PDA

View Full Version : Pierwsze nagranie Alizee dla tv...

croolik
13th October 2003, 20:49
W sekcji francuskiej znalazł się post niejakiego YaN'a - http://www.alizee-forum.com/viewtopic.php?t=3135 - który prowadzi stronę o MF. Zachęca on do ściągnięcia ze swojej strony 1szego występu tv Ali (który coprawda był po "Le Grand Soir", ale był nagrany wcześniej) w Hit Machine na M6. Umieścił go na swojej stronie z okazji trasy koncertowej (Ailleurs->Alizee). Dlaczego o tym piszę w ogóle? Ano dlatego, że mam mieszane uczucia po ściagnięciu tego pliku. Nie dość, że system ściagania jest troszkę poroniony (plik jest podzielony na 4 części z racji swej wielkości - okolo 200 mega, oraz trzeba sciagnac bata, który to scala w jeden plik) - to nie da się skorzystać z żadnego menedżera wspomagającego ściaganie (a wiadomo, że korzystanie z systemów wina przy pliku rzędu 50 mega jest ryzykowne). Po uporaniu się ze ściągnięciem i sklejeniem pliku czas go odtworzyć. No i tu właśnie cały szkopuł. Mpeg ten jest zgrany z jakiejś kasety VHS... No i nie byłoby nic w tym niezwykłego...ale... jakość pliku jest po prostu żenująca, nic dodać nic ująć. Po prostu poniżej krytyki... Także ostrzegam wszystkich, którzy chcieliby ściagnąć ten plik. Jeśli macie szybkie łącze (w sumie ja się nie uskarżam), wszystko ok, będziecie mieli 1szy występ tv Ali. Innym mówię: nie warto...

P.S.: Aby wyeliminować wszelkie nieporozumienia - jest to występ z piosenką "Moi...Lolita" w Hit Machine na M6.

TomeG
13th October 2003, 21:12
Dzięki za ostrzeżenie...

A pierwszy "występ" Alizee to było własnie nagranie z castingu do tego ichniejszego "Le grand Soir". A powiem szczerze... to straszny z niej dzieciuch jeszcze wtedy był... więc szukac tych filmów tylko ze względów sentymentalncyh....:D

croolik
13th October 2003, 21:20
TomeG a ecrit:

A pierwszy "występ" Alizee to było własnie nagranie z castingu do tego ichniejszego "Le grand Soir".

Chyba się nie zrozumieliśmy. Ten plik jest pierwszym nagraniem tv z czasów kiedy debiutowała piosenką "Moi Lolita..." (czyli stawała się sławna)

TomeG
13th October 2003, 21:30
No właśnie... a ja mówiłem o pierwszym TOTALNIE pierwszym wystąpieniu LIzzie, przed kamerą kiedy zaczęła bawić się (bardziej profesjonalnie) w swoją karierę....

Nie ma tutaj żadnego nieporozumienia....:D

Erni
13th October 2003, 22:25
eee, co se bede zalowal, wprawdzie jest troche roboty, ale ma sie to neostrade....... :)

Me
14th October 2003, 09:43
w jakim ten film jest dziale??w video go nie ma!!!!

croolik
14th October 2003, 13:22
w jakim ten film jest dziale??w video go nie ma!!!!

Ailleurs -> Alizee

unreal
14th October 2003, 23:46
eee, co se bede zalowal, wprawdzie jest troche roboty, ale ma sie to neostrade....... :)

A niech Cie ten to ma dobrze...Ja mam sdi które dziele z kilkoma osobami i na dodatek otrzymałem info że za mało miejsca na dysku C: tzn ok 500kb wolnego :)

Więc ściąganie będe musiał odłożyć na później...

Erni
14th October 2003, 23:56
unreal ---> ja dopiero bede beczal jak mi minie miesiac uzytkowania neo+ (wzialem tylko na okres probny), nie smierdze groszem na neostrade, a mieszkam na wsi i nie ma jak sieci nawet zrobic :(

Artee
15th October 2003, 00:16
No to wspolczuje. Ja mam NEO od lutego i juz widze jak wplynelo to na moje zycie. Teraz nie wyobrazam sobie jakbym mogl bez tego egzystowac :) Jestem ualezniony, ale raczej w pozytywnym tego slowa znaczeniu

croolik
15th October 2003, 00:18
-> unreal
Przecież SDI to jeszcze nie jest najgorsze same w sobie. Zależy ile masz osób wiszących na jednym modemie. A co do HDD, ja się uwolniłem ostatnio od chorobliwego dbania o wolne miejsce. Kupiłem dysk 40 Giga...
->Erni
Korzystaj póki możesz. Byłeś już na idgmedia.com? Masa klipów, które tylko czekają na sciągnięcie :P.

A powiem Wam, że jednak nie ma to jak zwykła osiedlówka prowadzona przez wyspecjalizowaną firmę. Właśnie w takiej mam abonament. W obrębie sieci 100Mb/s przez frame-relay. Odrębne łącze na każda usługę. Możliwości taniego sprokurowania sobie stałego IP. Życ nie umierać. I to wszystko za jedyne 51 zeta miesięcznie.
A już na koniec (nie żeby kogoś zdenerwować) - transfery z http dobijają mi często do 300 kilo na sekundę :-).
Miłego ściągania...

Erni
15th October 2003, 00:25
kurdee, az mi zal, bo ja tez sie uzalezniłem od tej calej neo+ jak mi sie skonczy to, ten moj dysk 80GB nigdy nie zostanie wpełni zapełniony :|

waRcoR
15th October 2003, 01:33
A powiem Wam, że jednak nie ma to jak zwykła osiedlówka prowadzona przez wyspecjalizowaną firmę

zgadzam się a do tego jak jeszcze dorzucić rozparowanie łącza (po znajomości) do maxa -1MB (do takiej prędkości są przystosowane modemy pod kablówke)- to nawet się nieprzyuwarzy kiedy się coś ściągneło :)
a jak narazie to mam problem z HDD bo pod system okienkowy niewiele sobie zostawiłem a pod Linuxem jeszcze nie ze wszystkim doszłem ładu, jedyne co mi zostało to kupno jakiejś 80

unreal
15th October 2003, 15:32
unreal ---> ja dopiero bede beczal jak mi minie miesiac uzytkowania neo+ (wzialem tylko na okres probny), nie smierdze groszem na neostrade, a mieszkam na wsi i nie ma jak sieci nawet zrobic :(

Mówisz na wsi też zakłądają?Toż nawet w większości miast/dziur w kraju nie jest dostępna...Ja równierz chciałbym Neo ale admin się wacha bo obawa wiecie przed złapaniem w przypadku wyprowadzania poza lokal...

-> unreal
Przecież SDI to jeszcze nie jest najgorsze same w sobie. Zależy ile masz osób wiszących na jednym modemie.

A już na koniec (nie żeby kogoś zdenerwować) - transfery z http dobijają mi często do 300 kilo na sekundę :-)

Mam kilka osób często przebywających jednocześnie.Więc...

A co do transferu to mnie zdenerwowałeś :shock: U mnie nie rzadko jest około 10 kilo jeśli mowa o bity.Więc sami rozumiecie...

A co do uzależnienia od sieci to nie wiem czy można nazwać je pozytywnym...Wciąga jak cholera...

croolik
15th October 2003, 18:11
unreal a ecrit:

U mnie nie rzadko jest około 10 kilo jeśli mowa o bity.

Hehe, chodziło naturlich o kilobajty...

unreal
15th October 2003, 18:26
Hehe, chodziło naturlich o kilobajty...

To tym bardziej jestem zrozpaczony że inni tak maja...Ale chwileczkę mówisz kilobajty i coś mi się to nie zgadza 300kbajtów=ok2,5MBita.Masz coś takiego?To szybsze jak TGV...

croolik
15th October 2003, 18:46
Nie, no mówiłem, że czasem dobija, takie skoki czasem obserwuję. Zwykle sciaganie oscyluje w granicach 100 kilobajtów na sekundę. Nie, no 2,5 MBita byłoby czystym przegięciem (co nie zmienia faktu, że jak ściagam coś od kogoś z mojej sieci, te 100MBitów LANu daje porządnego kopa...)

Erni
15th October 2003, 23:25
wies jak wies, ale dosc dobrze rozwinieta przez tych wszystkich monopolistów. wszystko mozna miec tylko kasy nie ma :(
Co do mojego transferu to srednio 70-80 KB/s

unreal
16th October 2003, 00:32
To i tak szybko jak na Neo 512/8=64kbajty chyba jakaś podkręcona wersja :)

Erni
16th October 2003, 00:37
tez sie nad tym zastanawiałem, czy to czasem nie za dużo.... ale jestem 3 lub 4 osobą w gminie korzystajaca z neo+

unreal
16th October 2003, 00:42
szkoda że się nie da przedłuzyć za zeta na kolejny miech nie ?:

Erni
16th October 2003, 00:57
no chciałoby się, i tak dobrze ze ten miesiac za zeta byl.... poznalo sie kilku fajnych loodkoow. Moze jak bedzie kasa to sie jeszcze kupi ta neostrade....

croolik
16th October 2003, 01:03
Erni a ecrit:

no chciałoby się, i tak dobrze ze ten miesiac za zeta byl.... poznalo sie kilku fajnych loodkoow. Moze jak bedzie kasa to sie jeszcze kupi ta neostrade....

Ale nie mów Erni, że jak Ci podstepem już odbiorą to Neo po miesiącu, to Cię już tu więcej nie zastaniemy... Byłoby łyso... Jakbyś miał problemy, to wpadniemy tam z cepami i poradzimy sobie z monopolem ;-) A jak...

Erni
16th October 2003, 01:15
A jak...
to co??
no nie wiem, czy tak szybko uporałbyś się z monopolistami :P
a zreszta jeden ludzik w tą, czy w tą, nawet nie zauważycie, że mnie nie będzie :roll:

waRcoR
16th October 2003, 02:25
jak ściagam coś od kogoś z mojej sieci, te 100MBitów LANu daje porządnego kopa...

to dobrze masz bo ja niemam od kogo ściągać w lokalnej, z około 1000 osób i kolejne osoby stojące w kolejce po "montarz" stałki i choć niejest to jedyna firma która oferuje dostęp do netu przez kabel i radio to chyba jest to najleprza z nich wszystkich (choć dużo osób się buży że źle im ale jakoś się nieprzenoszą tylko zostają z naszym poczciwym I S K O , ja tam nienarzekam i zostaje przy tym co mam)