PDA

View Full Version : Kreacje Alizee - wyzywajace ???

Sebak
16th October 2003, 03:56
Ostatnio Alizee występuję w coraz śmielszych ubrankach. Co o tym sądzicie ?

waRcoR
16th October 2003, 04:48
to proste, w ten sposub bardziej przyciąga uwage na siebie, nie tylko fanów ale i róznorodnego rodzju media a rzeby istnieć trzeba być spostrzeganym i to bardzo. Ale sądze że z urodą i wdziękiem Alizee to aż taki chwyt niejest potrzebny, choć niezaprzeczam że mi się to podoba ale jednak jak tak dalej pujdzie to powstaną mieszane uczucia wobec jej postaci

Sebak
16th October 2003, 04:51
Cała prawda, masz całkowitą rację. Ale jak daleko się posunie żeby zdobyć tą uwagę??

waRcoR
16th October 2003, 04:55
niema sie co bardzo zastanawiać bo jeszcze za dużo sobie wymyślimy, a przecież czas pokaże i za niedługo będzie wiadomo (lub nie) do czego doszło :)

croolik
16th October 2003, 14:06
Widzę, że temat 'ubranek' jest bardzo popularny wśród forumowiczów. Ciekawe dlaczego? Lol! Czyżby wzbudzał jakieś emocje? :P

Moim zdaniem ona od początku kariery jest wyzywająca z tymi swoimi fikuśnymi sukieneczkami, spódniczkami, bucikami, pończoszkami i co tam jeszcze nosiła. To jest część jej image'u wykreowanego 'łapskami' MF. Niewątpliwie takie ukazywanie Ali przysparza jej fanów zwłaszcza wśród przedstawicieli brzydszej płci (brzydsza nie znaczy głupsza).
Tak w ogóle, to nie liczy się opakowanie tylko sam produkt. A produktem Alizee są jej piosenki.
Zastanawiam się właśnie jak to z Wami było? Najpierw ją usłyszeliście, czy może zobaczyliście? (ja ją najpierw usłyszałem w radiu, a zobaczyłem w tv dopiero dużo, dużo później)

Erni
16th October 2003, 15:13
ja teraz moge reke dac, ze te wdzianka poprowadza do jakiejs wiekszej sesji zdjeciowej (wiadomo o co biega??)
ja to szczerze mówiac trafilem na mtv, akurat leciala wtedy piosenka moi lolita.... pozniej wygrzebalem kilka mp3.... i raz uslyszalem w radyjku.
tak wiec w moim przypadku i produkt jak i opakowanie odegralo duza role :)

Tomaszek
16th October 2003, 21:33
oczywiscie ze najpierw ja uslyszalem...zreszta jej poprzedni image nie byl rewelacjny, ale nie mowie ze kompletnie dobani....no ale jak sie ja teraz zobaczy to..............qrde znow sie rozmazylem:))))

waRcoR
16th October 2003, 22:44
w moim przypadku najpierw był produkt puźniej opakowanie i po małej rozłące zaczeło sie na odwrut, choc można powiedzieć że wystartowały razem (podczas oglądania teledysku od razu spodobała mi się muzyka tak więc zależy to wszystko jak i od ubrania tak i od wykonania)

Sebak
17th October 2003, 02:07
Ja zobaczyłem najpierw teledysk Gourmandises, spodobała mi sie odrazu muzyka, bardzo przypadł mi do gustu klimat teledysku, no i oczywiście sama Alizee.

MichalR
18th October 2003, 10:07
Teraz prawie wszystkie gwiazdy występują w kusych ubarnkach aby zwrócić na siebie uwagę. Ale Alizee przecież narazie nie rozbiera się tak jak np Aquilera.

Michel
18th October 2003, 17:11
Oj, zaliczenie Alizee do typu Aguilery to jest złe wg. mnie.
Wiadomo, że to chwyt reklamowy
A u mnie najpierw również był produkt, a opakowanie po jakimś czasie...
Chociaż wiedziałem, że opakowanie musi być piękne;)
Pozdrawiam

waRcoR
19th October 2003, 21:29
Oj, zaliczenie Alizee do typu Aguilery to jest złe wg. mnie

zgadzam się z kolegą i to jak najbardziej, jak dla mnie to typ Aquilery to taki który ma za zadanie aby tak się zaprezentować publiczności aby kupiła CD nie ze względu na muzyke ale wiadomo z jakich powodów, czego nie da się powiedzieć o Alizee, bo w tym przypadku może słowa txtów niesą jakieś wyszukane ale jednak wciągają jak chodzenie po bagnach co bardzo widać chociażby po naszych przykładach, przy Alizee potrafimy bardziej się zainteresować pięknem wewnętrznym i jej osobowością która jest nadzwyczj cudowna.

unreal
23rd October 2003, 16:42
Cóż taki image wykreowali jej stworzyciele-Milenka+Laurent.Skoro się udało z Milenką to czemu nie z Alizze?Tak może myśli M. ale nie wiem czy to wszystkim się podoba.Mi akurat nie za bardzo-chciałbym aby Alizee miała coś więcej do powiedzenia a na to wychodzi że ma niewiele...Te niektóre sukieneczki są coraz bardziej wymyślne i w założeniu maja być coraz krótsze.Tym gorzej jeśli jej samej się to spodoba a ta "wspołpraca" będzie jescze długo trwała-to niestety może się sprawdzić gdyż Liz powiedziała zdecydowanie że nie weźmie pióra do ręki-to jest taka niespodzianka in minus dla mnie...Jak to się dalej potoczy czas pokaże mam nadzieję że również Liz potrafi być samodzielna-ale z drugiej strony nie wiem jakim odbiłoby się to echem we francuskim światku muzycznym-negować pozycję M+L-coś podobnego-Toż to guru piosenki francuskiej...

Ps poruszyliście w tym temacie ciekawą kwestię-cenny materiał na nowy topic co wy na to?Na bezrybiu i rak ryba :)

Pawel
23rd October 2003, 20:28
Liz powiedziała zdecydowanie że nie weźmie pióra do ręki
Tego się obawiam. Narazie, póki jest jeszcze młoda, może sobie pozwolić na twórczą bierność, ale już za kilka lat po prostu nie będzie to wypadało. Wiadomo, że jej "protekcja" kiedyś się skończy i wtedy okaże się czy jest prawdziwą artystką i ma talent czy jest po prostu produktem showbiznesu. Bo samo śpiewanie imo nie wystarczy...
Ale mam nadzieję, że wszystko bedzię dobrze, czas pokaże :)

waRcoR
23rd October 2003, 20:59
wtedy okaże się czy jest prawdziwą artystką i ma talent

dla mnie Alizee zawsze będzie "wielka" nawet nawet jeśliby się okazało że jest jak to określiłeś "produktem", a wiadomo że jeśli niebędzie miała dobrego repertuaru i muzyki (choć w zasadzie to texty dotychczasowych piosenek nie są jakieś wyszukane, ale z w całości z muzą i francuskim -oraz ang.- są oki co niemiałoby miejsca gdyby tego nieśpiewała Alizee, wystarczy wźąść pod uwage piosenke madonny w wykonaniu Ali, poprostu miodzio) niewiem jak wam ale mi Alizee podobała się, podoba i będzie podobać jako piosenkarka, bo co do osoby to wszystko może się zmienić, ale jestem dobrej myśli i mam nadzieje że żadnego głupstwa nie zrobi.

ajaccien
17th November 2003, 05:13
Przecież Alizee sama wie najlepiej co dla niej dobre ,nie ma się czym martwić...Przecież ma dopiero 19 lat ,dajcie czas .I proszę o jedno was wszystkich ,nawet błagam uniżenie ,nie używajcie nomenklatury typu PRODUKT i OPAKOWANIE ,przynajmniej nie w stosunku do Alizee ....tak bardzo proszę....W moim przypadku była najpierw "Moi...Lolita" w radiuo ,potem teledysk w telewizji i tak jedno jak drugie przypadły mi do gustu na tyle z nie zmienię zdania do grobowej deski ,dla mnie Alizee zawsze będzie najlepsza .A co do fikuśnych wdzianek...cóż ,całkiem fajne ,niektóre nawet WYPASIONE a ja i tak o nic bym się nie martwił ,Alizee to inteligentna i rozważna dziewczyna...