PDA

View Full Version : PL i Fanklub? Czy to ma szanse sie kiedys udac?

croolik
14th October 2003, 01:33
Zagadnienie jest jak najbardziej poważne. Już od pewnego czasu bowiem tu i ówdzie ludzie przebąkują jak to fajnie by było mieć swój własny, rdzennie polski fanklub. No i w zasadzie, z tego co widzę, na tym się kończy... Ale czy tak musi być? Czy naprawdę tak trudno się spiąć? Czy musimy być gorsi od innych nacji? A może po prostu nie ma takiego zapotrzebowania? Zastanówmy się nad tym.
Artee zeznawał, że na koncertach w Olympii pojawiła się masa fanklubów z różnych stron Europy...tylko nikogo nie od nas...
A teraz pomyślmy: ktoś wreszcie powiedział "tak, robimy fanklub". Co dalej? Moim zdaniem ten, kto się w to zaangażuje musi być odważny, taka decyzja pociąga za sobą masę problemów... Dlaczego? Kwestia samej organizacji fanklubu wydaje się być pierwszą zaporą. Jak zrobić to w sposób jak najbardziej wydajny oraz pozwalający zająć się głównymi celami. Potem definicja celu - co nam daje zrzeszenie w fanklubie? Następnie jak przyciągnąć ludzi, bo bez nich fanklub nie ma racji bytu. W końcu problem finansowania...
To fanklub, a fanklub oficjalny? Szczerze wątpię, żeby nowo utworzony fanklub zyskał od razu akredytację wytwórni fonograficznej. Ten przymiotnik "oficjalny" pociąga już za sobą konkretne zobowiązania, przestrzeganie wielu narzuconych reguł i rozwiązań...
I jak tu być mądrym? Chciałoby się mieć fanklub, a z drugiej strony człowiek się boi, że nie podoła. Założę się, że choć raz przemknęło Wam to przez głowę...
Hmm, tymczasem zastanawiam się poważnie czyby nie zapisać się do fanklubu niemieckiego... Brak patriotyzmu? Może... Ale lepszy rydz niż nic...

waRcoR
14th October 2003, 08:55
jaknajbardziej zgadzam się z Tobą. Też uważam, że samym gadaniem nic się niezdziała, ale z drugiej strony to nielada wyzwanie założyć/utworzyć fanklub a do tego ten jeden, oficjalny. Może tak naprawde niejesteśmy prawdziwymi fanami (choć chyba tak niejest) albo poprostu ludzka mętalność, warunki i realia w jakich się znajdujemy grodzi nam droge do celu (poniekąd chyba każdy prawdziwy fan jest, chce, lub chciałbybyć w fanklubie) Jak na razie niewidać żadnych perspektyw rozwoju sytuacji, ale czy tak musi być, czy musimy być gorsi?
założenie takiego fanklubu jest jak założenie rodziny, trzeba się troszczyć o to aby się trzymał całości i trzeba go utrzymać.
Ja osobiście raczej do żadnego zagranicznego fanklubu się niezapisze i nie ze względu na patriotyzm (w dzisiejszych czasach nasz kraj-rząd i cała reszta- i tak niedba o swój wizerunek) ale z powodu takiego że nieznam języka :( więc niepozostaje nic innego jak czekać na powstanie naszego rodzimego fanklubu, oczywiście sprubuje coś działać w tym kierunku.

Me
14th October 2003, 09:51
Wydaje mi się że problem leży po stronie finansowej.Załóżmy że mamy już ten fanclub i co dalej??! wyjazd na jeden koncert w roku??Gdybym pracował to pewnie bym juz tworzył ten FC , ale w Polsce można jedynie o niej pomażyć!!!

waRcoR
14th October 2003, 10:04
zgadz się, największa zapora to finanse
kiedyś tak sobie myślałem jakby zorganizować miejsce na koncert, potrudzić się o sponsoring np w RMF FM lub innym radju, telewizja i wszędzie gdzie się tylko da tylko do tego potrzeba by dobrych argumentów , silnej woli i naszego wspólnego połączenia sił bo jak wiadomo jeden pionek nic niezdziała a całą grupką, kto wie...
w teoretyce wydaje się to do zrealizowania, ale to nie takie proste, a do tego trzeba by wiedzieć czy Alizee by się zgodziła (byćmoże i tak ale to dopiero po zaplanowanych trasach, i tak niewcześniej niż za pół ,albo i więcej, roku.
wiem że to tak jakby próbował rozdeptać słonia ale może do wykonania, pare lub kilkadziesiąt listów do różnych instytucji oczywiście listy zbiorcze
niewiem co o tym uważacie ale to tylko taki mały pomysł :)

croolik
14th October 2003, 13:28
Me a ecrit:

wyjazd na jeden koncert w roku??

Nie no, nie koniecznie od razu jakieś wyjazdy. Ale zgodzisz się, że od czegoś trzeba zacząć - trzeba po prostu najpierw ten fanklub mieć...
waRcoR a ecrit:

a do tego trzeba by wiedzieć czy Alizee by się zgodziła

Tutaj akurat jestem przekonany, że ona nic do gadania nie ma, tylko manager (o ile takowego ma w ogóle), no i firma fonograficzna...

waRcoR
14th October 2003, 14:42
a do tego trzeba by wiedzieć czy Alizee by się zgodziła

Tutaj akurat jestem przekonany, że ona nic do gadania nie ma, tylko manager (o ile takowego ma w ogóle), no i firma fonograficzna...

pisząc że Alizee się zgodzi właśnie o to mi chodziło, wiadomo że jak by to Ona się o wszystko martwiła to już dawno by nic niebyło
:)

Artee
14th October 2003, 17:01
Zamiast tyle gadac wezmy sie do roboty :) Po pierwsze niech wszyscy zadadza sobie pytanie co by mogli zrobic dla funkcjonowania takiego FanClubu, potem czego inny oczekuja od FC i wtedy mozna zaczac dzialac. Ja chetnie moge pomoc w miare swoich mozliwosci w utworzeniu takiego FC a zwlaszcza w zakresie rozmow z wytwornia co do uzyskania przynajmniej autoryzacji FC (nie mowiac juz o oficjalnym FC) Jesli wezmie sie do roboty naprawde wiele mozna zdzialac i to niewielkim koztem finansowym. Pewnie niektorzy wiedza ze prowadze strone i fanclub innej mlodziutkiej jeszcze pisenkarki z Francji. Zaczalem jako praktycznie czlowiek z ulicy bez kontaktow w branzy i mimo ze Francuzi nie sa nadal zainteresowani pormocja tej malej w naszym kraju to dzieki moim dzialaniom Polska byla czwartym krajem w Europie co do liczby fanow, faktu nadania jej piosenek w kilku rozglosniach lokalnych a takze checia pokazania jej w tv, a strona jest jedna z nielicznych gdzie organizowane sa konkursy z ciekawymi nagrodami. Do wszystkiego tego doszedlem sam praktycznie bez niczyjej pomocy lacznie ze spotkaniem z ta mala jej rodzina itp...wiec jesli sie chce to naprawde mozna i tak jak powiedzialem chetnie pomoge przy tworzeniu porfesjonalnego FC Alizee. Na poczatek moge zaoferowac (moze to nic, ale fajnie brzmi) dla osoby czy osob ktore podjelyby sie wspolpracy przy organizacji FC i prowadzeniu strony domene www.alizee.com.pl. Pomyslcie o tym...ja sam juz nie dam rady zrobic kolejnego FC i strony ale wspolnie moglibysmy cos osiagnac. Mam nadzieje ze jest to rozsadna propozycja z mojej strony.

waRcoR
14th October 2003, 17:16
Zamiast tyle gadac wezmy sie do roboty

ja się na to pisze, a skoro maż już jakąś na ten temat wiedze to mam nadzieje że jakoś wspólnymi siłami i Twym przewodnictwem coś wydziergamy
tylko jak? gdzie? kiedy? to zostawiam już Tobie jako że coś o tym wiesz :)

Erni
14th October 2003, 19:21
sorki, ale to nie na mój wiek. Chociaz jakie bym mial checi, to raczej to sensu nie ma............

croolik
14th October 2003, 20:40
Artee a ecrit:

Na poczatek moge zaoferowac (moze to nic, ale fajnie brzmi) dla osoby czy osob ktore podjelyby sie wspolpracy przy organizacji FC i prowadzeniu strony domene www.alizee.com.pl.

Biorę z otwartymi ręcami jak to mówią. Skąd żeś wziął tą domenkę? A tak serio, to ja bym nawet może się na to pisał, ale nie sam...

Artee
14th October 2003, 20:48
No fajnie Crooliczku....jestes pierwszy w kolejce...domenka czeka :) Moja propozycje odnosnie FanClubu i mojej pomocy przy jego organizacji pozostawiam pozostalym pod rozwage i czekamy na chetnych ktorzy podjeliby sie tego zadania. Pracy jest duzo ale satysfakcja gwarantowana. Potrzeba co najmniej 5 osob na to zeby mozna zaczac ten FC w jakiejs rozsadnej postaci prowadzic no i kupa pomyslow oraz zapalu oby tylko nie slomianego jak to czesto bywa...

croolik
14th October 2003, 20:58
Artee a ecrit:

No fajnie Crooliczku....jestes pierwszy w kolejce...domenka czeka

Dziękuję bardzo :oops:

czekamy na chetnych ktorzy podjeliby sie tego zadania.

Obyśmy się Artee tylko doczekali... :(

Potrzeba co najmniej 5 osob na to zeby mozna zaczac ten FC w jakiejs rozsadnej postaci prowadzic no i kupa pomyslow oraz zapalu oby tylko nie slomianego jak to czesto bywa...

No, no. Czekamy...

TomeG
14th October 2003, 21:49
Powiem tak: długo czekać nie będziecie musieli....

A wszystko jest zupełnie inaczej aniżeli myślicie........... Hooooooooooooooooooo [tutaj nuuuta tajemnicy.....]

croolik
14th October 2003, 21:51
No rzucaj, rzucaj...

TomeG
14th October 2003, 21:54
Na razie musze milczeć, a sporo już powiedziałem....

My objective is to keep you excited....

croolik
14th October 2003, 22:17
Aha, czyli znaczy się jednak będzie jakiś FC. Uff, a już myślałem, że trzeba będzie coś robić 'własnym organizmem' (i organizmem Artee :-)). Fajnie :-)

Artee
14th October 2003, 22:52
No to czekamy, to moze rezerwacja www.alizee.pl tez ma cos z wami wspolnego?? Musze sprawdzic :) Skoro to taka tajemnica to az sie boje co to moze wyjsc z tego hihi...ale zycze powodzenia i jakby trzeba bylo zawsze jestem chetny do pomocy w miare swoich mozliwosci tak jak juz wczesniej napisalem.

Tomaszek
14th October 2003, 23:24
Chetny do pomocy to ja oczywiscie jestem....tylko niestety ze wzgledu na moje liczne obowiazki w tymze mlodym wieku, czasu mam niezbyt wiele....jesli ktos mi zaproponuje wykonanie jakiejs pomocnej czynnosci to postaram sie jak tylko moge....zalezy mi na powstaniu polskiego FC bo to fajna sprawa, nie mowiac juz o frajdzie we wkladaniu pracy w jego dzialaniu...niby jestem czlonkiem FC international ale nic tam nie robie..po prostu mam haslo do sciagania klipow ze strony alizee-fanpage no i to ze mam logo IAF...i to tylko tyle

croolik
15th October 2003, 00:02
Hehe, a wiesz Tomaszek, że jeśli będzie polski FC to jeśli będziesz chciał w nim być bedziesz musiał zrezygnować z tego International? (bo FC International zabrania członkowstwa w jakimkolwiek innym FC Ali). Właśnie to mnie powstrzymuje przed zapisaniem się...

waRcoR
15th October 2003, 00:11
Potrzeba co najmniej 5 osob na to zeby mozna zaczac ten FC

jestem do usług, chętnie dołoże swoją cegiełke, choć niewiem co ja moge wam pomuc ale może się na coś przydam, mam nadzieje że więcej pomoge niż przeszkodze, (o ile mi życie pozwoli bo jak narazie to czasu mam mało ale dla Alizee postaram się zarezerwować go więcej)

croolik
15th October 2003, 01:54
Jeszcze jedno słówko na temat FC. Oprócz wielu plusów posiadania własnego FC, jest też jeden, którym osobiście jestem bardzo zainteresowany. Są to spotkania członków. Owszem, nic nie stoi na przeszkodzie, aby spotkać się nie mając żadnej podstawy, oprócz wspólnej admiracji dla Alizee. Tymniemniej, instytucja FC powinna ułatwić takie kontakty, chociażby poprzez zorganizowanie jakiegoś zlotu (używam celowo nomenklatury panującej w klubach samochodowych, bo właśnie one opanowały to najlepiej). Pewnie, że można człowieka do pewnego stopnia poznać, np. poprzez jego wypowiedzi na forum. Ale nie da się ukryć, że nie daje to pełnego obrazu. Pozatem, coby nie mówić, całkiem inaczej pisze się z osobą, którą się miało przyjemność poznać w 'realu' (nie, nie o Ciebie unreal chodzi). Wiem, bo ostatnio miałem okazję doświadczyć takiego spotkania (Artee musimy kiedyś to powtórzyc, ale na spokojniej). Nie wiem, jak Wy, ale ja właśnie z FC wiążę takie nadzieje... Popatrzcie choćby na FC International - tam są planowane spotkania fanów...

TomeG
15th October 2003, 13:18
Powiem szczerze ze za bardzo nie orientuję się na czym polega działalność FC....
Możecie przytoczyć mi główne filary jakie miałby FC Alizee....??

Tomaszek
15th October 2003, 16:50
Hehe, a wiesz Tomaszek, że jeśli będzie polski FC to jeśli będziesz chciał w nim być bedziesz musiał zrezygnować z tego International? (bo FC International zabrania członkowstwa w jakimkolwiek innym FC Ali).

NIe wiedzialem ale nie ma najmniejszego problemu..zrobie to z mila checia....na rzecz polish FC:)

Artee
15th October 2003, 16:55
Czesc...

Wiem, bo ostatnio miałem okazję doświadczyć takiego spotkania (Artee musimy kiedyś to powtórzyc, ale na spokojniej).

No pewnie ze trzeba to powtorzyc, z wielka checia nawet w wiekszym gronie Fanow i nie tylko. Takie spotkania rzeczywiscie sa fajna rzecza.
A co do tego jakie zadnia powinien spelniac FC to ja moze odwroce pytanie i zapytam sie: Czego Wy jako potencjlni Fanclubowicze oczekiwalibyscie od FC ??
Wiedzac czego Fani oczekuja wiadomo jak zrobic aby FC byl ciekawy...

waRcoR
15th October 2003, 16:58
Czego Wy jako potencjlni Fanclubowicze oczekiwalibyscie od FC ??

to pytanie wydaje się proste, ale w brew pozorą ono jest tak trudne że niewiem jak na nie odpowiedzieć, niewiem czego można oczekiwać od FC

Artee
15th October 2003, 17:12
Oficjalnie podawane ABC prowadzenia FanClubu. Moze to nie wiele ale da malutki poglad co ma FC robic.

1. Celem prowadzonego FanClubu powinno być propagowanie muzyki ulubionego Artysty. Stworzenie regulaminu FanClubu, który będzie wewnętrznym dokumentem określającym status Fan Clubu.
2. Zrzeszanie osób popierających twórczość Artysty.
Obowiązkiem FanClubu będzie udzielanie rzetelnych informacji na temat Artysty (nie udziela się informacji o życiu prywatnym artystów).
3. Rozpowszechnianie materiałow reklamowych oraz gadżetów dotyczących Artysty.
4. Fan Club realizowałby swoje cele poprzez korespondencję listowną , bądź mailową z fanami.
5. Fan Club działać będzie na mocy autoryzacji danej mu przez Firmę fonograficzną.
6. Fan Club powinien posiadać kapitał własny tworzony z rocznych i półrocznych składek w kwocie ustalonej przez Zarząd Fan Clubu, oraz analizy wydadków poniesionych przez Fan Club.
7. Składkę FanClubową wpłacać będzie można na adres Fan Clubu
8. Fan Club będzie służył jedynie jako instytucja informacyjna dla fanów danego Artysty.

unreal
15th October 2003, 21:59
Sprawa fanklubu poruszana była już na polskiej arenie.I na propozycjach i zapytaniach o tenże wyłącznie się kończyło.Ale aby prowadzić FC trzeba trochę poświęcić.I właśnie tego się podejrzewam wszyscy obawiają.Nie wystarczy być ot tak fanem i pogadywać sobie na forum czy też słuchać jej piosenek.Trzeba podporządkować temu celowi pewien niemały ułamek swojego życia i przede wszystkim poświecić swoją prywatność a tym samym zapomnieć o anonimowości.To oraz pewne koszty finansowe,pewne obowiązki działają odstraszająco na wszystkich.Polacy chcą mieć ale niewielu chce podjąć samemu te działania.Nie ma się co oszukiwać 7 grzech głowny dominuje u nas...

Tak naprawdę mogę się założyć że kapitalna większość zapisanych do FC-który pojawił się na tym forum niedawno-zrobiło to tylko i wyłącznie aby poprawić swoją rangę,estetykę okolic avatarka oraz mieć ewentualnie niewielkie wymierne korzyści w postaci jak to Tomaszek powiedział pewnych klipów video czy jakoś tak.Podejrzewam że ci zarejestrowani nie zamierzają robić nic w tym celu aby niejako wywiązywać się z pewnych obowiązków-ale jak już spadło by coś na nich to pewnie gotowi byliby zrzucić ciązące na nich brzemię bycia członkiem FC broniąc się wszelkimi sposobami że oni nie mogą bo coś im "wypadło".Tak prawdę mówiąc to ich rozumiem gdyż rejestrując się do tegoż forum ponownie użyje tu tego wyrażenia kapitalna większość chce tylko i wyłacznie się dobrze bawić bez żadnych zobowiązań nie odchodząc od monitora i ewentualnie podszlifować język-w moim przypadku angielski.Poza tym i również da się zrozumieć że ludzie nie za bardzo chcą niepotrzebnie wydawać złotówki(w ich mniemaniu oczywiście) oraz da się również zrozumieć że pochłania ich co innego-a tym najczesciej jest szkoła/studia/praca itd itp...Jako pewien przykład mogę podać to forum oraz ponoszone wydatki na nie a te zapewniam są niemałe-jeśli oczywiście wierzyć na słowo szefowi.Otóż on sam nie jest w stanie ponosić ich i już wiele razy zwracał się na łamach forum prosząc ludzi dobrej woli o mały datek.I jestem pewien że spośród tych kilku tys osób które przewinęło się przez forum nie wiem, czy znajdzie sie 10 coś tam przesyłajacych od siebie na podane konto...Czyli właściwie ta tendencja chcieć coś za darmo panuje nie tylko u nas a właściwie na całym świecie...

Więc do tego celu potrzeba ludzi którzy naprawdę chcą i wierzą że podołają tej misji oraz poświęcą się temu bez reszty...Dobrym przykładem osoby która spełnia wszystkie te warunki jest nie kto inny jak Artee i za to go podziwiam że zrobił naprawdę tak dużo dla polskiej sceny poświęconej Priscilli :) Ale nie można przecież zwalać wszystkiego na jedną osobę.

Tak mi się zdaję że Polscy fani nie za bardzo dojrzali do posiadania własnego FC.Pomysł ten musi być raczej dość długo przemyślany wszystkie za i przeciw obgadane razem z problemami.I na dodatek pomysł ten powinien być poprzedzony jakąś kampanią reklamową-wtedy byłaby większa szansa na zebranie osób naprawdę najbardziej tym zainteresowanych.Co mam na myśli mówiąc kampania-oczywiście nic innego jak jakaś reklama na każdej polskiej stronie jakaś notka w serwisach muzycznych wspominających o Alizee.Wtedy zdaje mi się będzie łatwiej o organizację i pewne przyszłe funkcjonowanie FC.

Artee
15th October 2003, 22:40
Masz kupe racji Unreal. Jestesmy po prostu prozni. Ale to nie nasza wina, takimi nas stworzyla natura. Ci co chociaz troche pamietaj fizyke wiedza ze spadajaca kropla przybiera ksztalt kuli, a dlaczego..wlasnie z tej proznosci (nie bede wyjasnial czemu :) ) Ale w odroznieniu od kropli wody natura wyposazyla nas w rozum i to dzieki nim mozemy pokonac pewne slabosci, ktora m.in., jest wspomniana proznosc. Trzeba tylko chciec. Takim typowym przykladem jest powiedzenie stosowane przez wielu ludzi bedace odpowiedzia na wiekszosc skladanych im propozycji "nie mam czasu" Niestety w co najmniej 90% to stwierdzenie nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia. ale tak jest najlatwiej powiedziec. Nie che byc zle odebrany i zeby ktos powiedzial jak ja sie tu przechwalam, ale prawda jest taka ze w tej chwili mimo tego , ze pracuje na pelen etat w jednym z wiekszych urzedow warszawskich, prowadze swoja frime, robie te strone o Pryszczu, FC, konkursy, koncze studia i pisze prace inz., ucze sie francuskiego i przygotowuje do certyfikatu z angielskiego, jezdze po polsce na spotkania z fanami tymi najmniejszymi jak i calkiem duzymi, zajmuje sie krotkofalarstwem i jako jeden z nielicznych buduje amatorski nadajnik telewizyjny itp. to prawie nigdy nie zdarza mi sie powiedziec, ze nie mam czasu...jak sie chce to sie da...wszystko jest sprawa dorej organizacji a tego nam niestety najbardziej brakuje. Zarowno w zyciu osobistym jak i zawodowym. Jeszcze raz przepraszam za takie wywody ale czasami cos mnie nachodzi i musze sobie pogadac :) Tym razem akurat na Was trafilo...

unreal
15th October 2003, 23:06
Zgadza się próżność to kolejna cecha narodowa której nie chcemy po prostu zwalczać mówiąc paradoksalnie że nie mamy czasu lub nie podołamy.Dla chcącego nic trudnego.Ale Ty mnie zadziwiasz coraz bardziej z dnia na dzień.Taki ogrom zajęć to ja mówię że na pewno temu bym nie podołał jeszcze własna firma i czas na hobby...I gadaj sobie ile chcesz :)

waRcoR
16th October 2003, 01:59
chętnie bym się zaangarzował w taką "akcje" ale szczerze to jak narazie niemam zielonego pjęcia o FC i niewiem co bym mógł robić
z jednej strony obawiam się że mógłbym zawalić (tzn mieć dłuższą przerwe w uczestnictwie i mógłbym być źle spostrzegany przez innych - a okres od czerwca do września naprawde jest dla mnie okresem wyżyłowanym i zdarzyć się może że niebęde na bierząco lub niewykonam czegoś, choć dla dobra FC i Alizee próbowałbym jak najwięcej przeznaczać tego czasu) tak więc sam niewiem czy pisać się na takie coś czy nie. Z jednej strony bardzo bym chciał, o ile nawet niepragne tego, ale jak się okaże że wcale niejestem takim fanem albo za mało wiem na temat Alizee jak ja bym w tedy wyglądał, niemam pojęcia czy ja duzo wiem na temat Alizee, w swoim środowisku to chyba najwięcej ale jak tak się spotkać tylko z fanami to może w rzeczywistości nic niewiem.
Tak więc mam teraz dylemat.
a i jeszcze jedna sprawa, co będzie za te pare lat jak będe miał swoją rodzine i poważne obowiązki, czy to czasem niebedzie uczestnictwo na krótki dystans, a przecież jak już byłby ten FC to trzeba go prowadzić nie przez rok czy pięc ale i dwadzieścia albo jeszcze dłużej (niewiem jak fancluby kończą swą działalność i czy w ogule istnieje takie pojęcie jak THE END ?) w każdym bądź razie jak by FC mnie potrzebował to z przyjemnością - choć jest wiele wiecej osób leprzych odemnie

Sebak
16th October 2003, 02:24
Jestem za utworzeniem FC, z chęciom pomogę w miarę swoich możliwości w realizacji tego pomysłu. Sam kiedyś myślałem o utworzeniu FC Alizee na mojej stronie (www.alizetka.prv.pl), ale tylko na chęciach się skończyło. Mam nadzieję, że tym razem tak nie będzie, jestem pewien, że jak się zbierzemy do kupy to podołamy temu ciężkiemu zadaniu. Ale trzeba się poważnie zastanowić, w jakiej formie ma być FC, czym ma się zajmować, jak ma na siebie zarabiać itp. Myślę, że większość posiadaczy polskich stron o Alizee przyłączy się do tego pomysłu. Uważam, że stworzenie FC to duże wyzwanie, ale razem musi nam się udać!!

waRcoR
16th October 2003, 02:34
jak się zbierzemy do kupy to podołamy temu ciężkiemu zadaniu. Ale trzeba się poważnie zastanowić, w jakiej formie ma być FC, czym ma się zajmować, jak ma na siebie zarabiać itp. Myślę, że większość posiadaczy polskich stron o Alizee przyłączy się do tego pomysłu

więc tzreba się jakoś zgarnąć do tej kupy i pomyśleć na powarznie i oby to co napisałeś się sprawdziło i nie pozostało tylko jako kolejny prototyp który niema racji bytu

Sebak
16th October 2003, 02:52
Jak bierze się za to Artee i Croolik to FC niema prawa nie wypalić!!!

waRcoR
16th October 2003, 05:18

sami tego FC nie stworzą więc musimy się zebrać w jedną całość i omówić całą sprawe powstania FC PL, uważam że jak byśmy się wzieli do roboty to nawet coś z tego wypali
o zasadach działania FC to mam nadzieje że uświadomi nas Artee (w końcu ma wprawe)
regulamin omówić trzeba by wspólnie żeby niebyło żadnych protestów
początkowo może być kiepsko ale z czasem się raczej rozkręci tylko trzeba naszej wspólnej silnej woli
można by coś pomyśleć o reklamie może o sponsoringu (niewiem czy to działa w FC)
trzeba by jeszcze to zrobić w ten sposób aby to był jedyny FC pl i żeby kolejni fani zaoisywaki się do nas a nie tworzyli swoje własne bo jak się tak poroździeramy na kawałki to napewno daleko niezajedziemy a większą grupką będziemy mieli większe szanse na zaistnienie
niewiem co wy na to ale jeśli by poszło tak jak myśle to byłoby świetnie

croolik
16th October 2003, 14:12
Sebak a ecrit:

A czym zasłużyliśmy sobie na tak pochlebne opinie? Artee, wiadomo - profesjonalista w każdym calu, ale mi do niego daleko...
Też bym chciał, żeby fanklub 'wypalił', ale musi być to zrobione w przemyslany sposób, tak aby przy okazji mi ręki nie urwało...Heh

Artee
16th October 2003, 16:25

Hej, no ludziska przestancie :oops: w koncu ja nic takiego wielkiego nie robie. A moze robie nie wiem mam juz metlik w glowie :)
A tak powazanie, to rzeczywiscie sprawe FC trzeba mocno przemyslec. Gdyby nie to ze musze ja najszybciej nadrobic zaleglosci i skonczyc studia to bym troche mocniej zajal sie tym tematem a tak nie moge temu tyle czasu poswiecic co bym chcial...

Artee
18th October 2003, 10:43
Witajcie...
Ostatnio pogadalismy na temat polskiego FC no ale nic konkretnego nie ma. Nie wiem czy ktos juz prowadzi dzialania zmierzajace do jego utworzenia. Jesli tak to niech sie odezwie zeby nie dublowac roboty. Jesli nie to trzeba podjac decyzje czy zakladamy ten FC czy nie bo dalsze gadanie niczego nie zmieni. FC sam sie nie zalozy. Mam nadzieje ze jutro znahde troche czasu to przedstawie propozycje dotyczaca tego FC i bede prosil zebyscie sie do tego wystrzelali na zasadzie co jest w tej propozycji dobre, co zle itd...
A wiec do usluszenia i do roboty :)

Adi32
10th January 2004, 17:46
No i powstał PolskiFanClubAlizee (w co na początku niektuży wątpili)
Ale chyba pozostało obgadanie regulaminu itp, bo logo już jest.

Markwi
16th January 2004, 09:47
Już działamy :D

Michel
16th January 2004, 15:48
Mocne słowa, które wszystkim się podobają :D

Markwi
21st January 2004, 10:52
A jakże :D :D :D

Adi32
21st January 2004, 18:28
No ale, mam nadzieje że to działanie nie zakończy sie na dodawaniu zdjęć no PFCA, tylko na konkretnych spotkaniach z Alizee itp.

Przemyslav
23rd January 2004, 01:26
Heya :) Nie wiem komu podziekowac bo na stronie Croolika odkrylem ze moj banerek ktorego zrobilem do FC dziala. Dzieki chlopaki :) :)

croolik
23rd January 2004, 02:06
!!!

Właśnie chłopaki, ktoś tutaj miał chyba zrobić duży banner do kampanii reklamowej? Chwilowo mamy tylko Świstakowy bannerek (thx!), a więc jeśli ktoś mógłby zająć się wykonaniem - byłoby to bardzo wskazane i to jak najszybciej :D

Specyfikacja:
http://www.alizee-forum.com/viewtopic.php?t=4741

cyt: "- DO DNIA DZISIEJSZEGO nie zostal przedstwaiony zaden pomysl na baney reklamujace strone. Pisalem o tym juz bardzo dawno temu. Potrzebny jest baner o rozmiarach 400x60 oraz megabaner 750x100 GIF,JPG lubSWF "

!!!

Tomaszek
24th January 2004, 02:11
!!!

cyt: "- DO DNIA DZISIEJSZEGO nie zostal przedstwaiony zaden pomysl na baney reklamujace strone. Pisalem o tym juz bardzo dawno temu. Potrzebny jest baner o rozmiarach 400x60 oraz megabaner 750x100 GIF,JPG lubSWF "

!!!

hmmm w sumie ja mam juz od dawna zrobiony tylko kwestia w tym ze musze go przerobic na wiekszy format bo w 400x60 malo co widac...a ze z czasem jest krucho no to na razie nie ma postepow........ale postaram sie

IkaramI
26th January 2004, 22:55
Mam juz wstepna wersje mniejszego banera... nie mam talentu, ale cos staralem sie stworzyc... oto link: http://www.ikarami.friko.pl/inne/baner_alizee2.jpg Tylko prosze sie nie smiac... ;)

kranked
26th January 2004, 23:12
Hmmm bardzo ładne logo friko.pl :lol: (hotlinkowanie) :wink:

IkaramI
27th January 2004, 17:09
Heh, no faktycznie zapomnialem, ze ci ludzie z friko cos takiego wprowadzili... dlatego dam inny link... chcociaz moze nie warto? http://www.rybnik.pl/lo2_klasa/inne/baner_alizee2.jpg

kranked
27th January 2004, 18:35
Nie no nie bądż taki skromny banner jest niezły, tylko taka mała uwaga logo fan clubu postaraj się jakoś lepiej wkomponować tak żeby nie było tego bialego kwadratu na około niego. I podaj potem linka jak zrobisz :wink:

TomeG
28th January 2004, 09:40
!!!

!!!

GIF - to coś dla mnie.... :P

TomeG
28th January 2004, 10:13
Póki co, zasyłam tylko banera 60x400....

http://republika.pl/tomeque//images/logo%20FC.jpg

croolik
28th January 2004, 21:59
:whistling:
750*100, please...

TomeG
29th January 2004, 10:00
A komentarze...?? :(

Ronnie
29th January 2004, 12:01
Spoko banerki pracujcie dalej a ze strona fc slyszalem ze jest ale mi nie chodzi, oto adres: www.alizee.com.pl taki jest?

TomeG
29th January 2004, 12:30
Oto i mój banner.. cholera... za długo żem go robił... :P

http://republika.pl/tomeque//images/Animation7.gif

Ronnie
29th January 2004, 12:32
No widze ze Pain Shop Propa masz dos dobrze opanowanego. Lady banerek. A co ze strona FC?? Czemu nie chodzi?

Adi32
29th January 2004, 15:51
Fajny banerek, ale tak jakby kolory za jaskrawe.

TomeG
30th January 2004, 12:35
No to jak...?? Banerek zatwierdzony, czy nie..?? :D

Feniks
30th January 2004, 12:58
Ja jestem na tak :D

Adi32
30th January 2004, 13:41
Jest spoko, ale można go podkręcić do perfekcji:)

miror
30th January 2004, 14:27
troszke te przejscie z jednego na drugie troszke takie nie cacy ale ogulnie fajny moze wez jakies inne przejscie zapodaj? :)

Feniks
30th January 2004, 16:08
No jesli by sie mozna do czegos przyczepic to rzeczywiscie tylko do tego przejscia. A jak by sprobowac czegos w stylu blysku albo umiescic to na prostokacie i niech on sie obraca.

TomeG
30th January 2004, 16:18
Przejście które tam właczyłem, jest bardzo dynamiczne i o wiele przyjemniejsze dla oka niż wiele innych...ALE - ma jedną bardzo wazną cechę: mimo sporej ilości klatek i dobrej jakości - wciąż nie ma zbyt dużego rozmiaru...
Teraz zapodaje inny, z 2 razy mniejszą ilością klatek, który ma większy rozmiar...
Jak chcieliście...
Ja tam jestem zdecydowanie za pierwszym...
A moze by tak... JAVę zobić...?? Tyle że ja nie potrafię, jakby ktoś z Was wiedział jak i co, to ja chętnie wyśle mu obrazy w wysokiej jakości a ta osoba wsadzi jakiś klawy efekt...

póki co, przejście MORPH

http://republika.pl/tomeque//images/Animation1.gif

croolik
30th January 2004, 16:35
Hmm, fakt, troszkę duży ten drugi bannerek.
Java - zwykłe skrypty, które ładują serię zdjęć - wg mnie zły pomysł, bo często są problemy z prawidłowym wykonywaniem skryptów w różnych przeglądarkach.
Nie wiem, bo mało się znam, ale wydaje mi się, że najlepiej wyglądałby bannerek we Flashu.

Tomaszek
31st January 2004, 00:15
oki skoro tak ciagniecie temat benerow to ja szczerze powiem zrobilem jeden juz jakis miesiac temu ale jest on za maly bo nie widac co poniektorych napisow ale nie mam w ogole czasu zeby go powiekszyc bo chwile trzebaby bylo sie tym pobawic....niestety sesja robi swoje:(
No ale tak czy siak luknijcie sobie

http://members.chello.pl/m.konstrat/index.html

tylko cos u mnie wolno sie laduje ale to chyba chwilowe pzreciazenie u mnie.....pzdr

TomeG
31st January 2004, 15:00
Hmm, fakt, troszkę duży ten drugi bannerek.
Java - zwykłe skrypty, które ładują serię zdjęć - wg mnie zły pomysł, bo często są problemy z prawidłowym wykonywaniem skryptów w różnych przeglądarkach.
Nie wiem, bo mało się znam, ale wydaje mi się, że najlepiej wyglądałby bannerek we Flashu.

Tiaa.... Jak widać ja też się na tym zbytnio nie znam, i w sumie to miałem Flasha na myśli, a tak wogóle myślałem nawet ze to wsio jedno i to samo...

A w sumie to Flasha gdzieś nawet i mam.. więc może nawet dziś uda mi się coś zrobić...

Tomaszek - nie tylko u Ciebie się dłuuuuugo ładuje...

Tomaszek
31st January 2004, 16:46
juz link z swf dobrze dziala http://members.chello.pl/m.konstrat/index.html

miror
31st January 2004, 17:00
fajny banerek ale ten tekst" ALizee czeka na ciebie " brzmi podobnie jak goraca 16-tka czeka na ciebie wyslij sms o tresci flirt na numer XXX lolzz;]

TomeG
31st January 2004, 17:06
Całkiem klawe, ale mało ciepłe i nie pasuje kliamtem do Alizee...:P

Ja tam się poddaję.. nie mogę obczaić tego Flash MX, i walę go w kąt...
Jak ktoś chce się pobawić tymi moimi obrazkami, to chętnie wyślę (bez napisów... lub z napisami).

miror
31st January 2004, 17:11
a co wy na fimik promojacy nasz fan club??:)

croolik
31st January 2004, 20:49
:D Ciekawy ten bannerek Tomaszka, szczególnie ta wyliczanka: -bleble -bleble -bleble ;)

miror
31st January 2004, 21:10
ale wiecie taki filmik w stylu jakies foty scrn shooty jakis podkład muzyczny :) moze jakies urywki filmokoof.. :P

Adi32
1st February 2004, 01:00
Jej imię to "Alizée" a nie Alizee

Tomaszek
1st February 2004, 01:58
Jej imię to "Alizée" a nie Alizee

hmm dzieki ale ja to robilem dla przykladu tak aby bylo cos widac (na oficjalu PFCA tez byl blad bo to tylko testy) no i te ble ble ble..robile taka podstawe.......mi tam sie to w miare podoba...ale to byla pierwsza mysl..a przy takich projektach mysli powinny sie non stop zmieniac...tak jak to bylo przy Logo:)

Feniks
1st February 2004, 03:53
Mi tam sie ten banerek podoba tyle ze moglby byc bardziej dynamiczny bo jak na moj gust te animacje sa troche flegmatyczne. Chociaz i tak jest fajny :)

Adi32
1st February 2004, 11:49
Mi tesh sie banerek podoba.
Chciałem tylko żebyś przypadkiem niezapomniał to kiedyś zmienić.

Markwi
3rd February 2004, 15:10
Tomaszek,Bóg cie wynagrodzi za talent.Dla mnie bomba!
Ale nie chcecie chyba powiedzieć,że zostajemy tylko na jednym banerze?
Ja sie na tym nie znam,ale kiedys była mowa na zwiekszeniu ich ilosc...

Tomaszek
3rd February 2004, 15:20
hehehe zobaczymy Markwi......ja to moglbym zrobic jeszcze cos innego no i ten dopracowac ale serio nie ma kiedy..to troszke czasu kosztuje....a teraz jak jest sesja to nie ma opcji:( jak bede mial jakies ferie to cos pokombinuje..ale dzieki za uznanie..pzdr

Salva
22nd February 2004, 03:03
bonjour!!!!!

Salva
22nd February 2004, 03:04
est-ce que vous sont fans

Salva
22nd February 2004, 03:05
bon

Salva
22nd February 2004, 03:05
alors puis non

Salva
22nd February 2004, 03:06
je pense que non peu

Salva
22nd February 2004, 03:07
eeeee no pasa nada, solo estoy provando una cosa

Salva
22nd February 2004, 03:07
me dejais non?

Salva
22nd February 2004, 03:08
sorry for my english???????? que est-ce que?'?????''??''??''??''?

Salva
22nd February 2004, 03:09
bon jours!

Salva
22nd February 2004, 03:10
je m´appelle ralfffff Shumacher

Salva
22nd February 2004, 03:11
que estoy provando una cosa no pasa nada

Salva
22nd February 2004, 03:12
c´est pas ma faute

kranked
22nd February 2004, 11:47
A ten ku... co :?: :?: :?: :twisted:

miror
22nd February 2004, 13:34
wlasnie :) on nas tyra czy jak ?:)

Feniks
22nd February 2004, 13:38
Olac spamera. Juz zglaszam jego posty do Riccardo.

Ronnie
22nd February 2004, 13:38
:evil: co z nim jest? :boff: co on tam pisze? :whistling:

TomeG
22nd February 2004, 21:57
Gnojek sobie chce nabić posty, moim zdaniem... Ja też go zgłaszam... Co on sobie mysli? Że na poslkim forum takie badziewia odwalać będzie...??? :P

Feniks
22nd February 2004, 23:40
Dosta?em odpowiedz od Mayhema:

Thanks for the heads up. Please let me know if he does it again.

Takze jeszcze jeden taki numer i papa :)

Markwi
23rd February 2004, 10:16
Salvador c'est un con! I tyle mam do powiedzenia.

Ronnie
23rd February 2004, 10:27
no ja tez! nie wiem co tam pisze ale tez sie przylanczam ;)

TomeG
23rd February 2004, 15:10
Chyba : "Salvador jest >con< " Con - wydaje mi sie ze skońCONy... albo podu*CONy....?? :P Nie nie... to tylko dywagacje... Markwi to łągodny chop...

croolik
24th February 2004, 17:04
Salvador być idiota :) (czyli con)

Michel
24th February 2004, 20:24
salavdor est con

Poprawnie to jest:)??

Markwi
25th February 2004, 11:07
Ja słyszałem inne określenie tego słowa,ale jeżeli Croolik sądzi,iż jest zbyt wulgarne,zostańmy przy tej wersji :)

IkaramI
25th February 2004, 21:48
No to ja przylaczam sie do Waszej opinii i mam mala probe... moglibyscie od razu tlumaczyc na jezyk polski to, co piszecie po francusku? bo potem jest smiesznie...

Adi32
25th February 2004, 23:32
Nic dziwnego że zebrał tylko postów w 11 dni, Idiota?