PDA

View Full Version : clip ACC

Tomaszek
3rd October 2003, 16:40
Jak zapewne wiecie teledysk do ACC juz się ukazał. Sam jestem podczas ściągania ale już zakładam topic----jak się on wam podoba....

Tomaszek
3rd October 2003, 17:38
No już obejrzałem....no i tak jak ktos powiedział jest on bardzo prosty ale zarazem ciekawie nakręcony...fajne kadry no i fajna ta dziewczyna która tam wystepuje:) komentujcie.....

MichalR
3rd October 2003, 19:41
Nawet fajny... W starej elektrowni Alizee goni jakiegoś faceta...

Tomaszek
3rd October 2003, 23:48
no dokladnie tak....mi sie bardzo podoba...zreszta wszystkie jej teledyski mi sie podobaja.....no w koncu jestem jej clubowym fanem:)

MichalR
4th October 2003, 14:57
Ten fanclub jest francuzki?? czy angielski?

Tomaszek
7th October 2003, 21:14
Ten fanclub jest francuzki?? czy angielski?

Oczywiscie ze jest to fanclub...niemiecki:) ale pisane jest wszystko po angolu

A tak w ogole czemu nic nie mowicie na temat teledysku? nie widzieliscie go? no chyba ze nie chcecie sie podzielic zadnymi uwagami.......

unreal
7th October 2003, 21:43
Ja go jeszcze nie widziałem:(Gdybyście mieli 50mb na HD to byście zrozumieli co to za ból-ledwo starcza na swapa...

Me
8th October 2003, 14:17
swapa...???? hyba windowsa!!!!!!!!????????

TomeG
10th October 2003, 17:23
I co.. wciąż podniecacie się nowym klipem....?? Bo ja po jednym obejrzeniu ..... mam już dosć....:D

unreal
10th October 2003, 21:04
No nie gadaj taki beznadziejny?Wiem ze biega po fabryce tylko tyle...

TomeG
10th October 2003, 23:20
Ty Unrealu, nie widziałeś jeszcze klipu...?!??!? Jak to możliwe...?? Główny moderator na najpopularniejszym polskim Forumie - NIE WIDZIAŁEŚ KLIPU ACC...??? Najnwoszego klipu Lizzie..?? NIebywałe.... :D D :P
No nie mówię że jest zły... Moja subiektywna opinia poprostu doprowadziła do tego ze wcale nie kusi mnie żeby ponownie ten klipek zobaczyć... W przeciwieństwie do J en ai marre...

Zresztą.... chyba jednak sobie obacze, bo mi ochoty narobiłeś...:D

See YA!

Me
11th October 2003, 14:47
wazne zeby obejrzał , nie musi byc pierwszy ja własnie sciagam :)

TomeG
11th October 2003, 14:50
Ten klipek jest uż dostępny od tygodnia, a nawet dłużej - a Wy dopiero teraz go ściągacie...?? NIE BY WA ŁE.....

unreal
13th October 2003, 22:09
Ty Unrealu, nie widziałeś jeszcze klipu...?!??!? Jak to możliwe...?? Główny moderator na najpopularniejszym polskim Forumie - NIE WIDZIAŁEŚ KLIPU ACC...??? Najnwoszego klipu Lizzie..?? NIebywałe.... :D D :P

A właśnie że już go skonsumowałem :) Co więcej czkawki czy bólu brzucha nie dostałem po tym...

A więc jeśli chodzi o moje przemyślenia to będą one dość skromne-adekwatne do tego co zobaczyłem.Teledysk nie powiem nie jest zły ale gdyby nie ta Alizee to...Jest na pewno lepszy od poprzednich...Tu na pewno przynajmniej jakaś "akcyjka" w interesującej scenerii-aczkolwiek dość ograniczonej.Alizee wygląda ślicznie-bardziej dojrzale z niewielkim makijażem.Jest bardzo naturalna ubrana w spodniach a nie znowu w te głupie plastikowe minióweczki.Tylko ta małpa skacze i skacze a jej sie to podoba(Nie wiem może to jeremi?)-nie potrafie tego zinterpretować jeśli w ogóle można to zrobić...

Co do ściągania klipu niemało zjadłem nerwów.Otóż miejsca na twardym jak na lekarstwo.Więc spróbowałem użyć streamu low quality.Niestety przyjemność dzielenia łącza z kilkoma użytkownikami nie jest za duża więc taka sama była z oglądania klipu.Rozumiecie kilkadziesiąt klatek na całe video.Ale się udało po jakimś czasie pewnie ktoś wyłączył kaze.I co zdołałem zobaczyć to zobaczyłem.W miarę płynnie...Więc zaszalałem z high quality i co?Tak piosenka leciała normalnie + dodatkowo kilkanaście klatek...Aż wreszcie nie-sciągne sobie high quality co zrobiłem w ponad pól godziny.Ucieszony przystąpiłem do uczty a tu qpa.Video w żadnym formacie które po uruchomieniu zachowywało się jak ze streamem-czyli slajdy.Więc stanu uniesienia nie doznałem...

Erni
13th October 2003, 22:51
unreal ---> wiesz to jest cały internet. ciesz sie ze sobie wirusa nie sciagles :P

croolik
13th October 2003, 22:56
Hehe, te ich High Quality mnie normalnie rozwala. Na idgmedia.com był teledysk ACC w mpg mającym coś koło 100 mega. Ale webmaster stwierdził, że ma video w lepszej rozdzielczości i wwalił w zamian plik 150 megowy. Nie zmienia to faktu, że ja na moim kompie takie mpegi to oglądam właśnie jak slajdy. I tak wszystko potem muszę przekompresować do niższej rozdzielczości, żeby móc normalnie bez nerwów kontemplować video.

TomeG
14th October 2003, 10:27
[Co do ściągania klipu niemało zjadłem nerwów.Otóż miejsca na twardym jak na lekarstwo.Więc spróbowałem użyć streamu low quality.Niestety przyjemność dzielenia łącza z kilkoma użytkownikami nie jest za duża więc taka sama była z oglądania klipu.Rozumiecie kilkadziesiąt klatek na całe video.Ale się udało po jakimś czasie pewnie ktoś wyłączył kaze.I co zdołałem zobaczyć to zobaczyłem.W miarę płynnie...Więc zaszalałem z high quality i co?Tak piosenka leciała normalnie + dodatkowo kilkanaście klatek...Aż wreszcie nie-sciągne sobie high quality co zrobiłem w ponad pól godziny.Ucieszony przystąpiłem do uczty a tu qpa.Video w żadnym formacie które po uruchomieniu zachowywało się jak ze streamem-czyli slajdy.Więc stanu uniesienia nie doznałem...

Czyli finalnie, to jednak nie obejrzałeś... tia?
Nie wiem co to są te streamy, ale podejrzewam że mowa tutaj o tym że Wam się filmiki tną....tak? Też miałem te dylematy, instalowałem wszelkiego typu kodeki (co było błędem, bo co za dużo to niezdrowo...) i nic ne dawało... Aż w końcu ściągnąłem sobie ALLPlayera - najlepszego, polskiego odtwarzacza... <-------- POLECAM

A pozatym IDGMEDIA <---- równi kolesie, z dłuuugimi mackami....respekt

unreal
14th October 2003, 23:36
Czyli finalnie, to jednak nie obejrzałeś... tia?
Nie wiem co to są te streamy, ale podejrzewam że mowa tutaj o tym że Wam się filmiki tną....tak?

Finalnie to Ci powiem że obejrzałem ale tylko w niskiej jakości.A te streamy to po prostu oglądanie klipu bezpośrednio z serwera...

Sebak
16th October 2003, 03:11
Moim zdaniem ten teledysk jest najgorszy w historii Alizee, jest wyjątkowo prosty, widać, że robiony był w pośpiechu. Czyżby Alizee stawiała na ilość nie na jakość??

waRcoR
16th October 2003, 03:23
Moim zdaniem ten teledysk jest najgorszy w historii Alizee

bez przesady mi się on podoba a najlepsze kawałki to te gdzie Alizee się uśmiecha (w zasadzie to Ona -prawie- zawsze chodzi z uśmiechem od ucha do ucha co mi się bardzo podoba) jak biorąc pod uwage cały teledysk to mi się wydaje spox i napewno niebyłby u mnie na ostatnim miejscu
ale każdy ma prawo do swojego zdania i niebęde próbował przekonywać Cię na siłe o tym że klip ACC jest najlepszy czy najgorszy :)

Sebak
16th October 2003, 03:33
Wiesz Alizee w każdym nowym teledysku wygląda coraz lepiej (przynajmniej narazie), ale w nim nie chodzi tylko o wygląd ale i o treść!!
Chociaż musze przyznać że każdy teledysk Alizee mi się podoba, nie ma jeszcze który by był według mnie zly, chociaż bywały lepsze i gorsze.
Mi najbardziej podobał się teledysk: Gourmandises i Moi...Lolita.

waRcoR
16th October 2003, 04:59
Mi najbardziej podobał się teledysk: Gourmandises i Moi...Lolita

za tym pierwszym zbytnio nieprzepadam co nie oznacza że jest zły ale wole pooglądać inne, a najlepiej ogląda się "teledyski" z koncertów bo zawsze są inne :)

Michel
18th October 2003, 17:27
A contre Courant- nie najlepszy, nie najgorszy...

Sebak
19th October 2003, 00:47
Każdy ma swoje zdanie, mi on się niepodoba, niema klimatu. (nie to co Moi...Lolita czy Gourmandises)

MichalR
19th October 2003, 11:27
Klip do A Contre Courant jest stworzony w jakieś elektrowni więc pasuje do klimatu tej piosenki. Ogólnie wporzo.

Michel
19th October 2003, 13:29
Tylko pytanie: dla niektorych: jak sie skapnąć, że to elektrownia a nie fabryka czy biurowiec? Trzeba jeszcze wiedzieć co oznacza Acontre courent... Mnie nie podoba się ten akrobata. Z chęcia poczekałbym jeszcze do listopada, aby obejrzyć lepszy teledysk?

MichalR
19th October 2003, 20:37
W Polsce jak już to zobaczymy ten teledysk dopiero w pszyszłym roku. Wiecie może czy można już ściągnąc wersje normalną na swój komp??

croolik
19th October 2003, 20:45
www.idgmedia.com

kranked
22nd October 2003, 18:35
A ja ściagłem teledysk A contre-courant i jest on w formacie MPEG i mi nie działa jakie kodeki polecacie bo narazie mam tylko ffdsshow i nie działa moge sobie tylko posłuchać jakiegoś trzeszczenia. PS. Teledysk już widziałem ale w formacie mov i kiepska kopia a ogólnie teledysk nie jest zły.

croolik
22nd October 2003, 19:11
Potrzebny Ci jest kodek Elecardu (www.elecard.com), nie wiem dlaczego, ale od pewnego czasu kompresują właśnie tym beznadziejnym kodekiem (beznadziejny, bo z tego co wiem, jest on płatny).

kranked
23rd October 2003, 16:30
Jest działa wielkię dzięki teraz będe siedział o ogladał naokrągło (dopóki nie skonczy sie czas próbny) :wink:

unreal
23rd October 2003, 16:45
Mówisz o tym 130MB?Jeśli tak to ile się ściągał można wiedzieć?

kranked
23rd October 2003, 16:54
Tak mówie o tym 130mb ja go ściągałem przez Getrighta że srednim transferem 7kb/s (ach ten internet) w sumie to ci dokładnie nie powiem ale jakby tak policzyć na godziny to chyba z 15 godzin. Ale dokładnie to niepamiętam więc sie nie sugeruj bo ten teledysk to sciągłem chyba z tydzien temu ale dopiero dzisiaj sobie go obejrzałem.

croolik
23rd October 2003, 17:02
No sciagal sie godzinę z małym okładem ;-)

unreal
23rd October 2003, 17:03
No tak jeśli o ścisłośc to nie wina sama w sobie internetu tylko łącza które posiadamy-podejrzewam że mamy takie same czyli sdi :)Trafiłem?
Ja kiedyś ściągałem plik 100MB w siedem ok godzin-więc też się naczekałem nieźle.Cóż a ma być jeszcze gorzej po wprowadzeniu vat 22%.Zamiast obniżyć do rozsądnego minimum opłaty za net gdzie chmara ludzi by się na to rzuciła i byłby i wilk syty i owca cała.A tak niewiele ludzi ma internet i nie wiem czy są perspektywy na poprawe tego stanu...Rząd nic nie robi w tym wzgędzie licząc tylko na jak największą cenę monopolisty przed przyszłą sprzedaża jego jakiemuś francuskiemu koncernowi--tak słyszałem...

kranked
23rd October 2003, 17:27
Ha nie zgadłeś. Korzystam z sieci osiedlowej ale której cały zarząd jest w Krakowie moze znasz firma sie nazywa "Pragma" ul.Halszki. A z tym transferem u mnie to jest różnie ostatnio bardzo kiepsko ale jakiś miesiąć temu było miodzio plik 600mb ściągłem w ciągu 8 godzin a teraz to sobie moge pomarzyć. Jak ściągam coś prosto ze stron to mam transfer "nawet" i 3 kb/s. Rekord najmniejszego transferu to 127 bajtów :evil: . Ale mam nadzieje ze sie coś polepszy bo mają być nowe łącza.

unreal
23rd October 2003, 17:38
Firmę słyszę po raz pierwszy -nie jestem z tych terenów...

Co do transa to nie wiem czy Ty jesteś w sieci samodzielną jednostką czy macie jedno wspólne łącze-jeśli to drugie to nie dziwne ze czasem transfery tak spadają-inni też nagminnie chyba sciągają.Co do najwolniejszego to miałem chyba 0,01 kbajta...

croolik
23rd October 2003, 17:38
kranked a ecrit:

Korzystam z sieci osiedlowej ale której cały zarząd jest w Krakowie moze znasz firma sie nazywa "Pragma" ul.Halszki.

Hehe, nie no, jaki ten świat mały... Mieszkam bardzo niedaleko tej ulicy, na sąsiednim osiedlu. Hehe, ale jaja...

kranked
23rd October 2003, 17:50
HEHE jaki ten świat mały (albo Polska) a tak dokładnie jakie mam łącze i takie tam to sam już niewiem jak jest więc nie będe pisał na ten temat żeby nie wprowadzać w błąd może tylko tak na koniec raz chodzi pięknie a raz bardzo niepięknie :lol:

unreal
23rd October 2003, 17:51
Może nieraz mijaliscie się na ulicy?

croolik
23rd October 2003, 17:54
unreal a ecrit:

Może nieraz mijaliscie się na ulicy?

Raczej nie bardzo, bo jak napisał kranked:

Korzystam z sieci osiedlowej ale której cały zarząd jest w Krakowie moze znasz firma sie nazywa "Pragma" ul.Halszki.

A mieszka w Gliwicach, jak można wywnioskować z info pod avatarem...

kranked
23rd October 2003, 18:09
Dokładnie tak jak napisał croolik. Mieszkam w Gliwicach. Poprostu kiedyś "naszą" sieć przejeła Pragma i teraz jest to sieć ogólno krajowa. Ale może i przechodziliśmy koło siebie kto to wie jak już pisałem świat jest mały.

unreal
23rd October 2003, 18:16
O widzicie wpierw napisałem a potem zauważyłem...Ale ta historia z firmą na ulicy obok mnie zmyliła :)