PDA

View Full Version : Uwaga.....concert w paryzu

Tomaszek
5th October 2003, 21:47
Elo...sluchajcie jest organizowany wyjazd na kocert alizee do paryza...o szczegoly pytajcie wysylajac maile do czlowieka ktory to organizuje czyli Artura pod alizee@priscilla.pl Ja osobiscie jestem straszliwie chetny na to tylko jedyna zapora to rodzice:( ale zobaczymy...pzdr

unreal
6th October 2003, 13:52
No nie gadaj 19 latkowi nie pozwalają?Powiedz gdzie jedziesz i kogo zobaczyć to na pewno puszczą-chyba że na ich głowę spadnie sponsoring tego całego wyjazdu-to co innego.Te 250-300zl drogą nie chodzi(tyle mi się wydaje)...

Me
7th October 2003, 15:21
A jaki byłby koszt??

unreal
7th October 2003, 21:44
Zdaje mi się że nie dużo wyższy od tego co podałem o ile wogóle...

Me
8th October 2003, 14:17
Już mi odpisał 600-800zł :cry:

unreal
8th October 2003, 18:45
O qrcze moje wyliczenia wzięły w łeb...Co tak drogo?

Artee
12th October 2003, 12:47
Witajcie...

Niestety wiele taniej sie nie da, chba ze wszyscy chcieliby spac w autokarze...a z zalozenia mialby to byc oficjalnie zorganizowany wyjadz z dwiema nocami w hotelu. Sam bilet na koncert to prawie 200 zl. Do tego przejazd i hotel to troche kosztuje. Jezeli sie nie uda zorganizowac tego wyjazdu to wtedy bedzie jedno miejsce wolne dla chetnego bo ja na 99% bede na tym koncercie i kogos moge zabrac. Koszt jeszcze nie znany.

Pozdrawiam.

Artee
13th October 2003, 21:40
Mam ogromna prosbe do wszystkich, ktorzy prowadza strony internetowe o ALizee i nie tylko...a takze do tych co maja uklady w mediach i wszedzie tam gdzie mozna by rozpowszechnic informacje o organizowanym wyjezdzie na koncert. Mimo ceny mysle ze da sie znalezc w kraju odpowiednia liczbe osob aby taki wyjazd zorganizowac. Wazne jest dotarcie z ta wiadomoscia do jak najszerszego grona milosnikow Alizee. Z gory dzieki za pomoc.

unreal
13th October 2003, 22:45
To tak samo jak z naszym forum reklama ponad wszystko...

TomeG
14th October 2003, 10:13
NIe ma psrawy Artee - na Alizetce już masz reklamę...

Artee
14th October 2003, 16:03
Dzieki TomeG...Pozdrawiam.

MichalR
16th October 2003, 21:06
Ja raczej nie pojadę na koncert bo nie mam nawet 18 lat. A takw ogóle to witam ponownie wszystkich bo mnie nie było przez dłuższy okres czasu bo nie miałem dostępu do neta!

Sebak
17th October 2003, 02:23
Zobaczymy może uda mi się dołączyć do szczęśliwców będących na tym koncercie, wszystko jest na dobrej drodze...

waRcoR
17th October 2003, 02:37
wszystko jest na dobrej drodze...

powiedz mi która to droga to i ja się wybiore bo jak narazie to niemam co marzyć o wyjeździe na concert

Michel
18th October 2003, 17:06
Niestety, juz i ja byłem na tej dobrej drodze, a tu wszystko przepadło. Rodzice uważają, że cena jest zbyt wysoka :cry:

Tomaszek
18th October 2003, 22:12
ty przynajmniej na niej byles...mi rodzice od razu powiedzieli ze nie ma opcji....choc ja zawsze niore ich na przeczekanie i zaatakuje pozniej....zawsze takie postepowanie sie sprawdza

Pawel
21st October 2003, 13:22
Byćmoże ja nawet bym pojechał, ale to 600-800 zł to zdecydowanie zbyt dużo. Już wolałbym spać w autokarze (jedzie się chyba ze 20h) czy nawet nawet pod paryskim mostem :) (choć w styczniu to mógłbym się już nie obudzić :) ewentualnie bym w ogóle nie spał) aby obniżyć koszty.
Trzeba twardym być, nie miętkim :)

croolik
21st October 2003, 13:35
LostInTime a ecrit:

Już wolałbym spać w autokarze (jedzie się chyba ze 20h)

Buhaha, stary, ty chyba nie wiesz co mówisz. Ja zrobiłem w 3 lata 33 razy trasę Polska-Francja w autobusie i zapewniam cię, żebyś nie wolał spać w autobusie, bo byś już nim po prostu, sorry za stwierdzenie, żygał. A jedzie się, oczywiście zależy skąd wyruszasz, około 24 godzin. Czasami lepiej być miętkim, bo chojrakowanie źle na zdrowie wychodzi. I co do ceny - hmm, 'zdecydowanie zbyt dużo'?. Przepraszam, ale sam bilet już kosztuje 40 Ojro, czyli 2 bańki. Te 600 zł to minimum jakie trzeba wyłożyć, taka prawda i akurat tego się nie ruszy.

unreal
21st October 2003, 13:41
No to teraz już wiem skąd u Ciebie taka doskonała znajomość francuskiego...Chyba musisz znac na pamięć juz drogę :)

Pawel
21st October 2003, 14:15
croolik:
Ja również co prawda nie 33 (gratulacje :)) ale kilka razy uczestniczyłem w dwudziestoparogodzinnych rajdach autokarowych i zazwyczaj większość czasu zawsze przesypiałem. Dlatego wiem, że nie miałbym ochoty płacić za hotel mając przed sobą 20 godzin podrózy, które jakoś muszę spędzić - najlepiej własnie śpiąc. Jadę na koncert, a nie na wczasy, więc po co ten luksus. Z drugiej strony kierowca musi odpocząć, a i umyć by się przydało :)
Wiem, że to nie takie hop-siup, ale wizja 800zł za jeden koncert trochę mnie "przeraża". A przez dwie noce tam spędzone to 2x więcej na żarcie od razu idzie...

croolik
21st October 2003, 14:44
LostInTime a ecrit:

Dlatego wiem, że nie miałbym ochoty płacić za hotel mając przed sobą 20 godzin podrózy, które jakoś muszę spędzić - najlepiej własnie śpiąc.

I się właśnie nie rozumiemy w tym momencie zupełnie. Ty myślisz, że jak ja jeździłem do Francji, to po drodze spałem w hotelu? Nic podobnego - bite 24 h w autobusie, naprawdę to jest niszczące. Toteż nie mówimy o hotelu, w którym można by się było kimnąć w czasie podróży, tylko po przyjeździe do Paryża. Wybacz, ale ja jednak choć przywykłem do takich wypraw to muszę się jednak wyspać w normalnych warunkach po takiej wyrypie, a nie jak jakiś koczownik z głębokiej Afryki...

Artee
21st October 2003, 16:13
Musze tutaj poprzec mocno Crooliczka i jego wypowiedzi. Jechanie 20 godzin bez snu (bo spanie w autokarze trudno w ten sposob okreslic) i pojscie od razu na koncert i moze jeszcze zaraz po tym koncercie powrot to nie bede tego nazywal po imieniu ale jest bez sensu. Zreszta na takich zasadach nikt o zdrowych zmyslach nie zorganizuje wycieczki. A co do zarcia i kosztow to powiem tylko ze przez caly sierpien kiedy mieszkalem w Paryzu nie wydalem wiecej niz 5 euro dziennie na zarcie i wcale nie oszczedzalem. Wiec koszt jedzenia to nic.
Na razie i tak zglosilo sie malo osob wiec pewnie nic z tego nie wyjdzie po prostu pojedziemy mniejsza grupka we walsnym zakresie. Ja juz po dwoch miesiacach tesknie za Paryzem :) wiec kazdy pretekst zeby tam pojechac jest dlamnie dobry :D mimo ze bylem na 3 koncertach Alizee (i 5 Priscilli :D ale to z innych powodow)
wyjazd ten doszedl by do skutku gdyby informacja o nim byla podawana przez jakies publiczne media, ale chyba za duzo wymagam. Obecna droga informowania o tym jest po prostu nie wystarczajaca...nie wiem czy wiecej niz 500 tym sie dowiedzialo wiec to jest nic...ale jeszcze chwile czekam.

unreal
21st October 2003, 18:56
Mi się zdaje ze info w mediach o planowanym rejsie do Paryża nie przejdzie...Chyba jedyną deską ratunku jest reklama na stronkach-nic więcej i liczyć że zbierze się trochę ludu...Myślę że potrzeba gdzieś ok 20-30 osób tak?I kiedy ma być ten koncert?

Artee
21st October 2003, 19:00
Koncert jest 17 stycznia. A na media rzeczywscie nie ma chyba u nas co liczyc bo oni licza tylko kase...smutna rzeczywistosc :(

unreal
21st October 2003, 19:02
No to jest jeszcze troszkę czasu więc głowa do góry :)A to Ty jestes wspólorganizatorem tegoż?A może jedynym?

Artee
21st October 2003, 19:06
A to Ty jestes wspólorganizatorem tegoż?A może jedynym?

Niestety, na razie w wiekszosci dzialan jakie robie jestem jedyny :(

waRcoR
21st October 2003, 23:24
chętnie bym się wybrał na concert Alizee ale na razie niemam nawet co mażyć, bo 600-800zł to nie tak mało (choć i nie tak dużo, lecz mało jest czsu na zorganizowanie w moim przypadku takiej kwoty ponieważ ostatnio miałem pare nieplanowanych wydatków, chociażby głupi dysk do kompa to już jest 500zł)

croolik
21st October 2003, 23:32
waRcoR a ecrit:

chociażby głupi dysk do kompa to już jest 500zł)

??? Gdzies ty wynalazł dysk za taką kwotę??? No chyba, że to super-hiper twardziel z dopalaniem ;)

waRcoR
21st October 2003, 23:45
najzwyklejszy Caviar z 8MB keszem i 120GB pojmności (dokładna cena to 589zł), a ile bym musiał zapłacić za np Seagate, już nawet niepytałem w sklepie bo bym się załamał. ale z drógiej strony mam spokuj na trzy lata bo taką mam gwarancje więc przez te trzy lata moge zbieraż na wyjazd na koncert Alizee :)

croolik
21st October 2003, 23:53
CAVIAR 8MB Cache 120GB 7200rpm (3 lata gwarancji) 539,-
MAXTOR 120 GB 7200rpm 8 MB 485,-
SEAGATE Barracuda 120 GB 7200rpm 8 MB Cache 3 lata gw. 550,-
Aktualne ceny z najpopularniejszego tak mi się wydaje sklepu komputerowego w Krakowie - wydaje mi się, że trochę przepłaciłeś :-(

waRcoR
22nd October 2003, 00:01
może ceny w centralnej polsce są wyższe? postaram się o cennik z "mojego" sklepu i porównam ceny z tymi twoimi, jak będą o wiele droższe to mam jeszcze czas na oddanie sprzętu (chyba do czterech dni) i w tedy rozejrzeć się po okolicznych sklepach, bo do krakowa po sam dysk nieopłaca się jechać.

Pawel
22nd October 2003, 11:38
Croolik - absolutnie nie miałem na myśli postoju podczas podróży.
Z resztą to nieważne, bo w sumie to macie z Artee rację.

Artee
22nd October 2003, 19:27
Moge w tej chwili powiedziec ze szanse na taki prawdziwy zorganizowany wyjazd sa w tej chwili 50%. Za to moge tez powiedziec ze na 95% ja i tak bede jechal na ten koncert no i jest pytanie czy ktos chce sie zabrac? Warunki finansowe pewnei podobne, tyle ze reszte kazdy sam musi zalatwic, ewentualnie za moja mala pomoca. Pokoje w hotelach sa 2 lub 3 osobowe wie zeby bylo najtaniej to musi jechac 3 lub 6 osob bo na wiecej raczej nie licze. Info te podaje raczej jako ciekawostke ale moze ktos skorzysta...

Pawlak
23rd October 2003, 00:24
Cześć Mam nadzieje że ta cena to bardziej 600 niż 800??? jak narazie bede zbierał mysle że jest szansa ale dużo zależy od was musi być 25luda spróbujcie też wiem że jest ciężko ale pomyślcie że taki koncert może być ostatni. :scooter:

unreal
23rd October 2003, 14:05
Co do cen twardzieli to cenniki sprawdzam często i nie wiem czy te 8Mb cache rzeczywiście daje takiego kopa...Ale już 80GB maxtor/seagate/WD z 2MB kosztuje ok 330zł,120GB natomiast ok 430zł.Ja nie będe kupował tych smoków co najwyżej ten ostatni-szkoda przepłącać 100-150 zeta jeśli nie odczujesz większej różnicy...

A co do tego ostatniego koncertu--to nie załamuj nas chłopie :)Alizee będzie jeszcze długo śpiewać i okazji będzie jeszcze zapewne co niemiara-no chyba że mówisz o nas :)To co innego :)

Artee
23rd October 2003, 16:50
Alizee będzie jeszcze długo śpiewać i okazji będzie jeszcze zapewne co niemiara

No pewnie okazji bedzie :) Ale to tak jak w moim przypadku nigdy nie zobacze na zywo konceru Mylenki takiego jak Live a Bercy :( (ta trasa koncertowa byla akurat moja ulubiona) wiec takich koncertow Ali tez nie bedzie :( Kazda trasa jest jedyna w swoim rodzaju.

benek
25th October 2003, 19:59
Ja mam pytanie co do tego wyjazdu. Znam wariant jezeli sie uzbiera 25 osob do autokaru a jezeli nie to ktos oferowal ze mozna jechac z nim?

prosze o kontakt grzendol@wp.pl