliście aby u kogoś niebyło TV (u mnie niema ale to dlatego że mam karte TV w kompie, ale i tak oglądam tylko programy motoryzacyjne bo wole w necie posiedzieć) po przeprowadzeniu badań nad "władzą" telewizji wprowadzono znaczniki, które informują co mogą dzieci oglądać a czego nie, ale i na to jest sposub, reklama nawet niewiemy kiedy i jak coć nam się przyswaja w głowie z tej jakże durnej telewizji, ofszem są programy całkiem ciekawe ale ta podstawowa TV to chyba Polsat, TVN i różne ich odłamy, a przecież to są płytkie kanały w poruwnaniu z National czy Planet- te są cociaż pozyteczne. Tak więc dzięki Tv można z ludzi zrobic co się chce, nawet jeśli pare osób zostanie to i tak większość pujdzie za władcą "tv" dzięki temu telewizja ma swoją dużą działke w kształtowaniu psychiki człowieka, chociażby tym że pokazuje społeczeństwo w szarych kolorach i ludzie się z tym identyfikują...

kranked
24th October 2003, 14:55
Bo jeśli uczestnicy są przedstawicielami społeczeństwa, w tym widzów, to ładne mamy to społeczeństwo. w sumie to takich ludzi jak w barze to w Polsce jest trochę. Ludzie zawsze będą bo lubią oglądać tego typu programy. Sam kiedyś oglądałem wszystkie reality showy które były w Polsce tylko ile razy mozna to ciągnąć. Co za 5 lat będzie 8 edycja baru????

Tomaszek
25th October 2003, 14:53
Siema...dlugo mnie tu nie bylo i znow od cholery poscikow:)oznacza to ze forum nadal tryska zyciem:)
co do tego remixu.....on mi sie serio podoba i chcialbym go miec nie kupujac calej plyty Zetki bo......bo nie chce reszty utworow tylko Lili....wiece gdzie w sieci mozna ja znalezc?
co do k.ryan.....sluchaliscie jej calej plyty? nie osadzajcie jej po jej pierwszych utworach jak desach...czy jak to sie pisze i Libertine.....reszta piosenek jest w klimacie fajnego techno..bardzo ta plyta mi sie podoba
a co do baru...nie ogladam go bo nie mam czasu a po za tym z reality show ogladalem tylbo Brata, bo bar jakos dla mnie jest kijowy......ale Lili moglaby tam wystapic bo podejrzewam ze od razu jakby byla w polsce zostalaby sciagnieta przez inne media na wywiady itp:)

TomeG
26th October 2003, 00:51
Lizzie w BARze......?? Marzenie......

A apropos Kate Ryan - Desenchantee i Libertine to najlepsze songi z jej płytki Different (L'autre - tytuł albumu Myleny.... wszystko ta Kate zabrała...).... a pozatym to ta Belgijka będzie w BARze...wiecie o tym...??

Michel
26th October 2003, 12:27
Widzę TomGu, że jesteśmy razem w tym temacie- tworzymy opozycje przeciw K. Ryan;-)? A propos proposów, może ona się nazywa Ryan, bo Mylene śpiewa w "L'amour Nassaint" "Fille de Ryan"? Co o tym sądzisz???

croolik
26th October 2003, 12:39
Osobiście nie mam nic przeciwko Kate Ryan pomimo, że zerznęła najlepsze kawałki od Mylene Farmer. Ale prawda jest taka, że prędzej czy później ktoś by wpadł na taki sposób zarobienia łatwej kasy. Zresztą przecież dziś wszyscy robią covery starych sprawdzonych hitów, bo są pewni ich sukcesu. A ponadto: dla każdego fana MF jest raczej interesującą rzeczą posłuchać ulubionych utworów w troszeczkę innym wydaniu, n'est-ce pas?

Michel
26th October 2003, 12:44
No cóż... mi to wydanie niezbyt odpowiada...

MichalR
26th October 2003, 14:47
Ja nic nie mam do Kate Ryan. Ale jej muzyka mi za bardzo nie odpowiada wolę Alizee. Lecz nie znam całej płyty Kate Ryan więc nie mam o niej wyrobionego zdania.

thekamix
26th October 2003, 15:52
ja lubilem kate ryan ale mi zbrzydla :P

croolik
26th October 2003, 16:41
the kamix a ecrit:

ja lubilem kate ryan ale mi zbrzydla

No nie dziwię się, urodziwa ona nie jest... Pozatem ona ma coś ze wzrokiem, hehe...

Tomaszek
26th October 2003, 17:17
no ale zeby powiedziec ze ryan jest do bani to trza wysluchac pare razy jej plyte..jesli juz to zrobiliscie i tak sadzicie to spoko.......no ale to w ogole nie jest forum Ryan!!!!wiec przestanmy o niej gadac

TomeG
26th October 2003, 19:05
Widzę TomGu, że jesteśmy razem w tym temacie- tworzymy opozycje przeciw K. Ryan;-)? A propos proposów, może ona się nazywa Ryan, bo Mylene śpiewa w "L'amour Nassaint" "Fille de Ryan"? Co o tym sądzisz???

żeby nie kłamać Michelu... to muszę przyznac że zaaaawsze kiedy w radiu szło. albo desenchantee albo Libertine.... to bynajmniej nie przełączałem na inne radio, ale podgłaśniałem.... Brak Mylene można częściowo zaspokoić tymi piosnkami... zwłaszcza że czasami pewien beacik też dodaje trochę życia....
Ogólnie to dziwne wydaje mi się że Ryan nie dość że zcoverowała 2 kawałki (a wcale że nienajlepsze! Crooliku.... :P :x ) i nazwała płytę - Different... czyżby hołd Mylenie...??

A co do "Fille de Ryan" to co to znaczy...?? Je*ać Ryan...?? :D :D :twisted:

Jak ryan będzie w BARze to ją napewno obejrze... ale zadnej innej jej piosenki, niż powyżej wymienione - nie trawię..... Ryan i tak już skończyła swoją karierę.... No! Chyba że zapożyczy się innych kawałków od Mylene..... :wink:

croolik
26th October 2003, 19:18
TomeG a ecrit:

a wcale że nienajlepsze! Crooliku....

Hmm, ja na Mylene patrzę przez pryzmat albumu koncertowego 'Live a Bercy' z 1996 roku bo dzięki niemu zacząłem jej słuchać - dla mnie to co najlepsze znajduje się właśnie na tej podwójnej płycie. Nie twierdzę, że Mylene nie ma innych świetnych kawałków, bo to nie prawda. Chociażby w miarę jeszcze świeże "C'est une belle journee".

A co do "Fille de Ryan" to co to znaczy...?? Je*ać Ryan...??

Hehe, skąd to wziąłeś? 'fille de ryan' oznacza dosłownie 'córka ryan', ale przypuszczam, że ten kto to pisał miał raczej negatywne nastawienie do K.R. Jeśli tak, to może to być odniesienie do przekleństwa 'fils de pute' oznaczającego 'sku***syna'. Voila!

Pawel
26th October 2003, 21:54
Mówicie o tej, co grała w "Saving Private Ryan" ?

waRcoR
26th October 2003, 23:01
jakoś nieprzepadam za Kate Ryan, ale i dużo niesłyszałem jej piosenek więc niemoge powiedzieć nic złego na jej temat, poprostu niesłucham jej. Bardzo uwielbiam Alizee i bardzo mi się podobają jej piosenki i zastanawiam się czy kiedyś ktoś zaśpiewa piosenki Alizee w nowym wydaniu, obawiam się tego że nieprzyjme tego z uśmiechem, jednak najleprze są orginały, co innego sprawa mixów, ale w mixach śpiewa Alizee, tak więc mam nadzieje że jej piosenki będą wieczne i nie będzie potrzeby ich odnawiania .....

croolik
26th October 2003, 23:21
waRcoR a ecrit:

zastanawiam się czy kiedyś ktoś zaśpiewa piosenki Alizee w nowym wydaniu

To już nie musisz - często śpiewam sobie piosenki Ali przy różnych okazjach, np. pod prysznicem czy też wtedy kiedy siedzę przed kompem :oops:

waRcoR
26th October 2003, 23:43
mam nadzieje że twoje wykonanie jest ok a z drugiej strony to mogłoby być pomysł żeby piosenki Alizee śpiewał .... chłopak tylko w niektórych miejscach txt trzeba by przerobić :) ....

Michel
27th October 2003, 22:42
na przyklad trzeba przerobic lui ou toi :D

waRcoR
27th October 2003, 23:05
tą piosenke zostawiłóbym tylko dla wykonania Alizee, bardzo mi sie podoba, ostatnio przeżuciłem się na same wolne kawałki, może to wynika z mojego nastroju, ale nawet pasi mi ten stan rzeczy ( teraz niema piosenki która mi się mniej podoba z krążków Alizee, wcześniej takim utworem był nr 11. Coeur Déja Pris ale teraz nawet i on mi bardzo przypadł do gustu ).......

unreal
28th October 2003, 15:32
Co do wątku telewizyjnego to powiem tylko że większość naszego społeczeństwa lubi pochłaniać takie baaardzo płytkie pożywki cięzko powiedzieć wogóle że intelektualne-stąd taka oglądalność tych pseudo-show.Można do tego dołączyć te nasze "wspaniałe" tasiemcowe seriale które to gromadzą miliony widzów przed ekranami i co najgorsze ludzie utożsamiaja się z tymi "bohaterami" ciesząc się że nie tylko oni maja takie problemy...Tv robi nam wodę z mózgu często manipuluje informacjami a co za tym idzie samymi widzami.Nie zdziwiłbym sie gdyby coraz częsciej stosowany był przekaz podprogowy który właśnie ma znamienny wpływ na zachowanie...Ale co tam dla ogromnej większości żyjacych w "szarym świecie" jest to jedyna rozrywka i sposób umożliwiający kontakt ze światem-więc niech się dzieje wola nieba...

Co do koalicji anty-kate to zgodzić się muszę że poszła na łatwiznę zrzynając utwory od MF-dowiedziałem się tego dopiero niedawno :) Owszem nie podoba mi się to że nowa fala "artystów" zamiast zaskoczyć czyms innowacyjnym to zabiera się za przeróbki znanych i lubianych piosenek-w większości przechodzi to bez echa(i dobrze bo za karę) ale co jak co Kate na przekór temu udało się i podejrzewam że prócz zagorzałych fanów MF i znawców muzy nikt się nie zorientował że to już było(właśnie ja się do nich zaliczam)Co więcej nie obraźcie się na mnie ale większą kariere zrobiły chyba te dancowe kawałki aniżeli oryginały.MF to produkt made in france i przeznaczony głownie na tamten rynek-to wiem że ona zajmuje czołowe miejsce na panteonie sław właśnie tam ale żeby zrobiła oszołamiającą karierę poza Francją to nie powiem...Nie wiem moze to zrozumiała i teraz od początku próbuje promować swoje "dziecko" na całym świecie?Z Francji łatwiej na pewno przebić się na rynek światowy niż z Polski-jednak nie zmienia to faktu że muzycy z tych krajów bardziej skupiaja się na rynku krajowym-i niewielu udaje się zdobyć rozgłos poza granicami(u nas to jest regułą niemal bez wyjątków)...

Tomaszek
29th October 2003, 01:25
w sumie ja tez dopiero nie dawno dowiedzialem sie ze te wielkie hity Ryan to covery MF....ktoregos dnia uslyszalem wlasnie oryginal ktorejs z piosenek i zaciekawilo mnie kto ja wykonal...pozniej jak sie dowiedzialem to sie nie zdziwilem czemu kate tak bardzo sie wybila....po prostu MF ma dobre kawalki ktore mozna w ciekawsze sposob przerobic na hiciorki tych czasow......Unreal..nie jestes sam:)

TomeG
29th October 2003, 11:38
Co do koalicji anty-kate to zgodzić się muszę że poszła na łatwiznę zrzynając utwory od MF-dowiedziałem się tego dopiero niedawno :) Owszem nie podoba mi się to że nowa fala "artystów" zamiast zaskoczyć czyms innowacyjnym to zabiera się za przeróbki znanych i lubianych piosenek-w większości przechodzi to bez echa(i dobrze bo za karę) ale co jak co Kate na przekór temu udało się i podejrzewam że prócz zagorzałych fanów MF i znawców muzy nikt się nie zorientował że to już było(właśnie ja się do nich zaliczam)Co więcej nie obraźcie się na mnie ale większą kariere zrobiły chyba te dancowe kawałki aniżeli oryginały.MF to produkt made in france i przeznaczony głownie na tamten rynek-to wiem że ona zajmuje czołowe miejsce na panteonie sław właśnie tam ale żeby zrobiła oszołamiającą karierę poza Francją to nie powiem...Nie wiem moze to zrozumiała i teraz od początku próbuje promować swoje "dziecko" na całym świecie?Z Francji łatwiej na pewno przebić się na rynek światowy niż z Polski-jednak nie zmienia to faktu że muzycy z tych krajów bardziej skupiaja się na rynku krajowym-i niewielu udaje się zdobyć rozgłos poza granicami(u nas to jest regułą niemal bez wyjątków)...

To fakt że Mylene nie zrobiła kariery ogólnoświatowej..ale trzeba jeszcze dodać że płytka na której były utowry Mylene była przeznaczona przedewszystkim na rynek francuski tak jak owiedziałeś...:D) a płyta Kate - na rynek ogólnoświatowy... Nie dość że jest z Belgii...(poparcie ogólno-Szwabskie - IV Rzesza...) to znajduja się na jej albumie utowry po angolsku.... a pozatym (co najważniejsze) nie jest to muzyka wybitna, tylko muza dla mas - pop....techno-pop.....
A tego Mylene nie miała....

Ale tak w konkluzji:
Chyba kazdy sobie zdaje sprawe że Ryan to tylko sezonowa gwiazdka i nie dłuuuugo przeminie.... w przeciweństwie do Wybitnej i DOSKONAŁEJ Mylene..... :D :P 8) :afro:

Michel
29th October 2003, 12:22
Bravo bravo tomeG :afro:

MichalR
29th October 2003, 16:02
Dobra nie gadajmy już o Kate Ryan bo to jest forum o Alizee:)

unreal
30th October 2003, 23:40
No tak TomeG jak zwykle ma rację :) Cóż muzę Kate lubię ale obawiam się że masz rację że kariery to ona wielkiej i długoletniej nie zrobi no ale widzisz że jak ulał pasuje do niej powtarzający się między nami wątek tych jednorazowych wyskoków czytaj hiciorów.Na razie nie jest źle ale no cóż pewnie mogłaby buty czyścić MF ale jest muza i dla mas i dla elit-każdy wybiera to co mu się podoba...

A tak przy okazji wielokrotnie podkreślasz jej doskonałość i wybitnośc.Czy da się to jakoś w prosty sposób zdefiniowac-podjąłbyś się tego?-może przez to i ja bym się odważył jej "skosztować"?

TomeG
31st October 2003, 16:25
A tak przy okazji wielokrotnie podkreślasz jej doskonałość i wybitnośc.Czy da się to jakoś w prosty sposób zdefiniowac-podjąłbyś się tego?-może przez to i ja bym się odważył jej "skosztować"?

Staaary..... tylko na to czekałem.....
Moim obowiązkiem jest rozpowszechnianie Mylene....

Powiem zatem tak:
Mylene jest jedną z najsłynniejszych gwiazd Francji....i tylko Francji... Jej muzyka to ambitny pop, często z elementami rocka ( ale leciutkiego). Jej muzykę określiłbym jako subtelną, pokrzepiającą, pocieszającą, nawojującą do refleksji i przedewszystkim energetyczną!
Mylene wygląda coraz lepiej z roku na rok, a pozatym jest ideałem wielu z nas.... Jest nieśmiała, mądra, utalentowana, ciepła, piękna i mówi tylko to co jest ważne.... :cry:
W jej repertuarze jest około 150 piosenek w różnych aranzacjach... z kilku (6?) albumów.... Które ciągle ewoluują w coraz doskonalszym kierunku....
Dodam jeszcze, że Mylene to pierwszy artysta który wywarł na mnie tak wielki wpływ i wiele razy ratował mnie od tego żeby mnie "wzięła cholera" [czyt. "szaleństwa"] :rasta:

Zatem polecam Mylene każdemu.... kto nie mam ochoty na ciągłą techniawę a woli coś co wciągnie na dłuuugi czas.... a raczej na zawsze....

http://republika.pl/tomazio/images/mylene_farmer-single_c_est_une_belle_journee.jpg

unreal
31st October 2003, 21:16
Jestem otwarty na wszelkie propozycje więc nie powiedziałem nigdy nie w stosunku do niemalże żadnego artysty/ki.Więc czemu nie MF?Podejrzewam chyba co ja mówię na pewno że wpadłeś w jej sieci-i co więcej nie zamierzasz się uwolnić :) Ładnymi słowami określiłeś jej doskonałośc tylko czy aby na pewno jest ona taka nieśmiała jak mówisz?Oczywiście że nie znam jej prawie wogóle(to zapewne będzie najpoważniejszy argument na obalenie mojej przeciwtezy) ale wg mnie jej wykreowany w mediach wizerunek trochę temu przeczy...I co najważniejsze to wyłącznie ona(chyba)decydowała o nim...Bo nie sądze aby LB miał tak ogromny na nią wpływ...

Z tą techniawą to domyślam się aluzja do mnie ale Ci powiem że ten gatunek muzyki jest jedynie kroplą w muzycznym oceanie moich upodobań.To zapewne tylko jeden z przystanków na którym się chwilowo zatrzymałem...Zataczam koło na trasie i ewentualnie zatrzymuję się na nowych...Dobra starczy tych alegorii...

TomeG
31st October 2003, 23:09
Z tą techniawą to domyślam się aluzja do mnie ale Ci powiem że ten gatunek muzyki jest jedynie kroplą w muzycznym oceanie moich upodobań.To zapewne tylko jeden z przystanków na którym się chwilowo zatrzymałem...Zataczam koło na trasie i ewentualnie zatrzymuję się na nowych...Dobra starczy tych alegorii...

Ależ tutaj nie było żadnej aluzji co do ciebie unreal, ziomku mój.... :P
Poprostu zaznaczyłem że wiele utworów Mylenki bardzo ociera sie o elementy muzyki techno....
A muzyka techno/trans - to chyba najbardziej instynktowny gatunek.... i chyba kazdemu od czasu do czasu jest potrzebny... :twisted:

TomeG
31st October 2003, 23:10
Oczywiście - mowa tutaj o DOBRYM i AMBITNYM techno..... :rasta:

unreal
31st October 2003, 23:40
Ależ mój drogi kompanie myśmy dwa bratanki :) musiałem to pewnie po swojemu zinterpretować ale i tak bym absolutnie nie miał za złe gdyby ktokolwiek psioczył na techno/trance...Ale swoją drogą mówiłeś że MF nie ma nic wspólnego z kulturą techno-pop...

waRcoR
1st November 2003, 03:21
Moim obowiązkiem jest rozpowszechnianie Mylene....

z tego co wiem to jesteś jedyny więc życze ci powodzenia
mam nadzieje że w rozpowszechnianiu Alizee dzisiaj i w przyszłości zangarzuje się więcej osób (w zasadzie to już jest więcej niż w przypadku MF) bo szkoda by było gdyby się skończyło na jednej ewntualnie na małej grupce osób, jedną z dróg do zapewnienia tego jest utworzenie FC, jednak ta sprawa jak narazie ucichła ........

tylko wielkie przeboje...

croolik
1st November 2003, 03:24

A właśnie, że nie jest jedyny... Jeszcze się przekonacie i to w niedługim czasie, i to wcale nie będę ja...

waRcoR
1st November 2003, 03:36
A właśnie, że nie jest jedyny...

to dobrze będzie mu łatwiej ............

i to wcale nie będę ja...

zastanawia nie kto to taki, czy ten ktoś jest w zasięgu tego forum? czy go znamy? :) ......

TomeG
2nd November 2003, 18:25
Ależ mój drogi kompanie myśmy dwa bratanki :) musiałem to pewnie po swojemu zinterpretować ale i tak bym absolutnie nie miał za złe gdyby ktokolwiek psioczył na techno/trance...Ale swoją drogą mówiłeś że MF nie ma nic wspólnego z kulturą techno-pop...

No tak, wspólnego to w sumie ma tyle że jest tak wielce (i WŁAŚCIWIE!!!) uniwersalna że nawet i hardkorowym technomanom sie spodobie....:D

mam nadzieje że w rozpowszechnianiu Alizee dzisiaj i w przyszłości zangarzuje się więcej osób (w zasadzie to już jest więcej niż w przypadku MF) bo szkoda by było gdyby się skończyło na jednej ewntualnie na małej grupce osób, jedną z dróg do zapewnienia tego jest utworzenie FC, jednak ta sprawa jak narazie ucichła ........

Dzięki.... niedługo Mylene podbiję naszą Polskę piękną....
A co do CHWILOWEGO ucichnięcia sprawy FC - to bardzo dobrze powiedziane.....:D

A właśnie, że nie jest jedyny... Jeszcze się przekonacie i to w niedługim czasie, i to wcale nie będę ja...

A kto to taki.... ciekaw jestem niemiłosiernie..... Zapewne się już keidyś z tą postacią zetknąłem....ale któż to to?? :?

Blej
29th April 2004, 20:09
A wiwcie gdzie można ściągnąć ten REMIX?

Michel
29th April 2004, 20:12
Jaki remix??

Darkthrone
30th April 2004, 09:29
Jaki remix??

no właśnie jaki??

Blej
30th April 2004, 14:43
No o ten Remix co w radiu zet pusczają czyli ten podajrze DANCE ...

kris
1st May 2004, 11:11
mam ta plytke i ten remix jest najlepszy wg mnie(z wszystkich JPVA)

Feniks
1st May 2004, 18:55
No to skad go mozna wziasc? :)

koomel
1st May 2004, 22:39
może chociaż tytuł . link , cokolwiek...

croolik
1st May 2004, 23:42
Feniks:

No to skad go mozna wziasc?

koomel:

może chociaż tytuł . link , cokolwiek...

Kupić singla... :mrgreen:

kris
2nd May 2004, 14:46
Kupić singla...

albo tą płytkę :mrgreen:
nie no, poszukajcie w Kaazie, emulu, DC++ itp. to jest attitude dance remix
p.s. jak sie laduje moja sygnatura ? w miare ok ?

koomel
2nd May 2004, 15:18
sygnaturka jest wporzadku :D

Ronnie
2nd May 2004, 16:37
ladna kris, podoba mi sie :)

Blej
2nd May 2004, 16:50
Ja se kupie singla ale gdzie go można dostać chodzi o sklep internetowy...... acha może mi ktos wytłumaczyć jeszce dlaczego są wydawane single np. Max itd.?

kris
2nd May 2004, 20:25
sygnaturka jest wporzadku

ladna kris, podoba mi sie

dzieki, chodzilo mi o to zeby sie dowiedziec czy nie "sprawia kłopotów" przy ładowaniu :)

może mi ktos wytłumaczyć jeszce dlaczego są wydawane single np. Max itd.?

z tym to do Croolika sie zgłosic powinienes, ale mnie sie wydaje ze tak robia bo komus sie tylko np:2 remixy podobaja, a komus wszystkie( a cenami sie różnią wiec rozumiesz o co chodzi :) )

croolik
4th May 2004, 13:58
kris:

z tym to do Croolika sie zgłosic powinienes, ale mnie sie wydaje ze tak robia bo komus sie tylko np:2 remixy podobaja, a komus wszystkie( a cenami sie różnią wiec rozumiesz o co chodzi )

Po to, żeby fani mogli wspomóc finansowo swojego idola/idolkę :) (właściwie to firmę fonograficzną :) ). Singiel normalny musi być i tyle (bo niby jak robić promocję bez singla?), a remiksy niekoniecznie się wszystkim podobają - jak napisał kris. Pozatem single wychodzą wcześniej, a maxi o wiele później - ktoś to musi przecież zremiksować ;)

Maju
4th May 2004, 14:51
chciał bym zalozyc nowy temat ..... :( "Rzadkie zdjecia Alizee " pozwolicie mi ?? kazdy bedzie w rzucal zdjecia ktore sa rzadkie i ktore wiekszosc ludzi nie widzialo np. ja nie ktore pokaze tu :) mógł bym ich wiecej wkleic ale nie moge bo za pelnie za duzo miejsca :D:D:D:D:D

http://membres.lycos.fr/tamia77/Naturelles/naturelles8/23.jpg
http://membres.lycos.fr/tamia77/Naturelles/naturelles8/11.jpg
http://membres.lycos.fr/dgirl77/Naturelles/naturelles6/5.jpg
http://membres.lycos.fr/dgirl77/Naturelles/naturelles6/15.jpg
http://membres.lycos.fr/tamia77/Naturelles/naturelles6/19.jpg
http://membres.lycos.fr/tamia77/Naturelles/naturelles6/23.jpg
http://membres.lycos.fr/dgirl77/Naturelles/naturelles6/7.jpg

Ronnie
4th May 2004, 14:53
widzialem wszystkie poza piatym ;)

Maju
4th May 2004, 15:03
Pozwolcie mi zalozyc nowy temat :( prosze ..... " Rzadkie zdjecia Alizee "
http://www.ifrance.com/alizeefrance/images/10.jpg
http://www.ifrance.com/alizeefrance/images/perso2.jpg
http://www.ifrance.com/alizeefrance/images/perso4.jpg

croolik
4th May 2004, 15:22
->

http://www.alizee-forum.com/viewtopic.php?t=3579

Rzadki = nowy, chyba że ja to inaczej rozumiem...

Ten topic to nie miejsce na zdjęcia.

P.S.: Jeśli chcesz założyć topika - nikt nie broni. W zależności od treści: wzbudzi zainteresowanie/nie wzbudzi zainteresowania, gdy był już temat wałkowany setki razy/zostaniesz 'zjechany' za zawartość/topik zostanie zamknięty, gdy wzbudza negatywne uczucia*

Jednak nie pytaj o to w innym topiku jednocześnie doklejając fotki, które nie mają akurat tutaj prawa bytu. Nie róbmy bagna :o)

*niepotrzebne skreślić

Blej
4th May 2004, 17:30
No wiesz maju gdybyś z laski swej napisal ile masz lat to bym cvoś wymyślil...jeżeli wumiesz robić stroinki to se zrob najprostszą jaka mozesz i zamieść tam zdjęcia....

Garath
4th May 2004, 18:17
super foty i nie mam wiekszosci :D

Maju
4th May 2004, 18:53
Proszę bardzo oto moja strona : www.maju.prv.pl Prosze bardzo !!!!!!!!!! www.maju.prv.pl

Maju
4th May 2004, 18:54
Serdecznie zapraszam na moja strone ..... myslalem ze nie umiem robic co ?????? www.maju.prv.pl umiem umiem :)

kris
4th May 2004, 20:19
a propo tego remixu to go mam na kompie moge przez GG przesłać.. :)

Garath
5th May 2004, 00:21
no niezła ale robiłem lepsze :D

Blej
5th May 2004, 08:42
dobbrze majutylko może z łaski swojej pisałbyś wszystko w jednym poście bo to nazywa się takzwane nabijanie...

Ronnie
5th May 2004, 11:41
dobbrze majutylko może z łaski swojej pisałbyś wszystko w jednym poście bo to nazywa się takzwane nabijanie...

wiesz Blej ostatnio myslalem nad nabijanie postow. i doszlem do wniosku, ze jezeli niepisze dla tych cyferek to niepowinno mi przeszkadzac ze inni pisza zeby nabijac. dlatego niebede nikomu zwracal uwagi na ten temat, zreszta od zwracania uwagi sa upowaznione do tego osoby...

Maju jaki Twoja strona ma zwiazek z Alizee? :wink:

Garath
5th May 2004, 14:07
Nie rozumiem ludzi którzy "nabijaja posty" ... po co im to... ? żeby sie dowartościować ??? nie rozumiem.......... może mi ktoś wytłumaczy ? ;/

croolik
5th May 2004, 15:26
Kłódka, zastanówcie się nad tym gdzie indziej ;)